RAPID

Saturday, January 7

Pembaca Buletin, Jay Jamalina Tersasul Sebut Nama PM Anwar Ibrahim... Mohon Maaf Melalui Twitter @JAYJAMALINAPembaca berita Buletin Utama TV3 sebentar tadi membuat kejutan apabila tersasul menyebut nama Perdana Menteri sebagai Anwar Ibrahim. Beliau kemudian memohon maaf menerusi mikroblog twitter...

Nama penanya di Twitter Jay Jamalina, manakala nama sebenarnya adalah Nur Jamalina Mohd Jamali.


Dalam mesejnya di Twitter sebentar tadi, Nur Jamalina berkata:

Dalam bahasa melayu

@JAYJAMALINA *muka masam* Terlalu banyak berita tentang Anwar (Anwar Ibrahim) dalam blok pertama. Nak cakap Najib, tersasul sebut Anwar. Bagus lah tu Jay. Bagus. *tepuk tangan perlahan*

Dan disusuli pula oleh Twitter seterusnya dengan melihat respon ratusan mesej di Twitter yang mengutuknya, lantas Jay memohon maaf dengan berkata:

@JAYJAMALINA Saya ingin memohon maaf atas kata-kata saya yang tersasul semasa Buletin Utama sebentar tadi. Ia sememangnya tersasul cakap. Tidak disengajakan.

Sumber BROJINGGO.

MKP kata:Jika dah buat salah dan dengan segera mohon kemaafan tak salah,akan tetapi Nur Jamalina nie cun orangnya.sebagai pembaca berita baru tersasul itu adalah lumrah kita manusia pasti membuat silap.Jangan pulak jadi macam Pak Sheik heeeeeee

#Anwar901: Pembangkang Tolak 10 Syarat.Pastinya ini akan terjadi kerana mereka tidak akan berpuas hati dengan peraturan yang telah ditetapkan oleh pihak Polis.Malahan jika membenarkan monyet ini berkumpul pastinya akan membuat onar dan pelbagai masaalah.Budak AMK nie spises macam tue mana boleh duduk diam.

Pembangkang menolak sepuluh syarat yang ditetapkan polis kepada penganjur dan penyokong Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim ketika demonstrasi 901 yang dijadual berlangsung Isnin ini.Polis mengenakan sepuluh syarat kepada penganjur demonstrasi 901 setelah menimbang faktor keselamatan dan ketenteraman awam.ia nyatermasuk tidak membenarkan penggunaan risalah dan kain rentang dengan perkataan 'Bebaskan Anwar 901' atau 'Bebaskan Anwar' semasa perhimpunan itu.

10 syarat bagi perhimpunan 9 Januari

1. Penggunaan risalah/ banner dengan tagline ‘Bebaskan Anwar 901’ atau ‘Bebaskan Anwar’ adalah tidak dibenarkan sama sekali semasa perhimpunan berlangsung.

2. Penggunaan pembesar suara selain daripada ‘loud hailer’ tidak dibenarkan. Penggunaan (2) dua buah loud hailer dibenarkan bagi tujuan mengawal selia peserta perhimpunan.

3. Pengucapan awam tidak dibenarkan sama sekali.

4. Penganjur perlu memastikan peserta perhimpunan tidak boleh membuat apa-apa perbuatan, membuat bising, memberi apa-apa isyarat yang boleh mengganggu prosiding mahkamah.

5. Tempat perhimpunan yang dibenarkan adalah di pakir awam sebelah kiri jalan utama ke mahkamah. Kawasan ini akan diletakkan pita polis untuk menentukan batasan dan sempadannya. Peserta tidak dibenarkan berada di luar kawasan tersebut.

6. Sekiranya kawasan tersebut sudah dipenuhi dengan peserta perhimpunan maka peserta lain hendaklah bersurai dan beredar dari kawasan pakir mahkamah.

7. Penganjur hendaklah memastikan peserta perhimpunan tidak membawa sebarang senjata dan para peserta hendaklah memberi kerjasama kepada pihak berkuasa untuk membuat pemeriksaan sekira perlu.

8. Penganjur hendaklah memastikan semua peserta perhimpunan bersurai tidak lewat daripada tempoh satu jam selepas keputusan Mahkamah diumumkan.  

9. Penganjur dan peserta perhimpunan hendaklah mematuhi semua arahan yang diberikan oleh pihak polis dari masa ke semasa demi untuk menentukan keamanan perhimpunan tersebut.  

10.  Peserta perhimpunan tidak dibenarkan melakukan khianat atau bencana kepada harta awam atau mana-mana harta di kawasan tersebut.


ChinaDoll Penang Cuti Sokong #Anwar901 Guan Eng,Perdana Menteri interim???Perdana Menteri interim akan dilantik sementara menunggu beliau dibebaskan dari penjara – jika Pakatan Rakyat berjaya merampas Putrajaya dari Barisan Nasional (BN).Persoalannya sekarang, siapakah dari kalangan pimpinan Pakatan Rakyat sedia ada yang boleh diharap untuk memegang jawatan tersebut sementara menunggu proses yang sepatutnya selesai untuk membebaskan Anwar?Siapa pun dia, orang ini mestilah diterima oleh semua lapisan rakyat dalam Pakatan Rakyat, selain partinya sendiri.


Tidak setakat itu, pemimpin tersebut mestilah seorang yang boleh dipercayai untuk menyerahkan semula jawatan Perdana Menteri kepada Anwar bila masa itu tiba nanti dan paling penting tidak mengambil peluang di dalam tempoh tersebut untuk menguatkan pengaruhnya pula.MKP ingin mencadangkan agar Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng dilantik sebagai Perdana Menteri interim yang disebut Anwar, walaupun perkhabaran kuat yang masuk ke gegendang telinga penulis menyatakan Azmin Ali atau Nurul Izzah yang akan menduduki jawatan tersebut.


Pandangan MKP mengenai Guan Eng adalah berdasarkan hakikat bahawa kaum cina ini boleh dipercayai dalam hal-hal sedemikian, selain jangkaan bahawa DAP juga akan menguasai kerusi terbanyak di Dewan Rakyat.Bukan tidak percaya dengan kebolehan pemimpin lain dalam Pakatan Rakyat seperti Datuk Nik Aziz, Datuk Seri Hadi (sebagai tambahan kepada Azmin atau Nurul Izzah) , tapi seperti disebut pada awal artikel ini tadi, pemimpin tersebut perlulah boleh diterima semua kaum dalam Pakatan Rakyat.

Percayalah, pemilihan Azmin atau Nurul Izzah hanya akan menyelesaikan separuh dari masalah – memastikan jawatan Perdana Menteri diserah semula kepada Anwar, sedangkan pemilihan Guan Eng akan juga memastikan rakyat dan pentadbiran kerajaan berjalan dengan lancar sementara menantikan Anwar bebas dari penjara.
Justeru, tidak syak lagi bahawa Guan Eng adalah pemimpin yang memenuhi kriteria sebagai Perdana Menteri interim yang disebut Datuk Seri Anwar.
Berapi :Akibat #Anwar901 300 Ahli PKR Tinggalkan Parti


Dato Zainal Abidin Osman  menyampaikan sumbangan kepada 10 keluarga  bagi setiap kaum india,melayu dan cina yang kurang berkemampuan dimajlis yang berlangsung tadi.


NIBONG TEBAL - Seramai 300 ahli & penyokong Pakatan Rakyat kawasan Dun Sungai Acheh , Nibong Tebal hari ini bertindak keluar parti itu dan menyertai parti dalam BN iaitu UMNO , MCA , MIC dan Gerakan setelah kecewa dan hilang kepercayaan dgn kepimpinan kerajaan DAP diterajui Lim Guan Eng .

Kumpulan itu menyerahkan borang keanggotaan untuk menyertai UMNO kepad Pengerusi BN Parlimen Nibong Tebal , Datuk Zainal Abidin Osman dalam  satu majlis di Sungai Acheh  di sini, hari ini."

Menurut Mantan Pengerusi JKKKN & Ketua Ranting PKR Sg Acheh Hj Ahmad Bin Ibrahim berkata, mereka telah memberi peluang Kerajaan negeri DAP menjalankan tanggungjawab menyelesaikan masalah rakyat di kawasan ini tetapi mereka gagal melaksanakan apa yang dijanjikan .

"Mereka langsung tidak pedulikan masalah rakyat terutama kami di sini di Dun Sungai Acheh , Sebaliknya UMNO dan BN banyak membantu menyelesaikan masalah penduduk di kawasan ini " katanya .

Selain itu, pihak Utara News juga dimaklumkan bahawa lebih 1000 orang penyokong Pakatan Rakyat telah keluar secara senyap lebih dahulu dan kelompok ini berjanji akan menyokong BN pada PRU 13 akan datang 
sumber : Utara NEWS 
Berapi :Akibat #Anwar901 Ahli PKR Tinggalkan PartiMaklumat yang baru diterima oleh MKP dari rakan seperjuangan yang kini berada dilokasi seramai 300 ahli dari Pakatan Rakyat telah keluar dari Parti dan kini telah menyertai UMNO/MCA dan MIC Borang keahlian mereka telah diterima Dato Zainal Abidin Osman sebentar tadiUntuk makluman tuan seramai 300 pengundi  didalam KADUN Sg Acheh  menyertai UMNO/MCA/GERAKAN & MIC sebentar tadi mereka terdiri daripada parti DAP/PAS & KEADILAN. HJ AHMAD BIN IBRAHIN merupakan mantan Pengerusi JKKKN Pulau Pinang dan Ketua Cabang Sg Acheh.. Wakil bagi pihak  Haji Ahmad iaitu Musa Ali..menyatakan bahawa, selama ini mereka memberi peluang Kerajaan negeri utuk mengambil tanggungjawab tetapi pihak kerajaan negeri  gagal melaksanakan apa yang diberjanji sebelum PRU 12.. Tetapi berlaku disebaliknya, BN YG KALAH TELAH TURUN PADANG BAGI MENYELESAIKAN MASALAH RAKYAT..utuk makluman sudah lebih 1000 org telah pun keluar secara senyap2 utk memberi komitment kepada Barisan Nasional.Laporan dari saikopen

Majoriti Rakyat Meluat dengan berbagai kerenah Anwar Ibrahim...


Berikut adalah kiriman Email kepada sebuah portal politik tanah air.Ternyata rakyat telah meluat dan kesal dengan apa yang akan berlaku dan kerenah atau tabiat yang ditunjukkan oleh Ketua Pembangkang.
SAYA sudah terlalu bosan dengan hal-hal serta kerenah yang ditimbulkan berkaitan Datuk Seri Anwar Ibrahim.
Saya rakyat biasa yang bukan ahli politik, bukan NGO dan bukan siapa-siapa. Yang nyata dan pasti saya amat cintakan kedamaian dan ketenangan di dalam mencari rezeki dan hidup di kota serba maju dan membangun ini. Saya mahu kerajaan bertindak dengan lebih tegas ke atas pelampau-pelampau yang begitu taksub dengan Anwar Ibrahim ini.
Tindakan mereka itu semua akan menyusahkan banyak pihak, termasuk yang tiada kaitan secara langsung. Sungguh memalu dan merugikan. Bangsa lain sibuk bertungkus-lumus mencari kekayaan, membina empayar perniagaan lebih besar serta mahu terus menguasai ekonomi.
Tetapi bangsa Melayu majoritinya terlalu sibuk berpolitik. Yang tidak tahu menahu dan faham hujung pangkal pun sibuk mahu menyertainya, khususnya pelajar-pelajar IPTA yang rata-ratanya masih mentah. Mereka sudah alpa akan tanggungjawab serta matlamat mereka sebagai pelajar dan harapan tinggi keluarga.
Tindakan mereka ini semua akan merugikan serta tidak membawa apa-apa keuntungan, baik kepada bangsa mahu pun negara. Bahkan, ia boleh meruntuhkan apa yang telah dibina dan usahakan dengan keringat dan darah oleh pemimpin-pemimpin agung terdahulu.
Dalam hal-hal sebegini, peranan pihak berkuasa iaitu polis dan tentera amat diperlukan demi untuk terus menjaga keamanan, ketenteraman awam dan menstabilkan keadaan sekiranya berlaku apa- apa perkara yang tidak diingini.
Pelampau-pelampau ini di antara niat lain mereka adalah mahu mensabotaj negara.
Secara tidak langsung mahu menggambarkan ke mata dunia bahawa kerajaan sekarang di bawah pimpinan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak ini terlalu zalim, jahat, menyalahguna kuasa dan sebagainya.
Pada mereka, apa jua yang dibuat oleh kerajaan, semuanya tidak betul. Tidak ada satu pun yang baik di mata dan hati mereka. Pada mereka, hanya mereka sahaja yang betul dan sesetengahnya berasakan diri mereka maksum.
Semuanya telah dibuat dan dilakukan sebaik mungkin khususnya untuk rakyat semua. Sebagai hamba, yang terbaik hanya kepada Allah SWT sahaja. Kita berserah. Allah Maha mengetahui segala- galanya.
Saya terlalu sedih dan amat dukacita melihatkan bangsa saya yang sebegini rupa.
Tindakan mereka semua seumpama telah kehilangan kewarasan sebagai insan dan manusia bertamadun, sedangkan mereka sebagai khalifah di muka bumi dan semulia-mulia makhluk kejadian yang mempunyai akal, fikiran, hati serta perasaan.-INSAN KERDIL Kepada agenda daily.

Friday, January 6

Sah Azmin Ganti #Anwar901???

PETALING JAYA - Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali mendesak Pas mengambil tindakan sewajarnya terhadap Exco Selangor, Datuk Dr Hasan Ali ekoran kenyataanya meminta orang ramai tidak hadir menyertai perhimpunan 901.

Azmin berkata, kenyataan Hasan telah melanggar prinsip dan semangat yang ada dalam Pakatan Rakyat (PR) dan beliau tidak sewajarnya berkata demikian.

"Sebagai Exco kerajaan negeri, beliau tidak sewajarnya mengeluarkan kenyataan seperti itu. Itu kenyataan tidak bertanggungjawab.

"Ketika beliau menyerang Datuk Seri Anwar Ibrahim, Datuk Nik (Abdul) Aziz (Nik Mat) sedang meraikan Anwar. Kalau Nik Aziz pun beri sokongan dan akan hadir (Himpunan 901), maka siapa Datuk Hasan? Jangan terlalu celupar," katanya pada sidang media hari ini.

Hasan semalam mengeluarkan kenyataan bahawa perhimpunan Kempen Bebaskan Anwar 901 Isnin ini tidak perlu disertai dan tidak wajar diadakan kerana tujuannya hanya membabitkan isu peribadi seorang pemimpin, bukannya soal masyarakat.

“Saya menasihatkan kepada masyarakat terutamanya orang muda janganlah hadir pada perhimpunan tersebut, saya tidak reda melihat anak-anak bangsa melibatkan diri dengan perkara peribadi orang lain.

“Saya bimbang jika kita teruskan sikap demonstrasi ini, negara kita akan terdorong ke arah araki seperti negara tidak berundang,” katanya.

Sehubungan itu, Azmin yang juga Ahli Parlimen Gombak ini menegaskan, perhimpunan Bebaskan Anwar 901 bukan bertujuan peribadi semata-mata, tetapi bertujuan bagi menunjukkan solidariti terhadap Anwar dan tentangan rakyat terhadap politik negara yang kotor.

Hasan merupakan Ahli Dewan Undangan Negeri kerusi Gombak Setia yang terletak dalam bahagian Parlimen Gombak.

Semalam, Azmin turut menulis di laman Twitternya dengan mengatakan bahawa: "Hasan Ali sudah buta hati dan buta mata. Hanya mampu mengulangi skrip Umno."

Susulan tweet itu juga, Azmin menulis, "Ketika Hasan Ali mencerca DSAI, pada masa yang sama, 5 petang tadi YAB Tuan Guru Dato' Nik Aziz sedang meraikan DSAI di Kota Bharu."

Justeru, Azmin mempersoalkan, "adakah beliau pemimpin bermoral sehinggakan org lain buruk semua?"

Oleh itu, Azmin meminta agar Pas mengambil tindakan tegas terhadap Hasan kerana dikhuatiri beliau mempunyai agenda tertentu.SINAR HARIAN.

Nik Aziz/Hadi Awang Lacurkan PAS Demi #BebaskanAnwar901.

MKP mendapat khabar malah sudah heboh diperkatakan bahawa Datuk Nik Aziz Nik Mat dan Datuk Seri Abdul Hadi Awang akan hadir di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur, Jalan Duta pada 9 Januari depan untuk memberikan sokongan kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam menghadapi keputusan perbicaraan kes liwatnya.

Walaupun niat dan tujuan itu kelihatannya baik tapi MKP lihat Nik Aziz dan Hadi tidak perlu sebenarnya untuk hadir ke mahkamah pada hari tersebut demi melindungi intergriti PAS sebagai parti yang memperjuangkan Islam.

Mungkin ada yang tertanya, apa kaitan intergriti PAS sebagai parti Islam dengan keputusan kes Anwar?

Alasan MKP, jika kita telusuri semula proses undang-undang kes ini sejak 3 tahun lepas, jelas sekali Ketua pasukan pembelaan Anwar, Karpal Singh sedang mencabar kesahihan akta dimana Anwar dituduh, dengan cuba menimbulkan keraguan bahawa perlakuan homoseksual itu memang berlaku tapi atas dasar sama suka (Seksyen 377C), bukan secara paksa (Seksyen 377B) seperti dalam pertuduhan.

Untuk menyokong teori suka sama suka itu, Karpal telah membangkitkan persoalan kenapa Saiful tidak lari, masih lagi boleh makan karipap bersama dengan Anwar dan pelbagai perkara lagi yang berkaitan.

Karpal dan pasukan pembelaan pimpinannya juga tidak langsung mencabar kesahihan bukti DNA yang dijumpai dalam dubor Saiful. Yang dicabar ialah proses untuk mendapatkan bahan bukti tersebut dan sama ada bukti itu telah tercemar.

Ini juga bukti bahawa Karpal benar-benar serius mahu menunjukkan kepada mahkamah bahawa perlakuan homoseksual itu berlaku tapi secara suka sama suka.

Katakanlah, jika Hakim Mohd Zabidi Md Diah menerima hujahan Karpal bahawa perlakuan homoseksual memang berlaku, tapi atas dasar suka sama suka, Anwar memang akan bebas tapi perlu membayar dengan harga yang amat mahal - masih dipalit dengan perlakuan homoseksual cuma bukan secara paksa tapi lebih teruk lagi, suka sama suka.

Justeru, sebagai sebuah parti yang memperjuangkan Islam (melalui konsep negara kebajikan), adakah pernyataan itu baik untuk perjuangan PAS? Jika ada yang terlupa, penghakiman itu akan direkodkan dalam Malaysia Law Journal (MLJ) yang jadi rujukan bakal pengamal undang-undang zaman berzaman.

Jelasnya apa pun takrifan dan kefahaman kita semua mengenai kes ini, tetap fakta yang jelas dan dijurnalkan ialah dalam kes Anwar wujud perlakuan homoseksual suka sama suka.

Inilah tempat dimana Nik Aziz dan Hadi Awang sebagai pemimpin Islam ,terperangkap dengan strategi pembelaan yang digunakan Karpal untuk memastikan Anwar bebas. kehadiran itu juga sebagai memberi sokongan kepada perlakuan liwat suka sama suka!!

Meloyakini Minfa Maaf Pada Pehin Seri......Terbaru apabila MalaysiaKini meminta maaf kepada Tan Sri Taib Mahmud berhubung penyiaran 12 ARTIKEL berkaitan penyelewengan dalam urusan pembalakan pada tahun 2007.  Permohonan maaf ini adalah jalan penyelesaian ke atas saman yang dkemukakan Taib kepada Mkini Dot Com kira-kira 4 tahun lepas.Persoalannya sekarang, kenapa perlu meminta maaf?
Artikel yang diterbitkan bukan satu atau dua tapi 12 artikel keseluruhannya!  Sudah tentu penerbitan artikel sebanyak ini memerlukan kajian yang mendalam dan sumber yang banyak.
Persoalannya sekarang, kemana hilang sumber dan kajian-kajian tersebut sehingga MalaysiaKini begitu mudah mengemukakan permohonan maaf?
Umum mengetahui, Pakatan Rakyat dan parti komponennya begitu menyokong MalaysiaKini, baik dari segi berita mahupun kewangan.
Pemilihan MalaysiaKini sebagai ‘medium berita tidak rasmi’ Pakatan Rakyat pada satu ketika memang tepat kerana keupayaan wartawan MalaysiaKini membongkar segala penyelewengan kerajaan Barisan Nasional.
Tapi itu dulu.
Kebelakangan ini MalaysiaKini kelihatan kehilangan arah.  Berita yang dilaporkan lebih kepada manipulasi politik yang memualkan.  Tidak terkecuali dalam hal saman Taib Mahmud ke atasnya, itupun nak dipusing-pusingkannya juga.
MalaysiaKini hari ini memetik laporan Sarawak Post yang memberikan ‘kemenangan’ kepada MalaysiaKini dalam pertikaian undang-undang dengan Taib Mahmud.  Walaupun disiarkan oleh Sarawak Post tetapi kenapa MalaysiaKini begitu dangkal untuk ‘menyedut’ masuk berita tersebut ke dalam halamannya?
Fakta tetap fakta, kemenangan apa kalau MalaysiaKini yang ‘sukarela’ meminta maaf kepada Taib secara terbuka di dalam mahkamah?
Itu bukan kemenangan tapi kekalahan.  Pusinglah kot mana sekalipun, tetap hakikat sebenarnya, MalaysiaKini ‘dilihat’ berdusta dalam penyiaran artikel tersebut apabila meminta maaf kepada Taib.
Hendaknya, biar MalaysiaKini bankrap kerana kos guaman kes ini dan membayar jumlah saman yang diputuskan mahkamah, daripada menggadai maruah, kredebiliti dan intergritinya dengan meminta maaf!!
Mungkin pengurusan MalaysiaKini merasakan, pertikaian undang-undang yang berpanjangan akan memakan sumber kewangan mereka yang bukan sedikit.
Tapi sedarkah MalaysiaKini bahawa dengan meminta maaf, mereka akan jauh lebih kerugian kerana tidak ada lagi orang yang mahu melanggan berita dari MalaysiaKini kerana sumber dan nilai berita itu sendiri yang boleh dipertikaikan.
Apatah lagi bila Pakatan Rakyat turut terseret sama kerana isu-isu yang dibangkitkan dalam 12 artikel tersebut menjadi bahan kempen dalam pilihanraya negeri yang lepas.  Sekarang Pakatan Rakyat terpaksa mencari isu-isu terbaru dalam menghadapi pilihanraya umum yang akan datang bagi memastikan kemenangan kerusi-kerusi Parlimen di Sarawak.
Sebelum ini pun langganan berita dari MalaysiaKini dilaporkan semakin merosot, sukar dibayangkan apa yang akan berlaku selepas ini.  Mungkin Steven Gan terlupa, tapi portal berita internet bergantung sepenuhnya kepada kredebiliti dan intergriti untuk melariskan langganan
Justeru penulis menyokong tindakan penganjur Kempen Bebaskan Anwar 11 memilih portal Malaysian Insider sebagai penyiar dan pembekal berita rasmi.  Memang ia pemilihan yang tepat dengan masa dan keadaannya.SUARAPAKATANRAKYAT.

Berapi :Video Membuatkan Anwar Ketaq Lutut

Rupa-rupanya, seorang wartawan pro-pembangkang yang hadir semasa 'diskusi' di antara pelajar USM semalam, telah menulis artikel 'khas' tentang MiM. Terima kasih.

MiM tidak pasti sama ada beliau tidak puas hati tapi MiM dapat mengagak tujuan beliau menulis artikel tersebut.

Mana tidaknya, di depan pelajar dan rakan wartawan yang lain, beliau 'dibelasah' terkedu malu kerana hujah beliau begitu senang di patahkan oleh MiM sendiri yang turut hadir semalam.

Beliau menafikan perusuh di UPSI menimbulkan sebarang provokasi sedangkan bukti sangat jelas menunjukkan perusuh-perusuh tersebut menggunakan bahasa yang biadap dan kasar. Bukan itu sahaja, mereka memanjat dan mahu merobohkan pagar pintu utama UPSI.

Dan adalah tidak masuk akal apabila perusuh-perusuh tersebut membuat demo jam 2 pagi.

Yang kelakarnya ialah kenyataan wartawan terkedu malu itu cuba berbohong tentang isu 'I'm a doctor, you know'!

nak tengok video sila kelaman berikut

http://empayar-pemuda.blogspot.com/2012/01/gempar-video-panas-ini-pasti.html

Berapi : Selangor Musnah Tanpa #Anwar901

Dari apa yang telah diperkatakan oleh pakatan pembangkang tentang kedudukan keyakinan rakyat Selangor terhadap PKR jika Anwar didapati bersalah oleh Mahkamah pada hari penentu kiamat yang dicanang oleh PKR. Hanya satu daripada setiap empat penduduk di negeri Selangor yang mempunyai keyakinan terhadap PKR tanpa ketua umumnya Datuk Seri Anwar Ibrahim, menurut kaji selidik yang dijalankan oleh Universiti Malaya (UM).


Daripada 795 responden yang disoal membabitkan semua kaum dan peringkat umur, hanya 25 peratus percaya bahawa PKR mampu meneruskan kesinambungan dan terus mantap tanpa Anwar sebagai ketuanya.33 peratus responden berpandangan sebaliknya manakala 42 peratus lagi tidak pasti.

Kajian berkenaan dijalankan di Selangor dari 3 hingga 11 Disember lalu dan meliputi kawasan parlimen Puchong, Sepang, Sabak Bernam, Hulu Selangor, Kuala Selangor, Selayang, Gombak, Ampang, Hulu Langat, Pandan, Subang dan Shah Alam.Enam puluh peratus daripada responden terdiri daripada bangsa Melayu manakala Cina dan India pula masing-masing mewakili 25 dan 12 peratus responden.
Zulkifli Nordin Dedah Tembelang #BebaskanAnwar901.Zulkifli Nordin  hari ini memberi 10 sebab kenapa rakyat tidak wajar turun menyertai perhimpunan haram yang dirancang pada 9 Januari ini.
Malah tegasnya dalam entri terbaru blognya zul4kulim.blogspot.com Mahkamah Rakyat wajib memakukan paku terakhir keatas keranda politik Anwar Bin Ibrahim!

Berikut 10 sebab kenapa rakyat tidak wajar menyertai perhimpunan haram tersebut.
1. Mengapa Anwar tidak membela diri dia sendiri dalam Mahkamah. Semasa diberi peluang membela diri, Anwar memilih tidak mahu memberi keterangan bersumpah.
Dalam kes tahun 1998, Anwar berani angkat sumpah dalam Mahkamah dan memberi keterangan bersumpah. Memberi butiran apa yang dia dakwa konspirasi. Soalan Hakim dijawab, soalbalas Pendakwaraya dipatahkan!
Tapi kali ini, Anwar langsung tidak angkat sumpah dalam Mahkamah! Anwar langsung tidak memberi keterangan bersumpah! Peluang terbuka luas depan Anwar untuk membela diri dia. Tapi tidak mengambil peluang tersebut!
Tapi teman faham, sebagai peguam teman tahu Anwar tersepit. Berlainan dengan kes 1998 bilamana polis kurang bukti. Setakat sebutir tilam untuk buktikan liwat.
Kes liwat Saiful kali ini ada videoklip CCTV Anwar berada di kondominium tersebut, ada catatan saksi nampak Anwar ditempat kejadian, ada kesan airmani dalam dubur Saiful, malah DNA Anwar dikesan dalam dubur Saiful, bukan atas tilam macam kes liwat Azizan!
Dalam keadaan itu, Anwar mengambil jalan selamat dengan langsung tidak angkat sumpah dalam Mahkamah dan memberi keterangan bersumpah.
Dengan cara itu, Hakim tidak boleh tanya soalan, Pendakwaraya tidak boleh soal-balas. Anwar selamat daripada disoal-siat, Anwar selamat daripada dilondehkan dalam kandang saksi!
Jadi rakyat kena gunakan otak, kalau Anwar sendiri tidak membela diri dia dalam Mahkamah, mengapa pula rakyat mahu diperlembukan untuk membela Anwar di jalanan!
2. Mengapa Wan Azizah, Presiden PKR yang juga bini Anwar tidak datang membela Anwar dalam Mahkamah. Sedangkan nama Wan Azizah disenaraikan sebagai saksi pembelaan Anwar? Adakah Wan Azizah tidak yakin dengan “kesucian” Anwar?
Bukankah Wan Azizah yang isytihar Anwar sebagai manusia anugerah tuhan? Bukankah Wan Azizah sanggup berbohong Anwar hendak ditembak mati sebab itu Anwar perlu lari ke Turki tidak lama selepas Saiful membuat lapuran polis mengadu diliwat Anwar?
Bukankah Wan Azizah sanggup berbohong jam Omega ada pada dia untuk melindungi kegiatan pelacuran Anwar dengan China-DOLL yang didedahkan oleh Datuk Eskay kawan baik Anwar sendiri?
Mengapa tiba-tiba dalam kes meliwat Saiful, Wan Azizah tidak menggunakan peluang membela Anwar dalam Mahkamah? Mengapa Karpal Singh tidak panggil Wan Azizah sebagai saksi memberi keterangan membela Anwar dalam Mahkamah!
Jadi rakyat kena gunakan otak, kalau Wan Azizah, Presiden PKR dan bini Anwar sendiri tidak membela diri Anwar dalam Mahkamah, mengapa pula rakyat mahu diperlembukan untuk membela Anwar di jalanan!
3. Mengapa Azmin Ali, Timbalan Presiden PKR yang juga anak emas Anwar tidak membela Anwar dalam Mahkamah!
Dalam kes liwat 1998, Azmin Ali sanggup beri keterangan bersumpah dalam Mahkamah. Malah Azmin sanggup dikenakan pertuduhan menipu dan berbohong kerana memberi keterangan palsu dalam Mahkamah dalam kes liwat 1998!
Malahan Azmin buat kenyataan sanggup pecahkan tembok penjara demi membebaskan insan tersayang!
Mengapa Azmin tidak menjadi saksi membela Anwar dalam perbicaraan meliwat Saiful?
Kenapa Karpal Singh sebagai peguam Anwar tidak panggil Azmin sebagai saksi untuk membela Anwar? Sedangkan sebagai orang yang rapat dengan Anwar, sebagai orang kanan yang kata pepatah “tidur sebantal baring sekatil” dengan Anwar, sudah tentu Azmin patut tahu pelbagai perkara tentang Anwar termasuk karakter Anwar.
Kenapa tidak pergi ke Mahkamah dan yakinkan Mahkamah mengenai karekter & akhlak Anwar!
Jadi rakyat kena gunakan otak, kalau orang kanan Anwar saperti Azmin sendiri tidak membela diri Anwar dalam Mahkamah, mengapa pula rakyat mahu diperlembukan untuk membela Anwar di jalanan!
4. Mengapa Anwar menggunakan khidmat Karpal Singh untuk membela dia dalam kes liwat di Mahkamah ini?
Sedangkan pada 22 Okt 1997, Karpal Singh yang mendedahkan dalam Parlimen dia ada bukti Anwar seorang peliwat! Dalam ucapan di Federal Hotel selepas itu, Karpal Singh menyatakan dia ada bukti dan dokumen Anwar kaki liwat!
Ucapan dan pendedahan Karpal itu menyebabkan ada pemimpin Pas memanggil Anwar dengan gelarana “Sheikh Anwar Al-Juburi”!
Bukan itu sahaja, Karpal Singh sebenarnya adalah peguam mangsa liwat kes 1998 Azizan Abu Bakar & pendedah kes itu iaitu Umi Hafilda!
Mengapa tiba-tiba Anwar mengambil Karpal Singh menjadi peguam dia bagi kes liwat Saiful tahun 2008? Mana pergi Raja Aziz Addruse, Haji Sulaiman Abdullah, Pawancheek Marican, Zainur Zakaria dan lain-lain?
Adakah kerana itu ada cadangan di Mahkamah kes liwat Anwar dengan Saiful ialah atas dasar suka sama suka, bukan dipaksa? Kot mane pun, liwat tetap berlaku, walaupun suka sama suka?
Jadi rakyat kena gunakan otak, kalau Anwar sendiri mengambil Karpal Singh yang menuduh dia meliwat tahun 1997 untuk menjadi loyer dia bagi kes 2008 mengapa pula rakyat mahu diperlembukan untuk membela Anwar di jalanan!
5. Mengapa Anwar tidak membela diri dia dalam mahkamah dengan membuktikan alibi dia, kononnya dia tidak ada ditempat kejadian meliwat Saiful itu? Kenapa saksi alibi tidak dipanggil memberi keterangan?
Kenapa Haji Hasanudin, tuanpunya kondominium yang juga kawan Anwar tidak dipanggil? Kenapa Mokhtar, pengawal peribadi Anwar yang juga adik ipar dia tidak dipanggil?
Kenapa Mohd. Sani, pemandu Anwar yang sudah berbelas tahun berkhidmat dengan Anwar tidak dipanggil? Kenapa Wan Azizah isteri Anwar sendiri tidak dipanggil? Sedangkan mereka semua adalah saksi yang disenaraikan sebagai saksi alibi?
Mengapa mereka tidak datang memberi keterangan membela Anwar dalam Mahkamah, sedangkan mereka ini semua rapat dengan Anwar?
Jadi rakyat kena gunakan otak, kalau orang-orang yang rapat dengan Anwar sendiri tidak membela diri Anwar dalam Mahkamah, mengapa pula rakyat mahu diperlembukan untuk membela Anwar di jalanan!
6. Mengapa Anwar dan Karpal Singh tidak panggil Rahimi, pegawai khas Anwar sendiri membela Anwar dalam Mahkamah!
Sedangkan Rahimi yang memperkenalkan Saiful kepada Anwar dan membawa Saiful bekerja sebagai pembantu pejabat Anwar.
Rahimi dikatakan telah membuat Surat Akuan Sumpah kononnya mengaitkan Dato’ Sri Najib dengan kes liwat Saiful. Malahan Surat Akuan Sumpah Rahimi itu diperakui oleh YB Wee Choo Keong, Ahli Parlimen PKR Wangsa Maju!
Malang bagi Anwar, apabila Rahimi pegawai khas dia sendiri bertukar haluan dan membuat lapuran polis yang dia disuruh membuat Surat Akuan Sumpah palsu untuk cuba mengaitkan Dato’ Sri Najib.
Malah YB Wee Choo Keong sendiri mengesahkan perkara itu! Tidak cukup dengan itu, YB Wee Choo Keong memilih keluar daripada PKR, dan kini menjadi Ahli Parlimen Bebas!
Jadi rakyat kena gunakan otak, kalau pegawai khas Anwar sendiri, bukan sahaja tidak membela Anwar dalam Mahkamah, malah membuat repot polis dipaksa buat Surat Akuan Sumpah Palsu, dan YB Wee Choo Keong yang mengesahkan Surat Akuan Sumpah palsu itu pun sampai keluar parti, mengapa pula rakyat mahu diperlembukan untuk membela Anwar di jalanan!
7. Mengapa Anwar tidak mengambil kesempatan membela diri dia dengan memberikan sampel darah untuk menafikan DNA air mani yang ditemui didalam dubur Saiful.
Kes kali ini berbeza dengan kes liwat Azizan tahun 1998, kerana tahun itu DNA Anwar ditemui atas tilam bertompok yang berusia lebih 6 tahun!
Kali ini DNA airmani Anwar ditemui dalam dubur Saiful yang berusia 2 hari. Saiful diliwat 26 Jun 2008, dan membuat repot polis dan diperiksa doktor pada 28 Jun 2008!
Tidak sampai 48 jam! Dan DNA airmani Anwar ini disahkan oleh ramai saksi: pakar forensik, perubatan, doktor dan lain-lain! Tak saperti kes tahun 1998 bila ianya hanya disahkan oleh seorang ahli kimia Lim Kong Boon!
Kalau benar dakwaan pembelaan Anwar bukan airmani dia didalam dubur Saiful, mengapa Anwar tidak berani memberikan sampel darah dia untuk diperiksa sebagai perbandingan DNA!
Bukankah kalau ujian darah itu membuktikan DNA airmani dalam dubur Saiful itu bukan DNA Anwar, itu adalah pembelaan yang bukan sahaja hebat, malah boleh membebaskan Anwar serta merta. Silap-silap Kerajaan pun boleh tumbang!
Jadi rakyat kena gunakan otak, kalau Anwar sendiri tidak menggunakan peluang mengemukakan sampel darah DNA dia untuk membela diri sendiri dalam Mahkamah, mengapa pula rakyat mahu diperlembukan untuk membela Anwar di jalanan!
8. Anwar mendakwa kononnya pertuduhan dia meliwat staf dia Saiful adalah konspirasi Dato’ Sri Najib. Konon ceritanya Saiful berjumpa dengan YAB PM!

Malah Anwar sampai nak sapina YAB PM untuk memberi keterangan. Yang peliknya dia sendiri tak mau beri keterangan bersumpah untuk membela diri. Tau-tau dia nak paksa YAB PM beri keterangan untuk pembelaan dia!
Jadi rakyat kena gunakan otak, kalau Anwar sendiri tidak mahu memberi keterangan bersumpah membela diri dia dalam Mahkamah, sebaliknya memaksa YAB PM pulak memberi keterangan untuk pembelaan dia; mengapa pula rakyat mahu diperlembukan untuk membela Anwar di jalanan!
9. Kalau alasan Anwar membela diri dengan memanggil YAB sebagai saksi kononnya kerana Saiful berjumpa dengan YAB Dato’ Sri Najib, mengapa Anwar tidak mahu memanggil YB Senator Ezam Mohd Nor yang juga ditemui Saiful!
Malahan YB Senator Ezam telah membuat kenyataan terbuka menyatakan Saiful ada datang bertemu dengan dia. Dan Ezam menyatakan dia bersedia dipanggil sebagai saksi untuk pembelaan kes Anwar!
Persoalannya, mengapa Anwar tidak menggunakan peluang itu untuk pembelaannya! Mengapa YB Senator Ezam, antara orang yang paling rapat dengan Anwar langsung tidak dipanggil sebagai saksi?
Jadi rakyat kena gunakan otak, kalau Anwar sendiri tidak menggunakan peluang memanggil YB Senator Ezam sebagai saksi untuk membela diri dia dalam Mahkamah, mengapa pula rakyat mahu diperlembukan untuk membela Anwar di jalanan!
10. Anwar menyatakan bahawa dia membela diri dengan mahukan Mahkamah Rakyat menentukan kesalahan dia!
Persoalannya, kenapa Anwar tidak serahkan pembelaan dirinya kepada Mahkamah ALLAH!
Iaitu dengan bersumpah laknat! Sebagaimana yang dibuat oleh Saiful sendiri.
Saiful telah bersumpah dengan menyatakan “bahawa saya Saiful telah diliwat oleh Anwar Ibrahim yang memasukkan zakarnya kedalam dubur saya, jika palsu dakwaan saya maka laknat ALLAH atas diri dan keluarga saya”!
Begitu berani Saiful menyerahkan pembelaan dia kepada ALLAH Rabbul Jalil. Dan ramai pengikut taksub Anwar berharap Saiful akan dilaknat. Malah ada yang bawa cerita konon Saiful dah kena sopak, kena angin ahmar, mulut berbuih, lumpuh seluruh badan dan macam-macam lagi.
Tau-tau keluar gambar-gambar Saiful berdahi hitam sedang bertawaf di Masjidil Haram. Muncul gambar Saiful berdoa diatas Jabal Nur di Gua Hira’ mengadap Ka’bah! Pengikut taqsub Anwar semuanya terkedu bisu dan terkentut!
Sebaliknya Anwar masih dengan keingkaran dan keengganan dia untuk membela diri dengan bersumpah laknat! Apa yang Anwar takut sangat? Tak percaya kepada ALLAH? Atau takut laknat ALLAH diturunkan?
Jadi rakyat kena gunakan otak, kalau Anwar sendiri tidak berani membela diri dia dihadapan Mahkamah ALLAH dengan bersumpah laknat saperti Saiful, mengapa pula rakyat mahu diperlembukan untuk membela Anwar di jalanan!
Inilah sepuluh perkara yang perlu direnungkan oleh umat Islam dan rakyatMalaysiasemua dan seluruh dunia! Sebelum mike semua membuat kesilapan untuk membela Anwar di Mahkamah jalanraya, tanya diri mike dulu, mengapa Anwar tidak menggunakan peluang sebaik-baiknya untuk membela diri dia sendiri dalam Mahkamah?
Mengapa Anwar tidak mahu menyerahkan pembelaan dia kehadapan Mahkamah ALLAH?
Malah teman cabar pengikut taqsub Anwarinas, sila adakan solat hajat perdana secara besar-besaran. Panggil lah Tok Guru Nik Aziz atau Haji Hadi Awang menjadi imam.
Mintalah doa hajat kepada ALLAH, tunjukkan, dan buktikan siapakah pembohong sebenarnya, Anwar atau Saiful! Kalau Saiful bohong, berdoalah kepada ALLAH supaya turunkan laknat kepada Saiful serta merta!
Tetapi kalau Anwar berbohong, dan memang dia telah meliwat Saiful, mohonlah doa dan hajat kepada ALLAH supaya melaknat Anwar, dan menurunkan bala kepada para pengikut Anwarinas yang masih taqsub dengan Anwar! Berani yop? Teman cabar mike semua yop!
Pokok pangkalnya, kalau Anwar, bini dan kawan-kawan dia sendiri tidak membela Anwar dalam Mahkamah, mengapa mike semua rela dan redho diperlembu dan dikaldaikan untuk membela Anwar Ibrahim di Mahkamah jalanan!

Terkini Berapi : PDRM benarkan perhimpunan Isnin iniKUALA LUMPUR: Polis Diraja Malaysia (PDRM) membenarkan parti pembangkang meneruskan perhimpunan sempena keputusan kes liwat Datuk Seri Anwar Ibrahim selaras dengan Akta Perhimpunan Aman 2011, Isnin ini.

Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Mohmad Salleh, berkata mereka dibenarkan berhimpun di tempat letak kereta awam di luar perkarangan Kompleks Mahkamah Jalan Duta di sini dengan syarat ia dilakukan secara aman.
Persetujuan itu dicapai selepas perbincangan kira-kira dua jam antara Ketua Polis Kuala Lumpur dan lima pemimpin Parti Keadilan Rakyat (PKR).
Ia diketuai Timbalan Presiden PKR, Mohamed Azmin Ali.


BERITA HARIAN.

Mat Sabu Akan Jadi PM Jika #Anwar901Bersalah!!!Kenapa MKP berpendapat sedemikian?Banyak pandapat yang menyatakan bahawa Nurul Izzah akan mengantikan Anwar apabila beliau didapati bersalah pada 901 nanti.tidak mungkin kerana jika Izzah menjadi penganti akan menjadi persoalan kerana dalam sejarah Malaysia tidak pernah terjadi seorang perempuan menjadi Perdana Menteri.Adakah mereka(DAP/PAS) mahu mengekalkan politik turun temurun dalam keluarga  Anwar sahaja?


DAP tidak akan menjadi PM. Malaysia yang kita kenali merupakan sebuah negara yang mengangkat Islam sebagai agama rasminya sekaligus mengertikannya sebagai sebuah negara ummat Islam. Rentetan dari itu, ketua yang mengepalai Jemaah Menteri juga mestilah individu yang Islam agamanya dan mengetahui hal ehwal agama. Di dalam Islam sendiri, perbahasan Wazir al-Tanfiz dan Wazir al-Tafwidh .Oleh kerana Malaysia adalah sebuah negara yang berpaksikan kepada Islam maka agama pemerintahnya juga mestilah Islam. Bagaimana seseorang Islam boleh menyerahkan urusan pemerintahannya kepada seorang yang bukan dari agama Islam.Lim Kit Siang dan Lim Guan Eng terkeluar dari senarai.


Presiden PAS, Dato’ Seri Hadi Awang adalah calon paling sesuai untuk menggantikan Dato’ Seri Anwar Ibrahim sebagai Ketua Pembangkang yang baru sekiranya Dato’ Seri Anwar kalah dalam perbicaraan kes fitnah 2 dan dipenjarakan??Tidak mungkin kerana Hadi lebih cenderong kepada mahu berdamai dengan UMNO.Masihkan ingat dahulu Hadi pernah berpendapat Kerajaan Perpaduan bahawa demi kebaikan umat Islam lebih baik PAS berdamai dengan UMNO.Pastinya Anwar tak senang duduk jika memberikan kepada Hadi Awang.Nik Aziz Pulak lebih kepada masaalah usia dan kini sering sakit dan telah uzur,MKP rasa tidak mungkin Nik Aziz>>>>>> 


Mat Sabu adalah calon yang paling sesuai dengan sikapnya lebih rapat dengan DAP/PKR dan setia dengan Anwar kerana mereka nie lebih kurang sama aja.Masalah moral pun nak kata lebih kurang dan asalnya pun sama dari Pulau Pinang .Adakah pembaca setuju jika ada pandangan lain sila berikan komen............................................!!!!!!!

Berapi:Permatang Pauh akan Di Landa Tsunami!!!Dari maklumat yang telah diberikan oleh rakan2 yang berada di tempat keramat Anwar iatu Permatang Pauh akan dilanda Tsunami apabila semua pemimpin Pakatan Kelentong rakyat berkumpul.Anwar, yang juga ahli parlimen Permatang Pauh dijangka membuat persinggahan pertamanya di Pulau Pinang pada lewat petang 9 Januari bagi menjelaskan sendiri kepada rakyat berhubung keputusan mahkamah terhadap kesnya itu.


ADUN Pantai Jerejak Sim Tze Tzin didalam tweetnya menyatakan , Anwar mahu mengulangi apa yang dilakukannya pada tahun 1998, selepas beliau dipecat sebagai Timbalan Perdana Menteri, iatu kembali ke Pulau Pinang untuk mengisytiharkan Deklarasi Permatang Pauh.


Malangnya, bagi masyarakat setempat dikawasan Permatang Pauh, semua sandiwara Pakatan itu hanyalah menjadi lawak jenaka kepada mereka. Hakikatnya, siapa lagi yang nak menyokong seorang ahli Parlimen yang hanya turun melawat kawasan setahun sekali? Siapa pula yang teringin nak menyokong Adun yang hanya sibuk mengekor punggung DAP?Jika dahulu semasa didalam UMNO, Anwar dianggap sebagai hero rakyat dan juga ikon kepada anak muda. Tetapi kini setelah segala buruk laku Anwar terdedah dan jadi pula Ketua Pakatan yang mahu menghancurkan Malaysia, Anwar dianggap sebagai hero expired yang tak sedar diri dan ikon kepada golongan pengamal nafsu songsang dalam negara.

Justeru itu, masih relevankah Anwar dan partinya diangung-agungkan oleh penduduk di Permatang Pauh? Selepas siri tuduhan liwat punggung lelaki menggemparkan negara, kisah seksnya dengan pelacur China pula merosakkan imej Pak Syeikh yang diagung-agungkan selama ini.

Semua ini meninggalkan aib yang cukup dalam terhadap penduduk kawasan Permatang Pauh. Dan hanya penolakan terhadap Anwar semasa PRU13 nanti sahaja yang akan dapat memulihkan aib yang ditinggalkan oleh pengkhianat No.1 negara itu.

Berapi : JAIS Panggil Iman Mahadi????Pengerusi Jawatankuasa Hal Ehwal Agama Islam, Adat-adat Melayu, Infrastruktur dan Kemudahan Awam Selangor Datuk Dr Hasan Ali meminta Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) supaya memanggil penceramah agama Badrul Amin Bahron.
Beliau berkata ini berhubung klip ceramahnya yang seolah-olah menyamakan Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Seri Anwar Ibrahim dengan Imam Mahdi.
Beliau berkata tindakan itu perlu bagi Jais meneliti teks ceramah dan mendengar sendiri penjelasan Badrul Amin yang juga merupakan Ketua Cabang Parti Keadilan Rakyat (PKR) Sabak Bernam berhubung isu itu."Saya minta Jais panggil dia untuk tanya sendiri dan selesaikan masalah ini dan kita minta ia diadakan dalam keadaan harmoni untuk mendapatkan kepastian mengenai kandungan ceramahnya itu," Bernama.
Isu dakwaan Badrul Amin bahawa Anwar Imam mahadi mendapat reaksi dari Hassan ali yang dahulunya agak membisu kerana diarahkan tutup mulut oleh DAP dan PAS akan tetapi kali nie berlainan sikapnya mungkin kerana ada ura-ura azmin akan menjadi Menteri Besar Selangor jika pakatan berjaya mengekalkan kememenangan pakatan dalam PRU 13 nie.Perbalahan ini nampaknya berterusan dan membara pada ketika ini.  Nampaknya Hassan Ali kali nie benar-benar mahu semua londeh semua segala kemungkaran yang telah dilakukan oleh Pentadbiran Kerajaan PKR Selangor.Khalid Gagap pasti akan gundah gelana kerana ini melibatkan rahsia diantara kerajaan negeri yang tidak perlu diketahui oleh umum.Hassan Ali mempunyai pengaruh tersendiri dalam kerajaan Selangor serta pengikutnya.jika tidak kerana sokongan ini pasti telah lama dikenakan tindakan oleh PKR Selangor.Itulah percaturan dalam dunia politik semuanya berkenaan angka.Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive