RAPID

Sunday, January 15

Video : 101 Ahli PAS Membuatkan Mat Sabu Meroyan.
Kenyataan Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu yang mendakwa mendapat sokongan pelbagai pihak dari Barisan Nasional (BN) bagi memastikan Pakatan Rakyat (PR) menguasai Putrajaya dalam Pilihan Raya Umum (PRU) akan datang hanyalah pembohongan semata-mata, kata Ketua Penerangan Umno, Datuk Ahmad Maslan.
Ahmad yang juga Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri berkata kenyataan itu tidak benar sama sekali dan tiada bukti menunjukkan ada anggota BNyang dikesan memberi sokongan kepada pakatan itu.
"Dia berbohong dan saya menafikan kenyataan itu. Jika ada sokongan dari pihak BN, saya minta dia tunjukkan senarai siapa orang BN yang menyokong Pakatan Rakyat (PR) ini," katanya kepada pemberita selepas menghadiri Majlis Empat Peringkat Penerangan BN di sini hari ini.
Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai dakwaan Mohamad atau lebih dikenali sebagai Mat Sabu yang ada pihak dalam BN, termasuk bekas menteri dan menteri, yang menawarkan sokongan untuk menumbangkan BN sekali gus membantu PR menguasai Putrajaya.
Mat Sabu berkata demikian ketika berucap pada Konvensyen PR Ketiga di Stadium Sultan Abdul Halim, Kedah, semalam.
Ahmad berkata: "Apa yang diucapkan atau dikatakan oleh Mat Sabu itu tidak boleh diguna pakai. Ia adalah sama seperti mana kenyataan beliau sebelum ini yang mengatakan bahawa Mat Indera adalah pejuang kemerdekaan sedangkan Mat Indera itu merupakan anggota Parti Komunis Malaya (PKM) dan itu sudah pun terbukti." - Bernama

Nurul Izzzah Majukan Kedai 1malaysia?Terima Kasih MKP ucapkan...Nurul Izzah dan Tony Phua pasti akan meroyan apabila dek kerana mereka rakyat memberi lebih sokongan terhadap Kedai 1Malaysia.Depa nie macam tak boleh pikiq bahawa rakyat menilai apa yang sedang dilakukan oleh Kerajaan BN.Ternyata tomahan yang dilakukan kononya harga barang membebankan rakyat telah dikitar semula demi meraih undi dengan cara menfitnah Kerajaan yang ada sekarang.apa pun terimak kasih nurul izzah,MKP nak tanya Duit yang dibawa masuk oleh Papa boleh syer ke?
Cemuhan Pembangkang Tingkatkan Jualan KR1M:PM 
PEKAN: Cemuhan dan kritikan yang dilemparkan pembangkang terhadap kewujudan Kedai Rakyat 1Malaysia (KR1M) membantu meningkatkan penjualan di kedai berkenaan.
Itulah kebenaran yang didedahkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak apabila mendapati semakin banyak cemuhan yang dilemparkan mereka, KR1M semakin mendapat tempat di hati rakyat.
"Lebih banyak dia (pembangkang) kritik, lagi tinggi jualan yang dicatat di KR1M jadi saya galakkan dia cemuh lagi," katanya ketika berucap merasmikan Pusat Komuniti Perumahan Bersepadu Kampung Pulau Serai dan KR1M Pekan di sini, Ahad.
Turut hadir Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob dan Menteri Besar Pahang Datuk Seri Adnan Yaakob.
Najib berkata KR1M kini menjadi pilihan orang ramai untuk berbelanja dan ini terbukti dengan hasil jualan yang dicatatkan di KR1M Pekan yang mencecah RM20,000 sehari sejak ia mula beroperasi sebulan lalu.
Beliau berkata 85 buah KR1M akan diwujudkan di seluruh negara menjelang hujung tahun ini memandangkan banyak permintaan bagi kedai seperti itu.
"Ke mana saja saya pergi, ramai yang datang dan minta KR1M termasuklah wakil rakyat yang mahukan kedai itu dibina di kawasan mereka," katanya.
Permintaan tinggi itu kata Najib jelas menunjukkan projek bantuan rakyat yang dilaksanakan kerajaan terbukti berkesan dan berjaya sejak dulu lagi.
"Projek seumpama ini bukanlah sesuatu yang kita war-warkan tanpa asas tapi ia adalah realiti yang telah terbukti kejayaannya," kata beliau. 
Najib berkata KR1M Pekan merupakan KR1M yang ke-27 dibuka dan yang terbesar di seluruh negara serta bertaraf kompleks membeli-belah. - BERNAMA

BREAKING NEWS:Ugut Bunuh DS Najib, Pelajar USM Ditangkap Tahniah @PDRMsia


Terima kasih kepada PDRM kerana pantas bertindak diatas maklumat yang telah diberikan oleh rakan-rakan di dalam alam maya.Artikel sebelum ini KLIK DISINI

Polis menahan seorang pelajar Universiti Sains Malaysia (USM) kampus kejuruteraan selepas membuat kenyataan berunsur ugutan menerusi laman blognya, di Georgetown hari ini.
Dalam kenyataannya pelajar terbabit dikatakan mahu meletakkan bom pada helikopter yang akan dinaiki Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dalam lawatannya ke kampus itu minggu hadapan.
Pelajar terbabit akan disiasat di bawah Seksyen 506 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan penjara sehingga dua tahun atau denda atau kedua-duanya.
Ketua Polis Negeri Datuk Ayub Yaakob yang dihubungi mengesahkan perkara itu dan akan mengadakan sidang media mengenainya esok.
- Bernama

Kenapa PAS Pandang ke "Arab Spring".Mustahil Ianya berlaku Di Malaysia.


Akhir-akhir ini ramai pemimpin Melayu cuba bersifat Islamis, bercakap tentang Islamiah; sebahagian besarnya mereka politikus oportunis. Oleh kerana kepentingan siasah sedapat-dapatnya mereka mencuba menggambarkan diri sebagai tahu selok-belok Islamisme.

Inilah baiknya demokrasi, sebab undi yang dikejar yang dulu buta agama pun jadi celik. Kebangkitan PAS menjadikan mereka demikian. Seperti ditegaskan oleh Speaking mereka jadi, ‘cause celebrate – yakni menarik perhatian’. Bagai seorang pelajar pondok dari Pasir Mas atau seorang pengakap dari Pasir Tumbuh jadi cause celebrate politik berfahaman kiri atau sosialis!

Di Mesir sekarang, hasil revolusi Medan Tahrir dan Pilihan raya Parlimen, dua parti Islam muncul sebagai pemenang terbesar: Ikhwan al Muslimun (Muslim Brotherhood) sebuah parti Islam yang konservatif dan sebuah parti yang lebih puritanical lagi iaitu Parti Salafiyyah al Nour yakni sebuah parti yang tersangat ketat mengamalkan agama, sosial dan akhlak. Pengikutnya cenderung menganggap hiburan sebagai dosa. Mereka puritans. Apa pun kedua-dua parti itu disokong oleh majoriti rakyat Mesir. Kedua-dua parti terkejut dan gembira dengan keputusan pilihan raya itu – 60 peratus dari kerusi parlimen dimenangi oleh mereka. Kenapa begitu?

Sebabnya senang sahaja. Rakyat Mesir terlalu bosan dengan pemerintahan diktatorship tentera semenjak Mesir menjadi republik 60 tahun lalu. Tentera masih berkuasa walaupun agak longgar sedikit - membenarkan pilihan raya diadakan. Kuasa mutlak masih di tangan mereka bukan di parlimen. Apa pun sedikit kemajuan ke arah demokrasi tulen telah bermula. Kedua-dua parti mahu parlimentary demokrasi diamalkan di Mesir seperti di negara kita atau di EU (Kesatuan Eropah). Mesir negara Arab terbesar dengan penduduknya berjumlah 83 juta orang, 85 peratus Islam Sunni (Sunnah Wal Jamaah), satu peratus Syiah, 15 peratus Kristian majoritinya dari mazhab Protestant. 10 peratus pendapatan kasar negara itu datang dari industri pelancongan. Tidak seperti negara-negara Arab lain – Saudi, Kuwait, Qatar, Libya, Bahrain dan negara-negara Emirates atau Teluk yang kaya dengan minyak dan gas. Iran (bukan Arab) juga kaya dengan petroleum dan menjadi saingan terbesar kepada Arab Saudi dan juga ‘Makkah’ pengikut Syiah. Apa pun kekayaan ‘emas hitam’ di negara-negara tersebut pada umumnya telah memberikan kesejahteraan kepada rakyat mereka lantas tuntutan mahu pilihan raya, kebebasan bersuara, kebebasan bergerak dan berhimpun, menegakkan hak asasi manusia tidak begitu ketara. Kalau pun ada gerakan demikian dipatahkan segera secara kekerasan. Mesir sebuah negara miskin tetapi kaya dengan tamadun, sejarah juga pusat ilmuwan dan cendekiawan dunia Arab – tumpuan kebudayaan dan kesusasteraan, politik, perfileman dan hiburan Arab.z

Apa pula ukuran sendiri tentang anda? Islam keturunan, Islam serius, seorang maksum atau seorang Islam songsang? Sepanjang hidup, saya memilih kesederhanaan. Buat baik berpada-pada, buat jahat jangan sekali seboleh-bolehnya! Seelok-eloknya jalankan tugas, kewajipan dan memberi perkhidmatan sebaik-baiknya.

@NajibRazak MKP Merayu Siasat Pekara Nie!!!

Ibu tunggal ini telah mendapat pembelaan hasil dari usaha En David diBayan Baru.


Baru-baru ini sesuatu yang agak mengejutkan telah berlaku apabila En. David telah ditamatkan perkhidmatannya setelah beliau bersungguh-sungguh berkhidmat untuk masyarakat di Parlimen Bayan Baru. Sebagai salah seorang yang mengenali beliau didalam alam maya dan agak rapat bertanyakan masalah penduduk Bayan Baru, saya secara peribadi agak terkilan dengan pemecatan beliau. Kenapa seorang wakil dari parti komponen Barisan Nasional yang menjalankan tugas dengan bersungguh-sungguh telah di pecat ?Saya secara peribadi telah membuat panggilan telefon kepada beliau bertanyakan hal ini . Maklumat yang saya peroleh agak serius dan semacam ada unsur sabotaj sedang berlaku . Lebih mengejutkan terdapat penglibatan orang dari dalam komponen BN sendiri yang sedang melakukan sabotaj ini. Saya tidak pasti samada hal ini benar atau tidak tetap saya amat berharap apa yang akan diceritakan selepas ini mendapat perhatian kepimpinan tertinggi BN dan siasatan secara serius perlu dilakukan.
Seperti yang telah saya jelaskan di atas En. David ialah Penyelaras BN di Parlimen Bayan Baru dengan sokongan MCA. Penamatan tugas beliau berpunca apabila pemimpin MCA Bayan Baru mempunyai perbezaan pendapat dengan beliau khususnya dalam soal pemberian bantuan kepada kaum Melayu dan India. Saya juga dimaklumkan En. David telah diarahkan untuk tidak terlibat dengan mana-mana badan bukan kerajaan (NGO) yang tidak disukai oleh pemimpin MCA Bayan Baru ini. Tindakan pemimpin MCA Bayan Baru ini seolah-olah cuba menjauhkan rakyat dengan BN. Tugas En. David ialah Penyelaras BN Bayan Baru dimana skop tugasnya tidak terhad kepada golongan-golongan tertentu sahaja. 

Walau bagaimanapun sebagai seorang pemimpin masyarakat yang hatinya dekat dengan rakyat, arahan-arahan yang dikeluarkan oleh pemimpin MCA Bayan Baru ini tidak di endahkan beliau. En. David terus berkhidmat dengan rakyat, walaupun pelbagai amaran telah dikeluarkan kepada beliau oleh pemimpin MCA Bayan Baru ini. Puncaknya pada bulan November 2011, tugas beliau sebagai Penyelaras BN Bayan Baru telah ditamatkan dan digantikan dengan orang lain. Alasan-alasan pemecatan yang diberikan oleh Pengerusi MCA Negeri Pulau Pinang dan Ketua Bahagian MCA Bayan Baru adalah seperti berikut :

1. Tidak melakukan kerja dan berkhidmat dengan masyarakat.
2. Hanya membantu kaum Melayu dan India
3. Tidak bekerjasama dengan Ketua Bahagian
4. Melakukan sabotaj pada parti.


Jika dilihat alasan-alasan diatas, saya berani katakan ianya tidak berasas langsung . Saya sebagai rakan facebook En. David Yim Boon Leong nampak segala usaha beliau membantu rakyat di Parlimen Bayan Baru, malah sehingga kini walaupun tiada lagi gaji yang diterima setelah ditamat perkhidmatan pada akhir November 2011.  Kita juga dapat melihat komunikasi masyarakat di Bayan Baru yang memberi sokongan pada beliau di laman facebook beliau.KLIK DISINI UNTUK FB DAVID DAN twitterdavidyimbleong .

Siapa MB Tidak Penting! Menangkan BN dahulu.Mengenang kembali pada PRU 12 kita terlalu selesa di Selangor, Kini nampaknya semangat serta tranfomasi yang telah dibawa oleh pucuk pimpinan telah menampakkan hasilnya.Rakyat Selangor telah membuka mata dan fikiran terhadap apa yang telah dilakukan oleh pakatan pembangkang yang kini memerintah.Banyak isu dalaman mereka berbangkit sebelum itu kita imbas kembali nostalgia PRU 12.

Pada pilihan raya 2008, UMNO menang 18 kerusi daripada 35 kerusi yang ditandingi. UMNO kalah di 17 kerusi dengan majoriti antara 10 hingga 15 peratus sahaja.

Daripada kajian UMNO Selangor, 50 peratus yang mengundi pakatan pembangkang itu pula adalah 'orang kita' yang melepaskan kemarahan di peti undi.

Di 17 kawasan DUN ini, UMNO yakin dapat menawan kembali sekurang-kurangnya sembilan kerusi. Dengan MCA dan MIC yang masing-masing yakin menyumbang tiga kerusi, menjadikan BN bakal memperoleh 33 kerusi DUN - cukup untuk membentuk kerajaan negeri.

Angka mudah ini belum mengambil kira kawasan bermasalah seperti di DUN Gombak Setia (Datuk Dr. Hasan Ali) dan DUN Pelabuhan Klang (Badrul Hisham Abdullah - kini Bebas).

Ini ditambah dengan faktor Hasan dan janjinya untuk membentuk 'satu politik baru'. Bekas Pesuruhjaya Pas Selangor ini yang baru dipecat daripada Pas dan Exco kerajaan negeri mempunyai ramai penyokong dan pengikut.

Pas Selangor terutamanya akan berpecah walaupun pakatan pembangkang cuba menyembunyikan rasa gentar mereka dengan membuat ramalan tinggi di awan. Ada Hasan Ali atau tidak, mereka tetap yakin menang 37 kerusi - kurang satu kerusi untuk majoriti dua pertiga.

Walhal sekarang ini mereka ada 35 kerusi. Entah bagaimana mereka mahu memenangi hati rakyat dengan pelbagai kepincangan daripada isu agama, pembangunan, bekalan air sehinggalah perkara remeh termasuk sampah.

Kini semakin panas pula isu salah guna kuasa dan penyelewengan pemimpin pembangkang dalam projek pembangunan negeri dan pihak berkuasa tempatan. Aroma kepincangan itu semakin kuat membayangi suara mereka sendiri yang mengagungkan integriti, ketelusan dan akauntabiliti.

Tetapi itulah gaya pakatan pembangkang yang pandai bermain persepsi dan berjanji. Soal benar atau boleh dikota, itu hal lain. Tetapi realitinya, pakatan pembangkang kini berada dalam kedudukan lebih sukar berbanding BN.

Bagaimanapun menurut seorang jentera BN Selangor, BN juga ada masalah dan isu yang perlu diselesaikan segera. Selain faktor puak walaupun tidaklah setebal di negeri lain, masih banyak rungutan mengenai komitmen jentera MCA, MIC dan Gerakan.

Di DUN Bukit Lanjan yang ADUNnya juga ahli Exco, Elizabeth Wong contohnya, tidak ternampak kesungguhan jentera BN untuk menawan kawasan itu. Ada PDM kawasan itu meramalkan peluang BN yang diwakili oleh Gerakan hanya 40 peratus.

"Yang masalah ada beberapa kumpulan panglima dalam UMNO Selangor, ia mungkin boleh dileraikan dengan mengumumkan siapa calon Menteri Besar itu," kata seorang pegawai BN Selangor.

Tetapi setakat ini calon Menteri Besar (MB) itu belum ditunjuk. Begitu juga belum ada tanda-tanda muka baru yang akan muncul untuk jawatan itu. Siapakah dia, mungkinkah Timbalan Pengerusi BN Selangor, Datuk Seri Noh Omar atau Pengarah Pilihan Raya BN Selangor, Datuk Seri Ir. Mohd. Zin Mohamed? Atau ada muka baru?

Bagi Noh mahupun Mohd. Zin, isu siapa MB tidak penting. Yang penting menang dulu. Dan semangat untuk menang dan menawan semula Selangor itu semakin membara. Ia dapat dirasai dan dilihat pada setiap program anjuran BN.

Datuk Najib Di Ancam Bunuh...


Apa kejadah nie nak ugut bunuh PM pulak?,Janartana nie pandai gempak saja klu berani tak payah dok tunjuk jahatlah dekat pemimpin tertinggi UMNO ,tapi mai bersemuka dengan PEMUDA UMNO dulu.Yang paling geli hatinya pakai muka real pulak lepas tue belajaq dekat USM.Bukanlah nak mengugut akan tetapi nasihat kepada Janhaman nie supaya berfikir lebih matang dalam setiap tindakan yang dibuat.Nie semua nak publisiti murahan untuk mendapat perhatian.Modus operandi sama jugak macam Adam Adli jugak.Sorry Bro sebagai mahasiswa jaga tingkahlaku supaya mahasisawa dipandang tinggi.Hang tengok Video nie dulu baru buat gempaq,Blogger Penang dah terjah USM hari tue bukan nak gaduh akan tetapi bagi penjelasan.kalau berani kita berdebat tentang apayang anda katakan ini,,,,,,,,,,,,,,,klu berani tinggalkan komen 


Kesalahan seksual: Sistem ”plea bargaining” tak terpakai
Anwar Ibrahim berkata, terdapat keperluan untuk menyemak semula undang-undang lapuk Malaysia supaya tidak dilihat sebagai menyusahkan dan dianggap sebagai relevan.Menjawab soalan berkaitan hak-hak golongan gay dan sama ada beliau bersedia untuk menerima “idea antidiskriminasi yang melibatkan hak-hak golongan gay”, Anwar berkata, dalam satu wawancara dengan BBC pada Khamis lalu:“Kami perlu menyemak semula sebahagian daripada undang-undang lapuk kami.”Berikut adalah penjelasan Peguam Negara:
PUTRAJAYA 14 Jan. – Sistem ”plea bargaining” atau rundingan bagi pengakuan bersalah, tidak terpakai bagi kesalahan seksual, kata Peguam Negara, Tan Sri Abdul Gani Patail.
Beliau berkata, ia juga tidak terpakai bagi kesalahan yang dilakukan terhadap kanak-kanak dan pesalah yang memiliki rekod jenayah lampau.
Abdul Gani berkata, pindaan Seksyen 172D Kanun Tatacara Jenayah (KTJ) menjelaskan hukuman ringan yang boleh dijatuhi mahkamah dalam rundingan itu hanyalah penjara, dan ia tidak terpakai kepada tertuduh dengan kesalahan yang memperuntukkan hukuman denda atau penjara seumur hidup.
Beliau berkata, seksyen 172G KTJ yang baru, diperkenalkan bagi membolehkan seorang tertuduh yang mengaku bersalah pada bila-bila masa sebelum perbicaraan kesnya bermula, dihukum mengikut Seksyen 172D kanun sama, walaupun dia tidak memohon rundingan bagi pengakuan bersalah.
Sistem itu, yang diluluskan Parlimen pada Jun 2010, akan membantu mengawal kes tertunggak dan pendakwaan serta tertuduh, termasuk bagi kesalahan yang membawa hukuman mati, boleh memohon rundingan tersebut sebelum perbicaraan kes bermula.
Mengikut sistem ini, seorang tertuduh yang mengaku bersalah akan menikmati pengurangan sebanyak 50 peratus daripada jumlah hukuman maksimum. – BERNAMA

Liwat Secara Privasi Halal?Apa Punya Kejadah Dan ######


Anwar dalam temuramah dengan BBC pada 12 Januari 2012 memberi respon bila  ditanya mengenai sokongan daripada golongan pro-gay berikutan keputusan mahkamah yang membebaskannya dari kes liwat.


Anwar menyokong penuh pemansuhan undang undang lapuk sodomi. Anwar berkata “walaupun masyarakat Malaysia rata rata tidak boleh menerima homoseksual di khalayak ramai, undang-undang lapuk sodomi tidak harus diguna untuk menghukum org yang tidak bersalah” 
 Apa maksud Anwar ini? Maksudnya kalau liwat itu dilakukan secara private dan tidak ditempat terbuka maka ianya tidak menjadi satu kesalahan? Kalau liwat suka sama suka maka ianya juga bukan satu kesalahan?


Pembebasan Anwar Ibrahim akan menyerlahkan lagi siapa Anwar Ibrahim yang sebenarnya. Rakyat boleh nilai sendiri siapa Anwar. Biarpun tidak ke penjara tetapi secara psikologinya Anwar sudah “terpenjara secara moral” dari kaca mata rakyat.

Saturday, January 14

Video nie Pasti membuatkan Anda Sakit Jantung,18 SXMuslimah PAS mempertahankan tindakan ahli dan penyokongnya ketika menyokong Datuk Seri Anwar Ibrahim di perkarangan mahkamah tinggi Kuala Lumpur, Isnin lalu.
Timbalan ketuanya, Dr Mariah Mahmud berkata, tidak ada apa salahnya bernyanyi beramai-ramai dengan bersemangat.
Beliau berkata, amalan ini berlaku di negara-negara Islam lain termasuk di Timur Tengah dan Indonesia.
Menurutnya, Muslimah yakin yang apa yang berlaku bukan satu kesalahan dan dosa dan bukan kayu ukur akhlak dan moral muslimat.
Dr Mariah berkata, tidak ada percampuran dengan lelaki dan perempuan, tidak ada pendedahan aurat, tidak ada lenggang lengguk yang mengiurkan, intonasi suara bukan intonasi yang jatuh kepada haram dan perkataan yang digunakan tidaklah lucah.
MKP kata eloklah tue video nie mau bagi anak cucu tengok reaksi nenek mereka apabbila berada dijalanan.

Drama BollyWood Anwar sudah Bemula?Dengan rekod lepasnya, ‘kelebihan’ dalam mengajak khalayak berada dalam ‘skop yang dipandunya’ pasti sekali akan diulanginya. Namun sebagai rakyat Malaysia, kita perlulah ada kebijaksanaan dalam soal ini. Tentu sekali rakyat mampu menilainya.

Jika disorot tindak-tanduk individu ini pada masa lepas, di atas pentas ceramah, dia sememangnya mampu ‘menggayakan apa sahaja’ yang dikehendakinya. Tentu kita tidak lupa drama keracunan arsenik yang diadu-domba Anwar yang kononnya diperoleh akibat pemakanan oleh pihak polis. Isteri dan para pemimpin Adil (sekarang PKR) ketika itu menyebarkan berita nyawa Anwar dalam bahaya. Kuku dan kaki menjadi hitam. Anwar sudah kronik dan nazak. Rambutnya konon telah gugur. Maha dahsyat sekali. Namun, isu itu berlalu begitu sahaja setelah siasatan Hospital Kuala Lumpur menunjukkan tiada keracunan arsenik dalam air kencing dan darahnya.

Masih tidak ‘patah semangat’, sekali lagi isteri si Anwar menguar-uarkan dakwaan kononnya suaminya disuntik dengan darah HIV positif. Tetapi lihatlah, dia sekarang berada di mana sekarang. Sekali lagi isu itu mati. Dan disusuli lagi dengan drama kehidupan Anwar terancam kerana lehernya didapati patah dan ada urat yang terkehel. Masih berbohong lagi dan diikuti pula dengan lumpuh sakit belakang. Namun segalanya bohong belaka.

Yang terbaru pada tahun lepas Anwar muncul pula dalam program berita TV3 yang memetik kenyataan beria-ianya dalam satu ceramah di Pulau Pinang mendakwa Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang telah diseret dan dihumban ke dalam lokap setelah menyertai perhimpunan haram Bersih.

Namun rakyat Malaysia terpaku pada masa sama apabila selang 20 saat, Abdul Hadi muncul dalam program berita sama mengakui polis bukan sahaja melayan beliau dengan baik, malah semua peserta perhimpunan haram itu telah diberikan layanan serupa sepanjang tempoh tahanan. Itulah Anwar.

Dan tentu sekali dalam ‘road show‘nya kali ini ada ‘buah tangan’ baru pula. Dari segi mengadu-domba, orang-orang dari PKR memang nombor satu. Masih ingat tak lagi dengan Azmin Ali, timbalan presidennya. Ketika pengundian baru memasuki tempoh separuh hari di Sarawak April tahun lalu, habis ditwitnya kononnya pembangkang telah menguasai Bumi Kenyalang sampaikan satu sidang akhbar khas terpaksa diadakan oleh Suruhanjaya Pilihan Raya dan Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin di IPD Kuching.

Anwar pula ketika itu, habis dicanangnya juga kekuatan PKR yang meletakkan calon di hampir 50 kerusi. Tetapi rakyat pun tahu akhirnya siapa yang menang.

‘Road show’ diketuai Anwar dalam negara pasti akan dilakukannya. Cuma dikhuatiri, ‘road show’ sedemikian akan menerbitkan ancaman ketenteraman awam sehingga menggugat sikap kesederhanaan majoriti rakyat Malaysia yang pada tahun lepas telah pun membawa negara ke tangga 19 negara paling aman daripada 153 buah negara di dunia.
Mungkinkah Laporan Global Peace Index (GPI) pada 2012 ini pula akan berubah secara drastik.

Terserah kepada rakyat untuk menilainya.

Anwar Bawak Masuk 100 Juta?#BersihMalaysia


Wow Anwar dah bawak masuk duit banyak kat Malaysia nie.Semuanya hasil dari Proksi yang dok ada kat luaq negara,patutlah Anwar keluaq negara apabila dia menang kes liwat baru nei........... 
Sangkakala hari ni diberi satu maklumat bahawa Datuk Seri Anwar Ibrahim telah membawa masuk duit sebanyak USD 100 juta bersamaan dengan Ringgit Malaysia 300 juta lebih. 
Dari maklumat yang Sangkakala dapat DSAI telah membawa duit tersebut melalui penerbangan dari Thailand dan di bawa masuk oleh seorang Pilot kapal terbang. 
Apa yang mengecewakan, pilot tersebut dengan sengaja  turut sama bersekongkol dengan DSAI dalam usaha menghancurkan negara demi kepentingan politik dan kuasa. 
Tapi dari mana sumber duit tersebut diperolehi? Sangkakala juga terdengar bahawa duit tersebut di taja oleh sebuah negara luar yang menginginkan DSAI menjadi Perdana Menteri.
Jika pada ketika ini DSAI telah mengambil wang dari negara trsebut, tidak mustahil negara itu mempunyai agenda tertentu terhadap negara ini.
Apa lagi yg Sangkakala dengar ialah negara yang menyalurkan wang tersebut telah menghantar Duta mereka di Malaysia untuk berjumpa dengan DSAI sebelum kes beliau di sebut di mahkamah pada 901 yang lepas.
Jika benar maklumat yang Sangkakala terima ni, maka negara ini memang didalam masalah sekiranya PR memerintah selepas PRU 13 nanti.
Sangkakala amat berharap dan menyeru kepada semua rakyat Malaysia supaya janganlah kita menggadai negara ini demi kesinambungan anak cucu kita nanti.
Begitu susah datuk nenek kita dulu berjuang menentang penjajah hanya kerana seorang manusia bernama Anwar Ibrahim maka segala usaha yang di lakukan oleh keturunan kita yang terdahulu menjadi sia-sia dan tiada makna.
Sumber :sangkakalajari9

 
Dewan kosong 

mai ambil pun keta mewah mana tak banyak duit depa cekau.

Konvensyen Pakatan haram hari nie hanya dihadiri lebih kurang 2ribu perserta,depa dok pukul canang kata 10ribu akan mai kat Aloq Setaq padahal semuanya Gempak Keling dok ada.Ternyata jika Anwar didapati bersalah tempohhari depa akan kuat dengan undi simpati rakyat,Ternyata bila Anwar bebas sokongan pun dah malap. 

Video "Kau Nie" Sampah!!! Berbanding Dengan #18 Pro-Common SenseKedua-dua video nie dihasilkan oleh mahasiswa akan tetapi paling melucukan video yang diAgungkan oleh GAMIS nak rasanya nak termuntah MKP tengok....Musibat yang buat video nie baca skrip tak betul atau tak betul-betul menghayati watak.Nampak sangat kebodohan serta pendek akal.Penonton yang menonton video nie pun baru 15ribu lebih,tue pun dah pukul canang kata video terhebat.........Ternyata depa nie daj termakan ayaq kencing pemimpin yang kurang cerdik la.Sebagai bekas mahasiswa terasa malu bila video nie diAgungkan sebagai terbaik macam haram jadah woiiiiii.Hampa tengok video yang dibawah nie untuk membuat perbandingan.

RM13,599.99 supaya MiloSuam dedahkan siapa Pengebom #BebasAnwar901 @PDRMsiaNota: Semalam kawan-kawan blogger telah berpakat untuk sumbangkan seorang sedikit duit supaya kita boleh bantu polis tangkap pengebom ni. Sejumlah rakan-rakan blogger juga hampir-hampir menjadi mangsa pengebom ini dan kita semua amat marah dengan tindakan ganas ini. 


Sebanyak RM 3,599.99 telah dikumpul. Apa kata rakan-rakan yang lain juga pakat-pakat beri sumbangan seorang sikit supaya jumlah ganjaran boleh kita naikkan lagi? Marilah kita bersama-sama tunjukkan bahawa kita tolak keganasan dan kita mahukan rakyat Malaysia membantu pihak polis selesaikan kes ini dan bawa pihak yang bertanggung jawab ke muka keadilan. MKP kata:mungkin angka 9 menjadi kesukaan Anwar so tambah bagi ada 4kali 9.,Demi Ganjaran RM10K - @MiloSuam Akan Dedahkan Maklumat Pengebom #901??

PDRM dah keluarkan tawaran RM10 ribu kepada pemberi maklumat kes letupan di Mahkamah Tinggi hari tu.. Ada sesapa yang nak ke?

Kepada sesapa yang berangan nak dapatkan hadiah ganjaran RM10 ribu dari PDRM tu, gua nasihatkan supaya korang lupakan sajalah niat murni tu..

Sebabnya, gua confirm duit reward 10 ribu tu akan dapat pada blogger gay jamban MiloSuam pasal mamat gay tu memang pakar cari bukti..

Kepakaran mamat tu cari fakta memang terkenal seantero blogsphere sampaikan Dr Novandri pun pernah kantoi dengan Milosuam masa kes tisu dalam video Anwar..

Dan yang terbaru, MiloSuam sekali lagi membuktikan ke'GAY'an dia dengan membuat analisis ala-ala doktor haiwan pasal suntikan morphin yang dialami oleh pengawal peribadi Wan Azizah.

Dan sekali lagi jugak la Dr Novandri kantoi termalu... Hebat kan budak Milo tu?

So.., mamat gay Milo tu memang terbukti cekap selain dari banyak kaki yang jadi balachi dia.. Pasal tu Anwar sayang banget kat budak Milo tu..

Sebab tu gua yakin Polis akan dapat selesaikan kes 3 letupan di Mahkamah tu kalau dapatkan bantuan dari Milosuam.. Hahahaha...

Polis Diraja Malaysia (PDRM) menawarkan ganjaran RM 10,000 kepada pemberi maklumat insiden letupan bom di Kompleks Mahkamah Jalan Duta ketika keputusan kes perbicaraan Datuk Seri Anwar Ibrahim Isnin lalu.
Perkara itu diumumkan melalui laman Facebook milik pasukan keselamatan itu hari ini.
"Berikutan insiden tiga letupan 'Improvised Explosive Devices (IEDs)' yang berlaku pada 9 Januari 2012 berhampiran Kompleks Mahkamah Jalan Duta, PDRM menawarkan ganjaran sebanyak RM 10,000 kepada sesiapa yang dapat memberi maklumat sehingga tertangkapnya individu atau kumpulan yang bertanggungjawab dalam insiden tersebut," menurut status di laman Facebook tersebut.

-MEDIA PERMATANG PAUH -

Guan Eng Apa Lu Mau Lanjau Lagi?Ceramah Guan Eng diadakan didewan Kg. Baru,Pokok Sena bersama Mat Sabu,Mahfuz Omar & Rodziah semalam. Dalam ceramahnya Guan Eng berkata rakyat akan memperolehi "besar punya pahala" sambil mengangkat kedua-dua tangannya.Bukan pahala akan tetapi bala dok timpa mai dekat pengundi Pokok Sena.Apa Guan Eng dah buat dekat orang melayu Pulau Pinang rasanya dah banyak penindasan telah dilakukan oleh cauvanis DAP nie.Kedai dirobohkan dan bermacam lagi telah dilakukan oleh DAP.Hampa tengok video nie dulu untuk menilai.


Bukti untuk rakyat Pokok Sena menilai apa yang guan Eng buat.Jangan kena tipu bulat-bulat pulak.


Tengok apa Pakcik nie kata.


Malah sempat musibat punya Bapak Nenen melemparkan tohmahan kepada UMNO dengan berkata "kita tak makan wang, UMNO makan wang".Dalam masa yang sama Guan Eng menabur 3 janji jika PR diberikan peluang memerintah :
  1. RM1000 setahun untuk warga emas.(duit judi kot?)seperti yang pak cik nie kata dalam video.
  2. Mansuhkan Tol Plus.Habis semua pekerja tol PLUS kena tendang pasal tak ada duit nak bayaq gaji,Kebanyakkan pekerja PLUS nie melayu.
  3. Kurangkan kos sara hidup.Pulau Pinang beli barang pun sama harga jugak, kalau dia jujur kenapa kerajaan negeri tak turunkan dulu harga di Pulau Pinang.
Eloklah sekiranya janji-janji ini dilaksanakan di negeri Pakatan memerintah sekarang. Orang Islam berkopiah, bila dengar Guan Eng kata "Undi PR dapat pahala" - mereka terus bertakbir.

Apa hendak jadi agaknya dengan bangsa kita sekarang ini?So pakat-pakat pikiq pengundi Pokok Sena ,janganlah apa yang terjadi di Pulau Pinang akan jadi disana.Keyakinan rakyat terhadap BN semakin meningkat – PM
Setiap kata dikota itulah Barisan Nasional selama ini tidak pernah mungkir janji yang telah diberikan kepada rakyat.Pada 15hb ini rakyat akan menikmati wang saku sebanyak 500ringgit kepada ketua keluarga diseluruh malaysia.Pakatan haram di kedah ,Pulau Pinang dan selangor masih lagi tidak melunaskan janji semasa pRu 12 yang lalu.pemimpin pakatan cuma pandai menabur janji kosong tidak seperti Barisan Nasional. Oleh kerana itu tidak mustahil rakyat kini kembali menyokong Barisan Nasional.
BUKIT GANTANG 14 Jan. – Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, keyakinan rakyat terhadap kepimpinan Barisan Nasional (BN) di peringkat persekutuan dan negeri semakin meningkat kerana perikatan itu mengotakan janji mengikut kemampuan. 
Perdana Menteri berkata, rakyat menyedari BN bukanlah kerajaan yang gemar bermain politik bersifat populis serta berjanji perkara yang tidak berpijak di bumi nyata. 
"Apa yang kita mampu lakukan, kita lakukan dan apa yang kita janji kita laksanakan sebagai kerajaan,” katanya ketika berucap merasmikan Program Pemukiman ADUN-ADUN BN seluruh negara di Jalan Simpang, di sini, semalam. 
Beliau berkata, janji-janji itu dibuktikan dengan pelbagai bantuan yang diberikan kepada rakyat seperti Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M), kewujudan Kedai Rakyat 1Malaysia dan Menu Rakyat 1Malaysia, pemberian subsidi dalam pelbagai sektor seperti subsidi petrol. 
Selain itu, Najib juga membayangkan akan mengumumkan “durian runtuh” untuk masyarakat peneroka tidak lama lagi dan beberapa insentif lain untuk rakyat 
"Jumlahnya saya tidak akan beritahu lagi, sampai masa nanti saya akan umumkan. Biar suspens sikit,” katanya. – BERNAMA

Anwar Dah Ketaq Lutut Saiful Nak Buat Rayuan.Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim menegaskan tidak harus ada campur tangan politik sekiranya Peguam Negara mahu membuat rayuan berhubung pembebasan beliau dalam kes liwat, Isnin lalu.

"Soal pendakwa raya rayu itu bukan soal saya, itu ruang yang ada untuk dia terkandung dalam akta dan undang-undang... ia terserah kepada badan kehakiman untuk memutuskan keputusan berdasarkan undang-undang dan fakta.

"Tetapi, saya harap tiada sebarang campurtangan politik dalam kes ini. Kami faham undang-undang dan perlembagaan," katanya ketika ditemui pemberita selepas menunaikan solat Jumaat di Masjid Jamek Kampung Baru di sini, hari ini.

Dalam satu kenyataan kelmarin, bapa Mohd Saiful Bukhari Azlan, Azlan Mohd Lazim kecewa dengan kenyataan Majlis Peguam yang menyarankan agar Peguam Negara tidak mengemukakan rayuan berkenaan keputusan Mahkamah Tinggi yang membebas dan melepaskan Anwar.
Beliau berpendapat tindakan itu sebagai satu langkah menidakkan hak seorang warganegara untuk diadili dan didengar rayuannya sehingga ke peringkat yang tertinggi menurut Perlembagaan Malaysia.
"Demi anak saya, saya merayu agar-agar pihak Peguam Negara memfailkan rayuan," katanya lagi.
Diharap pihak Peguam Negara tidak terpengaruh dengan desakan Majlis Peguam atau mana-mana pihak agar tidak mengemukakan rayuan.
Isnin lalu, Majlis Peguam menyarankan agar Peguam Negara tidak mengemukakan rayuan berkenaan keputusan Mahkamah Tinggi.
Anwar didakwa meliwat bekas pembantu peribadinya itu di Unit 11-5-1, Kondominium Desa Damansara, No. 99 Jalan Setiakasih, Bukit Damansara di sini di antara jam 3.01 petang dan 4.30 petang, 26 Jun 2008.SINARHARIAN

Friday, January 13

Blogger Sharp Shooter Lari Ke Kedutaan Turki Ke?Mahkamah Tinggi di sini hari ini menangguhkan prosiding menghina mahkamah melibatkan penulis blog Amizudin Ahmat yang disaman Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr Rais Yatim kerana Amizudin telah 'menghilangkan diri'.

Peguam Datuk Seri Muhammad Shafee Abdullah yang mewakili Rais, berkata keadaan tersebut menyebabkan beliau gagal menyerahkan dokumen prosiding menghina mahkamah dan pihaknya telah berusaha menyerahkan dokumen itu sebanyak tujuh kali

bermula 25 November hingga 7 Disember tahun lalu. Muhammad Shafee berkata pada 11 Januari lalu, pihaknya cuba mengambil peluang untuk berjumpa Amizudin yang menghadirkan diri untuk pendengaran kes rayuannya di Mahkamah Rayuan, Putrajaya tetapi ia gagal kerana Amizudin sekali lagi menghilangkan diri.

Berikutan keadaan itu, Hakim Datin Zabariah Mohd Yusof memutuskan 2 Februari ini untuk perbicaraan menghina mahkamah terhadap Amizudin.

Pada 21 November tahun lalu, Mahkamah Tinggi memberi kebenaran kepada Rais untuk memulakan prosiding menghina mahkamah kerana penulis blog berkenaan telah melanggar sebahagian perintah yang melarangnya daripada terus menerbitkan artikel memfitnah Rais dalam blognya.

Perintah yang dikeluarkan Hakim Zabariah itu ialah susulan daripada keputusan saman fitnah pada 19 Julai tahun lalu yang difailkan Rais terhadap Amizudin.

Rais memenangi saman berkenaan dan Amizudin diperintah membayar ganti rugi RM300,000 kepada menteri itu.

Hakim Zabariah turut memerintahkan Amizudin membayar kos RM100,000 kepada Rais.

Pada 31 Januari 2011, Rais, 69, memfailkan saman terhadap Amizudin, 42, yang juga anggota jawatankuasa Angkatan Muda Parti Keadilan Rakyat (PKR) berhubung artikel yang disiarkan dalam blog sharpshooterblogger.blogspot.com, pada atau sekitar 28 Disember 2010. 

Siapa sebenar berkonspirasi?

ARENA politik negara dikatakan lebih menarik apabila Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur membebaskan Datuk Seri Anwar Ibrahim daripada tuduhan meliwat bekas pembantu peribadinya, Mohd. Saiful Bukhari Azlan pada Isnin lalu.

Ia memandangkan pembebasan berkenaan akan memberi peluang kepada Anwar buat kali kedua mengetuai pakatan pembangkang dalam pilihan raya umum akan datang. Tetapi sama ada Anwar dibebaskan atau dipenjarakan ia tiada kaitan dengan Barisan Nasional (BN) dan UMNO.

Selama ini, kerajaan BN di bawah kepimpinan Datuk Seri Najib Tun Razak tidak pernah mempeduli apa pun berlaku kepada Anwar sepanjang perbicaraan berlangsung.

Sebaliknya ketika puak-puak pembangkang melaungkan reformasi dan ada kala bersikap seperti mahu melakukan revolusi melalui demonstrasi, kerajaan BN pula terus melakukan transformasi dalam pelbagai bidang demi kesejahteraan rakyat dan negara.

Oleh itu, perhitungan dalam pilihan raya umum akan datang, bukan soal Anwar dipenjara atau dibebaskan, beliau jadi ketua pembangkang atau tidak, sebaliknya soal sejauh manakah apa yang dilakukan oleh kerajaan BN diterima oleh rakyat.

Atas sebab itulah pemimpin dan penyokong parti tersebut tidak perlu pening kepala dan tidur tidak lena hanya kerana Anwar dibebaskan, apa yang perlu dilakukan sekarang ialah meneruskan agenda politik seperti biasa.

Biarlah Anwar dan rakan-rakan mengelilingi dunia dan meredah setiap pelosok tanah air bagi meraikan kemenangannya.

Biarlah mereka terus dengan agenda politik fitnah, tohmahan, maki-hamun dan kebencian kerana itu sahaja kekuatan yang mereka ada. Apa yang paling utama kepada BN dan UMNO ialah terus mendekati rakyat dengan agenda bagi meningkat taraf hidup mereka.

Anggaplah keputusan yang dibuat oleh mahkamah itu adalah ketentuan Allah SWT yang sudah pasti ada hikmahnya.

Dan kita perlu ingat bahawa, kalau pun ditakdirkan Allah SWT, Anwar mengepalai pakatan pembangkang dalam pilihan raya umum nanti tiada apa yang perlu dikhuatirkan.

Ia kerana ini bukan kali pertama beliau berbuat demikian, pada tahun 2008 Anwar juga menjadi ketua pembangkang tetapi apakah pembangkang berjaya memerintah Malaysia dan Anwar menjadi Perdana Menteri seperti mana yang beliau idam-idamkan?

Tidak juga, pembangkang hanya menjadi kerajaan negeri di Kelantan, Kedah, Pulau Pinang, Selangor dan Perak (selama 11 bulan) serta menafikan majoriti dua pertiga BN di Parlimen.

Tetapi cuba fikirkan kenapakah keadaan itu berlaku? Faktor kemenangan yang dianggap besar berkenaan terjadi kerana situasi politik, ekonomi dan pentadbiran negara ketika itu.

Namun sekarang boleh dikatakan hampir kesemua masalah berkenaan sudah diatasi melalui kegigihan Najib melakukan transformasi dalam pelbagai bidang sama ada politik, ekonomi, sosial mahupun keselamatan.

Malahan sokongan rakyat kepada BN terutamanya UMNO juga semakin meningkat termasuklah di negeri-negeri yang dikuasai oleh pembangkang.

Hakikatnya, kalau kita mahu berfikir sejenak pengaruh Anwar semakin merosot, ini jelas dapat dilihat apabila mereka gagal mengumpulkan 100,000 orang untuk berkumpul di hadapan mahkamah, yang hadir hanya sekitar 5,000 orang sahaja.

Malahan ceramah-ceramah juga kehadiran tidak sampai 2,000 orang, semua ini terjadi kerana rakyat semakin memahami watak politik Anwar yang sebenar.

Memang kita tidak nafikan bahawa di peringkat bawah mungkin ada rakyat yang akan terpengaruh dengan dakyah pembangkang yang sudah pasti akan mengeksploitasikan isu perbicaraan Anwar, pembangkang akan menguar-uarkan bahawa konspirasi memenjarakan Anwar gagal.

Tetapi UMNO dan BN perlu memperjelaskan bahawa jika benar kes Anwar adalah satu konspirasi maka sudah lama Anwar disumbatkan dalam penjara. Tak kanlah UMNO hanya melakukan konspirasi sampai ke tahap perbicaraan sahaja tetapi apabila keputusan Anwar dibebaskan?

Jelaslah teori konspirasi ini hanyalah ciptaan pembangkang dan hakikatnya, merekalah sebenarnya sedang melakukan konspirasi bagi menjatuhkan kerajaan BN melalui fitnah bahawa parti itu terlibat dalam isu liwat Anwar.

Konspirasi ini bukan sahaja di dalam negara melalui pelbagai ceramah yang dilakukan tetapi juga di luar negara, apabila Anwar tidak habis-habis memburukkan kepimpinan negara di negara-negara yang dikunjungi.

Kita tidak harus lupa bahawa Anwar juga menjaja seluruh dunia bahawa kes liwatnya adalah satu perancangan politik dan beliau berjaya mempengaruhi sesetengah masyarakat antarabangsa bahawa beliau akan dipenjarakan.

Tetapi apa yang berlaku pada Isnin lalu sudah membuktikan apa yang dikatakan oleh Anwar hanyalah satu fitnah terbesar kepada kerajaan BN.

Sebab itulah untuk menutupi 'dosanya' kerana membohongi dan memperdayakan masyarakat antarabangsa, Anwar sebaik sahaja keputusan perbicaraan diumumkan memberitahu, keputusan membebaskan beliau itu ada kaitan dengan kebimbangan kerajaan terhadap imej buruk di mata dunia.

Apa yang melucukan, kenyataan beliau itu dinafikan oleh peguamnya sendiri, Karpal Singh yang juga Pengerusi DAP yang menegaskan, ia adalah keputusan badan kehakiman berdasarkan bukti dan kandungan perbicaraan sepenuhnya.

Justeru jelaslah, Anwar dalam apa situasi sekali pun tidak akan meninggalkan tabiat politik putar belitnya, jadi kenapakah perlu melayan politikus seumpama itu?

Perlu difahami sebahagian besar rakyat sudah muak dengan gelagat Anwar serta amalan politik pembangkang yang bukan sahaja mengamalkan politik kebencian tetapi juga double standard.

Bagi pembangkang, mereka sahaja pakatan paling sempurna dan suci di muka bumi Allah ini tetapi hakikatnya kerjasama politik merekalah paling pincang. Ia kerana di dalam pakatan itu, ada yang cuba menjadi big brother, ada yang menjadi pencatur dan ada yang hanya menjadi 'pak turut'.

Lebih daripada itu, rakyat juga tahu menilai bagaimana pembangkang tidak pernah mengakui kelemahan sendiri sebaliknya apa juga berlaku kepada pakatan mereka, segalanya dituding kepada BN dan UMNO.

Perjuangan pembangkang adalah demi mencapai cita-cita politik Anwar untuk menjadi Perdana Menteri, sebab itulah Anwar berkata, kalau beliau dipenjarakan pun beliau tetap akan memegang jawatan berkenaan, sedangkan perjuangan BN dan UMNO sejak dulu, kini dan selamanya adalah demi kesejahteraan rakyat.

Sebab itulah pembangkang cuba melakukan pelbagai konspirasi bagi memburukkan kerajaan di mata rakyat dan antarabangsa. Keadaan itu terjadi kerana mereka melihat Pilihan Raya Umum Ke-13 adalah perhitungan hidup mati parti pembangkang.

Apa pun biarlah pembangkang dengan perjalanan politik carca-marba mereka, apa yang penting BN dan UMNO meneruskan agenda mendekati rakyat serta memperkukuhkan perpaduan sesama mereka.

Dan paling penting fahamilah sehebat manapun manusia itu, mereka tidak akan mampu menghalang kebatilan ditumbangkan oleh kebenaran. Inilah janji Allah!

Oleh ZULKIFLEE BAKAR
pengarang@utusan.com.my

Isytihar Harta Guan Eng Dan EXCO Kantoi Lagi?Banyak kesangsian dalam pengisytiharan yang telah dibuat oleh semua EXCO Kerajaan negeri Pulau Pinang semalam.CAT dah diputarbelitkan oleh mereka sendiri.MKP tengok apa yang telah didedahkan Oleh Double Y ternyata ada benarnya.Tetapi tiba-tiba Guan Eng bersama exco beliau semalam dengan sukarela membuat pengisytiharan harta dan rakyat sendiri boleh mengesahkannya.

Penyata yang diberikan kepada wartawan oleh Guan Eng semalam bukan format penyata Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN). Ianya hanyalah borang yang dibuat sendiri oleh mereka untuk mewujudkan persepsi kononnya mereka telus dan bersih.

Dalam penyata yang ditunjuk semalam juga mereka tidak mengisytiharkan gaji, elaun termasuk 'directors fee' untuk PDC dan PBA kenapa ianya dibiarkan kosong?Yang paling tidak masuk akal pengisytiharan oleh Prof. Ramasamy kerana dalam borang pengisytiharan beliau tiada satu pun 'investment' atau Unit Trust.

Logik ke?

Saya yang kerja biasa-biasa ini pun ada Unit Trust, inikan pula Deputy Chief Minister Of Penang?


Dan yang membuatkan saya bengong bila melihat borang pengisytiharan oleh Abdul Malik Kassim atau nama sebenarnya 'Malik Itik'. Semua ruangan tertulis 'NIL' = Not In List - yang dinyatakan beliau hanya mempunyai Proton Tiara?

Come on Malik... you mahu kencing siapa?


Yang paling menggelikan buah pinggang kita adalah apabila ditanya seorang wartawan semalam, kenapa harta pasangan/ahli keluarga tidak diisytiharkan sekali. Wartawan tersebut berkata jawapan yang diberikan oleh Guan Eng adalah :
"Kita di sini bukan untuk menjawab soalan itu...." 
Betul ke?

Tuan-tuan dan puan-puan sekelian, mereka buat borang sendiri, isi sendiri, selepas itu panggil wartawan ini semuanya dibuat bukan disebabkan mereka telus. Sebaliknya ianya hanya untuk mewujudkan persepsi baik di mata masyarakat.


Haji Hadi Lebih Bahaya Dari Hassan Ali.DATUK Seri Abdul Hadi Awang perlu tampil menjelaskan kepada semua, benarkah beliau ada berjumpa dengan mantan Perdana Menteri Abdullah Badawi pada 2008 untuk berbincang tentang pembentukan kerajaan perpaduan, seperti yang didakwa bekas Setiausaha Politik Abdulah, Datuk Md. Alwi Che Mat.


Benarkah perbincangan yang didakwa Alwi itu wujud?


Pendedahan ini, jika benar, akan memalukan seluruh warga PAS yang selama ini percaya UMNO yang terhegeh-hegeh ingin bekerjasama menubuhkan kerajaan perpaduan, bukan sebaliknya.


Haji Hadi, kesan kepada pendedahan ini amat besar walaupun isu ini telah agak lama berlalu.  Tidak keterlaluan kalau MKP katakan, kesalahan ini amat besar, jauh lebih besar dari kesalahan yang membawa kepada pemecatan Hasan Ali dari PAS.


Kalau Hasan Ali diibaratkan membakar jambatan antara dirinya dan PAS, tindakan sedemikian (jika benar) oleh Haji Hadi, ibarat mahu membakar PAS itu sendiri!!


Perbincangan sedemikian tidak pernah mendapat kelulusan Majlis Syura Ulama, mahupun Muktamar Tahunan PAS sebagai antara 2 badan tertinggi selain Mursyidul Am.  Persoalannya sekarang, siapa yang memberi kuasa kepada Haji Hadi untuk memulakan perbincangan tersebut?Lebih penting, siapa lagi yang turut terlibat?
Seperti didakwa Alwi, perbincangan tersebut dijalankan di kediaman rasmi Perdana Menteri di Seri Perdana.  Tidak seperti kediaman biasa yang lain, sudah tentu ada rekod kemasukan yang boleh dirujuk untuk membuktikan pertemuan tersebut berlangsung atau tidaknya.

Nik Nazmi Hang Jangan Loklaq Dengan Orang Kedah?


Menteri Di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Jamil Khir Baharom yang menjadi mangsa fitnah PKR kini tampil memberi perjelasan berkenaan isu rumah dan wang zakat.Katanya, isu rumahnya itu sepatutnya tidak berbangkit kerana telah dibeli sejak dari tahun 1994 ketika beliau berkhidmat dalam tentera.
“Saya beli rumah itu dan saya beli masa saya (berkhidmat dalam) tentera pangkat mejar dan saya berhenti tentera (berpangkat mejar jeneral)
“Banyak tahun saya mengalami proses kenaikan pangkat..barulah saya berada di post (pangkat) itu..dan bila saya beli rumah itu..Tuhan bagi kat saya alhamdulillah rezeki..saya beli rumah itu lelong di mahkamah dan saya menang”, katanya dalam sidang media di ibu pejabat Jakim, Putrajaya, 11 Jan.
Menjawab isu dakwaan penyelewengan wang zakat MAIWP (Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan) bagi pembayaran kos guaman Datuk Che Mat Che Ali, Jamil Khir dan Ketua Pendakwa Syarie Wilayah Persekutuan Shamsuddin Hussain dalam kes qazaf Datuk Seri Anwar Ibrahim, Menteri Di Jabatan Perdana Menteri berkata peruntukan untuk kes-kes guaman memang diluluskan dalam Jawatankuasa Perundingan Hukum Syarak, Wilayah Persekutuan, 3 September 2009.
Jamil Khir membacakan kenyataan jawapan yang disediakan oleh Mufti Wilayah Persekutuan, Datuk Wan Zahidi Wan Teh bagi menjawab isu tersebut.

Mufti Wilayah Persekutuan, menegaskan bahawa penggunaan wang zakat untuk kos guaman dalam kes yang berkaitan dengannya adalah mengikut hukum syarak dan selaras dengan undang-undang yang berkuatkuasa di Wilayah Persekutuan.
Menurutnya, Jawatankuasa Perundingan Hukum Syarak Wilayah Persekutuan (JPHSWP) dalam mesyuarat yang diadakan pada 3 September 2009 bagi membincangkan anggaran belanjawan MAIWP 2010 telah meluluskan sebanyak RM205,000 bagi perbelanjaan undang-undang di bawah asnaf fisabilillah.
“Peruntukan ini perlu diwujudkan kerana Akta Pentadbiran Undang-Undang Islam (Wilayah Persekutuan) 1993 (Akta 55) dalam Bahagian II Perkara 5 (2) menyatakan, majlis boleh mendakwa dan didakwa dengan nama perbadanannya.
“Selain itu, dalam melaksanakan tanggungjawab terdapat keadaan di mana majlis itu terpaksa mendapat keputusan mahkamah seperti dalam kes tuntutan jenazah mualaf yang dituntut keluarga yang bukan Islam,” 


Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive