RAPID

Saturday, October 29

LGE/POK NIK Gunakan Kanak-Kanak jayakan Program.

Satu Program yang diadakan oleh kerajaan negeri Pulau Pinang hari ini telah mengunakan kanak-kanak sebagai untuk memenuhi dewan.Tak sangka DAP telah berjaya mengaburi mata dan hati dengan hanya sedikit bantuan  dan habuan diberikan.Selama ini ternyata propaganda yang telah dibuat telah tercapai.

Yang bestnya program tersebut telah membawa pok nik ke Pulau Pinang.Sememangnya PAS dan DAP telah menjadi sahabat baik dan PAS memang telah dicucuk hidung oleh DAP.

Sapa kata Pok Nik tak suka naik kereta mewah,nie buktinya.Siap parking sebelah menyebelah lagi.

Belia yang menyambut Pok Nik semasa Program.

BLOGGER KENA KONA BARING.While Penang Deputy Chief Minister II P Ramasamy described blogger Papagomo's attack on his boss' family as "animal behaviour", political opponent has condemned allegations against Lim Guan Eng's young son as "despicable and unsubstantiated".
State Gerakan vice-chief Ong Thean Lye expressed sympathy with the Penang chief minister and his family over the online allegations involving his 16-year-old son.
The allegations were "despicable, unsubstantiated" as well as went against the spirit of fair play and ethics, Ong said.
"We do not condone such an act of making false allegations, particularly on children of politicians," said Ong, who is also political secretary to Gerakan president Koh Tsu Koon.
"Please do not drag family or children into politics," he urged in a statement today.
Ong was responding to the recent episode where Lim's son was accused by a number of pro-Umno bloggers, in particular Papagomo, of outraging the modesty of a female schoolmate.
Accusations untrue, says school principal
SMJK Heng Ee principle Goh Boon Poh, where Lim's son formerly studied, has denied the allegation, saying the accusations were all untrue.
Lim also received support from an unlikely source - Women, Family and Community Development Minister Shahrizat Abdul Jalil - who said children should not be dragged into political mud-slinging.
Lim is incensed by the allegation, first highlighted in a pro-Umno blog by blogger Dr MiM - who blogs at novandri.blogspot.
Penang Gerakan has broken ranks with other component parties in BN before, when it condemned a demonstration outside the Penang legislative assembly in May last year.
Gerakan nie nak menang pada PRU 13 atau tidak?Pening kepala dibuatnya yang blogger persoalkan ialah duit 200k yang diberi untuk sattle kes tersebut.Selain dari itu cuma umpan untuk kantoikan LGE.Jika begini layanan yang diberikan oleh pemimpin BN kepada blogger patut Gomo telah luahkan isi hatinya dalam blog beliau:

Malam tadi kami Papa Gomo, Parpu Kari, Dr Novandri, Gerakan Anti PKR, Pisau.Net, Media Permatang Pauh, Darul Ehsan Today, Medan Info Kita, The Flying Kick, Gerakan Timur, Keris Putra, Pejuang Bangsa, Gelombang Rakyat, Badut Rakyat, Empayar Pemuda bercerita untung nasib kami selepas PRU13. 

Jangan kata selepas PRU13. Sekarang ni pun kami seakan sampah yang membuat pendedahan,cetus isu,perang pakatan dan berbagai bagai hanya dikerah keringat untuk mereka yang berkepentingan. 

Apa pun yang berlaku Anwar Ibrahim dan ideologinya akan terus diperangi sehingga nafas yang terakhir. READ MOREMASIH INGAT AMANAT OLEH NAIB PRESIDEN UMNO JANGAN BANTAI SESAMA KITA AKAN TETAPI JIKA INI BERLAKU ADAKAH BOLEH DOK DIAM DAN MEMBISU.DAHLAH KAMI BERJUANGAN KIRA FISABILLIAH.KIRA APA PUN TAK BOLEH.

Ujian @ Bala

Ahli PAS Padang Terap Buat Demo.


Lebih 3 Tahun kita boleh mengukur pemerintahan PAS dengan memberikan beberapa pengiktirafan sesuai dengan slogan Kedah Sejahtera, Nikmat Untuk Semua. Antara kejayaan sepanjang 3 tahun berkuasa ialah :


Seorang kenalan dari selatan dibohongi penyokong PAS bahawa ada panggung wayang ditutup? Memang benar kes ini , tetapi sebenarnya panggungCathay di Alor Setar telah diruntuhkan untuk pembinaan KFC semasa BN berkuasa. Namun  sebuah panggung wayang tercanggih turut dinaik taraf di Jitra Mall bagi keperluan orang ramai semasa PAS berkuasa. Hampir semua panggung wayang masih beroperasi dan cerita kononnya sejak PAS memerintah, Islam semakin bersinar adalah mitos dan dongeng yang cuba direka. 


Dalam tempoh 3 tahun kadar maksiat semakin bertambah dan tiada suatu usaha yang kelihatan bersungguh-sungguh bagi mengurangkan masalah sosial  yang semakin ketara.  Masalah remaja juga tidak mampu diatasi seperti yang boleh dilihat di City Point Alor Setar dan Sungai Petani serta pekan-pekan kecil yang majoritinya dihuni orang Melayu. Penjualan VCD lucah  masih berlelusa di pekan-pekan kecil dan mereka yang melaungkan anti kemungkaran juga ramai yang terlibat sama. Pakaian remaja Melayu dan pergaulan sosial semakin tidak terkawal. Tahap moral anak-anak Melayu Kedah sebenarnya terlalu dahsyat dan sangat membimbangkan. Kajian penulis terhadap salahlaku moral remaja berusia 13 hingga 16 telah membuktikan kebejatan akhlak dan sahsiah mereka. Adakah PAS Kedah langsung tidak mahu bertanggungjawab dalam isu ini, sedangkan maksiat moral ini sebenarnya berpunca dari Maksiat Perpecahan oleh PAS. Hebat tang mana slogan Negara Islam dan jerit pekik serta salak mereka sebelum ini untuk menghalang maksiat dan kemungkaran sedangkan kini ekor mereka bergelumang tahi. Dalam satu forum anjuran PAS Padang Terap dipengerusikan oleh isteri Ahli Parlimen iaitu YB Nasir Zakaria,  isu anak luar nikah dan pergaulan sosial remaja menjadi tajuk perbincangan. Antara panelnya ialah Mufti Kerajaan Negeri Kedah, Dato Sheikh Badruddin. Satu pendedahan paling menarik perhatian oleh isteri YB Nasir ialah  data kelahiran anak luar nikah seramai 6 orang di Daerah Padang Terap setiap bulan. Mereka telah membuka pekung di dada dan mula menenlanjangkan realti pentadbiran PAS Kedah selama 3 tahun. Dahulu merekalah juara menyalahkan kejadian dan masalah sosial kononnya disebabkan BN UMNO yang memerintah. Hari ini mereka masih juga mencari salah orang lain sedangkan beban dan amanah kepimpinan sudah Allah SWT letakkan di atas kepala mereka. Itulah antara kebobrokan sebuah kerajaan yang cuba menuding jari mencari salah orang lain tetapi setelah mentadbir mereka juga ‘gagal’ mentarbiah dan mula mendapat ramai anak luar nikah. Bayangkan ramai mana anak luar nikah dilahirkan sepanjang 3 tahun PAS berkuasa, apakah yang PAS Kedah akan jawab di hadapan Allah SWT mengenai  usaha-usaha ulama dan ustaz-ustaz PAS mengatasi masalah ini. Pemimpin mereka seperti “ketam’ yang sedang mengajar UMNO berjalan betul. Kita cukup memahami budaya PAS yang tidak pernah mengakui kesalahan dan memindahkan semula kesalahan kepada UMNO, Inilah kelebihan PAS kerana kononnya Parti Maksum yang diilhamkan pada tahun 1951 oleh pemimpinnya dan diluluskan penubuhanya oleh kafir Nasrani sedang berjuang untuk menyelamatkan umat Islam akhir zaman!!

Ada perumpamaan Melayu seperti ‘kera dapat bunga’ dan ‘anjing menyalak  bukit’ untuk PAS Kedah merenung diri mereka.  Dalam tempoh 3 tahun, PAS Kedah sebenarnya tidak dapat membuktikan apa-apa kepada rakyatnya. Jika dahulu semua BN lakukan adalah berdosa, setiap musibah adalah bencana, pemimpin UMNO BN mabuk kuasa hingga terlalu buruk di mata dan hati mereka. 
Namun kini Allah SWT Yang Maha Kuasa telah memindahkan ‘beban’ yang sangat besar dan malapetaka kepada kepimpinan PAS Kedah untuk mengalas amanah ini. Mereka kini sedang menjalani ‘hukuman’ dunia yang paling berat untuk dipersoalkan ketika pemimpin-pemimpin ini sudah tiada. Kaum yang menghina sedang dinilai dihadapan manusia yang pernah mereka hina. Roda sedang berputar, hukum dunia sedang berlangsung.  Namun mampukah penyokong PAS menilai, memikir dan terbuka pintu hati?

Dahulu mereka ibarat ‘menyalak bukit’ agar  bukit tersebut runtuh!!. Setelah berkuasa mereka masih tetap  ‘menyalak’ untuk meruntuhkan bukit tetapi bezanya kini mereka sedang menyalak dari atas bukit!!. Bukit tetap disitu cuma yang menyalak tadi sudah berada dikedudukan yang sangat tinggi. Mereka sudah boleh mula  mengorek sedikit demi sedikit bagi  meruntuhkan bukit yang pernah disalak jika mereka mahu.  Mereka akan kekal begitu kerana sudah sebati mengkritik dan menghina golongan lain, tanpa budaya tersebut zat dan vitamin untuk parti maksum ini terus subur dan didokong akan kian pudar, kecuali jika ahli-ahli dan penyokongnya sedar dari ketaksuban dan penipuan akidah yang sedang berlaku. Hati dan jiwa pemimpin PAS semakin beku ketika umat Islam berhadapan isu yang sangat mencabar keimanan dan keIslaman kita melalui isu pemeriksaan JAIS baru-baru ini. Berkata benar biarpun pahit. Justeru sebagai bekas pendokong dan penyokong fanatik parti maksum ini satu ketika dahulu, saya amat memahami budaya dan sikap ahli mereka kerana saya juga ketika itu  adalah sebahagian dari apa yang terkandung di dalam Firman Allah tersebut.  PAS tetap tidak mahu berubah, menolak untuk bersilatulrohim sesama bangsa demi agama, menentang suruhan Allah untuk BERSATU, bersikap ujub,  takabur  dan bangga diri dengan 'kefahaman agama' mereka yang kononnya lebih tinggi dan mulia dari orang lain. Inilah sifat-sifat iblis laknatullah iaitu mantan abid dan ketua para malaikat iaitu 'Azazil' sebelum dicampakkan ke dunia kerana keangkuhannya. Dan iblis berjanji menyesatkan manusia dengan pelbagai cara dan yang paling licik adalah 'melalui jalan agama' dan 'parti agama'. Kerana itu ciri-ciri dan sifat-sifat itu cukup terserlah di kalangan sebahagian manusia yang merasakan diri mereka lebih baik dan lebih mulia berbanding orang lain. Lidah dan hati mereka sentiasa seronok untuk menghukum dan menghina sebagaimana Firman Allah seperti ayat di atas. Ahli-ahli dan penyokong parti ini perlu melakukan reformasi dalam parti mereka atau meninggalkan perjuangan yang telah nyata amat sia-sia sejak 1951. Selain merugikan agama dan syiar Islam, kewujudan PAS adalah senjata paling bijak oleh kaum Yahudi dan Nasrani yang amat licik untuk menghancurkan kekuatan Melayu Islam di Malaysia. Malah tiada satu bukti pun yang boleh kita iktiraf sebagai sumbangan PAS dalam pembangunan bangsa dan agama khususnya di Kelantan sejak 20 tahun berkuasa !!

Firman Allah ‘Orang-orang “A’raab” berkata: “kami telah beriman”. Katakanlah (wahai Muhammad): “Kamu belum beriman, (janganlah kamu berkata demikian), tetapi sementara iman belum lagi meresap masuk ke dalam hati kamu berkatalah sahaja: ‘kami telah Islam’. Dan ingatlah jika kamu taat kepada Allah dan rasulNya, Allah tidak akan mengurangkan sedikitpun dari pahala amal-amal kamu, kerana sesungguhnya Allah Maha Pengampun lagi Maha Mengasihani’.

Kedah Sejahtera Azizan Merana.Firman Allah SWT, ‘Wahai orang-orang yang beriman! Janganlah sesuatu puak (dari kaum lelaki) mencemuh dan merendah-rendahkan puak lelaki yang lain, kerana harus puak yang dicemuhkan itu lebih baik daripada mereka. Dan janganlah pula sesuatu puak dari kaum perempuan mencemuh dan merendahkan-rendahkan puak perempuan yang lain, kerana boleh jadi puak yang dicemuhkan itu lebih baik dari mereka. Dan janganlah setengah kamu menyatakan keaiban setengahnya yang lain, dan janganlah pula kamu panggil memanggil antara satu dengan yang lain dengan gelaran yang buruk. (menyebabkan pemanggilnya menjadi fasik). Amat buruknya sebutan nama fasik kepada seseorang sesudah ia beriman. Dan ingatlah sesiapa yang tidak bertaubat daripada perbuatan fasiknya maka merekalah orang yang zalim.(Surah Al Hujurat)

Siapakah yang Allah firmankan sebagai ZALIM ? Gelaran 'zalim' sering ditujukan kepada UMNO BN sejak sekian lama yang sebenarnya banyak Allah firmankan di dalam Al Quran bagi mengambarkan sesuatu kaum, bangsa dan juga individu manusia. Sejak kewujudan PAS pada 1951 hingga ke hari ini, sangat jelas perlakuan kezaliman dan penghinaan kepada UMNO tidak hilang dari mulut dan hati pemimpin mereka. Kalau kita mempunyai akal yang sihat, dan mengkaji sejarah perjuangan PAS dan cara pemimpinnya 'berceramah', maka firman Allah SWT berdasarkan ayat diatas melambangkan kezaliman sebenar PAS yang bukan rekaan!!. Bukankah pemimpin parti maksum tersebut sejak bertahun-tahun menghina kaum lelaki mahupun wanita dalam UMNO yang dicop sebagai tidak Islamik? Pemimpin parti maksum ini juga sudah sebati untuk menggunakan segala medium samada akhbar suci Harakah atau pentas ceramah untuk menabur segala umpatan, fitnah rasuah dan segala penghinaan kepada UMNO tanpa membawa 4 saksi. 

Pendedahan YB Dato Mukhriz Mahathir mengenai kegiatan tidak bermoral yang semakin berleluasa di Kedah adalah perkara yang sangat berasas. Pertambahan rumah urut dan judi tak berlesen semakin bersepah sejak 3 tahun PAS mentadbir Kedah. Kewujudan pusat karaoke juga sangat memberangsangkan khususnya di sekitar Alor Setar, Sungai Petani, Kuala Kedah dan pekan-pekan kecil lain. Malah pertumbuhan pusat judi  tidak berlesen di bengkel mengecat kereta di Pokok Sena juga di kedai makan cina, dan mini market di Kuala Nerang boleh dikesan dengan mudah. Pembeli nombor ekor ini rata-ratanya Melayu Islam yang ‘melabur nasib’ untuk mencipta kekayaan segera.  Susulan dari pendedahan oleh Mukhriz, menyebabkan YAB Dato Seri Ustaz Azizan agak ‘terkejut’ dan terpaksa menerima rawatan jantung di IJN kerana tidak menyangka sebuah negeri yang ditadbir oleh ulama dan ustaz sepertinya menghadapi kebejatan maksiat yang kian ketara. 
 

Tanpa disangka cempedak menjadi nangka. Bertahun-tahun PAS Kedah berhempas pulas menelanjangkan UMNO BN dengan berbagai isu. Kini setelah menjadi ‘kerajaan yang berkuasa’, hanya dengan sedikit pendedahan,  Azizan sudah mengalami kejutan hingga terpaksa dirawat!. Dahulu mereka bercita-cita menghalang maksiat dan kemungkaran, malah slogan yang menjadi jeritan dari pentas ceramah menjanjikan pembesihan masalah sosial bersama slogan  ‘Membangun Bersama Islam’. Namun hakikat itu sebenarnya jauh panggang dari api…Mana mungkin dengan berpolitik siang malam mereka mampu mengatasi semua masalah yang kian membarah di Kedah

PAS Kedah mendabik dada, kononnya sejak mentadbir banyak kuliah agama dilaksanakan. Adakah semasa UMNO BN menjadi kerajaan negeri perkara ini tidak terlaksana?  Cuma bezanya semasa zaman Azizan, beliau menggunakan dewan di kediaman rasminya sebagai tempat menganjurkan kuliah agama. Baguslah jika ianya dilaksanakan tanpa niat berpolitik atau tujuan lain. Namun jika kuliah agama mingguan tersebut dilaksanakan di masjid, boleh berniat iktikaf untuk menambah pahala. Sekurang-kurangnya jasa bekas MB, Dato Seri Diraja Mahdzir Khalid wajar dikenang oleh Azizan dan insyAllah turut menumpang pahala kerana merancang pembinaan dewan berkenaan untuk kemudahan rakyat Kedah mendengar ‘kuliah agama’ dari pemimpin PAS.

Azizan juga berbangga tentang kampus KUIN di Kuala Ketil seolah-olah itulah ideanya sewaktu menjadi MB Kedah.  Rakyat Kedah bukanlah mudah diperbodohkan untuk menilai sumbangan PAS sejak 3 tahun mentadbir kerajaan negeri. Malah jasa dan peranan PAS Kedah serta Azizan dalam perkara asas seperti air dan kebersihan pun gagal dibuktikan. . Mulut capoi 'Ustaz Azizan'  juga sering menjadi senjata makan tuan! Malah beliau  dengan selambanya melabel  kerajaan pusat seperti ‘beruk panjat nyioq!’ ketika sidang DUN baru-baru ini. Namun ustaz ini jugalah yang  terhegeh-hegeh menanti ketibaan YAB Dato Seri Mohd Najib sewaktu kunjungan PM ke Kedah baru-baru ini. 

Malang bagi umat Islam khususnya di Kedah yang cuba mengangkat seorang  ‘ustaz’ yang kononnya menjunjung perjuangan Islam tetapi tidak mencapai tahap NKRA sahsiah pengucapan dan budi bahasa. Sikap beliau yang tidak mesra media, tidak boleh menerima kritikan dan cukup ‘perengus’  mendedahkan sahsiah seorang ustaz bertaraf MB. Seorang kenalan pernah disergah dan dilayan dengan buruk sewaktu berkunjung ke rumah beliau untuk mendapatkan pertolongan mengatasi masalah  kelewatan  pembayaran oleh agensi kerajaan negeri. 

Friday, October 28

Hudud Pas Benarkan Suami Liwat Isteri


Ayat Power Kata orang Pokok Sena "main pungkoq Isteri tak Pa kot"ini bukan hudud tapi kemut keliling la,PAS.Penjelasan yang panjang lebar oleh MP kulim bandar baru.Anta dan ana PAS cakap semua putaq belit belajaq dekat Guan Nenen kot?

MB Mana yang Kahwin dua kena tangkap Khalwat?Menteri Besar yang dikatakan telah berkahwin seorang lagi. Kejadian itu berlaku pada bulan Ramadhan lalu. MB itu katanya ditangkap berkhalwat dengan perempuan yang kini sudah menjadi isterinya itu.

Isteri yang baru dikahwinkan itu merupakan yang ketiga. MB ini mencatat sejarah sebagai satu-satunya MB yang mempunyai lebih dari dua isteri dalam satu masa.

MB itu mengahwini perempuan itu selepas dua kali ditangkap khalwat. Semasa para pegawai agama menyerbu beliau memberi alasan perempuan itu adalah proksinya dalam perniagaan.

Kisah ini didiamkan saja dan tidak dibawa ke mahkamah. Sudah ramai kalangan ahli politik yang separti dengannya tahu, tetapi seorang pun tidak berani mendedahkannya.

Kenapa?MB yang baru sepenggal itu ditangkap khalwat di sebuah hotel di ibu Kota Kuala Lumpur.

Hotel mana?Pemberi maklumat pernah berjumpa dengan MB berkenaan di hotel berkenaan lebih dari tiga kali. Setiap kali terserempak MB itu bersendirian saja dan keadaannya memang mencurigakan. Katanya kalau dia ada urusan di KL dia akan menginap di hotel itu. Hotel itu menjadi tempat fevourite nya sejak lama dulu.

Pemberi maklumat percaya isteri pertama dan kedua MB itu tidak mengetahui akan isteri baru MB itu kerana ianya masih dirahsiakan."

MB NEGERI MANA TU YANG KENA TANGKAP TU?DIKHABARKAN KES NI DIAM CAM TU SAJA DAN TIDAK DI BAWA KE MAHKAMAH.?BILA MB KENA TANGKAP JABATAN AGAMA DIAM SAJA KA?APA KERJA HAMPA?BILA ORANG LAIN KENA TANGKAP HABES SEMUA PAPER MASUK..BILA MB KENA HAMPA DIAM..SEELOK ELOKNYA BAWA REPORTER SKALI BARU LA TAU SAPA MB TU..

Polis Pun Kata DAP kurang AkalKetua Trafik Polis Negeri, ASP Ahmad Ezzely Razali memberi amaran, hanya pihak berkuasa tempatan iaitu Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP) sahaja yang mempunyai kuasa untuk merantai mana-mana kenderaan yang diletakkan di kawasan yang tidak dibenarkan menggunakan alat sita yang diwartakan.
Liew ketika bertindak demikian Isnin lalu tidak mengendahkan arahan polis yang bertugas di kawasan itu agar membuka semula rantai yang dipasangnya pada kenderaan milik kerajaan negeri itu.
“Sebagai pembuat undang-undang, ahli-ahli dewan sepatutnya menunjukkan teladan yang baik dengan mematuhi undang-undang. Adalah tidak adil jika hanya kenderaan persendirian sahaja yang disita jika melakukan kesalahan dengan meletak kenderaan di kawasan yang tidak digazetkan sebagai petak parkir sedangkan kenderaan milik kerajaan bebas berbuat demikian,” 
Sambil menafikan yang tindakannya itu adalah bermotifkan politik atau untuk mendapatkan gimik publisiti, Liew menegaskan beliau hanya bertindak selepas pihak majlis perbandaran gagal bertindak tegas dan segera.
“Saya sendiri yang menelefon bahagian penguatkuasa MPPP menjelang tengah hari tetapi selepas tidak ada yang datang dan setelah memberi masa yang secukupnya kepada mereka, saya terpaksa mengambil tindakan di atas tangan sendiri kerana kenderaan kerajaan negeri itu telah menyebabkan kesesakan lalu lintas,” ujarnya lagi.
Liew juga mendakwa, terdapat sekurang-kurangnya tujuh hingga lapan kenderaan yang diletakkan di tepi Leboh Light pada waktu itu sehingga menyebabkan kesesakan pada waktu tengah hari.

CAT akan Tercekik di Penang.


Semalam dok belek laporan dari ketua audit negara terjumpa benda nie,DAP kata Kerajaan Pusat tak bagi peruntukkan Kat Penang banyak tapi nie yang depa dok perabih duit menatang apa.Pokok Bakau pun tak suka kat LGE nenen sebab tue tak hidup.800ratus ribu lebih umpama dibuang kelaut begitu sahaja.

sapa punya kedai nie,kalau kedai bukan kroni DAP mesti lama dah kena roboh,ada benda yang tak kena kat sini,,,Tolong siasat siapa punya keja????????

PENDEDAHAN: Pengedar Barangan anti LYNAS dikesan!!!Pengedar barangan anti-LYNAS telah dikenal pasti.satu SMs yang MKP terima dari rakan-rakan terdapat maklumat yang sah dan tepat dari mereka yang mendakwa dirinya sebagai penyokong Lynas mendapati beberapa kedai pengedar barangan anti Lynas seperti baju,car sticker,bag dan sebagainya telah mereka kesan.Mereka juga dikesan mendapat hak untuk menaja beberapa lagi cetakkan sehingga anti lynas berjaya. Dari premis yang dilampirkan semuanya di sekitar Kuantan.

Talk Communication Centre
( Behide Sky Net)
No. B16,Ground Floor, Jln Bkt Ubi 25200
Kuantan
012-5025290/016-9333399

Chan Cheong Jewellery
Lot 1-63 A, (1st Floor) (2nd concourse)
Berjaya Megamall ,Kuantan.

Lim Copy Centre S/B
No.44,Jln Haji Abdul Aziz, Kuantan
(Oppossite Public Bank in Town)
012-9881992

East Coast Animal Medical Cenntre.
No. A615, G.Flr. Jln. Beserah
25300 Kuantan.
09-9092031

Ng Choon Fong Optician.
No.45, Jln Mahkota.Kuantan.
(same row as Hamid Bros Bookstore)
012-9092031

Sehimaju S/B
(Infront of st. Thomas School)
No. 26, Jln Gambut,25200, Kuantan.
09-51777768/09-5177412

Kong Chan Goldsmith & Jewellery
(Infront of The Store,Pasar Besar)
No.49,Jln Tun Ismail,Kuantan.
016-93336912

Adakah kita perlu BOIKOT!!!..terpulang kepada penduduk Kuantan…..

Thursday, October 27

LGE got no shame to claim ex-BN project is his contributionThe Auditor-General’s Report 2010 which stated that not a single low-cost house had been built by the Penang government from 2008 to 2010.
Lim Kuan Eng is selectively to claim good things from former BN government as his and no shame to reject bad things from the seedless durian, Koh Sok Khoon.

The hard fact is 11,000 low-cost homes are inherited from BN government, not a single low-cost house was built under the PR government.

PDC under LGE (as a chairman) could not handle RM5 million Penang Hill car park project, how on earth Malaysians believe that PDC could build a single low cost house in Penang?
LGE is a pro-developer chief minister, the important of poor rakyat only come to his radar before the election.

Guan Eng: Penang provides low-cost homes through PDC

GEORGE TOWN: Chief Minister Lim Guan Eng has admitted that the state government has not been building affordable homes.
However, he said the state had provided low-cost houses through its Penang Development Corporation (PDC).
“Almost 11,000 low-cost homes had been built by the state government,” he pointed out.
“Some 3,000 were built through the PDC and the rest by the private sector.
“The Federal Government does not build affordable houses by itself, but it’s done through Syarikat Perumahan Negara Bhd (SPNB), the national housing board,” Lim said after attending a Deepavali open house organised by him and the state exco members here yesterday.
Lim was commenting on the Auditor-General’s Report 2010 which stated that not a single low-cost house had been built by the Penang government from 2008 to 2010.
The Report also said that it had gone ahead with plans to set up an Aquaculture Industry Zone (ZIA) despite being advised that the project could pollute the sea.
It said the state Fisheries Department had set up the ZIA, which covers 204ha of mangrove swamp forests at the north of Seberang Prai.
“The state Forestry Department suggested that the area be maintained as developing the aquaculture industry there could pollute the sea water.
“It will also destroy mangrove trees there, which serve as a buffer zone to absorb shocks from waves and tsunamis,” the Report said.
The Report also said that the Federal Government had given an allocation of RM868,000 to the state government to replant mangrove trees throughout Penang, but only 24.5% of the trees survived.
It also said some 37 state officers from five state departments were mistakenly overpaid by a total of RM109,170.
“Some 13 officers were also underpaid by a total of RM13,544,” it said, adding that the errors occurred during staff promotions, bonus payments and other allowances.
“Other incidents of overpayment also occurred due to staff resignations, deaths or absence from duty,” the Report said.
MKP kata:Sekali-sekala tukaq selera.

Mat Sabu dituduh fitnah polisMahkamah Sesyen di sini hari ini menetapkan 19 hingga 23 Disember ini untuk perbicaraan kes Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu, yang didakwa membuat tohmahan memburukkan nama baik anggota polis dan keluarga mereka dalam ceramahnya di Padang Menora, Tasek Gelugor dekat sini, pada 21 Ogos lepas.

Hakim Ikmal Hishan Mohd Tajuddin menetapkan tarikh itu selepas Timbalan Pendakwa Raya Lailawati Ali memohon tarikh perbicaraan yang ditetapkan sebelum ini iaitu pada 5 hingga 9 Dis ditukarkan ke tarikh lain kerana pihak pendakwaan perlu menghadiri satu persidangan pada tarikh berkenaan.

Pada 21 Sept lepas, Mohamad, 57, yang lebih dikenali sebagai Mat Sabu, dari Guar Petai, Tasek Gelugor, mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen di sini dan minta dibicara terhadap pertuduhan mengikut Seksyen 500 Kanun Keseksaan itu.

Dia didakwa memfitnah anggota-anggota polis dan keluarga mereka yang mempertahankan diri dalam serangan pengganas komunis di Balai Polis Bukit Kepong pada 23 Feb 1950, dengan mengetahui bahawa tohmahan yang dibuat akan merosakkan nama baik anggota polis dan keluarga mereka.

Mohamad didakwa melakukan kesalahan itu dalam ucapan kepada orang ramai pada 10 malam hingga 12 tengah malam 23 Ogos di hadapan Pusat Asuhan Tadika Islam Al-Fahmi, Markas Tarbiyah Pas, Padang Menora, Tasek Gelugor.
Jika sabit kesalahan, dia boleh dikenakan hukuman penjara sehingga dua tahun atau didenda atau kedua-duanya.

Bagi pertuduhan alternatif, Mohamad didakwa telah memfitnah anggota-anggota polis iaitu Konstabel Marin Abu Bakar Daud, Konstabel Jaafar Hassan dan Konstabel Yusoff Rono serta ahli keluarga mereka yang mempertahankan diri dalam serangan pengganas komunis di Balai Polis Bukit Kepong pada 23 Feb 1950, dengan membuat tohmahan dalam ucapan kepada orang ramai pada masa, tarikh dan tempat
yang sama.

Pertuduhan itu mengikut Seksyen 500 Kanun Keseksaan, membawa hukuman penjara sehingga dua tahun atau didenda, atau kedua-duanya.

Pertuduhan dibuat setelah aduan dibuat oleh daripada tiga orang ahli keluarga anggota polis yang terkorban dalam serang pengganas komunis di Balai Polis Bukit Kepong, iaitu Jamilah Abu Bakar, Azlas Jaafar dan Nazir Yusoff.

Pas makin 'bercelaru'Hala tuju perjuangan Pas dilihat semakin kabur dan bercelaru apabila parti tersebut sanggup mengorbankan akidah semata-mata untuk tujuan politik.hala tuju perjuangan Pas yang kabur itu terbukti apabila parti berkenaan tidak menyokong Akta Murtad dan penganjuran Himpunan Sejuta Umat (Himpun). 


HAMPAS  sanggup pula menyertai perhimpunan haram Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) yang dipengerusikan oleh Datuk S. Ambiga, individu yang menyokong tuntutan Suruhanjaya Antara Agama (IFC) semata-mata demi kepentingan politik mereka.Apabila Himpun diadakan, apakah pendirian Pas? Apabila ada cadangan Akta Murtad perlu diwujudkan, apakah pendirian Pas?Tetapi, apabila perhimpunan haram Bersih diadakan, Pas menyokong dengan penuh semangat. Di manakah pendirian dan perjuangan Pas untuk membela Islam?


Hala tuju parti tersebut semakin celaru, kabur dan MKP percaya pemimpin-pemimpinnya juga kini keliru dengan perjuangan sendiri.rakyat perlu sedar dan menilai sendiri kecelaruan yang sedang melanda Pas.Sekiranya Pas sebagai pemandu, ke manakah mereka akan membawa rakyat yang menjadi penumpang?harap rakyat boleh menilainya sendiri.Pas perlu memperincikan terlebih dahulu sebelum ia dilaksanakan.ini bagi mengelakkan timbul masalah seperti fitnah dan sebagainya apabila dilaksanakan. 


MKP tidak menolak hudud. Kami cuma mahu Pas memperincikan terlebih dahulu hukum hudud yang ingin dilaksanakan supaya tidak timbul kekeliruan sehingga boleh menyebabkan fitnah.Sekiranya mereka mahu melaksanakannya juga, mereka boleh lakukannya di Kelantan. Kita telah mendengar perkara ini daripada dahulu lagi tetapi sehingga sekarang ia (hudud) tidak pernah dilaksanakan di negeri berkenaanMalaysia selamat dalam situasi ekonomi, politik globalWALAUPUN Malaysia lebih demokratik dari Singapura tetapi lebih banyak gambaran negatif yang diberikan oleh media Barat terhadap Malaysia berbanding dengan Singapura sekalipun Lee Kuan Yew memusuhi mereka.

Apakah sebabnya? 

Malaysia adalah sebuah negara Islam bersifat majmuk atau multiracial di bawah kepimpinan Melayu dan Islam yang berjaya dalam memberikan maruah yang tinggi kepada orang Islam dan bukan Islam menerusi dasar sosialisme dan kapitalisme yang bijak dan bukan dengan kekerasan.

Perlembagaan telah menakrifkan bahawa Melayu mestilah beragama Islam dan melarang sebarang usaha untuk memurtadkan orang Islam. Keistimewaan kedudukan Melayu ini dianggap sebagai race supremacy yang mesti dipecahkan. Maka, akhir-akhir ini kita telah mula dapat melihat usaha yang agresif secara tersembunyi atau secara terang-terangan dijalankan oleh sesuatu pihak untuk mencemarkan identiti ini atau memecahkan tradisi itu.

Dari kaca mata Barat keistimewaan kepada sesuatu kaum dalam masyarakat majmuk yang berkongsi kuasa politik dan kuasa pemerintahan adalah tidak adil dan tidak sewajarnya dibiarkan sekalipun amalan ini berlaku di negara mereka sendiri.

Sebagai kuasa besar, mereka berasa bertanggungjawab untuk membetulkan dunia ini. Maka sebarang dasar yang bertujuan memantapkan kedudukan agama akan ditentang oleh Barat dengan menggunakan ruang-ruang atau isu-isu dalaman sesebuah negara yang dianggapnya tidak demokratik.

Apakah tekanan seumpama ini akan didatangkan oleh kuasa Barat terhadap Malaysia? Tidak ada rakan yang kekal kepada Amerika Syarikat (AS) jika kuasa dan kepentingannya tercabar.

Kerja ini lebih mudah dilakukan oleh mereka sekarang berbanding dengan keadaan semasa era Tun Dr. Mahathir Mohamad. Ini kerana, sekarang kebebasan tidak lagi dikawal dan ejen-ejen asing dapat bergerak dengan bebas.

Inilah cabaran paling sulit sedang dihadapi oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak yang berkehendakkan kebijaksanaan dan kehalusan beliau dalam menangani masalah politik dalam negara dan juga dalam menjalankan dasar luar negara.

Untuk pembangunan maruah bangsa dan nasionalisme memerlukan sikap radikal dan berani seperti Dr. Mahathir yang telah meninggalkan kesan yang mendalam. Tetapi kemaraan globalisasi yang telah pun menjinakkan China dan India terhadap AS, maka siapalah kita sebuah negara kecil untuk bersuara dengan lantang bagi pihak Dunia Ketiga yang mungkin akan mendatangkan ancaman dan gangguan kepada negara kita.

Najib juga telah berusaha untuk meyakinkan dunia terhadap demokrasi Malaysia yang sering dicemarkan oleh ejen-ejen politik asing di negara ini.

Penghapusan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) yang diumumkan olehnya tidak sahaja mematahkan suatu isu popular pembangkang malah memberikan tamparan kepada demokrasi AS sendiri dan meletakkan rakan strategiknya Singapura dalam keadaan serba salah dan tekanan dalam negeri yang semakin hebat.

Najib juga telah menjanjikan kebebasan yang lebih luas kepada media, akan menghapuskan pelesenan akhbar dan sebagainya serta menunjukkan sikap positif terhadap tuntutan-tuntutan untuk mengadakan pilihan raya umum yang lebih bersih dan telus.

Yang masih tinggal untuk dimomokkan oleh pembangkang sebagai senjata kepada kuasa luar adalah kedudukan Raja-Raja Melayu yang digambarkan sebagai institusi supremacy kedudukan Melayu dan Islam di samping beberapa peraturan yang menampakkan ketidak terbukaan dan ketidakadilan dari segi peluang perniagaan kepada pemodal-pemodal asing dan juga kepada anak negeri yang bukan Melayu.

Berakhirnya episod Muammar Gaddafi maka semakin hampirlah AS kepada dasar globalisasi "Satu Amerika Satu Dunia". Syria dan Iran hanya menunggu saat untuk kesempurnaan misi AS di Asia Barat.

Dengan itu, AS akan lebih dapat menumpukan kepada usaha menyempurnakan pendemokrasian Asia terutama di kalangan negara ASEAN yang menjadi rakan strategiknya untuk mengimbangi China.

Tekanan secara bijak dan halus akan dilakukan secara terang atau tersembunyi dari masa ke masa ke atas negara-negara yang belum dapat dipegang sepenuhnya.

Kepimpinan Singapura telah pun secara rasmi mengundurkan diri baru-baru ini. Kuan Yew bersara sepenuhnya dan tidak lagi menjadi Menteri Mentor atau penasihat.

Malaysia juga adalah salah satu anggota ASEAN yang menjadi rakan strategik AS untuk mengimbangi kuasa gergasi dunia yang sedang dalam pembikinan iaitu komunis China.

Ini bukan perkara baru kepada Malaysia yang telah pun menjadi rakan Barat sejak sebelum dan selepas merdeka berbanding dengan negara lain di Asia, tetapi ini belum tentu akan menjamin keselamatan Malaysia.

Sejauh ini Najib telah pun menunjukkan kefahaman dan kebijaksanaannya untuk Malaysia terus selamat dalam situasi ekonomi dan politik dunia yang amat mencabar.

Sebenarnya bukanlah suatu perkara baru Malaya dan Malaysia menjadi kawan baik Barat atau menjadi alat kepada Barat tetapi kebijaksanaannya dalam mengendalikan sikap ini mengikut keadaan semasa telah memberikan kesempatan kepadanya untuk membina bangsa yang terhormat dan bermaruah di atas faktor keselamatan dan kestabilan negara.

Wednesday, October 26

UMNO Parti Lucah.


Nilai sendiri pembohongan oleh LGE nie.dah berkali-kali bagitau UMNO tidak terlibat dalam sengketa ini.Jika mahu memanjangkan isu ini sila buat laporan Polis atau pihak berkuasa lain.Tak berani buat tapi beri alasan dan spin isu bermacam-macam untuk lepaskan diri. 

DATUK ZULKIFLI NOORDIN DI TABALKAN NAIB PRESIDEN PERKASA !!!Tahniah MKP ucapkan kepada  Ahli Parlimen Kulim-Bandar Baru, Datuk Zulkifli Noordin pada Rabu dilantik sebagai Naib Presiden Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) yang baru.
Zulkifli dilantik menerusi satu usul tergempar yang dikemukakan ahli dewan tertinggi Perkasa, Muhammad Zahid Md Arip pada sesi perbahasan persidangan Agung Perkasa Kedua di Dewan Centrum, Taman Setiawangsa di sini.
Usul tersebut diluluskan sebulat suara.
Kira-kira 7,00 ahli Perkasa termasuk tetamu hadir pada persidangan itu.

DAP Semakin Terdesak???????


DAP dah terdesak dengan menjual Buku dikedai MPH.Adakah ini benar atau cuma gimik pihak tertentu tidak dapat dipastikan.akan tetapi DAP akan membuat apa sahaja untuk mencari dana bagi menghadapi PRU 13 yang bakal diadakan tidak lama lagi.MKP mendapat tahu DAP tidak akan membubarkan DUN sehingga Lim Nenen berasa selesa dan yakin DAP akan mengekalkan tampok Pemerintahan Pulau Pinang.Ternyata kredibiliti LGe telah tercalar semenjak kes raba nenen dibongkar oleh para blogger.

Laman Blog Yang Berpihak Kepada UMNO Tidak Bersekolah
Penulis Koh Kok Wee


Kali ini blog yang memihak kepada UMNO bukan membantu UMNO tetapi sebaliknya menjatuhkan UMNO, dalam strategi serangan politik pula sememangnya memutar belitkan fakta, punyai muslihat dan fitnah menfitnah, selalunya sengketa ini hanya berkisar pada orang-orang dewasa sahaja, tidak pernah heret budak mentah masuk ke kancah perbalahan.

Apa yang dikatakan blog yang memihak kepada UMNO itu, kali ini sudah tidak ikut peraturan cara pendekar, mereka kini kaitkan anak ketua menteri Pulau Pinang cuba diwar-warkan dalam artikel-artikel mereka. Akhirnya DAP dapat membongkarnya, rupa-rupanya pelajar perempuan yang dimaksudkan itu adalah gambar budak perempuan sedang bermain chess, menyebabkan orang yang meyebarkan fitnah itu terkedu tidak boleh berbuat apa-apa.

Walaupun gambar itu tidak disolek ataupun disunting, dan mereka menggunakan serangan secara terang-terangan, sebenarnya tindakan mereka itu sedang perlekehkan anak perempuan kepada seseorang ibu bapa untuk dijadikan sasaran, selalunya memang tidak akan kesampaian dan berhasil.

Al kisah cerita lama di zaman hulubalang di negeri China, perebutan kuasa antara hulubalang Xiangyu dan hulubalang Liu Bang di zaman King of Western Chu Xi chu di wilayah Xi Chu Ba Wang, peperangan yang tiada penghujungnya. Ada seorang penasihat Xiangyu berkata, kami telah tangkap ayahanda Liu Bang, minta Liu Bang menyerah diri, jika tidak ayahandanya akan digulai, seorang anak akan tahu betapa seksanya ayahandanya digulai?

Akhirnya Liu Bang berkata: Xiangyu! Kita sejak kecil berkawan baik seperti adik beradik, ayahanda saya juga seperti ayahanda kamu, kenapa kamu hendak gulai ayahanda kamu sendiri? Jika benar-benar mahu gulai ayahanda, jangan lupa bagi separuh dagingnya kepada saya.

Liu Bang cuba megelak, cara Liu Bang mengelak itu Xiangyu tidak boleh berbuat apa-apa, akhirnya dapat selamatkan nyawa ayahandanya.

Kedudukan Akhlak Sudah Tidak Bertempat

Dahulu pada zaman The Warring States Period, Panglima negeri Wee bernama Le Yang menyerang negeri Chong Shan, kebetulan anak kepada Le Yang berada di negeri Chong Shan, maharaja Chong Shan tangkap anak Le Yang untuk dijadikan tebusan, maharaja Chong Shan ikat anak Le Yang digantung di dinding kota, memaksa tentera Le Yang berundur, jika tidak anaknya akan dibunuh.


Tsu Koon Vs LGE.Pada mulanya MKP agak tak berapa syok nak beri pendapat akan tetapi tertarik jua dengan apa yang diperkatakan Tsu Koon akan menentang Lge di Parlimen BAGAN.Demi maruah ini adalah antara hidup dan mati Gerakan dalam perjuangan.Jika pergi ke Parlimen yang selamat dimanakah maruah sebagai Mantan Ketua Menteri yang telah banyak berjasa kepada rakyat pulau pinang dari mendiang ayahnya.Kembalilah kelandasan yang tepat dan betul wahai Tsu Koon.MKP pecaya dengan keupayaaan terlindung yang akan diguna pakai dan rakan-rakan yang kembali menyokong walaupun sebelum ini banyak membantah dan berlaku persilisih faham.Dari apa yang diceritakan  kepada MKP Mendiang Bapa Tsu Koon banyak berjasa kepada rakyat pulau pinang dan golongan peniaga kecil disini.Jika dahulu semua kepercayaan kaum cina hanya kepada mengenang jasa mendiang bapanya.Berani berubah akan menjadi simbolik kejayaan Gerakan.

Tsu Koon yang hampir kehilangan maruah dan harga diri sebagai PEMIMPIN TERBESAR GERAKAN terpaksa melakukan sesuatu untuk mengembalikan MARUAH dirinya dimata rakyat dan tidak terus dianggap sebagai PENUMPANG dalam kepimpinan poltik hari ini.HANYA SATU cara sahaja yang boleh dilakukan Tsu Koon bagi tujuan ini iaitu...MENENTANG LIM GUAN ENG DIMANA SAHAJA DALAM PRU NANTI.Seperti yang dinyatakan Tsu Koon..Isu nenen pun Tsu Koon nak ambil port jugak.Suruh LGE buat laporan polis,silap hari bulan LGE salahkan Gerakan pulak sokong budaya fitnah.:dah lama kami tunggu nak tengok Tsu Koon Berdebat live dengan LGE bak kata rakan blogger cili kasi taruh ini bukan setakat cili boleh hilang Taruh Bom kasi pecah dan lenyap dari Penang balik Melaka itu lidah bewak punya.

Tuesday, October 25

Update:VIDEO PANAS:LGE CUBA MENIPU.Ternyata LGE cuba menipu dalam isu membabitkan anaknya Marcus Lim,Penafian yang nyata disini ialah kenapa menyalahkan UMNO dan bertanya "What is UMNO's stand on this?"ternyata LGE terganGgu dan nampak mukanya merah padam apabila membuat penafian tersebut.Jawapan telah diberikan oleh TPM BACA DISINI jika merasakan ini adalah tomahan atau fitnah sila saman blogger yang berkenaan kerana yang mengeluarkan kenyataan dan artikel tersebut adalah blogger.Jangan pulak membabitkan UMNO dan Pemimpinnya.Bila dah saman bolehlah pihak SPRM menyiasat betul atau tidak LGE membayar wang sebanyak 200k kepada mangsa dan keluarga untuk menutup malu dan aib.itu yang menjadi persoalan sekarang.Buat apa nak cakap lagi jika diikutkan,malaysia mempunyai undang-undang dan patuhi dan ikut saluran yang betul untuk menegakkan kebenaran dan janganlah memberi alasan bodoh takut anaknya tertekan dengan urusan naik turun mahkamah.


Nampaknya ini adalah kali pertama tengok LGE tertekan dan tak terjawab jika sebelum ini garang berkokok dengan isu yang dibangkitkan para blogger Penang.lari menikus dan membuat penafian serta menyalahkan UMNO dan mengaitkan ketua pemuda umno malaysia.saudara khairy jamaluddin didalam laman twitternya.satu surat telah dikarang dan ditujukan kepada Marcus Lim:


Dear Marcus Lim


I'm writing this letter as a father of a teenage son of about your age. 


I'm writing this open letter to you so that you could have some broader perspective of the issues surrounding you and your family.


I'm in no position to be certain if you are guilty or innocent of the accusations leveled against you i.e. the molest of a fellow student at the Heng Ee Chinese Secondary School in Penang. 


I would however give you the benefit of the doubt, based purely on the denial of your former school headmaster Goh Boon Poh that no such incident had taken place. 


I take it that you must be an innocent boy who is caught in a political web.


Marcus


I'm sure you are old enough to understand simple logic, and differentiate facts from fiction.


My observation of this damning issue from day one clearly points that you have been purposely dragged into this by none other than your father Lim Guan Eng, followed by his father and your grandfather Lim Kit Siang.


Basically DAP and Pakatan Rakyat are using or rather abusing you for their political survival.


Why am I saying so? 


If I had been in your father's position on the first day when members of the Press asked Lim Guan Eng to respond to those 'wild allegations' against you,  I would have set the record straight. I wouldn't have kept mum. 


I would have defended my son (knowing well that he is innocent and was merely a target of my political enemies - as your father said). I would have called for an immediate investigation by lodging reports to the police and the State Education Department.


At the Press conference, I would have categorically denied that Marcus Lim is not a person of such character and I would have initiated immediate legal action against all those who were tarnishing your image and character in cyberspace. 


As a father, I wouldn't have kept mum!

But your dad, Lim Guan Eng, chose not to defend you. Don't you wonder WHY? 

Kambing Dan Kerbau.
Malaysia kaya dengan isu dan persoalan. Isu terbaru kini berkaitan Profesor Abdul Aziz Bari, seorang pensyarah universiti yang dianggap umum sebagai pakar undang-undang. Beliau telah mempersoalkan titah peringatan Sultan Selangor.


komentar Lim Guan Eng terhadap negeri Johor, berkaitan dengan kadar jenayah. Lim Guan Eng sendiri muncul meminta maaf kepada Sultan Johor, namun isu berkenaan tetap berlanjutan kerana ada pihak tidak menyenangi cara beliau meminta maaf.


Perkara yang disentuh oleh kedua-dua mereka, Aziz dan Guan Eng, dapat dikatakan sama saja beratnya, tetapi Guan Eng selaku ahli politik dengan mudah dapat beralih-alih daripada satu perkara ke perkara lain. Tidak sukar bagi ahli politik memadam keresahan dan konflik. Ketika Guan Eng sedang menghadapi satu isu, muncul isu lain, menyebabkan dia dapat melupakan isu yang awal. Saya fikir, Aziz Bari sedang menghadapi suasana lebih tragis, kerana kedudukannya sebagai pensyarah. Beliau menghadapi tindakan daripada pihak atasan UIAM.


Cabar-mencabar antara Aziz dengan Datuk Zulkifli Noordin, tokoh politik bebas dari Kedah. Aziz mencabar Zulkifli untuk berdialog dalam soal Perlembagaan Persekutuan, setelah Zulkifli mencabarnya meletakkan jawatan sebagai pensyarah, kerana Zulkifli berpendapat Aziz berpihak kepada pembangkang.


Cabar-mencabar sedemikian adalah bersifat politik, apatah lagi apabila Aziz berkata “Kita tengok sejauh mana kepakaran dia dalam aspek Perlembagaan.cabaran Zulkifli agar Aziz meletakkan jawatan sebagai pensyarah, dan bertanding dengannya di Kulim Bandar Baru atau di mana-mana saja. Selepas itu, tokoh hebat yang lain, Ezam Mohd Noor turut mencabar Aziz meletakkan jawatan, kerana katanya Aziz tidak neutral dalam memberikan komentar.


Walau bagaimanapun, Aziz tidak keseorangan. Tokoh wanita (yang jauh lebih hebat) dari Selangor, Elizabeth Wong bangun membelanya. Menurut Elizabeth, tindakan UIA menggantung pakar perlembagaan terkemuka itu amat mendukacitakan.Jika kita berminat mengikuti reaksi yang tersebar di internet, kita menemukan pandangan-pandangan lain lagi yang menyebelahi Aziz. Pandangan Elizabeth penting kerana kedudukan dan populariti wanita tersebut di Selangor, biar apa pun alasan – yang penting beliau popular.


Datuk Saifuddin Abdullah, Timbalan Menteri Pengajian Tinggi yang progresif, pada mulanya teragak-agak. Beliau mengatakan tindakan UIAM menggantung Aziz menimbulkan sedikit persoalan, tetapi tambahnya, jika Aziz bersalah, dia wajar dihukum. Walau bagaimanapun, Saifuddin kemudiannya tegas menyarankan agar penggantungan Aziz ditarik balik oleh universiti berkenaan.Kebimbangan Elizabeth Wong ialah kalau-kalau tindakan terhadap Aziz akan menyebabkan kesemua ahli akademik menjadi pendiam. Menurutnya, ahli akademik tidak akan bersuara mengikut bidang masing-masing, atau secara tidak langsung ‘akan disunyikan’. 

Ahli akademik di Malaysia sentiasa sedar tentang diri mereka, sama ada neutral atau berpihak. Bidang undang-undang, lebih-lebih lagi bidang sains politik, memang kaya dengan segi-segi kritis. Oleh yang demikian, Aziz pasti telah bersedia dengan jalan lain untuk menghadapi suasana seperti dialaminya kini. Ezam ada mengatakan, Aziz tidak neutral dan condong menyokong parti pembangkang.

Beliau menyebutkan tulisan Aziz dalam penerbitan Institut Kajian Dasar (IKD) sebagai bukti sikapnya itu.Oleh sebab Aziz (sebagai tokoh cerdik pandai) telah sedia tahu tentang hal ini, maka saya fikir cabaran Zulkifli eloklah disambutnya. Pandangan ini saya sandarkan pada hakikat dalam peribahasa kita – ‘masuk ke kandang kambing mengembik, masuk ke kandang kerbau menguak’. Di Malaysia, sesiapa yang bersuara ‘tanda besar’, tetapi masih makan gaji dengan pihak kerajaan, adalah bercanggah dengan prinsip ‘kandang kambing’ dan ‘kandang kerbau’. Dengan kata lebih mudah, Aziz telah ‘menguak’ walaupun berada di ‘kadang kambing’. Sekarang, masuklah ke ‘kandang kerbau’.

Adun DAP Kelirukan Warga Penang.RapidPenang.


ADUN DAP nie suka ambil kredit atas usaha orang lain.Menggunakan Bas RAPID PENANG untuk kesidang DUN Semalam.Ianya nampak mengaburi mata pengundi dan rakyat Pulau Pinang dengan menyatakan RAPID ini atas usaha kecekapan DAP dan slogan CAT jelas terpampang pada sign bas diatas.Sungguh tak malu mengunakkan apa yang telah diusahakan oleh kerajaan BN dan mengabil langkah Populis yang agak naik bakul angkat sendiri.

Nak habaq mai RAPID PENANG telah diujudkan dalam Projek NCER dimasa Tun Abdullah menjadi Perdana Menteri.Rapid Penang telah memulakan operasi pada 31julai 2007 semasa kerajaan BN memegang tampok pemerintahan Pulau Pinang.Inilah sikap DAP yang suka membantah tapi muka tak tau malu.Sama jugak semasa projek jambatan pulau pinang bakal dibuat.Mendapat bantahan yang keras dari Lim Kit siang dan malam dengan menyatakan Rakyat pulau pinang tidak memerlukan jambatan tersebut adalah satu kerugian pada rakyat dan kini terbukti Lim Kit Siang godfather of raba nenen meludah kelangit dan jatuh kena mata dia.haaaaa.

Bebalik pada Rapid Penang dibiayai oleh Kementrian Kewangan dan syarikat yang mengurus tadbir ialah Syarikat Rangkaian Pengangkutan Integrasi Deras Sdn Bhd (RapidKL).Malas aku nak berita lagi hampa baca la rapid Penang punya WEb SINI.

Sidang DUN PP Ke-12 : Enggan mohon maaf : Utusan dilarang masuk DUN


Utusan Malaysia dilarang masuk kerana membuat fitnah kepada kerajaan DAP dan apa pulak tindakkan Kerajaan BN terhadap Malaysiakini dan Malaysia Insider yang diupah secara terang-terangan untuk menfitnah BN dan Kepimpinan BN secara peribadi dan tidak mempunyai fakta yang tepat dalam penulisan mereka.Ini adalah sikap berat sebelah dan ego yang ditunjukkan oleh kepimpinan DAP.Takut dihentam jika ada yang tidak kena.Utusan malaysia mempunyai pengaruh tersendiri,Jika hendak dikatakan telus dalam semua perjuangan kenapa hendak takut kepada utusan malaysia.

Ternyata suara keadilan,roket kini harakah lebih banyak menyebarkan fitnah berbanding utusan malaysia.ternyata DS Rosmah Mansur menjadi topik utama dalam setiap keluarannya dari handbag hinggalah isu cincin yang ternyata ianya satu pembohongan yang nyata.Itu tak termasuk pembohongan pembelian kapal selam dll yang telah dijawab oleh pucuk pimpinan parti BN/UMNO.ternyata DAP dan sekutunya takut bayang bayang sendiri.Nak tanya dekat Tuan Speaker yang kurang cerdik nie jika kerajaan BN tidak mengeluarkan lesen untuk mencetak suara keadilan,roketkini dan harakah pasti DAP/PAS dan PKR menyalak seperti anjing.Tenyata politik anjing menyalak ini banyak MKP lihat dan perati.orang kurang ilmu berpolitik cakap macam kepala b#t#h pungkoq bagi orang t#t#h.Memperburukan hasil kerja orang lain untuk kepentingan diri.lambat laun orang tahu siapa yang benar dan ikhlas dalam perjuangan.


GEORGE TOWN – Ekoran keengganan akhbar Bahasa Malaysia, Utusan Malaysia yang enggan memohon maaf di atas fitnah disiarkan pada persidangan Dewan Undang Negeri (DUN) yang lalu, pihak terbabit dilarang memasuki perkarangan DUN bagi membuat liputan pada Persidangan Mesyuarat Kedua Penggal Keempat DUN Pulau Pinang yang ke-12 di sini hari ini.Speaker DUN, Datuk Abdul Halim Hussain berkata, Utusan Malaysia dilarang membuat liputan persidangan di dalam perkarangan dewan, namun, sebarang maklumat yang hendak mereka (Utusan Malaysia) laporkan, boleh diambil secara langsung melalui online.

“Ini dewan perjuangan, apabila mereka membuat fitnah, maka mereka telah menghina dewan, ini adalah satu kesalahan besar,” ujar beliau ketika sidang dewan ditangguhkan seketika di sini hari ini.

Utusan Malaysia sebelum ini menfitnah Kerajaan Negeri berkaitan pengubahsuaian rumah Ketua Menteri yang mencecah RM1.5 juta.

Mana Transformasi BN Dalam Penguasaan Alam Maya?1. Berapa ramai ahli-ahli Yang Berhormat (YB) Barisan Nasional dapat menyalurkan maklumat secaratimeline sewaktu dewan sedang berlangsung?

2. Apabila YAB Datuk Seri Najib Tun Razak memaklumkan sewaktu Perhimpunan Agung UMNO (PAU) 2010 yang lalu, penguasaan media sosial dan interaktif adalah penting bagi berhubung dengan rakyat secara pantas dan lebih penting adalah tanpa birokrasi yang menyusahkan, adakah ianya dipandang enteng oleh sebahagian besar ahli-ahli politik BN?
 3. Berapa ramai pula ahli-ahli politik yang dapat menyalurkan maklumat berguna dan terkini dengan editing yang memenuhi kemahuan rakyat? Ataukah ahli-ahli politik hanya sekadar syok sendiri dengan jadual harian dan gambar-gambar mereka memenuhi media-media sosial (jika ada) mereka seperti facebook, twitter, portal, blogs dan sebagainya?

4. Jika terdapat ahli-ahli politik dari BN yang menyalurkan maklumat yang amat berguna kepada ahli yang lain, adakah ianya hanya disimpan di dalam 'laci' atau 'poket' mereka tanpa memetiknya untuk diguna-pakai bagi tujuan makluman dan hebahan? Atau sememangnya ahli-ahli di bahagian-bahagian tidak tertarik dengan faktor-faktor sebegini sebaliknya hanya sensasi dengan berita-berita seks, skandal, moral & akhlak sahaja yang sebenarnya hanya efek kepada sipelaku namun kepada rakyat keseluruhan, mereka tidak merasa apa-apa melainkan perkara-perkara yang terkait dengan mereka (rakyat) sendiri seperti ekonomi, harga barangan, penyalah-gunaan wang kerajaan yang juga merupakan wang hasil kutipan cukai rakyat?


Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive