RAPID

Wednesday, May 9

GAMBAQ SAPA NIE?


Gambaq nie MKP dapat dari twitter seorang artis tengah top kat Malaysia nie.Siapakah wanita ini?Apakah motif penyebar gambaq nie.......Yang menyebarkan gambaq nie adalah seterunya didalam kes peribadi artis berkenaan...???????

Perubahan zaman dan budaya manusia menyebabkan pakaian lebih berfesyen dan semakin banyak baju yang merendahkan aurat. Pada tahap ini syaitan berbisik kepada wanita dengan berkata bahawa pakaian hanyalah sekadar hiasan dan tiada berpengaruh dengan agama. Justeru itu, tidak mengapa sekiranya memakai pakaian yang membuka aurat. Namun, teknik ini tidak semestinya berkesan terutama kepada wanita yang berpendirian dan percaya bahwa memakai pakaian syar’i ialah satu ibadah dan bukan sekadar berfesyen. Jika hasutan ini gagal, syaitan akan beralih kepada strategi yang lebih licik seperti di bawah.

Aurat wanita meliputi seluruhnya kecuali muka dan tapak tangan. Seharusnya menjadi kebiasaan tapak tangan tidak ditutup. Jadi, syaitan mengambil kesempatan ini untuk menghasut wanita dengan berkata, “Tak mengapa jika memakai baju lengan pendek. Kamu masih pakai tudung.” Di pasaran pula banyak pakaian berlengan pendek terutamanya fesyen baru. Wanita yang terpedaya pun memakai baju lengan pendek dan ternyata ia kelihatan biasa pada pandangannya maupun pandangan seorang lelaki, lalu syaitan berbisik lagi, “Tidak mengapa kan..?”

Setelah menjadi kebiasaan merendahkan sebagian lengan, datang lagi syaitan dan berbisik, “Tak mengapa kan membuka lengan. Sekarang ada fesyen baru yang merendahkan bahagian dada. Baju ini terbuka sedikit saja agar kamu tidak terasa panas. Orang pasti berkata biasa saja.” Wanita itupun memakailah baju tersebut, daripada merendahkan sedikit, sehingga yang nampak lagi bahagian dadanya.

Tidak cukup dengan itu, syaitan membawa lagi idea baru. Kali ini syaitan berbisik, “Baju kamu itu dah biasa dah ramai orang yang pakai. Sekarang ini ada fesyen baru lagi. Baju ini tipis dan ketat saja. Boleh kamu tunjukkan bentuk badan kamu yang cantik itu. Tidak mengapa, sebab potongan baju ini masih panjang.” Maka wanita ini pun memakai baju berfesyen sebegitu sehingga menjadi kebiasaan malah baju yang dipakai semakin ketat dan jarang. Jadilah mereka wanita yang disebut oleh Nabi sebagai kasiyat ‘ariyat (berpakaian tetapi telanjang).

Setelah memakai pakaian ketat dan jarang, datang lagi syaitan dan berbisik, “Susah la kalau kamu pakaian ketat semacam ini. Bergerak pun terasa terbatasi. Apa kata kamu cuba kain yang telah dibelah sampai ke lutut. Nanti lebih senang kamu untuk duduk. Tidak mengapa kamu rendahkan sedikit saja yang penting kamu selesa.” Maka dipakailah pakaian wanita yang terbelah. Ternyata ia memberi keluasan dan memudahkan dalam bergerak.

Syaitan berbisik lagi, “Sudah tak sesuai lagi kamu berpakaian begini. Kain ini masih bagus walaupun dibelah hingga lutut. Kamu potong saja lagi hingga di atas tumit. Kamu pendekkan kain ini sehingga atas tumit untuk memudahkan kamu berjalan.” Wanita terus mengikuti godaan syaitan ini dan memakai kain singkat serta ditambah pula dengan kasut tumit tinggi.

Sekarang, wanita ini sudah biasa memakai kain singkat dan ternyata masih kelihatan biasa pada pandangan orang. Syaitan berbisik lagi, “Fesyen kamu ni masih biasa saja. Orang macam tak kisahkan. Apa kata kamu cuba fesyen lain yang lebih menonjol. Di pasaran banyak kain skirt. Tak perlu beli yang sangat pendek. Yang separuh betis saja.” Sekarang ni syaitan sudah menjadi seperti penasihat peribadinya. Maka dituruti hasutan tersebut. Pada tahap ini tudung sudah tidak dipakai.

Wanita ada terfikir, “Betulkah tindakan aku ni? Apakah tidak berselisih dengan wanita zaman nabi dulu?” Syaitan pula menggunakan muslihat dengan mengaitkan zaman dahulu dengan sekarang. Syaitan berkata, “Ahh!! Tidak.. Sekarang zaman dah berubah. Dulu lelaki tak suka kalau perempuan menampakkan auratnya, tetapi lelaki sekarang banyak yang suka. Yang seksi-seksi terutama, mesti tidak terlalu seksi tapi terbuka sedikit. Di pasaran banyak pakaian zaman sekarang yang menampakkan seluruh betis. Kalau kamu tidak ikut kamu akan ketinggalan zaman.” Maka pakailah wanita tersebut pakaian yang menampakkan seluruh betis.

Setelah pakaian menampakkan seluruh betis menjadi kebiasaan, datang lagi syaitan menghasut, “Pakaian kamu perlu ada variasi. Jangan pakai yang seperti itu saja. Kamu perlu pakai skirt mini. Kamu akan nampak lebih seksi dan menawan.” Maka pakailah wanita ini skirt mini malahan bukan skirt saja yang mini, bajunya, skirtnya, semuanya dah menjadi kecil dan seksi. Bajunya juga sudah bervariasi seperti berlengan pendek, merendahkan sebagian dada dan sebagian pehanya. Ada yang dikhaskan untuk berpesta, bersosial, pakaian kerja, pakaian rasmi, pakaian malam dan sebagainya.

Muncul pula keinginan untuk mandi di kolam renang terbuka dan pantai. Syaitan berbisik, “Pakailah kamu bikini.. Semua orang di sana pakai baju itu. Kamu tak perlu malu.” Wanita ini pun tanpa segan lagi memakai bikini yang hanya menutup sebahagian dada dan pahanya. Dia pun bersuka ria terutama apabila semua lelaki memandangnya. Pada tahap ini auratnya sudah tidak diendahkan lagi.

KES LAMA RUPANYA VIDEO NIE. @HishammuddinH20 @Khairykj

Wanita yang mendera bayi perempuannya sendiri dalam klip video yang kini tersebar di media sosial, sedang menjalani hukuman penjara kerana perbuatannya itu.

Menurut laman sosial Facebook Polis Diraja Malaysia (PDRM) hari ini, kes itu dilaporkan di Ibu Pejabat Polis Daerah Petaling Jaya pada 29 Mei 2011 dan tangkapan terhadap wanita itu dibuat pada hari sama.

Wanita itu kini menjalani hukuman penjara 18 bulan mengikut Seksyen 31(1) Akta Kanak-Kanak 2001.
Berikutan penyebaran video penderaan bayi itu, PDRM menerima hampir 300 aduan dan komen daripada orang ramai yang rata-rata bersimpati dan prihatin dengan nasib bayi itu.- Posted using BlogPress from my iPad

#HBN2012 JOM TENGOK KONSERT FREE.


Sebanyak 500 acara dari 38 segmen bakal memeriahkan sambutan Hari Belia Negara (HBN) 2012 yang akan berlangsung lima hari di Putrajaya, bermula 23 hingga 27 Mei depan.
Penambahan 300 lagi acara berbanding sambutan tahun lalu seiring sasaran pihak Kementerian Belia dan Sukan (KBS) yang menjangkakan menerima 2 juta pengunjung pada sambutan kali ini.

Ketua Setiausaha KBS, Datuk Mohid Mohamed berkata, Himpunan Jutaan Belia ini memberi ruang dan peluang kepada belia melibatkan diri dalam pelbagai aktiviti melalui segmen dan acara pada sambutan lima hari itu.

“Dalam bahasa mudahnya, sambutan kali ini bertemakan­ Jutaan Peluang, Ribuan Keriangan. Beberapa aktiviti lama diganti dengan acara baharu sekali gus menjadikan platform hari belia lebih segar dengan mengembangkan acuan pengisian aktiviti.

“Antaranya adalah sukan dan rekreasi, seni budaya, kemahiran dan kepimpinan, teknologi maklumat dan keusahawanan, kerohanian dan jati diri, penerokaan bidang-bidang baharu dan banyak lagi. Kita percaya sepanjang lima hari itu penuh dengan aktiviti yang pasti memberi kepuasan­ kepada belia yang hadir,” katanya.

Menurutnya, HBN 2012 akan meneruskan kerjasama dan penglibatan pelbagai pihak, termasuk Kementerian, Jabatan dan agensi kerajaan, swasta serta pertubuhan bukan kerajaan (NGO) supaya ianya menonjolkan satu perhimpunan kepada kepelbagaian dalam masyarakat.

SEJAK BILA KEDAH TUKAQ JADI DARUL MAKSIAT?


Rakyat di negeri ini kesal dengan pertambahan rumah urut dan hotel bajet sejak tiga tahun kebelakangan ini sehingga menyebabkan masalah sosial di kalangan golongan muda.

Menurut mereka, keadaan ini semakin melarat selepas Kedah ditadbir kerajaan PAS yang dipimpin oleh Menteri Besar, Datuk Seri Azizan Abdul Razak pada 2008 lalu.

Bagi bekas anggota Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM), Jamaluddin Mat Akhir, 58, dari Jitra pihak berkuasa tempatan memberikan lesen pusat refleksologi tetapi ia seingkali disalah-gunakan untuk kegiatan tidak bermoral seperti urutan seks di sebalik nama tersebut.

"Pusat refleksologi memang wujud sejak dari dulu kalau kita lihat tukang urut ini berada di tepi jalan sahaja dan kita difahamkan refleksologi ini mengurut tapak kaki, tetapi bila ada rumah dan bilik khas itu yang menimbulkan tanda tanya kepada rakyat di negeri ini," katanya.

Katanya, kurang pemantaun dari kerajaan negeri dan pertambahan rumah urut dan hotel bajet itu memberi impak negatif kepada generasi muda dan remaja masa kini.

"Kita tengok industri ini juga menjadi semakin hebat dengan kemasukan 'tukang urut' daripada luar negara dan saya rasa semua faham maksud ini," katanya sinis.

Ditanya mengenai cadangan mengawal aktiviti tidak bermoral itu, menurutnya, pihak berkuasa yang meluluskan lesen kepada pihak berkenaan perlu memantau premis rumah urut dan hotel bajet tersebut.

"Saya melihat di negeri ini... di mana dulu kita tak nampak perkara ini...sekarang ini kita lihat banyak hotel bajet dibuka antaranya di Shahab Perdana, dulu tiada sekarang dah banyak dan merata-rata tempat di Alor Setar dan sebagainya.

"Kalau ada aktiviti tidak sihat, ini yang menyedihkan penduduk setempat dan rakyat," katanya.

Pendapat sama turut disokong, penjual tiket bas ekspres, Mohd Syahbani Zakaria, 29, berasal dari Alor Setar. Beliau berharap kerajaan negeri mengambil tindakan serius dengan bekerjasama Majlis Agama Islam Kedah (MAIS) bagi mengatasi isu ini.

Jelasnya, dengan adanya pembabitan kedua-dua agensi ini secara tidak langsung dapat mengawal dan memantau operasi rumah urut dan hotel bajet daripada kegiatan tidak bermoral.

Ditanya mengenai lokasi premis rumah urut yang dikatakan terus bercambah di bawah kerajaan pimpinan PAS itu, katanya, banyak yang beroperasi di Jalan Sultan Badlishah dan di Jalan Putra di bandar Alor Setar.

"Sepatutnya kerajaan negeri mengambil tindakan dengan segera sebelum memudaratkan golongan muda," tegasnya.

Sementara itu, pemandu teksi, Fadil Abd Ghani, 50, berasal dari Alor Setar juga mengakui terdapat bilangan rumah urut dan hotel bajet yang semakin meningkat.

Katanya, ini berpunca apabila agensi penguatkuasaan daerah kurang mengambil perhatian dan memantau isu ini.

"Kita berharap PBT mengkaji semula lesen yang dikeluarkan kepada pemilik premis tersebut," jelasnya.

"Sesetengah rumah urut hanya untuk mengaburi mata umum, di luar papan iklan maklumkan urut refleksiologi tetapi di dalam lain pulak. Kita hendak PBT ambil tindakan dan tidak mahu rumah urut dan hotel bajet terlampau banyak sangat. Kami tidak mahu di Kedah terkenal dengan jolokan rumah urut," tegasnya.

Bagi pesara swasta, Hashim Wahab, 60, berasal dari Kepala Batas, beliau bersetuju sekiranya rumah urut ini hanya dibenarkan beroperasi untuk tujuan perubatan sahaja.

"Kalau lain daripada itu (tawar seks) kita tidak setuju...kita setuju benda yang elok, tidak mahu benda yang ditegah, apa yang kita risaukan di sebalik lesen...itu kita tidak setuju," katanya.

Sebelum ini, tinjauan juga mendapati kegiatan maksiat juga berleluasa di negeri-negeri yang ditadbir oleh Pakatan Rakyat. Umpamanya di Selangor, pusat urut bukan sahaja bercambar di bandar-mandar besar tetapi juga di luar bandar.

PERNAHKAH NURUL IZZAH CURANG?


Pada satu malam, ada pasangan yang agak berumur sedang makan malam dengan romantiknya bagi menyambut ulangtahun perkahwinan mereka yg ke 20 tahun.

Suaminya, seorang Tan Sri dan ahli politik mula bercerita tentang nostalgia mereka suami isteri, sekian lama hidup bersama, suka duka, susah dan senang. Si suami memang menyanjung isterinnya, bernama Nurul Izzah.

"Nurul Izzah, selama kita kahwin ni, suka duka kita lalui, susah senang kita tempuh, abang amat menyayangi Nurul Izzah, tapi ada satu perkara yg asyik bermain-main di benak abang ni dan abang selalu bertanya-tanya. Berterus-teranglah dgn abang pada malam ni, pernah tak Nurul Izzah curang dgn abang selama ni?"

Nurul Izzah agak terkedu sekejap dan merenung panjang muka suaminya itu, lalu berkata dengan penuh kekesalan, "Ya abang, Nurul Izzah mengaku pernah curang dgn abang, tapi hanya 3 kali sahaja selama ni"

"3 kali?" Tan Sri tu agak terkejut, tapi tak la marah, dah tua dah dan memang berniat utk memaafkan isterinya,"Bagaimana boleh terjadi 3 kali tu Nurul Izzah?"

Perlahan jer la isteri dia mula membuka lebaran cerita lama, "Abang ingatkan masa kita mula-mula kawin, terus beli rumah dan selang beberapa tahun, kita susah sangat masa tu hingga rumah kita hampir nak dirampas oleh bank"

"Ya, abang ingat peristiwa tu" jawab si suami. Si isteri menyambung cerita, "Abang pasti ingat yg pada satu petang tu Nurul Izzah pergi jumpa pegawai bank tu dan esoknya, bank tu tak jadi rampas rumah kita, malah bagi tambahan pinjaman utk abang mulakan perniagaan.."

"Emmmm.. sukar buat abang menerima kenyataan ini, tapi abang maafkan Nurul Izzah kerana apa yg Nurul Izzah buat tu untuk masa depan kita jugak", kata si suami, " Kali ke 2 pulak?"

"Abang ingat tak, abang hampir menemui maut sebab ketumbuhan dalam otak pembedahan?" si isteri menyambung cerita "Ya, abang ingat" jawab si suami. "Kalau macam tu, abang pasti ingat yg Nurul Izzah ada pergi jumpa doctor pakar tu dan esoknya, dia setuju buat pembedahan utk abang tanpa bayaran apa-apa pun.."

"Oh Nurul Izzah, walau perit hati ini mendengarkan, tapi abang tetap maafkan Nurul Izzah sebab apa yg Nurul Izzah buat tu untuk masa depan kita jugak dan kerana sayangkan abang jugak.. yang kali ke 3 macam mana pulak? ", kata si Tan Sri. Si isteri menundukkan mukanya dan menjawab penuh lemah, "Abang, ingat tak masa abang bertanding merebut kerusi bahagian dan abang perlukan 248 undi lagi….."Belum sempat habis isterinya bercakap…Tan Sri pengsan kat situ jugak…!!!

Apakah Irene Fernandez tu perempuan?


Perempuan tulen tentunya mereka yang tidak menyokong apa-apapun usaha yang dibuat oleh mana-mana pihak untuk memperjuangkan kebebasan berkaitan dengan seks samsongsang.

Manakala perempuan plastik ialah mereka-mereka yang pernah menjalani pembedahan seperti membuang daging lebih daripada tubuh dan kemudiannya membuat satu terowong palsu untuk tujuan yang tertentu...

Melihat daripada raut wajah serta bentuk tubuh (lihat le gambar makhluk berbaju merah yang berdiri di tengah), boleh ke kiranya ditentukan jenis jantina asal dia...

Tu agaknya yang buat dia selalu pergi Indonesia kemudian kutuk negara sendiri...dasar banjingan !


Gambar di atas menunjuk sebuah restoran yang dimiliki oleh warga Indonesia yang terdapat di Bandaraya Miri. Restoran Surabaya yag diusahakan oleh isteri seorang pekerja salahsebuah syarikat swasta di Miri dan restoran berkenaan terletak di Lot No.288 Jalan Bendahara Miri dibahagian bawah beroperasi pada setiap hari.

Semua pekerja di restoran tersebut didatangkan khas dari daerah Jawa Indonesia. Isteri kepada pekerja yang berpangkat pengurus operasi syarikat swasta serta berpendapatan lebih RM8,000.00 sebulan itu berperanan sebagai pengurus restoran Surabaya itu.

Kalau mengikutkan kepada peraturan serta undang-undang Imigresen negara ini, setiap pasangan pekerja asing yang bekerja di negara ini, mereka tidak dibenarkan untuk menjalankan sebarang kegiatan perniagaan biarpun hanya secara kecil-kecilan apatah lagi apabila ianya melibatkan perusahaan yang berskala besar seperti kedai makan ataupun restoran-restoran.

Persoalannya, bagaimana perkara sebegini boleh juga berlaku sedangkan segala syarat-syarat yang wajip para pekerja asing patuhi ketika bekerja di negara ini sangat jelas di mana mereka dilarang sama sekali untuk menyalahgunakan mana-mana pas perjalanan yang telah dikeluarkan oleh pihak Imigresen kepada mereka dengan tujuan lain selain daripada yang telah ditetapkan.

Saya tidak akan menyentuh secara menyeluruh mengenai isu ini di seluruh Malaysia tetapi memadailah untuk mendedahkan perkembangan yang berlaku di Sarawak membabitkan rakyat Indonesia yang melibatkan diri dalam bidang perniagaam khususnya di bahagian Miri. Kalau ada sesiapa yang berkunjung ke bahagian ke-4 dalam negeri Sarawak ini tentu akan terkejut apabila akan terserempak dengan peniaga-peniaga warga Indonesia berjualan di tepi jalan, di hadapan kedai-kedai tertentu dan juga membuka warung makanan di tempat khas yang sepatutnya diberikan kepada rakyat tempatan.

Ini baru pemandangan di bahagian Miri mengenai kebanjiran warganegara asing khususnya rakyat Indonesia dan belum lagi di bahagian-bahagian lain di seluruh negeri Sarawak, seluruh Sabah serta seluruh Semnenanjung. Tidak terpikirkah kita jika keadaan seperti ini tidak dikawal dan dibiarkan terus berlanjutan dalam negara tanpa sebarang tindakan cukup tegas dibuat oleh pihak yang berwajib pasti akan mendatangkan berbagai ancaman keselamatan yang tidak terduga oleh kita.

Sejauh manakah keselamatan rakyat Malaysia dapat dijamin dengan kehadiran tanpa batas rakyat negara asing terutamanya rakyat Indonesia di persekitaran kita hari ini? Kita tidak kenalpun dengan mereka, kita tidak tahupun tentang latar belakang mereka bagaimana dan tentang sejarah kehidupan mereka di negara asal mereka dulu sebelum mereka datang ke Malaysia berkongsi dengan kita mencari nafkah sara hidup di negara ini.

Adalah tidak keterlaluan jika saya katakan bahawa yang sebenarnya tidak selamat kini bukannya rakyat Indonesia yang samada mereka berkerja secara sah, secara haram dan yang kerja mereka mencuri, membunuh, merompak, menyamun, meragut, merogol, memecah masuk rumah orang di negara ini TETAPI yang semakin tidak selamat sejak kebelakangan ini adalah rakyat Malaysia sendiri. Rakyat kita di negara ini senantiasa berdepan dengan bermacam-macam ancaman daripada rakyat Indonesia.

Dari segi keselamatan, rakyat Malaysia semakin kurang selamat dan pasti terdedah dengan ancaman keselamatan diri dan kediaman. Dari segi perniagaan, rakyat Malaysia bukan lagi disaingi oleh peniaga-peniaga tempatan tetapi akan berdepan dengan pesaing daripada peniaga warga asing. Dari segi perkerjaan pula, rakyat Malaysia khususnya di Sarawak dan juga di Sabah bakal berhadapan dengan risiko kehilangan punca kerja apabila semakin banyak kini ruang-ruang kerja telah diisi oleh tenaga kerja warga asing terutamanya dari Indonesia.

Irene Fernandez sesungguhnya memang buta mata dan juga buta hati dalam perkara ini!!!antirepublik


MANA RUMAH UNTUK BUMIPUTERA LGE?


Tindakan kerajaan DAP Pulau Pinang yang tidak menggunakan wang dalam Tabung Amanah Perumahan Bumiputera bagi membina rumah kos rendah untuk rakyat menjadi tanda tanya.

Setiausaha Sekretariat Perhimpunan Melayu Pulau Pinang, Mohd. Nor Suhaili Jamali berkata, berdasarkan Laporan Audit Negara 2010, terdapat baki RM21.1 juta dalam tabung berkenaan.

Menurutnya, wang tersebut sepatutnya dibelanjakan mengikut tujuan tabung itu ditubuhkan.

“Ketua Menteri, Lim Guan Eng perlu jujur kepada orang Islam kerana fungsi tabung adalah untuk simpanan dan dibelanjakan.

“Yang menjadi persoalan, kenapa kerajaan negeri tidak bina rumah untuk bumiputera?" katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Semalam, Naib Yang Dipertua 1 Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) negeri, Fadzil Shuib meminta kerajaan negeri menjelaskan ke mana pergi wang dalam tabung berkenaan kerana ia melibatkan kepentingan rakyat.

Ketua Pergerakan Pemuda UMNO negeri, Shaik Hussein Mydin sebelum ini mendakwa kerajaan negeri memberikan maklumat salah berhubung projek pembinaan rumah kos rendah dan sederhana rendah.

Tabung Amanah Perumahan Bumiputera ditubuhkan pada September 2009 bertujuan menjadi akaun bagi bayaran sumbangan yang disalurkan oleh kerajaan negeri, kerajaan Persekutuan, pemaju atau pihak lain.

Langkah itu membolehkan kerajaan negeri melaksanakan aktiviti atau program yang berkaitan dengan pembelian atau pembangunan tanah, rumah, ruang komersial atau hartanah lain untuk manfaat penduduk bumiputera.

Difahamkan pada 2010, baki akaun tabung tersebut berjumlah RM21.1 juta iaitu meningkat RM8.46 juta atau 66.9 peratus berbanding RM12.65 juta pada tahun sebelumnya.

Peningkatan ini adalah disebabkan oleh penerimaan dana daripada pemaju perumahan iaitu bagi pelepasan kuota bumiputera pada 2010 berjumlah RM8.46 juta yang tidak dibelanjakan langsung kerana tiada aktiviti atau program berkaitan dijalankan.

Mohd. Nor Suhaili menambah, jika nilai tanah di tengah bandar terlalu tinggi, kerajaan negeri boleh mencari lokasi lain yang bersesuaian seperti di Balik Pulau atau Nibong Tebal bagi membina rumah untuk rakyat.

Jelasnya, ramai orang Melayu sendiri mungkin tidak tahu tabung itu wujud kerana kewujudannya tidak pernah diuar-uarkan.um

Tuesday, May 8

SELENA GOMEZ NAMPAK SANGAT TIPU?


Kebelangkangan ini pencarian gambar Selena Gomez telah mendapat hit yang tinggi, apabila gambar bogel artis tersebut telah tersebar di Internet. Gambar Remaja popular ini, Khabarnya telah diambil, dicuri, dirembat oleh FANnya sendiri dan disebarkan diatas tujuan yang tidak mendapat sebarang keuntungan.

Gambar tersebut menunjukkan aksi Selena Gomez berposing bahagian buah dadanya dan kawasan privasinya tanpa memakai pakaian dalam di bahagian atas badannya begitu juga dibahagian kawasan privasinya.

Pendapat MKP gambar diatas adalah hasil dari photoshop yang telah diedit...mana tidaknya muka dan bentuk leher tidak sama seperti Selena Gomez yang asal...

Bezakan bentuk leher Selena.
 

MAZLAN ALIMAN SAPE YANG HAMPAS?


Parti Keadilan Rakyat hari ini memperkecilkan ganjaran berjumlah RM15,000 untuk setiap keluarga yang diumumkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak kepada peneroka Felda.Sudah terdesak ke?Ramai peneroka kini sedar dengan kemampuan Kerajaan Pusat membela nasib mereka akan tetapi ianya tetapi diperlekehkan oleh kepimpinan PKR yang nampak sangat dayus membela nasib rakyat akan tetapi hanya membuat onar bagi memfitnah serta memburukkan Kerajaan BN.Tidak cukup dengan menyifatkan ganjaran tersebut sekadar 'hampas', PKR turut menuduh pentadbiran Barisan Nasional (BN) membolot kekayaan sesama mereka.UMNO Parti Membela Rakyat Setiap kata Di Kota.

Bila aku cakap Mazlan Aliman bengap, suku sakat PAS marah. Tapi itu le hakikatnya. Bila PM DS Najib umumkan durian runtuh, Mazlan Aliman sibuk bertanya, RM1.689b tu datang dari mana? Akal ko tak cukup panjang la Mazlan. Macam tu ada hajat nak jadi menteri? Hancur negara!

Daripada sibuk dok bertanya dari mana datangnya duit tu, lebih baik korang, puak-puak PAS dan Pakatan, pegi cari tin besar dan guni beras. Sekarang ni orang Felda tengah banyak duit, jadi masa ceramah tu, bolehlah bergerak pakai tin besar dan guni beras. Tentu banyak dapat nanti! Tu aje le layak dan pandainya korang cari duit.


Andai Kita Tak Mampu Menjadi Garam Yang Bermanfaat Pada Ikan, Usahlah Kita Menjadi Langau Yang Merosakkan Ikan Tersebut.Sesungguhnya Tangan Yang Di Atas Itu Lebih Baik Dari Mulut dan Jari Yang Cabul. Teringat Pula Jari-jari dan Mulut Yang Cabul Tentang Felda Bankrap.

Teringat jua MKP pada suatu Hadis " Dan Barangsiapa Yang Tidak Bersyukur Kepada Manusia, Sesungguhnya Dia Tidak Bersyukur Kepada ALLAH" Sahih at-Tarmidzi.
HASSAN ALI SAMAD KHALID GAGAP DAN MAHFUZ BEAN?

Naib Presiden PAS, Datuk Mahfuz Omar dan Timbalan Pesuruhjaya PAS Selangor, Khalid Samad berhadapan dengan tuntutan ganti rugi yang belum ditentukan jumlahnya oleh mahkamah ekoran fitnah yang dilemparkan terhadap Datuk Dr Hasan Mohamed Ali.

Writ saman difailkan oleh bekas Pesuruhjaya PAS Selangor itu melalui peguam Kamarul Hisham dan Hasna Rezua dengan menuntut ganti rugi am, teladan dan melampau.

"Saya sudah katakan berulang kali bahawa tuduhan-tuduhan yang dilemparkan oleh kedua-dua ahli parlimen itu berniat jahat, tidak berasas dan ditimbulkan sebagai sesuatu yang dirancang bagi memburukkan nama baik saya dan pertubuhan NGO yang saya tubuhkan sebagai percubaan untuk merosakkan kerjaya politik saya," katanya dalam satu sidang media di rumahnya tadi.

Selain itu, turut difailkan ialah injunksi bagi menghalang defendan untuk terus memberi komen, mengulangi kenyataan-kenyataan berunsur fitnah terhadap plaintif.

Saman dikemukakan ekoran Mahfuz sebelum ini dalam laman portal pembangkang mendakwa terdapat dana dari Kementerian Belia dan Sukan telah disalurkan kepada Hasan bagi tujuan penganjuran sesi ceramah beliau ke seluruh negara.

"Sementara itu Ahli Parlimen Pokok Sena juga melalui satu sidang media dengan lantang menyebut bahawa gerakan kerja saya bersama JATI dibiayai melalui kontrak jangka panjang oleh Kementerian Belia dan Sukan berjumlah RM30 juta," katanya.

Sementara Khalid pula mendakwa Syarikat Bekalan Air Selangor (SYABAS) dan Puncak Niaga Bhd sebagai penaja kepada Hasan dan juga pertubuhan badan bukan kerajaan Jalur Tiga (JATI).

"Ahli parlimen Shah Alam telah memfitnah saya melalui satu sidang media di mana beliau mengatakan terdapat syarikat-syarikat tertentu yang beliau menamakan syarikat-syarikat tersebut telah menyediakan dana am menaja program 'roadshow' saya termasuk majlis.

"Beliau berkata syarikat-syarikat tersebut telah menyediakan dana menaja program 'roadshow' saya termasuk Jati pada bulan Februari lalu," katanya dalam satu sidang media di rumahnya tadi.

Untuk rekod notis saman telah diserahkan kepada Ahli Parlimeh Shah Alam itu dan pengurusan kes tersebut dijalankan pada 30 April lalu.
Sementara notis ke atas Ahli Parlimen Pokok Sena pula belum dapat diserahkan namun mahkamah telah pun menetapkan pengurusan kes diadakan pada esok.

Hasan selain itu berkata beliau yakin akan menang ke atas kes saman terhadap Mahfuz dan Khalid.

"Sebab itu saya katakan saya mempunyai hujah-hujah tertentu, untuk mengatakan kes ini mempunyai asas-asas yang sangat kukuh dan kemungkinan untuk dimenangi di mahkamah nanti adalah begitu besar," katanya.

- Posted using BlogPress from my iPad

ADA YANG TAK PUAS HATI KE?Aktres dan pengarah filem Oh Mak Kau (OMK), Nurul Ain Nordin (Ain) menganggap penyebaran gambarnya dengan Syamsul Yusof di Internet adalah perbuatan khianat pihak-pihak tertentu yang tidak berpuas hati dengannya.

Ain, 24, yang juga penerbit filem itu berkata dakwaan mereka mempunyai hubungan istimewa juga adalah tidak benar sebaliknya dia telah mengenali Syamsul sejak menjalani latihan praktikal di Skop Production beberapa tahun lalu.

“Sudah berulang kali saya memberikan penjelasan mengenai hubungan kami namun saya sedar tidak mudah untuk meyakinkan orang untuk menerima apa yang saya katakan.

“Hakikatnya, kami hanya kawan. Hubungan kami adalah atas dasar profesional kerana dia banyak membantu membimbing saya di lokasi penggambaran filem OMK dan tidak lebih daripada itu,” katanya ketika dihubungi mStar Online, baru-baru ini.

Sebelum ini beberapa keping gambar tersebar di Internet memperlihatkan kemesraan mereka yang duduk berasingan daripada krew dan pelakon lain ketika di lokasi penggambaran filemOMK.

Kemesraan Ain dan Syamsul di lokasi penggambaran filem Oh Mak Kau yang didakwa menjalin hubungan secara rahsia.
Syamsul juga dikatakan sanggup menemani Ain di lokasi penggambaran selama beberapa jam walaupun dia tidak terlibat dengan penggambaran.

Ain yang mula dikenali menerusi filem Suatu Malam Kubur Berasap (2011) berkata, dia sempat berbincang dengan Syamsul mengenai dakwaan itu sejak gambar-gambar mereka tersebar di Internet pada minggu lalu.

“Saya ada bercakap dengan Syamsul mengenai perkara ini. Saya mohon agar isu ini tidak dibesar-besarkan kerana saya tidak mahu perkara remeh-temeh begini menimbulkan perasaan kurang selesa kepada Syamsul, bapanya Datuk Yusof dan mereka sekeluarga yang saya hormati.

“Apatah lagi dakwaan itu adalah tidak benar jadi saya bimbang ia akan melukakan hati kekasih Syamsul pula,” ujarnya yang mengakui belum mempunyai kekasih.

Ditanya adakah penyebaran gambar dan kontroversi hubungan cinta itu sengaja dicetuskan sebagai promosi kepada filem pertama arahannya itu, Ain berkata perkara itu tidak berasas kerana masih terlalu awal untuk pihaknya melakukan promosi filem berkenaan.


“Dakwaan itu bukan strategi kami untuk mempromosikan OMK. Bagi saya, masih terlalu awal untuk tujuan itu kerana filem ini baru tamat penggambaran dan kini dalam proses suntingan dalam talian.

“Kalau semuanya lancar, ia mungkin akan ditayangkan pada hujung tahun ini. Jadi, tak mungkinlah kami sengaja mengada-adakan kontroversi ini untuk promosi pula," jelasnya.

OMK yang diterbitkan syarikat produksi Ain bersama beberapa rakan kongsi iaitu Star Scope Production Sdn Bhd menjalani penggambaran selama 23 hari.

Filem yang mengisahkan mengenai seorang wanita gengster lakonan Wan Maimunah ini turut dibarisi antaranya oleh Didie Alias, Yank Kassim, Abon dan Sepahtu. MStar

MELAYU MANA PULAK YANG KENA NIE?
Shall we talk about that Malay girl, the daughter of an opposition leader, who Tian Chua made pregnant and later had to have an abortion to get rid of the unwanted baby?

I do not want to mention her name so as not to shame the girl or her father. Dr Syed Husin Ali knows about this matter so he is aware of what I am talking about.

So let’s leave it at that, at least for the meantime, unless Tian Chua or Malaysia Chronicle a.k.a Suara Tian Chua wants to take this to the next level. - Raja Petra Kamaruddin.

Translationnya :

Boleh kita berbicara tentang gadis Melayu itu, anak kepada pemimpin pembangkang, yang Tian Chua buntingkan dan kandungannya digugurkan untuk menutup malu?

Saya tidak akan memberitahu nama atas dasar tidak mahu memalukan gadis tersebut dan bapanya.

Dr Syed Husin Ali tahu mengenai perkara ini dan beliau tentu faham maksud saya. Kita tinggalkan perkara ini dahulu, sementara waktu, melainkan jika Tian Chua mahu berterusan mengasak saya - Malaysia Today, 6 Mei 2012. KLIK DI SINI


Tudia....isu skandal Azmin pun tak settle lagi , kini muncul pulak dakwaan Tian Chua telah buntingkan seorang gadis Melayu anak pemimpin pembangkang !

Yang mendakwa ini bukan orang UMNO atau blogger pro UMNO ,tetapi Raja Petra Kamaruddin !.

Apa dah jadi dengan pemimpin parti PKR ni ?? Rosak habis moral pimpinan tertinggi PKR dan orang seperti ini rakyat nak angkat ke jadi pemimpin negara ?

.
Adakah ini merupakan bala oleh tuhan supaya rakyat tahu akan kebenaranya parti yang nak berkuasa di Putrajaya ini ? Lepas seorang -seorang pemimpin mereka kena ......VIDEO INI MEMBUATKAN AZMIN ALI INSAF?


Si Tanggang Azmin Ali yang selama ini bercakap mengenai keadilan, tetapi ibunya sendiri tidak mendapat keadilan… malahan ibunya menjadi caci maki Azmin, tetapi PAS jangan risau ini tiada kaitan dengan PAS kerana PAS hanya memikirkan Undi… tiada masa untuk menasihati pemimpin-pemimpin PKR yang rendah moralnya yang berdegar-degar bercakap mengenai ISLAM tetapi pemimpin atasan mereka sendiri mempermainkan hukum islam, PAS hanya jadi kuda tunggangan PKR & DAP

Pengakuan seorang ibu yang dizalimi anak sendiri… sama-sam kita berdoa moga Azmin insaf dan kembali ke jalan yang benar…

VIDEO BUKTI : PERUSUH #BERSIH PERLI LAGU NEGARAKU?


Lagu Negaraku dipermainkan oleh Perusuh bersih.Video diatas dengan jelas membuktikan agenda DAP dalam menukar lagu negaraku apabila berkuasa kelak.Sudah pasti Perlembagaan Malaysia bakal ditukar????


Dilihat mereka yang terlibat adalah terdiri daripada pelbagai lapisan umur dan masyarakat sehingga ada yang membawa sekali anak-anak kecil.

Barangkali ibu bapa atau mereka yang membawa anak-anak ini mahu memberitahu, bahawa sekiranya mereka berhadapan dengan masalah yang timbul di rumah atau sekolah, maka adakanlah demonstrasi dengan membaling batu ke arah ibu bapa mahupun gurunya sendiri.

Ataupun mungkin suatu hari nanti diharapkan anak-anak ini dapat memikirkan sendiri adakah apa yang ibu bapa mereka lakukan sekarang iaitu berdemonstrasi dapat memberikan faedah kepada rakyat dan negara atau sebaliknya.

Jika dilihat, banyak laporan di akhbar utama negara memaparkan kejadian yang tidak diingini, walaupun sebelum perhimpunan ini dilakukan, pihak penganjur menjanjikan ia akan berjalan dengan aman.

Tetapi hakikatnya indah khabar daripada rupa. Walaupun ada yang mengatakan ia merupakan provokasi pihak lain seperti polis sendiri, tetapi penulis ingin bertanya sekiranya demonstrasi ini tidak dilakukan, adakah perkara-perkara sebegini akan berlaku?

Cuba mereka bayangkan sekiranya yang diterajang, dipijak itu merupakan ayah atau adik beradiknya sendiri, adakah mereka sanggup lakukannya? Mungkinkah Islam atau ‘tok guru’ mereka memang menggalakkan supaya berbuat demikian atas dasar kebebasan dan mengetepikan perkara yang lebih utama?

Penulis tertanya-tanya sekiranya mereka mahasiswa atau golongan cerdik pandai, ke manakah letaknya daya keintelektualan mereka? Atau sekadar berada di atas lisan sahaja? Atau mereka lakukan apa sahaja asalkan ‘nafsu’ mereka tercapai tanpa memikirkan kesan buruk yang berlaku sebagaimana disuarakan oleh Pengasas Pondok Pulau Ular, Tumpat, Mohamed Zainal Abidin Awang dalam keratan akhbar Sinar Harian semalam: “Kami berpendapat apa yang dilakukan Nik Aziz itu hanya demi nafsu dan politik semata-mata dengan tidak mengambil kira masa depan umat Islam dan rakyat keseluruhannya demi mahu pembangkang ke Putrajaya."

Maka, penulis ingin nyatakan di sini bahawa demonstrasi bukanlah cara terbaik dalam menyampaikan sebarang tuntutan, malah ia digunakan selalunya sebagai medium pemuas nafsu dan mempunyai agenda tersendiri.

Demonstrasi pertama dalam sejarah Islam yang membawa kepada pembunuhan Sayidina Uthman b ‘Affan telah bermula dan dipelopori oleh seorang pendeta Yahudi, Abdullah b Saba’, yang telah berpura-pura masuk Islam. Dia mula melontarkan benih-benih fitnah terhadap Khalifah Uthman dalam kalangan umat Islam.

Dia dan golongan Yahudi yang lain telah mengambil kesempatan ketika mana banyaknya berlaku percampuran bangsa, ramainya mualaf dan orang awam yang masih cetek iman dan ilmunya dengan menabur fitnah melalui kiasnya yang batil tentang kewalian Sayidina Ali.

Tindakan tersebut adalah supaya kaum Muslimin membenci, menyingkirkan Sayidina Uthman dan akhirnya membawa kepada pembunuhannya.

Antara katanya adalah: “Sesungguhnya telah ada seribu nabi dan setiap nabi mempunyai wali (pengganti atau khalifah). Sedangkan Ali adalah walinya Muhammad sallallahu ‘alaihi wa sallam,". Kemudian dia berkata dan terus menabur fitnah: “Muhammad adalah penutup para nabi sedangkan Ali adalah penutup para wali."

Maka setelah pemikiran ini terpahat di pemikiran pengikutnya, maka mulalah ia mengeluarkan penyataan-penyataan yang berbaur hasutan untuk menumbangkan khalifah Uthman, menimbulkan huru-hara dan akhirnya mencetuskan pemberontakan terhadap pemerintah yang berselindung di sebalik nama amar ma‘ruf nahi mungkar. (sila lihat Tarikh ar-Rasul. 4/340 at-Thabari melalui Mawaqif dan Tahqiq Mawaqif ash-Syahabati fil Fitnati min Riwayat al-Imam ath-Thabari wal Muhaddisin juz 2 hal 342).

Maka dengan amar ma‘ruf nahi mungkar ala ‘sabaiyah’ inilah menyebabkan fitnah, timbulnya huru hara, dan peperangan sesama Muslim sendiri.

Adakah perkara seumpama ini mahu berlaku di negara kita? Siapakah ketua perhimpunan tersebut, wajarkah umat Islam menurutinya?

Berdasarkan fakta sejarah di atas, jelas menunjukkan demonstrasi tidak dapat menyelesaikan masalah malah manusia mengeksploitasikannya demi kepentingan atau objektif buruk sehingga menyebabkan keadaan bertambah gawat.

Di samping itu, demonstrasi juga memberi kesan yang negatif terhadap imej sesebuah negara.

Melalui demonstrasi jalanan yang dilakukan, ia dapat menarik perhatian masyarakat di dunia melalui apa yang dipaparkan di media-media.

Sebagaimana diketahui, media mempunyai ‘kuasa’ yang besar dalam mencermin dan mempengaruhi minda masyarakat. Maka media sudah pasti akan melaporkan apa yang berlaku di negara kita yang mana seolah-olah negara dalam keadaan huru-hara dan penuh dengan masalah.

Kesannya negara yang dikatakan sebuah negara Islam akan dilihat dengan gambaran dan perspektif negatif yang hanya disebabkan oleh tindakan mereka yang tidak bertanggungjawab atau berkepentingan ini.

Bagi penulis, apa yang lebih membimbangkan adalah kesan jangka panjang. Penulis melihat perkembangan demonstrasi yang berlaku di negara kita seolah-olah akan menjadi suatu budaya dan pendekatan yang akan sentiasa digunakan generasi akan datang untuk memprotes pihak yang mereka tidak puas hati.

Tidak dinafikan dikatakan di sana adanya demonstrasi aman yang dibenarkan dan dipanggil dalam Bahasa Arab ‘Masiirah’, manakala demonstrasi liar yang tidak dibenarkan dalam Islam, ia dipanggil ‘Muzhaharah’.

Tetapi realitinya yang dilakukan adalah ‘Muzhaharah’ kerana ia biasanya tidak akan dapat dikawal dengan akal yang sejahtera dan dalam masa yang sama diselubungi dengan bisikan-bisikan syaitan yang akhirnya bertindak agresif dan luar kawal.

Maka, kita tidak mahu generasi muda masa kini dan akan datang berfikiran sedemikian yang menjadikan demonstrasi sebagai medium utama dalam menunjukkan ketidakpuasan hati mereka terhadap sesuatu perkara sedangkan banyak lagi cara yang lebih baik dan berkesan boleh digunakan yang berpaksikan kepada intelek dan nilai-nilai murni sejagat seperti perdebatan, perbincangan dan perundingan.

Akhir kata, kita tidak mahu mencapai sebuah negara yang maju menjelang tahun 2020 nanti tapi malangnya mempunyai tahap pemikiran rakyat atau pemimpinnya yang seolah-

olah kembali ke zaman jahiliah, penuh dengan pertumpahan darah serta mempunyai masalah kecelaruan seksual seperti golongan LGBT iaitu lesbian, gay, biseksual dan transgender.UM

#HBN2012 PALING HEBAT DI DUNIA! LIBAT SEMUA BELIA PELBAGAI KAUM @HariBelia2012


Belia Tionghua melalui persatuan-persatuan belia masing-masing begitu teruja untuk menjayakan Sambutan Hari Belia Negara 2012 Mei nanti apabila kira-kira 200,000 telah memberikan komitmen untuk bersama-sama menyemarakkan sambutan tahun ini.

Mereka akan ditempatkan di Zon Perkampungan Cina dengan mempamerkan pelbagai aktiviti kesenian, kebudayaan disamping gerai-gerai pameran yang berkonsepkan budaya masyarakat Tionghua di sepanjang program lima hari itu.

“Zon khas belia Cina ini bagi menggalakkan lebih banyak penglibatan belia-belia cina pada Sambutan Hari Belia Negara (HBN) 2012 kali ini yang merupakan julung kali diadakan bagi menyemarakkan lagi semangat 1 Malaysia”, ujar Timbalan Menteri Belia dan Sukan, Senator Gan Ping Sieu dalam sidang medianya di sini hari ini.

Tambah beliau lagi, “Jangan salah sangka dengan menyangka bahawa Putrajaya ini hanyalah untuk satu komuniti sahaja tetapi ialah sebuah bandar yang dibina untuk golongan belia Malaysia tanpa mengira kaum.

Ia sekaligus memberi cabaran kepada semua belia Cina untuk merebut peluang menempatkan diri dalam 38 segmen yang telah disediakan di sepanjang sambutan lima hari itu.”

HBN 2012 akan diadakan selama lima hari bermula pada 23 hingga 27 Mei ini dengan 1000 persembahan dari dalam dan luar negara disamping 22 persembahan pentas yang menyajikan pelbagai bentuk persembahan mengikut segmen masing-masing.

Pertama kali diperkenalkan, perkampungan ini turut menyediakan program-program tersendiri seperti pameran-pameran pendidikan dan perlancongan, bakat-bakat daripada belia cCna, persembahan daripada artis-artis Cina tempatan dan luar negara serta banyak lagi.

Senator Gan optimis serta yakin bahawa belia-belia ini mempunyai kreativiti tersendiri bagi menghasilkan sesuatu dan terpulang kepada mereka untuk merealisasikannya.

Turut terlibat menjayakan program ini adalah seperti Soka Gakkai (SSGM), Fo Guang, Xiang Nan, EMCO, Persatuan Belia-Belia Cina, YMM, GBBM yang mengambil peluang dalam perhimpunan besar-besaran dengan mewujudkan kerjasama dua hala dalam memajukan ilmu pengetahuan, ilmu penganjuran majlis dan sebagainya supaya sesi pembelajaran itu lebih mampu dipelajari.


Monday, May 7

CHEGU BARD TERKENCING DALAM SELUAQ?

Tergelak MKP tengok riak muka chegu bard bila kena gertak dengan Armand Azha nie,Itu baru pertemuan salam kenal bukan lagi betul-betul nak letak tangan.Apa kejadah nie chegu bard punya kecut teloq bila dalam ceramahnya siap lagi gertak orang sana dan sini dan anak jantan bila dah hilang teloq tiada maknanya lagi dinamakan pejuang der....Sanggup pulak menjadi anjing si Ambiga menentang Polis....

LGE CUBA MENGELIRUKAN RAKYAT BERKENAAN HARGA TANAH BAYAN MUTIARA


Pemuda UMNO pulau pinang amat kecewa dengan sikap LGE yang masih cuba mengelirukan rakyat dan terus memesongkan rakyat berkenaan isu harga tanah bayan mutiara. Terbaru adalah pengakuan LGE bahawa harga tanah yang dijual kepada pemaju adalah lebih baik daripada harga penilaian Jabatan Penilaian dan Perkhidmatan harta (JPPH) Georgetown. 

LGE telah memaklumkan bahawa nilaian JPPH adalah RM65 sekaki persegi manakala harga yang ditetapkan oleh kerajaan negeri adalah RM200 sekaki persegi dan harga yang diperolehi daripada pemaju adalah RM240 sekaki persegi yakni jauh lebih bagus daripada harga penilaian JPPH. Kenyataan ini sebenarnya adalah kenyataan yang mengelirukan rakyat pulau pinang dan cuba menutup kesalahan kerajaan negeri DAP dalam hal penjualan tanah tersebut.

Penilaian JPPH telah dibuat pada 14/9/2009 dan surat kepada pejabat ketua menteri telah dihantar kepada pejabat ketua menteri pada 5 November 2009 no.rujukan surat PKM:JPPH/01540109 yang ditandatangani oleh Penilai Daerah iaitu Zuraidar Husin telah menyatakan harga antara RM 65 ke RM 83 sekaki persegi untuk pegangan tanah kekal. Untuk pegangan tanah pajakan 99 tahun pula harga yang dinilai adalah antara RM60 ke RM 77 sekaki persegi.Namun begitu surat tersebut juga telah menyatakan bahawa penilaian telah dibuat berdasarkan 4 perkara berikut iaitu:

1.Penilaian untuk tanah sahaja.
2.Nilaian adalah berasaskan kegunpaan tanah kosong tanpa Infrastruktur dan mengikut kegunaan iaitu untuk pembangunan bercampur dan komersil.
3.Pegangan hakmilik tanah adalah kekal dan pajakan 99 tahun.
4.Nilaian adalah sah untuk tempoh 6 bulan sahaja.

Pada 7/4/2010 yakni setelah tamat tempoh sah 6 bulan penilaian daripada 14/9/2009, kerajaan negeri telah menetapkan harga rizab bagi tender tersebut pada RM200 sekaki persegi. Tender tersebut pula ditutup pada 31/12/2012 yakni setelah hampir 16 bulan daripada tarikh penilaian pada 14/9/2009. Dengan mengambilkira kepesatan pembangunan yang terlalu drastik di Pulau Pinang dan kadar harga tanah yang meningkat setiap hari di Pulau Pinang adakah harga rizab RM200 sekaki persegi yang ditetapkan oleh kerajaan negeri DAP tanpa disokong oleh sebarang penilaian boleh diterima pakai.

Untuk makluman,kerja2 infrastruktur untuk keseluruhan pembangunan bayan mutiara telah disiapkan.Kononnya pula pemaju telah menawarkan harga yang lebih baik iaitu RM240 sekaki persegi boleh dijustifikasi dan perjanjian pula hanya ditandatangani dengan pemaju pada 11/11/2011 pada kadar harga RM240 sekaki persegi yakni selepas 26 bulan selepas tarikh penilaian. Manakala pembayaran pertama 2% yakni sekadar 20 juta lebih untuk tanah yang bernilai 1.1 billion hanya diterima pada februari 2012 yakni 29 bulan dari tarikh penilaian.

Bukankah rakyat pulau pinang akan lebih untung jika penilaian yang lebih tepat dan baru dibuat pada tarikh perjanjian jual beli iaitu pada 11 November 2011.Hakikatnya LGE telah mengelirukan rakyat Pulau Pinang dan Rakyat Pulau Pinang telah dikhianati dengan kepercayaan yang telah diberikan kepada KetidakCekapan, KetidakTelusan,KetidakAkauntabel Kerajaan Negeri DAP.

Ir.Shaik Hussein Mydin, KP UMNO Pulau Pinang

TERKINI : SIDANG DUN PULAU PINANG KECOH?


ADUN Barisan Nasional (BN) keluar Dewan Undangan Negeri (DUN) kerana tidak berpuas hati dengan kenyataan menuduh Umno akan merobohkan semua kuil jika kembali berkuasa di Pulau Pinang.

Ketua Pembangkang DUN, Datuk Azhar Ibrahim membantah kenyataan Ketua Menteri Lim Guan Eng yang menuduh semua kuil Hindu akan terancam jika Umno memerintah.

Apabila enggan menarik balik kenyataan itu dan meminta maaf, Azhar mengetuai 10 Adun BN telah keluar dewan.Seorang lagi wakil rakyat BN iaitu Adun Pinang Tunggal, Datuk Roslan tidak hadir Dewan sebentar radi.

Datuk Azhar mencabar Guan Eng mengulangi kenyataan itu di luar DUN jika berani dan seorang gentlemen.Menurutnya, kenyataan Guan Eng boleh membangkitkan ketegangan kaum dan mempunyai niat jahat untuk mewujudkan suasana tidak harmoni di Pulau Pinang.

PENEROKA FELDA BAKAL MENDAPAT "DURIAN RUNTUH"


Tanggal 1 July 1956, maka bermulalah satu langkah yang memberikan nafas baru kepada rakyat Malaysia, khususnya bangsa Melayu ketika itu yang ketinggalan dari sudut ekonomi.

Dari tanah yang diberikan oleh Kerajaan di Lurah Bilut, para peneroka mula berbakti pada bumi yang tercinta dengan tulang empat kerat, keringat yang tidak mengenal erti lelah dan bantuan penuh dari Felda, ia dilihat sesuatu yang sangat signifikan untuk dikenang dalam lipatan sejarah hidup mereka.

Amat membanggakan kini apabila Felda yang diusahakan bersama di bawah naungan kerajaan itu mampu membuktikan bahawa pengorbanan mereka berbaloi dengan menjadi sebuah syarikat multi-bilion yang berjaya di rantau ini.

Kemakmuran tersebut turut diraikan oleh Kerajaan apabila memperuntukkan lebih RM300 juta bagi dana membangunkan infrastruktur, kemudahan serta keperluan yang meningkat tahap kehidupan mereka sehingga kini.

Tidak hairanlah jika kini ada di kalangan peneroka Felda yang mampu memiliki kenderaan mewah seperti Porshe Cayenne, Mercedes, BMW dan sebagainya. Semuanya dari hasil keringat mereka yang membasahi bumi serta pertolongan dari kerajaan.

Pun begitu, Allah SWT tambahkan lagi rezeki para peneroka dengan peningkatan harga minyak sawit kepada USD1,105 satu tan per metrik di pasaran dunia.

Dalam tempoh beberapa hari lagi, saya mendapat maklumat bahawa para peneroka akan diberikan “durian runtuh” oleh Kerajaan Malaysia atas jasa mereka yang tidak terhingga itu. Malah, dikatakan bahawa “durian runtuh” itu bakal diumumkan Perdana Menteri sendiri.

Mungkin Allah SWT telah mentakdirkan bahawa tanaman yang dituai arwah bapanya, Allahyarham Tun Abdul Razak, akan dipulangkan kemanisan hasil tuaian tersebut oleh anaknya, Datuk Seri Najib anak kepada warga Felda.

Bagaimanapun, apalah sangat harga “durian runtuh” itu jika dibandingkan dengan apa yang bakal diterima warga peneroka pada masa akan datang.

Jika dibandingkan masa depan dan keuntungan yang bakal dinikmati warga peneroka, mungkin “durian runtuh” itu hanya sekadar “pemanis mulut” sahaja.

InsyaAllah, dengan berkat kerjasama, keutuhan perpaduan di kalangan masyarakat Felda dan kestabilan Barisan Nasional yang diketuai oleh Najib, Felda akan membuahkan hasil yang lebih lumayan pada 56 tahun yang akan datang.

Kelahiran Felda Global Venture Holdings (FGVH) bakal merubah kehidupan yang lebih baik bagi 112,635 keluarga peneroka dari generasi ke generasi yang akan datang.

Meski pun ada “lalat” yang dengkikan rezeki yang bakal dinikmati, dijangka Allah akan mengenepikan “makhluk perosak” itu dari terus mengganggu warag Felda dari mengecapi kemajuan yang lebih baik.

Syabas diucapkan kepada warga Felda. Meskipun saya bukan peneroka mahupun anak peneroka, saya turut berkongsi kegembiraan ini apabila melihat saudara-saudara saya maju kehadapan bersama demi 1Malaysia yang lebih berwawasan. Alhamdulillah...

AWAS JIKA ANDA DIBERI KOTAK TISU?


Awas, jika seseorang memberi kertas tisu di dalam sebuah kotak. Kotak tersebut mungkin merupakan sebuah kamera yang merakamkan setiap pergerakan anda.

Kamera intip kini boleh diperolehi dalam pelbagai bentuk dan saiz serta boleh kelihatan seperti barangan biasa termasuk penyangkut baju, teg pengenalan, jam, pemadan elektrik, pembersih udara dan tanda keluar.

Ia beroperasi seperti kamera biasa tetapi saiznya berbeza mengikut aktiviti penyamaran.

Ada di antaranya boleh merakam imej jelas dan dijual pada harga berpatutan.

Kamera intip seperti kunci kereta sebagai contoh boleh dibeli pada harga serendah RM45 berbanding kamera televisyen litar tertutup.

Kebanyakan kamera intip adalah tanpa wayar dan menghantar data kepada penerimanya tanpa wayar.

Bagi kamera intip murah, video dirakam dan disimpan di dalam memori dalaman alat tersebut atau kad memori berasingan.

Video itu boleh diperolehi semula apabila disambung ke komputer menerusi wayar USB.

Seorang jurujual peralatan elektronik di Jalan Pasar di sini memberitahu The Star bahawa model kamera intip tanpa wayar yang popular adalah dalam bentuk jam tangan, pen dan kunci kereta.

Dia turut menunjukkan sebuah kotak tisu yang mempunyai kamera dengan lensa yang direka seperti kod bar.

"Kamera intip berbentuk kotak tisu ini berada di pasaran sejak lima atau enam tahun lalu tetapi tidak begitu popular sekarang. Ia boleh merakam bunyi," katanya.

Kamera tersebut berharga sekitar RM250 dan didatangkan bersama dengan alat kawalan untuk memulakan dan menghentikan rakaman.

Jurujual itu berkata, kamera tersebut boleh merakam video sehingga dua atau setengah jam dengan kad memori bersaiz empat gigabait.

Katanya, beberapa pembeli terdiri daripada anggota polis dan mereka yang ingin mengintip pergerakan pasangan masing-masing atau mengawasi amah di rumah.

Seorang jurujual di kedai berasingan berkata kamera intip boleh menyerupai penyangkut baju yang diperkenalkan di pasaran tahun ini.

"Apa yang anda perlukan ialah meletakkan kad memori di dalam kamera intip untuk merakamkan video. Bateri di dalam kamera itu boleh dicas menggunakan wayar USB," katanya.

Kamera intip berbentuk penyangkut baju dijual pada harga RM90 manakala yang menyerupai tag pengenalan berharga RM420.

Jangka hayat bateri kebanyakan kamera intip bagaimanapun bergantung kepada aktiviti penyamaran kerana peralatan itu kebanyakannya tanpa wayar dan tidak dihubungkan dengan bekalan elektrik.

Kamera intip, bergantung kepada model, boleh merakam video di mana saja bermula dari 40 minit selama beberapa hari.mstar

JOE BEDUL BERLAKON DEMI MENYELAMATKAN ASSMIN?

Johari Abdul Pengerusi PKR Kedah kali ini tampail dengan cara dan penampilan baru demi menyelamatkan ASSmin pulak dah....masihkah pembaca ingat dulu Joe Bedul nie pernah mempertahankan Ketuanya iatu Brother Anwar Bin Ibrahim (BABI) dalam kes video seks bersama china doll.Tahap paling sanggap dan lawak tak terhingga sehingga menghasilkan video Joe Bedul nie berlakon menjadi P.Ramlee.Nasib baik masih ada lagi rakaman yang menyiarkan beliau bersama Datuk Eskay yang sah menyatakan beliau pecaya watak dalam video tersebut adalah Anwar....Kali nie pun benda yang sama cuba dilakukan...Pecayakah kita pada kreditbiliti Joe Bedul nie?Kantoi kali kedua mungkin akan menghancurkan masa depan politik beliau..Apa nak buat telah dibayar untuk cover boss,


Seorang pemimpin Parti Keadilan Rakyat (PKR) mengakui Azmin Ali mempunyai musuh dalam parti itu tetapi menafikan pengambilan dan penyebaran gambar seks mirip wajah Ahli Parlimen Gombak itu adalah perbuatan orang dalam.
"Dia ada musuh tapi kita tak main kes macam ini," kata Ahli Majlis Pimpinan PKR Datuk Johari Abdul kepada Antarapos.com.
Ahli Parlimen Bebas, Datuk Zulkifli Noordin semalam mendakwa musuh politik Azmin dalam parti pembangkang sendiri bertanggungjawab memasang "perangkap" untuk mengambil gambar dan video berkenaan.
Beliau turut mendakwa mengenali akan identiti pihak yang mengambil rakaman tersebut dan berjanji akan mendedahkannya pada masa sesuai.


Azmin walaubagaimana pun menafikan beliau adalah individu di dalam gambar yang disiarkan di laman-laman blog Selasa lalu selain menunding jari kepada Umno sebagai mendalangi perbuatan tersebut.
Kata beliau, ianya sebahagian daripada usaha untuk menjatuhkan kredibiliti dirinya menjelang pilihanraya umum ke 13.
Johari yang juga Pengerusi PKR Kedah turut menyalahkan Umno di atas penyebaran gambar-gambar itu tetapi hujahnya agak bercelaru.
"Pertama video tersebut adalah fitnah, yang kedua video tersebut tidak masuk akal. Yang ketiga sebutkan saya di dunia ni ada CCTV dalam tandas. Maknanya ini suatu pembohongan iaitu Umno dan Barisan Nasional." katanya.
Pemimpin-pemimpin Umno menafikan tuduhan itu dan menasihati Azmin supaya membuat laporan polis.
Walaubagaimana pun ADUN Bukit Antarabangsa itu enggan berbuat demikian seterusnya telah mengemukakan saman RM100 juta terhadap Utusan Malaysia kerana mengaitkan dirinya dengan gambar-gambar itu. 
Johari mendakwa Umno mendalangi penyebaran gambar-gambar itu kerana "orang melayu suka benda sensasi, dipaparkan cerita kotor ini."

LIM GUAN ENG KENA "WARNING" DENGAN WARTAWAN?


Ketua Menteri paling celaka didalam sejarah Pulau Pinang, Lim Guan Eng dan 40 wakil rakyat dikejutkan dengan kehadiran wartawan yang membawa kepingan kertas kuning menyatakan pendirian mereka terhadap kebebasan akhbar.Manakala terdapat mesej peringatan bersifat umum yang disasarkan kepada individu tertentu termasuk Lim dilekatkan pada panel kayu dihadapan lobi utama Dewan Undangan Negeri (DUN).

Lim dikenali sebagai pemimpin yang sering mengambil tindakan undang-undang terhadap akhbar digesa tidak mengharamkan penglibatan sesetengah media selain membenarkan wartawan Utusan Malaysia membuat liputan DUN bermula hari ini sehingga 15 Mei nanti.

Mesej-mesej itu antara lain mencadangkan Lim, "tidak mengadakan sidang akhbar yang terlalu banyak setiap hari" dan "tidak terlalu rajin dan digalakkan berehat".

Lim juga diberitahu dalam mesej tersebut agar tidak sentiasa menyalahkan media apabila berita tentang majlis-majlis tertentu tidak disiarkan.Malah terdapat juga mesej yang menyatakan bahawa ahli parlimen itu sering lambat menghadiri beberapa acara.

"Ketua Menteri ini biasanya tidak memberi jawapan yang lurus dan sebaliknya menyalahkan media arus perdana dan wartawan," memetik satu mesej.Timbalan Ketua Menteri I, Mansor Othman turut ditegur kerana "sukar untuk didekati" oleh media termasuk sukar untuk mendapatkan komen mengenai isu-isu semasa.

Adun Batu Maung, Abdul Malik Abul Kassim aka Malik Itik pula dikatakan "mesra dan mudah didekati" tetapi sering tiba lewat ke majlis-majlis.

Wakil DAP Sungai Pinang, Koid Teng Guan telah diberitahu agar lebih kerap turun padang di kawasannya manakala Koay Teng Hai (Pulau Tikus-DAP) telah dikritik kerana hanya menjemput akhbar Cina pada majlis tertentu.

"Layanan sama kepada media, menghormati estet keempat, dan tiada keganasan terhadap wartawan" antara beberapa mesej lain yang dipaparkan di dinding dan menjadi perhatian orang ramai yang hadir ke Dewan.

UGUT BUNUH POLIS,KHALID ISMATH DILEPASKAN.


Polis mengesahkan penuntut Universiti Teknologi Mara (UiTM), Khalid Mohd Ismath, 22, yang ditahan kerana disyaki terbabit dalam rusuhan semasa perhimpunan BERSIH 3.0 pada 28 April lalu hari ini dibebaskan dengan jaminan polis.

Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur ACP Khairy Ahrasa berkata Khalid dibebaskan kira-kira pukul 11 semalam di Ibu Pejabat Polis Daerah Cheras.

Pelajar itu disiasat kerana didakwa melakukan kekacauan dan rusuhan yang mengakibatkan kerugian dan kerosakan harta awam.

"Pihak polis kini sedang melengkapkan kertas siasatan bagi proses tindakan undang-undang yang akan diambil terhadap Khalid dalam tempoh terdekat,” katanya ketika dihubungi di Kuala Lumpur.

Beliau berkata polis sudah selesai menjalankan siasatan ke atas laporan terhadap Khalid membabitkan kejadian menendang anggota polis trafik serta melakukan rempuhan ke atas polis semasa perhimpunan itu.

Beliau menambah siasatan berhubung dakwaan Khalid mengeluarkan kenyataan ugutan kerana ‘ingin membunuh polis’ di dalam laman sosial Facebook miliknya akan disiasat oleh Polis Kontinjen Selangor.

Sementara itu, Khairy berkata sehingga semalam 91 individu yang gambar mereka disiarkan di media kerana didakwa terbabit dalam insiden kelacauan semasa perhimpunan masih belum menyerah diri atau ditahan.

"Setakat ini masih kekal dua individu yang ditahan sejak Khamis lalu,” katanya. seterusnya

Sunday, May 6

USTAD AZHAR IDRUS SEMBAH TUAN GURU SETAN?


SYAITAN MENYESAL BERKERJASAMA DENGAN NIK AZIZ???

Siapa yang tak kenal dengan Nicky Aziz...pengubal fatwa sesat yang terkenal di seantero dunia...silap-silap syaitan pun tak berani nak mengaku Nicky Aziz ni umatnya pasal Nicky Aziz mahir dalam ops pecah belah...dia bukan kira syaitan ke manusia ke..asalkan ada perkataan pecah dan belah... dengan siapa pun dia boleh kerja sama...kalau tak percaya..cuba tengok video ni...ZURAIDAH DAH MEROYAN , MONOPAUSE?

Mak Zuraidah dah hampir kepada monopause?Itu kerana sikapnya yang kini terlebih sudah meroyan dengan tuduhan yang kurang berfakta.Tak kira waima Mak Lampir nie jatuh longkang jamban pun mesti salahkan UMNO/BN.Video dibawah menunjukkan segala-galanya.


Dan berikut adalah mitos dan fakta yang menyertai monopause untuk tatapan Mak Lampir Zuraidah

Mitos 1 : Penderita menopause pada umumnya mengira kehidupan seksual pasca menopause sudah tidak ada.

Fakta 1: Pada kenyataannya, penderita menopause masih memiliki gejolak seksual. Bahkan, kadangkalai hasrat seksual itu masih sama besarnya dengan sebelum mengalami menopause. Seringkali, penuruan hasrat seksual merupakan anggapan secara psikis dari penderita sendiri.

Mitos 2 : Menopause adalah sebuah alasan yang tepat bagi seorang wanita untuk malas. Atau dalam bahasa yang lebih sederhana, menopause membuat wanita malas.

Fakta 2 : Itu adalah sebuah anggapan yang keliru. Menopause itu manusia dan tidak boleh dihindari. Jadi, tak ada alasan bagi wanita untuk malas setelah mereka mengalami menopause. Menopause memang terkadang sakit, namun itu bisa dikurangi bahkan dihilangkan rasa sakitnya dengan pengubatan yang tepat dari doktor.

Mitos 3: Menopause dapat ditunda, dan ada ubat yang berfungsi untuk memperlambat menopause.

Fakta 3 : Menopause itu seperti umur yang tua, sebuah kepastian yang tidak bisa dielakkan.Untuk obatnya, saat ini tidak ada obat yang dapat memperlambat menopause.

Demikian sedikit info dari MKP semoga dapat membantu Mak Lampir Zuraidah .Menopause itu pasti, dan sama sekali bukan pertanda kiamat. Jadi, tetaplah berpikir positif saat anda sudah memasuki masa menopause.

Semoga bermanfaat…

BLOGGER PRO UMNO "ANAK HARAM".


Terkejut MKP baca bila Salahuddin Ayub kata macam tue,,,,Adakalanya terfikir jugak bila Pemimpin durjana nie kata macam tue pun ada benarnya akan tetapi bukan semua yang macam tue hanya segelintir aje...kalau nak kira dengan jari tangan tak sampai sebelah tangan aje?Tak payahlah nak jelaskan lebih lanjut kat sini nanti ada pulak yang meroyan.MKP teringat kata-kata munafik seorang rakan "Kita nie diambang pilihanraya apa guna nak pilih kem baik damai aje"ayat memang sedap didengar macam tengah pekena nasi kenduri al maklum sedap sebab free. 


Berbalik kepada Salahuddin nie hampa jangan terkejut dengan tajuk entry ni.. Ia memang diucapkan oleh Salahuddin Ayub yang sakit hati bila dia dikaitkan dengan satu skandal tak lama dulu.

Kata Salahuddin, pemimpin kerajaan gunakan blogger ANAK HARAM Umno untuk tuduh dia..haaa dia nie buat lawok tahap gaban dan sanggap kot?

Selama ni, MKP tak pernah dengar lagi pemimpin kerajaan maki hamun blogger Pakatan laknatullah sampai tahap macam tu walaupun blogger-blogger lembu dorang tu memang mulut macam neraka..

Tapi 'semulia-mulia' pemimpin Pakatan khususnya PAS, dorang berani melabelkan blogger pro Umno sebagai ANAK HARAM!!! Itu sudah kira dahsyat!!!

Dalam video kat bawah ni, korang nilaikan sendiri perangai sebenar pemimpin PAS dan Pakatan.. Dan korang bandingkan sikap dorang dengan pemimpin kerajaan yang ada sekarang..

Pasal tuduhan blogger Umno ANAK HARAM tu.., nanti kita kira ye Din.. Kita tengok nanti sapa yang jadi ANAK HARAMTahniah la MKP ucapkan kepada blogger otai PRO UMNO kalau dah macam nie riaksi Din Pudu bermakna berjayalah hasil kerja yang ditunjukkan oleh hampa PAPAGOMO.DR MIM.EMPAYARPEMUDA.MPP,PARPUKARI,GERAKAN ANTI PKR, MYMASSA,PISAU DAN LAIN LAIN

FATWA MENGATAKAN #BERSIH3.0 HARAM?


Bagus berita ni. Mana-mana umat Islam yang ada hati nak berdemonstrasi YANG BERTUJUAN TIDAK BAIK, NAK TIMBULKAN HURU-HARA lepas ni, batalkan sahaja niat tu. Tak payahlah nak berdemo-demo sangat. Sebab Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Agama Islam Malaysia hari ini memutuskan bahawa HARAM untuk umat Islam menyertai perhimpunan atau demonstrasi yang bertujuan tidak baik, melanggar undang-undang serta mencetuskan huru hara dan kekacauan dalam negara.

SEPANG 6 Mei - Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Agama Islam Malaysia hari ini memutuskan haram untuk umat Islam menyertai perhimpunan atau demonstrasi yang bertujuan tidak baik, melanggar undang-undang serta mencetuskan huru hara dan kekacauan dalam negara. 
Pengerusinya, Prof. Emeritus Tan Sri Dr Abdul Shukor Husin berkata, jawatankuasa memandang serius isu itu di mana sebahagian umat Islam telah bertindak sebagai perusuh jalanan dalam banyak perhimpunan atau demonstrasi termasuk seperti yang berlaku pada perhimpunan di ibu negara 28 April lepas.
"Tindakan merusuh, membawa kacau bilau dan merosakkan harta benda awam adalah suatu perbuatan yang ditegah Islam. Malah niat untuk menjatuhkan negara yang sah di sisi undang-undang melalui penganjuran demonstrasi seumpama itu juga haram di sisi agama.
"Sesiapa juga tidak boleh buat, tidak (boleh) bersetuju ke arah (usaha) mendatangkan kemudaratan, keresahan, menjadikan rusuhan sesama kita hingga berpecah, apatah lagi kalau berlaku pertumpahan darah," katanya pada sidang akhbar selepas mempengerusikan muzakarah ke-99 jawatankuasa itu di sini. - BERNAMA
Semoga tidak ada lagi perhimpunan seperti perhimpunan BERSIH yang lepas. Konon berjanji tidak akan ada huru-hara dan kacau-bilau. Tapi, tengoklah apa yang terjadi. Kejadian seperti itu, amat memalukan negara dan boleh menjejaskan ekonomi.

LAGI GAMBAQ TERKINI BUAT NURUL IZAH?
Seperti yang dinyatakan MKP akan mengeluarkan hint gambaq sebagai penanda.Bukan nak merapu akan tetapi sehingga jawapan dari yang empunya diri.Terbaru tentang dedahan ini ada yang telah menghubungi MKP dan bermacam-macam pertanyaan telah dipersoalkan.Sabaq la hampa nie pun video tue pasti akan keluaq bila tiba masanya.

Tiada berniat untuk memperlemahkan rakan-rakan seperjuangan kita semua ada kelebihan masing-masing yang penting janganlah buat sesuatu benda yang boleh memecahkan perpaduan sesama kita.Rasanya diambang PRU 13 nie patut lupakan sengketa dan fokus kepada untuk memenangkan BN dahulu.MKP dah ada "deal mera deal" so kena utamakan perjanjian tue dulu....betul tak mamu.......?

Bab nurul nie malam nie akan kuar hint lagi beb,,,,tunggu aje lah.....- Posted using BlogPress from my iPad

ATM PULAK DIJADIKAN MODAL MB BAWAK POKOK BUAT FITNAH?
Pada Khamis lalu Panglima Angkatan Tentera, Jeneral Tan Sri Zulkifeli Mohd Zain terus terang mengatakan Timbalan Pesuruhjaya PAS Perak, Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin melakukan satu pembohongan. Ini berikutan tuduhan Nizar sehari sebelum itu yang disiarkan akhbar, mendakwa Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak meminta pegawai tertinggi tentera melakukan sesuatu sekiranya Barisan Nasional (BN) kalah dalam Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13).

Menurut Nizar arahan itu dibuat dalam satu pertemuan antara Najib dengan pegawai tertinggi tentera. Berikutan penafian Zulkifeli itu, Nizar berkata: “Itu perkhabaran yang kita terima, Wallahualam, kita pun tak tahu.” Kelmarin pula Nizar berkata, kenyataan dibuat pada satu ceramahnya bukan dakwaan, sebaliknya perkhabaran yang perlu disahkan sama ada benar atau sebaliknya. Kononnya perkhabaran itu disampaikan beberapa pegawai kanan Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) kepadanya.

Inikah cara kerja ahli politik yang kononnya mahu menegakkan kebenaran, cakap sesuka hati walaupun belum pasti kesahihannya. Apabila dinafikan, barulah mereka kelam-kabut mencari bukti. Malangnya, sebaik saja mendapat apa saja maklumat, tanpa tapisan dan usul periksa terus dijadikan modal untuk berucap di depan khalayak. Inikah pemimpin parti yang memperjuangkan wadah Islam?

Sebelum berucap berapi-api, tidak bolehkah berfikir sejenak bahawa orang yang didakwa bercakap kepada pegawai-pegawai tinggi tentera itu ialah seorang Perdana Menteri. Umum mengenali Najib bahawa beliau adalah pemimpin yang paling berhati-hati dalam setiap percakapan dan tindakannya. Jika diminta berbisik untuk memberi gambaran bila pilihan raya akan diadakan pun mulut Najib terkunci rapat, inikan pula di depan ramai pegawai-pegawai tertinggi tentera.

Mustahil ungkapan seperti itu boleh terkeluar dari mulut beliau yang pastinya tahu kenyataan seperti itu boleh memakan diri sendiri. Sekurang-kurangnya Nizar sepatutnya percaya ramai pihak menggunakan nama orang berpengaruh, apa tah lagi nama Perdana Menteri untuk menguatkan hujah mereka. Sekali pun mengandaikan Nizar mendengar perkhabaran itu daripada pegawai tertinggi tentera, tetapi selagi tidak ada bukti atau pengesahan, ia tetap bersifat spekulasi. Apakah Nizar menerima spekulasi sebagai bahan yang boleh diheboh-hebohkan.

Ia mungkin berita palsu yang dibuat-buat pihak tertentu untuk memburukkan imej Perdana Menteri. Ia mungkin perkara yang dicakap dalam konteks yang berbeza disebabkan pemahaman manusia yang tidak sama. Ia juga mungkin direka-reka menjelang pilihan raya. Jika Nizar jujur dan bertanggungjawab, beliau perlu periksa dulu maklumat yang didengarnya. Nizar tentu sedar bukan mudah bagi seseorang yang berkedudukan tinggi bercakap sebarangan di depan orang ramai, apatah lagi jika ia perkara rahsia kerana ia boleh menjadi senjata makan tuan.

Nizar yang pernah menjadi Menteri Besar, sepatutnya tahu batasan setiap orang yang ada kuasa untuk berkata-kata. Mereka tahu apa juga yang keluar dari mulut mereka adalah berita, apatah lagi jika majlis itu turut dihadiri pemberita.

Di media, jika semua berita sensitif disiarkan tanpa mendapatkan pengesahan, ia boleh menimbulkan kacau-bilau berterusan. Sebebas mana sekali pun dasar sesebuah negara, apa juga maklumat yang diterima perlu dipastikan kebenarannya. Jika yang dituduh itu pemimpin pembangkang, tentu media yang menyiarkan berita itu menerima surat saman daripada peguam atas alasan melakukan fitnah, hasutan dan sebagainya.

Media sering terperangkap kerana menyiarkan kenyataan politik yang dimanipulasikan orang yang ada status ‘sumber’ berita. Lebih tinggi kedudukan seseorang itu, lebih tinggi nilai berita yang ada padanya. Apa pun, dakwaan Nizar adalah serius kerana ia memberi gambaran buruk terhadap Perdana Menteri dan implikasi besar kepada anggota tentera dan negara.


- Posted using BlogPress from my iPad

MAMPUS HANG AMBIGA KALI NIE?Sebuah laman web baru diwujudkan, dearambiga.com, dipercayai dilakukan oleh sekumpulan penyokong tegar Bersih bagi mendesak Ambiga S agar menghentikan campurtangan daripada pemimpin-pemimpin Pakatan Haram. Di dalam laman web berkenaan tertera video Benjy Lim membelasah Anwar Ibrahim sebelum beliau dihalau keluar.


Ruangan petisyen dalam bentuk e-mail juga disediakan bagi penyokong-penyokong Bersih untuk menyatakan bantahan mereka ke atas campurtangan Pakatan Haram. Penyokong Bersih juga disediakan mesej "standard" yang disediakan seperti di bawah atau menulis sendiri isi hati mereka:
Dear Ambiga,
        
        I, like you, believe Bersih should be an independent NGO by the People for the People - of all races, areas, and political views. Our aim is to constantly improve the Election in this country, not support any particular person or group. But, it's disappointing how we have let politicians hijack our movement for themselves.
        
        Just look at what happened at Bersih 3.0 when some Pakatan Rakyat bosses took advantage of our noble cause for their own political interests.  First, they tried to rally the crowd with partisan speeches and chants like 'tumbang BN' which we had decided not to allow. Then, far more seriously for our reputation, they picked a fight with the police by urging their supporters to force their way into Dataran Merdeka!
        
        Because of their petty actions PR has dirtied the name of Bersih and diluted our message.  Enough is enough! It's time to claim back our movement from the politicians. Please reassure me and all other Malaysians who support Bersih that you and the steering committee will do everything possible to make this happen.
        
        Kind regards,
        
        A Bersih supporter   
Apakah ini bermakna berakhirnya hubungan cinta di antara penyokong-penyokong Bersih dan pemimpin-pemimpin Pakatan Haram. Hanya masa yang akan menentukannya.

AZMIN JANGAN MEROYAN NANTI HILANG FOKUS


Terbaru MKP dapat berita yang mengemparkan bahawa Azmin dah kena perintah berdiam diri supaya tidak lagi memberi kenyataan berhubung kes skandal terlampau didalam tandas.PKR nie biasalah jika dah kantoi mulahlah langkah yang kurang matang.Siapa yang bagi arahan? Sudah tentu mentor sumbangnya Anwar Ibrahim.

Azmin Ali tidak perlu marah-marah atau kecil hati pasal penyebaran beberapa foto aksi panas lelaki mirip beliau dengan wanita melakukan oral seks dalam tandas yang ‘semakin panas’ selepas Anwar Ibrahim mempertahankan lelaki itu bukan Azmin.perumpamaan melayu dulu kala jelas menyatakan ada ubi ada batas sudah baca harap beri jawapan balas ada hari kena balas!

Beliau dan pengikut-pengikut tegarnya boleh menuduh UMNO dan BN punya kerja.
Jawapan itu sudah sinonim dalam kamus pembangkang malah jika dunia ini kiamat sekalipun, pembangkang akan salahkan UMNO dan BN.Jika itu bukan Azmin seperti mana penafian beliau, biarkanlah.

Pergilah mereka berdua ke nama ceruk rantau berceramah untuk bersihkan diri masing-masing selagi masa mengizinkan.Dalam masa sama, ramai bertanya mana Wan Azizah Ismail, Nurul Izah, Tian Chua serta komander-komander PKR lain ketika sidang media beberapa kerat ahli parlimen PKR mempertahankan Azmin, pada Jumaat.

Sesungguhnya, episod itu tidak akan berakhir di tengah jalan kerana semua itu hanya permulaan bagi satu perjalanan yang semakin jauh buat ahli parlimen Gombak itu.

Ramai ingin tahu betulkan rakaman dan penyebaran gambar itu dibuat orang dalam PKR yang sudah muak dengan cara politik Azmin dan Anwar.

Mereka hanya pentingkan diri sendiri sedangkan ada pemimpin dan ahli-ahli yang terpaksa berjuang siang malam demi parti akhirnya diketepikan sebab Azmin adalah angsa bertelor emas milik Anwar.

Azmin dan Anwar juga boleh nafikan itu kerja orang dalam PKR tetapi bagi Datuk Zulkifli Noordin, bekas rakan dan peguam Anwar, dulu bersama-sama dalam PKR sebelum sedar nawaitu perjuangan Ketua Pembangkang itu bagai api dalam sekam, beliau yakin itu kerja dalaman (PKR), tak ada kena mengena dengan orang luar.OLEH ROSLAN BIAN

SENYUM KAMBING PAGI AHAD?
Pintu rumah Che Tom Yahaya di Kampung Klang Gate Baru, Setapak, di sini belum tertutup buat Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali.

Che Tom, 78, berkata, dia masih mengharapkan anaknya itu pulang semula ke pangkuan keluarga, untuk menautkan kembali hubungan yang sudah terjurang antara Azmin dengan adiknya, Umi Hafilda.

NEELOFA LAGI?Apa dah jadi nie dengar kata depa nak buat gamat dekat TV3,Program nie MKP nescaya tak ramai puak penyokong tegar PAS dan PKR tak nak pi sebab depa nie dah tak pecaya kerana mendakwa TV3 nie tak telus dalam melaporkan berita,Tengok kes azmin ali mak lampir kata TV3 adalah media UMNO/BN..MKP nak pi sebab dah boring tengok kat NONA nak tengok live la pulak.
Budiey.com - TV3 bakal menampilkan sebuah lagi program bual bicara terbaru iaitu ‘BROS’, memperkenalkan pembaharuan kepada penonton dari sudut pemahaman serta perspektif mengenai dunia lelaki yang boleh dijadikan panduan oleh golongan lelaki dalam menjalani kehidupan seharian. 

Gandingan mantap Sham dan Sherson sebagai hos program BROS ternyata membawa kelainan dengan cara mereka tersendiri dalam mengupas segmen dan topik perihal dunia lelaki. 

Menariknya program BROS dipenuhi dengan pelbagai aktiviti yang turut melibatkan penyertaan penonton studio selain menampilkan selebriti popular sebagai tetamu jemputan.  

Antara tetamu selebriti yang dijemput ialah Neelofa & Almy Nadia.
Sesi Rakaman akan diadakan pada 9 Mei 2012 (Rabu) di Studio Glenmarie NTV7.

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive