RAPID

Saturday, October 22Satu sub-plot telah muncul dalam skandal seks terkini di Malaysia. Bukan sahaja parti Perdana Menteri Najib Razak UMNO yang terlibat, tetapi komponen BN Gerakan dan MCA jjuga mungkin telah memainkan peranan dalam konspirasi untuk menyerang Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng melalui anaknya.
Pemimpin-pemimpin DAP telah mendakwa pemimpin Gerakan dan MCA memujuk ketua gabungan, UMNO, untuk menuduh anak lelaki Guan Eng yang berumur 16 tahun mencabuli seorang pelajar perempuan. Perempuan itu kemudian dikenal pasti sebagai juara catur UK Anya Sun Corke, yang telah menafikan mengenali budak lelaki itu dan mengecam mereka yang terlibat dengan khabar angin itu.
“Pemuda Gerakan mungkin telah mendedahkan maklumat itu, yang tidak benar tetapi apa yang mungkin terdengar oleh mereka di jalanan,” kata Ng Wei Aik, ahli DUN Komtar, yang juga mrupakan setiausaha politik Lim.
Jangan salahkan kami kalau kamu sembelit!
Pemimpin DAP itu juga menyalahkan Ketua Rancangan Strategik Pemuda MCA Foo Seck Chyn, yang telah menggunakan laman-laman web sosial untuk menyebarkan pembohongan itu dan pada masa yang sama, cuba berlagak suci di media dengan menghentam serangan ke atas keluarga Lim itu.
Wei Aik juga mendakwa setiausaha media Presiden MCA Chua Soi Lek yang juga bekas pemberita Giam Say Khoon, Timbalan Ketua Pemuda Gerakan Pulau Pinang H’ng Khoon Leng dan Naib Ketua Pemuda Albert Tan Kah Leong bersubahat dalam komplot yang telah makan tuan ini.
Sementara itu, Gerakan telah menyerang semula Wei Aik, mencabar ahli DUN Komtar itu untuk membuat laporan polis daripada membuat tuduhan kosong. Ketua Publisiti Gerakan Thor Teong Gee mendakwa Wei Aik mempunyai motif politik dalam melibatkan Gerakan dalam isu ini.
“Ng juga bermain politik kotor dan menyalahkan Gerakan untuk semua isu-isu negatif. Jangan sewenang-wenangnya membuat tuduhan tanpa bukti kukuh. Jangan sewenang-wenangnya melibatkan kami dalam air keruh apabila kamu atau bos kamu tidak senang hati,” kata Thor dalam satu kenyataan.
“Jangan salahkan Gerakan kalau kamu ada sembelit dan tidak boleh ke bilik air. Sebagai wakil rakyat yang dipilih, tolong berkata-kata dengan munasabah dan dengan fakta.”
Malaysia Chronicle blog MPP.

PROVOKASI OLEH PIHAK HAPRAK #HIMPUN


Sedih MKP tengok ada pihak cuba memprovokasi himpunan sejuta umat dengan mengedarkan risalah bebaurkan perkauman yang telah tersebar.Siapa yang bertanggungjawap harap pihak yang berkuasa mengambil tindakkan yang sewajarnya.


This is a peaceful assembly. Tolong jangan resahkan perhimpunan ini.Siapa yang jumpa orang yang edar risalah itu, tangkap dan bawa kepada polis.Risalah, yang kelihatan seperti buku kecil (di bawah), memaparkan salib besar pada kulit, dan di dalam menggambarkan pastor kanan Gereja Methodist Damansara Utama (DUMC), Daniel Ho sebagai 'dalang' kepada dakwaan usaha mengkristian tersebut.


LIVE DOA OLEH HASSAN ALI.


KLIK DISINI UTUSAN MALAYSIA

HIMPUNAN SEJUTA UMAT.

Ramai yang menyokong himpun dan lihat masih ada yang sayangkan keamanan dan mempertahankan umat dari murtad.

Dalam PAS dok kata ahlinya tidak membenarkan menyertai HIMPUN kerana ada agenda dari parti politik tertentu masih ada lagi pemimpin dari PAS yang sayangkan Islam dan mengetepikan politik demi Islam.Hassan Ali berada diHIMPUN.

Mohd Yusri Mohamad dalam ucapannya menjelaskan bahawa perhimpunan hari ini bertujuan menyuntik kebenarannya kepada orang Islam dalam berdepan dengan isu murtad.

"Kita harap dapat suntik keberanian dalam diri kita, semuanya akan gerakkan perubahan dari segi undang-undang, dasar dan sikap terutamanya di kalangan mereka yang berkeras ingin murtadkan umat Islam, sedangkan ia kesalahan sebar agama lain kepada orang Islam."

kajian ke atas isu Natrah - Fatini Yaacob - pula menyeru supaya golongan bukan Islam berhenti memurtadkan orang Melayu dan membuat provokasi ke atas orang Islam.

"Marilah hormati pilihan agama masing-masing," katanya yang berkata perhimpunan orang Islam yang membuat bantahan dalam isu Natrah pada waktu itu juga disertai golongan bukan Islam.

 Farhan Abdullah - seorang pendakwah dari Sabah - yang mahu perlembagaan persekutuan dipinda untuk menyekat murtad.

Menurutnya, Perkara 11 menyatakan bahawa terdapat kebebasan beragama untuk semua yang berumur 18 tahun ke atas.

Beliau menggesa ahli parlimen meminda perlembagaan untuk menambah 'kebebasan agama hanya untuk orang bukan Islam'.

Tidak ada kebebasan (untuk menukar agama) untuk orang Islam, katanya.

Bagaimanapun, Farhan tidak mengulas lanjut mengenai bagaimana usaha memurtadkan orang Islam berlaku di Malaysia.

Beliau memberitahu hadirin bahawa mereka yang berminat, hendaklah membeli bukunya, yang hasil jualannya adalah untuk membina sebuah pusat Islam di Sabah.
Bangkitlah KuSeru HIMPUN.Jika kita masih sayangkan Agama dan Islam marilah ramai-ramai menyertai HIMPUN  yang diadakan Petang ini.Pakatan Rakyat telah melakukan pelbagai helah supaya memecahkan umat Islam dan umumnya melayu dibumi bertuah ini.Teresa Kok telah mengeluarkan sms yang berbaur hasutan supaya rakyat tidak menyertai perhimpuan yang bakal berlangsung pada petang ini.Khalis Ibrahim Pula telah mengarahkan supaya stadium shah alam ditutup,Kita tengok dan saksikan apa yang bakal berlaku pada petang ini.

Friday, October 21

Berita Panas;Komtar Kecoh Buah Dada Punya Pasal.Sebentar tadi selepas solat jumaat satu demo membantah kekejaman kerajaan DAP yang diketuai oleh Bapak pegang Nenen LGE.Demo kali ini membantah penindasan oleh DAP kepada orang melayu di pulau pinang.


Seramai 200 orang daripada enam pertubuhan bukan kerajaan (NGO) hari ini menganjurkan perhimpunan secara aman di Komtar di sini bagi membantah dasar-dasar kerajaan negeri pimpinan Ketua Menteri Lim Guan Eng.

Mereka berkumpul di pintu masuk utama Komtar sambil membawa sepanduk serta meniupkan wisel dan membunyikan hon angin selama 15 minit sebelum bersurai.
Mereka terdiri anggota Pertubuhan Suara Anak-Anak Malaysia, Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa), Persatuan Kebajikan Insan Mulia, Persatuan Kemajuan Insan Malaysia (Kesan), Persatuan Peniaga Negeri Pulau Pinang dan Badan Bertindak Peniaga India Muslim.

Jurucakap kumpulan itu, Mohd Rizuad Mohd Azudin, berkata tujuan perhimpunan itu adalah bagi meluahkan rasa tidak puas hati terhadap dasar kerajaan negeri berhubung pengharaman permainan air di Batu Feringghi dan dasar pengambilan tanah yang dianggap menindas rakyat.
Mereka turut membakar risalah terbitan kerajaan negeri bertajuk 30 Dasar Kerajaan Berjiwa Rakyat.
MKP akan up-date gambar dan video pada tampalan seterusnya.

Ustaz Zul Kasi Gamat Skit.Persidangan Dewan Rakyat hari ini kecoh apabila Ahli Parlimen Kulim Bandar Baru (Bebas) menuduh hukum hudud yang hendak dilaksanakan oleh PAS membenarkan suami meliwat isteri.

Tuduhan tersebut dibuat oleh Datuk Zulkifli Noordin dengan dirujuk kepada draf dan Enakmen Hudud dan Qisas Terenggganu 2002 yang diluluskan pada persidangan Dewan Undangan Negeri (Dun) Terengganu ketika PAS memerintah negeri itu dulu.

Menurut beliau, perkara itu dirujuk pada Seksyen 14 enakmen tersebut yang menerangkan tentang liwat yang dimaksudkan dengan seseorang lelaki memasukkan zakarnya ke dalam dubur seseorang lelaki atau perempuan, kecuali isteri.

Katanya, perkataan kecuali dengan isteri itu jelas membawa maksud seseorang suami boleh memasukkan zakarnya ke dalam dubur isterinya kerana ia tidak dimaksudkan meliwat.

"Inilah hudud PAS. Ini bercanggah dengan Islam. Dalam Islam, jika seseorang lelaki itu memasukkan zakarnya ke dalam dubur seseorang tidak kira dengan sesiapapun termasuk dengan isteri sendiri, ia tetap liwat.

"Tetapi dalam hudud PAS, itu tak dikatakan liwat. Maknanya suami boleh berbuat begitu dalam hudud PAS walaupun ia jelas bercanggah dengan ajaran Islam," kata ketika berucap pada persidangan Dewan Rakyat di sini, kelmarin.

Dengan itu, menurut beliau, enakmen tersebut bukanlah undang-undang Islam, tetapi hudud PAS yang dibuat oleh mereka yang kononnya tidak faham dengan undang-undang Islam tetapi hanya berlagak pandai untuk kepentingan politik.

Sebelum itu, Zulkifli mengatakan Enakmen tersebut kononnya bercanggah dengan Islam khususnya mengenai umur akhil baligh, apabila perlaksaan hudud hanya akan dikenakan ke atas mereka yang berumur 18 tahun ke atas.

Menurutnya, dengan hanya akan melaksanakan Enakmen tersebut terhadap mereka yang berumur 18 tahun ke atas bermaksud PAS telah mengubah hukum Islam yang mengatakan seseorang lelaki akhil baligh setelah bermimpi, manakala perempuan pula setelah datang haid.

Katanya, dari segi umur, setelah berusia 15 tahun tidak juga bermimpi atau datang haid bermakna mereka telah dikira mumayyiz dan sampai umur serta boleh dilaksanakan undang-undang Islam terhadap mereka.

"Tetapi dalam hudud PAS akan dilaksanakan setelah berumur 18 tahun. Ini jelas bercanggah dengan Islam yang mewajibkan dilaksanakan hudud setelah seseorang itu mumayyiz iaitu yang telah mencapai usia 15 tahun," katanya.

Kesalahan-kesalahan seperti itu, katanya, sengaja dilakukan oleh para pemimpin PAS untuk membolehkan enakmen tersebut tidak boleh dilaksanakan kerana akan ditolak oleh Umno bagi meraih kepentingan politik.

Dakwaan-dakwaan tidak berasas beliau memaksa ahli-ahli Parlimen Pakatan Rakyat terutama dari PAS dan PKR bangun menjelaskan perkara sebenar bagi mengelakkan kekeliruan orang ramai yang sengaja dicetuskan itu sehingga menimbulkan kekecohan.

Beberapa orang ahli Parlimen dari BN pula termasuk dari Kinabatangan turut bangun mempertahanlkan Zulkifli, manakala Zulkifli sendiri enggan memberikan laluan kepada ahli-ahli Parlimen Pakatan Rakyat menjelaskan kebenaran.

Sikap mereka menyebabkan persidangan menjadi semakin kecoh sehingga tamat tempoh masa Zulkifli dibenarkan berucap.

MKP Kata:Eloklah PAS nie dok buat hukum hakam ikut suka hati depa saja demi kepentingan politik sempit mereka.Fikirkanlah apa yang depa buat lagi jika mendapat putrajaya?????????????????

Himpunan Sejuta Umat.PAS seperti juga UMNO dan parti-parti politik lain, bukanlah penganjur dan hadir sebagai organisasi, sebaliknya ahli-ahli parti tersebut hadir sebagai umat Islam.HIMPUN akan diadakan di Stadium Shah Alam pada SABTU INI 22 Oktober bermula jam 2.00 hingga 6.00 petang.Jelas Dr Yusri, orang ramai perlu datang awal, masuk ke stadium, kerana ada beberapa acara dilakukan termasuk bacaan sajak dan nasyid sebelum ucapan daripada pimpinan.Tidak ada wakil parti politik akan berucap dan selepas itu ada bacaan deklarasi peserta perhimpunan tersebut.


HIMPUN menerima banyak sokongan moral dari pelbagai pihak  masyarakat termasuk artis-artis seperti Aznil Nawawi,Faizal Tahir, Yuna,Scha Alyahya, Heliza Helmi, Shaheizy Sam,Afldin Shauki ,Lisa Surihani,Zizan raja lawak,Inteam,Hijjaz,Wardinah Safiya,Aaron Aziz,Nur Fazura,DJ Faisal Ismail,Ally Iskandar,pemain bola Mohd Safee Sali dan ramai lain melalui facebooknya.
 
Sokongan juga diterima dari tokoh politik seperti Datuk Seri Najib Tun Razak,Tun Dr Mahathir Mohamad ,Datuk Ibrahim Ali, Mursyidul Am PAS Datuk Nik Aziz Nik Mat juga Nurul Izzah Anwar.
 
Semua mereka dan lebih 8,000 yang lain menyatakan sokongan dengan menekan butang LIKE di laman facebook HIMPUN.
 
Sehingga kini lebih 2,000 NGO berbagai latar belakang setuju hadir antaranya Dewan Perniagaan Melayu Malaysia (DPMM), Persatuan Pengguna Islam Malaysia, Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malaysia , PEKIDA, Persatuan Bekas Perajurit (PBTM), Persatuan Bekas Anggota Polis (PBPM) PERKASA, Gabungan Wawasan Generasi Felda Malaysia (GWGFM) dan banyak lagi  
 
Selain itu semalam empat pertubuhan mahasiswa terbesar Malaysia GPMS, Gamis, Pembina dan MPP juga mengadakan sidang media mengisytiharkan mereka akan hadir.
 
Mungkin sebab tengok ‘mood’ PAS sekali lagi ‘koner baring’ bila tiba-tiba memberitahu ahlinya tidak dilarang pergi.
 
 PAS Selangor pada Rabu memberitahu tidak menghalang ahlinya jika mereka pergi atas tiket peribadi. 
 
Pesuruhjaya PAS negeri, Dr. Abd. Rani Osman berkata perhimpunan itu melibatkan NGO seperti mana yang dikehendaki oleh pihak penganjur.
 
‘‘Bagaimanapun, kita tidak menyekat mana-mana ahli PAS untuk menghadiri perhimpunan itu atas kapasiti peribadi atau penglibatan mereka dengan NGO,”kata beliau.
 
Sementara itu, Setiausaha Agung Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM), Datuk Dr Ma’amor Osman berkata, pihaknya menyokong HIMPUN dan menggerakkan ahli seramai mungkin. 
 
“Program sebegini yang asas tujuannya penyatuan ummah yang menentang mana-mana organisasi yang cuba mendakyahkan agama mereka untuk memurtadkan umat Islam,” katanya.
 
Pertubuhan Jemaah Islah Malaysia (JIM) pula berharap program itu akan menjadi satu himpunan bersejarah sekiranya umat Islam dapat bersatu walaupun mempunyai latar belakang, ideologi dan fahaman politik yang berbeza.
 
Presiden JIM, Zaid Kamaruddin berkata, beliau mahu semua umat Islam dapat melupakan politik buat seketika demi kebaikan Islam kerana ini merupakan isu Islam yang melibatkan akidah umatnya.

Umno tidak terlibat HIMPUN.Ramas nenen pun salah UMNO dan semuanya nak hempuk atas kepala umno mana boleh macam nie.Awat puak-puka pembang\kang nie terkangkang bila sesuatu yang baik dan tidak memeihak kepada mereka dan salahkan UMNO.Nak tanya kenapa main politik terdesak macam nie?ini penjelasan dari Setiausaha Agung UMNO.

Umno tidak terbabit dalam penganjuran Himpunan Sejuta Umat (Himpun) yang dijadualkan berlangsung di Stadium Shah Alam, esok.

Setiausaha Agung Umno, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor berkata, dakwaan kononnya parti itu menjadi dalang penganjuran per-himpunan itu, bersifat liar dan tidak berasas“Itu aktiviti pertubuhan bukan kerajaan (NGO), kami (Umno) tiada kena mengena dengannya, kenapa pula ia mengaitkan perkara tersebut dengan Umno.

“Saya juga tidak melarang mana-mana ahli untuk menyertainya, terpulang kepada mereka,” katanya di lobi Parlimen di sini, semalam.

Beliau berkata demikian bagi mengulas kenyataan Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim semalam yang mendakwa kemungkinan perhimpunan itu itu didalangi parti politik tertentu.

Tengku Adnan berkata, terdapat pihak tertentu cuba mempolitikkan perhimpunan itu dengan menuduh ianya program Umno yang kononnya cuba membangkitkan sentimen perkauman.

Sementara itu, Ketua Penerangan Umno, Datuk Ahmad Maslan berkata, beliau hanya mengetahui mengenai perhimpunan itu melalui media massa dan menafikan pemglibatan Umno dalam program itu.
Namun begitu katanya, Umno tidak menyekat anggotanya menyertai perhimpunan berkenaan, memandangkan ia diadakan di tempat bertutup dan mendapat permit polis.

“Ia tidak akan menimbulkan masalah berbanding perhimpunan jalanan atau demonstrasi tidak terkawal,” katanya.

Ahmad berkata, beliau suka mengingatkan agar mana-mana pihak tidak membuat tuduhan melulu tanpa usul periksa.

“Kenapa tuduhan berkenaan dilemparkan kerana Umno tidak pernah mengadakan perbincangan dengan penganjur (Himpun),” katanya.

Depa Dok Pembohong Lagi.Beberapa wakil rakyat yang ditemui melahirkan pendirian menjauhkan diri mereka daripada tindakan itu ketika kemarahan rakyat makin meningkat ekoran dakwaan blog-blog pro-Umno kononnya anak ketua menteri Pulau Pinang telah mengganggu seorang pelajar perempuan dari kelasnya dan melepaskan diri daripada hukuman menggunakan nama Lim.

Sementara beberapa ahli Parlimen dari BN memberitahu The Malaysian Insider bahawa dakwaan itu hanya satu pandangan peribadi ketua Umno Bukit Gelugor Dr Novandri Hasan Basri, yang lain pula, sambil enggan nama mereka dipetik mengakui turut marah dengan perbuatan mengaibkan pelajar berusia 16 tahun.

“Polis harus menyiasat dakwaan ini memandangkan ia melibatkan soal rasuah tokoh masyarakat. Tetapi jika tidak benar, maka polis harus mengambil tindakan terhadap pemblog-pemblog terbabit. Parti juga perlu mengambil tindakan ke atas Dr Novandri,” kata Ahli Parlimen Kinabatangan Datuk Bung Moktar Radin.

Bagaimanapun pemimpin-pemimpin Umno seperti Datuk Mohamad Aziz berkata, Lim seharusnya menyaman pemblog-pemblog terbabit jika dakwaan mereka tidak benar.

“Umno tidak terlibat, selesaikan dengan pemblog-pemblog terbabit,” kata beliau yang juga Ahli Parlimen Sri Gading.

Ahli Parlimen Kuala Nerus Datuk Mohd Nasir Ibrahim Fikri berkata, “ini bukan pendirian parti, Dr Novandri tidak mewakili Umno kerana beliau bukan merupakan pemimpin kanan.” Hakikatnya YB Dato Bung Mokhtar Kinabatangan dan YB Datuk Mohamad Aziz Sri Gading berkata bahawa kenyataan mereka telah ditokok tambah dan Malaysiainsider salah dalam mengambil fakta kenyataan mereka.

Menurut Bung beliau bersetuju bahawa siapa jua yang membuat fitnah harus diambil tindakan, tidak kira siapa. Tapi beliau tidak pula melahirkan perasaan marah kepada blog terbabit.

Pihak Malaysiainsider perlu menamakan ahli parlimen BN mana yang marah kepada blog tersebut dan jangan hanya membuat kenyataan secara rambang.

Datuk Mohamad Aziz pula menafikan bahawa beliau meminta Guan Eng untuk menyaman blogger terbabit, apa yang beliau sebutkan semalam ialah isu ini tiada kena mengena dengan UMNO dan Lim perlulah menyelesaikannya dengan pihak blogger terbabit.

Beliau sependapat dengan Dato Bung bahawa mereka sebenarnya tidak pasti akan kebenaran cerita berkenaan namun mengakui bahawa blog juga berperanan besar dalam membawa halatuju pemikiran rakyat.

Datuk Mohamad juga menambah, beliau secara peribadi merasakan jika benar apa yang didakwa oleh blog berkenaan maka guan eng sebenarnya terkena tulah dari sikap biadap beliau kepada Sultan dan Rakyat Johor, beliau melahirkan rasa pelik kenapa Malaysiainsider tidak pulak memuatkan laporan peribadi beliau ini.

Sementara itu Ahli Parlimen Kuala Nerus gagal dihubungi.

Malaysiainsider cuba untuk melagakan pemimpin UMNO dengan blogers, kenyataan mereka diputar belit malah menipu bahawa Ahli Parlimen marah kepada pihak bloggers dan simpati kepada guan eng..Hasil pembongkaran oleh blogger Putra Merdeka..

Thursday, October 20

VIDEO PEMBUNUHAN Muammar Gaddafi.AlFatihah Muammar Gaddafi.

Rilex Sat Hentam Pemimpin BN.Perjuangan Barisan Nasional (BN) pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13) nanti adalah untuk membentuk kerajaan baru dengan majoriti lebih besar dan bukannya kerajaan yang ada hari ini. Pengamal media, facebookez dan bloggez pro BN diminta supaya mengenepikan kepentingan individu dan kelompok sendiri serta menghentam pemimpin kerajaan dari mana-mana komponen demi untuk memperkukuhkan BN. Datuk Seri Zahid juga meminta agar perkara ini diberhentikan dengan segera atau dengan nada berseloroh "cuti ler sekejap hentam pemimpin kerajaan, lepas PRU13 nak sambung, sambung la balik. Lagi bagus jangan sambung lagi".


"Dengan slogan lawan kita menuju ke Putrajaya, maka kita perlu mempertahankan Putrajaya, tiada gunanya kita bertelagah dan saling membunuh karier pemimpin BN, namun akhirnya Putrajaya jatuh ke tangan lawan." katanya semalam.


MKP ambil teguran membina ini sebagai panduan diambang PRU 13.Nasihat dari Pemimpin tertinggi nie harus dipandang serius.Diharap rakan rakan seperjuangan dialam dunia maya ini  dapat berkerjasama agar kita tidak dilihat bersatu dan memperkuatkan jentera demi mempertahakan Putrajaya.Lupakan sengketa diantara kita buat sementara ada misi yang lebih penting.

VIDEO:PISA Kotor dibawah Pentabdiran DAP LGEPenang International Sports Arena, PISA.dipenuhi sampah sarap/nyamuk dan tidak terurus dibawah pentadbiran DAP dan MPPP.Ternyata PISA telah siap pada tahun 2000 dibawah pentabdiran BN ketika itu.Arena tertutup terbesar di Pulau Pinang dan Semenanjung Malaysia.Banyak acara yang telah berjaya diadakan di Arena tersebut seperti SUKMA 2000, Persembahan Disney's Mickey Magic,Micheal Learns to Rock dan dikenali diseluruh dunia dan ianya telah banyak mengangkat nama Pulau Pinang sebagai suatu destinasi pelancongan serta persembahan yang hebat.Pulau Pinang banyak mendapat pendapat dari sektor pelancongan.


Sedih melihat tempat yang hebat sebegitu rupa tidak dijaga dan diabaikan untuk makluman PISA dimiliki oleh MPPP dan diuruskan oleh  Penevents Sdn Bhd.Adakah ini suatu taktik oleh kerajaan DAP supaya tempat tersebut menjadi teruk dan diabaikan kerana ada agenda lain yang tersembunyi.


Kerajaan DAP yang dipimpin oleh Lim Nenen telah melancarkan Pulau Pinang Bersih dan Hijau.( "Cleaner, Greener Penang" )Adakah PISA ini bersih dan hijau seperti apa yang dilaungkan atau hanya ingin menjadi populis dan lebih tepat lagi cakap talak selupa bikin looo.Jika MPPP tidak boleh menjaga PISA bagaimana hendak menjaga PICC selepas ini maka hancuslah lagi duit rakyat Pulau Pinang dengan Projek yang bakal masuk kantong Kroni juak DAP nie.Nama Sebenar Wajah 3R.

Ternyata sepadai tupai melompat akhirnya jatuh ketanah jua!!!!!!LGE sebenarnya telah termakan umpan yang dipasang oleh blogger Pro BN yang hanya meletakkan gambaq orang lain bukanlah mangsa yang sebenar.Nak pecah lubang nama sebenar perempuan tersebut ialah seorang gadis warga Britain Anya Sun Corke,21 tahun yang tiada kena mengena dengan Penang ternyata Lim kit siang dan malam Lim Guan eng dan Ramas Lim serta sekutu dengannya yang paling best malaysiakini susan loong dan portal milik pembangkang telah kena libas maut punya.


Sejak bila pula pembangkang pandai bercakap soal moral,  tidak bertamadun serta mengutuk politik keji.Bukankah sebelum ini mereka boleh dianggap menjuarai politik seumpama itu seperti penyebaran gambar palsu Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak yang kononnya bersama wanita Mongolia, Altantuya Sharibu, serangan terhadap Datin Seri  Rosmah Mansor  dengan pelbagai kutukan dan sebagainya lagi yang boleh dilihat sebelum ini.


tindakan pembangkang yang sebelum ini terkenal mengherdik dan mencerca kepimpinan Barisan Nasional (BN) dengan apa jua perkara yang boleh dijadikan bahan.Dan masih ingatkah kita pada pilihan raya kecil DUN Permatang Pasir dahulu apabila calon BN, Rohaizat Othman diserang dengan pelbagai berita yang tidak munasabah termasuk bahawa beliau mempunyai  isteri lain dan pecah amanah serta pelbagai dakwaan lain.


Namun bila terkena batang hidung sendiri serangan sedemikian rupa, mereka dilihat mula menggelabah dan menjadi tidak tentu arah serta pandai pula menyifatkan perkara sedemikian rupa menjijikkan.Pada waktu dan saat mereka mempunyai peluang sedemikian rupa, apakah mereka tidak terfikir apa yang diungkapkan hari ini. Saya tidak kata kontroversi yang menimpa Lim Guan Eng hari ini betul atau tidak, namun menyerlahkan pembangkang  juga rupa-rupanya  mempunyai perasaan


Hari ini mungkin hari kita namun esok dan lusa belum tentu lagi akan berpihak kepada kita atau sebaliknya. Jadi janganlah kita sewenang-wenangnya membuat pelbagai tuduhan kepada pihak lain kerana satu hari nanti kerana mungkin benda yang sama akan menimpa kita.

Dua ahli majlis bantah bajet MPPPDua Ahli Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP), Lim Boon Chang dan Dr Lim Mah Hui membantah bajet MPPP 2012 sebanyak RM29.25 juta untuk projek Pusat Konvensyen Antarabangsa Pulau Pinang (sPICE).

Boon Chang bangun menyatakan bantahannya selepas Yang Dipertua MPPP, Patahiyah Ismail menghabiskan ucapan bajet MPPP 2012 di Dewan Persidangan Majlis Dewan Bandaraya Jalan Padang Kota Lama.

Dalam bantahannya, beliau menyuarakan terkilan berikutan persetujuan untuk meneruskan bajet buat projek berkenaan seolah-olah hanya berdasarkan kepada arahan Kerajaan Negeri.

Beliau juga menyatakan rasa sedihnya kerana bantahan sebelumnya yang dibuat melalui satu me¬syuarat seperti tiada tindakan lanjut walaupun sudah ada perbincangan dengan pemaju dan MPPP.

“Kalau begini persetujuan yang dibuat dengan bajet tambahan RM29.25 juta lagi bagi tahun 2012 untuk Projek sPICE, di mana autoriti kami sebagai ahli majlis?

“Sehingga ke hari ini juga selepas mesyuarat berkenaan, tiada salinan kontraktor diberi kepada kami semula. Saya membuat bantahan ini dari segi kepentingan pembayar cukai,” katanya.

Projek sPICE sebelum ini menjadi kontroversi setelah BN Pulau Pinang meminta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menyiasat perjanjian projek yang didakwa merugikan rakyat.

Dalam laporan berkenaan, Pengerusi Jawatankuasa Kerja BN Pulau Pinang, Datuk Teng Hock Nan, berkata pembinaan sPICE di tapak Pusat Arena Antarabangsa Pulau Pinang (Pisa) itu dilihat hanya memberi kelebihan dan keistimewaan kepada pemajunya.

Wednesday, October 19

74,958 Pejuang Negara Dibela Kerajaan BNSeramai 74,958 orang bekas anggota polis khas dan polis tambahan yang berkhidmat semasa zaman darurat, serta duda dan balu mereka menerima bayaran saguhati khas kerajaan sejak 2003 hingga kini berjumlah RM74.9 juta.

Timbalan Menteri Dalam Negeri, Datuk Wira Abu Seman Yusop, berkata setiap bekas polis atau balu kepada anggota polis itu menerima RM1,000 secara 'one-off'.

"Kerajaan amat menghargai jasa dan pengorbanan wira yang tidak didendang ini, iaitu anggota pasukan keselamatan termasuk kira-kira 48,000 orang bekas anggota polis khas dan polis tambahan yang pernah berkhidmat semasa zaman darurat.

"Mereka ini terdiri daripada bekas anggota Home Guard, Special Constable, Extra Police Constable, Auxilliary Police, Women Auxilliary, Women Special Constable, Border Scout dan Jungle Squad," katanya menjawab soalan Mohd Nasir Ibrahim (BN-Kuala Nerus) pada persidangan Dewan Rakyat di sini, hari ini.
Mohd Nasir dalam soalannya bertanya sejauh mana kerajaan mengiktiraf dari segi pemberian pampasan dan pencen kepada pasukan keselamatan yang terkorban ketika menentang komunis seperti peristiwa Bukit Kepong.

Abu Seman berkata, kerajaan akan sekali lagi memberi sumbangan sebanyak RM3,000 secara 'one-off' kepada setiap bekas anggota polis khas dan polis tambahan serta duda atau balu mereka di bawah Bajet 2012.

"Sumbangan ini diharap sedikit sebanyak dapat membantu mengurangkan kos sara hidup mereka sekeluarga," katanya.

Beliau berkata, kerajaan juga memberi bantuan kepada mereka melalui Tabung Amanah Warisan Polis yang menyediakan bantuan kebajikan meliputi khairat kematian, perubatan, pembelian alat pergerakan dan anggota palsu, pelajaran serta bencana alam.

MKP kata:Mat Sabu mendendangkan bahawa Menyokong komunis dan Kerajaan BN tidak pernah mambantu dan inilah penjelasanya.

Ketua Pemuda Umno Penang Suruh Guan Eng Jawap.Ketua Pemuda UMNO Pulau Pinang, Ir Shaik Hussein Mydin berkata walaupun perkara ini tiada bukti sahih namun selaku Ketua Menteri, Guan Eng perlu menjawab isu ini demi memulihkan imejnya.Imej Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng terus tercalar apabila kali ini kecoh mengenai kontroversi anak lelakinya yang dikatakan telah mencabul rakan sekolahnya. Bagi menutup mulut semua pihak, keluarga mangsa telah disogok dengan wang berjumlah RM200 ribu. Anak lelaki Guan Eng pula ditukar ke sekolah lagi.


sebelum ini Guan Eng amat terkenal dengan sikap suka menyaman sesiapa sahaja yang tidak menyokong tindakannya tetapi apabila kontroversi ini ditimbulkan, Guan Eng terus mengelak dari memberikan jawapan.“Guan Eng harus menjawab adakah benar anaknya telah ditukarkan sekolah dan mengapa?


Kalau dia tidak bersalah mengapa harus takut untuk menegakkan kebenaran. Ini bukan soal menjawab isu yang ditimbulkan oleh UMNO seperti dakwaannya tetapi dia perlu menjawab demi keyakinan rakyat. Penjelasan perlu dibuat dan jangan menuding jari kepada UMNO apabila isu ini tersebar kerana yang pasti UMNO tidak ada kena mengena. Bukan UMNO yang mengarahkan anaknya mencabul.Sekiranya Guan Eng enggan memberikan sebarang penjelasan dan terus mengelak tambahnya  masyarakat akan menganggap bahawa dakwaan tersebut adalah benar.


Perkara ini melibatkan soal moral dan maruah diri. Saya amat risau mengenai perkara ini kerana sekiranya benar, Guan dilihat telah menggunakan duit untuk menyelesaikan masalah dan mungkin, saya kata mungkin ini bukan pertama kali dia menggunakan cara ini untuk menyelesaikan sebarang masalah.


Ekoran kejadian tersebut, dia yang sebelum ini bersekolah di Sekolah Cina Heng Eee dikatakan telah ditukarkan ke Sekolah St Xavier’s Institution.Anak lelaki Guan Eng yang berusia 16 tahun baru-baru ini didakwa telah meramas payudara rakan sekelasnya.
Guan Eng pula didakwa telah membayar pampasan sebanyak RM200 ribu kepada keluarga mangsa sebagai bayaran menutup mulut.
Namun, sehingga kini masih tiada sebarang bukti mengenai dakwaan ini. Guan Eng yang terus didesak oleh wartawan untuk mejawab kontroversi ini terus mengelak dari memberikan sebarang jawapan.
Semalam, dalam sidang medianya, Guan Eng menjelaskan dia tidak perlu menjawab semua provokasi yang ditimbulkan oleh UMNO kerana dia mempunyai tanggungjawab yang lebih penting daripada melayan isu remeh ini. 

PAS Hilang Arah Dan Halatuju.Pemimpin PAS telah hilang arah dan tidak keruan apa bila memutuskan bahawa tidak akan menyertai Perhimpunan  yang dianjurkan oleh Sekretariat Himpunan Sejuta Umat (HIMPUN) serta badan-badan bukan kerajaan, NGO-NGO Islam, mewakili pelbagai pertubuhan, institusi-Institusi pendidikan, warga korporat, kelab-kelab sukan dan riadah, persatuan seni mempertahankan diri, pasukan beruniform, kelab-kelab belia, ahli jawatankuasa masjid dan surau, tenaga guru dan lain-lain badan.Pengumuman itu dibuat oleh DS Hadi semalam.


Perhimpunan yang bertemakan "Selamatkan Akidah", secara tidak langsung mahu memberi amaran kepada bukan Islam supaya tidak mencampuri urusan orang Islam dan jangan sekali berani memurtadkan mereka.


Perlu diingatkan bahawa orang Melayu adalah umat Islam yang paling beruntung di dunia ini berbanding dengan umat Islam di negara-negara lain. Melayu dan Islam dilindungi oleh Perlembagaan. Islam itu, Melayu itu Islam. Lebih istimewa lagi yang memeluk agama Islam, pun boleh dikira sebagai Melayu mengikut Perlembagaan, walaupun bukan Melayu dari segi keturunan.

Bermakna, saudara Muslim juga tidak boleh murtad setelah memeluk Islam. Apatah lagi orang Melayu. Inilah peruntukan yang tidak ada dalam dunia. Begitulah beruntungnya umat Islam di negara bertuah ini.
Tanggal 22 Oktober 2011, kita sebagai umat Islam akan melakarkan sejarah, percubaan untuk mengimpunkan seramai sejuta orang di Stadium Shah Alam. Sama ada berjaya atau tidak, kita serahkan kepada Allah SWT.


MKP kata:heran dengan prinsip perjuangan PAS nie dulu kata memperjuangkan Islam????atau islam digunakan hanya untuk kepentingan diri dan politik sempit?????

Mengata Dulang Paku Serpih:
Lim Guan Eng pernah menghina kerajaan Johor dengan memfitnah kononnya kadar jenayah di Johor lebih tinggi dari negeri di mana ia mentadbir iaitu Pulau Pinang. Niat sebenarnya ialah untuk meraih perhatian pelabur asing kerana selama ini, ia gagal untuk menunjukkan pencapaian sebagai Ketua Menteri berbanding kepetahannya ketika berhujah. 


Kepetahannya berhujah umpama 'Cakap Tak Serupa Bikin' namun akhirnya ia terperangkan dengan kelancangannya sendiri apabila bicaranya menjadi 'Mengata Dulang Paku Serpih' pula.


Kuasa Allah SWT, ditakdirkan tidak lama setelah ia memburuk-burukkan negeri Johor, tertangkap pula sindiket penipuan antarabangsa yang mencecah RM2billion nilainya.Suatu ketika dahulu, dengan bongkaknya Nik Aziz menabalkan Lim Guan Eng seumpama khalifah umat Islam di zaman RasulullahSAW. Hari ini, kita mendapat berita betapa anak lelakinya telah meraba tetek seorang perempuan muda.


Mungkin bagi Nik Aziz ini adalah perkara biasa kerana Lim Guan Eng adalah seorang kafir walaupun disanjung seumpama khalifah Islam dizaman Rasulullah SAW.Allah SAW maha berkuasa,setiap yang batil pasti akan ditunjukkan pengajaran olehnya agar menjadi panduan kepada mereka yang masih beriman dari kalangan pengikut PAS terutamanya yang masih beragama Islam.Marilah kita semua ambil iktibar dari petunjuk yang telah dipertontonkan oleh yang maha kuasa agar kita berhenti dari menyokong kebatilan. 


Janganlah kita terlalu degil sebagaimana umat terdahulu, umat Nabi LuthAS umpamanya.Seandainya berita tersebut adalah fitnah, mengapa Lim Guan Eng tidak menyaman pihak yang menerbitkan kenyataan berkaitan ? Pastinya keranaLim Guan Eng tahu akan kebenarannya malahan baginya, isu moral bukan faktor untuk Pakatan Rakyat tidak diterima oleh umat Islam kerana Anwar lebih hebat di dalam isu keruntuhan moral berbanding anaknya.

Tuesday, October 18

Guan Eng Bikin Telinga Gua Panas.Guan Eng buat fitnah lagi dengan menyatakan blogger MIM penyebar fitnah kepada anaknya yang meramas tetek rakan sekolah anaknya.Nampaknya kes tetek nie telah mengetaqkan lutut lidah bewak ini.rasakan dengan
bom yang dilontarkan oleh para blogger penang.Ternyata guan eng telah makan umpan yang telah diberikan.MKP ingat pandai rupanya kurang cerdik haaaa

READ MORE

Anwar Sudah Tidak Laku di Kedah


Itulah hakikat yang harus diterima oleh ketua pembangkang apabila kehadirannya tidak lagi diterima oleh pihak pengurusan sebuah kuil yang telah membatalkan tempahan yang dibuat oleh jawatankuasa sambutan hari deepavali yang akan berlangsung dikuala muda kedah.Hai pak sheik dulu kaum india adalah penyokong tegar beliau dan kini mereka telah sedaq bahawa Pak sheik adalah kaki kencing kuat.

Ini adalah tamparan hebat yang diterima oleh Anwar serta penyokongnya dan dengaq kata mereka telah mengalami kerugian berbelas ribu ringgit juga akibat pembatalan majlis tersebut.Sudah-sudahla Pak sheik rakyat telah sedaq akan pembohongan dan taktik tipu helah yang dilakukan oleh pakatan rakyat di kedah.

Signal yang baik untuk Barisan Nasional ternyata tranfomasi yang dilakukan oleh PM nampaknya telah membuahkan hasil dan kesedaran dari pengundi india yang kini telah beralih arah menyokong Barisan Nasional.

Monday, October 17

Sah Guan Eng Dilondehkan oleh Blogger.


Isu pegang tetek oleh anaknya telah terbukti dengan respon yang dikeluarkan oleh pihak yang kena tuduh iatu kalifah Guan Eng,Ayat sempoi oleh rakan blogger ialah ingat GUAN ENG TETEK,INGAT TETEK INGAT LIDAH BEWAK INGAT 200k INGAT TETEK.Memang tepatlah dakwaan budak itu ditukarkan ke sekolah lain. Jika seorang pengawas yang baik dan tidak mempunyai masaalah kenapa ditendang keluar dari sekolah .Sedangkan bapanya seorang ultra kiasu banyak membantu dan mempunyai pengaruh yang besar di sekolah tersebut.

Kenapa tidak nafikan,kenapa tidak memberi komen sebaliknya mahu menyerang.Inilah sikap ultrakiasu chauvanis rasis khalifah sosialis. Taktik yang sama digunakan apabila beliau kantoi berbohong dalam banyak isu.

Kenapa perlu menghalakan sasaran kepada akhbar dan pihak Umno sedangkan pihak media dan parti politik tidak terlibat didalam isu ini.
lawan sama blogger la apasal lu takut ka? Kalau lu tarak buat salah apasal tak mau jawap!Mana lu dapat cash money 200k?


Sumber dari sekolah Heng Ee mengesahkan memang dipindahkan ke sekolah lain dan proses dijalankan mengikut prosedur yang ditetapkan.

Beliau menafikan dakwaan pemindahan ke St Xavier’s Institution adalah kerana masalah disiplin seperti yang didakwa itu.

“Dia adalah seorang pengawas di sekolah dan mempunyai prestasi yang agak baik dalam bidang akademik. Kami tidak mahu dia meninggalkan sekolah ini.

"Malah ibu bapanya juga tidak mahu dia meninggalkan sekolah ini tetapi dia memilih untuk belajar di sekolah lain,” kata sumber yang tidak mahu identitinya didedahkan.-merapukini.

MKP kata kantoi sudah Ketua Menteri Penang nie.

DAP Bela Pemaju Halau Penduduk.


Kerajaan DAP buat hal lagi dengan menghalau penduduk rumah setinggan di kampung Sungai Nibong Pantai didalam Parlimen Bayan Baru.Inilah yang dibuat oleh DAP untuk mengaut keuntungan dan yang merana adalah rakyat Pulau Pinang.Cara pentadbiran DAP sebenarnya tidak membela rakyat.Melingkup dan menyusahkan rakyat dan membela Pemaju.


Penyelaras Bayan Baru Yim Boon Leong serta Saudara Norman Zahalan Naib Ketua Pemuda UMNO Pulau Pinang berbincang bagi menyelsaikan masaalah yang dihadapi dan cara terbaik untuk menyelesaikan yang dihadapi oleh penduduk.Penduduk hanya meminta pampasan yang sepatutnya tetapi hanya 30 ribu yang diberikan  oleh pihak pemaju di Pulau Pinang harga sebuah rumah kos rendah disebelah pulau melebihi harga yang ditawarkan.Penduduk tidak akan membantah jika tuntutan mereka berpatutan.mereka mahukan pembangunan akan tetapi bersikap adil dan dan tidak berat sebelah.


Datuk Rahim Saibu Ketua Bahagian UMNO Bayan Baru turut hadir membantah perobohan oleh pihak pemaju dan mahkamah.

Polis jugak hadir kerana berlaku kekecohan antara pemaju dan penduduk.

Depa Dah dapat Hidayah Yang Lain bila Lagi


Semoga apa yang berlaku ini dapat memberi hidayah kepada yang lain supaya mengikut jejak rakan-rakan mereka menyertai BN dan UMNO.Ternyata PAS Kedah hanya pandai menabur janji kosong dan tidak mampu menunaikan permintaan rakyat.PAS dilihat mengunakan agama untuk meraih undi dan memnipulasi keadaan supaya pengundi menyokong mereka.ternyata pembohongan mereka akhirnya terbongkar jua,Tahniah MKP ucapkan kepada yang telah sedaq dan yang lain bila lagi nak berubah.

Umno Bahagian Padang Terap memaklumkan ramai ahli Pas di kawasan berkenaan bakal menyertai parti itu pada masa depan.

Timbalan Ketua Umno Bahagian Padang Terap, Datuk Ghazali Ibrahim berkata, beliau menerima banyak laporan yang menyatakan keinginan ahli Pas untuk menyertai Umno dan yakin kemasukan 35 ahli Pas Cawangan Kampung Baru Padang Chenderai, Padang Sanai membuktikan perkara itu.

Menurutnya, disebabkan kecewa dengan perjuangan Pas mereka keluar dengan rela hati untuk menyertai Umno yang selama ini sentiasa berjuang membela nasib rakyat.

“Terima kasih atas kesedaran ini dan yakin dengan kemasukan bekas Pengerusi Majlis Ketua Kampung (MKK), Setiausaha MKK dan ahli Pas yang terbuka hati menyerah borang dan bersama Umno. Lepas ini saya yakin akan ada lagi kemasukan ke dalam Umno selepas Kampung Tandop Besar, Kampung Bukit Buloh dan terbaru Kampung Baru Padang Chenderai, Padang Sanai.

“Saya banyak menerima laporan mengenai keinginan orang Pas dan mereka yakin hanya kerajaan BN yang mampu membela nasib mereka,” katanya selepas menerima borang keahlian Umno daripada 35 ahli Pas dan 30 belia, di sini.

Hadir sama, Naib Ketua Umno Bahagian Padang Terap, Datuk Syed Sobri Syed Hashim; Ketua Pemuda Umno Bahagian Padang Terap, Badrol Hisham Hashim; Ketua Wanita Umno Bahagian Padang Terap, Che Arpah Ariffin dan Ketua Puteri Umno Bahagian Padang Terap, Zurina Zakaria.

Ghazali yang juga Pegawai Tugas-tugas Khas Perdana Menteri menyatakan bahawa mereka dengan rela hati menyertai Umno tanpa ada paksaan oleh pihak tertentu.

Bekas Pengerusi Majlis Ketua Kampung (MKK) Kampung Baru Padang Chenderai, Md Rejab Puteh berkata, beliau yang sebelum ini menyertai Pas sejak 12 tahun lalu menyertai Umno bukan disebabkan kebendaan semata-mata.

Beliau yang dilucutkan jawatan sebagai MKK tiga bulan lalu mendakwa Kerajaan Negeri gagal melaksanakan janji yang ditabur sebelum ini.

“Selama 12 tahun saya mengikuti perjuangan Pas dan mengikuti setiap ceramah yang dianjurkan, nyata apa yang dijanjikan gagal ditunaikan,” katanya.

Setiausaha MKK Kampung Baru Padang Chenderai, Hamzah Lebai Saman nyata tidak kesal dengan tindakan yang diambilnya malah, mengakui isu tanah di Padang Sanai yang gagal diselesaikan Kerajaan Negeri menjadi satu daripada punca ahli Pas meninggalkan parti itu.

Pengkianat Negara Dah Terdedah.

Pegawai tentera masuk DAP inilah contoh pengkhianat negara yang tidak mengenang budi makan gaji dari kerajaan malaysia tapi sokong DAP.DAP membela komunis adakah roseli nie berjuang untuk mempertahan Chin Peng.Terima kasih kepada Blog Mymassa dengan pendedahan ini.


Nurul Izzah, Yingluck Shinawatra Malaysia?Pakatan Rakyat sedang menghadapi jalan buntu. Siapa PM kalau PR menang.

Menanglah dahulu! Anwar Ibrahim akan didapati bersalah dan dipenjarakan teka ramai di dalam dan di luar negara. Saya tidak nampak kenapa Nurul Izzah tidak boleh jadi ‘Yingluck Shinawatra’ Malaysia? Lebih muda, lebih berpendidikan, lebih rupawan, walaupun mungkin tidak banyak wang seperti Yingluck; apa pula salah dengan Tok Guru Haji Hadi, Lim Kit Siang? 

Dalam perlembagaan tidak disebut PM mesti Melayu/Islam.

Memenangi pilihan raya sukar diatur tetapi tidak mustahil.

Baik Melayu, Cina, India dan Pribumi di Sarawak dan Sabah sakan menikmati anugerah Allah SWT di bumi Malaysia yang subur dan makmur ini. Pada keseluruhannya kita makmur (relatively speaking that is), aman damai (relatively speaking) dan pentadbiran boleh dikira cekap juga;

Ramai masih tidak senang dan tenteram kerana mereka tidak mensyukuri apa yang dinikmati dan dikurniakan. Mereka yang tidak puas hati, tidak berterima kasih berhijrah. Penduduk kita kini 28 – 29 juta, 30 – 35 peratus bukan Peribumi tetapi mendahului Peribumi yang berjumlah antara 65 – 70 peratus dalam ekonomi, pendidikan, profesion, separa profesional dan dalam semua bidang industri canggih, kewangan, insurans dan reinsurans.

Kalau yang tidak senang serta mendapati Malaysia mengamalkan quasi-demokrasi yakni separuh demokrasi, demerit bukan meritokrasi kita tidak boleh menahan mereka membuat pilihan suka hati mereka. Semoga mereka ini akan mendapat apa yang mereka kejar di destinasi yang ditujukan. Siapa kata tiada ‘ethnic divide’ di UK, AS? Sama ada mereka ini buta atau sengaja tidak mahu menerima hakikat hidup.

Saya ingin membaca satu hari sejarah negara kita yang sahih yakni sejarah kemerdekaan yang dianggap lengkap, definitif dan muktamad. Apa pun pelajarilah dari penjajah British dengan menjadikan history satu subjek penting dalam silibus pendidikan kita.

MKP kata boleh ini terjadi setelah apa yang berlaku nampaknya jika kita masih lagi tidak sedaq dan memberi penerangan kepada pengundi tentang apa niat pakatan pembangkang untuk menghancurkan Malaysia tercinta.Terserah kepada pemimpin BN Pulau Pinang yang kini nampak terlalu selesa dengan apa yang berlaku.Amanat PM semalam jelas UMNO tidak akan mengambil kerusi KM Penang.akan tetapi Gerakan dan MCA masih lagi tidak bersungguh-sungguh untuk memenangi hati rakyat diperingkat akar umbi.takkan bila nak dekat pilihanraya baru nak start buat kerja kot......Fikirkanlah.

Sunday, October 16

Profesor Kangkung Kurang Ajaq.Prof Dr Abdul Aziz Bari berkata beliau sedang mengkaji dengan serius untuk menyaman Utusan Malaysia dan media lain yang menurut beliau kononnya memutar belit kenyataannya tentang titah Sultan Selangor mengenai isu Gereja Methodist Damansara Utama.Kata prof kangkung ini, pihak-pihak terbabit sepatutnya mengulas dan menganalisis pendapat beliau, bukannya menuduh “derhaka” dan meminta pengurusan Universiti Islam Antabangsa (UIA) mengambil tindakan ke atasnya.“Saya tidak pernah menafikan kuasa Sultan sebagai ketua agama; malah saya akui kuasa itu. Saya hanya komen bagaimana kuasa itu digunakan,” kata prof kangkung itu.Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad menyifatkan keengganan Profesor Dr Abdul Aziz Bari memohon maaf serta menarik balik kenyataannya yang mempertikai titah Sultan Selangor berhubung isu pemeriksaan gereja di Damansara Utama Ogos lepas, ”sebagai kurang ajar”.
Beliau berkata, kenyataan pensyarah undang-undang Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) itu bertentangan dengan moral masyarakat Timur dan boleh disifatkan sebagai kurang ajar dalam budaya Melayu.

"Sama ada ia melanggar undang-undang, saya tidak tahu, tetapi dari segi moral, ia kurang ajar,” katanya kepada pemberita selepas menyempurnakan Majlis Konvokesyen Universiti Teknologi Petronas (UTP) Ke-11 hari ini.

Dr Mahathir, yang juga Canselor UTP, diminta mengulas kenyataan Dr Abdul Aziz yang disiarkan sebuah portal berita bahawa tindakan Sultan Selangor campur tangan berhubung isu pemeriksaan gereja bukan sesuatu tindakan yang lazim.

Abdul Aziz dilaporkan berkata, sebagai Ketua Agama Islam di Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah berhak campur tangan, namun ia perlu dilakukan selaras dengan ajaran Islam.

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive