RAPID

Tuesday, July 5

Guan Eng Dah Gila Bayang.
Ketua Pemuda UMNO Negeri Pulau Pinang, Ir Shaik Hussein Mydin menyarankan Ketua Menteri  Pulau Pinang, Lim Guan Eng agar segera berubat bagi menghilangkan perasaan ketakutannya yang teramat sangat kepada bayang-bayang UMNO hinggakan apa sahaja yang terjadi di negeri itu beliau menyalahkan UMNO.“ Dia (Guan Eng) terlalu takutkan bayang-bayang UMNO sehinggakan sekiranya dia jatuh longkang, dia akan menuduh UMNO yang menolak dirinya. Begitulah yang boleh digambarkan mengenai Guan Eng. Sebab itu apa sahaja perkara buruk yang berlaku di Pulau Pinang, dia akan menuduh UMNO yang menjadi punca dan dalangnya.
“Dia tidak layak untuk menjadi Ketua Menteri Pulau Pinang”
Hakikatnya tegas beliau, Guan Eng sebenarnya mahu memburukkan UMNO di mata rakyat kerana Guan Eng tahu UMNO dan Barisan Nasional (BN) mempunyai kekuatan untuk bangkit bersama rakyat bagi menentang segala kezaliman dan ketidakadilan pentadbiran DAP di negeri itu.
“Tujuan Guan Eng semata-mata untuk memburukkan UMNO dengan pelbagai dakwaan secara membabi buta  termasuklah perhimpunan yang diadakan baru-baru ini.
“Sudah terang lagi bersuluh, ianya tidak ada kaitan langsung dengan UMNO. Sekiranya UMNO terlibat, sudah pasti saya akan ada kerana saya Ketua Pemuda UMNO negeri ini,” ujarnya.
Beliau yang juga merupakan Naib Pengerusi Belia 4B Pulau Pinang menjelaskan, Guan Eng sepatutnya sedar mengapa anggota pelbagai pertubuhan bukan kerajaan (NGO) mengadakan demonstrasi tunjuk perasaan anti Ketua Menteri Pulau Pinang di Kompleks Tun Abdul Razak (Komtar) baru-baru ini.
Katanya, ini semua berpunca daripada sikap diktator Guan Eng sendiri yang enggan membuka pintu rundingan dengan rakyat.
“Selaku Ketua Menteri, Guan Eng tidak pernah bersikap terbuka ataupun mahu berbincang dengan rakyat. Tindakannya yang sering menindas rakyat membuatkan rakyat semakin hilang sabar. Sebab itulah demonstrasi tersebut diadakan. Sekiranya dia membuka pintu rundingan, sudah pasti demonstrasi tersebut tidak akan berlaku,” katanya.
Beliau turut menyelar sikap Guan Eng yang mencemuh demonstrasi yang diadakan di Komtar tetapi menyokong demonstrasi ‘Bersih’.
Ini tegasnya jelas menggambarkan Guan Eng seorang yang tidak telus dan kaki putar belit.
“Dia suka cakap putar belit. Demonstrasi di Pulau Pinang dikecam tetapi demonstrasi ‘Bersih’ disokong. Dia hanya mahu UMNO dipandang buruk dan mencetus keadaan huru hara. Layakkah orang seperti ini menjadi Ketua Menteri?
“Hakikatnya, Guan Eng sedar, sekiranya semua ahli UMNO di Pulau Pinang bersatu, dia pasti akan tumbang dan itulah dia yang takutkan. Sebab itu, apapun keadaan, dia akan memburukkan imej UMNO dengan apa cara sekalipun,” jelasnya lagi

Orang Ramai Lega Perhimpunan Jalanan Dibatal


Orang ramai kini berasa lega berikutan keputusan penganjur demonstrasi jalanan Sabtu ini yang mengubah rancangan mereka untuk mengadakan perhimpunan di stadium.
Keputusan itu diumumkan oleh pengerusi penganjur perhimpunan haram itu, Datuk S. Ambiga selepas menghadap Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin di Istana Negara di sini, Selasa.
Pekerja swasta, Mohd Hairul Izwan Sidek, 30, berkata, beliau menyokong sepenuhnya keputusan pihak pengajur untuk mengadakan berhimpun tersebut di stadium berbanding diadakan di jalanan yang dilihat akan memberi kemudaratan kepada ramai orang.
"Kalau buat di stadium saya sokong sangatlah lagipun ia lebih selamat. Ia samalah macam pertandingan bola sepak ke, konsert ke, memang ramai orang tapi ia boleh dikawal.
"Lagipun jika buat di stadium, ia tidak akan menganggu ketenteraman awam. Urusan harian pun tidak terjejas. Kalau jalan sesak itu biasalah sebab kalau orang pergi tengok bola, jalan pun sesak juga," katanya.
Mohd Hairul berkata, tindakan penganjur untuk bersetuju dengan cadangan kerajaan mengadakan perhimpunan di stadium juga adalah langkah bijak bagi mengelak berlaku kerosakan harta benda di tempat awam dan menjejaskan perniagaan.
"Kalau di stadium itu, mereka bolehlah luahkan apa yang mereka tidak berpuas hati itu sepenuhnya, apa yang mereka hendak. Tidak ada orang pun yang marah," katanya.
Bagi penjawat awam Nura Isa, 41, pula berkata perkembangan terkini itu jelas menunjukkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mempunyai toleransi yang tinggi terhadap rakyat.
Ini menunjukkan bahawa kerajaan membenarkan suara rakyat diperdengarkan tetapi perlulah dengan cara yang betul, katanya.
"Rakyat berhak bersuara tetapi perlulah ikut syarat. Dalam pada itu kita tidak bolehlah mengikut kata hati kita, buat tanpa memudaratkan majoriti dalam negara ini," katanya.
Sementara itu, perunding kanan syarikat swasta dari Sarawak, Alex Edry, yang berhasrat melanjutkan pelajaran di peringkat Doktor Falsafah turut melahirkan penghargaan kepada kerajaan yang telah mengambil langkah perlu untuk menyelesaikan isu perhimpunan jalanan itu.
"Jika tiada penyelesaian dicapai atau dilakukan, saya tidak dapat menghadiri temuduga untuk melanjutkan pelajaran yang dijadual pada Julai di Semenanjung. Ia akan menjejaskan perancangan saya dan saya mungkin perlu menangguhkannya.
"Selain itu, jika kumpulan itu meneruskan perhimpunan itu, saya bimbang ia akan menjejaskan dan membunuh ekonomi, sedangkan itu yang kita kini cuba keluar (kemelut ekonomi)," katanya.
Bagi Alex, perhimpunan haram yang dirancang sejak sekian lama itu hanya akan menyusahkan orang awam, khususnya yang tinggal di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur. 
MKP kata:penyokong Bershit patut bawa penyapu,mop,plastik sampah dan yang penting baju kuning.

Identiti P.Sugumaran.Tangkap Aje!!!!!!!!

Nama : SUGUMARAN PERIASAMY
Gender: Male
Location: Ipoh : Perak : Malaysia

Pada masa ini  lahanat nie bertugas sebagai Setiausaha Politik kepada YB M.Kula Segaran (Ahli Parlimen Ipoh Barat) untuk membantu YB dalam segala perkara politik termasuk menghina pemimpin tertinggi negara.

lahanat ni juga mengambil keputusan untuk memulakan blog ini adalah untuk menjadikan ianya sebagai satu saluran untuk menyebarkan fitnah dan hasutan secara terperinci. 

Persatuan Anak Jati Pulau Pinang telah membuat laporan polis tentang kenyataan twitter yang menghina DYMM Yang Di-Pertuan Agung.

Bersih itu racun, memporak-perandakan kita semuaRekod dicatat apabila lebih 3,000 laporan polis dibuat. Suara membantah demonstrasi haram Bersih 9 Julai ini amat nyata. Pihak berkuasa pun telah berulang kali memberi peringatan dan bertindak tegas melakukan langkah-langkah pencegahan.


Tapi rupa-rupanya tidak mudah untuk menyekat kemahuan mereka yang bebal, degil dan khayal dalam keseronokan sendiri untuk merebut kuasa. Mereka tidak ambil peduli pun suara hati nurani majoriti rakyat.


Malah racun terus ditabur, kebanyakannya kepada orang Melayu dengan pelbagai tipu muslihat. Agenda yang pada asasnya baik sudah diselimuti dengan kepentingan individu dan politik kekuasaan.


Dalam perkembangan yang jarang-jarang berlaku, raja Melayu pun ikut prihatin. Memang jelas tergambar kebimbangan rakyat jelata sudah bertukar menjadi kemarahan terhadap perlakuan biadab penganjur Bersih yang memanipulasi demokrasi dan Perlembagaan.Sultan Pahang, Sultan Ahmad Shah pun bertitah bahawa perhimpunan haram itu perlu ditentang habis-habisan oleh rakyat kerana ia mendatangkan keburukan kepada negara.


“Kita semua harus tentang habis-habisan (himpunan Bersih)” adalah mesej jelas daripada raja Melayu kerana rancangan demonstrasi jalanan itu yang sudah menampakkan wajahnya bakal mendatangkan keburukan kepada negara.


Mesej apa lagi yang mereka mahukan. Tetapi kumpulan pengacau dan penabur racun ini sentiasa mempunyai dalih. Apa jua dalih akan digunakan walaupun mereka kehabisan hujah untuk merasionalkan himpunan haram itu.

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) yang menjadi modal perhimpunan mereka berulangkali menjawab segala tuntutan Bersih selain sentiasa sedia membuka pintu rundingan. Tetapi itulah sikap mereka, selagi matlamat tidak tercapai apa jua tindakan diguna termasuk mencabar undang-undang dan memperlekeh pihak berkuasa.

Dan apabila Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin membuat titah khas berkaitan himpunan haram itu, mereka masih boleh berdalih dengan memohon menghadap Seri Paduka pula. Antara orang yang dilaporkan paling awal mencadangkan pertemuan itu ialah Datuk Seri Anwar Ibrahim, yang semua orang tahu adalah orang di belakang Bersih.

Kemudian ‘cadangan’ Anwar itu disambut oleh Pas, parti politik yang menjadi penyumbang terbesar kehadiran pada demonstrasi itu. Penganjur utama Bersih, S. Ambiga pula dengan nada keterlaluan berani memberikan kata dua bahawa rancangan perhimpunan itu akan bergantung selepas pertemuan dengan Seri Paduka.

Begitulah walaupun Seri Paduka belum memberikan sebarang perkenan, mereka sudah memberikan jawapan.
Walaupun seruan Sultan Pahang dan titah Tuanku Mizan sudah terang lagi bersuluh tetapi ada saja celah yang mahu dimanfaatkan oleh kumpulan ini. Begitu pula ada saja celah yang mereka gunakan apabila kalah pada pilihan raya.

Mereka seperti sengaja mengetepikan titah Seri Paduka yang menyatakan keyakinan terhadap kepimpinan Datuk Seri Najib Tun Razak untuk menangani masalah itu dengan sebaik mungkin. Mengapa kumpulan ini tidak mahu menemui SPR yang sentiasa membuka pintu untuk mereka?

Mereka seperti sengaja meremehkan titah Seri Paduka bahawa ‘Kita tidak boleh terlalu terikut-ikut dengan amalan negara-negara luar secara umumnya kerana keharmonian dan kestabilan negara adalah asas penting bagi sesebuah negara yang perlu semua pihak pertahankan.’

Nampaknya bukan sekadar SPR dan kerajaan sah yang dipilih oleh rakyat sahaja yang mahu dicabar dan ditentang oleh kumpulan pengacau ini. Ulama, cendekiawan dan yang paling utama majoriti rakyat kini dijadikan musuh oleh Bersih.

Monday, July 4

Saya Diugut!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Apa punya permainan macam budak sekolah tadika,SMS yang diterima adalah dari numbor 012-4364042.Jika sebegini perangai nampak sangatlah berfikiran seperti budak yang kurang matang.Kita sebagai rakyat malaysia patut patuh kepada undang-undang bukanlah buat kerja jahat dan meninggalkan bukti.Bodohnya pihak yang menghantar SMS ini.Jika merasa diri terlalu hebat jumpalah bersemuka.

Pemimpin PKR bersalah memfitnah Rais Yatim melalui blog


Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan Datuk Seri Dr Rais Yatim pada Isnin memenangi saman fitnah beliau terhadap seorang penulis blog berhubung artikel yang memfitnahnya yang dipaparkan dalam satu blog.
Hakim Mahkamah Tinggi Datin Zabariah Mohd Yusof memutuskan penulis blog Amizudin Ahmat, 42, didapati bersalah bagi memfitnah.
"Selepas mendengar keterangan dan hujahan daripada peguam yang mewakili plaintif dan defendan, saya tidak mempunyai pilihan selain mendapati defendan bersalah melakukan fitnah," katanya.
Hakim Zabariah menetapkan Selasa untuk mendengar hujahan daripada kedua-dua pihak berhubung nilai ganti rugi.
Pada 31 Jan, Rais memfailkan saman terhadap Amizudin, yang juga anggota jawatankuasa sayap Pemuda Parti Keadilan Rakyat (PKR), berhubung artikel yang diterbitkan dalam blog Amizudin, sharpshooterblogger.blogspot.com. beserta dengan gambar Rais, pada atau sekitar 28 Dis tahun lepas.
Bernama melaporkan, Rais, 69, dalam pernyataan tuntutannya berkata seluruh artikel dalam bahasa Malaysia itu adalah berniat jahat dan memfitnahnya dan perkataan dalam artikel itu bermaksud dan/atau difahamkan membawa maksud yang beliau bersalah melakukan kesalahan serius iaitu merogol dan mampu membunuh pembantu rumahnya dari Indonesia.
Rais, yang juga anggota Parlimen kawasan Jelebu di Negeri Sembilan, menafikan tuduhan itu selepas penulis blog itu menamakannya.
Susulan itu, seorang wanita yang pernah bekerja sebagai pembantu rumah selama lapan tahun dengan Rais dilaporkan oleh portal berita Indonesia telah menafikan yang dirinya diberi layanan buruk atau dirogol oleh majikannya.
Selepas keputusan itu, Rais yang hadir bersama isterinya Datin Seri Masnah Rais, memberitahu pemberita bahawa beliau sentiasa mempunyai sepenuh keyakinan terhadap sistem kehakiman negara.
Rais berkata beliau telah membawa kes itu ke mahkamah bagi membersihkan namanya, keluarganya dan juga reputasi kerajaan.
Rais berkata pembelaan defendan (Amizudin) bahawa beliau menerbitkan artikel itu berdasarkan justifikasi adalah tidak berhasil dan ia mengandungi natijah-natijah politik semata-mata.
Beliau juga turut mengucapkan terima kasih kepada isterinya dan keluarganya yang sentiasa memberikan sokongan kepadanya.
Selepas Amizudin selesai memberikan keterangannya di mahkamah tengah hari tadi, Masnah dilihat memberikan ciuman di pipi Rais.
Pada prosiding Isnin, hanya Amizudin yang dipanggil sebagai saksi defendan manakala Rais tidak dipanggil memberi keterangan kerana pada prosiding yang lepas semasa pengurusan kes kedua-dua pihak bersetuju untuk tidak mempertikaikan bahawa artikel itu telah diterbitkan, bahawa perkataan itu adalah menfitnah Rais dan perkataan itu merujuk kepada Rais.
Oleh itu mahkamah meneruskan perbicaraan dengan mendengar pembelaan justifikasi oleh Amizudin.
Ketika pemeriksaan balas oleh peguam Datuk Seri Muhammad Shafee Abdullah yang mewakili Rais, Amizudin berkata sebelum menerbitkan artikel itu dalam blognya, beliau tidak membuat pengesahan tentang kebenaran artikel itu dengan Rais atau isterinya Masnah dan juga dengan bekas pembantu rumah Rais.
Muhammad Shafee : Sebagai penulis blog dan ahli politik yang bertanggungjawab, sebelum menerbitkan sebarang artikel yang menuduh orang lain melakukan sesuatu perkara, anda mesti siasat bukan. Tapi dalam kes ini sebelum anda terbit artikel itu, anda langsung tidak siasat perkara itu sehingga ke akar umbi untuk pastikan perkara itu benar?
Amizudin: Betul.
Bagaimanapun, beliau memberitahu mahkamah bahawa beliau telah pergi ke Jakarta, Indonesia pada 18, 19 dan 20 Mei untuk mencari saksi selepas lima bulan beliau disaman oleh Rais.
Muhammad Shafee: Anda terbitkan artikel itu dahulu, baru nak buat siasatan?
Amizudin : Ya, betul, saya pergi ke Jakarta selepas saya kena saman.
Muhammad Shafee : Selepas anda kena saman baru pergi ke Jakarta, cari saksi.
Amizudin :Ya.
Kepada soalan Muhammad Shafee, bagaimana beliau boleh mengesahkan berita yang diterbitkan itu benar, Amizudin berkata beliau telah bertemu dengan Indah Utami, penulis laporan siasatan yang dijalankan oleh badan bukan kerajaan Indonesia, Migrant Care, yang menjaga kebajikan pekerja Indonesia di luar negara, yang telah menemu bual pembantu rumah itu.
Bagaimanapun, beliau gagal bertemu dengan pembantu rumah itu kerana tidak berjumpa rumahnya.
Katanya beliau pergi ke Jakarta bersama rakannya yang dikenali sebagai Cikgu Bad iaitu anggota PKR daerah Rembau atau nama penuhnya Badrulhisham Shaari dan seorang lagi yang beliau tidak ingat namanya.
Ditanya Muhammad Shafee adakah Cikgu Bad, boleh dikatakan sebagai musuh politik Rais, Amizudin berkata beliau tidak tahu, tetapi boleh dikatakan bukan kawan.
Beliau memberitahu bahawa artikel itu yang diterbitkan dalam laman blognya adalah "copy and paste" daripada artikel yang disiarkan dalam Harakah Daily berdasarkan siaran akhbar yang dibuat oleh Migrant Care pada 1 Ogos 2007.
Semasa pemeriksaan utama oleh peguam yang mewakilinya, Puspawati Rosman, Amizudin berkata beliau percaya artikel yang diterbitkan itu benar kerana dalam laporan siasatan oleh Migrant Care, nama Rais disebut sebagai bekas majikan pembantu rumah itu.
Apabila ditanya adakah wakil Migrant Care dan mangsa akan hadir ke mahkamah untuk memberikan keterangan, beliau berkata bahawa mereka khuatir untuk datang ke negara ini untuk memberikan keterangan.

Patriot batal hasrat berhimpun; junjung titah Agong


KUALA LUMPUR 4 Julai - Pergerakan Pemuda UMNO yang melancarkan Himpunan Patriot (Patriot) membatalkan hasrat untuk mengadakan perhimpunan itu pada 9 Julai ini kerana menjunjung titah Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin bahawa demonstrasi jalanan banyak membawa keburukan daripada kebaikan walaupun niat asalnya baik.

Menurut Timbalan Ketua Pemuda UMNO, Datuk Razali Ibrahim, pembatalan itu bagaimanapun tidak bermakna Patriot akan dibubar sebaliknya ia mungkin akan didaftarkan sebagai pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang berperanan memelihara kedaulatan negara. - Utusan

Baru 2,000 Lim Guan Eng Sudah Macam “Kera Kena Belacan”

Baru tak sampai 2000 orang berdemonstrasi di Komtar, Pulau Pinang baru-baru ini Ketua Menteri paling rasis, Lim Guan Eng sudah terlompat-lompat macam “kera kena belacan”.
Lagaknya Lim Guan Eng sebelum ini bukan main…. Lim Guan Eng macam ayam jantan mengatakan demonstrasi Bersih mesti dibenarkan, ia selaras dengan kebebasan bersuara, ia melambangkan demokrasi maka Lim Guan Eng pun menyokong penuh demonstrasi Bersih pada 9 Julai ini.
Mungkin bagi menyahut lagak Lim Guan Eng ini maka rakyat Pulau Pinang mengadakan demonstrasi di pejabatnya yang dihadiri lebih kurang 2000 orang dan ada sekumpulan lebih kurang 30 anak muda berdemonstrasi di Jambatan Pulau Pinang.
Memang pelik bin ajaib, Lim Guan Eng melompat tak tentu pasal kononnya kata beliau demonstrasi ini bertujuan untuk mensabotaj ekonomi  dan pentadbirannya.
Telatah Lim Guan Eng ini membuktikan bahawa beliau bukan saja Ketua Menteri paling rasis tetapi lidah bercabang dan paling bahalol sekali.
Kalau dia mendakwa 2000 orang yang berdemonstrasi di Komtar baru-baru ini sebagai usaha mensabotaj ekonomi negeri bagaimana pula niat Bersih nak kumpulkan 300,000 orang berdemonstrasi di Kuala Lumpur.  Itu bukan sabotaj ke?
Nampaknya Lim Guan Eng selepas ini bolehlah mencari beberapa lagi rakannya untuk menubuhkan kumpulan lawak dan menyertai program Raja Lawak.
Untuk menutup malu atas ketakutannya terhadap demonstrasi di Pulau Pinang baru-baru ini, Lim Guan Eng cuba mengalihkan isu mendakwa ia didalangi oleh UMNO.
Bak kata Pengerusi UMNO Pulau Pinang, Datuk Zainal Abidin Osman… kalau UMNO yang buat bukan takat 2000 tapi puluhan ribu akan hadir untuk berdemonstrasi… kalaulah puluhan ribu digerakkan UMNO untuk berdemonstrasi mungkin Lim Guan Eng akan pakai lampin pakai buang kerana terkencing-kencing ketakutan.
Yang nyatanya apa yang diperlihatkan Lim Guan Eng ini tidak lebih sekadar mengesahkan lagi bahawa lidahnya bercabang dua….

Ahli UMNO Kena Berubah Demi Nasib Melayu Dan UMNO


Ahli UMNO harus berubah demi Parti Keramat UMNO.Tranfomasi yang telah dicadangkan oleh pucuk pimpinan akan tetapi politik dalaman haruslah dipandang serius oleh oleh setiap ahli dari peringkat cawangan hinggalah keperingkat Bahagian,sebagai ahli akar umbi MKP merasa tempiasnya apabila POLITIK DALAMAN yang dimainkan oleh rakan-rakan seperjuangan dengan Agenda mereka tersendiri, Pebalahan ini tidak memberikan manafaat kepada sesiapa pun musuh kita bukanlah orang UMNO itu sendiri akan tetapi pihak lawan seperti yang berlaku di Pulau-Pinang Musuh utama kita adalah DAP bukanlah sesama kita.Tujuan kita hanyalah satu mengembalikan Pulau Pinang yang dikuasai oleh DAP kepada BARISAN NASIONAL.Jika masaalah yang kecil diperbesarkan akan merebaklah menjadi luka yang tidak dapat disembuhkan.Apakah salahnya bersemuka dan berbincang.bukanlah mengeruhkan lagi keadaan dan menceritakan Pekung masing-masing.Sifat iri hati serta berdendam ini tidak menguntungkan sesiapa.Jika Jawatan yang dikejar tanpa usaha yang gigih tidak akan bertahan lama.Apalah maknanya jika bahagian kita tidak menang pilihanraya.Ayuh kita bermuzakarah demi alif,ba dan ta.


PEKAN: Presiden Umno Datuk Seri Najib Tun Razak mengingatkan ahli Umno agar berpegang kepada tiga prinsip transformasi politik iaitu calon yang boleh menang, sifar masalah dalaman dan bersikap inklusif dalam usaha mencapai kejayaan pada pilihan raya umum akan datang.
Perdana Menteri berkata setiap ahli Umno perlu menyokong pemilihan calon yang boleh menang kerana ia dibuat secara objektif dan berlandaskan pilihanrakyat.
"Saya tidak ada orang nak dikatakan anak emas, anak perak atau gangsa. Saya cuma ada keluarga dan rakan seperjuangan dan saya tetap hargai rakan... apakan daya kalau gagal dalam Petunjuk Prestasi Utama (KPI) yang ditentukan dan katalah kalau nak dipilih, KPI mestilah dipenuhi dan ia di tangan pengundi," katanya dalam ucapan penangguhan persidangan perwakilan Umno bahagian Pekan di sini, Ahad.
Beliau berkata Umno juga perlu menjurus kepada sifar masalah dalaman yang boleh menjadi duri dalam daging kepada parti itu.
Katanya mereka yang tidak terpilih sebagai calon atau tidak mendapat sesuatu yang diidamkan sepatutnya tidak berasa kecil hati sebaliknyamenterjemahkan sokongan kepada calon pilihan parti.
"Janganlah disebabkan tidak dapat sesuatu, kita rasa tawar hati dan buat sesuatu yang boleh merugikan parti," katanya.
Selain itu, Najib berkata anggota Umno perlu bersikap inklusif denganmemberikan perhatian kepada semua rakyat dan bukannya terhadap ahli Umno sahaja. "Sebagai contoh di Pekan, 42 peratus pengundi merupakan ahli Umno dan kalausetiap ahli keluar mengundi sekalipun, ia masih tidak cukup untuk menang... kita perlukan setiap pengundi," katanya.
Katanya anggota Umno perlu bersikap adil, berbudi, berhemah dan bersikap rendah diri demi memenangi hati rakyat. - BERNAMA
MKP kata kalau depa tepuk gendang bagilah depa menari sendiri,buat perangai macam budak tadika pun tiada maknanya. 

Tahniah Ustaz Azizan,Tahniah PAS Kedah.tahniah kepada Kerajaan Negeri Kedah yang telah jayanya mentadbir negeri dengan terbaik sekali.Rakyat negeri kedah patut berbangga dengan pencapaian yang dikecapi oleh PAS yang mendakwa mereka berjaya membawa pelaburan yang paling banyak dalam sejarah dan memang berkebajikan.Tamat sudah pujian MKP kepada Azizan dan PAS.


Umum tahu orang melayu berniaga ditepi jalan bagi menyara keluarga,Jika Kerajaan Negeri Kedah Prihatin dan mengambil berat tentang nasib orang kedah depa takkan nak buat naya kat orang melayu.Sebaliknya memberi sokongan dan nasihat yang terbaik bagi memajukan lagi ekonomi orang melayu nie pasal apa yang kerajaan negeri nak roboh kedai pulak,Kepada pemimpin Azizan harus ingat jangan lupa setiap rakyat kedah ada undi yang boleh dan menjatuhkan kerajaan negeri dengan undi tersebut.


Masalahnya PAS kedah depa nie dok ingat depa tue baguih sangat dan tindakan lahanat PAS nie semua betul.Puak anak haram jadah PAS nie dok tiru DAP lahanat pulak dah roboh kedai orang melayu.Sebelum nie PAS Barua nie dah robohkan kedai orang melayu dekat depan Cinta sayang Golf Club.MKP memang terbakaq gila dengaq berita tue sebab MKP mempunyai Sejarah yang takkan dapat dilupakan apabila berkunjung dikedai tersebut.Almaklum "Dalam hati ada taman".Kini hanya tinggal kenangan dah habis la pulak nie kat Aloq Setaq Pulak.Azian Kartun Hang jang dok kata tak tau Pulak lepas nie.
Para peniaga kecil di sekitar bandaraya Alor Setar merancang untuk mengadakan perhimpunan besar-besaran bagi membantah tindakan Majlis Bandaraya Alor Setar (MBAS) yang merobohkan gerai peniaga tanpa notis sepanjang Pas menerajui kerajaan negeri Kedah.

Presiden Pertubuhan Ikatan Usahawan Kecil dan Sederhana Malaysia (Ikhlas), Mohd. Ridzuan Abdullah berkata pihaknya memberi tempoh tiga minggu kepada MBAS untuk menyelesaikan masalah peniaga terbabit dengan menyediakan tapak perniagaan baru kepada mereka serta memberi pampasan sewajarnya ke atas kerosakan barangan ketika pihak MBAS merobohkan gerai mereka.

"Sekiranya MBAS gagal menyelesaikan masalah itu, Ikhlas bersama peniaga di sini akan mengadakan bantahan beramai-ramai menuntut hak peniaga yang teraniaya,” katanya pada sidang media selepas meninjau gerai milik MBAS berhampiran Stadium Darul Aman di sini hari ini. — Bernama

Sunday, July 3

Pakai Baju, Tie Kuning - YB Pembangkang Perangai Macam Budak-Budak
Kita tentu tergelak melihat aksi Ahli Parlimen Bakri, Er Teck Hwa DAP yang mengambil jalan memperbodoh dan menghina diri beliau sendiri dengan memakai baju T-shirt tanpa kolar Beersih dan memakai tali leher di dalam Parlimen !


Tapi akhirnya, back fired dan menonjolkan kebangangan diri beliau sendiri! Dan orang seperti Er Teck Hwa ini yang menjadi wakil rakyat kita?Kalau ya pun mahu menunjukkan protes, sekurang-kurangnya gunakan otak dan fikiran itu. Hanya orang tidak akal sahaja yang memakai T-shirt tanpa kolar dengan tali leher! Dan pakaian itu di pakai di dalam parlimen! Stupid!

Ini adalah contoh pemimpin-pemimpin DAP yang melakukan perkara sesuka hati mereka. 

Ronnie Liu Ditahan.BerShit.Exco Kerajaan Selangor, Ronnie Liu Tan Khiew ditahan tengah malam kelmarin kerana disyaki cuba menghasut orang ramai menyertai perhimpunan Bersih 2.0 pada 9 Julai ini. 

dari maklumat yang diterima  Ronnie ditahan dalam perjalanan pulang memakai baju bershit selepas berceramah di Serendah, Hulu Selangor. 


Datuk Tun Hisan Tun Hamzah berkata, polis membawa Ronnie ke Ibu Pejabat Polis Daerah Hulu Selangor untuk dirakam percakapan berhubung ceramahnya yang disyaki berunsur hasutan. 

“Beliau (Ronnie) bagi kerjasama sepanjang proses itu dilaksanakan mengikut Seksyen 27(5) Akta Polis/511 Kanun Keseksaan dan Seksyen 109 Kanun Keseksaan kerana menghasut. 

Beliau sudah dibebaskan dengan jaminan polis awal pagi tadi (semalam) selepas polis berpuas hati dengan keterangan yang diberikan,sepatunya patut direman baru puak bershit ada akal sikit.

Dalam perkembangan berkaitan, Tun Hisan turut mengingatkan orang ramai agar tidak terpedaya dengan ajakan menyertai perhimpunan haram kerana ia jelas bertentangan dengan undang-undang. 

Menurutnya, siasatan menunjukkan banyak risalah diedar kepada orang ramai bertujuan mengajak hadir ke perhimpunan berkenaan. 

Pihak Polis menyatakan, motif mereka bershit sangat jelas dan orang awam perlu maklum, sesiapa sahaja boleh ditahan jika menyertai perhimpunan haram. 

Ketika ditanya berhubung penahanan individu yang memakai baju kuning, Tun Hisan berkata, polis melakukan tangkapan bukan berdasarkan warna baju dipakai tetapi berdasarkan logo yang tertera pada baju yang dipakai. 

“Mereka boleh pakai baju warna apa sekalipun, asalkan tidak mengandungi logo pertubuhan yang tidak berdaftar. Jika logo tidak berdaftar, pertubuhan itu tidak sah dan ia merupakan satu kesalahan di bawah Seksyen 50(3) Akta Pertubuhan,MKP kata pakai baju kuning boleh tapi jangan ada lambang bershit,takkan itu pun nak kena bagitau.

Saturday, July 2

Penang demo 2ribu.Pasir Putih 20ribu Berdemo Depan PM.Semalam demontrasi dekat Pulau Pinang cuma 2ribu tapi hari nie dekat Pasir Putih lebih 20ribu hadir dihadapan PM menyatakan bahawa akan bersedia jika BERSHIT meneruskan agenda jahat mereka.Ambiga harus dipersalahkan serta pihak yang menjadi dalang bershit tersebut.Perdana Menteri berkata jika kehadiran rakyat yang menyokong UMNO dan Barisan Nasional (BN) di negeri yang diperintah oleh Pas begitu tinggi, sudah tentu sokongan di negeri-negeri lain pasti lebih tinggi lagi.

Berdasarkan jumlah hadirin di sini, Najib berkata Pengerusi Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) Datuk S. Ambiga seharusnya sedar bahawa ramai rakyat menyokong perjuangan dan dasar BN dan menentang perhimpunan haram anjuran kumpulan pengacau itu.

“Ambiga jangan fikir kuat sangat. Kita tidak akan tunduk kepada Ambiga sama sekali, kita akan perjuangkan yang benar. Kita akan simpan kuku kita,

Najib menjelaskan bahawa jika matlamat perhimpunan haram itu adalah untuk membetulkan sistem pilihan raya negara, kenapakah PAS boleh memerintah Kelantan selama 21 tahun.

Malahan, katanya, melalui pilihan raya umum 2008 lepas, pembangkang berjaya enguasai lima negeri di Semenanjung iaitu Perak, Pulau Pinang, Kedah, Kelantan dan Selangor.

Beliau berkata keadaan itu menunjukkan keadaan demokrasi negara adalah tidak sama seperti di negara Timur Tengah seperti Mesir, iaitu parti memerintah memenangi 95 peratus kerusi dalam pilihan raya dan memerintah selama 30 tahun.

Najib berkata BN tidak akan menghantar penyokongnya di Pasir Puteh untuk bertembung dengan penyokong perhimpunan haram di ibu negara biarpun jumlah penyokong BN ramai.


Beliau berkata ini kerana jika langkah itu diambil ia hanya akan menyebabkan pertembungan dan pergaduhan yang akan membawa huru-hara kepada keamanan negara.


Katanya jika kacau-bilau berlaku, maka keadaan itu juga akan menjejaskan kestabilan ekonomi dan menjejaskan perjuangan pemimpin BN terdahulu yang telah berusaha keras membangunkan negara sehingga maju ke tahap ini.


"Kita bina negara kita sejak sekian lama. Kita mulakan secara aman damai. Ambiga nak rosakkan ini semua,” katanya.
Najib berkata angin perubahan kini bertiup kencang di negeri yang di perintah Pas kini berdasarkan jumlah rakyat yang hadir pada majlis itu sebegitu ramai.


"Ambo pelik macam mana perhimpunan begitu ramai datang di bumi yang diperintah Pas di negeri Kelantan. Angin perubahan sedang bertiup kencang di bumi kelantan,”

Padan Muka Malaysiakini Takut Padam artikelSemalam MKP cabar wartawan malaysia kini Susan Loone supaya memberikan bukti bahawa pendemontrasi semalam telah memecahkan CERMIN KERETA yang diletakkan disepanjang jalan.ternyata semuanya tipu belaka.Yang terbaiknya artikel tersebut telah dipadam oleh pihak malaysia kini.


 PULAU PINANG 1 Julai - Beberapa wakil pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang menyertai perarakan dan perhimpunan membantah kepimpinan Ketua Menteri, Lim Guan Eng di sini hari ini membuat laporan polis mendakwa portal berita Malaysiakini menyiarkan laporan berbaur fitnah terhadap mereka.

Wakil mereka, Aziaan Ariffin membuat laporan tersebut di Ibu Pejabat Polis Daerah Timur Laut pada kira-kira pukul 6 petang sebagai menafikan laporan portal itu yang menyatakan berlakunya kejadian memecah cermin kereta ketika demonstrasi berlangsung hari ini.

"Apa yang dilaporkan dalam portal tersebut adalah fitnah semata-mata yang saya lihat cubaan untuk mencetuskan rusuhan kaum.

"Mana ada kejadian seperti itu kerana perhimpunan yang kami lakukan itu terkawal. Justeru, kami meminta Malaysiakini menarik balik laporan tersebut dan jika mereka enggan berbuat demikian, kami akan mengambil tindakan," katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini. - Utusan

MalaysiaKini Celaka Menipu.10 Pemuda tido LOKAP malam nie.

Laporan malaysia kini.kredit kepada pejuangbangsa

MKP cabar wartawan malaysiakini menyiarkan bukti yang menyatakan penyokong yang berdemo pada petang tadi memecahkan cermin kereta yang diletakkan disepanjang jalan dari masjid kapitan keling hingga ke komtar.Nak kencing pun pada-padalah susan loone jangan dok buat cerita bukan-bukan yang dok ikut cakap ketua raja kona ketua menteri paling celaka dalam sejarah Pulau Pinang.


Dah paling penting dok tembak tapi tak kena hang dok pembohong kata 300 orang yang mai.Padahal bukti dah jelas dan sengaja tutup mata tak mau tengok.memang sah hang nie mangkuk bin hanyun.seramai  2000 lebih yang hadir perarakan lebih satu kilometer.


Sehingga kini seramai 10 pemuda telah ditahan mereka terdiri daripada saudara Ezam Mohd Nor.Ketua Pemuda UMNO Penang Saudara Sheik,Ketua Pemuda UMNO Tanjong saudara Jeffri Salim dan rakan-rakan yang lain,ini menunjukkan bahawa Polis tidak berat sebelah dalam perlaksaan undang-undang.Dari berita yang diberitahu kepada MKP mereka akan ditahan reman selama 2minggu.MKP masih berada dibalai Polis Petani Road untuk memberi liputan.

Friday, July 1

Guan Eng Lari Tak Cukup Tanah,Melayu Penang Mengamuk.


Guan Eng ketua menteri paling malang dalam sejarah pulau pinang tak senang duduk apabila demo yang menghimpunkan lebih 2 ribu orang melayu terdiri dari Pemuda Umno serta NGO bagi membantah penularan pemahaman komunis.Bemula dari Masjid kapitan Keling perarakan menuju kearah komtar pejabat ketua menteri.Apabila sampai di hadapan pintu masuk komtar Pemuda serta NGO duduk ditengah jalan menunjukkkan bantahan Pada DAP haram jadah yang mengembalikan fahaman komunis di pulau pinang.

ELOK CABUT SAJA ANUGERAH PADA PADDYKUTTY.


Patut dan dah lama kena buat dan apa lagi nak tunggu,MKP menyokong anugerah Datuk Seri yang diberikan oleh Kerajaan Negeri Melaka ditarik atau direntap dari ANUwar yang banyak menyusahkan dan membuat kacau dalam negara.Berikutan pembabitan pandikutty dalam mempromosikan Bershit yang sememangnya haram lagi jadah ini.

Bukan sahaja ANUwar malah semua  yang terlibat dalam dan Bershit ini jua patut dikenakan tindakan yang sama.Amaran yang jelas kepada pengikut serta penjilat tegar Pandikutty.secara tidak langsung ini akan difikirkan dua kali oleh pihak pengajur kerana ia melibatkan Anugrah kebesaran dari Pihak Kerajaan Negeri Melaka.

Tahniah MKP ucapkan kepada Ketua Menteri Melaka Datuk Seri Ali Rustam kerana mencadangkan idea yang bernas dan terbaik untuk menjaga keamanan Malaysia tercinta.

MKP jua ingin meminta maaf kepada pembaca kerana blog MKP mempunyai masaalah teknikal dari pagi hingga 8malam tadi baru dapat di update.Alhamdulilah semua telah dapat diselesaikan. 

Thursday, June 30

Video Patriot akan Gempur Bila-Bila Masa.

Patriot akan bersedia pada bila-bila masa untuk gempur AMK yang bacul dan lari tak cukup tanah nanti.Depa kata Patriot hanya akan muncul pada waktu malam sahaja,nie dia kami mai waktu siang ada berani.

PM dah Marah,UMNO Ada 3juta Ahli Sedia Gempur.
JANGAN fikir PAS dan PKR saja boleh arah ahli sertai perhimpunan haram 9 Julai ini. Bayangkan apa jadi pada negara ini, jika UMNO, parti terbesar orang Melayu dengan ahli lebih tiga juta berbuat demikian.
UMNO bukan saja parti utama yang membentuk kerajaan, tetapi parti paling besar dan kaya, senang cerita kalau UMNO hendak buat mobilisasi besar-besaran, bukan satu perkara yang susah.
Sebab itu, Presiden Umno Datuk Seri Najib Tun Razak berkata Umno, jika ia mahu, mampu mengerahkan tiga juta anggotanya untuk menentang habis-habisan hasrat golongan yang mahu mewujudkan kekacauan melalui demonstrasi jalanan.
Bagaimanapun, kata Perdana Menteri, parti tidak akan berbuat demikian kerana ia bukannya cara yang bertanggungjawab dalam mencari penyelesaian.
"Kita (Umno) ada tiga juta ahli, tidak termasuk parti komponen (Barisan Nasional)...kita boleh kumpulkan tiga juta orang yang tunggu isyarat. Kalau semboyan dibunyi, mereka juga akan berjuang habis-habisan... tetapi apakah itu satu cara yang bertanggungjawab," katanya kepada kira-kira 15,000 hadirin yang menyambut kunjungan beliau di pekan pesisir pantai ini, kira-kira 150km ke selatan Kota Kinabalu pada Khamis.
Bernama melaporkan, Najib berkata kerajaan Barisan Nasional adalah kerajaan yang bertanggungjawab dan tidak mahukan kekerasan kerana menurutnya, "itu bukan cara kita selesaikan masalah di bumi Malaysia ini".
Menurutnya pilihan raya sentiasa diadakan di Malaysia apabila tiba waktunya dan semua pihak boleh ambil bahagian semasa kempen.
"Kita ada pilihan raya... nak kempen, kempen lah, nak berucap sampai tak larat lagi nak cakap, buatlah, nak bertempek pun, tempeklah," kata Najib yang sebelum itu berkunjung ke daerah pedalaman Tenom, di barat daya Sabah.
"Mereka kata bersih... belum tahu dia bersih. Dia (pembangkang) pun ada banyak masalah," kata Najib.
Perdana Menteri menegaskan Malaysia bukannya seperti negara tertentu di mana pemerintahnya menang 95 peratus undi semasa pilihan raya yang pastinya banyak pihak yang mencurigai keputusan pilihan raya.
"Di Malaysia tidak pernah berlaku seperti itu. Kita menang sebab rakyat support (sokong). Saya tak rela jadi Perdana Menteri atas penipuan. Saya nak jadi Perdana Menteri kerana rakyat sukakan kita (BN) dan rakyat percaya dan senang dengan BN," katanya.
Atas kepercayaan rakyat terhadap BN, kata beliau, kerajaan akan bekerja keras dan bersungguh-sungguh untuk perjuangkan nasib rakyat.
Najib berkata Malaysia kini berada di ambang transformasi ke arah menjadi negara yang lebih maju dan sejahtera dengan pelan pembangunan yang jelas dan hanya menunggu masa untuk melaksanakannya.
"Tetapi apakah ini harus dikorbankan semata-mata kerana hawa nafsu sesetengah pihak yang nak kejar jawatan Perdana Menteri, hendak menguasai Putrajaya?" katanya.
Najib mengingatkan bahawa demonstrasi jalanan seperti dirancang pada 9 Julai ini oleh kumpulan pengacau boleh membawa kecelakaan dengan sekelip mata, lebih-lebih lagi apabila pihak tertentu membakar emosi dan perasaan orang ramai.
Katanya jika ada pihak yang menjadi "tukang kipas, tukang bakar" emosi semasa perhimpunan haram itu, golongan yang bakal menjadi mangsa adalah juga "rakan kita, keluarga kita".
Beliau berkata apabila berlaku "psikologi samseng", orang yang baik akan tiba-tiba bertukar menjadi ganas dan tidak boleh dikawal sehingga tidak kira harta benda atau nyawa orang lain terancam.
Perdana Menteri seterusnya menegaskan pentingnya gagasan 1Malaysia dihayati oleh seluruh rakyat Malaysia agar ia bukan sekadar menjadi slogan yang menjadi sebutan atau paparan semata-mata, sebaliknya diterjemahkan sehingga menjadi nilai pegangan, sikap dan cara pemikiran rakyat Malaysia.
Katanya, beliau mendapati keharmonian yang wujud di Sabah merupakan contoh terbaik konsep 1Malaysia bagi membolehkan rakyat pelbagai kaum hidup aman damai tanpa sebarang tembok pemisah.
Pada majlis itu, Perdana Menteri mengumumkan peruntukan RM30 juta untuk membina semula Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Sipitang dan peruntukan RM2.7 juta untuk memperbaiki bumbung Esplanade Sipitang yang sebelum in sering mengalami kerosakan akibat ditiup angin kencang.
Hadir sama ialah ketua Menteri Sabah Datuk Seri Musa Aman dan beberapa wakil rakyat tempatan parti komponen BN

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive