RAPID

Sunday, July 10

AL-FATIHAH,SAPA YG HARUS DIPERSALAHKAN?


adakah wajar Polis dan UMNO dipersalahkan menyebabkan peserta Bershit meninggal semalam,tidakkah ini ibarat marahkan nyamuk kelabu dibakaqnya.esok lusa bila longkang tersumbat salahkan UMNO jugak padahal itu harus dirujuk kepada pihak berkuasa tempatan.Propaganda murahan seperti ini yang dimainkan oleh pihak malaysiakini dan portal kepada pakatan haram bukannya membantu memakmurkan malaysia malahan memburukkan imej serta menutup periuk nasik pengusaha pelancongan,Dari apa yang diberitahu MKP industri pelancongan terjejas dengan penyebaran yang menyatakan politik malaysia tidak stabil,Pengunjung merasa kurang senang dengan situasi ini.Anggaran kerugian dijanggka melebihi 1bilion ringgit dan masa yang diperlukan untuk memulihkan persepsi pengunjung selama 6 bulan.Siapa yang rugi?????????/

untuk menjelaskan kematian peserta Bershit sila klik disini blog M.I.M 

Mudahnya PAS diPerlembukan.TAHNIAH kepada Pas! Mungkin itulah perkataan paling sesuai untuk mengiktiraf ‘jasa’ parti itu dalam penyertaan pada himpunan haram Bersih semalam. 

Pas kini sudah berjaya membuktikan kepada rakan-rakan sekutunya iaitu Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan DAP serta badan bukan kerajaan (NGO) yang sehaluan dengan pembangkang bahawa Pas kini benar-benar sebuah parti yang memperjuangkan negara berkebajikan. 

Parti itu bersedia melakukan ‘kebajikan’ dengan menjadikan ibu pejabatnya sebagai satu lokasi untuk berkumpul dan bermesyuarat, mengarahkan Unit Amalnya menjadi benteng utama perhimpunan dan menggesa ahli-ahlinya turun beramai-ramai ke Kuala Lumpur. 

Kononnya atas nama perjuangan, menegakkan keadilan dan taat kepada arahan pemimpin, kesemua mereka sanggup meninggalkan anak isteri, ibu bapa dan abang adik semata-mata untuk terlibat dalam perhimpunan haram berkenaan. Berbanding tidak sampai berapa kerat penyokong PKR dan DAP, penyokong Pas paling ramai memenuhi jalan raya di Kuala Lumpur. 

Ini belum lagi mengambil kira bagaimana ada penyokong Pas di tanah suci Mekah memakai kemeja T Bersih sebagai tanda sokongan kepada perhimpunan tersebut, begitu juga dengan sekumpulan pelajar Malaysia di Mesir. 

Mereka sengaja melupakan bahawa perhimpunan haram berkenaan adalah cetusan idea S.Ambiga, seorang peguam wanita yang telah banyak melakukan tindakan gugat umat Islam termasuklah dalam isu murtad - satu isu yang sering dijaja oleh Pas kononnya menunjukkan kegagalan UMNO menjadi pentadbir Islam yang baik. 

Ternyata sekali penglibatan Pas dalam menjayakan perhimpunan haram itu sudah membuktikan bahawa Pas bukanlah sebuah parti Islam. Sebaliknya memang layak untuk mereka berada dalam golongan parti-parti sekular lain melalui perjuangan negara berkebajikan. 

Jika benar mereka mengaku masih berpegang kepada perjuangan Islam sudah pasti Pas akan memikirkan semasak-masaknya penglibatan dalam perhimpunan haram itu. 

Tetapi malangnya Pas begitu mudah diperkotak-katikkan oleh Ambiga, PKR dan DAP. Kelebihan sebagai sebuah organisasi yang tersusun dan mempunyai ahli yang kesemuanya orang Melayu telah dipergunakan oleh ketiga-tiga pihak berkenaan untuk menyeret Pas yang pada masa ini cukup dahagakan kuasa. 

Justeru Pas berusaha habis-habisan untuk memastikan himpunan Bersih hasil cetusan idea Ambiga berjaya walaupun ia akan menyusahkan jutaan warga Kuala Lumpur. 

Pas ingin membuktikan merekalah jaguh dalam berhadapan dengan pihak berkuasa melalui demonstrasi bagi mengemukakan tuntutan yang sengaja direka bagi membantu menutupi segala kelemahan dan masalah moral yang melumuri pemerintahan pembangkang serta pemimpin-pemimpinnya. 

Pas menjadi penyumbang terbesar kepada segala kesusahan yang dialami oleh warga Kuala Lumpur berikutan penutupan sebahagian besar jalan, penutupan perniagaan dan terbantutnya aktiviti masyarakat. 

Ini belum lagi termasuk ‘sumbangan besar’ Pas yang membantu pihak-pihak tertentu untuk memecah-belahkan lagi umat Islam dan orang Melayu serta bertanggungjawab melihat negara yang dipimpin oleh orang Islam tercemar di mata dunia. Malahan Pas juga layak menerima ucapan ‘tahniah’ kerana terus setia sebagai ‘kuda tunggangan’ kepada Ambiga, Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim dan pemimpin-pemimpin DAP. 

Sebab itulah Ambiga begitu berdegil mahu mengadakan perhimpunan berkenaan kerana beliau amat memahami ‘kesetiaan’ Pas kepada pakatan pembangkang. 

Yang akan menghantar ‘rombongan’ terbesar bukannya Bersih (Ambiga), PKR atau DAP tetapi Pas, akibat dikaburi dengan ketaksuban untuk berkongsi kuasa jika pembangkang ke Putrajaya. 

Parti itu gagal membaca agenda tersirat di sebalik perhimpunan haram berkenaan dan walaupun di hati kecil mereka, Pas pun mungkin terfikir bahawa tuntutan Bersih tidak munasabah namun demi politik segala-galanya dihalalkan. 

Ia kerana kalau pilihan raya tidak bersih dan adil Pas tidak akan sepopular sekarang. Populariti itu dicapai berikutan kejayaan Pas menguasai Kelantan sejak 1990 sehingga sekarang, Terengganu pada 1999, Kedah pada pilihan raya umum lalu dan mempunyai lebih 20 kerusi di Parlimen. 

Ini belum lagi mengambil kira bagaimana Pas boleh menubuhkan kerajaan negeri bersama PKR dan DAP di Selangor serta ‘tumpang semangkuk’ di bawah kepimpinan DAP di Pulau Pinang. 

Namun Pas mengenepikan fakta-fakta itu kerana merasakan sekarang adalah detik terbaik untuk menumbangkan kerajaan dan berharap fenomena 2007 yang menyaksikan perhimpunan haram Bersih berjaya menggugat keutuhan BN pada 2008 berulang.

Saturday, July 9

RAJA DRAMA:ANWAR RAJA KELENTONG.


Datuk Seri Anwar Ibrahim dan konco-konconya boleh cakap apa saja pasal perhimpunan haram Bersih yang menyebabkan huru hara dan segala aktiviti harian di beberapa lokasi di ibu negara terhenti bermula jam 11 pagi hingga 5 petang, Sabtu. 

Ketua Pembangkang itu boleh dakwa polis bertindak ganas, boleh dakwa demokrasi sudah mati, boleh dakwa 50,000 hadir menyokong perhimpunan itu dan segala macam lagi. 

Namun, hakikatnya mungkin Anwar merasa amat malu kerana perhimpunan Bersih kali ini hanya menarik tak sampai 15,000 orang sahaja menyertainya berbanding lebih 30,000 ketika perhimpunan Bersih pada 2007. 

Ibarat skip drama ulangtayang, Ketua Pembangkang itu bising dakwa beliau cedera ringan dan dilihat meninggalkan KL Hilton dengan ambulan sebuah hospital swasta. 

Itupun sendiri bikin ketika beliau bersama-sama beberapa pemimpin pembangkang lain berdegil cuba merempuh hadangan polis di perkarangan KL Sentral. 

Sebelum itu beliau menyusup masuk menginap Hotel Hilton di situ sebelum turun menyertai peserta himpunan Bersih lain. 


Anwar dalam mesej twitternya kata hanya cedera ringan tetapi peliknya tengok gambar beliau yang disiarkan beberapa blog, nampak macam ‘nazak’ sangat. 

Apakah itu semua lakonan semata-mata kerana nak ‘coverline’ perhimpunan Bersih yang gagal capat matlamatnya? 

Allah selamatkan negara sekali lagi dari agenda jahat Anwar Ibrahim. Dia gagal untuk himpunkan puluhan ribu atau ratusan ribu orang. Semasa arsenik atau Bersih, matlamatnya sama saja untuk kumpul ratusan ribu untuk lumpuhkan sistem negara agar lepas dakwaan liwat. 

skrip sebenar Anwar sebab saya panglima nombor satu dalam susun agenda ini dulu. Kasihan lihat ada lagi terus diperalatkan lagi. Sekarang Anwar cedera pula dan di hospital. Skrip lapuk untuk selamatkan diri dari kes liwat. Dia akan guna alasan ini untuk simpati dan kemudian cabut lari. 

Sebenarnya, sesiapa yang turun di jalanan melihat perhimpunan hari ini jelas melihat tindakan itu bukan bertujuan mahukan proses pilihanraya yang bersih dan adil. 

Kalau menuntut perkara itu, kenapa jerit Reformasi, Hidup Rakyat dan tolak kerajaan?. 

Barangkali benarlah kata Ezam bahawa Anwar hanya mahu melepaskan tengkuknya sahaja dan mereka yang tidak berdosa jadi galang ganti. 

Tolak ketepi mereka yang sanggup kena siram dengan water canon atau peluru asap oleh FRU kerana mereka semua sudah terlalu taksub dengan perjuangan pembangkang. 

Tetapi apa jadi dengan pesakit di hospital Tung Shin dan Hospital Bersalin Cina di Jalan Pudu apabila ratusan penunjuk perasaan meluru lari ke hospital itu mengelak ditahan pihak berkuasa. 

Ini semua kerja tidak masuk akal dan hanya menyusahkan orang lain. 

Begitu juga dengan nasib pemilik premis perniagaan di sepanjang Jalan Pudu, Jalan Ampang, Jalan Silang dan kawasan lain tempat perhimpunan diadakan. 

Mereka terpaksa tanggung kerugian kerana menutup perniagaan sejak awal pagi lagi. 

Sebab itu, memang wajar lebih seribu tangkapan oleh pihak berkuasa terharap pemimpin pembangkang dan mereka yang terbabit demonstrasi jalanan sama ada di Jalan Pudu, Central Market, KL Central, KLCC, Jalan Tuanku Abdul Rahman dan di Kampung Bharu. 

Jika berani buat, mereka kena berani tanggung. 

Malangnya ada juga kanak-kanak dan warga emas turut diperalat dalam perhimpunan haram yang sebelum ini sudah dicadangkan oleh kerajaan diadakan di stadium. 

Namun, mereka nyata lebih berani berbanding Anwar yang awal-awal lagi ‘baling batu sembunyi tangan’ dalam isu perhimpunan Bersih dengan Datuk S.Ambiga hanya jadi boneka beliau. 

Mereka juga tidak lari masuk hotel macam Anwar dan kemudian pergi menaiki ambulan dengan alasan cedera. 

Akhirnya, titah Yang diPertuan Agong tidak dipedulikan Anwar dan penyokong-penyokongnya. 

Nampaknya kerajaan dan pihak berkuasa tidak boleh lagi bagi muka kepada mereka yang dianggap menderhaka kerana engkar titah Yang diPertuan Agong. 

Cukuplah apa yang berlaku pada 2007 dan hari ini...Rakyat sudah muak dengan politik jalanan yang tujuannya hanya mahu mempertahankan pemimpin yang didakwa oleh isteri sendiri ...kononnya anugerah Tuhan. 

Ada yang secara sinis kata kes liwat dan video seks yang patut ‘dibersihkan’ dulu.Tak gitu Pak Sheikh.

SETAKAT INI SAHAJA LIVE DARI MATKILAU PENANG.MatKilau Penang hanya sempat membuat liputan setakat ini sahaja kerana telah diarahkan untuk berhenti setakat ini dan akan bersambung pada malam nanti.segala ulasan akan dicatatkan apabila sampai di Pulau Pinang.Terima kasih kepada pengunjung Blog Matkilau Penang.Terima kasih daun keladi.Jasa anda akan dikenang sampai bila-bila,jika ada sebarang cadangan atau apa saja sila email kepada matkilaupenang@gmail.com

LIVE:THIAN CHUA KENA TANGKAP&PATRIOT BERJUANG WALAUPUN HUJANMKP MENYANJUNG TINGGI SEMANGAT YANG DITUNJUKKAN OLEH PATRIOT SANGGUP BERHUJAN DEMI PERJUANGAN DAN SEMANGAT YANG CEKAL.

Berikut adalah kronologi suasana menjelang perhimpunan patriot yang disertai Pemuda Umno dan Kelab Putera 1Malaysia di Jalan Bukit Bintang menuju ke Stadium Merdeka pada pukul 10 pagi, Sabtu.
2.45 petang: Abdul Azeez ditahan oleh polis. Sebelum itu, Khairy ditahan polis.
2.30 petang: FRU melepaskan gas pemedih mata terhadap penyokong gabungan itu.
2.15 petang: Perarakan tetap diteruskan dalam keadaan hujan.
2.10 petang: Pasukan FRU berkumpul di hadapan Am Bank, Jalan Pudu. Mereka dalam keadaan siap sedia untuk mengambil tindakan jika gabungan itu meneruskan perarakan menuju ke Stadium Merdeka.

KJ TELAH DITAHAN DIBUKIT BINTANG.


SAJA GEMPAQ NAK TENGOK APA KATA DEPA.KJ BELUM LAGI DITAHAN DAN PERARAKAN MASIH LAGI BERJALAN DENGAN LANCAR BARU NAMPAK DEPA PAKAI BAJU BERSHIT.GAS PEMEDIH MATA TELAH DILEPASKAN BAGI MENYURAIKAN DEMONTRASI HARAM.

PATRIOT TELAH MEMULAKAN LANGKAH,AYUH KITA GEMPUR BERSHIT.


PATRIOT TELAH MEMULAKAN LANGKAH DIHADAPAN KFC BUKIT BINTANG,AKAN BERARAK MENUJU KEARAH STADIUM MERDEKA,AYUH PEMUDA PATROIT BANGKIT MENENTANG BERSHIT YANG BERANI MENGHURU-HARAKAN KEADAAN TENTANG BERSHIT HABIS-HABISAN. 

LIVE:SEKITAR PETALING STREET DAN DATARAN MERDEKA.


SEKITAR PETALING STREET DAN DATARAN MERDEKA

BERIKUT merupakan perkembangan terkini di Kuala Lumpur:
1.15 petang: Lebih 1,000 penyokong Bersih mula berarak dari Jalan Imbi menuju ke Stadium Merdeka.
1.07 petang: FRU setakat ini telah berjaya menyuraikan para penunjuk di hadapan Bank Agro dan Pasar Seni. Di kedua-dua tempat gas pemedih mata telah ditembak untuk menyuraikan penunjuk perasaan yang menjerit "reformasi".
12.55 tengah hari: Polis berkata, sebanyak 441 ditahan sehingga 12 tengah hari. 421 lelaki dan 20 wanita.

LIVE:BERSHIT DAH MULA BERARAK DARI KLCC MENUJU STADIUM MERDEKA
DEPA DAH MULA BERARAK DARI KLCC MENUJU KE STADIUM MERDEKA ,SETAKAT INI MAKLUMAT YANG DITERIMA LOLIS SEDANG MENYEKAT MEREKA HANYA 200 ORANG SAHAJA YANG NAMPAK TETAPI TIDAK SEORANG PUN MEMAKAI BAJU BERSIH KEBANYAKKANNYA ADALAH PEREMPUAN.TENGOK DEPA PAKAI KEPIAH PUTIH AGAKNYA DARI MANA GOLONGAN DEPA NIE MESTI PUAK PAS DIPERKUDAKAN OLEH DAP LAHANAT.

LIVE:SEKITAR KLCC DAN STADIUM MERDEKA........TANGKAP BERSHIT.


KEBANYAKKAN YANG DITAHAN IALAH PEREMPUAN INI ADALAH TAKTIK BACUL DIGUNAKAN OLEH PENYOKONG BERSHIT.APA PUNYA TAK ADA AKAI DEPA NIE ADA YANG DISIASAT ADALAH PELAJAR UNIVERSITI TEMPATAN.

 Setakat jam 12.00 tengah hari ini sebanyak 338 tangkapan telah dilakukan oleh pihak polis iaitu 321 lelaki dan 17 perempuan di beberapa lokasi termasuk Masjid Jamek , Dataran Merdeka, Dataran Dewan Bandaraya Kuala Lumpur, Central Market dan Istana Negara.

LIVE:ANTARA GAMBAQ MENARIK DI SOGO.....BERSHIT....

LIVE:DAH KENA CEKUP DAH.......bERSHIT.KERAMBIT DAN BUKU LIMA
BERIKUT ADALAH PENYOKONG BERSIH YANG DITAHAN DAN POLIS MENJUMPAI KERAMBIT DAN BUKU LIMA DIDALAM POKET MEREKA.ADAKAH PUAK LAHANAT NI SENGAJA MAHU MENCETUSKAN KEKECOHAN DIHADAPAN SOGO.

LIVE:bERSHIT GUNA KANAK-KANAK DAN BUDAK SEKOLAH.

BERIKUT ADALAH MEREKA YANG DITAHAN SEBENTAR TADI HASIL SIASATAN POLIS MEREKA ADALAH KANAK-KANAK MASIH BERSEKOLAH DAN DIDALAM BEG TERDAPAT BAJU BERSIH 2.0 CELAKA PUNYA BERSHIT MENGGUNAKAN BUDAK-BUDAK UNTUK MENCAPAI AGENDA JAHAT MEREKA.

KL DAH LENGANG.PENYOKONG BERSIH TAK NAMPAK PUN.


BETUL KA NI KL,APA DAH JADI..........
LRT STATION SOGO

NAK PI TAK BOLEH TENGOK FRU RAMAI 

HADAPAN SOGO 9PAGI LENGANG.

MELAYU PKR &PAS DIPERBODOHKAN OLEH LIM GUAN ENG.SMS yang MKP dapat tadi cukup sudah menceritakan kebobohan puak melayu PKR &PAS yang menyokong perhimpunan bershit."Lim Guan Eng telah mengarahkan pihak DAP supaya tidak benarkan ahli Cina DAP terlibat dalam perhimpunan tersebut (Bershit La). Biar melayu gaduh sesama sendiri."Apa punya mangkuk bertingkat depa nie.Lahanat Guan eng hanya menguruskan dana dan memperbodohkan Melayu yang diberi upah hanya sebanyak RM200 sanggup kena tipu dan rela diri ditangkap.


MKP kata:Tak tau apa nak kata dah dengan puak nie yang bodoh tak boleh ajaq pandai tak boleh join sama.Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive