RAPID

Friday, January 6

Sah Azmin Ganti #Anwar901???

PETALING JAYA - Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali mendesak Pas mengambil tindakan sewajarnya terhadap Exco Selangor, Datuk Dr Hasan Ali ekoran kenyataanya meminta orang ramai tidak hadir menyertai perhimpunan 901.

Azmin berkata, kenyataan Hasan telah melanggar prinsip dan semangat yang ada dalam Pakatan Rakyat (PR) dan beliau tidak sewajarnya berkata demikian.

"Sebagai Exco kerajaan negeri, beliau tidak sewajarnya mengeluarkan kenyataan seperti itu. Itu kenyataan tidak bertanggungjawab.

"Ketika beliau menyerang Datuk Seri Anwar Ibrahim, Datuk Nik (Abdul) Aziz (Nik Mat) sedang meraikan Anwar. Kalau Nik Aziz pun beri sokongan dan akan hadir (Himpunan 901), maka siapa Datuk Hasan? Jangan terlalu celupar," katanya pada sidang media hari ini.

Hasan semalam mengeluarkan kenyataan bahawa perhimpunan Kempen Bebaskan Anwar 901 Isnin ini tidak perlu disertai dan tidak wajar diadakan kerana tujuannya hanya membabitkan isu peribadi seorang pemimpin, bukannya soal masyarakat.

“Saya menasihatkan kepada masyarakat terutamanya orang muda janganlah hadir pada perhimpunan tersebut, saya tidak reda melihat anak-anak bangsa melibatkan diri dengan perkara peribadi orang lain.

“Saya bimbang jika kita teruskan sikap demonstrasi ini, negara kita akan terdorong ke arah araki seperti negara tidak berundang,” katanya.

Sehubungan itu, Azmin yang juga Ahli Parlimen Gombak ini menegaskan, perhimpunan Bebaskan Anwar 901 bukan bertujuan peribadi semata-mata, tetapi bertujuan bagi menunjukkan solidariti terhadap Anwar dan tentangan rakyat terhadap politik negara yang kotor.

Hasan merupakan Ahli Dewan Undangan Negeri kerusi Gombak Setia yang terletak dalam bahagian Parlimen Gombak.

Semalam, Azmin turut menulis di laman Twitternya dengan mengatakan bahawa: "Hasan Ali sudah buta hati dan buta mata. Hanya mampu mengulangi skrip Umno."

Susulan tweet itu juga, Azmin menulis, "Ketika Hasan Ali mencerca DSAI, pada masa yang sama, 5 petang tadi YAB Tuan Guru Dato' Nik Aziz sedang meraikan DSAI di Kota Bharu."

Justeru, Azmin mempersoalkan, "adakah beliau pemimpin bermoral sehinggakan org lain buruk semua?"

Oleh itu, Azmin meminta agar Pas mengambil tindakan tegas terhadap Hasan kerana dikhuatiri beliau mempunyai agenda tertentu.SINAR HARIAN.

Nik Aziz/Hadi Awang Lacurkan PAS Demi #BebaskanAnwar901.

MKP mendapat khabar malah sudah heboh diperkatakan bahawa Datuk Nik Aziz Nik Mat dan Datuk Seri Abdul Hadi Awang akan hadir di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur, Jalan Duta pada 9 Januari depan untuk memberikan sokongan kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam menghadapi keputusan perbicaraan kes liwatnya.

Walaupun niat dan tujuan itu kelihatannya baik tapi MKP lihat Nik Aziz dan Hadi tidak perlu sebenarnya untuk hadir ke mahkamah pada hari tersebut demi melindungi intergriti PAS sebagai parti yang memperjuangkan Islam.

Mungkin ada yang tertanya, apa kaitan intergriti PAS sebagai parti Islam dengan keputusan kes Anwar?

Alasan MKP, jika kita telusuri semula proses undang-undang kes ini sejak 3 tahun lepas, jelas sekali Ketua pasukan pembelaan Anwar, Karpal Singh sedang mencabar kesahihan akta dimana Anwar dituduh, dengan cuba menimbulkan keraguan bahawa perlakuan homoseksual itu memang berlaku tapi atas dasar sama suka (Seksyen 377C), bukan secara paksa (Seksyen 377B) seperti dalam pertuduhan.

Untuk menyokong teori suka sama suka itu, Karpal telah membangkitkan persoalan kenapa Saiful tidak lari, masih lagi boleh makan karipap bersama dengan Anwar dan pelbagai perkara lagi yang berkaitan.

Karpal dan pasukan pembelaan pimpinannya juga tidak langsung mencabar kesahihan bukti DNA yang dijumpai dalam dubor Saiful. Yang dicabar ialah proses untuk mendapatkan bahan bukti tersebut dan sama ada bukti itu telah tercemar.

Ini juga bukti bahawa Karpal benar-benar serius mahu menunjukkan kepada mahkamah bahawa perlakuan homoseksual itu berlaku tapi secara suka sama suka.

Katakanlah, jika Hakim Mohd Zabidi Md Diah menerima hujahan Karpal bahawa perlakuan homoseksual memang berlaku, tapi atas dasar suka sama suka, Anwar memang akan bebas tapi perlu membayar dengan harga yang amat mahal - masih dipalit dengan perlakuan homoseksual cuma bukan secara paksa tapi lebih teruk lagi, suka sama suka.

Justeru, sebagai sebuah parti yang memperjuangkan Islam (melalui konsep negara kebajikan), adakah pernyataan itu baik untuk perjuangan PAS? Jika ada yang terlupa, penghakiman itu akan direkodkan dalam Malaysia Law Journal (MLJ) yang jadi rujukan bakal pengamal undang-undang zaman berzaman.

Jelasnya apa pun takrifan dan kefahaman kita semua mengenai kes ini, tetap fakta yang jelas dan dijurnalkan ialah dalam kes Anwar wujud perlakuan homoseksual suka sama suka.

Inilah tempat dimana Nik Aziz dan Hadi Awang sebagai pemimpin Islam ,terperangkap dengan strategi pembelaan yang digunakan Karpal untuk memastikan Anwar bebas. kehadiran itu juga sebagai memberi sokongan kepada perlakuan liwat suka sama suka!!

Meloyakini Minfa Maaf Pada Pehin Seri......Terbaru apabila MalaysiaKini meminta maaf kepada Tan Sri Taib Mahmud berhubung penyiaran 12 ARTIKEL berkaitan penyelewengan dalam urusan pembalakan pada tahun 2007.  Permohonan maaf ini adalah jalan penyelesaian ke atas saman yang dkemukakan Taib kepada Mkini Dot Com kira-kira 4 tahun lepas.Persoalannya sekarang, kenapa perlu meminta maaf?
Artikel yang diterbitkan bukan satu atau dua tapi 12 artikel keseluruhannya!  Sudah tentu penerbitan artikel sebanyak ini memerlukan kajian yang mendalam dan sumber yang banyak.
Persoalannya sekarang, kemana hilang sumber dan kajian-kajian tersebut sehingga MalaysiaKini begitu mudah mengemukakan permohonan maaf?
Umum mengetahui, Pakatan Rakyat dan parti komponennya begitu menyokong MalaysiaKini, baik dari segi berita mahupun kewangan.
Pemilihan MalaysiaKini sebagai ‘medium berita tidak rasmi’ Pakatan Rakyat pada satu ketika memang tepat kerana keupayaan wartawan MalaysiaKini membongkar segala penyelewengan kerajaan Barisan Nasional.
Tapi itu dulu.
Kebelakangan ini MalaysiaKini kelihatan kehilangan arah.  Berita yang dilaporkan lebih kepada manipulasi politik yang memualkan.  Tidak terkecuali dalam hal saman Taib Mahmud ke atasnya, itupun nak dipusing-pusingkannya juga.
MalaysiaKini hari ini memetik laporan Sarawak Post yang memberikan ‘kemenangan’ kepada MalaysiaKini dalam pertikaian undang-undang dengan Taib Mahmud.  Walaupun disiarkan oleh Sarawak Post tetapi kenapa MalaysiaKini begitu dangkal untuk ‘menyedut’ masuk berita tersebut ke dalam halamannya?
Fakta tetap fakta, kemenangan apa kalau MalaysiaKini yang ‘sukarela’ meminta maaf kepada Taib secara terbuka di dalam mahkamah?
Itu bukan kemenangan tapi kekalahan.  Pusinglah kot mana sekalipun, tetap hakikat sebenarnya, MalaysiaKini ‘dilihat’ berdusta dalam penyiaran artikel tersebut apabila meminta maaf kepada Taib.
Hendaknya, biar MalaysiaKini bankrap kerana kos guaman kes ini dan membayar jumlah saman yang diputuskan mahkamah, daripada menggadai maruah, kredebiliti dan intergritinya dengan meminta maaf!!
Mungkin pengurusan MalaysiaKini merasakan, pertikaian undang-undang yang berpanjangan akan memakan sumber kewangan mereka yang bukan sedikit.
Tapi sedarkah MalaysiaKini bahawa dengan meminta maaf, mereka akan jauh lebih kerugian kerana tidak ada lagi orang yang mahu melanggan berita dari MalaysiaKini kerana sumber dan nilai berita itu sendiri yang boleh dipertikaikan.
Apatah lagi bila Pakatan Rakyat turut terseret sama kerana isu-isu yang dibangkitkan dalam 12 artikel tersebut menjadi bahan kempen dalam pilihanraya negeri yang lepas.  Sekarang Pakatan Rakyat terpaksa mencari isu-isu terbaru dalam menghadapi pilihanraya umum yang akan datang bagi memastikan kemenangan kerusi-kerusi Parlimen di Sarawak.
Sebelum ini pun langganan berita dari MalaysiaKini dilaporkan semakin merosot, sukar dibayangkan apa yang akan berlaku selepas ini.  Mungkin Steven Gan terlupa, tapi portal berita internet bergantung sepenuhnya kepada kredebiliti dan intergriti untuk melariskan langganan
Justeru penulis menyokong tindakan penganjur Kempen Bebaskan Anwar 11 memilih portal Malaysian Insider sebagai penyiar dan pembekal berita rasmi.  Memang ia pemilihan yang tepat dengan masa dan keadaannya.SUARAPAKATANRAKYAT.

Berapi :Video Membuatkan Anwar Ketaq Lutut

Rupa-rupanya, seorang wartawan pro-pembangkang yang hadir semasa 'diskusi' di antara pelajar USM semalam, telah menulis artikel 'khas' tentang MiM. Terima kasih.

MiM tidak pasti sama ada beliau tidak puas hati tapi MiM dapat mengagak tujuan beliau menulis artikel tersebut.

Mana tidaknya, di depan pelajar dan rakan wartawan yang lain, beliau 'dibelasah' terkedu malu kerana hujah beliau begitu senang di patahkan oleh MiM sendiri yang turut hadir semalam.

Beliau menafikan perusuh di UPSI menimbulkan sebarang provokasi sedangkan bukti sangat jelas menunjukkan perusuh-perusuh tersebut menggunakan bahasa yang biadap dan kasar. Bukan itu sahaja, mereka memanjat dan mahu merobohkan pagar pintu utama UPSI.

Dan adalah tidak masuk akal apabila perusuh-perusuh tersebut membuat demo jam 2 pagi.

Yang kelakarnya ialah kenyataan wartawan terkedu malu itu cuba berbohong tentang isu 'I'm a doctor, you know'!

nak tengok video sila kelaman berikut

http://empayar-pemuda.blogspot.com/2012/01/gempar-video-panas-ini-pasti.html

Berapi : Selangor Musnah Tanpa #Anwar901

Dari apa yang telah diperkatakan oleh pakatan pembangkang tentang kedudukan keyakinan rakyat Selangor terhadap PKR jika Anwar didapati bersalah oleh Mahkamah pada hari penentu kiamat yang dicanang oleh PKR. Hanya satu daripada setiap empat penduduk di negeri Selangor yang mempunyai keyakinan terhadap PKR tanpa ketua umumnya Datuk Seri Anwar Ibrahim, menurut kaji selidik yang dijalankan oleh Universiti Malaya (UM).


Daripada 795 responden yang disoal membabitkan semua kaum dan peringkat umur, hanya 25 peratus percaya bahawa PKR mampu meneruskan kesinambungan dan terus mantap tanpa Anwar sebagai ketuanya.33 peratus responden berpandangan sebaliknya manakala 42 peratus lagi tidak pasti.

Kajian berkenaan dijalankan di Selangor dari 3 hingga 11 Disember lalu dan meliputi kawasan parlimen Puchong, Sepang, Sabak Bernam, Hulu Selangor, Kuala Selangor, Selayang, Gombak, Ampang, Hulu Langat, Pandan, Subang dan Shah Alam.Enam puluh peratus daripada responden terdiri daripada bangsa Melayu manakala Cina dan India pula masing-masing mewakili 25 dan 12 peratus responden.
Zulkifli Nordin Dedah Tembelang #BebaskanAnwar901.Zulkifli Nordin  hari ini memberi 10 sebab kenapa rakyat tidak wajar turun menyertai perhimpunan haram yang dirancang pada 9 Januari ini.
Malah tegasnya dalam entri terbaru blognya zul4kulim.blogspot.com Mahkamah Rakyat wajib memakukan paku terakhir keatas keranda politik Anwar Bin Ibrahim!

Berikut 10 sebab kenapa rakyat tidak wajar menyertai perhimpunan haram tersebut.
1. Mengapa Anwar tidak membela diri dia sendiri dalam Mahkamah. Semasa diberi peluang membela diri, Anwar memilih tidak mahu memberi keterangan bersumpah.
Dalam kes tahun 1998, Anwar berani angkat sumpah dalam Mahkamah dan memberi keterangan bersumpah. Memberi butiran apa yang dia dakwa konspirasi. Soalan Hakim dijawab, soalbalas Pendakwaraya dipatahkan!
Tapi kali ini, Anwar langsung tidak angkat sumpah dalam Mahkamah! Anwar langsung tidak memberi keterangan bersumpah! Peluang terbuka luas depan Anwar untuk membela diri dia. Tapi tidak mengambil peluang tersebut!
Tapi teman faham, sebagai peguam teman tahu Anwar tersepit. Berlainan dengan kes 1998 bilamana polis kurang bukti. Setakat sebutir tilam untuk buktikan liwat.
Kes liwat Saiful kali ini ada videoklip CCTV Anwar berada di kondominium tersebut, ada catatan saksi nampak Anwar ditempat kejadian, ada kesan airmani dalam dubur Saiful, malah DNA Anwar dikesan dalam dubur Saiful, bukan atas tilam macam kes liwat Azizan!
Dalam keadaan itu, Anwar mengambil jalan selamat dengan langsung tidak angkat sumpah dalam Mahkamah dan memberi keterangan bersumpah.
Dengan cara itu, Hakim tidak boleh tanya soalan, Pendakwaraya tidak boleh soal-balas. Anwar selamat daripada disoal-siat, Anwar selamat daripada dilondehkan dalam kandang saksi!
Jadi rakyat kena gunakan otak, kalau Anwar sendiri tidak membela diri dia dalam Mahkamah, mengapa pula rakyat mahu diperlembukan untuk membela Anwar di jalanan!
2. Mengapa Wan Azizah, Presiden PKR yang juga bini Anwar tidak datang membela Anwar dalam Mahkamah. Sedangkan nama Wan Azizah disenaraikan sebagai saksi pembelaan Anwar? Adakah Wan Azizah tidak yakin dengan “kesucian” Anwar?
Bukankah Wan Azizah yang isytihar Anwar sebagai manusia anugerah tuhan? Bukankah Wan Azizah sanggup berbohong Anwar hendak ditembak mati sebab itu Anwar perlu lari ke Turki tidak lama selepas Saiful membuat lapuran polis mengadu diliwat Anwar?
Bukankah Wan Azizah sanggup berbohong jam Omega ada pada dia untuk melindungi kegiatan pelacuran Anwar dengan China-DOLL yang didedahkan oleh Datuk Eskay kawan baik Anwar sendiri?
Mengapa tiba-tiba dalam kes meliwat Saiful, Wan Azizah tidak menggunakan peluang membela Anwar dalam Mahkamah? Mengapa Karpal Singh tidak panggil Wan Azizah sebagai saksi memberi keterangan membela Anwar dalam Mahkamah!
Jadi rakyat kena gunakan otak, kalau Wan Azizah, Presiden PKR dan bini Anwar sendiri tidak membela diri Anwar dalam Mahkamah, mengapa pula rakyat mahu diperlembukan untuk membela Anwar di jalanan!
3. Mengapa Azmin Ali, Timbalan Presiden PKR yang juga anak emas Anwar tidak membela Anwar dalam Mahkamah!
Dalam kes liwat 1998, Azmin Ali sanggup beri keterangan bersumpah dalam Mahkamah. Malah Azmin sanggup dikenakan pertuduhan menipu dan berbohong kerana memberi keterangan palsu dalam Mahkamah dalam kes liwat 1998!
Malahan Azmin buat kenyataan sanggup pecahkan tembok penjara demi membebaskan insan tersayang!
Mengapa Azmin tidak menjadi saksi membela Anwar dalam perbicaraan meliwat Saiful?
Kenapa Karpal Singh sebagai peguam Anwar tidak panggil Azmin sebagai saksi untuk membela Anwar? Sedangkan sebagai orang yang rapat dengan Anwar, sebagai orang kanan yang kata pepatah “tidur sebantal baring sekatil” dengan Anwar, sudah tentu Azmin patut tahu pelbagai perkara tentang Anwar termasuk karakter Anwar.
Kenapa tidak pergi ke Mahkamah dan yakinkan Mahkamah mengenai karekter & akhlak Anwar!
Jadi rakyat kena gunakan otak, kalau orang kanan Anwar saperti Azmin sendiri tidak membela diri Anwar dalam Mahkamah, mengapa pula rakyat mahu diperlembukan untuk membela Anwar di jalanan!
4. Mengapa Anwar menggunakan khidmat Karpal Singh untuk membela dia dalam kes liwat di Mahkamah ini?
Sedangkan pada 22 Okt 1997, Karpal Singh yang mendedahkan dalam Parlimen dia ada bukti Anwar seorang peliwat! Dalam ucapan di Federal Hotel selepas itu, Karpal Singh menyatakan dia ada bukti dan dokumen Anwar kaki liwat!
Ucapan dan pendedahan Karpal itu menyebabkan ada pemimpin Pas memanggil Anwar dengan gelarana “Sheikh Anwar Al-Juburi”!
Bukan itu sahaja, Karpal Singh sebenarnya adalah peguam mangsa liwat kes 1998 Azizan Abu Bakar & pendedah kes itu iaitu Umi Hafilda!
Mengapa tiba-tiba Anwar mengambil Karpal Singh menjadi peguam dia bagi kes liwat Saiful tahun 2008? Mana pergi Raja Aziz Addruse, Haji Sulaiman Abdullah, Pawancheek Marican, Zainur Zakaria dan lain-lain?
Adakah kerana itu ada cadangan di Mahkamah kes liwat Anwar dengan Saiful ialah atas dasar suka sama suka, bukan dipaksa? Kot mane pun, liwat tetap berlaku, walaupun suka sama suka?
Jadi rakyat kena gunakan otak, kalau Anwar sendiri mengambil Karpal Singh yang menuduh dia meliwat tahun 1997 untuk menjadi loyer dia bagi kes 2008 mengapa pula rakyat mahu diperlembukan untuk membela Anwar di jalanan!
5. Mengapa Anwar tidak membela diri dia dalam mahkamah dengan membuktikan alibi dia, kononnya dia tidak ada ditempat kejadian meliwat Saiful itu? Kenapa saksi alibi tidak dipanggil memberi keterangan?
Kenapa Haji Hasanudin, tuanpunya kondominium yang juga kawan Anwar tidak dipanggil? Kenapa Mokhtar, pengawal peribadi Anwar yang juga adik ipar dia tidak dipanggil?
Kenapa Mohd. Sani, pemandu Anwar yang sudah berbelas tahun berkhidmat dengan Anwar tidak dipanggil? Kenapa Wan Azizah isteri Anwar sendiri tidak dipanggil? Sedangkan mereka semua adalah saksi yang disenaraikan sebagai saksi alibi?
Mengapa mereka tidak datang memberi keterangan membela Anwar dalam Mahkamah, sedangkan mereka ini semua rapat dengan Anwar?
Jadi rakyat kena gunakan otak, kalau orang-orang yang rapat dengan Anwar sendiri tidak membela diri Anwar dalam Mahkamah, mengapa pula rakyat mahu diperlembukan untuk membela Anwar di jalanan!
6. Mengapa Anwar dan Karpal Singh tidak panggil Rahimi, pegawai khas Anwar sendiri membela Anwar dalam Mahkamah!
Sedangkan Rahimi yang memperkenalkan Saiful kepada Anwar dan membawa Saiful bekerja sebagai pembantu pejabat Anwar.
Rahimi dikatakan telah membuat Surat Akuan Sumpah kononnya mengaitkan Dato’ Sri Najib dengan kes liwat Saiful. Malahan Surat Akuan Sumpah Rahimi itu diperakui oleh YB Wee Choo Keong, Ahli Parlimen PKR Wangsa Maju!
Malang bagi Anwar, apabila Rahimi pegawai khas dia sendiri bertukar haluan dan membuat lapuran polis yang dia disuruh membuat Surat Akuan Sumpah palsu untuk cuba mengaitkan Dato’ Sri Najib.
Malah YB Wee Choo Keong sendiri mengesahkan perkara itu! Tidak cukup dengan itu, YB Wee Choo Keong memilih keluar daripada PKR, dan kini menjadi Ahli Parlimen Bebas!
Jadi rakyat kena gunakan otak, kalau pegawai khas Anwar sendiri, bukan sahaja tidak membela Anwar dalam Mahkamah, malah membuat repot polis dipaksa buat Surat Akuan Sumpah Palsu, dan YB Wee Choo Keong yang mengesahkan Surat Akuan Sumpah palsu itu pun sampai keluar parti, mengapa pula rakyat mahu diperlembukan untuk membela Anwar di jalanan!
7. Mengapa Anwar tidak mengambil kesempatan membela diri dia dengan memberikan sampel darah untuk menafikan DNA air mani yang ditemui didalam dubur Saiful.
Kes kali ini berbeza dengan kes liwat Azizan tahun 1998, kerana tahun itu DNA Anwar ditemui atas tilam bertompok yang berusia lebih 6 tahun!
Kali ini DNA airmani Anwar ditemui dalam dubur Saiful yang berusia 2 hari. Saiful diliwat 26 Jun 2008, dan membuat repot polis dan diperiksa doktor pada 28 Jun 2008!
Tidak sampai 48 jam! Dan DNA airmani Anwar ini disahkan oleh ramai saksi: pakar forensik, perubatan, doktor dan lain-lain! Tak saperti kes tahun 1998 bila ianya hanya disahkan oleh seorang ahli kimia Lim Kong Boon!
Kalau benar dakwaan pembelaan Anwar bukan airmani dia didalam dubur Saiful, mengapa Anwar tidak berani memberikan sampel darah dia untuk diperiksa sebagai perbandingan DNA!
Bukankah kalau ujian darah itu membuktikan DNA airmani dalam dubur Saiful itu bukan DNA Anwar, itu adalah pembelaan yang bukan sahaja hebat, malah boleh membebaskan Anwar serta merta. Silap-silap Kerajaan pun boleh tumbang!
Jadi rakyat kena gunakan otak, kalau Anwar sendiri tidak menggunakan peluang mengemukakan sampel darah DNA dia untuk membela diri sendiri dalam Mahkamah, mengapa pula rakyat mahu diperlembukan untuk membela Anwar di jalanan!
8. Anwar mendakwa kononnya pertuduhan dia meliwat staf dia Saiful adalah konspirasi Dato’ Sri Najib. Konon ceritanya Saiful berjumpa dengan YAB PM!

Malah Anwar sampai nak sapina YAB PM untuk memberi keterangan. Yang peliknya dia sendiri tak mau beri keterangan bersumpah untuk membela diri. Tau-tau dia nak paksa YAB PM beri keterangan untuk pembelaan dia!
Jadi rakyat kena gunakan otak, kalau Anwar sendiri tidak mahu memberi keterangan bersumpah membela diri dia dalam Mahkamah, sebaliknya memaksa YAB PM pulak memberi keterangan untuk pembelaan dia; mengapa pula rakyat mahu diperlembukan untuk membela Anwar di jalanan!
9. Kalau alasan Anwar membela diri dengan memanggil YAB sebagai saksi kononnya kerana Saiful berjumpa dengan YAB Dato’ Sri Najib, mengapa Anwar tidak mahu memanggil YB Senator Ezam Mohd Nor yang juga ditemui Saiful!
Malahan YB Senator Ezam telah membuat kenyataan terbuka menyatakan Saiful ada datang bertemu dengan dia. Dan Ezam menyatakan dia bersedia dipanggil sebagai saksi untuk pembelaan kes Anwar!
Persoalannya, mengapa Anwar tidak menggunakan peluang itu untuk pembelaannya! Mengapa YB Senator Ezam, antara orang yang paling rapat dengan Anwar langsung tidak dipanggil sebagai saksi?
Jadi rakyat kena gunakan otak, kalau Anwar sendiri tidak menggunakan peluang memanggil YB Senator Ezam sebagai saksi untuk membela diri dia dalam Mahkamah, mengapa pula rakyat mahu diperlembukan untuk membela Anwar di jalanan!
10. Anwar menyatakan bahawa dia membela diri dengan mahukan Mahkamah Rakyat menentukan kesalahan dia!
Persoalannya, kenapa Anwar tidak serahkan pembelaan dirinya kepada Mahkamah ALLAH!
Iaitu dengan bersumpah laknat! Sebagaimana yang dibuat oleh Saiful sendiri.
Saiful telah bersumpah dengan menyatakan “bahawa saya Saiful telah diliwat oleh Anwar Ibrahim yang memasukkan zakarnya kedalam dubur saya, jika palsu dakwaan saya maka laknat ALLAH atas diri dan keluarga saya”!
Begitu berani Saiful menyerahkan pembelaan dia kepada ALLAH Rabbul Jalil. Dan ramai pengikut taksub Anwar berharap Saiful akan dilaknat. Malah ada yang bawa cerita konon Saiful dah kena sopak, kena angin ahmar, mulut berbuih, lumpuh seluruh badan dan macam-macam lagi.
Tau-tau keluar gambar-gambar Saiful berdahi hitam sedang bertawaf di Masjidil Haram. Muncul gambar Saiful berdoa diatas Jabal Nur di Gua Hira’ mengadap Ka’bah! Pengikut taqsub Anwar semuanya terkedu bisu dan terkentut!
Sebaliknya Anwar masih dengan keingkaran dan keengganan dia untuk membela diri dengan bersumpah laknat! Apa yang Anwar takut sangat? Tak percaya kepada ALLAH? Atau takut laknat ALLAH diturunkan?
Jadi rakyat kena gunakan otak, kalau Anwar sendiri tidak berani membela diri dia dihadapan Mahkamah ALLAH dengan bersumpah laknat saperti Saiful, mengapa pula rakyat mahu diperlembukan untuk membela Anwar di jalanan!
Inilah sepuluh perkara yang perlu direnungkan oleh umat Islam dan rakyatMalaysiasemua dan seluruh dunia! Sebelum mike semua membuat kesilapan untuk membela Anwar di Mahkamah jalanraya, tanya diri mike dulu, mengapa Anwar tidak menggunakan peluang sebaik-baiknya untuk membela diri dia sendiri dalam Mahkamah?
Mengapa Anwar tidak mahu menyerahkan pembelaan dia kehadapan Mahkamah ALLAH?
Malah teman cabar pengikut taqsub Anwarinas, sila adakan solat hajat perdana secara besar-besaran. Panggil lah Tok Guru Nik Aziz atau Haji Hadi Awang menjadi imam.
Mintalah doa hajat kepada ALLAH, tunjukkan, dan buktikan siapakah pembohong sebenarnya, Anwar atau Saiful! Kalau Saiful bohong, berdoalah kepada ALLAH supaya turunkan laknat kepada Saiful serta merta!
Tetapi kalau Anwar berbohong, dan memang dia telah meliwat Saiful, mohonlah doa dan hajat kepada ALLAH supaya melaknat Anwar, dan menurunkan bala kepada para pengikut Anwarinas yang masih taqsub dengan Anwar! Berani yop? Teman cabar mike semua yop!
Pokok pangkalnya, kalau Anwar, bini dan kawan-kawan dia sendiri tidak membela Anwar dalam Mahkamah, mengapa mike semua rela dan redho diperlembu dan dikaldaikan untuk membela Anwar Ibrahim di Mahkamah jalanan!

Terkini Berapi : PDRM benarkan perhimpunan Isnin iniKUALA LUMPUR: Polis Diraja Malaysia (PDRM) membenarkan parti pembangkang meneruskan perhimpunan sempena keputusan kes liwat Datuk Seri Anwar Ibrahim selaras dengan Akta Perhimpunan Aman 2011, Isnin ini.

Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Mohmad Salleh, berkata mereka dibenarkan berhimpun di tempat letak kereta awam di luar perkarangan Kompleks Mahkamah Jalan Duta di sini dengan syarat ia dilakukan secara aman.
Persetujuan itu dicapai selepas perbincangan kira-kira dua jam antara Ketua Polis Kuala Lumpur dan lima pemimpin Parti Keadilan Rakyat (PKR).
Ia diketuai Timbalan Presiden PKR, Mohamed Azmin Ali.


BERITA HARIAN.

Mat Sabu Akan Jadi PM Jika #Anwar901Bersalah!!!Kenapa MKP berpendapat sedemikian?Banyak pandapat yang menyatakan bahawa Nurul Izzah akan mengantikan Anwar apabila beliau didapati bersalah pada 901 nanti.tidak mungkin kerana jika Izzah menjadi penganti akan menjadi persoalan kerana dalam sejarah Malaysia tidak pernah terjadi seorang perempuan menjadi Perdana Menteri.Adakah mereka(DAP/PAS) mahu mengekalkan politik turun temurun dalam keluarga  Anwar sahaja?


DAP tidak akan menjadi PM. Malaysia yang kita kenali merupakan sebuah negara yang mengangkat Islam sebagai agama rasminya sekaligus mengertikannya sebagai sebuah negara ummat Islam. Rentetan dari itu, ketua yang mengepalai Jemaah Menteri juga mestilah individu yang Islam agamanya dan mengetahui hal ehwal agama. Di dalam Islam sendiri, perbahasan Wazir al-Tanfiz dan Wazir al-Tafwidh .Oleh kerana Malaysia adalah sebuah negara yang berpaksikan kepada Islam maka agama pemerintahnya juga mestilah Islam. Bagaimana seseorang Islam boleh menyerahkan urusan pemerintahannya kepada seorang yang bukan dari agama Islam.Lim Kit Siang dan Lim Guan Eng terkeluar dari senarai.


Presiden PAS, Dato’ Seri Hadi Awang adalah calon paling sesuai untuk menggantikan Dato’ Seri Anwar Ibrahim sebagai Ketua Pembangkang yang baru sekiranya Dato’ Seri Anwar kalah dalam perbicaraan kes fitnah 2 dan dipenjarakan??Tidak mungkin kerana Hadi lebih cenderong kepada mahu berdamai dengan UMNO.Masihkan ingat dahulu Hadi pernah berpendapat Kerajaan Perpaduan bahawa demi kebaikan umat Islam lebih baik PAS berdamai dengan UMNO.Pastinya Anwar tak senang duduk jika memberikan kepada Hadi Awang.Nik Aziz Pulak lebih kepada masaalah usia dan kini sering sakit dan telah uzur,MKP rasa tidak mungkin Nik Aziz>>>>>> 


Mat Sabu adalah calon yang paling sesuai dengan sikapnya lebih rapat dengan DAP/PKR dan setia dengan Anwar kerana mereka nie lebih kurang sama aja.Masalah moral pun nak kata lebih kurang dan asalnya pun sama dari Pulau Pinang .Adakah pembaca setuju jika ada pandangan lain sila berikan komen............................................!!!!!!!

Berapi:Permatang Pauh akan Di Landa Tsunami!!!Dari maklumat yang telah diberikan oleh rakan2 yang berada di tempat keramat Anwar iatu Permatang Pauh akan dilanda Tsunami apabila semua pemimpin Pakatan Kelentong rakyat berkumpul.Anwar, yang juga ahli parlimen Permatang Pauh dijangka membuat persinggahan pertamanya di Pulau Pinang pada lewat petang 9 Januari bagi menjelaskan sendiri kepada rakyat berhubung keputusan mahkamah terhadap kesnya itu.


ADUN Pantai Jerejak Sim Tze Tzin didalam tweetnya menyatakan , Anwar mahu mengulangi apa yang dilakukannya pada tahun 1998, selepas beliau dipecat sebagai Timbalan Perdana Menteri, iatu kembali ke Pulau Pinang untuk mengisytiharkan Deklarasi Permatang Pauh.


Malangnya, bagi masyarakat setempat dikawasan Permatang Pauh, semua sandiwara Pakatan itu hanyalah menjadi lawak jenaka kepada mereka. Hakikatnya, siapa lagi yang nak menyokong seorang ahli Parlimen yang hanya turun melawat kawasan setahun sekali? Siapa pula yang teringin nak menyokong Adun yang hanya sibuk mengekor punggung DAP?Jika dahulu semasa didalam UMNO, Anwar dianggap sebagai hero rakyat dan juga ikon kepada anak muda. Tetapi kini setelah segala buruk laku Anwar terdedah dan jadi pula Ketua Pakatan yang mahu menghancurkan Malaysia, Anwar dianggap sebagai hero expired yang tak sedar diri dan ikon kepada golongan pengamal nafsu songsang dalam negara.

Justeru itu, masih relevankah Anwar dan partinya diangung-agungkan oleh penduduk di Permatang Pauh? Selepas siri tuduhan liwat punggung lelaki menggemparkan negara, kisah seksnya dengan pelacur China pula merosakkan imej Pak Syeikh yang diagung-agungkan selama ini.

Semua ini meninggalkan aib yang cukup dalam terhadap penduduk kawasan Permatang Pauh. Dan hanya penolakan terhadap Anwar semasa PRU13 nanti sahaja yang akan dapat memulihkan aib yang ditinggalkan oleh pengkhianat No.1 negara itu.

Berapi : JAIS Panggil Iman Mahadi????Pengerusi Jawatankuasa Hal Ehwal Agama Islam, Adat-adat Melayu, Infrastruktur dan Kemudahan Awam Selangor Datuk Dr Hasan Ali meminta Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) supaya memanggil penceramah agama Badrul Amin Bahron.
Beliau berkata ini berhubung klip ceramahnya yang seolah-olah menyamakan Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Seri Anwar Ibrahim dengan Imam Mahdi.
Beliau berkata tindakan itu perlu bagi Jais meneliti teks ceramah dan mendengar sendiri penjelasan Badrul Amin yang juga merupakan Ketua Cabang Parti Keadilan Rakyat (PKR) Sabak Bernam berhubung isu itu."Saya minta Jais panggil dia untuk tanya sendiri dan selesaikan masalah ini dan kita minta ia diadakan dalam keadaan harmoni untuk mendapatkan kepastian mengenai kandungan ceramahnya itu," Bernama.
Isu dakwaan Badrul Amin bahawa Anwar Imam mahadi mendapat reaksi dari Hassan ali yang dahulunya agak membisu kerana diarahkan tutup mulut oleh DAP dan PAS akan tetapi kali nie berlainan sikapnya mungkin kerana ada ura-ura azmin akan menjadi Menteri Besar Selangor jika pakatan berjaya mengekalkan kememenangan pakatan dalam PRU 13 nie.Perbalahan ini nampaknya berterusan dan membara pada ketika ini.  Nampaknya Hassan Ali kali nie benar-benar mahu semua londeh semua segala kemungkaran yang telah dilakukan oleh Pentadbiran Kerajaan PKR Selangor.Khalid Gagap pasti akan gundah gelana kerana ini melibatkan rahsia diantara kerajaan negeri yang tidak perlu diketahui oleh umum.Hassan Ali mempunyai pengaruh tersendiri dalam kerajaan Selangor serta pengikutnya.jika tidak kerana sokongan ini pasti telah lama dikenakan tindakan oleh PKR Selangor.Itulah percaturan dalam dunia politik semuanya berkenaan angka.Nurul Izzah Hina Institusi Kehakiman Negara

Naib Presiden PKR Nurul Izzah Anwar hari ini menghina  institusi kehakiman yang menyifatkan kes mahkamah yang dihadapi papanya Datuk Seri Anwar Ibrahim menunjukkan institusi kehakiman di negara ini sebagai ‘tempang’.

Nurul Izzah mendakwa sistem keadilan didukung Suruhanjaya Diraja, namun beberapa kes yang dilaporkan membabitkan individu tertentu tidak di ambil tindakan.

“Sebaliknya apa yang berlaku, wujud individu yang menyusun pelantikan hakim-hakim. Oleh itu, harus ada reformasi terhadap sistem kehakiman bagi mempastikan keadilan dapat ditegakkan,” kata beliau yang juga ahli parlimen Lembah Pantai.

Tegas Nurul, “dakwaan ke atas beliau (Anwar) diguna berkali-kali.. Ternyata institusi kehakiman sekarang tempang. Kes Lingam tidak disiasat, individu yang mencampuri urusan kehakiman dan melantik hakim-hakim tidak didakwa.

“Maka kita nak lihat reformasi (terhadap sistem kehakiman) supaya keadilan dapat dilaksana. Sebagai contoh kes Aminur Rashid dan Ahmad Sarbaini Mohamad,” katanya ketika menjawab soalan berhubung kes bapanya.

Pada 9 Januari ini Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur akan membuat penghakiman berhubung kes tuduhan liwat membabitkan Anwar dan bekas pembantunya, Mohd Saiful Bukhari Azlan.

Kes tersebut berlangsung hampir dua tahun ekoran Anwar didakwa meliwat Saiful di Kondominium Desa Damansara, Kuala Lumpur pada 26 Jun 2008.

Ketika ditanya mengenai calon bagi menggantikan Anwar sekiranya beliau didapati bersalah, Nurul beranggapan parti mempunyai ramai individu yang layak.

“Semuanya adalah individu yang dikenali dan layak. Semua mesti jelas dengan tugas masing-masing,” katanya ringkas.

#BebaskanAnwar901 Adalah Khawarij Qaidiyyah.


Himpun Keadilan Untuk Saiful VS #BebaskanAnwar901KUALA LUMPUR - "Himpun Keadilan Untuk Saiful"  diadakan di pekarangan Kompleks Mahkamah di sini Isnin ini, hari yang sama kempen Bebaskan Anwar 901 dirancang oleh penyokong-penyokong Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim sempena keputusan mahkamah berhubung kes liwat yang dihadapinya.

"Himpun Keadilan Untuk Saiful" dianjurkan oleh Pertubuhan Permufakatan Majlis Ayahanda Malaysia (Permas) bagi membela Mohd Saiful Bukhari Azlan, bekas pembantu peribadi Anwar yang mendakwa dia diliwat oleh ketua pembangkang itu.  

Setiausaha Agung Permas, Zulkifly Shariff, berkata Permas menyasarkan 5,000 ahli akan menyertai perhimpunan itu yang juga bertujuan membela sistem kehakiman negara daripada dicalari oleh penyokong-penyokong fanatik Anwar serta sebagai sokongan kepada Mohd Saiful yang menjadi mangsa politik. 

"Mereka telah sedia maklum bahawa demonstrasi jalanan bukan budaya masyarakat kita dan sekiranya mereka tetap untuk meneruskan perhimpunan tersebut, mereka perlu berdepan dengan Permas dan PPIM (Persatuan Pengguna Islam Malaysia)," katanya kepada pemberita di sini hari ini. 

Zulkifly berkata Permas akan mendapatkan permit polis bagi mengadakan perhimpunan itu yang akan melibatkan 15 badan bukan kerajaan (NGO) di bawah naungan Permas, antaranya Putra Malaysia, Pertubuhan Panel Ayahanda Penasihat Insan Malaysia (Papim), Persatuan Kebangsaan Warisan Ketuanan Melayu Malaysia (Pewaris) dan Pertubuhan Kebajikan Melayu Klang. 

Penasihat PPIM Tunku Azwil Tunku Abdul Razak pula berkata demonstrasi oleh penyokong-penyokong Anwar tidak sepatutnya diadakan kerana ia hanya akan mencetuskan konflik sosial dan seterusnya memberi kesan kepada masyarakat khususnya orang Melayu. 

"Ia bertentangan dengan budaya rakyat negara ini dan dilihat cuba mempengaruhi keputusan mahkamah," katanya.SINAR HARIAN.

Thursday, January 5

10 Mahasewel Hitam Cemarkan USM.Ini lah kebodohan mereka Mahasiswa Robot Anwar Ibrahim yang sanggup menjadi balaci semata mata untuk menyelamatkan Adam adli. Kalau di UPSI pintu kaca klinik dipecahkan.Akan tetapi di USM mahasiswa ini tidak mengetahui fakta yang sebenar apa yang terjadi akan tetapi mahasewel ini melulu tanpa fakta yang jelas dan bukti.mereka hanya berpandukan penulisan yang telah diputarbelitkan oleh keadilan daily.

10 mahasewel ini adalah tajaan DAP penang kerana semuanya adalah mahasewel dari kaum lain bukanya melayu.MKP tengok depa nie cakap melayu pun tak pandai ada hati nak buat perbincangan mengenai hapuskan AUKU.Sepatutnya depa belajaq pada musim peperiksaan yang sedang dijalankan pada ketika ini.

Mahasiswa USM Pulak Sokong Adam Adli

Terkini dipadang bola keranjang USM satu perhimpunan telah dibuat oleh mahasiswa USM yang mengelarkan kumpulan mereka dema malaysia.Dari apa yang MKP lihat depa nie macam dah kena ayat power oleh adam adli.Yang menjadi persoalan mereka ini kebanyakkannya tidak faham apa yang sebenarnya terjadi.Laporan seterusnya akan menyusul selepas ini.

Hasan Ali: Jangan sertai kempen Bebas Anwar 901
Pendapat MKP mengatakan bahawa Hassan Ali patut masuk UMNO dan tidak lagi sesuai menyertai PAS kerana kenyataan terbarunya akan menimbulkan kemarahan dari banyak pemimpin Pakatan Rakyat.Mana tidaknya beliau perpendapat tidak wajar berhimpun bagi menyelamatkan Anwar pada 9/1/2012.  


SHAH ALAM – Perhimpunan Kempen Bebaskan Anwar 901 Isnin ini tidak perlu disertai dan tidak wajar diadakan kerana tujuannya hanya membabitkan isu peribadi seorang pemimpin, bukannya soal masyarakat, kata bekas Pesuruhjaya Pas Selangor, Datuk Dr Hasan Ali.
“Saya menasihatkan kepada masyarakat terutamanya orang muda janganlah hadir pada perhimpunan tersebut, saya tidak reda melihat anak-anak bangsa melibatkan diri dengan perkara peribadi orang lain.
“Saya bimbang jika kita teruskan sikap demonstrasi ini, negara kita akan terdorong ke arah araki seperti negara tidak berundang,” kata beliau merujuk kepada perhimpunan yang dirancang pada hari Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur dijadual mengumumkan keputusannya berkenaan perbicaraan kes liwat Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim.
Kenyataan beliau itu, yang baru-baru ini menjadi perhatian dalam pergolakan dalaman Pas, sekali gus menolak tindakan Pesuruhjaya Pas Selangor Dr. Abd. Rani Osman yang mengajak ahlinya menyertai perhimpunan haram berkenaan.
Rani menggantikan Hasan sebagai Pesuruhjaya Pas Selangor.
Menurut Hasan, tindakan Rani itu hanya pendapatnya sendiri dan telah membelakangi pandangan pimpinan pusat.
“Pas Selangor nampak proaktif dalam cara yang salah sebab sebelum ni dihalang ahli pergi Himpun 2011, padahal itu perkara baik membincangkan isu agama yang sebenarnya hala tuju parti Pas.
“Kalau diteruskan sikap seperti ini, pandangan parti nampak tak cantik. Jangan malukan parti dengan kenyataan dia (Rani) yang tidak mewakili Pas, itu kenyataan peribadi dia,’ katanya pada sidang media di Jabatan Agama Islam Selangor di sini.
Exco Kerajaan Negeri Selangor ini juga menegaskan bahawa pihaknya tidak pernah mengeluarkan sebarang arahan kepada ahli Pas menyertai Kempen Bebaskan Anwar 901.
“Boleh dikatakan 70 peratus anak muda ahli Pas, mahu mengajak mereka buat sesuatu perkara itu biarlah betul... ini isu peribadi, buat apa nak besarkan, bagi saya mahkamah dah bagi banyak ruang dan peluang kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim, terima saja keputusannya nanti.
“Tambahan sekarang ini sedang peperiksaan akhir, anak muda dinasihatkan belajar bersungguh-sungguh dan takluk universiti utama dunia daripada menyertai benda yang dah lama atau ‘mual’ ini,’ katanya.
Pakatan Rakyat dilapor bercadang membawa sekitar 100,000 orang menyertai kempen itu Isnin ini.
Mereka yang akan hadir termasuklah Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang dan Penasihat DAP, Lim Kit Siang.SINARHARIAN.

Anwar Dimanakan Ku Cari Ganti?????

Lagi mahasiswa diperbodohkan demi kepentingan politik sempit untuk menyelamatkan Anwar pada 901.Banner ini telah disebarkan di FB dan lokasi tempat banner ini digantung di UITM Kelantan.Adakah ini tak tik terbaru menyeru supaya mahasiswa menyertai bebaskan Anwar 901 setelah provokasi di UPSI gagal.


Siapa yang paling layak mengganti beliau selaku Ketua Pembangkang?Pastinya Ketua Pembangkang yang baru harus datang daripada Parti Keadilan Rakyat (PKR) juga.Kak Wan (Wan Azizah) memanglah Presiden PKR, tetapi mampukah beliau mengemudi Pakatan Rakyat dengan memastikan ‘warlord’ dan ‘godfathers’ politik pembangkang negara seperti Kit Siang, Datuk Seri Hadi Awang, Nik Aziz dan orang-orang PKR terus berkerjasama.


Beliau terjun ke dunia politik pun disebabkan kasih sayang beliau kepada Anwar.Walaupun khabarnya Anwar telah menyebut beliau sebagai pengganti, mampukah PKR bersetuju bahawa itu adalah pilihan yang paling tepat?Mampukah beliau berhadapan dengan nama-nama besar pembangkang lain untuk mencari penyelesaian sesuatu isu andai kata berlaku pertikaman lidah antara rakan-rakan PR. sampai mana Kak Wan mampu menjadi binding factor untuk pakatan pihak pembangkang terus kekal.


Nurul Izzah dijangka menggantikan ayahnya Datuk Seri Anwar Ibrahim bagi mengetuai cabaran Pakatan Rakyat untuk pilihanraya umum ke 13 sekiranya ketua pembangkang itu disabit kesalahan dan di hukum penjara atas tuduhan liwat.

Isu Penilaian Hadith - Ustaz Fathul Bari Komen Azhar Idrus


Berdebat biarlah berilmu dari semua segi,MKP bukanlah bijak dan pandai dalam bab ini akan tetapi bila melihat video ini membuka minda kita dalam penilaian kedua-dua ustaz diantara Ustaz Fathul Bari dan Ustaz Azhar Idrus.tengok dan nilai sendiri apa yang diperkatakan oleh kedua-dua ustaz ini.


Kronologi POLITIK KAMPUS UPSI Dari Tahun 2002.Tahun 2002

MPPUPSI ditadbir dan dimenangi oleh pihak pembangkang yang diketuai oleh Amir Hamzah dan Ust Fauzi. Ustaz Fauzi merupakan guru yang menyambungkan pengajian di UPSI. Ust Fauzi memainkan peranan memasukan roh pas ke dalam usrah usrah di UPSI.USRAH DI BUAT DI SURAU SURAU KOLEJ.
Bagi menutup agar tidak kelihatan pembangkang yang menang, calon aspirasi dilantik menjadi YDP .Beliau ialah saudara shahruddin. Juga digelar sharudin songkok tinggi .Gerakan aspirasi terpaksa bergerak secara underground kerana pihak HEP dan pentadbir tidak bersama dengan pihak aspirasi yang mendokong kerajaan. Sewaktu ini UPSI dan pegawai HEP nya sememangnya menyebelahi pembangkang. inilah kesilapan pertama pihak KPM ketika itu. Walaupun YDP adalah pihak aspirasi, tetapi segala keputusan dipengaruhi oleh puak puak pas kerana didalam kabinet MPP lebih ramai puak-puak pembangkang.

Tahun 2003

Gerakan aspirasi terpaksa melatih kumpulan mereka secara bersendirian bagi memenangi kerusi MPP yang dipertandingkan.Banyak gerakan dan program diatur untuk memastikan kemenangan dipihak aspirasi biarpun aspirasi tidak mendapat sokongan oleh pihak HEP UPSI.Gerakan pelajar aspirasi atau kerajaan masih lagi bergerak secara senyap kerana belum mendapat restu dan kerjasama dari pihak UPSI. Ketika ini MPP UPSI masih lagi diketuai oleh pro pas. pro pas pula mendapat dana yang di salirkan oleh pertubuhan luar.
Dalam PRK tahun tersebut pembangkang mendapat 14 kerusi dan aspirasi mendapat 12 .YDP MPPUPSI dipegang oleh Ust fauzi bain. Ini secara automatik menyatakan dengan sejelas jelasnya jiwa dan pendekatan pas dibawa mulai tahun 2003 secara serius. Selaku YDP, fauzi bain menggunakan segala ruang untuk memperkembangkan pengaruh pas di upsi.

Tahun 2004

Gerakan MPPUPSI lebih menyengat di zaman Dato Dollah menjadi TNC HEP. Dato Dollah mengambil pendekatan menukar pegawai yang menentang dasar kerajaan ke unit lain. Kesannya kemenangan secara total oleh pihak aspirasi disebabkan tiada lagi pegawai HEP ketika itu yang membantu kumpulan pro pas. Rupanya pro pas menang dikampus keranan bantuan hep ketika itu. sekarang pegawai tersebut masih ada lagi di UPSI.
Banyak kerusi yang pembangkang kampus tidak bertanding. Mereka mula takut dengan movement aspirasi..Pelbagai aktiviti telah dijalankan bagi memastikan bahawa aspirasi adalah satu gerakan pelajar yang mampu mendukung aspirasi kerajaan dan sealiran dengan pihak pemerintah.
MPP aspirasi telah menang dan YDP yang dilantik ialah Ahmad Faizul ( dihantar mengajar ke sarawak atau sabah tak silap ) dan Nydp Mohd Najib Bin Saher sekarang sedang mengajar di batu pahat. Najib membawa watak agama yang tinggi sehingga membuktikan bahawa kumpulan fauzi bain sebenarnya kurang dalam aspek pendekatan islam. Kabinet aspirasi dikuasai oleh pihak aspirasi.

Tahun 2005

PRK tahun 2005 kabinet MPPUPSI masih dikuasai oleh aspirasi. Gerakan pembangkang ketika ini masih hebat dimana kebanyakanya puak-puak pembangkang berada di kolej KHAR...(kolej harun aminurashid).Mereka semakin lantang untuk menentang aspirasi kerana dibuat speaker corner oleh pihak universiti. Melalui platfom speaker corner ini puak pembangkang banyak mengkritik pentadbir dan aspirasi serta kerajaan-Namun, di bawah pimpinan saudara faizul , najib dan rakan rakannya aspirasi menang buat kali kedua.Aspirasi mewujudkan sayap sahabat mahasiswa universiti.

Tahun 2006

Akhir tahun 2005, jawatan tnc hep dato dollah tidak di sambung dan aspirasi mengalami zaman kegelapan. HEP di susun semula dengan pendokong kepartian pembangkang. SMU sudah mula dianaktirikan oleh pihak UPSI dan gerakan semakin merudum.Puak-puak pembangkang semakin aktif dan semakin ramai pelajar terpengaruh dengan gerakan pelajar dikolej terutamanya di KHAR. KHAR merupakan kubu pembangkang.
Tahun 2006 prestasi aspirasi merudum disebabkan oleh perpecahan diantara ahli aspirasi itu sendiri yg dipengaruhi oleh gerakan GPMS yang dibawa oleh mohd faiz. .Gerakan GPMS telah memecahkan aspirasi kepada 2 puak iaitu aspirasi 1 dan aspirasi 2.Keadaan ini menambahkan kekuatan kepada pro pas di kampus.
Ketika ini aspirasi menang tipis dan wujud sikap talam dua muka dalam aspirasi sendiri. Untuk menyedapkan keadaan, MPP aspirasi tetap di isytiharkan menang walaupun kalah sebenarnya . Semua ini adalah permainan prof aminah seorang vc yang langsung tak tahu dan tak ambil tahu soal survival politik kampus.

Tahun 2007 hingga sekarang

Peninggalan prof aminah sebenarnya yang menyebabkan upsi tunggang langgang dan mahasiswa upsi lebih suka berpolitik dan melawan kerajaan. Prof Aminah gagal dalam mengawal gerakan student upsi. prof aminah menjalankan pendekatan tutup pintu kepada semua pihak yang ingin mendedahkan mahasiswa dengan ilmu kepimpinan . HEP selepas tahun 2007 hanya mengeluar kenyataan bahawa pro kerajaan menang setiap kali PRK. Pada dasarnya aspirasi kalah dan tumbang di upsi sehingga sekarang. Bagi prof aminah, tiada kepentingan menjaga politik kampus. Akhirnya, tergadailah maruah guru yang lahir dari upsi.lahirlah mahasiswa upsi yang kurang ajar. sekiranya aminah bertindak dengan cekap bersama HEPnya . sudah pasti upsi dapat diselamatkan.Tahniah kepada UST FAUZI BAIN DAN PROF AMINAH MANTAN VC UPSI.

Sumber KLIK DISINI

Pok Nik Samakan #bebaskananwar901 Seperti Sembahyang Jumaat.Apa dah jadi dengan Pok Nik nie samakan perhimpunan haram #bebaskananwar901 dengan umat Islam berhimpun semasa Solat Jumaat dan sembahyang Fardu yang lain.MKP nak tanya hukum mana yang Pok Nik guna pakai??????? Solat berjamaah, berhimpun di Padang Arafah dan berhimpun dalam masjid disamakan oleh Nik Aziz sebagai demonstrasi. Dia tidak nampak sebarang perkataan lain yang lebih sesuai kecuali DEMONSTRASI. Sebabnya demonstrasi itu merupakan satu keuntungan kepada PAS dan Pakatan Rakyat.


 Tiada yang menghairankan kalau orang tua itu mengeluarkan 'fatwanya'. Demonstrasi adalah menunjuk perasaan kerana tidak berpuas hati. Perhimpunan dan demonstrasi adalah dua perkataan dan dua pengertian yang sama sekali berbeza, sama ada anda seorang pakar bahasa mahupun menguasai ilmu mantik. Kalau bersolat jemaah pun dikatakan demonstrasi, agak-agaknya kepada siapa sebenarnya perasaan tidak berpuas hati itu hendak ditunjukkan?


Kalau dah berdemonstrasi, datang mana pula 'disengajakan solat itu kerana Allah Taala?' Apakah solat itu suatu paksaan atau latihan jiwa dan fizikal? Adakah solat itu suatu manifestasi tunjuk perasaan atau sebenarnya satu isyarat pematuhan dan penyerahan hamba kepada Khaliq?

Kalau solat itu disamakan sebagai DEMONSTRASI, di mana pula letaknya Qasad, Ta'arrudh dan Ta'yin? Apakah demonstrasi yang dilakukan oleh mana-mana pihak yang tidak berpuas hati terhadap sesuatu kerajaan atau organisasi itu terdiri daripada 3 rukun iaitu qasad, ta'arrudh dan ta'yin seperti wajibnya ketiga-tiga rukun itu di dalam solat sama ada solat itu bersendirian mahupun berjemaah? Apakah demonstrasi yang disebut oleh Nik Aziz itu mempunyai qasad, ta'arrudh dan ta'yin seperti berhimpun di Arafah yang merupakan salah satu perkara wajib dalam ibadah Haji?

Berikut pandangan Ustaz Fathul Bari tentang Demonstrasi aman yang dinyatakan oleh pihak Pakatan rakyat.


Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, meminta kerajaan memberi hak kepada rakyat untuk berhimpun termasuk pada 9 Januari ini sempena kempen pembebasan Datuk Seri Anwar Ibrahim.
Katanya, perhimpuan itu langsung tidak bersalahan dengan demokrasi, apa lagi kerana peluang berhimpun itu sendiri diajar oleh Islam.Beliau berkata demikian kepada media selepas majlis penyerahan kunci kediaman penjaga gol bola sepak negara, Khairul Fahmi Che Mat, 23, di Taman Kurnia Jaya, Pengkalan Chepa, tengah hari tadi.
Katanya, Islam tidak menghalang demonstrasi atau berhimpun kerana ianya ada pada agama suci itu sendiri.“Hari-hari kita berhimpun sebanyak lima kali sehari iaitu di masjid atau sekali setiap minggu, iaitu solat Jumaat,” ujarnya yang juga Menteri Besar Kelantan.
Menyentuh tentang masalah yang dihadapi oleh Anwar kini, beliau yakin ketua Pembangkang itu hanya dikhianati.Tambahnya, lagipun mahkamah belum lagi memutuskan Anwar bersalah.
“Kalau mahkamah putuskan dia bersalah, memang tak munasabah semuanya tu.“Yalah, di dunia ni kita boleh cipta macam-macam perkara, tetapi akhirat nanti terimalah pembalasannya,” ujarnya lagi.Beliau juga mendakwa, punca utama Umno dan BN bermusuh dengan bekas timbalan perdana menteri itu kerana Anwar kini melawan mereka.SUARAPAKATANRAKYAT.

Maruah PAS Telah Dijual Oleh Nanyang!!!Nanyang Siang Pau telah menyiarkan artikel yang mengupas atau menjelaskan hudud kepada pembacanya setelah isu hudud kembali bangkit mewarnai politik Malaysia.Tindakan Nanyang Siang Pau ini walaupun konon berniat baik iaitu untuk memberi pemahaman kepada kaum Cina berkenaan hudud yang ingin dilaksanakan PAS, tetapi ia juga secara tidak langsung dilihat sebagai provokasi terhadap agama Islam.Ini kerana, akhbar tersebut juga menyiarkan kenyataan Pheng Yin Huah, Presiden Hua Zong iaitu sebuah NGO yang mewakili kaum Cina yang menganggap hudud sebagai membawa keresahan kepada masyarakat bukan Islam di Malaysia. 


PAS telah bertindak tegas meminta agar Nanyang Siang Pau menarik balik artikel tersebut tetapi telah dikritik keras oleh NGO-NGO Cina yang menyatakan sokongan mereka kepada akbar tersebut. dan menuduh PAS dan PKR sebagai menghalang kebebasan akhbar.Benarkah PAS menghalang kebebasan akhbar?Hakikatnya,, tindakan PAS adalah wajar bagi memastikan hukum hudud tidak disalahtafsir atau dipermainkan oleh pihak-pihak yang kurang arif tentangnya dan mungkin punya agenda tersembunyi. Dalam hal ini, kita merasa terkilan dengan sikap DAP yang langsung tidak berusaha membantu memberi penjelasan kepada masyarakat Cina agar tidak merasa resah dengan hudud dan tidak terpengaruh dengan provokasi Nanyang Siang Pau. 


Umum tahu bahawa PAS telah melakukan berbagai-bagai pengorbanan untuk DAP sehinggakan sanggup membelakangkan Himpunan Sejuta Ummah demi menjaga hati DAP.  Oleh itu, kita ingin bertanya, kenapakah sukar benar bagi DAP untuk membela PAS dalam isu hudud ini?Bukankah telah diterangkan bahawa hudud adalah untuk orang Islam tetapi ruang untuk berbincang mengenai kedudukan bukan Islam dalam undang-undang ini sentiasa terbuka.Mungkin DAP inginkan pendirian yang pasti mengenai kedudukan bukan Islam dalam hudud, tetapi soal ini seharusnya ditangani dari dalam dan bukannya dengan melibatkan akhbar dan NGO-NGO Cina yang lain.   Tindakan melibatkan semua kumpulan yang mewakili kaum Cina untuk menentang PAS dilihat sebagai usaha DAP untuk menekan PAS agar mengikut apa saja yang baik untuk kaum Cina. SUARAPAKATAN.Demonstrasi Kempen "Bebaskan Anwar 901" Tidak Akan Ubah Keputusan MahkamahMenteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein berkata, sebarang demonstrasi jalanan tidak akan mengubah mana-mana keputusan mahkamah.
Beliau yang merujuk kepada demonstrasi Kempen "Bebaskan Anwar 901" yang dirancang pada Isnin ini berkata, orang ramai tidak perlu terlalu emosi dan mudah terpengaruh jika ada pihak tertentu cuba menghasut mereka bagi menyertai demonstrasi berkenaan.
"Saya nak ingatkan orang ramai kes yang ada di mahkamah yang akan dijatuhkan hukumannya tak lama lagi sudah lama berjalan, kenapa baru sekarang ada perancangan tertentu," katanya kepada pemberita selepas menghadiri mesyuarat pasca kabinet kementerian itu di sini, Rabu.
Demonstrasi itu dikatakan bertujuan menuntut keadilan bagi Ketua PembangkangDatuk Seri Anwar Ibrahim apabila Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur dijadual memberi penghakiman berhubung kes liwat membabitkan beliau pada hari tersebut.
Hishammuddin berkata, polis tidak akan berkompromi dengan cubaan penganjur untuk mengadakan perhimpunan itu sehingga boleh mengganggu-gugat keselamatan orang awam.
"Yang menjadi sandaran Polis Diraja Malaysia ialah keselamatan, ketenteramandan kepentingan orang awam termasuk peniaga dan penjaja. Jika tidak menjejaskan keadaan, saya tengok tidak mendatangkan masalah.
"Tetapi kalau sekiranya jelas apa yang nak dilakukan ini disengajakan atau akan menimbulkan huru-hara ini akan menjadi pertimbangan pihak polis," katanya.
Pada sidang akhbar sama, Ketua Polis Negara Tan Sri Ismail Omar berkata, beliau telah mengarahkan Ketua Polis Kuala Lumpur Datuk Mohmad Salleh untuk mengadakan pertemuan dengan penganjur demonstrasi itu.
Dalam perkembangan lain, Ismail sekali lagi menegaskan bahawa anggota polis tidak menggunakan kekerasan ketika menyuraikan perhimpunan haram anjuran kumpulan penuntut Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM) selepas sambutan Ambang Tahun Baru di Universiti Pendidikan Sultan Idris, Tanjong Malim, Perak Ahad lepas.
"Jadi tuan-tuan tengok sendiri. Kita dah tunjuk video itu. Sudah ada dalam Youtube sekarang ini. Nilai sendirilah siapa yang bercakap benar siapa yang tak benar," katanya sambil menegaskan polis cukup profesional dalam menghadapi kejadian itu. - BERNAMA

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive