RAPID

Thursday, October 20

VIDEO PEMBUNUHAN Muammar Gaddafi.AlFatihah Muammar Gaddafi.

Rilex Sat Hentam Pemimpin BN.Perjuangan Barisan Nasional (BN) pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13) nanti adalah untuk membentuk kerajaan baru dengan majoriti lebih besar dan bukannya kerajaan yang ada hari ini. Pengamal media, facebookez dan bloggez pro BN diminta supaya mengenepikan kepentingan individu dan kelompok sendiri serta menghentam pemimpin kerajaan dari mana-mana komponen demi untuk memperkukuhkan BN. Datuk Seri Zahid juga meminta agar perkara ini diberhentikan dengan segera atau dengan nada berseloroh "cuti ler sekejap hentam pemimpin kerajaan, lepas PRU13 nak sambung, sambung la balik. Lagi bagus jangan sambung lagi".


"Dengan slogan lawan kita menuju ke Putrajaya, maka kita perlu mempertahankan Putrajaya, tiada gunanya kita bertelagah dan saling membunuh karier pemimpin BN, namun akhirnya Putrajaya jatuh ke tangan lawan." katanya semalam.


MKP ambil teguran membina ini sebagai panduan diambang PRU 13.Nasihat dari Pemimpin tertinggi nie harus dipandang serius.Diharap rakan rakan seperjuangan dialam dunia maya ini  dapat berkerjasama agar kita tidak dilihat bersatu dan memperkuatkan jentera demi mempertahakan Putrajaya.Lupakan sengketa diantara kita buat sementara ada misi yang lebih penting.

VIDEO:PISA Kotor dibawah Pentabdiran DAP LGEPenang International Sports Arena, PISA.dipenuhi sampah sarap/nyamuk dan tidak terurus dibawah pentadbiran DAP dan MPPP.Ternyata PISA telah siap pada tahun 2000 dibawah pentabdiran BN ketika itu.Arena tertutup terbesar di Pulau Pinang dan Semenanjung Malaysia.Banyak acara yang telah berjaya diadakan di Arena tersebut seperti SUKMA 2000, Persembahan Disney's Mickey Magic,Micheal Learns to Rock dan dikenali diseluruh dunia dan ianya telah banyak mengangkat nama Pulau Pinang sebagai suatu destinasi pelancongan serta persembahan yang hebat.Pulau Pinang banyak mendapat pendapat dari sektor pelancongan.


Sedih melihat tempat yang hebat sebegitu rupa tidak dijaga dan diabaikan untuk makluman PISA dimiliki oleh MPPP dan diuruskan oleh  Penevents Sdn Bhd.Adakah ini suatu taktik oleh kerajaan DAP supaya tempat tersebut menjadi teruk dan diabaikan kerana ada agenda lain yang tersembunyi.


Kerajaan DAP yang dipimpin oleh Lim Nenen telah melancarkan Pulau Pinang Bersih dan Hijau.( "Cleaner, Greener Penang" )Adakah PISA ini bersih dan hijau seperti apa yang dilaungkan atau hanya ingin menjadi populis dan lebih tepat lagi cakap talak selupa bikin looo.Jika MPPP tidak boleh menjaga PISA bagaimana hendak menjaga PICC selepas ini maka hancuslah lagi duit rakyat Pulau Pinang dengan Projek yang bakal masuk kantong Kroni juak DAP nie.Nama Sebenar Wajah 3R.

Ternyata sepadai tupai melompat akhirnya jatuh ketanah jua!!!!!!LGE sebenarnya telah termakan umpan yang dipasang oleh blogger Pro BN yang hanya meletakkan gambaq orang lain bukanlah mangsa yang sebenar.Nak pecah lubang nama sebenar perempuan tersebut ialah seorang gadis warga Britain Anya Sun Corke,21 tahun yang tiada kena mengena dengan Penang ternyata Lim kit siang dan malam Lim Guan eng dan Ramas Lim serta sekutu dengannya yang paling best malaysiakini susan loong dan portal milik pembangkang telah kena libas maut punya.


Sejak bila pula pembangkang pandai bercakap soal moral,  tidak bertamadun serta mengutuk politik keji.Bukankah sebelum ini mereka boleh dianggap menjuarai politik seumpama itu seperti penyebaran gambar palsu Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak yang kononnya bersama wanita Mongolia, Altantuya Sharibu, serangan terhadap Datin Seri  Rosmah Mansor  dengan pelbagai kutukan dan sebagainya lagi yang boleh dilihat sebelum ini.


tindakan pembangkang yang sebelum ini terkenal mengherdik dan mencerca kepimpinan Barisan Nasional (BN) dengan apa jua perkara yang boleh dijadikan bahan.Dan masih ingatkah kita pada pilihan raya kecil DUN Permatang Pasir dahulu apabila calon BN, Rohaizat Othman diserang dengan pelbagai berita yang tidak munasabah termasuk bahawa beliau mempunyai  isteri lain dan pecah amanah serta pelbagai dakwaan lain.


Namun bila terkena batang hidung sendiri serangan sedemikian rupa, mereka dilihat mula menggelabah dan menjadi tidak tentu arah serta pandai pula menyifatkan perkara sedemikian rupa menjijikkan.Pada waktu dan saat mereka mempunyai peluang sedemikian rupa, apakah mereka tidak terfikir apa yang diungkapkan hari ini. Saya tidak kata kontroversi yang menimpa Lim Guan Eng hari ini betul atau tidak, namun menyerlahkan pembangkang  juga rupa-rupanya  mempunyai perasaan


Hari ini mungkin hari kita namun esok dan lusa belum tentu lagi akan berpihak kepada kita atau sebaliknya. Jadi janganlah kita sewenang-wenangnya membuat pelbagai tuduhan kepada pihak lain kerana satu hari nanti kerana mungkin benda yang sama akan menimpa kita.

Dua ahli majlis bantah bajet MPPPDua Ahli Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP), Lim Boon Chang dan Dr Lim Mah Hui membantah bajet MPPP 2012 sebanyak RM29.25 juta untuk projek Pusat Konvensyen Antarabangsa Pulau Pinang (sPICE).

Boon Chang bangun menyatakan bantahannya selepas Yang Dipertua MPPP, Patahiyah Ismail menghabiskan ucapan bajet MPPP 2012 di Dewan Persidangan Majlis Dewan Bandaraya Jalan Padang Kota Lama.

Dalam bantahannya, beliau menyuarakan terkilan berikutan persetujuan untuk meneruskan bajet buat projek berkenaan seolah-olah hanya berdasarkan kepada arahan Kerajaan Negeri.

Beliau juga menyatakan rasa sedihnya kerana bantahan sebelumnya yang dibuat melalui satu me¬syuarat seperti tiada tindakan lanjut walaupun sudah ada perbincangan dengan pemaju dan MPPP.

“Kalau begini persetujuan yang dibuat dengan bajet tambahan RM29.25 juta lagi bagi tahun 2012 untuk Projek sPICE, di mana autoriti kami sebagai ahli majlis?

“Sehingga ke hari ini juga selepas mesyuarat berkenaan, tiada salinan kontraktor diberi kepada kami semula. Saya membuat bantahan ini dari segi kepentingan pembayar cukai,” katanya.

Projek sPICE sebelum ini menjadi kontroversi setelah BN Pulau Pinang meminta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menyiasat perjanjian projek yang didakwa merugikan rakyat.

Dalam laporan berkenaan, Pengerusi Jawatankuasa Kerja BN Pulau Pinang, Datuk Teng Hock Nan, berkata pembinaan sPICE di tapak Pusat Arena Antarabangsa Pulau Pinang (Pisa) itu dilihat hanya memberi kelebihan dan keistimewaan kepada pemajunya.

Wednesday, October 19

74,958 Pejuang Negara Dibela Kerajaan BNSeramai 74,958 orang bekas anggota polis khas dan polis tambahan yang berkhidmat semasa zaman darurat, serta duda dan balu mereka menerima bayaran saguhati khas kerajaan sejak 2003 hingga kini berjumlah RM74.9 juta.

Timbalan Menteri Dalam Negeri, Datuk Wira Abu Seman Yusop, berkata setiap bekas polis atau balu kepada anggota polis itu menerima RM1,000 secara 'one-off'.

"Kerajaan amat menghargai jasa dan pengorbanan wira yang tidak didendang ini, iaitu anggota pasukan keselamatan termasuk kira-kira 48,000 orang bekas anggota polis khas dan polis tambahan yang pernah berkhidmat semasa zaman darurat.

"Mereka ini terdiri daripada bekas anggota Home Guard, Special Constable, Extra Police Constable, Auxilliary Police, Women Auxilliary, Women Special Constable, Border Scout dan Jungle Squad," katanya menjawab soalan Mohd Nasir Ibrahim (BN-Kuala Nerus) pada persidangan Dewan Rakyat di sini, hari ini.
Mohd Nasir dalam soalannya bertanya sejauh mana kerajaan mengiktiraf dari segi pemberian pampasan dan pencen kepada pasukan keselamatan yang terkorban ketika menentang komunis seperti peristiwa Bukit Kepong.

Abu Seman berkata, kerajaan akan sekali lagi memberi sumbangan sebanyak RM3,000 secara 'one-off' kepada setiap bekas anggota polis khas dan polis tambahan serta duda atau balu mereka di bawah Bajet 2012.

"Sumbangan ini diharap sedikit sebanyak dapat membantu mengurangkan kos sara hidup mereka sekeluarga," katanya.

Beliau berkata, kerajaan juga memberi bantuan kepada mereka melalui Tabung Amanah Warisan Polis yang menyediakan bantuan kebajikan meliputi khairat kematian, perubatan, pembelian alat pergerakan dan anggota palsu, pelajaran serta bencana alam.

MKP kata:Mat Sabu mendendangkan bahawa Menyokong komunis dan Kerajaan BN tidak pernah mambantu dan inilah penjelasanya.

Ketua Pemuda Umno Penang Suruh Guan Eng Jawap.Ketua Pemuda UMNO Pulau Pinang, Ir Shaik Hussein Mydin berkata walaupun perkara ini tiada bukti sahih namun selaku Ketua Menteri, Guan Eng perlu menjawab isu ini demi memulihkan imejnya.Imej Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng terus tercalar apabila kali ini kecoh mengenai kontroversi anak lelakinya yang dikatakan telah mencabul rakan sekolahnya. Bagi menutup mulut semua pihak, keluarga mangsa telah disogok dengan wang berjumlah RM200 ribu. Anak lelaki Guan Eng pula ditukar ke sekolah lagi.


sebelum ini Guan Eng amat terkenal dengan sikap suka menyaman sesiapa sahaja yang tidak menyokong tindakannya tetapi apabila kontroversi ini ditimbulkan, Guan Eng terus mengelak dari memberikan jawapan.“Guan Eng harus menjawab adakah benar anaknya telah ditukarkan sekolah dan mengapa?


Kalau dia tidak bersalah mengapa harus takut untuk menegakkan kebenaran. Ini bukan soal menjawab isu yang ditimbulkan oleh UMNO seperti dakwaannya tetapi dia perlu menjawab demi keyakinan rakyat. Penjelasan perlu dibuat dan jangan menuding jari kepada UMNO apabila isu ini tersebar kerana yang pasti UMNO tidak ada kena mengena. Bukan UMNO yang mengarahkan anaknya mencabul.Sekiranya Guan Eng enggan memberikan sebarang penjelasan dan terus mengelak tambahnya  masyarakat akan menganggap bahawa dakwaan tersebut adalah benar.


Perkara ini melibatkan soal moral dan maruah diri. Saya amat risau mengenai perkara ini kerana sekiranya benar, Guan dilihat telah menggunakan duit untuk menyelesaikan masalah dan mungkin, saya kata mungkin ini bukan pertama kali dia menggunakan cara ini untuk menyelesaikan sebarang masalah.


Ekoran kejadian tersebut, dia yang sebelum ini bersekolah di Sekolah Cina Heng Eee dikatakan telah ditukarkan ke Sekolah St Xavier’s Institution.Anak lelaki Guan Eng yang berusia 16 tahun baru-baru ini didakwa telah meramas payudara rakan sekelasnya.
Guan Eng pula didakwa telah membayar pampasan sebanyak RM200 ribu kepada keluarga mangsa sebagai bayaran menutup mulut.
Namun, sehingga kini masih tiada sebarang bukti mengenai dakwaan ini. Guan Eng yang terus didesak oleh wartawan untuk mejawab kontroversi ini terus mengelak dari memberikan sebarang jawapan.
Semalam, dalam sidang medianya, Guan Eng menjelaskan dia tidak perlu menjawab semua provokasi yang ditimbulkan oleh UMNO kerana dia mempunyai tanggungjawab yang lebih penting daripada melayan isu remeh ini. 

PAS Hilang Arah Dan Halatuju.Pemimpin PAS telah hilang arah dan tidak keruan apa bila memutuskan bahawa tidak akan menyertai Perhimpunan  yang dianjurkan oleh Sekretariat Himpunan Sejuta Umat (HIMPUN) serta badan-badan bukan kerajaan, NGO-NGO Islam, mewakili pelbagai pertubuhan, institusi-Institusi pendidikan, warga korporat, kelab-kelab sukan dan riadah, persatuan seni mempertahankan diri, pasukan beruniform, kelab-kelab belia, ahli jawatankuasa masjid dan surau, tenaga guru dan lain-lain badan.Pengumuman itu dibuat oleh DS Hadi semalam.


Perhimpunan yang bertemakan "Selamatkan Akidah", secara tidak langsung mahu memberi amaran kepada bukan Islam supaya tidak mencampuri urusan orang Islam dan jangan sekali berani memurtadkan mereka.


Perlu diingatkan bahawa orang Melayu adalah umat Islam yang paling beruntung di dunia ini berbanding dengan umat Islam di negara-negara lain. Melayu dan Islam dilindungi oleh Perlembagaan. Islam itu, Melayu itu Islam. Lebih istimewa lagi yang memeluk agama Islam, pun boleh dikira sebagai Melayu mengikut Perlembagaan, walaupun bukan Melayu dari segi keturunan.

Bermakna, saudara Muslim juga tidak boleh murtad setelah memeluk Islam. Apatah lagi orang Melayu. Inilah peruntukan yang tidak ada dalam dunia. Begitulah beruntungnya umat Islam di negara bertuah ini.
Tanggal 22 Oktober 2011, kita sebagai umat Islam akan melakarkan sejarah, percubaan untuk mengimpunkan seramai sejuta orang di Stadium Shah Alam. Sama ada berjaya atau tidak, kita serahkan kepada Allah SWT.


MKP kata:heran dengan prinsip perjuangan PAS nie dulu kata memperjuangkan Islam????atau islam digunakan hanya untuk kepentingan diri dan politik sempit?????

Mengata Dulang Paku Serpih:
Lim Guan Eng pernah menghina kerajaan Johor dengan memfitnah kononnya kadar jenayah di Johor lebih tinggi dari negeri di mana ia mentadbir iaitu Pulau Pinang. Niat sebenarnya ialah untuk meraih perhatian pelabur asing kerana selama ini, ia gagal untuk menunjukkan pencapaian sebagai Ketua Menteri berbanding kepetahannya ketika berhujah. 


Kepetahannya berhujah umpama 'Cakap Tak Serupa Bikin' namun akhirnya ia terperangkan dengan kelancangannya sendiri apabila bicaranya menjadi 'Mengata Dulang Paku Serpih' pula.


Kuasa Allah SWT, ditakdirkan tidak lama setelah ia memburuk-burukkan negeri Johor, tertangkap pula sindiket penipuan antarabangsa yang mencecah RM2billion nilainya.Suatu ketika dahulu, dengan bongkaknya Nik Aziz menabalkan Lim Guan Eng seumpama khalifah umat Islam di zaman RasulullahSAW. Hari ini, kita mendapat berita betapa anak lelakinya telah meraba tetek seorang perempuan muda.


Mungkin bagi Nik Aziz ini adalah perkara biasa kerana Lim Guan Eng adalah seorang kafir walaupun disanjung seumpama khalifah Islam dizaman Rasulullah SAW.Allah SAW maha berkuasa,setiap yang batil pasti akan ditunjukkan pengajaran olehnya agar menjadi panduan kepada mereka yang masih beriman dari kalangan pengikut PAS terutamanya yang masih beragama Islam.Marilah kita semua ambil iktibar dari petunjuk yang telah dipertontonkan oleh yang maha kuasa agar kita berhenti dari menyokong kebatilan. 


Janganlah kita terlalu degil sebagaimana umat terdahulu, umat Nabi LuthAS umpamanya.Seandainya berita tersebut adalah fitnah, mengapa Lim Guan Eng tidak menyaman pihak yang menerbitkan kenyataan berkaitan ? Pastinya keranaLim Guan Eng tahu akan kebenarannya malahan baginya, isu moral bukan faktor untuk Pakatan Rakyat tidak diterima oleh umat Islam kerana Anwar lebih hebat di dalam isu keruntuhan moral berbanding anaknya.

Tuesday, October 18

Guan Eng Bikin Telinga Gua Panas.Guan Eng buat fitnah lagi dengan menyatakan blogger MIM penyebar fitnah kepada anaknya yang meramas tetek rakan sekolah anaknya.Nampaknya kes tetek nie telah mengetaqkan lutut lidah bewak ini.rasakan dengan
bom yang dilontarkan oleh para blogger penang.Ternyata guan eng telah makan umpan yang telah diberikan.MKP ingat pandai rupanya kurang cerdik haaaa

READ MORE

Anwar Sudah Tidak Laku di Kedah


Itulah hakikat yang harus diterima oleh ketua pembangkang apabila kehadirannya tidak lagi diterima oleh pihak pengurusan sebuah kuil yang telah membatalkan tempahan yang dibuat oleh jawatankuasa sambutan hari deepavali yang akan berlangsung dikuala muda kedah.Hai pak sheik dulu kaum india adalah penyokong tegar beliau dan kini mereka telah sedaq bahawa Pak sheik adalah kaki kencing kuat.

Ini adalah tamparan hebat yang diterima oleh Anwar serta penyokongnya dan dengaq kata mereka telah mengalami kerugian berbelas ribu ringgit juga akibat pembatalan majlis tersebut.Sudah-sudahla Pak sheik rakyat telah sedaq akan pembohongan dan taktik tipu helah yang dilakukan oleh pakatan rakyat di kedah.

Signal yang baik untuk Barisan Nasional ternyata tranfomasi yang dilakukan oleh PM nampaknya telah membuahkan hasil dan kesedaran dari pengundi india yang kini telah beralih arah menyokong Barisan Nasional.

Monday, October 17

Sah Guan Eng Dilondehkan oleh Blogger.


Isu pegang tetek oleh anaknya telah terbukti dengan respon yang dikeluarkan oleh pihak yang kena tuduh iatu kalifah Guan Eng,Ayat sempoi oleh rakan blogger ialah ingat GUAN ENG TETEK,INGAT TETEK INGAT LIDAH BEWAK INGAT 200k INGAT TETEK.Memang tepatlah dakwaan budak itu ditukarkan ke sekolah lain. Jika seorang pengawas yang baik dan tidak mempunyai masaalah kenapa ditendang keluar dari sekolah .Sedangkan bapanya seorang ultra kiasu banyak membantu dan mempunyai pengaruh yang besar di sekolah tersebut.

Kenapa tidak nafikan,kenapa tidak memberi komen sebaliknya mahu menyerang.Inilah sikap ultrakiasu chauvanis rasis khalifah sosialis. Taktik yang sama digunakan apabila beliau kantoi berbohong dalam banyak isu.

Kenapa perlu menghalakan sasaran kepada akhbar dan pihak Umno sedangkan pihak media dan parti politik tidak terlibat didalam isu ini.
lawan sama blogger la apasal lu takut ka? Kalau lu tarak buat salah apasal tak mau jawap!Mana lu dapat cash money 200k?


Sumber dari sekolah Heng Ee mengesahkan memang dipindahkan ke sekolah lain dan proses dijalankan mengikut prosedur yang ditetapkan.

Beliau menafikan dakwaan pemindahan ke St Xavier’s Institution adalah kerana masalah disiplin seperti yang didakwa itu.

“Dia adalah seorang pengawas di sekolah dan mempunyai prestasi yang agak baik dalam bidang akademik. Kami tidak mahu dia meninggalkan sekolah ini.

"Malah ibu bapanya juga tidak mahu dia meninggalkan sekolah ini tetapi dia memilih untuk belajar di sekolah lain,” kata sumber yang tidak mahu identitinya didedahkan.-merapukini.

MKP kata kantoi sudah Ketua Menteri Penang nie.

DAP Bela Pemaju Halau Penduduk.


Kerajaan DAP buat hal lagi dengan menghalau penduduk rumah setinggan di kampung Sungai Nibong Pantai didalam Parlimen Bayan Baru.Inilah yang dibuat oleh DAP untuk mengaut keuntungan dan yang merana adalah rakyat Pulau Pinang.Cara pentadbiran DAP sebenarnya tidak membela rakyat.Melingkup dan menyusahkan rakyat dan membela Pemaju.


Penyelaras Bayan Baru Yim Boon Leong serta Saudara Norman Zahalan Naib Ketua Pemuda UMNO Pulau Pinang berbincang bagi menyelsaikan masaalah yang dihadapi dan cara terbaik untuk menyelesaikan yang dihadapi oleh penduduk.Penduduk hanya meminta pampasan yang sepatutnya tetapi hanya 30 ribu yang diberikan  oleh pihak pemaju di Pulau Pinang harga sebuah rumah kos rendah disebelah pulau melebihi harga yang ditawarkan.Penduduk tidak akan membantah jika tuntutan mereka berpatutan.mereka mahukan pembangunan akan tetapi bersikap adil dan dan tidak berat sebelah.


Datuk Rahim Saibu Ketua Bahagian UMNO Bayan Baru turut hadir membantah perobohan oleh pihak pemaju dan mahkamah.

Polis jugak hadir kerana berlaku kekecohan antara pemaju dan penduduk.

Depa Dah dapat Hidayah Yang Lain bila Lagi


Semoga apa yang berlaku ini dapat memberi hidayah kepada yang lain supaya mengikut jejak rakan-rakan mereka menyertai BN dan UMNO.Ternyata PAS Kedah hanya pandai menabur janji kosong dan tidak mampu menunaikan permintaan rakyat.PAS dilihat mengunakan agama untuk meraih undi dan memnipulasi keadaan supaya pengundi menyokong mereka.ternyata pembohongan mereka akhirnya terbongkar jua,Tahniah MKP ucapkan kepada yang telah sedaq dan yang lain bila lagi nak berubah.

Umno Bahagian Padang Terap memaklumkan ramai ahli Pas di kawasan berkenaan bakal menyertai parti itu pada masa depan.

Timbalan Ketua Umno Bahagian Padang Terap, Datuk Ghazali Ibrahim berkata, beliau menerima banyak laporan yang menyatakan keinginan ahli Pas untuk menyertai Umno dan yakin kemasukan 35 ahli Pas Cawangan Kampung Baru Padang Chenderai, Padang Sanai membuktikan perkara itu.

Menurutnya, disebabkan kecewa dengan perjuangan Pas mereka keluar dengan rela hati untuk menyertai Umno yang selama ini sentiasa berjuang membela nasib rakyat.

“Terima kasih atas kesedaran ini dan yakin dengan kemasukan bekas Pengerusi Majlis Ketua Kampung (MKK), Setiausaha MKK dan ahli Pas yang terbuka hati menyerah borang dan bersama Umno. Lepas ini saya yakin akan ada lagi kemasukan ke dalam Umno selepas Kampung Tandop Besar, Kampung Bukit Buloh dan terbaru Kampung Baru Padang Chenderai, Padang Sanai.

“Saya banyak menerima laporan mengenai keinginan orang Pas dan mereka yakin hanya kerajaan BN yang mampu membela nasib mereka,” katanya selepas menerima borang keahlian Umno daripada 35 ahli Pas dan 30 belia, di sini.

Hadir sama, Naib Ketua Umno Bahagian Padang Terap, Datuk Syed Sobri Syed Hashim; Ketua Pemuda Umno Bahagian Padang Terap, Badrol Hisham Hashim; Ketua Wanita Umno Bahagian Padang Terap, Che Arpah Ariffin dan Ketua Puteri Umno Bahagian Padang Terap, Zurina Zakaria.

Ghazali yang juga Pegawai Tugas-tugas Khas Perdana Menteri menyatakan bahawa mereka dengan rela hati menyertai Umno tanpa ada paksaan oleh pihak tertentu.

Bekas Pengerusi Majlis Ketua Kampung (MKK) Kampung Baru Padang Chenderai, Md Rejab Puteh berkata, beliau yang sebelum ini menyertai Pas sejak 12 tahun lalu menyertai Umno bukan disebabkan kebendaan semata-mata.

Beliau yang dilucutkan jawatan sebagai MKK tiga bulan lalu mendakwa Kerajaan Negeri gagal melaksanakan janji yang ditabur sebelum ini.

“Selama 12 tahun saya mengikuti perjuangan Pas dan mengikuti setiap ceramah yang dianjurkan, nyata apa yang dijanjikan gagal ditunaikan,” katanya.

Setiausaha MKK Kampung Baru Padang Chenderai, Hamzah Lebai Saman nyata tidak kesal dengan tindakan yang diambilnya malah, mengakui isu tanah di Padang Sanai yang gagal diselesaikan Kerajaan Negeri menjadi satu daripada punca ahli Pas meninggalkan parti itu.

Pengkianat Negara Dah Terdedah.

Pegawai tentera masuk DAP inilah contoh pengkhianat negara yang tidak mengenang budi makan gaji dari kerajaan malaysia tapi sokong DAP.DAP membela komunis adakah roseli nie berjuang untuk mempertahan Chin Peng.Terima kasih kepada Blog Mymassa dengan pendedahan ini.


Nurul Izzah, Yingluck Shinawatra Malaysia?Pakatan Rakyat sedang menghadapi jalan buntu. Siapa PM kalau PR menang.

Menanglah dahulu! Anwar Ibrahim akan didapati bersalah dan dipenjarakan teka ramai di dalam dan di luar negara. Saya tidak nampak kenapa Nurul Izzah tidak boleh jadi ‘Yingluck Shinawatra’ Malaysia? Lebih muda, lebih berpendidikan, lebih rupawan, walaupun mungkin tidak banyak wang seperti Yingluck; apa pula salah dengan Tok Guru Haji Hadi, Lim Kit Siang? 

Dalam perlembagaan tidak disebut PM mesti Melayu/Islam.

Memenangi pilihan raya sukar diatur tetapi tidak mustahil.

Baik Melayu, Cina, India dan Pribumi di Sarawak dan Sabah sakan menikmati anugerah Allah SWT di bumi Malaysia yang subur dan makmur ini. Pada keseluruhannya kita makmur (relatively speaking that is), aman damai (relatively speaking) dan pentadbiran boleh dikira cekap juga;

Ramai masih tidak senang dan tenteram kerana mereka tidak mensyukuri apa yang dinikmati dan dikurniakan. Mereka yang tidak puas hati, tidak berterima kasih berhijrah. Penduduk kita kini 28 – 29 juta, 30 – 35 peratus bukan Peribumi tetapi mendahului Peribumi yang berjumlah antara 65 – 70 peratus dalam ekonomi, pendidikan, profesion, separa profesional dan dalam semua bidang industri canggih, kewangan, insurans dan reinsurans.

Kalau yang tidak senang serta mendapati Malaysia mengamalkan quasi-demokrasi yakni separuh demokrasi, demerit bukan meritokrasi kita tidak boleh menahan mereka membuat pilihan suka hati mereka. Semoga mereka ini akan mendapat apa yang mereka kejar di destinasi yang ditujukan. Siapa kata tiada ‘ethnic divide’ di UK, AS? Sama ada mereka ini buta atau sengaja tidak mahu menerima hakikat hidup.

Saya ingin membaca satu hari sejarah negara kita yang sahih yakni sejarah kemerdekaan yang dianggap lengkap, definitif dan muktamad. Apa pun pelajarilah dari penjajah British dengan menjadikan history satu subjek penting dalam silibus pendidikan kita.

MKP kata boleh ini terjadi setelah apa yang berlaku nampaknya jika kita masih lagi tidak sedaq dan memberi penerangan kepada pengundi tentang apa niat pakatan pembangkang untuk menghancurkan Malaysia tercinta.Terserah kepada pemimpin BN Pulau Pinang yang kini nampak terlalu selesa dengan apa yang berlaku.Amanat PM semalam jelas UMNO tidak akan mengambil kerusi KM Penang.akan tetapi Gerakan dan MCA masih lagi tidak bersungguh-sungguh untuk memenangi hati rakyat diperingkat akar umbi.takkan bila nak dekat pilihanraya baru nak start buat kerja kot......Fikirkanlah.

Sunday, October 16

Profesor Kangkung Kurang Ajaq.Prof Dr Abdul Aziz Bari berkata beliau sedang mengkaji dengan serius untuk menyaman Utusan Malaysia dan media lain yang menurut beliau kononnya memutar belit kenyataannya tentang titah Sultan Selangor mengenai isu Gereja Methodist Damansara Utama.Kata prof kangkung ini, pihak-pihak terbabit sepatutnya mengulas dan menganalisis pendapat beliau, bukannya menuduh “derhaka” dan meminta pengurusan Universiti Islam Antabangsa (UIA) mengambil tindakan ke atasnya.“Saya tidak pernah menafikan kuasa Sultan sebagai ketua agama; malah saya akui kuasa itu. Saya hanya komen bagaimana kuasa itu digunakan,” kata prof kangkung itu.Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad menyifatkan keengganan Profesor Dr Abdul Aziz Bari memohon maaf serta menarik balik kenyataannya yang mempertikai titah Sultan Selangor berhubung isu pemeriksaan gereja di Damansara Utama Ogos lepas, ”sebagai kurang ajar”.
Beliau berkata, kenyataan pensyarah undang-undang Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) itu bertentangan dengan moral masyarakat Timur dan boleh disifatkan sebagai kurang ajar dalam budaya Melayu.

"Sama ada ia melanggar undang-undang, saya tidak tahu, tetapi dari segi moral, ia kurang ajar,” katanya kepada pemberita selepas menyempurnakan Majlis Konvokesyen Universiti Teknologi Petronas (UTP) Ke-11 hari ini.

Dr Mahathir, yang juga Canselor UTP, diminta mengulas kenyataan Dr Abdul Aziz yang disiarkan sebuah portal berita bahawa tindakan Sultan Selangor campur tangan berhubung isu pemeriksaan gereja bukan sesuatu tindakan yang lazim.

Abdul Aziz dilaporkan berkata, sebagai Ketua Agama Islam di Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah berhak campur tangan, namun ia perlu dilakukan selaras dengan ajaran Islam.


MKP baru balik Penang , tak sempat hendak buang baju, banyak masalah pulak timbul ada sedikit perselisihan faham sikit dengan buah hati yang tersayang,”SAYANG AKU CINTA PADAMU! TIADA POMPUAN LAIN DI DALAM HATIKU KECUALIMU! dalam dok kalut nak kemas barang dalam beg, ternampak satu berita hangat beb!! memang Panas!! Ada anak VVIP daripada parti puak biaDAP meraba buah dada seorang gadis!! tudia haih !! awat jadi lagu tuh ! Sebelum ini ada di kalangan puak biaDAP, jinggay dan pak lebai yangoat mendakwa peristiwa meraba buah dada seorang gadis daripada anak orang UMNO rupa-rupanya anak daripada parti puak biaDAP yang dok raba sebenarnya ! si VVIP daripada puak parti biaDAP dah tahu yang cerita buruk perangai anak dia akan terkantoi maka, si VVIP membayar wang RM200,000 kepada si gadis yang kena raba itu supaya menutup mulut, amboi , hang ingat senang ka nak beli dan bayaq orang supaya tutup mulut, hang ingat duit boleh beli segala-galanya ka !

BN Bagi Rm53.64 Juta! DAP bagi APA Janji Kosong


Kerajaan Persekutuan memperuntukkan sebanyak RM53.64 juta setahun untuk membantu lebih 21,700 kumpulan sasar di Pulau Pinang melalui Program Kebajikan Rakyat 1Malaysia (Karisma).


Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil berkata jumlah yang diperuntukkan kerajaan Persekutuan untuk membantu rakyat Pulau Pinang adalah lebih besar berbanding peruntukan yang disediakan oleh kerajaan negeri.


“Kerajaan negeri Pulau Pinang bagi RM100 sahaja setahun kepada warga emas iaitu kira-kira RM8 sebulan. Kalau nak dibandingkan, bantuan yang kita bagi adalah lebih besar tapi mereka (kerajaan Pulau Pinang) bercakap tentang bantuan RM100 di sana sini,” katanyaBeliau berkata demikian selepas majlis perasmian Pusat Keluarga Lembaga Penduduk dan Pembangunan Keluarga Negara (LPPKN) Bertam di sini, hari ini.
Perasmian pusat berkenaan disempurnakan oleh bekas Perdana Menteri Tun Abdullah Ahmad Badawi yang juga Anggota Parlimen Kepala Batas.
Shahrizat berkata golongan yang menerima bantuan melalui program Karisma antaranya ialah Orang Kurang Upaya, warga emas, ibu tunggal dan kanak-kanak.
“Kerajaan Persekutuan melalui Jabatan Kebajikan Masyarakat memperuntukkan RM1.2 bilion tahun ini untuk disalurkan kepada 500,000 kumpulan sasar di seluruh negara melalui program Karisma,” katanya.
Selain program Karisma, terdapat program lain seperti program Azam (Akhiri Zaman Miskin) yang diwujudkan oleh kementerian bagi membantu golongan miskin meningkatkan taraf hidup mereka.
Ayu sungguh awek nie.... Namanya Nora Mohd Noor tapi sayangnya awek nie sudah berumah tangga. Lebih hebat, awek nie rupanya isteri kedua kepada EXCO Kerajaan Negeri Kedah, YB Amiruddin Hamzah.

Apa yang lebih panas, awek nie sebenarnya dirampas YB Amiruddin. Senang citer, rumahtangganya hancur dek penangan godaan dan pujuk rayu YB yang telah dikenali sejak di zaman persekolahan lagi.

Malas nak citer lebih panjang lebar, sebab apa nak diherankan pun memandangkan Timbalan Presiden PAS sendiri pernah buat kes sebegini di bilik 121, dah puak depa nie berperangai komunis, kalau mereka buat takde yang salahnya termasuk meruntuhkan rumahtangga orang lain.

"Mahligaiku dari air matamu..." lantak koranglah, janji aku bahagia.....
 

Saturday, October 15

Haria DAP:Kedai Melayu Roboh Kedai Bangla MPPP saman.


Tahniah kepada kerajaan zalim cauvanis kerana memberi ruang kepada peniaga bangladesh membuka perniaga dan mendapat penghargaan paling kotor dalam carta. itu pun boleh kantoi dari aduan dari penduduk dari paya terubong di Ayer itam tempoh hari.Inilah sikap yang dikatakan CAT oleh pemimpin rasis yang melebelkan semua melayu adalah penyokong UMNO dan BN Padahal kedai dari orang melayu dianaktirikan serta dirobohkan sesuka hati serta zalim dengan merampas harta benda.ADUN tong gas tak masuk port pulak kali nie mungkin mengambil jalan selamat kot?????Pemilik kedai memegang kertas berbaju biru.

siap pakai kain lagi muka macam mamak tp cakanp bangladesh.

ayam diletakkan didalam tandas.

ayam dikurung didalam toilet boleh makan ka?

hilang selera nak makan 2 hari.

MKP kata Depa hanya saman sebab premis itu kotoq,pasal dia bangla katakalah yg berniaga itu melayu pasti sudah riuh bagai nak runtuh dibuatnya.


Dedah Jangan Tak Dedah.Hishammuddin Akan Dedah DakwaanDatuk Seri Hishammuddin Tun Hussein akan mendedahkan segala-galanya tentang dakwaan pemberian kewarganegaraan Malaysia kepada penduduk asing pada Jawatankuasa Pilihan Khas Parlimen Berhubung Penambahbaikan Proses Pilihan Raya.Menurut Menteri Dalam Negeri yang juga Anggota Parlimen Semberong itu, ada di kalangan saudara mara pemimpin-pemimpin parti pembangkang yang turut diberikan taraf kewarganegaraan Malaysia.
Ada pemimpin-pemimpin daripada pihak parti pembangkang sendiri yang telah kita (kementerian) luluskan. Itu sahaja telah membuktikan bahawa kita tidak memilih bulu. Ini semua akan saya didedahkan pada Jawatankuasa itu.
Pihak pembangkang sebelum ini menuduh kerajaan dan khususnya Kementerian Dalam Negeri memberi taraf kewarganegaraan kepada warga asing bagi memastikan kemenangan dalam pilihan raya umum akan datang.
Menurutnya, kakitangan kementerian tidak mempunyai apa-apa yang mahu disembunyikan.
Ini semua adalah fakta. Saya tidak tahu siapa yang memohon, lebih-lebih lagi jika pemohon itu adalah cucu cicit, anak saudara (kepada sesiapa) atau apatah lagi mereka ini menyokong kerajaan atau tidak.Pembangkang baru-baru ini tentang pemberian kewarganegaraan kepada warga Bangladesh juga telah diberikan penjelasan oleh pihak Jabatan Pendaftaran Negara (JPN).


Apabila Ketua Pengarah JPN (Datin Jariah Mohd Said) menjawab (dakwaan tentang isu warga Bangladesh itu), mereka (pembangkang) senyap.dan menambah, pembangkang sering memperlekeh usaha KDN di atas pertimbangan politik mereka.

Kenduri rakyat nasi daging di Permatang Pauh meriah....
Kalau tak kena gaya, boleh 'demam' ahli parlimen Permatang Pauh Datuk Seri Anwar Ibrahim tengok lebih 3,000 orang menghadiri Program Sentuhan Rakyat dan Kenduri Nasi Daging yang di adakan di Sekolah Kebangsaan Tanah Liat, Permatang Pauh pada Sabtu.
Ini bukan kali pertama kerajaan Barisan Nasional buat program di kawasan ketua pembangkang itu, sebelum ini, rumah terbuka Aidilfitri tahun ini juga dibuat di Permatang Pauh yang kehadirannya lebih 15,000 ribu orang September lalu.
Pada Sabtu, program kenduri rakyat yang dirasmikan  Menteri di Jabatan Perdana Menteri Tan Sri Nor Mohamed Yakcop berjalan lancar dan sangat meriah.
Menurut beliau, semalam hampir 1,000 orang hadir menyaksikan persembahan Wayang Kulit Seri Asun yang diadakan di padang sekolah," katanya.
Yang turut hadir pada majlis itu ialah Ketua Umno Bahagian Permatang Pauh Datuk Abdul Jalil Abdul Majid.
Nor Mohamed yang juga Anggota Parlimen Tasek Gelugor berkata program kenduri itu mampu menjadi platform semangat bekerjasama masyarakat dan menjadi perantaraan untuk memulihara kesenian dan kebudayaan pelbagai kaum.
"Program itu juga akan memberi ruang kepada pemimpin untuk mendekati masyarakat bagi mengenal pasti masalah dan kekurangan yang dihadapi oleh komuniti serta masyarakat setempat," katanya.
Sementara itu, Abdul Jalil berkata Program Sentuhan Rakyat dan Kenduri Nasi Daging itu merupakan sebahagian program yang telah diatur di bawah Program Merakyatkan Seni (PMS) anjuran Kementerian Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan.-Agenda Daily.

Mat Sabun Dah Angkat Bendera Putih.Mat sabu dah angkat bendera putih menyatakan jangan memaki hamun walupun mereka berada dipihak lawan ternyata itu adalah sifat munafik dan terdesak dengan pendedahan oleh blogger Pro BN sifat munafik ini telah dimainkan oleh pemimpin mereka dari wal8 Selipar hingga BRO Anuwar b Ibrahim hinggalah kepada pencacai mereka diakar umbi.tahniah kepada blogger pro BN berjaya dan diiktiraf oleh penyamun menyokong komunis.Berikut MKP siarkan apa yang telah dikomen oleh Pencacai Pro pembangakn untuk menilai tahap mentaliti dan daya pemikiran blogger pembangkang.woi nak habaq mai malulah menggunakan nama 1malaysia yang dicedok dari DS najib razak yang MKP kasihi.Haria MKP haria. 

Blogger Blog 1 Malaysia said...
Pemimpin UMNO Jahanam - 'Pergi Mampus Generasi Baru'
PRU Ke-13 - Mohon ramai Adun Dan MP BN 'Mati'


'Transformasi Besar Kepada Generasi Muda Adalah Pembohongan dan Pengkhianatan Jelas Lagi Nyata Pemimpin2 Tua Nyanyuk Barisan Nasional Terhadap Generasi Baru...'Hanya generasi muda yang bodoh dan tolol-tolol sahaja akan bersama UMNO..
Hanya pemimpin2 Barisan Nasional yang bodoh dan tolol-tolol sahaja yang syok sendiri dan perasan kalau ada generasi muda yang berminat untuk berjuang kepada generasi baru... ( Aku pun tak Hingin )p/s: Aku sememangnya ahli UMNO... Tapi dah tak berminat, bosan dan muak dengan 'talam dua muka pemimpin2 UMNO dan kuncu2nya'...


-------------------------------------------------------------
Wartawan2 BN Bodoh, P.ukimak,sial, butoh. b.abi. anjing..
( Anak2 ko pun P.ukimak, sial, anjing macam Ko )..

Pergi Mampus wartawan2 Porno BN..

Bodoh. Pukimak. Anak haram. sial. butoh. babi. anjing

Triple fuck atas dahi kau

Pantat mak kau la~

Butuh Pak Hang!

Pegi Mampos La Bodoh!

Bapak Ulamak , Anak Pukimak


Lu blah dr page gua skunk sblom kaki gua melekat kt muke lu~~

Terima kasih sangat2 korang memang terbaekk!! Terharu aku~ huhuhuhu

Lancau la lu

tidak semua mat rempit jahat!!saya sokong mat rempit

Saya suka berak sambil hisap rokok ~

SAYA SAYANG KAWAN SAYA

MaSUk AIr Lah KOU

Sengal~

Perrrgghhh!!! Memang Terrrbaaekkkk laaaa
October 15, 2011 1:30 PM

Pakcik Berapa Depa Haria?


Warga Emas mirip ustaz Fazil noor mendakwa anuar tak boleh main kalau sakit belakang.Apa punya kurang cerdik seumpama telah diberikan imbuhan yang banyak supaya mengeluarkan kenyataan sedemikan.Taktik nie kami dah tau dah,Lain kali cuma la taktik yang baru yang selayaknya MKP panggil Datuk kepadanya.walaupun kita nak hamput kena jugak hormat orang tua.
Soalan Cepu gangsa nak tanya kepada datuk nie berapa depa haria nie mesti ratusan ribu klu tak sumbangan tak terkiran jumlahnya.Sampai sanggup menipu diri sendiri dan masyarakat.Nak kata saya dah tunjuk video nie kepada semua orang dan bertanyakan siapakah lelaki Y yang dimaksudkan semua jawapan yang diterima semua sama.Taktik terdesak ini dilihat untuk menutup malu.Klu bangkai kucing boleh la tutup,mak oiii bangkai Gajah mana boleh tutup besaq punya dok ada.


Seorang warga emas mirip mantan presiden PAS al-marhum Datuk Fadzill Mohd Noor hari ini berkata, mustahil Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim mampu bergerak seperti dalam pertuduhan liwat di mahkamah sekarang.

Haji Hashim Othman (atas), 77, pesara tentera berkata demikian berdasarkan pengalamannya dibedah di bahagian tulang belakang seperti Anwar pada tahun 1992.

Beliau yang kini bermastautin di Kampung Kuala Mengkuang dalam Parlimen Permatang Pauh yang kini diwakili Anwar berkata, pembedahan tersebut bukan sahaja memberi kesan pada tubuh badannya, bahkan batinnya.

"(Anwar didakwa liwat) tak boleh diterima akal sebab pak cik yang kena (sakit belakang), pak cik (Hashim) tahu. Orang yang tak kena, boleh cakap apa saja.

"Sebelum pembedahan, (tahap kekuatan tubuh) 100 peratus. Selepas pembedahan, dia (tahap kekuatan) datang 60 hingga 50 (peratus). Sekarang, (tahap kekuatan tubuh)  'breakdown'  terus.

"Kalau kita bersetubuh, kekuatan kita kita buat seratus peratus. tapi Pak Cik tidak terdaya, sebab apa apabila Pak cik buat macam itu, pinggang Pak Cik sakit, tulang belakang ini sakit.

"Kalau sudah tenaga kita tak ada, urat (belakang) kita sakit, nafsu kita tentu jatuh, kalau nak buat (bersetubuh) cara kasar, maaf (tak boleh)," ujar beliau di Pusat Khidmat Rakyat Dun Penanti, di sini.

Pakcik MKP tak mau cakap banyak mai kita tengok wayang sat lepas tue bagi komen dan katakan ini bukan Anuar ibrahim.

Friday, October 14

Lagi fitnah bangang oleh PRo Pembangkang.


Entah kenapa ada puak-puak terdesak dalam politik Malaysia yang asyik menyerang kepimpinan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dengan fitnah berbentuk agama.
Ada sahaja pihak yang cuba menimbulkan syak terhadap akidah Perdana Menteri.
Lihat gambar di atas, tidak lama dahulu ia agak popular. Bagi yang mengikuti politik Malaysia pasti sudah melihat gambar ini beberapa tahun lalu ketika ia disiarkan Raja Petra Kamaruddin (yang kini semakin tidak relevan) di portal miliknya.
Ternyata gambar di atas adalah palsu.
Namun ketika ia disebarkan, ia dicanang banyak pihak seolah-olah ia benar, dan penyokong puak yang mencipta gambar itu dengan penuh keangkuhan mengutuk Najib.
Walaupun sedar gambar itu rekaan dan kisah Najib melakukan upacara keagamaan Hindu di rumahnya tidak benar, namun puak mentaliti rendah itu tetap mengutuk beliau.
Semalam kita sudah lihat ada pihak yang cuba menzahirkan Najib tunduk menyembah salib pula.
Kepada puak-puak macam ni, hentikanlah ok. Udah-udah la tu.
Perangai macam ini, anda bukan sahaja menghina Islam, anda juga menghina agama-agama lain.
Menzahirkan Najib sebagai seorang sami sedangkan hakikatnya itu fitnah, menghina Islam dan menghina Hindu sekali.
Kita yang beragama Islam jangan melihat diri kita terlalu agung sehingga kita boleh menjatuhkan maruah agama lain sesuka hati kita.
Kalau kita berfikiran demikian, maka tidak ada bezanya antara kita dengan bangsa Yahudi.
Kita sebaliknya perlu belajar menghormati semua agama tanpa kita memperdagangkan atau menaruh syak atas ajaran agama Islam.
Dari segi politik, carilah pendekatan atau ilham lain.
Ada ahli politik pembangkang yang benar-benar bagus di negara ini seperti Karpal Singh umpamanya.
Mereka kalau bersaing dalam politik, mereka ada hujah dan pendapat sendiri. Kukuh atau tidak hujah mereka itu soal lain.
Namun mereka tidak berlawan dengan aspek-aspek yang remeh. Belajar pada mereka ini.
Untuk semut-semut kecik yang takda kerja atau bosan dengan kehidupan sendiri, luangkanlah masa untuk mencari sesuatu yang berfaedah untuk dibuat.
Kalau anda boleh tampil dengan video yang sukar disangkal ketulenannya, maka ketika itu anda buatlah apa yang anda suka, itu boleh bentuk milage politik yang kukuh…. tetapi setakat mereka-reka gambar cam kutuk berahak takda kerja, baik hentikanlah.
Untuk skor beberapa poin politik, anda mempersoalkan akidah orang Islam yang lain dengan kaedah yang betul-betul bodoh. Siapa anda untuk berbuat demikian?
Oleh Ak-47.

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive