RAPID

Monday, November 21

Mak Lampir Menjerit Ditendang Lembu Gara-Gara SaifuddinLaporan yang tanpa sertakan bukti oleh saifudin dan zuraidah hari ini menampakkan mereka benar-benar nekad mahu menghapuskan kreditbaliti Ketua Wanita UMNO yang kini juara dalam wanita pejuangan memertabadkan serta memperkasakan wanita dipesana dunia.sehinggakan ibadat umrah pun dikatakan ditaja oleh pihak tertentu dalam NFC yang tengah panas ini.Tanpa menyatakan sebarang bukti yang sahih dan nyata.Jika ada bukti hebahkan jangan bermain dengan persepsi yang akan memakan diri sendiri seperti ini.Politik murahan ini selalu dimainkan oleh mereka.
Sejak kebelakangan ini MKP lihat Anwar dan konco-konconya agresif menyerang kerajaan dan pemimpin-pemimpin BN dari pelbagai sudut. Kita jangan anggap serangan-serangan yang dilakukan oleh kumpulan pro-Anwar seperti The Malaysian Insider, Malaysia Chronicle, Free Malaysia Today  dan banyak lagi terhadap pelbagai isu kebelakangan ini sebagai serangan biasa dan tidak bertujuan. 
Bodoh la kita kalau beranggap begitu. Apa yang MKP nampak, ini semua merupakan strategi dan susunan yang sangat rapi yang telah dirangka oleh pakar yahudi Anwar dan media  strateginya bagi memastikan BN tumbang pada PRU13 nanti. Memang teratur dan tersusun.
Menurut blog Gelagat Anwar, Anwar akan pastikan BN akan bersikap defensif dan senantiasa sahaja terpaksa menjawab banyak isu yang dibangkitkan. Menurut seorang rakannya, ada ’35 isu besar’ yang sedang digunapakai bagi memastikan BN kelam kabut dalam menjawab isu-isu ini.
Antara isu yang sedang digunapakai ialah NFC, Private Jet, Kedai Rakyat 1 Malaysia, Kemewahan pemimpin-pemimpin BN dan juga ahli keluarganya dan banyak lagi...
Ini baru mukadimahnya saja. Di peringkat media strategi Anwar, semua isu ini tidak dilambak secara sekaligus. Ianya akan dilambak secara berkala. Anwar menggunapakai pendekatan blitzkrieg iaitu serangan kilat. Membuat serangan mengejut dan pantas bagi menghalang musuh daripada mengatur pertahanan bersepadu. Cepat dan berkesan dan paling penting penat untuk menjawab.


Nampaknya setakat ini, taktik Anwar ini menampakkan kejayaan. Pemimpin-pemimpin pakatan haram telah dipecahkan beberapa kumpulan dan diarahkan menyerang mengikut isu-isu tertentu. 
Dengan menggunakan pendekatan blitzkrieg ini, Anwar mengharapkan serangan seperti ini  dapat menutup sedikit isu moral yang sedang beliau hadapi. Mana ada orang cakap pasal liwat sekarang ni. Isu lembu naik kondo lebih menjadi bual bicara orang luar dan dalam UMNO..
MKP harap semua pemimpin-pemimpin BN termasuk ahli keluarganya perlu hati-hati dengan suasana ini. Jangan seronok sangat dengan benda-benda lain. Fokus dan tumpuan mestilah ditujukan pada PRU13 yang akan datang. Jangan wujudkan situasi dimana akan memberi banyak lagi modal untuk puak-puak haram ini menyerang kerajaan.
MKP yakin rakan-rakan blogger pro kerajaan pastinya akan berusaha sedaya yang mungkin untuk menyerang dan menangkis fitnah yang dibuat oleh puak-puak haram ini...

Dr MIM wakili Konvensyen Media Sosial 1Malaysia sampaikan resolusi kepada PMMKP ingin mengucapkan tahniah kepada Dr Novandri Hassan Basri  ( penulis Blog Dr MIM )  kerana dipilih untuk membaca resolusi Konvensyen Media Sosial 1 Malaysia  & menyampaikannya sendiri kepada PM Datuk Seri Najib Tun Razak di PWTC  kelmarin . 

Terima kasih juga kepada PM yang mengiktiraf peranan semua penyokong BN di media sosial iaitu di blog ,facebook , twittwer dalam membantu kerajaan menentang fitnah dan tohmahan pihak pembangkang .

Pok Nik Gagal Tadbir Ayaq Kelantan.


Melihat kepada pengakuan Pok nik nie adalah amat skema sekali dengan mengaku gagal menguruskan isu air dikelantan yang sekarang ini berada ditahap kritikal sekali.Umum tahu ayaq adalah keperluan yang perlu dan dimestikan dalam kehidupan harian.Jika masalah ini pun gagal ditangani oleh beliau maka apa gunanya lagi memegang lagi menteri besaq kelantan yang kertu itu.Ini adalah soal prinsip sebagai pemimpim perlu megutamakan keperluan rakyat.Termasuk jugaklah Pemimpin dari kelantan seperti Saifuddin Nasution yang lantang bersuara akan tetapi orang yang memilihnya sebagai pemimpin gagal mengatasi keperluan rakyat.jika begini kesudahannya nasib yang diterima oleh rakyat kelantan apa gunanya pemimpin sebegini.berilah ruang kepada UMNO kelantan untuk mengubah keadaan dalam PRU 13 akan datang ini.


JELI 20 Nov. - Kerajaan Pas Kelantan digesa mengambil tindakan segera untuk mengatasi masalah kualiti air yang digunakan oleh rakyat di negeri ini kerana ia mengancam kesihatan dan nyawa pengguna.
Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Kelantan, Datuk Seri Mustapa Mohamed berkata, kualiti air amat penting kerana ia boleh mencetuskan penyakit berjangkit yang membahayakan manusia.

Beliau berkata, Kerajaan Pas Kelantan juga perlu memastikan kualiti air yang dibekalkan kepada rakyat di negeri ini sama dengan negeri-negeri lain kerana bukti saintifik menunjukkan ia jauh ketinggalan.

"Di Kelantan ada dua isu air, pertama kualiti air, kedua bekalan air ada atau tidak. Kualiti air penting kerana ia memberi kesan kepada kesihatan dan mencetuskan pelbagai penyakit.

"Kalau kita lihat statistik Jabatan Kesihatan negeri, penyakit-penyakit berpunca daripada air di Kelantan cukup tinggi, sudah pasti ia menyebabkan penyakit tertentu akan merebak. Kita minta pihak berkenaan supaya mengambil tindakan segera, kalau nasi sudah jadi bubur tiada guna lagi," katanya.

READ MORE

'BN pilihan orang muda'


Pengerusi Barisan Nasional Malaysia Datuk Seri Najib Tun Razak melancarkan slogan baru 'BN Pilihan Orang Muda' menggantikan slogan 'Undilah BN' untuk Pergerakan Pemuda dan Puteri UMNO Malaysia di depan lebih 3000 orang perwakilan kedua-dua sayap itu yang mewakili setiap bahagian seluruh negara.
Slogan itu dilancarkan selepas Sesi Taklimat Khas Presiden UMNO yang pertama kali diadakan khusus untuk kedua-dua sayap tersebut dimana sebelum ini hanya diadakan khas untuk pemimpin UMNO Bahagian sahaja.
Taklimat lebih sejam itu menerima sambutan hangat dan dalam suasana penuh bersemangat di Dewan Merdeka, Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) petang Ahad.
Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia Khairy Jamaluddin memberitahu taklimat khas itu adalah permintaan khas dari pemuda dan puteri kerana pengundi muda dalam pilihan raya akan datang merupakan faktor penentu.
Menurutnya, amanat itu banyak tertumpu pada kepada halatuju untuk memastikan pengundi muda menyokong UMNO dan Barisan Nasional (BN).
“Ianya telah diberi garis panduan dan terdapat beberapa tambahan terhadap apa yang sedang dilaksanakan oleh pemuda dan puteri ketika ini terutama untuk memberi 'touch point' pada generasi muda,” tambahnya yang ditemui wartawan selepas sesi taklimat tersebut.
Katanya, “Presiden memberi pesanan agar tumpuan yang lebih pada pengundi muda bagi memastikan pengundi muda itu benar-benar 'swing' pada BN.”
Mengulas tentang slogan baru itu, Khairy berkata, “semua gerak kerja pemuda dan puteri menjurus pada slogan itu dimana ianya akan menjadi teras yang mana generasi muda mempunyai pilihan.”
“Kita mengharapkan generasi muda yang mempunyai kuasa pilihan (undi) akan melihat apa yang kita (BN) boleh buat dan apa yang kita tawarkan adalah BN,” jelasnya.
“Taklimat Presiden itu telah menyuntik satu semangat baru pada pemuda dan puteri disamping menunjukkan satu transformasi telah berlaku dalam parti dimana jentera muda dalam parti telah mendapat penghargaan dari pucuk pimpinan parti,” ujarnya.-

PRU 13 pada 3/3/03.Biar Betul?


Agaknya, mereka fikir rakyat mahu menyokong mereka sepenuhnya. Sebab itu juga ramai pemimpin pembangkang congak Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak akan bubar parlimen 11 November lalu -kerana 11 nombor favouritenya - bagi adakan pilihan raya umum ke 13.Bagaimanapun, dalam dok gempak nak pilihan raya umum awal, rasa gementar pembangkang sukar disorok.
Sebab itu mereka desak supaya peraturan baru proses pilihan raya yang sedang dikaji Jawatankuasa  Pilihan Khas Parlimen (PSC) berhubung pembaharuan sistem pilihan raya diluluskan terlebih dahulu sebelum adakan PRU ke 13.Hakikatnya kuasa penentu tarikh pilihanraya peringkat nasional,tak kira siapa yang berkuasa, adalah prerogratif Perdana Menteri.
Pembangkang sengaja mahu ‘mengikat’ tarikh pilihan raya supaya tidak diadakan dalam tempoh terdekat kerana mereka rasa tidak boleh mengulangi tsunami PRU ke 12 pada kali ini.Sentimen yang terasa ialah ramai  sudah celik dan muak dengan gelagat politik pembangkang yang keterlaluan dengan pelbagai ‘ drama’ mereka termasuk demo Bersih.
Sudahlah janji-janji PRK ke 12 tidak dikota, mereka janji macam-macam lagi termasuk menerusi Buku Jingga yang tidak praktikal itu.
Kalau kita rajin pasang telinga sebenarnya kalangan pimpinan PKR,DAP dan PAS makin gabra kerana mendapat signal suasana politik ketika ini tidak memihak kepada mereka.Populariti kerajaan BN dan Najib sendiri terus meningkat dan Bajet 2012 pada awal bulan lalu, ibarat paku yang menutup keranda pembangkang.
Atas sebab kebimbangan itu pembangkang antara lain galak  mengecam pemberian RM100 kepada murid dan pelajar sekolah dengan cerita kononnya wang itu bukan dari sumber betul kerana kerajaan tidak boleh beri duit sebab Bajet 2012 belum lulus lagi.

Beberapa ahli parlimen pembangkang sanggup bertegang leher di Parlimen pada petang Rabu lalu mengkritik sumber wang digunakan kerajaan lebih RM53 juta bagi membantu murid-murid dan semula pelajar yang mula menerima bantuan minggu ini.

Sepatutnuya pembangkang tidak perlu politikkan isu ini kerana anak sesiapa sahaja layak terima RM100 termasuk anak wakil rakyat parti pembangkang.

Tetapi kerana sudah kering modal, itu pun nak dijadikan isu.
Berbalik soal pilihan raya, kerana takut juga maka Kerajaan PKR Selangor  sudah umum tidak akan bubar Dewan Undangan Negeri (DUN)  jika PRU ke 13 diadakan sebelum Jun tahun depan.

Ini semua taktik pembangkang kerana fikir kerajaan BN takut nak bubar parlimen awal sebelum PSC selesai memastikan sistem pilihan raya baru digunapakai dalam pilihan raya umum nanti.

Pembangkang bukan sahaja di Selangor malah Kedah, Kelantan dan Pulau Pinang mungkin ikut cara sama untuk paksa Najib tidak bubar parlimen sebelum sistem atau peraturan baru pilihan raya itu siap.

Ada juga yang beritahu pembangkang sengaja nak lewatkan PRU ke 13 kerana jangka ekonomi negara terjejas selepas Jun tahun depan kerana kesan ekonomi dunia ketika ini.

Jangkaan mereka bila ekonomi terjejas, harga barangan dan cukai akan naik.

Bila semua naik, mereka ingat rakyat akan marah. Bila rakyat marah, mereka akan undi pembangkang macam 2008.

Betul juga kata Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Selangor Datuk Seri Noh Omar bahawa tindakan kerajaan negeri pimpinan pakatan pembangkang itu jelas menunjukkan mereka takut dengan bayang-bayang sendiri dan tidak yakin mampu mempertahankan kemenangan di Selangor.

"Bila tiada pilihan raya tahun ini, mereka canang tidak akan bubar DUN tahun depan. Jika sampai pertengahan tahun depan masih tidak berlaku pilihan raya, mereka akan kata pula tidak akan bubar (DUN) sampai lima tahun. 

"Kalau nak buat dua kali pilihan raya, kos akan lebih tinggi dan menyusahkan rakyat untuk mengundi,” katanya seperti dilaporkan Bernama Jumaat.

Pembangkang tak perlu nak atur Najib bila patut bubarkan Parlimen.

Jika Selangor tidak mahu bubar DUN, begitu juga Kedah,Kelantan dan Pulau Pinang, mungkin Perdana Menteri boleh timbang adakan pilihan raya Parlimen sahaja atau di negeri di kuasai BN.

Andai kata pilihan raya itu dilaksanakan dan BN kekal menguasai  kerajaan dengan majoriti lebih besar atau menguasai dua pertiga, pembangkang boleh terus bermimpi nak tawan Putrajaya.

Tidak ada makna juga kalau mereka lewat bubarkan DUN kerana cita-cita pembangkang hanya mahu jadikan Datuk Seri Anwar Ibrahim Perdana Menteri yang boleh dicapai melalui pilihan raya Palimen bukan DUN.

Kalau emas sudah di jari, apa guna lagi cincin suasa!

Kita tengoklah nanti retak kerajaan PKR Selangor yang cuba  acah-acah saja tak mahu bubar DUN. 

Kalau berani, sama-samalah masuk gelanggang biar sama rata. 

Jangan nanti sudah kalah, salahkan padang kononnya tak rata

Sunday, November 20

Rafizi Ikut Anwar Main BelakangPembangkang semakin galak dan lantang mengkritik, membuat kesimpulan sendiri serta menyebarkan laporan tidak disahihkan, dengan tujuan semata-mata untuk mencetus perasaan tidak puas hati serta kemarahan rakyat terhadap kerajaan. Keghairahan pembangkang untuk mendedahkan kononnya penyelewengan dengan menerima maklumat daripada individu atau kumpulan yang mempunyai agenda, mengakibatkan mereka tanpa usul periksa terus melontar fitnah dan pembohongan.


Projek National Feedlot Corporation Sdn Bhd (NFC) adalah antara fitnah penyelewengan yang paling serius dilemparkan tanpa usul periksa. Semuanya berdasarkan maklumat yang diperoleh daripada mereka yang mempunyai niat tidak baik. 
Bagi yang mengikuti isu yang dilemparkan Pengarah Strategi Parti Keadilan Rakyat (PKR), Rafizi Ramli, tindakannya terus membuat tuduhan terhadap NFC, amat tidak bertanggungjawab, apa lagi dengan kedudukannya sebagai Ketua Eksekutif di Pejabat Penasihat Ekonomi negeri Selangor. Setiap tuduhan yang dilemparkan kepada NFC sudah dijawab satu persatu oleh Pengerusi Eksekutif NFC, Datuk Seri Dr Mohamad Salleh Ismail, yang langsung tidak menyerang Rafizi, sebaliknya kecewa melihat seorang anak muda yang kononnya pakar boleh membuat kenyataan mengenai pengurusan perniagaan tanpa berfikir panjang. “Saya mempunyai latar belakang dalam bidang sains makanan dan bioteknologi dan orang yang bertanggungjawab membangunkan Taman Teknologi (Bukit Jalil) selama 18 tahun. “Keputusan untuk mewujudkan NFC itu seperti kembali kepada kepakaran saya dalam bidang sains makanan dan berasaskan kesedaran dalam keadaan dunia semakin tidak menentu ini, Malaysia perlu mempunyai jaminan keselamatan makanan,” kata Salleh mengenai usaha kerajaan untuk mengurangkan import daging lembu dan kerbau yang mencatat 71 peratus dari keperluan negara. 


“Kami juga meminta bantuan bank, tapi satu pun tidak menerima kerana peruntukan diperlukan terlalu besar. Oleh kerana itu, kami kembali kepada kerajaan dengan cadangan baru, untuk mendapat pinjaman mudah. “Disebabkan ini adalah projek sosioekonomi yang boleh membantu meningkatkan pengeluaran daging negara, kerajaan bersetuju memberi pinjaman sebanyak RM250 juta dengan kadar faedah dua peratus yang perlu dibayar tiga tahun selepas pengeluaran sepenuhnya pinjaman itu,” kata Salleh mengenai kontrak yang turut pengawasan Kementerian Pertanian dan sekiranya gagal, projek ini akan diambil alih kerajaan. 


Salleh yang ditemani peguamnya, Datuk Seri Dr Muhammad Shafee Abdullah dan Perunding Korporat dan Kewangan NFC, Zakaria Mohamed, menyatakan NFC memulakan operasi fasa pertama pembangunan infrastruktur termasuk fidlot, rumah penyembelihan dan bilik sejuk, mencipta baka lembu daging lebih baik, mewujudkan pakar untuk memotong daging berkualiti tinggi dan memulakan sendiri sistem pemasaran tanpa bantuan sesiapa. 

NFC yang dipantau Kementerian Pertanian telah merangka tiga fasa pembangunan dan telah menyiapkan fasa pertama membabitkan pembangunan infrastruktur, fasa kedua bermula 2012 akan bertumpu kepada pembangunan pasaran, manakala fasa ketiga akan melaksanakan perladangan kontrak. Dengan geran RM13 juta dan pinjaman RM250 juta (RM181 juta telah diterima) NFC yang memasuki tahun ketiga, sudah mula berfikir cara pembayaran balik pinjaman iaitu pada kadar RM14.4 juta setahun selama 17 tahun. 


“Walaupun ini projek nasional tetapi saya mempunyai pinjaman yang harus dibayar. Oleh kerana itu dalam menunggu fasa kedua dan ketiga bermula, kami membuat keputusan untuk membuat pelaburan yang boleh membawa pulangan lebih besar dari sekadar membuat simpanan tetap. “Mungkin ini yang tidak difahami Rafizi. Dia mungkin masih muda untuk memahami hampir setiap perniagaan akan rugi pada tahun pertama, dan hasil hanya akan dilihat selepas tahun kedua. 

“Kalau macam inilah dia membuat analisis perniagaan di Selangor, semua mesti mengikut ‘unjuran’ tanpa mengambil kira keadaan dan krisis yang mungkin berlaku, kasihan mereka yang berniaga di Selangor,” kata Salleh. 

Sebagai anak Melayu, Salleh, sama seperti isterinya, Datuk Shahrizat Abdul Jalil, mempunyai semangat kebangsaan cukup kuat dan itu membuatkan dia mendesak ketiga-tiga anaknya – Wan Shahinur Izmir Mohamad Salleh, Wan Shahinur Izran dan Wan Izzana Fatimah Zabedah – kembali ke tanah air untuk sama-sama menjayakan projek ini.
 

Live:konvensyen media sosial 1malaysia

Konvensyen media sosial 1malaysia at pwtc catat sejarah apabila kehadiran lebih 2ribu perserta.ini membuktikan tranfomasi media telah berjaya dilakukan.harap ia lebih hebat apabila menjelang pru13 nanti.

GUAN ENG AMBIK KREDIT ATAS KERJA BN.


Guan eng pun ambil kesempatan diatas usaha program pemberian bantuan awal persekolahan yang telah diberikan oleh kerajaan BN terhadap pelajar dari tahun 1 hingga tingkatan 4.inilah yang dinamakan lembu punya susu babi dapat nama.Ketua menteri paling celaka dalam sejarah nie jenis tak tahu malu atau terlacur dengan perlakuan sendiri.Lidah bewak nie sedaq yang bantuan ini akan memberikan ibubapa pelajar sedaq usaha kerajaan pusat lebih prihatin terhadap pelajar yang ada diseluruh malaysia.Terdesak takut popularitinya hilang lidah bewak ini jugak turun padang memberikan bantuan kepada pelajar sekolah Di[parlimen Bagan.

Apaapek lu tukar itu nama kepada sumbangan kepada pelajar miskin sahaja ka atau dipilih dengan bagi kepada orang yang menyokong lu sahaja kot.Tak sangka pulak lidah bewak nie pandai pulak ketaq lutut pasal wang sumbangan RM 100 kepada pelajar sekolah nie.Duit apa yang digunakan pada kali ini.duit halal atau haram punya atau itu lumba kuda.

Persoalan yang MKP nak tanya kepada Lidah Bewak serta bapa nenen nie Kenapa sekalang baru lu mau kasi tak bolehkah lepas nie????????????????????????????//

13 ditahan ISA di Tawau amat bahaya.


Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein tetap mempertahankan tindakan menahan 13 orang di Tawau Isnin lalu di bawah ISA sekalipun dipertikaikan oleh  Suruhajaya Hak Asasi Malaysia (Suhakam) dan parti-parti pembangkang kerana didakwa tidak hormati semangat pengumuman kerajaan untuk mansuhkan ISA.
Serentak dengan itu beliau membidas Suhakam sebagai tidak bertanggungjawab mendesak pembebasan mereka tanpa mengetahui latar belakang dan faktanya.
Beliau menjelaskan kumpulan 13 individu terbabit termasuk enam warga asing "tidak takut mati" dan "mahu mati jihad" amat berbahaya bukan sahaja kepada rakyat Malaysia tetapi seluruh rantau Asia Tenggara.
Beliau  menyifatkan isu penahanan 13 individu terbabit sebagai "amat serius" dan berkata, pada ketika ini mereka sedang ditahan di pusat tahanan di Tawau.
Hishammuddin juga mendedahkan, operasi penahanan 13 individu yang dilaksanakan oleh unit khas anti keganasan polis turut menemui sejumlah besar senjata api dan bahan letupan.

Bercakap kepada wartawan  selepas menghadiri majlis pemimpin bersama rakyat di Felda Bukit Tongkat di Kluang  Sabtu,beliau menasihatkan pihak Suhakam supaya berjumpa dengannya terlebih dahulu di mana kementerian bersedia berkongsi maklumat tentang penahanan individu itu.

"Membuat kenyataan tanpa mengetahui latar belakang dan fakta, dan hendak membebaskan mereka yang cukup berbahaya itu adalah cukup tidak bertanggungjawab oleh Suhakam," katanya.
Beliau berkata demikian sebagai mengulas kenyataan Pengerusi Suhakam Tan Sri Hasmy Agam yang menggesa Kementerian Dalam Negeri supaya membebaskan 13 individu yang ditahan itu.
Hasmy di dalam kenyataan itu melahirkan rasa terkejutnya tentang tindakan menahan 13 individu itu termasuk enam warga asing di bawah ISA dan menyatakan ia bertentangan dengan hasrat kerajaan untuk memansuhkan akta terbabit.
Menurutnya, Suhakam mahu kesemua mereka itu di hadapkan ke perbicaraan terbuka dan diwakili peguam.
Hishammuddin berkata, kenyataan Suhakam itu juga menimbulkan tanda tanya sama ada mereka benar-benar bertanggungjawab terhadap amanah yang diberikan oleh rakyat untuk memikul tugas mereka.
"Jikalau mereka betul cuba membebaskan (13 individu) tanpa soal siasat dan tanpa mengetahui fakta, biarlah rakyat yang menilainya sendiri ke mana arah Suhakam pada masa ini," katanya.
Katanya, isu mengenai penahanan 13 individu itu tidak harus dipolitikkan dan ini kerana ISA hanya spesifik digunakan untuk tujuan memerangi keganasan dan tidak untuk tujuan politik.
Menteri Dalam Negeri itu berkata, negara seperti Amerika Syarikat dan beberapa negara lain yang sering bercakap tentang hak asasi manusia juga mempunyai undang-undang menangani keganasan seperti Patriot Act dan Anti-Terrorism Act. AGENDA DAILY.
Matkilau penang kata depa nie suhakam mai pakai serbu tanpa usul periksa.jika 13tahanan tersebut boleh medatangkan bahaya pasti siasatan rapi telah dilakukan dan tealh diteliti dengan seadil-adilnya jika tidak mengapa pihak berkuasa bertindak dengan menahan mereka.Nie dok pakai serebu tembok tak pakai helmet kan dah pecah kepala.

Zul Nordin dakwa ditawar jawatan GLC Selangor gaji RM50,000...


Tuduhan bekas Timbalan Presiden PKR, Syed Husin Ali dan bukunya “Memoir Perjuangan Politik” yang mengatakan Ahli Parlimen Bebas Kulim Bandar Bharu, Datuk Zulkifli Noordin pernah minta RM60,000 untuk mengosongkan kerusi parlimen itu bagi memberi laluan kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim bertanding membuka lebih banyak pekung Ketua Pembangkang itu.

Sambil menafikan sekeras-kerasnya tuduhan itu beliau sebaliknya mendawa Syed Husin sendiri berjumpanya mewakili Anwar dengan janji jawatan tinggi dalam mana-mana GLC Kerajaan Selangor dengan imbuhan RM50,000 hingga RM60,000 sebulan jika setuju mengosongkan kerusi tersebut.

Episod ini didakwa berlaku setelah  Anwar tamat ‘ tempoh edah’ tak boleh bertanding selepas keluar dari penjara. Anwar kemudiannya bertanding di kerusi parlimen Permatang Pauh ambilalih daripada isterinya Datuk Seri Wan Azizah Ismail.
Beliau juga mendakwa Syed Husin pernah memberitahunya kalau dia (Syed Husin) mengosongkan kerusi Timbalan Presiden PKR untuk memberi laluan kepada Azmin Ali, Anwar menjanjikan kepadaya  jawatan Senator.
Zulkifli mendakwa Anwar terdesak dengan menggunakan ‘anjing-anjing pencen’ untuk menyerang beliau dan Senator Ezam Mohd Noor.

Beliau juga mendakwa bahawa Anwar juga memaksa Wan Azizah mengosongkan kerusi Permatang Pauh bagi membolehkannya bertanding. 
Menurut Zulkifli, yang merupakan bekas pimpinan kanan PKR, selama lebih 10 tahun beiau menjadi antara peguam utama Anwar, sehingga disumbat dalam tahanan ISA, beliau tidak pernah meminta atau dibayar walau satu sen pun daripada Anwar sebagai imbuhan bayaran khidmat guaman dan semuanya percuma.

Saturday, November 19

KECIK KECIK LEMBU JAGA.

Layan Lagu sambil kita tengok fakta mengenai NFC yang telah diputaq-belit oleh Puak dan pencacai PR yang telah kantoi dengan penjelasan yang telah diberikan oleh pihak NFC dan telah menjemput blogger melihat operasi serta penjelasan. 

Menjelang pilihanraya umum ke 13 mereka kalut terhendap sana sini untuk cari apa saja yang dapat balon kerajaan tanpa mempedulikan fakta dan kisah benar.Ini lebih-lebih lagi bos besar mereka sedang berserabut bergelumang dengan isu video seks dan perbicaraan kes liwat.
Sasaran dalam isu NFC tidak lain tidak bukan ialah Ketua Wanita UMNO Malaysia Datuk Seri Shahrizat Jalil. Pengerusi NFC Datuk Seri Dr Mohamad Salleh Ismail adalah suaminya.Harapan mereka jentera Wanita UMNO yang menjadi tulang belakang kempen jadi lintang pukang jika Shahrizat dapat dilumpuhkan.
Sumber-sumber dalam parti itu memberitahu  strategi mereka kini ialah lanyak dulu, janji dapat wujudkan persepsi negatif terhadap kerajaan…lain hal belakang kira.Maka kita dapat lihat akhbar lidah rasmi PKR yang digantung di kedai–kedai terpampang dengan tajuk untuk menyakitkan hati orang ramai lembu dan kondo mewah.
Terbaru dengar cerita budak-budak PKR yang galak main isu NFC sudah jadi  makin kelamkabut apabila pengurusan NFC membawa media arus  perdana melawat ladang fidlot di Gemas Khamis.Penjelasan terperinci mengenainya sudah diberi oleh Dr Mohamad Salleh pada media semasa lawatan itu.
Malah peguam NFC, Datuk Shafie Abdullah sudah senaraikan sembilan tuduhan tidak berasas dibuat oleh budak-budak PKR yang boleh disaman.Kini sudah makin jelas isu pembelian kondo mewah yang cuba diputar oleh budak-budak PKR, ialah pelaburan sementara – yang disifatkan oleh Dr Mohamad Salleh ‘satu keputusan perniagaan yang bijak’
Itulah nampak lojiknya dari letak duit pinjaman kerajaan untuk projek fidlot itu yang belum dapat digunakan lagi dalam simpanan tetap di bank ia mendapat pulangan tahunan  yang lebih besar dengan melaburkan beli dua unit kondo mewah.Budak-budak PKR cuba menyakitkan hati orangramai dengan mendakwa berlaku penyelewengan dalam pembelian kondo di Bangsar itu tanpa mempedulikan rasional perniagaan sebaliknya.
Usaha mereka untuk mengaitkan Menteri Kerjaraya Datuk Shaziman Abu Mansor dan bekas Menteri Wilayah Persekutuan, Datuk Zulhasnan Rafiqe kononnya ‘dapat free’ lembu dari NFC juga kantoi.Shaziman kata beliau tidak tahu menahu mengenai sumbangan lembu dari NFC, malah berterima kasih jika benar, kerana ia merupakan sumbangan kepada orang miskin.
Pegawai kepada Zulhasnan pula menjelaskan mereka bukan dapat percuma tetapi telah menjelaskan bayaran untuk lembu-lembu berkenaan.Dr Mohamad Salleh sendiri telah menjelaskan projek fidlot berkenaan bukan gagal seperti didakwa. Beliau mengakui memang ada masalah di peringkat awal kerana pelbagai masalah teknikal.
Namun katanya NFC baru beroperasi tiga tahun sedangkan projek berkenaan seluruhnya memakan masa 30 tahun.Kini budak-budak PKR yang gabra itu sudah pusing minta didedahkan pula minit mesyuarat kabinet sewaktu meluluskan projek fidlot berkenaan.
Ada juga orang yang ketawa melihat gelagat mereka yang nak tenggelam punca ini kerana dalam bab bos besar mereka terpampang didakwa sedang belasah pelacur China, siapa pun tak berani langsung berbunyi minta siasatan terperinci dibuat.Masing-masing kalau boleh nak cuba tutup dan buat tak faham ke atas isu yang semua orang ingin tahu jawapan pasti itu.
“Ini gelagat macam lembu suruhan yang main sondol saja…kita tengoklah nanti siapa yang bakal jadi 'lembu' dalam isu NFC ni,”.

Duit Budak Pun Hampa Mau Ka?


Majlis Penyampai Khas Bantuan Awal Persekolahan tahun 2012 telah disempurnakan oleh Penyelaras KADUN Padang Kota,OH TONG KEONG  pada jumaat di sekolah SJK(C) Union P.Pinang dengan penyertaan ramai ibu bapa dan penjaga datang menuntut bayaran tersebut.Tak sangka pulak respon yang diterima amat memberangsangkan dengan pejelasan diberi oleh penyelaras Kadun bahawa kerajaan pusat menunaikan janji yang yang telah diberikan pada bajet 2012.Kebanyakkan ibupada berterima kasih dan bersyukur kepada kerajaan pusat yang prihatin terhadap rakyat tidak seperti DAP hanya memberi apabila terdesak dan mahukan undi.Inilah seorang calon boleh menang yang selalu turun padang dan membantu rakyat walaupun beliau tidak diberikan liputan media yang meluas.Buat kerja cakap kurang. 


Cerita kurang enak timbul disebuah sekolah dekat DAto Keramat Pulau Pinang ditimbulkan oleh seorang bapa yang mengeluh berkenaan wang yang diberikan hanya 50ringgit bukannya 100ringgit seperti dijanjikan.apabila ingin mendapatkan penjelasan akan tetapi ditolak keras oleh pihak sekolah berkenaan.Setelah tidak berdaya menangkis segala pertanyaan dan desakan dari ibubapa barulah pengetua sekolah berkenaan memberi tahu wang 50ringgit itu bakal dimasukkan didalam tabung PIBG sekolah,apa kejadahnya kena mengena dengan PIBG pulak.setelah diperiksa dengan teliti rupanya pengetua sekolah berkenaan adal penyokong kuat PAS diKawasan terbabit dan ingin mensabotaj niat dan pemberian dari kerajaan pusat.jika ini berlaku mudahlah untuk mereka menbuat cerita-bukan-bukan memperburukkan kerajaan.berikut kenyataan TS Muhyiddin Yassin:

KUALA LUMPUR: Pihak sekolah perlu mengembalikan semula wang bantuan persekolahan RM100 kepada kerajaan sekiranya wang terbabit tidak dituntut oleh ibu bapa pelajar, kata Tan Sri Muhyiddin Yassin. 

Timbalan Perdana Menteri berkata, ibu bapa juga boleh membuat pilihan sama ada untuk menerima bantuan itu atau tidak atau berhasrat untuk menyumbang kepada pihak sekolah.
Muhyiddin yang juga Menteri Pelajaran berkata, ibu bapa bagaimanapun perlu membuat tuntutan ke atas wang berkenaan mereka sebelum membuat keputusan untuk menyumbang kepada sekolah.
"Kalau di sekolah itu ada ibu bapa pelajar yang kata tidak memerlukan (bantuan) dan sebagainya, itu tidak apa. Kita dah arahkan kepada sekolah, kalau ada lebihan, mereka pulangkan kepada kementerian dan akan masuk balik dalam tabung kerajaan, itu duit kerajaan. 

"Terserah kepada ibu bapa (untuk ambil atau tidak) kerana tujuan kita hendak kurangkan beban sebab awal tahun nak belanja beli kasut dan sebagainya. Kalau ibu bapa kata dah mampu dan ada kemudahan lain dan fikir nak sumbangkan...ibu bapa kena ambil dahulu duit itu," katanya kepada pemberita selepas perasmian Hari UNESCO Malaysia di sini hari ini. 

Muhyiddin berharap pengagihan wang bantuan itu dapat diselesaikan dalam bulan ini dan sekiranya masih belum dituntut oleh ibu bapa atas sebab-sebab tertentu, pengetua atau guru besar di sekolah berkenaan boleh membuat keputusan mengenai perkara terbabit. 

"Kalau masih ada ibu bapa yang jauh atau ke luar negara, itu tidak menjadi masalah kerana duit itu kita akan simpan dulu. 
"Kalau ada yang tidak disampaikan lagi oleh sebab tertentu, guru besar atau pengetua boleh buat keputusan. Kalau ada sampai hujung tahun (tidak dituntut), mereka kena serahkan baliklah," katanya. 

Wang bantuan persekolahan RM100 sudah mula diagihkan kepada 5.3 juta pelajar dari Tahun 1 hingga Tingkatan 5 sejak 15 November lalu. 

Pengumuman bantuan itu dibuat Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, ketika membentangkan Belanjawan 2012 pada Oktober lalu. 

Ia diagihkan lebih awal untuk memudahkan urusan pengagihan dibuat dengan lancar. BERNAMA


  

TUNJUK PERASAAN BANTAH PROJEK LADANG TERNAKAN BABI RM100 JUTAKira-kira 200 orang berkumpul di hadapan bangunan Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah di Shah Alam yang menempatkan pejabat Menteri Besar  bagi membantah tindakan kerajaan Selangor yang meluluskan projek ladang ternakan babi secara moden bernilai RM100 juta.

Kesemua mereka yang berkumpul merupakan penduduk dari daerah Sepang da
n Kuala Langat daripada Kampung Tumbuk Darat, Tanjung Sepat, Tanjung Laut, Kampung Layang, Kundang dan Kampung Indah iaitu kawasan berhampiran projek yang bakal dilaksanakan itu.

Penduduk terbabit mula berkumpul sejak pukul 10.30 pagi sambil membawa beberapa sepanduk melahirkan rasa marah dan tidak puas hati terhadap projek yang diluluskan kerajaan Selangor baru-baru ini.

Seorang wakil penduduk, Mohamad Tarmudi Tushiran berkata majoriti penduduk membantah projek itu kerana mencemarkan alam sekitar dan boleh membawa penyakit bawaan terutama Japanese Encephalitis (JE) seperti yang berlaku di Bukit Pelandok di Negeri Sembilan, tidak lama dulu.

Beliau mendakwa kawasan itu sudah menjadi pusat ternakan babi secara kecil-kecilan sejak berpuluh tahun lepas dan mendatangkan masalah pencemaran alam sekitar.

“Kami pastinya risau apabila projek ini dimajukan sudah tentu jumlah ternakan babi bertambah dan alam sekitar lebih teruk tercemar dengan bau najis yang menganggu penduduk,” katanya yang juga merupakan Ketua Kampung Tumbuk Darat.

Mohamad Tarmudi berkata industri pelancongan di kawasan Pantai Morib dan Kelanang juga akan terjejas kerana pengunjung akan berasa jijik dengan persekitaran yang menjadi pusat ternakan babi terbesar di Selangor itu. Beliau turut mewakili penduduk menyerahkan memorandum bantahan kepada kerajaan negeri yang diberikan kepada Setiasaha Politik Menteri Besar, Nik Nazmi Nik Ahmad di perkarangan SUK. Antara kandungan memorandum itu, penduduk mendesak kerajaan negeri membatalkan atau memindahkan projek ternakan babi secara moden itu ke tempat lain seperti di Pulau Ketam yang majoritinya bukan Islam.

Semalam, Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata projek ternakan babi berpusat secara moden di Ladang Tumbuk, Kuala Langat di Selangor akan diteruskan dengan memantapkan lagi proses pelaksanaannya.

Beliau berkata kawasan projek ternakan babi itu sudah menjadi ladang haiwan babi utama di negeri ini dan ia memenuhi keperluan Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani,Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar dan kerajaan negeri.

Projek itu diluluskan oleh mesyuarat EXCO kerajaan negeri yang ketika itu dipengerusikan bekas Menteri Besar, Datuk Seri Dr Mohamad Khir Toyo pada 30 Jan lepas, katanya.

Namun dalam reaksinya bekas Menteri Besar itu menjelaskan kerajaan negeri pimpinannya hanya baru membuat perbincangan awal tetapi tidak ada kata muktamad.

Lagipun menurutnya apa yang dipersetujui ialah projek itu untuk skala kecil sahaja, tidak sampai RM100 juta kerana Selangor tidak perlu projek penternakan babi bernilai sebanyak itu. Beliau meminta kerajaan negeri sekarang mengkaji semula untuk membatalkan projek ternakan babi moden bernilai RM100 juta di Ladang Tumbuk, Kuala Langat, jika benar-benar mahu berbuat demikian.

Beliau berharap kerajaan negeri pimpinan PKR itu tidak mengaitkan keputusan melulus kan projek itu pada 2 April lalu, dengan apa yang diluluskan oleh pentadbirannya pada 30 Januari lepas.SUMBER

UMNO Terbuka Menerima Keputusan Tsu Koon,Guan Eng tetap kena Saman.UMNO Pulau Pinang menghormati keputusan yang telah dibuat oleh Tan Sri Khoo Tsu Koon untuk tidak bertanding pada PRU-13.Agak terkejut dengan tranfomasi yang dibuat dan perancangan yang telah dicaturkan untuk mengetengahkan Pemimpin muda dalam Gerakan untuk menjadi calon dan melihat calon muda dapat memberi tekanan dan kembali merampas Pulau Pinang dari DAP.Pengerusi Badan Perhubungan Umno negeri Datuk Zainal Abidin Osman berkata keputusan Koh itu juga di luar jangkaan kerana ia dibuat ketika beliau menjadi presiden parti.Zainal Abidin berkata rakyat terutama penduduk di Pulau Pinang harus membuka mata dengan keputusan Koh kerana beliau telah banyak berjasa kepada negeri itu semasa kepimpinannya sebagai Ketua Menteri.

"Dr Koh sangat berjasa kepada rakyat Pulau Pinang kerana sejak 18 tahun lepas pelbagai kemajuan dibuat untuk negeri ini dan penduduk juga harus memberi peluang kepada pemimpin muda dalam Gerakan untuk meneruskan kepimpinan parti itu," katanya.


Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini menetapkan 29 November ini bagi Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng dan Parti Keadilan Rakyat (PKR) serta dua yang lain yang disaman oleh Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Pulau Pinang sebanyak RM30 juta supaya memfailkan pembelaan masing-masing sebelum tarikh tersebut.
Hakim Amelia Tee Hong Geok Abdullah menetapkan tarikh itu di kamar beliau dengan kehadiran peguam Datuk Jahaberdeen Mohd. Yunoos mewakili Datuk Zainal Abidin Osman selaku plaintif dan peguam Latheefa Koya bagi pihak defendan.
Mahkamah juga menetapkan 13 Disember ini untuk pengurusan kes itu.
Pada 24 Oktober lalu, Zainal Abidin memfailkan saman itu atas alasan difitnah kerana mendakwa defendan mengaitkan parti itu dengan demonstrasi dan cubaan membakar ibu pejabat DAP di negeri itu.
Zainal, 51, menamakan Guan Eng, 51, atas kapasiti peribadinya, PKR & syarikat penerbitan portal berita rasmi parti itu, Keadilan Daily, Segmen Fleksibel Sdn. Bhd.; dan Ketua Penyuntingnya, Fazalah Pit masing-masing sebagai defendan pertama hingga keempat.
MKP kata lepas nie tengok apa pulak helah Lidah Bewak nie,Gugup dengan kenyataan yang diberi oleh Tsu Koon,tiada lagi peluru hendak tembak gerakan lagi.Meminta Tsu koon bertanding lagi.Saman umno telah bermula kita nantikan kesudahan yang membuatkan LGE dan Geng bagai cacing kepanasan.

Simpati Kepada Dr Koh Bukti Guan Eng Memang Pelawak Lidah BercabangKenyataan Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng yang melahirkan simpati dan kesal terhadap tindakan Presiden Gerakan, Tan Sri Koh Tsu Koon tidak bertanding dalam Pilihan Raya Umum (PRU) akan datang dianggap sebagai pelik dan lucu.Tindakan Guan Eng itu sebagai satu lagi bukti Guan Eng pemimpin lidah bercabang.Satu cara Guan Eng untuk mengalihkan pandangan rakyat terhadap pelbagai isu yang melingkari pentadbiran beliau.Dahulu, mereka sering mengutuk Dr Koh kononnya Dr Koh tiada kreadibiliti sebagai pemimpin dan sebagainya serta sering menyerang mendedahkan pelbagai kelemahan Dr Koh. Tapi sekarang Guan Eng kata simpati dan tak patut pula tak bertanding pada pilihanraya umum akan datang.Ini cukup melucukan dan membuktikan Guan Eng memang pemimpin lidah bercabang… dulu cakap lain sekarang cakap lain. Cukup-cukuplah main sandiwara. Tidak perlu lagi meneruskan lakonan yang dah basi.tindakan Guan Eng yang menuduh bahawa UMNO dalang kepada tindakan Dr Koh tidak bertanding dalam Pilihan Raya Umum akan datang amat melucukan.
Secara tidak langsung, kenyataan Guan Eng itu tegas beliau jelas membuktikan bahawa dia sebenarnya takut dengan bayang-bayang sendiri sehingga sering menuduh UMNO menjadi dalang dalam banyak perkara.Sebenarnya, Guan Eng hanya mahu mengalihkan perhatian rakyat Pulau Pinang terhadap pelbagai isu yang membelengu DAP.UMNO sekarang ini sedang memberi penjelasan kepada rakyat tetang janji-janji kosong DAP. Jadi mereka berasa gerun dan ingin mengalihkan perhatian rakyat. Lagipun DAP dah takde kerja lain. Kerja mereka hanya mencari dan memburukkan UMNO. Maklumlah, Pilihan Raya Umum sudah semakin hampir.
DAP mahu UMNO terus dipandang buruk walaupun perkara tersebut tidak benar. Secara tidak langsung DAP berharap dengan menaikkan sentimen ini mereka akan mampu meraih undi pengundi kaum terbabit.Ini semua taktik mereka. Tapi sayangnya, rakyat Pulau Pinang sudah nampak kepincangan Guan Eng dalam mentadbir negeri ini.Selama tiga tahun ini, janji mereka tidak tertunai termasukkan isu kos rumah rendah, tol dan pelbagai isu lagi. Bak kata pepatah, bangkai gajah mana boleh ditutup dengan nyiru. Guan Eng patut berhenti daripada terus menyalahkan UMNO kerana rakyat sudah muak dengan penipuan sebegini.

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive