RAPID

Saturday, June 25

Patriot – Malaysia Tanahairku

Semua rakyat Malaysia yang;
- Sayangkan negara dan sanggup melakukan apa saja untuk mempertahankan kedaulatan, maruah, nama baik, keamanan dan kemakmuran negara.
- Mengambil berat dan inginkan masa depan negara dan rakyat yang lebih baik
- Bersikap konstruktif, saling hormat menghormati dan mengutamakan permuafakatan dalam melaksanakan pembaharuan
- Menolak budaya politik jalanan dan hostile serta menyelar sebarang tindakan yang boleh menyebabkan ketidak selesaan terhadap rakyat dan mengakibatkan kekacauan melanda negara.
Kenapa? Matlamat?
Terdapat pihak yang sanggup melakukan dan mempolitikkan apa saja tanpa mengambil kira keamanan dan keamanan negara, keharmonian kaum dan agama, keselesaan rakyat, pendapatan pemandu teksi dan peniaga kecil, nama baik dan keyakinan terhadap ekonomi dalam negara demi mencapai maksud politik dan kumpulan yang sempit.
Patriot akan membantu negara dari segi memberi input yang baik bagi untuk memastikan kebajikan rakyat diutamakan dan usaha memaju dan memakmurkan negara dapat dilaksanakan oleh kerajaan, parti politik, NGO dan setiap rakyat Malaysia
Bagi tujuan 9 Julai 2011, matlamat utama Patriot adalah untuk;
Menghimpunkan seramai mungkin rakyat Malaysia yang sanggup melakukan apa saja demi untuk mempertahankan kedaulatan, maruah, nama baik, keamanan dan kemakmuran Negara
Membawa sebanyak mungkin suara rakyat Malaysia, terutama suara majoriti senyap agar pandangan dan kehendak mereka dapat dirasai oleh pemimpin dan rakyat negara ini
Bagaimana?
Menyampaikan pandangan majoriti senyap rakyat Malaysia kepada DYMM Seri Paduka Baginda Yang Di Pertuan Agong, Perdana Menteri, Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) dan pihak-pihak yang berkaitan tentang:
Sistem Pilihan Raya di negara ini dan Suruhanjaya Pilihan Raya
Muslihat Bersih dan pendekatan jalanan mereka
Menghimpunkan seramai mungkin rakyat Malaysia agar suara mereka yang berkecuali dapat dirasai
Berusaha sebaik mungkin untuk memastikan keselesaan orang ramai tidak terganggu semasa himpunan ini
Berusaha untuk melindungi golongan-golongan seperti peniaga, pemilik gerai dan pemandu teksi agar mata perncarian mereka tidak terjejas dan harta benda mereka mengalami kemusnahan setiap kali demonstrasi jalanan berlaku.

Jangan Halang Jalan Ke Rumah Allah.Kesal dengan pihak pengusaha kereta terpakai membina bangunan dan pintu menghalang laluan penduduk flat jalan kedah untuk menunaikan solat serta anak-anak mereka mengaji Al-quran.Aduan banyak kali dibuat oleh Jawatankuasa masjid akan tetapi tidak diendahkan oleh pemilik serta pihak PBT.Tanah atau tapak yang dibangunkan adalah tanah wakaf yang diberikan kepada pihak masjid akan tetapi diambil kesempatan oleh pihak tidak bertanggungjawab mengaut keuntungan dari kesusahan umat islam dari flat jalan kedah seramai 2ribu penduduk menunaikan kewajipan bersolat setiap hari.Pagar yang dibina.

Pengerusi masjid dan Datuk Seri Yusuf Latif senbagai pengerusi kariah masjid Pulau Pinang turut turun padang.

Pemuda UMNO Tanjong yang diketua oleh Saudara Jeffri Salim bersemangat untuk membela nasib umat islam sekitar Parlimen Tanjong.

Skuad Gempur Pemuda Umno Tanjong merobohkan pintu yang menghalang laluan.

Agenda Sulit Pakatan.Perhimpunan haram yang dicadangkan oleh kumpulan pengacau pada 9 Julai sebenarnya adalah satu cubaan untuk mengekalkan momentum pembangkang bagi menghadapi pilihan raya akan datang, kata penganalisis politik.

Pensyarah Sains Politik Universiti Teknologi Mara (UiTM) Dungun, Asri Salleh berkata, selain itu kumpulan itu juga mahu menguji populariti mereka atau "to test the water" untuk menilai sejauh mana sokongan terhadap mereka selain mencetuskan rasa benci rakyat terhadap kerajaan.

"Mereka ini juga boleh dianggap sebagai mereka yang sengaja mencabar undang-undang yang ada. Agenda mereka hanya mahu berhimpun. Ini boleh mencetuskan bahaya (kekacauan) di ibu kota.

"Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) sudah menawarkan untuk berbincang dan sebagainya. Kenapa mereka tolak? Kenapa tak mahu buat di stadium dan sebagainya, seperti yang dicadangkan sesetengah pihak?," katanya di sini.

Asri juga mempersoalkan sama ada aspek keselamatan di dalam perhimpunan itu boleh dijamin oleh pihak penganjur demonstrasi haram dalam ribuan orang yang bakal hadir sebagaimana didakwa kumpulan berkenaan.

"Kalau 100,000 orang nak berhimpun apa jaminan mereka (penganjur) bahawa perhimpunan itu terkawal. Dalam istilah psikologi, dalam kumpulan terdapat segelintir yang akan bertindak mengambil sikap "mob's behaviour" (tingkah laku samseng). Ahli politik dan psikologi tahu perkara ini.

"Tambahan lagi dalam hal ini, yang dilakukan di tempat terbuka... tindakan yang mungkin tidak ada apa-apa pada asalnya boleh bertukar ganas. Sebagai contoh... lihat di dalam stadium sekalipun, di dalam tempat tertutup rusuhan tetap tercetus dengan awalnya hanya sedikit pergaduhan," katanya.
Beliau berkata, apabila seekor tebuan menyerang musuhnya, yang lain turut berbuat demikian.

Asri berkata, sekiranya perkara ini berlaku, tentunya pihak polis yang akan dipersalahkan kelak, sedangkan pihak berkuasa sejak awal lagi sudah memaklumkan bahawa perhimpunan itu haram dan tidak mendapat permit untuk berkumpul.

Katanya, provokasi pula boleh didalangi mana-mana pihak dan ini boleh menyebabkan situasi tidak terkawal, tambahan pula tiga lagi kumpulan dijangka turut berkumpul pada hari yang sama iaitu Pemuda UMNO, Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (PERKASA) dan orang awam.

"Agak menghairankan juga kenapa setiap kali demonstrasi hanya di Jalan Tuanku Abdul Rahman. Kenapa tidak di Jalan Bukit Bintang dan sebagainya? Pastinya ada udang di sebalik batu oleh pengajur dalam memilih lokasi itu," katanya.

Dari sudut perlembagaan walaupun perhimpunan dibenarkan namun ia mestilah dibaca dengan klausa atau perkara yang lain supaya tidak menjejaskan keselamatan atau perniagaan dan rakyat yang lain yang berhak menjalani rutin harian mereka dalam aman, tambahnya.

Sementara itu, Pensyarah Kanan Sains Politik Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Abdul Ghapa Harun, berkata situasi itu boleh dilihat dalam dua aspek iaitu golongan yang menyokong demonstrasi dan yang membantah demonstrasi.

Beliau berpendapat, senario berkenaan ialah di mana satu pihak yang mengatakan bahawa perhimpunan ini dibolehkan kerana untuk memperlihatkan tuntutan-tuntutan selaras dengan Perlembagaan Persekutuan seperti hak bersuara dan hak untuk berhimpun.

Katanya, mana yang dilihat baik adalah bergantung kepada bagaimana seseorang membina pandangan daripada perspektif mana yang dipilih.

Beliau berkata, bagaimanapun perlu dilihat juga situasi di mana orang yang berhimpun tidak menyusahkan orang lain daripada sudut keamanan, ekonomi dan sebagainya.

"Perhimpunan ini dikatakan tidak mendapat kebenaran oleh pihak berkuasa jadi pihak berkuasa perlu memikirkan, menilai dan mentafsir apa yang sepatutnya dibuat dalam situasi di mana berlakunya perhimpunan atau tidak berlakunya sebarang perhimpunan untuk mengelakkan sebarang kekacauan berlaku," katanya.

Beliau lebih cenderung supaya polis bertindak sebelum perhimpunan haram itu bermula dengan mengambil langkah-langkah tegas yang diperuntukkan oleh undang-undang negara demi menjaga kestabilan dan keharmonian

Patriot "Malaysia Tanahairku".

Pergerakan Pemuda Umno Malaysia dengan segala hormatnya menjemput semua pejuang bangsa bersama menyertai Himpunan PATRIOT pada 9hb Julai ini di Dataran Merdeka. 

Kita akan menyerahkan memorandum Kebawah DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong bagi menyokong Penambahbaikkan yang dilakukan oleh Suruhanjaya Pilihan Raya. 

Kepada Patriot bangsa yang cintakan agama, bangsa dan tanah air, ayuh....bangkitlah. Mari kita luahkan sokongan kita yang tidak berbelah bagi kepada Sistem Demokrasi Malaysia. Jangan kita izinkan Petualang Negara merampas tampuk pemerintahan negara melalui demonstrasi jalanan selepas usaha mereka menawan Malaysia pada 8 Mac 2008 dan 16 September gagal. 

Ayuh, kita turun beramai-ramai dengan memakai baju warna merah! 


Walaupun ada kajian yang dijalankan oleh sebuah akhbar baru-baru ini mengatakan bahawa hampir 1 juta rakyat Malaysia menyatakan sokongan kepada kumpulan BerSHIT 2.0 ianya tidak boleh dilihat mewakili suara majoriti rakyat Malaysia yang berjumlah lebih kurang 27 juta orang.

Masih ramai lagi 'suara senyap' di luar sana yang tidak mempunyai kaitan dengan politik kepartian menolak perhimpunan ini kerana ianya dilihat  akan menyusahkan dan menimbulkan kesulitan dan kerugian kepada mereka.

Ini berdasarkan pengalaman BerSHIT 1.0 di mana ramai para peniaga kecil serta tauke yang memiliki gedung-gedung yang besar sekitar jalan Tuanku Abdul Rahman dan Masjid India mengalami kerugian dalam jumlah yang besar gara-gara tindakan kumpulan ini. Ada juga yang mengalami kerosakan harta benda perniagaan mereka.Jalanraya sepatutnya menjadi medan akhir jika pihak yang berkenaan iaitu SPR dilihat tidak membuka ruang untuk kumpulan ini bersuara. Tapi dalam kes ini SPR menyatakan kesudian dan kesediaan untuk bertemu dengan kumpulan BerSHIT 2.0.

Persoalan mudah yang perlu dijawab oleh Ambiga dan puak BerSHIT 2.0 kenapa jalanraya juga menjadi pilihan?

Tidak lain dan tidak bukan kerana mereka hendak mengheret 'rakyat' untuk menjayakan agenda politik kepartian mereka.

Dalam bahasa ringkasnya "aku serang SPR, 'rakyat' akan salahkan kerajaan dan kerajaan sudah tentulah BN". "Aku lawan arahan Polis sikit, Polis tangkap sudah tentulah 'rakyat' melihat ianya salah kerajaan, dan kerajaan Malaysia sudah tentulah BN".

Friday, June 24

Sapa Punya Angkara?Gambaq Lucah.Gambaq lucah ada dalam surah yassin didalam sebuah masjid dekat kampung baru,air itam.sapa punya keja yang buat keja lahanat cam tue patut dikenakan hukuman setimpalnya.Surah Yassin tidak patut dipermainkan dan sesungguhnya ALLAH tahu siapa yang melakukan.patut lepas depa buat keja jahat tue keluar dari masjid kena langgaq dengan lori taik.


Sebanyak 11 surah yassin yang diletakkan gambaq berwarna yang memaparkan pelbagai aksi lucah ditemui.Iaman masjid tersebut,Yussuf ahmad berkata surah yassin yang diletakkan diruang solat utama ditemui oleh seorang pengawal keselamatan yang membaca surah tersebut sementara menunggu solat asar.Beliau memaklumkan kepada siak masjid dan beberapa AJK masjid dan berjaya menemui 10 yang lain.Laporan Polis dibuat untuk memastikan pekara ini tidak berulang.

APA PULA HELAH ANWAR, NIK AZIZ & SEKUTUNYA SELEPAS INI.Best betul episode kes ini kerana pemimpin Islam di Malaysia akan mempertahankan Datuk Seri Anwar Ibrahim bermati-matian.

Memang sah sudah rakaman video seks yang ditayangkan oleh ahli perniagaan Datuk Shazryl Eskay Abdullah dan bekas bendahari agung Perkasa Datuk Shuib Lazim adalah tulen dan tidak ada sebarang 'tampering' (diubah-ubah) dan 'superimpose' (gambar ditindih) dilakukan.

Seorang pakar dari Amerika Syarikat telah mengesahkan bahawa lelaki yang melakukan seks dengan seorang wanita dalam video itu adalah serupa dengan Anwar.

Nak cakap apa lagi? Nak nafi lagi?

Pakar dari Dartmouth College, Hanover, New Hampshire mengesahkan Anwarlah pelakon lelaki dalam video seks berkenaan.

Perkara itu terkandung dalam fakta kes yang dibacakan di Mahkamah Majistret di Kuala Lumpur hari ini setelah Shazryl dan Shuib mengaku bersalah terhadap pertuduhan menayangkan secara terbuka adegan lucah iaitu hubungan seks antara lelaki dan perempuan.

Bekas Ketua Menteri Melaka Tan Sri Abdul Rahim Thamby pula mengaku bersalah terhadap pertuduhan bersubahat dengan kedua-duanya melakukan perkara yang sama.

Majistret Aizatul Akmal Maharani mengenakan denda RM3,000 terhadap Shazryl, RM1,500 kepada Shuib dan RM1,000 kepada Rahim.

Ternyata hari ini, tukang wayang disabitkan kesalahan dan pelakon filem lucah bebas.

Kalau nak buat satu lagi pun tidak apa. Apa nak risau, sesiapa juga bebas melakukan seks asal kedua-duanya bersetuju.

Tapi janganlah dengan bini orang, tunng orang, anak dara orang atau dengan kata lain ‘orang punya’. Dengan orang yang tidak dipunyai seperti pelacur atau tidak ada apa-apa hubungan dengan orang lain kita bebas melakukannya. Polis tidak boleh tangkap dan seret ke mahkamah kerana melakukan seks.

Namun, jika pakar sudah mengesahkan di mahkamah, tidakkah boleh Anwar diseret kerana berbohong atau menafikan dirinya bukan pelaku video seks berkenaan?

Tidak tahulah sama ada polis boleh charge Anwar kerana pembohongannya itu.
Kita tunggu nanti apakah Anwar akan diseret ke mahkamah.

Dan kalaupun polis enggan seret Anwar, daripada bukti atau laporan pakar Amerika Itu, Anwar sah melakukannya.

Kita tunggu Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat dan Datuk Seri Abdul Hadi Awang menafikan kes ini. Mereka berdua ini ‘lebih bijak’ daripada pakar berkenaan.

Pastinya selepas ini,pakar dari Dartmouth College, Hanover, New Hampshire pula yang akan dituduh sebagai berbohong dan sebahagian konspirasi Trio Datuk T berkenaan.

GUAN ENG KUAI LOW?

Inilah yang dibanggakan oleh penjilat tegar DAP.

Thursday, June 23

DAP MEMERINTAH PULAU MUTIARA JADI PUSAT JUDI.Hampir sebahagian penduduk di Taman Puteri Gunung kesal dan kecewa apabila rata-rata pemilik perniagaan di kawasan itu menyalahgunakan premis mereka. 

Difahamkan, pemilik premis mendaftar perniagaan mereka sebagai kedai telekomunikasi yang sepatutnya menjual kad prabayar, kad tambah nilai dan telefon bimbit namun apabila penduduk ingin mendapatkan perkhidmatan berkenaan semuanya tiada. 

Apabila perkara berkenaan diselidik penduduk, mereka mendapati bahawa hampir keseluruhan premis kedai yang menyediakan perkhidmatan telekomunikasi terbabit menawarkan perkhidmatan judi iaitu nombor ekor. Penduduk yang mahu dikenali sebagai Khairul, 21, berkata, setiap hari dia melihat orang ramai berkunjung ke kedai itu.

“Di luar kedai jelas tertera sebuah premis menjalankan perniagaan telekomunikasi namun dalamnya menawarkan perkhidmatan nombor ekor.

“Saya yakin perkhidmatan telekomunikasi berkenaan adalah sebagai pelindung terhadap kegiatan mereka,” katanya.

Menurutnya, kegiatan berkenaan berlarutan sejak tiga tahun lalu dan ia semakin berleluasa apabila tiada pihak berkuasa yang tampil untuk membuat sebarang tindakan.

“Lebih mengecewakan, kegiatan berkenaan melibatkan orang Islam yang rata-rata terdiri daripada golongan warga emas.

“Sebagai generasi muda, saya berharap agar pihak berkuasa dapat menangani masalah ini dengan segera kerana perbuatan ini amat memalukan terutamanya golongan Islam dan ia seharusnya dibendung,” katanya. Suri rumah yang hanya mahu dikenali sebagai Kak Yati berkata, tindakan pemilik premis berkenaan yang menyalahgunakan pendaftaran perniagaan mereka seharusnya dikenakan tindakan tegas.

“Saya malu apabila pekerja kedai berkenaan dengan bangganya memberitahu bahawa meskipun kedai mereka didaftarkan atas perniagaan telekomunikasi, namun ia beroperasi sebagai kedai nombor ekor.

“Saya tidak tahu mana perginya pihak berkuasa kerana bukan kedai ini sahaja yang menjalankan kegiatan nombor ekor malah kedai kek serta beberapa premis di kawasan berhampiran juga turut menawarkan perkhidmatan nombor ekor, “katanya. Ternyata, dakwaan penduduk terhadap beberapa kedai telekomunikasi yang menyalahgunakan pendaftaran perniagaan mereka benar apabila beberapa penduduk termasuk warga emas menulis nombor ekor. 


MKP KATA:lama-lama Pulau Mutiara tukaq jadi Pulau Judi.Takkan Pihak Berkuasa dok tengok saja.Apa kejadah semua nie.

Rasis - Wira Perkasa Balas Kenyataan KJ.


Wira Perkasa hari ini menasihatkan Ketua Pemuda UMNO Malaysia, YB. Khairy Jamaluddin menjaga Pemuda UMNO dengan lebih baik agar dasar sayap parti tersebut sealiran dengan Kerajaan pimpinan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Ketuanya, Saudara Irwan Fahmi mendakwa, Ahli Parlimen Rembau itu sewajarnya dapat membezakan peranan Parti Pemerintah dan Badan Bukan Kerajaan seperti Perkasa yang sememangnya mahu memastikan keutuhan dan kedaulatan Bangsa terus dipertahankan. 
Beliau turut membuat kenyataan balas terhadap desakan YB. Khairy yang mendesak Presiden Perkasa, Datuk Ibrahim Ali disiasat dan di bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA).

"Jika KJ menyarakankan supaya Presiden Perkasa perlu disiasat, sepatutnya KJ juga perlu disiasat di bawah akta yang sama kerana mahu melibatkan diri dalam Himpunan BERSIH. KJ bukan Ketua Polis Negara mahu pun Hakim yang mahu mengajar pihak polis."

Saudara Irwan Fahmi turut berasa kecewa dengan pendekatan YB. Khairy yang sepatutnya dilihat sebagai seorang Jaguh Melayu dan mengambil pendekatan berhemah dalam berunding, bersatu dan mempertahankan Melayu. Beliau menasihatkan agar Ketua Pemuda UMNO itu merujuk semula asas Perjuangan Parti yang telah memainkan peranan penting membebaskan bangsa Melayu dari terus dijajah.
Beliau juga meminta masyarakat tidak terpengaruh dengan laporan Perkasa melalui portal Malaysian Insider yang membuat kenyataan berlainan dari apa yang diperkatakan.
Wira Perkasa akhir sekali meminta agar kesemua ahli Perkasa berdiri teguh di bawah kepimpinan Datuk Ibrahim Ali dan tidak sesekali lupa akan landasan perjuangan.

UTUSAN HARUS DIPERTAHANKAN!ESOK PEMUDA PAS AKAN BERDEMO.

Pemuda Pas akan mengadakan demontrasi haram jalanan bagi bantahan karikatur yang didakwa menghina Islam.Itu yang depa dakwa padahal depa dok wat onar serta mempertahankan DAP buat macam-macam depa buat bodoh saja.Ini harus dipandang serius oleh pihak berkuasa bagi membenteras himpunan haram jalanan.Bagi MKP ini adalah permulaaan bagi pihak polis menjalankan latihan bagi menghadapi bershit pada bulan depan.


Kita tidak hairan dengan sikap sesetengah pihak terutamanya parti pembangkang yang terlalu hipokrit hanya nampak tindakan pihak lawan sahaja tetapi mereka buta dengan tindakan yang mereka sendiri lakukan.

Isu karikatur di dalam Utusan Malaysia turut diputarbelitkan oleh mereka.MKP
 pasti semua orang termasuk ahli-ahli PAS dan pembangkang tahu individu yang dikiaskan oleh kartun tersebut.
Dan content kartun itu adalah reflection dan echo daripada kenyataan Hadi Awang, Presiden PAS itu sendiri.Satu lagi, kenapakah Persatuan Ulama tidak menegur Mat Sabu, Timbalan PAS yang menyetujui bahawa agama merupakan candu bagi rakyat?Wednesday, June 22

Ketua AMK Kelantan sertai Umno


AL-Juburi Dah Ketaq,Lepas ni Hang Nak Pi Mana.
AL-Juburi dah ketaq pasal Polis dah panggil trio T untuk memberi keterangan bagi kes Video tak senonoh yang didakwa muka sepertinya tapi perut buncit.Pasti ada perancangan untuk lari jika didakwa kelak.jika trio T didakwa adakah pelaku dalam video itu akan terlepas pasti tidak.


Kenyataan al-juburi menyatakan trio T akan dikenakan hukuman paling minimun adalah bersifat meminta belas kesian dan menagih simpati.Masa baguih hang dok mengentot tak kata pun kita main ringan-ringan aje.tengok boleh pegang jangan.KUALA LUMPUR: Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Seri Anwar Ibrahim yakin trio 'Datuk T' yang akan didakwa Jumaat ini hanya akan menerima hukuman paling minimum.
"Saya jangka dakwaan dan hukuman yang bakal dikenakan begitu minimum kerana dakwaan ini bersifat politik saja. Kalau kita (pembangkang) yang didakwa lain ceritanya," katanya pada sidang media di lobi Parlimen, Rabu.
Menurutnya, pendakwaan yang diletakkan di bawah bidang kuasa peguam negara tidak boleh dipandang serius.
Trio 'Datuk T' terdiri daripada bekas Ketua Menteri Melaka, Tan Sri Abdul Rahim Thamby Chik, bekas Bendahari Perkasa, Datuk Shuib Lazim, dan juga ahli perniagaan, Datuk Shazryl Eskay Abdullah.
Ketiga-tiga individu itu mengaku menayangkan video seks yang didakwa mirip Anwar kepada para editor dan wartawan di Hotel Carcosa Seri Negara pada 21 Mac lalu.
Salah seorang trio 'Datuk T' mengirim khidmat pesanan ringkas kepada wakil-wakil media meminta mereka hadir ke Mahkamah Jalan Duta pada pukul 8 pagi, Jumaat ini kerana mereka (trio berkenaan) akan didakwa.

Datuk T Bakal Masuk Penjara.
YANG ditunggu-tunggu sudah makin jadi kenyataan. Sejak pagi Rabu heboh cerita bahawa kumpulan Datuk Trio akan di dakwa di mahkamah pada pagi Jumaat ini. 

Khabar angin yang disebarkan melalui SMS, Twitter dan Facebook itu mengatakan mereka bakal di dakwa kerana menayangkan video seks pada 21 Mac lalu di sebuah hotel di Kuala Lumpur.

Kisah Datuk T yang merujuk kepada ahli perniagaan Datuk Shazryl Eskay Abdullah, Tan Sri Abdul Rahim Thamby Chik serta Datuk Shuib Lazim akan di dakwa sebelum ini sudah beberapa kali kedengaran tapi tidak benar.
Cuma kali ini, Eskay sendiri berani comfirm bahawa beliau akan di dakwa.

Ketika ditanya mengenai perkara tersebut, kata Eskay dalam SMSnya “Comfirm,”.

"Apa-apa perkembangan lanjut akan diketahui petang ini," katanya.

Ramai yang tidak sabar hendak tunggu, apa yang akan diceritakan Datuk T di mahkamah nanti. 

Sebelum ini, ada banyak khabar angin mengenai video yang dikatakan melibatkan Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim dengan seorang pelacur. Anwar sendiri menafikan dakwaan tersebut dan membuat laporan polis berhubung perkara itu, dan hasilnya kini Datuk Trio bakal di dakwa.

Drama ini bermula pada 21 Mac lalu, bila sekumpulan wartawan dipelawa menonton rakaman video seks di hotel Seri Carcosa di ibu kota oleh sekumpulan lelaki  yang menggelarkan diri mereka Datuk T.

Malah Eskay pada 29 April lalu melafazkan sumpah laknat (mubahalah) di Masjid Amru Al-As, Bandar Baru Sentul bahawa beliau bersama Anwar  berada dalam paparan video seks itu.

Dalam lafaznya, Eskay berkata, “pada hari ini 29 April, saya Shazyrl Eskay bin Abdullah dengan nama Allah yang Maha Pemurah dan Maha Penyayang, bersumpah bahawa aku dengan Anwar berada dalam paparan video pada 21 Februari 2011 dan Anwar adalah pelaku dalam video. Sekiranya aku berlaku fitnah maka Allah akan melaknat aku.”  

UMNO Sik kesal program disabotajUMNO Bahagian Sik kesal dengan sikap tidak bertanggungjawab pihak tertentu yang cuba mensabotaj penganjuran Program Ceramah Bongkar, Pentas Pemuda UMNO Bahagian Sik, dengan menanggalkan kain rentang program berkenaan yang dipasang di satu kawasan di Jeneri. 

Ketua UMNO Bahagian Sik, Tajuddin Abdullah merangkap Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Belantik, berkata, UMNO Bahagian Sik tidak menganjurkan program seperti itu secara kerap namun ada pihak yang tidak bertanggungjawab bertindak membuang kain rentang yang dipasang UMNO. 

“Mereka selalu mengadakan ceramah tetapi kita (UMNO) tidak buat kacau, kita buat ceramah bukan selalu tapi mereka buang banner (kain rentang), potong,” katanya sewaktu memberikan ucapan pada Program Ceramah Bongkar, malam kelmarin. 

Sementara itu, Ketua Pemuda UMNO Bahagian Sik, Mahadzir Abd Hamid berkata, laporan polis dibuat di Balai Polis Jeniang kira-kira jam 6 petang, kelmarin, agar pihak berkuasa mengambil tindakan undang-undang berhubung perkara itu. 

Menurutnya, isu kain rentang disabotaj bukan perkara baru sebaliknya sudah beberapa kali berlaku namun perkara itu dimaafkan kerana beliau beranggapan ia dilakukan sekumpulan ‘budak nakal’. 

“Bagaimanapun, apabila sudah sampai tahap meminta diubah lokasi dan meminta dirobohkan khemah, saya rasa tindakan itu tidak wajar apatah lagi apabila ada banner yang dipasang di Jeneri, ditanggalkan. 

“Kita terpaksa membuat laporan polis kerana tidak mahu insiden seperti ini berulang lagi pada masa akan datang, apatah lagi UMNO Sik tidak pernah mengganggu mana-mana program anjuran parti politik lain,” katanya. 

Mahadzir berkata, program yang dianjurkan Pemuda UMNO Sik mendapat permit daripada polis malah kain rentang yang dipasang juga diluluskan oleh Majlis Daerah Sik. 

“Apa hak mereka untuk menanggalkan banner milik UMNO, justeru, kita minta polis menyiasat siapa yang bertanggungjawab. 

“Saya harap pemimpin parti politik menasihatkan penyokong masing-masing supaya tidak bersikap provokatif” katanya.

Tuesday, June 21

Apa macam Haji Hadi….Dr Masitah beritahu Dewan Rakyat video boleh jadi bukti kes zina


Ingat balik…Presiden PAS Datuk Seri Haji Hadi Awang kata video tidak boleh dijadikan bukti di mahkamah syariah kerana ia BESI. Kenyataanya di penutup Muktamar PAS baru ini merujuk kepada isu video seks Datuk Seri Anwar Ibrahim.
Katanya bagi PAS mereka berpegang kepada hukum Islam yang memerlukan empat saksi.
Ramai yang terkejut dengan kenyataan itu kerana PAS tidak mahu ambil usaha langsung untuk menyiasat soal video itu…sedangkan ia melibatkan soal moral orang yang mereka tunjang untuk jadi ketua.
Namun Selasa di Dewan Rakyat isu video seks Ketua UMUM PKR itu riuh seketika bila beberapa Ahli Parlimen memempersoalkanya dalam perbahasan.
Ahli Parlimen Bebas Pasir Mas Datuk Ibrahim Ali menuntut satu kepastian segera perkara ini agar orangramai tidak keliru memandangkan polis sendiri sudah sahkan video itu tulen.
Beliau bertanya apa kesudahannya isu ini.Katanya pihak Jabatan Agama Islam perlu member penjelasan apakah video boleh dijadikan bukti dalam perbicaraan Qazaf di mahkamah syariah.
Menurutnya perkara ini penting diperjelaskan.Turut sama bercakap isu itu ialah Ahli Parlimen Seri Gading Datuk Mohamed Aziz dan Ahli Parlimen Kota Belud Datuk Abdul Rahman Dahlan.
Tidak lama kemudian dalam jawapannya mengenai hal berkenaan Timbalan Menteri Di Jabatan Perdana Menteri Datuk Dr Masitah Ibrahim menjelaskan bahawa video boleh dijadikan bukti setelah ia diselidiki kesahihannya.
Katanya,” seseorang yang menuduh seseorang itu berzina hendaklah mengemukakan empat orrang saksi.
“Walau bagaimanapun jika tidak boleh mengemukakan empat saksi…penuduh boleh mendatangkan bukti...bukti boleh didatangkan dalam laporan DNA,rakaman audio atau rakaman video.
“Namun begitu samaada ia boleh diterima  tanpa siasat terlebih dahulu …semuanya terpulang  kepada mahkamah untuk menilai kesahihan bukti-bukti tersebut.
‘Jadi dengan penerangan ini video boleh dijadikan bahan bukti….walaubagaimanapun ia perlu diselidiki terlebih dahulu.”
Dewan kemudiannya kecoh seketika bila Ibrahim Ali bangun minta penjelasan Timbalan Menteri itu mengenai soal sudah ‘diselidiki’ itu dalam kontek kenyataan pihak polis yang mengesahkan hasil siasatan videoyang dikaitkan dengan Anwar  didapati tulen.
Dr Masitah berkata,” apa yang dibangkitkan oleh YB Pasir Mas itu…saya tidak dalam situasai mejawab  kerana ia dalam bidang kuasa mahkamah  untuk menentukan kesahihan video tersebut.
Ini membuat Ahli Parlimen Machang Saifuddin Nasution yang juga Setiausaha Agung PKR bangun minta penjelasan mengenai kelayakan saksi .Ia dirasai oleh Ibrahim Ali menyindirnya.
Perang mulut tercetus antara mereka hingga Speaker Tan Sri Pandikan Amin Mulia terpaksa mencelah minta mereka berhenti berbalah.

Ber-SHIT 2.0 1JUTA RAKYAT .DENGAQ BOLEH PECAYA JANGAN.Geli bulu pungkoq dengan propaganda pakatan anak haram kata ber-shit 2.0 akan mencapai 1juta akan menyertai perhimpunan tersebut.Bagaikan monyet kena belacan puak haram nie dok gempaq lebih tunjuk tengok.Masa demo bantah utusan ketua Pemuda PKR haram tak mai alasanya sakit pungkoq.takut lari terketaq-ketaq tak cukup tanah.kencing saja lebih.Awat takut klu pemuda umno nak turun bantah bershit nie. 


SPR pun satu apa la punya nak berunding dengan puak haram nie tak payah tunjuk kata kita takut dekat depa.lantak pi la apa depa nak cakap telus atau tidak empat negeri dah depa dapat apa lagi tak telus,kita macam terhegeh-hegeh dok minta berunding nak cari penyelesaian depa dok tunjuk jual mahal pirahaaa hidung tak mancung pipi tersorong-sorong.MKP menyarankan tak payah berunding lawan saja puak haram nie depa bukan berani pun gempak saja lebih.Tangkap dulu pengerusi Bershit nie,tengok apa depa nak kata,jawapan standart ialah kerajaan malaysia zalim.Peduli apa depa nak kata janji malaysia aman tanpa perhimpunan haram jalanan nie.


Lepas nie Pemuda tok sah pulak dok tarik hand-break pulak last minit,lawan tetap lawan tak kisah klu kena tangkap la apa saja terima.ini baru gempaq.

SAMBUTAN TERHADAP AL-JUBURI DAH MALAP;Sambutan terhadap al-juburi pada konvensyen yang diadakan baru-baru ini amat mengecewakan beliau.Apa dah jadi mungkin pasal video yang dicanang oleh blogger pro BN dan media massa ternama malaysia.Pendapatan rakan saya menyatakan bahawa sokongan terhadap al-juburi akan bertambah kuat pasal fitnah video itu ternyata indah khabar dari rupa.


Info yang saya dapat bukan dari orang luar malah dari ahli atau orang kuat dari Pkr sendiri untuk makluman beliau adalah naib ketua wirawati negeri yang dikuasai oleh PKR.Kami telah kenal lama akan tetapi selalu jugak berjumpa walaupun berlainan pendapat mengenai parti dan bertukar pendapat.Selalu yang hadir lebih ramai akan tetapi kali ini nampak sokongan agak berkurangan.Hanya ketua cabang dan ranting saja yang hadir lebih kurang 1000 sahaja yang hadir pada kali ini.


Dalam ucapan al-juburi banyak berkisar kepada untuk menakluki putrajaya dan dengaq kata depa dah ada calon yang pasti menang piliharaya akan datang,betul ka nie atau hanya umpan untuk menaikan semangat yang dah akan malap bila tiba masanya.Ternyata PKR kebanyakkan ahli dari kaum india dahulu akan sekarang ramai yang telah berpatah arang berkerat rotan dan kembali menyokong PPP.tinggallah apa yang dinamakan sekarang depa yang menyokong ada berkepentingan.Al-juburi masih lagi dok kona baring pasal video dan masih lagi berteka-teki dalam soal sumpahnya. 

Video Panas:Beruk Edisi Gempaq Tamil.


Anuwar hang tak boleh buat keputusan kata bersih akan dibatalkan kata pengerusi Bersih Ambiga.Apa punya haprak anuwar nie benda macam nie pun nak ambil kesempatan kata dia boleh buat keputusan padahal yang menentukan bukan dia. 

DAH LAMA DAH!KISAH DULU-DULU.Umum mengetahui dan tidak perlu rasanya dinyatakan secara panjang lebar apa kesannya terhadap masyarakat Islam jika kaedah itu dilaksanakan.

Bagi Yang Dipertua Persatuan Kariah-kariah Masjid Pulau Pinang, Datuk Seri Mohd. Yussof Latiff, beliau tidak mahu perpecahan di kalangan orang Melayu berikutan perebutan jawatan dalam pentadbiran masjid pada 1980-an berulang.

Lantas beliau menceritakan kepada penulis mengenai corak pentadbiran institusi masjid di negeri ini sejak sebelum negara mencapai kemerdekaan sehinggalah sekarang supaya masyarakat faham kenapa pelaksanaan kaedah tersebut perlu dielakkan.

Menurutnya, semasa zaman penjajahan, hal-hal yang berkaitan dengan agama Islam dikendalikan oleh Majlis Penasihat Agama Pulau Pinang.

Bagaimanapun, badan itu tidak mempunyai kuasa terhadap wakaf-wakaf termasuk masjid dan surau yang banyak terdapat di negeri ini.

Segala wakaf ditadbir oleh Lembaga Wakaf Orang Islam dan Hindu yang dipengerusikan oleh Pemungut Hasil Tanah yang merupakan ‘orang putih’ dengan orang Islam serta Hindu menjadi anggota lembaga itu.

“Selepas negara mencapai kemerdekaan pada 1957, Perikatan Pemuda Pulau Pinang mencadangkan supaya pentadbiran bagi orang Islam dan Hindu dalam lembaga tersebut diasingkan.

“Ketika itu saya merupakan Setiausaha Perikatan Pemuda Pulau Pinang dan kami berpendapat sudah tiba masa ditubuhkan Majlis Agama Islam Pulau Pinang (MAIPP),” katanya kepada Utusan Malaysia baru-baru ini.

Dua tokoh Melayu, iaitu bekas majistret, G.M. Yusoff dan Pesuruhjaya Haji, Ali Rouse ditugaskan untuk merangka perlembagaan MAIPP. Usul berkenaan kemudiannya dibentangkan dalam mesyuarat Dewan Undangan Negeri (DUN) lalu diluluskan penubuhan MAIPP pada 1959.

G.M. Yusoff telah dilantik sebagai Yang Dipertua MAIPP pertama manakala Ali Rouse sebagai Setiausaha Kehormat majlis tersebut.

Abdullah Fahim, iaitu datuk kepada bekas Perdana Menteri, Tun Abdullah Ahmad Badawi pula menjadi Mufti Pulau Pinang yang pertama. Sejak itu, segala urusan pentadbiran masjid diselia oleh MAIPP.

Mohd. Yussof memberitahu, pada awal 1960-an, MAIPP merancang untuk melantik ahli jawatankuasa kariah bagi mengurus masjid secara lebih sistematik.

“Sebelum itu, segala urusan pentadbiran masjid dikendalikan oleh orang kampung sendiri seperti imam dan penghulu. Jawatan-jawatan tersebut pula biasanya diperturunkan dari generasi ke generasi,” ujarnya.

Bagaimanapun, bukan mudah bagi MAIPP pada peringkat permulaan untuk membuka minda penduduk kampung supaya menerima kaedah baru itu.

Sesi penerangan ke seluruh masjid dilakukan bagi memaklumkan kepada masyarakat mengenainya. Namun, usaha tersebut akhirnya berjaya dan pemilihan jawatankuasa kariah masjid ala pilihan raya pun diperkenalkan.

Sehinggalah pada sekitar 1980-an, unsur berpuak-puak mula menjalar di kalangan kariah. Ketika itu masjid dilihat sebagai institusi yang kukuh dari segi kewangan dan mempunyai pengaruh kepada masyarakat.

Bagi calon, jika terpilih maka ada ‘habuan’ yang menanti mereka seperti elaun dan kemudahan-kemudahan lain termasuk kuasa. Maka berlakulah perebutan kerusi jawatankuasa kariah masjid sehinggakan pernah berlaku calon membawa ‘pengundi-pengundi hantu’ dengan bas untuk mengundinya.

Akibatnya, bibit-bibit perpecahan menular di kalangan penduduk kampung seperti boikot-memboikot kenduri berikutan perbezaan ‘parti’.

Bagi mengelak institusi masjid tercemar dan demi menjaga perpaduan masyarakat Islam, Exco Agama ketika itu, Datuk Seri Mohd. Shariff Omar diberikan tanggungjawab merangka kaedah baru supaya proses pemilihan diadakan secara lebih demokrasi dan terkawal.

“Maka dicadangkan bagi setiap penggal baru, jawatankuasa sedia ada mengadakan mesyuarat agung dan mengemukakan senarai 15 calon termasuk dua wanita kepada MAIPP untuk dilantik sebagai ahli jawatankuasa kariah masjid.

“Kaedah inilah yang diguna pakai sehingga sekarang tanpa sebarang pertelingkahan di kalangan ahli kariah,” jelasnya.

Justeru, tidak hairanlah apabila perkataan ‘syukur’ keluar daripada Mohd. Yussof sebaik-baik menerima berita menerusi panggilan telefon bahawa proses pilihan raya masjid ditangguhkan atas titah Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin pada Jumaat lalu.Pastinya beliau tidak mahu ‘parah’ yang berlaku ke atas masyarakat Islam di Pulau Pinang sekitar 1980-an berulang

SUMBER:UTUSAN MALAYSIA.


Monday, June 20

PEMUDA PAS PIS PUS DAH KECUT TELOQ.Apa punya haram jadah puak Pemuda PAS nie penakut rupanya dah kecut teloq takut dekat Perkasa rupanya.MKP ingat garang rupanya dalam hati ada taman.Kenyataan bacul telah dikeluarkan oleh Pemudanya menampakkan betapa pondannya depa cakap macam rimau rupanya kucing berbulu hari-hari mau.


Kenapa takut Perkasa akan ajak bukan islam menyertai perhimpunan bersih.Yang hampa dok dengaq cakap hindu tua kira ok la.Pirah mampus nie nak habaq mai kat hampa yang bodoh dan tak boleh ajaq.


Ambiga bangga berjaya mengetuai melayu yang bodoh bagi menumbangkan sebuah kerajaan yang ditunjangi oleh orang Melayu ISLAM!!!!...Tetapi siapakah AMBIGA yang SEBENAR-BENARnya dan apakah kehebatannya sehingga mampu memukau beribu-ribu PAK JANGGOAT untuk berkhidmat kepadanya!!!!

Daripada Jkuasa Penganjur Bersih 2.0, didapati 4 daripada 15 adalah Melayu. Yang lain nya adalah China India. Jelas bahawa China India mempergunakan orang-orang Melayu untuk mencapai matlamat menakluki dan mengulingkan Kerajaan BN secara kekerasan ala-ala Mesir. Yang akan pecah kepala berdarah ialah sesama Melayu Pas, Melayu Pkr, Melayu Umno dan Melayu Pemerhati. China dan India sunyi sepi dan Hindraf telah menarik diri. 
Betapa bodoh nya orang Melayu sehingga sanggup berketuakan seorang wanita HINDU yang jelas selama ini bukan setakat anti Islam tetapi amat benci sekali akan ISLAM? Namun akhirnya disanjung pula oleh pejuang-pejuang yang mendakwa mereka adalah pejuang ISLAM!!!!


Kemunculan dajal di akhir zaman memang sentiasa ditunggu-tunggu. Dan memang kita pun sekarang ini telah berada di satu episod akhir zaman. Tanda-tanda kecil kiamat sudah kita lihat hampir keseluruhannya, setiap hari. Hanya menanti tanda-tanda besar saja yang belum berlaku. Antaranya dajal.

“….sesungguhnya al-Masikh Dajjal adalah lelaki pendek, hujung tapak kakinya berdekatan sedangkan tumitnya berjauhan, berambut kerinting, bermata sebelah dengan mata yang terhapus.”(Riwayat Abu Daud dalam Kitab Takrijul Misykat).

UMNO ZALIM,SPNB BEBANKAN RAKYAT MISKIN.

Syarikat Perumahan Negara Berhad (SPNB) akan melaksanakan projek pembinaan 80 unit rumah kelompok di Kampung Manggis dan Kampung Tok Suboh kawasan Parlimen Bukit Mertajam bagi golongan miskin dan berpendapatan rendah pada tahun ini. 

Ketua UMNO Bahagian Bukit Mertajam, Datuk Musa Sheikh berkata, daripada jumlah itu, sebanyak 60 rumah akan dibangunkan di Kampung Manggis, manakala 20 rumah di Kampung Tok Suboh dengan harga RM75,000 seunit. 

Bagaimanapun menurutnya, kerajaan akan memberi subsidi kepada golongan sasar itu dengan harga antara RM40,000 hingga RM45,000 seunit tanpa perlu menjelaskan bayaran deposit dan peguam sebelum menduduki rumah berkenaan. 

“Unit Penyelarasan dan Pelaksanaan (ICU) Jabatan Perdana Menteri (JPM) meluluskan peruntukan RM2 juta bagi kerja infrastruktur iaitu pembinaan parit serta jalan di Kampung Manggis dijangka bermula Ogos ini. 

“Manakala kerja infrastruktur di Kampung Tok Suboh sudah dilaksanakan dan SPNB akan melaksanakan projek rumah kelompok di kampung itu sebelum akhir tahun ini,” katanya. 

Beliau berkata demikian selepas merasmikan Mesyuarat Agung Tahunan Pertubuhan Peladang Kawasan (PPK) Bukit Mertajam kali ke-33, di Dewan Kompleks Perniagaan Peladang PPK Bukit Mertajam, di sini. 

Hadir sama, Pengerusi Jemaah Pengarah PPK Bukit Mertajam, Abdul Wahab Ibrahim. 

Dalam pada itu, Musa yang juga Pengerusi Majlis Pembangunan Pertanian Parlimen Bukit Mertajam, setiap unit mengandungi tiga bilik hanya layak untuk peserta e-kasih, penempatan semula termasuk mereka yang berpendapatan kurang RM1,000. 

Katanya, mereka yang layak memiliki rumah itu hanya perlu menjelaskan RM150 sebulan selepas menduduki rumah itu. 

Sementara itu, dalam perkembangan sama, PPK Bukit Mertajam bakal mewujudkan Pusat Pengumpulan Ladang di pekarangan Pejabat PPK Bukit Mertajam, Jalan Rozhan, di sini, tidak lama lagi bagi membolehkan lebih 300 penternak, peladang dan nelayan sekitar Parlimen Bukit Mertajam memasarkan hasil mereka. 

Musa berkata, perbincangan akan diadakan antara PPK Bukit dengan Lembaga Pertubuhan Peladang (LPP) Pulau Pinang, Kementerian Pertanian dan Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan (Fama).

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive