RAPID

Wednesday, June 20

SKANDAL TERBARU JUE AZIZ SIAPAKAH LELAKI ITU?


Jue Aziz pulak telah mengamatkan dunia gossip tanahair dengan skandal terbaru dengan berpacaran di Bali.Benar atau pun tidak, MKP masih belum pasti kesahihannya.Ramai sedia maklum, Jue Aziz ketika ini masih lagi solo selepas pernah berpacaran bersama dua aktor kacak iaitu Ako Mustapha dan Jehan Miskin.

Bagaimanapun,MKP sudah menerima khabar dari seseorang yang mendakwa Jue Aziz sudahpun berpunya.Dengarnya, baru-baru ini, Jue Aziz telah pergi bercuti ke Bali bersama enam rakan yang lain. Dari kumpulan rakan yang bercuti itu, salah seorang daripadanya dikhabarkan adalah buah hati Jue.

Ia dibuktikan apabila banyak mata-mata melihat Jue Aziz sering berkepit bagaikan pasangan suami isteri dengan seorang lelaki yang dikhabarkan lebih muda daripadanya.Khabarnya, lelaki berkenaan berasal dari Kelantan kerana ada saksi mendengar perbualan mereka dalam loghat Kelantan.

Namun, apa yang dipertikaikan bukanlah bahasa dan dari negeri mana.Selain itu, bagi yang menjadi saksi percutian Jue ini, ramai meluat kerana Jue sering berpelukan dengan lelaki berkenaan sepanjang berada di Bali.Malah, aksi kemesraan ini berlarutan sehingga ke dalam pesawat.

Apapun, jika benar itu adalah kekasih hati Jue Aziz tampillah ke depan untuk menjelaskan situasi ini.MKP ada rakan karib yang rapat dengan Jue Aziz akan tetapi lelaki AA tue bukan dari Kelantan akan tetapi Pahang tapi kira sama jugaklah Pantai Timur.......Jangan marah lelaki AA...... 

Tapi yang nie lagi gampang, jika lelaki normal bersama pasangannya perempuan akan tetapi nie dengan jantan.Entri terbaru AIDC yang mendedahkan portal gay antarabangsa yang 'sangat berminat' untuk menyiarkan berita perkembangan Anwar Ibrahim.


Kita tentu hairan dengan minat yang ditunjukkan oleh portal yang menyuburkan seks songsang sesama lelaki itu terhadap Anwar Ibrahim.

Dan sudah tentu portal itu akan menyiarkan berita yang menyebelahi mereka pengamal seks songsang. Dan Anwar Ibrahim seolah-olah dijadikan subjek berita yang menyebelahi mereka yang dilaknati oleh Allah swt!

Anda baca entri AIDC : klik sini

MKP Ayat Sempoi : Tak salah nak berkawan ramai akan tetapi ada batasnya,jangan pulak ikut lelaki AB nie suka jantan hempeh!!!!!!!

GERAN SELANGORKU 30JUTA DUIT RAKYAT DIBELANJAKAN SESUKA KHALID GAGAP?


Khalid Gagap teragak-agak memperincikan perbelanjaan Geran SelangorKu yang bernilai RM300 juta apabila diminta berbuat demikian.

Sebaliknya,Abdul Khalid Gagap hanya menerangkan secara kasar mengenai perbelanjaan geran itu sekaligus menimbulkan keraguan terhadap kredibiliti beliau menguruskan dana tersebut.

"Sekarang dah sampai bulan Mei. Jadi sebenarnya kita akan letakkan penggunaan duit tu dalam website. Jadi semua orang akan dapat (tahu).

"Tetapi sekarang pun saya sudah mula mengadakan perjumpaan dengan Ahli Parlimen dan ADUN Pakatan Rakyat yang bertanyakan penggunaan dan tumpuan penggunaan Geran Selangorku.

"Tumpuan geran itu saya tumpukan pada prasarana dan infrastruktur. Kita tumpukan pada usaha pembaikan jalan, pembetulan longkang dan juga beberapa perkara tentang pembersihan," katanya.

Menurut Abdul Khalid, segala perincian mengenai perbelanjaan geran itu akan diberntangkan pada sidang Dewan Undangan Negeri yang akan berlangsung pada 12 Julai ini.

"Buat masa ini saya akan tunjukkan perbezaan dalam dewan yang akan datang, duit RM300 juta, senarai program dan apa yang kita sudah lakukan pada 12 Julai pada Dewan Undangan Negeri," katanya lagi.

Geran yang diselenggarakan oleh Menteri Besar Pemerbadanan (MBI) mula dibelanjakan pada Mac lalu dengan proses yang didakwa Khalid sebagai 'telus dan bertanggungjawab'.

Bagaimanapun, sehingga kini, Abdul Khalid tidak pernah mengatakan secara terperinci berhubung mekanisme pengagihan geran berkenaan.

Geran Selangorku RM300 juta yang diuruskan oleh Pejabat Menteri Besar Selangor dan MBI itu memberikan kuasa mutlak kepada Abdul Khalid membelanjakan peruntukan itu.

Meskipun membabitkan duit rakyat yang begitu banyak, Setiausaha Kerajaan Negeri Datuk Khusrin Munawi, Pegawai Kewangan Negeri Datuk Ariff Abdul Rahman dan ketua-ketua jabatan dipinggirkan daripada Jawatankuasa Geran Selangorku.

Mengikut dokumen yang diperolehi, Abdul Khalid mempunyai kuasa muktamad dalam menentukan kelulusan projek-projek Selangorku selepas diteliti oleh sebuah jawatankuasa yang dianggotai pegawai-pegawai MBI dan pejabat Menteri Besar sendiri.

Bagaimanapun, tiada ahli exco yang dilantik dalam jawatankuasa berkenaan.

Sebaliknya, Jawatankuasa Pengurusan Geran Selangorku itu dianggotai Faekah Husin (Setiausaha Politik MB), Rohany Talib (Ketua Pentadbir MBI) dan Arfa’eza Abd Aziz (Setiausaha Akhbar MB).

Anggota lain ialah Datin Paduka Alinah Ahmad (Ketua Pegawai Eksekutif Lembaga Perumahan dan Hartanah Selangor), Abdul Halim Mohamed Yusof (Pegawai Kanan Analisa Ekonomi/Penyelidik MBI), dan Ooi Lee Kean (Pegawai Penyelaras Projek MBI).

Turut dibariskan, anggota teknikal Wong Poh Weng (Jurutera Perunding), Shukri Ishak (Jurutera Daerah Kuala Selangor), Encik Zabri (Juru Analisa Kewangan swasta), Hashimah Meon (Juru ukur Bahan JKR) dan Noriza Mohd Nor (Juru ukur Lembaga Perumahan dan Hartanah Selangor).


Difahamkan, anggota exco hanya boleh menyemak dan memberi pandangan terhadap senarai projek-projek yang telah dikemukakan dengan urusetia Geran Selangorku tetapi tidak terlibat dengan sebarang keputusan.

Sumber-sumber juga memberitahu bahawa jawatankuasa itu tidak memberikan sebarang komitmen untuk memanggil tender terbuka dan kelulusan muktamad berpaksi kepada keputusan Menteri Besar.
 

PENIAGA CINA DIBERI AMARAN?
Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini memilih untuk berterus terang kepada masyarakat perniagaan Cina dengan memberi mereka amaran bahawa aset dan kekayaan mereka akan "sejat' jika berlakunya "ketidak-pastian dalam politik dan kestabilan".

Justeru, katanya, untuk meningkatkan keyakinan pelabur dalam bidang perniagaan dan pasaran, mereka perlu "bekerjasama" dengan kerajaan bagi memastikan kestabilan itu berkekalan.

Sambil meletakkan pengajaran dan kejatuhan ekonomi Amerika Syarikat dan Afrika Utara, Perdana Menteri berkata, Eurozone yang dihadapi lebih berpunca daripada ketidakstabilan dan ketidaktentuan politik negara berkenaan.

"Anda telah bekerja sangat keras untuk mengumpul harta dan kekayaan, namun aset dan kekayaan itu akan berkuarangan dan malah boleh sejat jika kita tidak bekerjasama untuk kepastian dan kestabilan politik di negara ini," katanya dalam ucapan perasmiannya mesyuarat agung tahunan ke-66 Gabungan Dewan Perniagaan dan Perindustrian Cina di sini.

Najib juga menekankan keperluan untuk memupuk keyakinan perniagaan dan pasaran untuk memastikan kestabilan dalam iklim politik Malaysia yang katanya, firma akan terdedah kepada kerugian jika ini tidak dicapai.

“Sebarang bentuk ketidaktentuan atau ketidakstabilan akan mendorong kepada risiko perniagaan yang lebih meluas.

"Dan risiko perniagaan itu boleh menyebabkan kos pinjaman anda untuk naik, kemerosotan dalam pelaburan langsung asing (FDI), dan juga nilai saham di pasaran menjunam," katanya.

Najib juga memuji tindakan yang diambil kerajaan setakat ini dengan berkata telah terbukti apa yang dilakukan membawa "reform sebenar" dan "perubahan sebenar" berlaku di Malaysia hari ini.

“Kita perlu memastikan ekonomi negara berada pada kedudukan paling kukuh bagi mengharungi kegawatan ekonomi global.

"Kita perlu berusaha bermati-matian bagi mengukuhkan daya saing produk dan perkhidmatan Malaysia dan meraih peluang baharu di pasaran bukan tradisi bagi mengekalkan prestasi eksport," katanya.

- Posted using BlogPress from my iPad

DEBAT : SIAPA LEBIH HEBAT DAN BERANI?


Debat "Demonstrasi Jalanan: Meruntuh Atau Mengukuh Demokrasi" antara Ahli Majlis Tertinggi Umno, Datuk Saifuddin Abdullah dan Naib Presiden PAS, Salahuddin Ayub memberi nafas baru terhadap semaian demokrasi yang lebih matang.

Rata-rata hujah yang disampaikan kedua-dua pembahas merujuk kepada kejadian perhimpunan aman bertukar ganas anjuran Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (BERSIH) di ibu negara April lalu.

Saifuddin dalam hujahnya menyifatkan pihak yang berhasrat untuk menyuburkan demokrasi melalui demonstrasi jalanan sering alpa tentang matlamat sebenar akibat terperangkap dengan anasir-anasir provokasi dan rusuhan.

Malah menurut beliau risiko yang dihadapi lebih menjurus ke arah ancaman ketenteraman awam dan kerosakan harta benda serta mengakibatkan kerugian.

Justeru kata Saifuddin ruang yang telah disediakan kerajaan melalui transformasi politik dan pengukuhan institusi-institusi dalam negara mampu memberi keseimbangan baik dalam usaha menyuburkan demokrasi tanpa perlu membawa ke jalanan.

"Ada banyak kaedah yang lebih aman untuk mengukuhkan demokrasi yang wujud. Kita mahu demokrasi lebih matang dan progresif. Demostrasi jalanan mengundang banyak risiko orang awam. Matlamat sebenar tidak tercapai tapi anasir lain diangkat.

"Ada cara yang sesuai untuk mendapatkan hak. Sebagai contoh, CUEPACS yang dulu tak puas hati dengan SBPA. Mereka terus berjumpa dengan Perdana Menteri, tak buat pun demostrasi jalanan," katanya.

Salahuddin yang membalas hujah tersebut menyifatkan ruang media yang disekat untuk pihak pembangkang sebagai alasan untuk bersama "penyokong" melontarkan pandangan melalui demonstrasi jalanan.

Malah hadirin dikejutkan apabila beliau menyatakan bahawa demonstrasi jalan merupakan budaya rakyat dalam usaha menyuburkan demokrasi dengan mengambil contoh rusuhan di luar negara sehingga mencatatkan angka korban.

"Demostrasi telah diterapkan dalam budaya sejak dahulu. Bermula dengan demostrasi jalanan walaupun terpaksa mengorbankan beberapa orang. Bukan korban yang harus diangkat tapi untuk melahirkan demokrasi seperti di Eropah.

"Tak betul (Bersih 3.0) nak guling kerajaan. Malah kita tak ada senjata pun. Kita hanya mahu suburkan demokrasi. Nanti bila PR kuasai Putrajaya, kita bagi ruang tersebut untuk BN," katanya.

Ahli Parlimen PAS itu kemudian mendakwa kerajaan yang takut akan demonstrasi jalanan merupakan kerajaan yang berselindung di sebalik prinsip demokrasi tetapi mengamalkan pentadbiran berbentuk autokratik.

"Demonstrasi jalanan dalam sebuah negara yang sempurna... ia mengukuhkan demokrasi... tetapi negara yang cuba untuk memperolokkan demokrasi, itu tidak betul."

Merujuk kepada perhimpunan BERSIH 3.0 yang bertukar menjadi ganas April lalu, beliau berkata ia tercetus akibat provokasi polis melalui tembakan meriam air dan gas pemedih mata.

"Insiden (keganasan) tercetus kerana ada provokasi. Saya cabar agar kerajaan tubuhkan panel siasatan diraja bagi menyiasat siapa yang mencetuskan provokasi sebenarnya," tegas beliau.

Saifuddin seterusnya memberi contoh tindakan ahli-ahli parlimen pembangkang sering bertindak keluar Dewan Rakyat ketika sesi perbahasan yang menyentuh isu-isu berkepentingan seraya mengakibatkan susutnya semangat demokrasi dalam Parlimen itu sendiri.

Beliau menyentuh bagaimana cadangan Jawatankuasa Pilihan Khas Parlimen (PSC) berhubung penambahbaikan pilihan raya dan projek nadir bumi Lynas yang ditolak pembangkang dari awal sedangkan ruang telah disediakan oleh kerajaan.

"Kalau mahu ruang, ruang ada tapi banyak orang tak pakai. Belum sempat PSC nak sampai ke tangan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), tapi sudah mahu demo jalanan, mana kewajarannya?" kata beliau disahut tepukan hadirin.

Pada sesi pengulungan Salahuddin mengakui bahawa beliau dan rakan pakatan terlibat secara langsung terlibat dalam perhimpunan BERSIH 3.0 yang sebelum ini didakwa digerakkan oleh pertubuhan bukan kerajaan (NGO) sepenuhnya.

Manakala Saifuddin pula mempertahankan bahawa kesuburan demokrasi boleh dicapai melalui transformasi politik yang sedang dilaksanakan kini selain menegaskan tanggungjawab kerajaan untuk tidak memperjudikan keselamatan awam.

Ahli Parlimen PAS Setuju Projek Lynas- Dr Che Rosli Che Mat.Kantoi jugak PAS kali nie dengan kenyataan yang telah diberikan oleh Ahli Parlimen mereka sendiri,ibarat terkena tikaman dari belakang puak PAS nie.Lepas nie sah tindakan pastinya diambil oleh pucuk pimpinan PAS untuk menjatuhkan Dr Rosli Che Mat.Fauziah pastinya malu sakan kerana hanya beliau yang lantang bersuara dan protes Lynas nie.Fauziah bukannya Pakar macam Dr Rosli nie macam mana rakyat boleh pecaya lagi kepada Fauziah.Guan eng bila pulak nak bersuara pulak MKP dok tunggu nie?
Anggota Parlimen Hulu Langat daripada Pas, Dr Che Rosli Che Mat yang juga seorang pakar nuklear sekali lagi menjelaskan bahawa tahap radiasi projek kilang memproses nadir bumi di Gebeng, Pahang adalah di tahap yang rendah. 
Che Rosli berkata beliau berpuas hati dengan pembentangan Laporan Jawatankuasa Pilihan Khas (PSC) Mengenai Projek Lynas Advanced Materials Plant (LAMP) di Dewan Rakyat, Selasa. 
"Saya berpuas hati dengan pembentangan ini sebab jawatankuasa ini mengutip pandangan dan masalah masyarakat. Sebagai contoh kalau kita baca laporan di muka surat 17 dan 18 di dalam laporan itu memang betul. 
"Itu bagus dan saya setuju. Tahap daripada segi radiasi memang rendah, itu saya tahu sebab saya sendiri yang mengukur (tahap radiasi). Perkara lain saya tidak berani komen... saya tidak berani sebut sama ada Lynas selamat atau tidak," katanya kepada pemberita ketika ditemui di lobi Parlimen, Selasa. 
Pada Ogos tahun lepas, Dr Che Rosli mengakui bahawa projek Lynas adalah selamat dan tidak seperti dakwaan Anggota Parlimen Kuantan, Fuziah Salleh yang juga naib presiden Parti Keadilan Rakyat. 
Sebelum ini, dalam satu sesi temu bual dengan sebuah televisyen swasta (TV3)Dr Che Rosli berkata tindakan segelintir pemimpin pakatan pembangkang yang mendakwa projek berkenaan sebagai satu ancaman kepada rakyat adalah tidak lebih daripada sekadar meraih kepentingan politik. 
Beliau turut ditanya mengenai pemberian lesen sementara kepada Lynas untuk beroperasi dan menyifatkan tindakan sedemikian adalah betul.UMNO ONLINE
klik untuk melihat video yang ada mengenai lynas oleh Sembang 


Rakyathttp://www.youtube.com/watch?v=uM5C6HkX9Pc&feature=plcp

Ustaz Azhar Idrus & Skandal?Amat Menarik video ini, kalau ada masa tontonlah sehingga habis. Berbelit-belit
lidah pemimpin Pas bila bercakap tentang Pemerintahan Islam / Hudud...
P/s gambaq kt atas tiada kaitan ngan azhar idrus

Tuesday, June 19

Panas :Dato Hamidah Menghalau Rakyat? @ybmidah


Betulke dakwaan yang telah dibuat ini Datuk Hamidah? tapi penjelasan harus diberikan leh YB Datuk Hamidah kerana ini adalah provokasi oleh pihak pembangkang di DUN Sungai Rapat.YB Lim Boon Chai nie memang muka tak malu sebab datang hanya untuk menganggu majlis yang telah diaturkan oleh UMNO dan YB Datuk Hamidah.video ini akan menjelaskan niat jahat mereka,Rakyat sekarang dah matang dan cerdik menilai perbuatan dan sikap durjana DAP dan PAS nie.....


MKP Ayat Sempoi: Kalau majlis Anwar diganggu macam nie depa bising satu dunia salahkan UMNO.Tapi yang nie tajuknya membabitkan rakyat padahal DAP dan PAS buat angkara...

ABBY ABADI KENA TUMBUK DENGAN BLOGGER?


Bekas Pelakon siri Gerak Khas, Abby Abadi dalam nada seloroh mengharapkan bertemu jodoh dengan ustaz untuk memberikan bimbingan dalam kehidupannya setelah ‘berhijrah’.

Beliau menyatakan demikian pada program talk show Malam Keinsafan Bersama Selebriti di Dataran Kerdau malam ini yang dipengerusikan oleh AJK Pemuda PAS Malaysia, Ustaz Kamal Ashaari.

Turut menjadi ahli panel ialah Ketua Dewan Pemuda PAS Malaysia, Ustaz Nasrudin Hassan at-Tantawi dan Ketua Dewan Muslimat PAS Pahang, Ustazah Salamiah Mohd Nor.Abby menjelaskan beliau seronok berada di dalam majlis seperti itu kerana dapat menambahkan ilmu.Sumber


Semalam Mc ada mengeluarkan artikel mengenai Abby Abadi naik pentas bersama pimpinan Pas di Marang Terengganu. Nak baca artikel tersebut boleh klik kat SINI. Bukan Mc saja yang mengeluarkan artikel tersebut, blogger puak Pakatan Haram, siap confirm lagi Abby nak sertai Pas. Lawak betuii..

Semalam Mc ada bertanya, apa agaknya motif si Abby ni naik ke pentas Pas. Nak tahu jawapannya? tengok twit yang Abby bagi semalam.sumberNampaknya kemunculan dramatis terkenal Abby Abadi dipentas ceramah dan forum agama anjuran PAS sudah semakin rancak...!

Ibu tunggal yang berpisah dengan bekas suaminya, Norman Hakim pernah mencetuskan gossip panas apabila sakan bercinta dengan Zul, dramatis yang 8 lapan tahun lebih muda dari usianya. Namun begitu, Abby telah bertukar imej sekembalinya dari mengerjakan ibadah umrah ditanah suci Mekah tahun lalu.sumber


MKP Ayat Sempoi : Sepatutnya abby cermin diri dulu sebelum nak memperlekehkan orang lain,,,Masih ada ruang untuk abby berpatah balik....baguih sangat ke PAS nie?

GUAN ENG DICABAR TUNJUKKAN BUKTI? @BNPenang4u @DZainalAbidin


Kerajaan DAP Pulau Pinang didakwa telah meluluskan sebanyak 19 projek pembangunan lereng bukit dalam masa empat tahun.

Sehubungan dengan itu, Ketua Pemuda Barisan Nasional (BN) negeri Oh Tong Keong mencabar 
Ketua Menteri Lim Guan Eng mengemukakan dokumen berkaitan kelulusan semua projek pembangunan lereng bukit yang melebihi ketinggian 250 kaki dari paras laut sejak mereka memerintah."Bagaimanapun, projek yang diluluskan oleh kerajaan DAP sejak memerintah negeri pada Mac 2008 ialah 19 projek dan perkara ini tidak dikemukakan untuk pengetahuan rakyat.

"Ini bermaksud jumlah kelulusan projek lereng bukit yang diluluskan kerajaan DAP ialah lebih empat kali ganda berbanding kerajaan BN," katanya pada sidang akhbar di kawasan bukit di Sungai Ara yang dikatakan bakal "dikorbankan".

Guan Eng dalam satu sidang akhbar baru-baru ini mendedahkan senarai 37 projek di lereng bukit yang diluluskan kerajaan BN antara tahun 1985 hingga 2008.

Malah beliau mendakwa Majlis Pembandaran Seberang Perai (MPSP) telah mengeluarkan arahan "stop work order" (arahan pemberhentian bekerja) sebanyak 11 kali dan Majlis Pembandaran Pulau Pinang (MPPP) sebanyak 259 kali bagi membuktikan bahawa kerajaan DAP bersikap tegas terhadap pemaju.

Kenyataan tersebut turut dibidas Ketua Pemuda Umno Pulau Pinang Ir.Shaik Hussein Mydin dengan mendakwa Guan Eng cuba megelirukan rakyat selain mempertikaikan pembangunan yang tidak seimbang untuk rakyat kurang berkemampuan di negeri itu.


Dalam pada itu Ketua Biro Kerajaan Tempatan Parti Gerakan Pulau Pinang, Teh Leong Meng yang ditemui berasa hairan dengan sikap kerajaan negeri yang tidak mengambil sebarang pendekatan untuk menyelamatkan kawasan bukit di negeri itu kerana menurut beliau antara 19 projek tersenarai, sebahagian daripadanya merupakan projek kerajaan sebelum ini.

"Mereka mempunyai kuasa sekarang tetapi mengapa tidak menolak permohanan pembaharuan lesen tersebut kerana ia bukan diberi secara automatik. Jika Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPP) tidak keluarkan permit, pemaju tidak boleh memulakan kerja mereka.

"Perkara ini membuktikan kerajaan negeri tidak ikhlas dalam menangani masalah kemusnahan lereng bukit yang melampau di Pulau Pinang," katanya kepada pemberita.

Sehubungan dengan itu BN Pulau Pinang khuatir akan implikasinya terhadap keselamatan umum sekiranya undang-undang kecil dilanggar sewenang-wenangnya.

"Apakah kerajaan negeri mahu tragedi Highland Tower yang berlaku dahulu berulang kembali," tambah beliau.

Difahamkan, projek yang bakal dibangunkan di kawasan lereng Bukit di Sungai Ara itu ialah 600 unit kediaman dengan 92 unit banglo dan 508 kondominium mewah manakala satu lagi syarikat akan membina pangsapuri setinggi lima hingga 14 tingkat termasuk dua kelab pada kedudukan yang dikategori bercerun.

APA KES TPM KATA GAY NIE?


Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, berkata sebagai pemimpin pembangkang yang bakal menerajui Putrajaya jika Pakatan Rakyat (PR) menang pada pilihan raya umum akan datang, Anwar seharusnya mengambil tindakan menafikan tuduhan itu jika ia tidak benar seperti yang didakwa oleh bekas Penolong Gabenor Bank Negara, Datuk Abdul Murad Khalid.

“Tetapi sehingga hari ini, dia (Anwar) tidak menafikan perkara itu dan jika berada di tempatnya, saya akan buat laporan kepada polis supaya maruah saya tidak tergadai atau terjejas,” katanya ketika berucap pada majlis jamuan rakyat di Batu Kurau, sebentar tadi.

Sementara itu, pihak pembangkang juga katanya, hanya menabur janji kosong dan rakyat tidak seharusnya mudah terpedaya dengan dakyah mereka yang menjanjikan bulan dan bintang untuk mencapai matlamat ke Putrajaya.

Beliau berkata lagi, segala janji atau manifesto PR yang terkandung dalam Buku Jingga dibuat tanpa asas perkiraan yang kukuh.BACA SETERUSNYA

AWEK MELAYU ; DYANA MENJUAL MARUAH MELAYU BERSAMA DAP?


Dyana Sofya.. Inilah gadis Melayu terakhir yang telah memberikan 'maruah' nya kepada Lim Kit Siang dan DAP parti rasis. Anak gadis ini jugalah yang bakal melalak dipentas ceramah supaya menyokong DAP kerana atas dasar kononnya parti DAP adalah untuk semua.

Gadis Melayu lulusan UiTM ini telah dijadikan penceramah untuk menarik golongan Melayu terutama anak muda supaya bersama-samanya dalam parti rasis DAP ini. Anak muda Melayu dijanjikan tubuhnya jika menyertai DAP dan menjadi ahli.

Mari kita tonton ceramah sex nya bersama Guan Eng:


Sumber: MyMassa

POLITIK LIDAH BEWAK BAKAL DIMULAKAN OLEH GUAN ENG?


Guan Eng akan memulakan drama lidah bewaknya dalam semua isu berbangkit mengenai projek perumahan dicerun bukit.Ayat paling popular akan digunakpakai dan MKP rasa dh terpakai pun "ini semua salah BN yang luluskan dulu".Tapi dalam blog stop the lies menyatakan Chow Kon Yeow adun Tanjong bungah telah membuat kenyataan bahawa DAP yang diterajui oleh Lim Guan Eng telah meluluskan 19 projek pembangunan lereng bukit disekitar Tanjong Bunga.Apa kejadah nie semua Guan Eng menyalahkan BN yang bagi padahal dia sendiri tido tak lena kerana susah hati dengan kehadiran pengundi Bagan Jermal dalam program Bersama TPM yang dihadiri oleh 40ribu pengundi.
We hear he has been like a cat on a hot tin roof after the deputy Prime Minister entered his territory in Bagan. The crowd was incredible and Muhyiddin Yassin gave a blistering speech and poked holes in all the lies and boastful claims that Lim Guan Eng has been making the last 4 years. 
He shredded the CM’s boast that millions of ringgit of foreign investment poured into Penang just months after he became CM. Remember the promised multi-million investments by Blackberry and the plan to build a golf course by the South Koreans on the mainland? 
They were all big fat lies. 
Guan Eng almost got screwed big time by wanting to build a tiger park until he realized he was dealing with notorious animal smuggler Anson!readmore

ORANG JAHIL AJE MENDEWA-DEWAKAN NIK AZIZ?Satu ketika dahulu, Nik Aziz ada melarang orang ramai khususnya rakyat Kelantan supaya tidak menggantungkan gambar Perdana Menteri (Mahathir) kerana perbuatan itu menjadikan kita mendewa-dewakan manusia.

Hari ini bagaimana? Di seluruh pelosok Kelantan sama ada di bulatan jalan atau di persimpangan, atau di mana-mana sahaja penuh dengan gambar Nik Aziz.

Ada gambar Nik Aziz menangis sedang berdoa, ada gambar Nik Aziz sedang bersolat dan berbagai-bagai lagi. Sakit mata melihat gambar- gambar itu, dan perbuatan itu sebenarnya adalah riak, perbuatan itu juga mengharapkan supaya orang jahil memuji atau mendewa-dewakan Nik Aziz.

Nik Aziz berkata UMNO tolak Islam. Saya ingin merujuk kepada kenyataan Nik Aziz seperti yang disiarkan dalam akhbar Utusan Malaysia Selasa 6 Disember di muka 7 bahawa pihak yang menolak Islam juga adalah kufur. Pihak mana yang sebenarnya menolak Islam? UMNO atau Pas? atau DAP (langkah mayat aku dulu kata Karpal Singh).

Rasulullah SAW ada bersabda bahawa al-Quran itu adalah menjadi hujah atau bukti yang kuat untuk menolong diri seseorang itu pada hari kiamat kelak, atau untuk menyusahkan dan menyulitkannya hingga ditimpakan azab ke atas seseorang itu pada hari tersebut.

Ini memang jelas. Dengan keterangan ini tiada sesiapa pun boleh atau dibenarkan berdusta dengan ajaran al-Quran iaitu wahyu Allah SWT. Sebenarnya kita tiada pilihan, suka atau tidak suka, kita kena ikut al-Quran, bukan al-Quran kena ikut cakap kita. Nik Aziz suruh al-Quran ikut cakap dia. Contoh, ringkas saja, dalam al-Quran banyak ayat yang Allah melarang kita daripada mendekati syaitan, contoh, di surah Faatir ayat 6 bermaksud:

Sesungguhnya syaitan adalah musuh bagi kamu, maka jadilah dia musuh yang mesti dijauhi tipu dayanya. Sebenarnya dia hanyalah mengajak golongannya supaya menjadi penduduk neraka.

Tetapi Nik Aziz kata, kita boleh berkawan dengan syaitan jika syaitan itu mahu membantu kita menubuhkan negara Islam. Syaitan mana? Allah kata tak boleh, Nik Aziz kata boleh. Jadi, sekarang siapa kufur? Pernahkah pemimpin UMNO kata begitu? Jawapannya adalah tidak. Hanya Nik Aziz sahaja yang berani berkata begitu.

Pada tahun 1999 (PRU-10) apabila Pas menang di Terengganu, penceramah Pas kata, Nik Aziz berkata ramai malaikat turun dari langit ke bumi membantu pengundi untuk mengundi PAS.

Kata penceramah itu lagi, Nik Aziz berkata malaikat memegang dan menggerakkan tangan pengundi untuk mengundi Pas. Nik Aziz nampakkah malaikat turun dari langit? Siapa berbohong dan siapa kufur?

Pada tahun 2004 (PRU-11) apabila Pas tewas di Terengganu lain pula kata penceramah Pas, penceramah Pas kata, Nik Aziz berkata ramai pengundi hantu UMNO datang dari Kuala Lumpur dengan berpuluh-puluh bas untuk mengundi UMNO hingga Pas hilang kuasa.

Kata Nik Aziz lagi, ini pilihan raya tidak adil dan pilihan raya tidak bersih. Persoalannya, mana perginya para malaikat di tahun 1999 itu? Siapa berbohong dan siapa kufur?

Dengan hujah-hujah di atas, seolah-olah pada tahun 1999 Nik Aziz nampak para malaikat turun ke bumi, dan pada tahun 2004 Nik Aziz nampak hantu pula sebagai pengundi. Tidak logik langsung.

Nik Aziz ialah manusia biasa. Nik Aziz bukan manusia istimewa. Nik Aziz bukan manusia ajaib. Nik Aziz bukan antara 10 sahabat Nabi SAW yang dijanjikan syurga oleh baginda. Nik Aziz ialah Menteri Besar Kelantan sejak tahun 1990 (22 tahun lalu). Nik Aziz juga seperti manusia lain, Nik Aziz juga terikat kepada ibadat kepada Allah SWT, Nik Aziz juga tertakluk kepada syurga dan neraka.

Namun, Nik Aziz sentiasa bercakap besar seolah-olah dia adalah manusia paling hampir dengan Allah SWT.

Saya masih ingat, menjelang PRU pada tahun 1990, 1995, 1999, 2004 dan 2008 penceramah Pas menggunakan strategi yang sama iaitu mana-mana calon yang diputuskan oleh parti merupakan calon terbaik kerana Nik Aziz mendapat petunjuk setelah bermunajab kepada Allah SWT.

Penyokong tidak boleh menolak mana-mana calon yang diputuskan oleh parti kerana ia telah diputuskan terlebih dahulu oleh Mursyidul Am Pas setelah diperkenankan oleh Allah SWT kata penceramah Pas dengan sombong, dan disambut dengan takbir, takbir, takbir.

Tetapi yang peliknya ramai juga calon yang diputuskan oleh Nik Aziz itu telah tewas di tangan UMNO. Para pembaca boleh fikir sendiri.

Monday, June 18

KELAB PUTERA 1MALAYSIA AJE BERANI BUAT MACAM NIE?


Apa kes nie pulak sampai macam nie punya serius Datuk Azeez nie?Semalam MKP menerima BBM menyatakan hari ini usaha untuk membawa balik Briged Jeneral (B) Datuk Ahmad Sujak Bon yang berumur 66 tahun.Penerbangan ihsan dari Kelab Putra 1Malaysia dengan kerjasama PRIMA.
Bekas Asisten Ketua Staf Kejuruteraan Tentera Udara Malaysia (TUDM), Brid Jen (B) Datuk Ahmad Sujak Abok selamat tiba ke tanah air Isnin selepas menerima rawatan di Indonesia akibat serangan angin ahmar. 
Ia menjadi detik paling bermakna kepada anak perempuannya, Suraya Ahmad Sujak yang kebetulan menyambut ulang tahun ke-30 hari ini, yang menganggap kepulangan ayahnya adalah hadiah hari jadi paling istimewa kepadanya.

Beliau berkata ayahnya berlepas ke Indonesia 8 Jun lepas atas urusan peribadi kemudiannya diserang angin ahmar Selasa lepas sebelum dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi (ICU) Rumah Sakit Puri Cinere di Depok, Jawa Barat, Indonesia."Setelah menerima khabar itu, saya terus menghubungi pengerusi Kelab Putera 1Malaysia (KP1M) Datuk Abdul Azeez Abdul Rahim untuk meminta bantuan membawa ayah saya pulang.

"Syukur kepada Tuhan sebab ayah saya selamat kembali ke tanah air hari ini dan ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada KP1M yang cepat bertindak dalam urusan membawa pulang ayah saya," katanya.GEMPAR : KERANA GUAN ENG MENIPU ULTRAMAN GOYANG KOMTAR?


Kalau dah buat sesuatu yang boleh dikira menipu dan hanya bercakap tak serupa bikin kini tiba pulak masanya UrtraMAn datang mengamuk kat KOMTAR....

Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin hari ini mendesak Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng bertanggungjawab terhadap pembangunan di lereng bukit yang dilaporkan semakin rancak sehingga menjejaskan alam sekitar di negeri ini.

Muhyiddin berkata kerajaan pusat telah menyediakan garis panduan dan peraturan pembangunan di kawasan bukit tetapi kerajaan negeri ini dilihat sebagai tidak mematuhinya, katanya kepada pemberita selepas menghadiri menghadiri majlis perhimpunan warga industri bersama Timbalan Perdana Menteri di sini.

Muhyiddin selain itu berkata Lim seolah-olah membenarkan projek pembangunan tinggi di lereng bukit itu secara sesuka hati dengan mengabaikan garis panduan yang ditetapkan.

Beliau berkata demikian sebagai mengulas rungutan pelbagai pertubuhan bukan kerajaan (NGO) mengenai projek pembangunan lereng bukit yang semakin menjadi-jadi di Pulau Pinang sekarang.

Dalam pada itu, menjawab soalan mengenai penerimaan rakyat Pulau Pinang terhadap Barisan Nasional sekarang, Timbalan Perdana Menteri berkata, hasil maklum balas yang diterimanya, rakyat negeri ini kini memberi sokongan luar biasa.

"Kita mendapat maklumat bahawa mereka tidak mendapat pembelaaan daripada kerajaan negeri dan disebabkan itu semangat mereka untuk menyokong BN adalah tinggi," katanya.

GERAN SELANGORKU FEEKAH BODOH?
Tindakan Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim meminggirkan Pegawai Kewangan Negeri daripada proses pengurusan Geran Selangorku yang bernilai RM300 juta hanya bertujuan memperkukuh kedudukan politik Menteri Besar itu yang semakin kehilangan pengaruh dalam Parti Keadilan Rakyat, kata Dr Mohamad Khir Toyo.

Beliau berkata alasan-alasan yang diberikan oleh Setiausaha Politik Khalid, Faekah Husin mengenai penguasaan Khalid ke atas dana lumayan itu adalah "bodoh" dan hanya menzahirkan kecetekan pegawai itu mengenai urus tadbir kerajaan negeri.

Mantan Menteri Besar Selangor itu berkata, jika Khalid ikhlas dan telus, beliau sepatutnya memastikan Pegawai Kewangan Negeri Datuk Ariff Abdul Rahman terbabit pengurusan dana itu yang menyamai 20 peratus belanjawan Selangor.

"Peruntukkan itu perlu melalui Pegawai Kewangan. Sekarang ini nampaknya dasarnya lebih tertutup.

"Kalau dulu Pegawai Kewangan, Setiausaha Kerajaan Negeri dan Ketua-Ketua Dewan terlibat dalam perlaksanaan projek, sekarang tinggal Menteri Besar sahaja,".

Carta mekanisma Geran Selangorku menunjukkan Khalid mengetuai sebuah jawatankuasa yang berkuasa penuh memutuskan pihak yang bakal mendapat kontrak.

Ahli lain dalam jawatankuasa itu termasuk Setiausaha Akhbar Khalid, Arfa' Eza Abdul Aziz dan Faekah sendiri. Bagaimanapun dua pegawai utama kerajaan negeri iaitu Datuk Ariff dan Setiausaha Kerajaan Negeri Datuk Khusrin Munawi tidak diberi sebarang kuasa dalam pengurusan dana berkenaan.

Khalid sebelum ini terpaksa menyerahkan jawatannya sebagai Pengerusi PKR negeri kepada Azmin Ali, setelah dituduh kerap membelakangkan kepentingan PKR dan wakil rakyat parti itu dalam mentadbir Selangor.

Khir menyifatkan sebagai "luar biasa" tindakan Khalid meminggirkan Khusrin dan Ariff dalam proses kewangan yang melibatkan dana sebegitu besar.

Beliau berkata alasan Faekah bahawa dana itu tidak memerlukan kelulusan dua pegawai kanan negeri itu tidak masuk akal sama sekali.

"Faekah ini tiada pengetahuan, tapi mahu berlagak berkuasa lebih daripada Menteri Besar, itu masalahnya. Sebab itu orang menyampah dengan dia. Dia tidak faham prosedur.

"Saya tidak mahu bertegang urat dengan Faekah ini. Kalau bertegang urat dengan orang macam Faekah ni, kita pun akan jadi bodoh macam dia juga," kata beliau.

Khir menempelak dakwaan Faekah kononnya kerajaan negeri Pakatan Rakyat yang memulakan penyusunan hutang Talam Corporation kepada kerajaan negeri.

"Faekah ni lebih kuah dari sudu. Dia perlu ingat program TALAM itu dimulakan oleh BN, bukan Khalid Ibrahim. Program menstruktur semula TALAM ni bermula zaman BN pada 2007, bukan 2008.

"Pengutipan hutang TALAM bermula pada 2007 di bawah Ketua Pentadbir Perbadanan Menteri Besar (MBI), bukan Pakatan Rakyat," katanya.


- Posted using BlogPress from my iPad

Sunday, June 17

POLITIK KELIRUKAN RAKYAT!! HAJI ATAU UNDI?
Agak melegakan apabila beberapa mufti dan juga ulama mula mencampuri isu wajar atau tidak umat Islam Malaysia menangguhkan kerja haji mereka tahun ini dan tumpukan perhatian untuk menyertai pilihanraya umum ke-13.

Ini secara langsung membantu menjernihkan suasana dan mengurangkan keraguan mengenai apa sebenarnya yang terkandung di sebalik isu bagaimana memilih kerajaan yang adil di Malaysia yang dimulakan oleh PAS.

Lantaran terdesak di segi politik, Ketua Penerangan Pas, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man mengeluarkan kenyataan supaya ahli Pas yang terbabit secara langsung dengan pilihanraya umum akan datang supaya berikhtiar tidak melaksanakan rukun haji tahun ini dan perlu beri tumpuan pada pilihanraya umum.

Maksud terbabit dengan pilihanraya, beliau menerangkannya kemudian, membabitkan ahli-ahli Pas yang dikira akan jadi calon dan pekerja parti seperti pemerhati peti undi dan sebagainya.

Isu sebenar di sebalik pandangan Tuan Ibrahim ini ialah, bolehkah ibadah lain seperti pilihanraya umum yang datang empat atau lima tahun sekali itu mengatasi kewajiban menunaikan rukun Islam kelima? Maka tercetuslah perdebatan umum berhubung perkara itu.

Yang menguja ialah, kali ini perdebatan tidak terhad pada pelaku dalam ruang agama yang biasa seperti Tan Sri Harussani Zakaria, Mufti Perak dan Dr Juanda Jaya, Mufti Perlis. Kali ini mufti lain seperti Datuk Tamyes Abdul Wahid dari Selangor dan beberapa ulama lain turut melontarkan pendapat mereka.

Memang demikian indahnya syariah Islam. Setiap isu diselusuri dari segenap sisi. Ini sesuai dengan pesan Rasulullah s.a.w. bahawa perbezaan pandangan adalah satu rahmat bagi umat. Namun dalam kes ini apakah rahmatnya bagi orang Melayu Islam?

Yang paling ketara, perhitungan politik kini semakin jelas menguasai dan meruncing dalam pemikiran umat Islam Malaysia. Sebaik sahaja ditegur oleh pelbagai pihak sebagai “menurunkan darjah rukun Islam kelima” itu berbanding pilihanraya, Tuan Ibrahim segera memperjelaskan bahawa maksud beliau ialah bukan semua ahli Pas yang perlu menangguhkan ibadah haji mereka; cuma yang terbabit dengan pilihanraya sahaja.

Namun Pas tidak meninggalkan Tuan Ibrahim keseorangan. Bertali arus pemimpin Pas membuat kenyataan untuk mengatakan cadangan beliau itu wajar dan tepat -- pilihanraya lebih penting kerana ia akan menentukan siapa memimpin negara ini untuk lima tahun lagi!

Pemimpin-pemimpin Pas bingkas mempertahankan Tuan Ibrahim kerana melihat kepentingan politik; khuatir ramai ahli Pas yang tidak dapat memangkah calon parti itu jika mereka berada di Tanah Suci. Walhal ada banyak sudut lain yang mereka abaikan atau sengaja tidak mahu tonjolkan.

Antaranya, dalam kuota 28 ribu jemaah haji Malaysia tahun ini, berapa ramaikah penyokong Pas tegar hingga boleh menjejaskan peluang parti itu dalam pilihanraya? Bagaimana dengan jemaah yang menyokong Umno; tidakkah Umno juga akan rugi jika membiarkan mereka meneruskan hasrat menunaikan haji?

Yang menjadi persoalan ialah soal hukum. Mana lebih utama, haji atau pilihanraya? Persoalan ini bukan terhad kepada pekerja atau calon pilihanraya, ia soal hukum – mana lebih utama dan perlu didahulukan?

Yang tersirat ialah Pas mahu meleraikan misteri politik. Atau, lebih tepat lagi ia mahu menyergap pengerusi Brisan Nasional, Datuk Seri Najib Razak supaya mengikrarkan bahawa beliau tidak akan membubarkan parlimen menjelang akhir Oktober 2012.

Dengan fatwa bersalut politik ini, Pas dan rakan Pakatan Rakyatnya akan berasa lebih lega kerana dapat membayangkan (walau tidak dapat memastikan) bila pilihanraya ke-13 akan berlaku. Ini sebenarnya. Ia bukan soal mana lebih afdhal dan mana yang lebih wajar!

Seharusnya Pas mengatur tindakan politik mengikut iman. Menang kalah, adalah hak Allah. Jika Pas di jalan yang benar, ia tidak mungkin kecundang; tidak kira sebijak mana Najib mengatur siasah. Jika lebih separuh daripada 28,000 jemaah haji Malaysia berada di Tanah Suci, tetapi jika Pas memang ditakdirkan menang, ia akan tetap menang.

Namun Pas perlu dapat isyarat bila pilihanraya akan berlaku. Jika Najib terus dengan program transformasi dan tidak lokek menabur panen ekonomi negara dengan adil kepada semua rakyat, maka akan lebih sempit kelak ruang untuk menang bagi Pas dan Pakatan Rakyat.

Jika Najib berpolitik “ikut buku” dan membubarkan parlimen hingga tempoh matangnya, bagaimana Pas dan sekutunya hendak terus “menghangatkan semangat rakyat” untuk terus membenci Barisan Nasional yang saban hari semakin dekat di hati rakyat.

Lelah ekonomi, tenaga dan isu pasti berlaku dan saban hari semakin banyak kelemahan dan ketidakjujuran kerajaan-kerajaan negeri Pakatan Rakyat terselak. Rakyat mulai nampak -- isu haji ialah untuk beri gambaran bahawa Najib sekali lagi “zalim dan cuba mengganggu amal ibadat” orang Islam Malaysia.

Matlamatnya dua. Satu, tambah kebencian rakyat terhadap Najib. Kedua, ia mungkin boleh memaksa Najib untuk beri “bayangan” bahawa pilihanraya tidak akan diadakan semasa musim haji. Jika itu benar kemungkinannya ia akan berlaku November atau mungkin April tahun depan. Jadi lebih mudah untuk mengatur rencana politik serta menguruskan soal stamina ekonomi dan isu.

Jika tidak, tentu ini akan memaksa Najib untuk memanggil pilihanraya diadakan sebelum Ramadan. Itu yang Pas lebih harapkan. Pada bacaan Pas, sekarang sokongan pada Pas dan Pakatan makin memuncak. Peluang menang lebih besar.

Isu martabat rukun haji bukan perkiraan Pas. Itu hanya sergahan politik. Pemimpin Pas kini lebih cenderung pada politik dan kurang mesra pada persoalan melepaskan jemaah menunaikan rukun agama dengan tenteram dan tertib.


- Posted using BlogPress from my iPad

GUAN ENG KECUT TELOQ DENGAN KEHADIRAN 40RIBU PENYOKONG BN?


Barisan Nasional (BN) tidak pernah mengamalkan dasar memilih kaum dalam usahanya untuk membasmi kemiskinan, kata Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Beliau berkata bantuan yang disalurkan kerajaan pimpinan BN adalah kepada semua kaum yang layak dan mereka yang memerlukan.

Katanya dakwaan dan tohmahan pembangkang kononnya BN hanya mementingkan kebajikan orang Melayu adalah satu pembohongan dan fitnah semata-mata kerana semua kaum di negara ini telah menikmati pelbagai jenis bantuan yang disediakan oleh kerajaan pusat.

"Kalau BN hanya untuk orang Melayu, hanya bantu orang Melayu sudah lama orang Melayu jadi jutawan. Di Pulau Pinang, masih lagi terdapat orang Melayu yang memerlukan bantuan, begitu juga kaum Cina dan India.

"Kita (BN) bela semua kaum yang ada. Dasar kerajaan untuk membantu bumiputera bukan kerana dia Melayu, tetapi kerana miskin. Begitu juga kaum lain," katanya semasa berucap di majlis semarak kasih rakyat di Taman Tanjung Aman, di sini, Sabtu.

Muhyiddin berkata semua kaum mempunyai hak yang sama dalam menikmati setiap bantuan termasuk bantuan pendidikan yang disediakan oleh kerajaan.

"Kita juga membantu sekolah-sekolah jenis kebangsaan dan sekolah Cina...semua orang berhak mendapat pendidikan, sebagai Menteri Pelajaran, saya pastikan semua rakyat di negara ini mendapat pelajaran sewajarnya," kata beliau.

Katanya kerajaan tidak akan berhenti untuk menyalurkan bantuan kepada setiap rakyatnya walaupun sesebuah negeri itu terletak di bawah pimpinan pakatan pembangkang.

"Pembangkang hanya minat mempolitikkan isu sahaja dan tidak berbuat apa-apa untuk rakyat, mereka hanya auta sahaja," katanya.Pada majlis itu,

Muhyiddin turut mengumumkan peruntukan sebanyak RM500,000 bagi kawasan Bagan untuk pembangunan di kawasan itu.Lebih 40,000 orang membanjiri majlis anjuran BN negeri di kawasan yang diwakili oleh Setiausaha Agung DAP Lim Guan ENG. - BERNAMA

- Posted using BlogPress from my iPad

Saturday, June 16

BARANG SAPA YANG NAIK, ANWAR KE?
Pembangkang kini semakin terdesak dalam usaha meraih sokongan dan undi rakyat di sini apabila menggunakan strategi kotor menambur fitnah.

"Himpunan Hijau Ke Putrajaya" anjuran PAS Johor yang dijadualkan hari ini mendapati risalah diedarkan bertujuan memburuk-burukkan kerajaan Barisan Nasional (BN).

Antara yang terkandung dalam risalah itu merupakan kata-kata fitnah dan tohmahan bertujuan meraih undi rakyat Johor menjelang Pilihan Raya Umum ke 13 (PRU13) akan datang.

Risalah yang berukuran saiz kertas A3 dan A4 berwarna ditemui di sekitar pekan Parit Sulong dipercayai diedarkan oleh ahli dan penyokong pembangkang secara terbuka kepada orang ramai.

Perkara itu didedahkan oleh salah seorang penduduk tempatan yang enggan namanya disiarkan malam tadi.

Antara kandungan risalah mendakwa Johor Corporation (JCORP) adalah anak syarikat milik penuh Kerajaan Johor yang dipengerusikan oleh Menteri Besar Johor.

Ia mendakwa JCorp bekerjasama dengan CVC (Citigroup Venture Capital) yang dimiliki oleh Yahudi untuk menubuhkan Massive Equity Sdn Bhd (MESB) bagi mengambil alih kesemua saham KFCH dan QSR pada kos RM5.2 bilion.

Selain itu, risalah tersebut turut memaparkan gambar Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dan isterinya Datin Seri Rosmah Mansor termasuk Menteri Besar Johor Datuk Abdul Ghani Othman.

Risalah itu dikeluarkan oleh badan perhubungan PAS negeri Johor dan lajnah penerangan PAS negeri Johor.

PAS sejak akhir-akhir ini dikesan telah mula memobilisasikan jentera pilihan rayanya dalam usaha untuk menawan negeri Johor pada PRU-13 nanti.

Namun angin perubahan yang cuba ditiup kepada rakyat negeri itu terbatas setelah AJK PAS Pusat Datuk Seri Nizar Jamaluddin dipalitkan dengan kemurkaan Sultan Johor, Sultan Ibrahim bersabit isu nombor plat kenderaan WWW1.

- Posted using BlogPress from my iPad

SIKAP KEJI PEMIMPIN PKR MEMALUKAN PM @NajibRazak


Gambar diatas diambil dari twitter  dan sekutunya serta anak ikannya cuba membuat provokasi terhadap Perdana Menteri.Sanggup berbuat sedemikian menghasut kaum India yang memegang Kad Pengenalan merah supaya berhimpun beramai-ramai dan memegang replika kad pengenalan PM berwarna merah.Kejadian ini berlaku Pejabat Pendaftaran Ipoh Perak.

Jika ingin berbuat sesuatu hendaklah mengikut undang-undang yang telah ditetapkan.Status PR MyKad Merah yang telah menetap lebih 10 tahun di Malaysia dan memohon untuk menjadi Warganegara maka ianya layak untuk dipertimbangkan ke menjadi Warganegara Malaysia.Akan tetapi kenalah ikut peraturan yang ditetapkan baru boleh diluluskan.Pihak PKR hanya ingin melempiaskan nasfu dan ingin melihat Malaysia menjadi huru-hara baru depa puas hati kot.

VIDEO : BERGADUH KERANA CICAK MENGKARUNG?Zulkifli Nordin diserang oleh sekumpulan penduduk yang dipercayai penyokong Pakatan Rakyat apabila beliau membuka sesi soal jawab di Taman Petaling Perdana. Ceramah anjuran bersama Belia 4B Petaling dan Persatuan Penduduk Pangsapuri Blok-M, Taman Petaling Perdana, PJS1 berakhir dengan kekecohan apabila salah seorang daripada mereka naik ke pentas dan menolak muka pengerusi majlis.

Penduduk itu kemudiannya berdepan dengan Zulkifli sambil mengeluarkan kata-kata yang kurang jelas didengari namun dalam nada yang agak beremosi sekali. Melihat kejadian ini, beberapa orang penduduk tampil ke pentas ceramah dan cuba untuk menenangkan keadaan.

Beberapa orang penduduk juga dilihat cuba melindungi Zulkifli dan pada masa yang sama mengiringi beliau ke dalam kereta peronda polis yang sedang menunggu. Hadirin yang menimbulkan kekecohan tadi kemudiannya berkumpul berhampiran kereta peronda polis dan melaungkan takbir berulang kali.

Kereta peronda yang dinaiki Zulkifli tadi kemudiaannya meninggalkan kawasan ceramah dengan segera untuk mengelakkan kejadian yang lebih buruk berlaku.Ceramah yang bermula pada pukul 9:30 malam sepatutnya dihadiri juga oleh Zahid Md Arip selaku Mursyidul Am TIBAI, namun beliau tidak dapat hadir kerana berlaku kecemasan. Zulkifli Nordin menggunakan sepenuhnya slot masa yang dihadkan sehingga pukul 12:00 malam.

Difahamkan pengisian ceramah Zulkifli malam itu kebanyakannya berkaitan dengan Islam dan bangsa Melayu . Ceramah yang diadakan ditepi masjid itu sesekali diganggu oleh jeritan-jeritan provokasi dipercayai dari penyokong-penyokong PAS di kawasan itu.

Tindakan ini nyata menimbulkan reaksi kurang senang daripada Zulkifli menyebabkan beliau menggelarkan kumpulan itu sebagai 'cicak mengkarung'. Jeritan-jeritan provokasi berterusan hingga ke penghujung ceramah, malah dilihat beberapa orang kanak-kanak turut melakukan perkara yang sama.

MKP Ayat Sempoi : Orang PAS panas telinga bila sebut "Cicak Mengkarung" perilaku cicak nie sama dengan Nik Aziz.....

VIDEO SEMPOI ; Jarang Jarang Ada Bulu????


Video nie kalu Nik Aziz tengok nie mesti pengsan,Siap lah pelakon yang berlakon dalam video #Bangkang dari Longkang nie mesti kena Gam Sekerap pulak dengan puak harami pembangkang...

Bini kalau tak mandi lima hari hari mesti tak boleh tunaikan tanggungjawab batin meranalah suami macam mana tak pi makan kat luaq al maklum kelantan Golok dekat saja langkah sungai.Sebab tue orang Kelantan banyak masalah dan anak muda lari pi Kuala Lumpur keja..... 

Ini dah kira masalah rakyat mana depa nak peduli,Tapi MKP heran jugak pemimpin PAS,PKR banyak pulak masalah seks.awat lima hari tak mandi pun boleh lalu jugak ka???HEEEEEE

Friday, June 15

Cara Orang Muda Untuk Orang Muda Live At #BNYV #twtupKJ @KhairyKJ
Cara Orang Muda Untuk Orang Muda Live At #BNYV #twtupKJ @KhairyKJ

Cara Orang Muda untuk Orang Muda.Bagi MKP inilah cara terbaik untuk mendekati anak muda walaupun Program ini nampak santai akan tetapi impaknya berkesan.Mungkin cara begini tidak akan  diterima oleh sesetengah pihak akan tetapi mugkin akan menjadi trend dimasa hadapan.Kini Pemuda BN tidak lagi nampak ekslusif dan hanya untuk golongan tertentu sahaja akan tetapi sesiapa saja berumur 40 tahun kebawah layak menyertainya...So sesiapa yang berdekatan boleh menyertainya dan bertemu Ketua Pemuda BN.Saudara Khairy Jamaluddin.@izzatiaisyahadn sedang ditemuramah wartawan

makan free dulu kat NZklcc sblom acara bermula... 
siapakah gerangan pemuda ini?jika jawapan betul dapat hadiah misteri.....


GUAN ENG TIPU RAKYAT LAGI ! PROJEK RM62 JUTA DIBERIKAN SECARA RUNDINGAN TERUS “DIRECT NEGO”


Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng sekali lagi menipu rakyat Pulau Pinang disebalik slogan CAT (Cekap, Telus & Akauntabiliti) dengan projek apabila menganugerahkan projek “Cadangan Reka & Bina Sebuah kilang 1 Tingkat Dan Pejabat 2 Tingkat Di Plot 306, Taman Perindustrian Batu kawan Untuk Penang Development Corporation Dan Kegunaan Malaysian Automotive Lighting Sdn. Bhd” (No. kontrak: PPP/TE 14/2012) secara rundingan terus atau “direct nego”. 

Projek yang bernilai RM62,000,000.00 ini telah dianugerahkan kepada DAYA CMT SDN. BHD. pada 19 mac 2012 yang lalu dan mesyuarat permulaan atau kick-off meeting yang diadakan pada 26 Mac 2012 yang lalu. Melihat kepada nilai sebanyak RM62,000,000.00 sudah tentu ramai yang kurang yakin atau percaya. Oleh yang demikian bukti pertama ialah berdasarkan carian maklumat keputusan tender-tender di dalam laman web rasmi PDC (sehingga 14 jun 2012) juga didapati tiada maklumat berkenaan kontrak bernombor PPP/TE 14/2012. Tidak cukup dengan itu, bersama ini juga dilampirkan minit mesyuarat kick-off meeting dan maklumat syarikat DAYA CMT SDN. BHD. yang diambil daripada laman web CIDB. (Sila rujuk lampiran)Kita semua sedia maklum ini bukanlah kali pertama Lim Guan Eng menipu rakyat Pulau Pinang tentang penganugerahan tender secara “direct nego”. Kali ini nilainya adalah sangat besar dan rakyat berhak mendapatkan penjelasan dan mengetahui kebenaran. Kita boleh agak apabila isu ini dibangkitkan kepada pengetahuan rakyat, seperti biasa Lim Guan Eng akan mengatakan bahawa tawaran yang dikemukan oleh syarikat DAYA CMT SDN. BHD adalah sangat kompetetif dan berpatutan (comparetative & reasonable price).

Maka beberapa hari kemudiannya akan terciptalah beberapa dokumen dan nama-nama syarikat yang kononnya turut serta membida tetapi harga yang ditawarkkan adalah terlalu tinggi. Mencipta dokumen, membohongi rakyat dan menunding jari kepada pihak yang cuba menegakkan kebenaran bukanlah perkara baru bagi Lim Guan Eng. Sudah beberapa kali Lim Guan Eng besandiwara sedemikian dan janganlah terkejut untuk isu kali ini pun Lim Guan Eng akan menggunakan strategi yang sama.

Apapun isu utamanya ialah sejumlah RM62,000,000.00 wang rakyat Pulau Pinang digunakan sewenang-wenangnya oleh Lim Guan Eng untuk mengenyangkan kroni-kroni beliau dan suku sakat kafir DAP melalui penganugerahan tender secara rundingan terus. Tindakan pemimpin kuku besi yang keji, rakus dan biadap ini dibuat tanpa rasa bersalah dan berdosa terhadap rakyat Pulau Pinang.

Paling mengejutkan ialah berdasarkan maklumat daripada Jurutera Perunding bebas, dianggarkan kos sebenar untuk pembinaan kilang 2 tingkat ini hanyalah sekitar RM25,000,000.00 ke RM30,000,000.00 sahaja. Ini kerana skop kerja pembinaan kilang ini hanyalah melibatkan kerja-kerja pembinaan (sivil) dan kemudahan infrastruktur asas (mekanikal & elektrikal) serta tidak melibatkan sebarang pembelian jentera atau mesin untuk operasi kilang.

Jika kos yang dianggarkan oleh Jurutera Perunding hanyalah sekitar  RM25,000,000.00 ke RM30,000,000.00 sahaja, kini timbul persoalan ke mana perginya baki sebanyak RM32,000,000.00 ke RM37,000,000.00 lagi? 
Menurut sumber dalaman Invest Penang, projek ini sebenarnya didalangi oleh Datuk Lee Kah Choon dan seorang lagi tali barut ialah Iskandar Basha Abdul Kadir iaitu Melayu munafik yang menjadi ahli seumur hidup DAP. Sudah semestinya juga yang memberikan kebenaran dan kelulusan untuk memberikan projek secara rundingan terus ini adalah Lim Guan Eng. Dalam merangka dan melaksanakan kerja-kerja jahat ini, Pengurus Besar PDC iaitu Dato’ Rosli Jaafar hanyalah bertindak sebagai “Pak Turut” atau “Boneka” sahaja yang tidak mampu berbuat apa-apa. Di atas kertas Dato’ Rosli Jaafar adalah Pengurus Besar tetapi hakikatnya yang lebih berkuasa di Ibupejabat PDC di Bayan Baru sekarang adalah Iskandar Basha Abdul Kadir.

Iskandar Basha Abdul Kadir.

Strategi keji dan jahat Lim Guan Eng di dalam PDC bermatlamat membunuh kerjaya semua professional Melayu yang berjawatan tinggi di dalam PDC dan menggantikan dengan bangsa Cina dan Melayu DAP. Ini jelas terbukti apabila hampir semua jawatan Ketua Pegawai Eksekutif / CEO anak-anak syarikat milik PDC yang dahulunya disandang oleh orang-orang Melayu kini disandang oleh orang Cina dan Melayu DAP. Antara CEO Melayu yang menjadi mangsa pembunuhan kerjaya atau “career assassination” yang dilakukan oleh Lim Guan Eng adalah Osman Kalahan (PDC Properties S/B), Sabarul Aswadi (PDC Setia Urus S/B), Abdul Malik (PDC Telecommunication S/B), Ar. Khairil Hafizi (PDC Consultancy S/B) dan beberapa orang lagi.  
   
Ini hanyalah sebahagian kecil pendedahan projek-projek mega yang diberikan kepada kroni-kroni. Entah berapa banyak lagi penganugerahan projek-projek mega dan tender-tender bernilai jutaan ringgit yang dianugerahkan secara terus hanya Lim Guan Eng sahaja yang tahu... Begitu juga dengan strategi jahat yang sangat licik dalam membunuh kerjaya professional Melayu di dalam PDC dan pelan terancang Lim Guan Eng dan kafir DAP untuk memastikan kekayaan di dalam PDC menjadi milik mutlak Lim Guan Eng, kafir DAP dan kroni-kroni mereka.

Justeru itu, rakyat Pulau Pinang harus bangkit menentang pemimpin hipokrit, diktator dan kuku besi yang bernama Lim Guan Eng dan memastikan bahawa dalam pilihanraya akan datang Lim Guan Eng dan parti kafir DAP serta penyangak-penyagak lain di kalangan Pakatan Rakyat dinyahkan dari bumi Pulau Pinang. 

MUKHRIZ TUN MAHADIR DAN POLITIK JELAPANG PADI.

 
Hari ini tak ramai rakyat Malaysia termasuk kalangan orang Melayu yang tahu perkataan lama seperti jelapang yang bermaksud kepuk, rengkiang atau juga lumbung. Maksud perkataan jelapang yang diberikan laman web Pusat Rujukan Persuratan Melayu, Dewan Bahasa dan Pustaka, adalah lebih aneh daripada perkataan jelapang itu sendiri.

Zaman sudah banyak berubah. Dulu orang bercakap kiraan hasta dan cupak tapi hari ini meter dan kilogram. Dulu, kereta paling mewah yang dikenali orang Melayu ialah Mercedes. Hari ini, sudah ada beberapa orang Melayu memandu kereta jenis Bugatti Vyron.

Sebelum ini, ketika menulis kolum di akhbar Straits Times, Tun Dr Mahathir membuktikan sebab penanam padi, ketika itu disebut sebagai pesawah bukan sahaja gagal menyerlah dari segi ekonomi tetapi sebaliknya hidup secara sederhana.

Ini gara-gara komoditi penghasilan mereka dikawal orang tengah. Hari ini kos menanam padi lebih tinggi daripada pulangannya dan mengakibatkan lambakan beras import yang dijual di pasaran harga jauh lebih murah.

Namun apa pun, Kedah masih lagi Jelapang Padi iaitu menurut definisi piawaian, ‘tempat penyimpanan/penghasilan beras’ bagi negara kita. Sama ada masalah ekonomi pesawah ini
diberikan fokus secukupnya atau kian dihimpit faktor kos tempatan yang tidak terkawal, Kedah sudah pun menghasilkan dua Perdana Menteri (PM) yang bertaraf ikonik – Almarhum Tunku Abdul Rahman dan dan Mahathir.

Masalah berkaitan penanaman padi sebenarnya bukanlah seratus-peratus kesilapan kerajaan BN. Tetapi, ia cukup menyeronokkan Pas kerana permasalahan masyarakat sub-urban yang kurang pendedahan dunia luar ini adalah jelapang modal insan pengundi yang penting buatnya. Inilah mengapa Pas boleh memberikan saingan politik di Kedah pada PRU umum lalu.

Dua puluh tahun lalu, tokoh ulung pemimpin dari Kedah, Tan Sri Sanusi Junid pernah mengingatkan selagi ada bendang selagi itu ada pengaruh Pas". Kebetulan sahaja Sanusi pernah menjadi Menteri Pertanian dan mampu melihat politik ‘jelapang’ dengan visi yang menjangkau jauh dari sekadar keluasan bendang yang ‘saujana mata memandang’.

Begitu pun Pas di Kedah hampir pada masa yang sama denganUmno, iaitu kira-kira sedekad sebelum merdeka gagal melahirkan tokoh yang berjaya memberikan impak peringkat negeri dan nasional berbanding Umno yang melahirkan keluarga Shahabuddin yang menduduki kerusi MB Kedah; kalangan menteri kabinet seperti Kadir Sheikh Fadzil, Dr Afifuddin Omar dan Tun Daim Zainuddin serta tokoh bilionair Melayu seperti Syed Mokhtar al-Bukhari.

Begitulah hebat orang Kedah yang mencorakkan dunia politik dan korporat negara. Bukan sekadar ‘Jelapang Padi’ tetapi juga ‘jelapang tokoh’.

Tunku memiliki kehebatannya tersendiri. Namun bagi kebanyakan rakyat Malaysia, Dr. Mahathir bersifat fenomena. Orang luar tidak melihat Mahathir sebagai pemimpin Kedah tetapi mengenalinya sebagai PM Malaysia. Tapi sekilas pandang orang tahu Mahathir orang Kedah kerana loghatnya sampai kini masih tak berubah.

Cuma kalau dari segi sumbangan ke atas negeri asalnya itu, Langkawilah satu-satu yang menampakkan hasil tangan mantan PM itu. Pekan Rabu di Alor Setar hanyalah sebuah bazar yang kurang meyakinkan berbanding Lot 10 ataupun Midvalley di ibu kota. Hari ini Langkawi menjadi pusat pelancongan bertaraf dunia jauh lebih hebat dari Bali ataupun Phuket.

Mungkin disebabkan Kedah begitu sinonim dengan padi dan dari padi datangnya beras yang menjadi makanan utama rakyat Malaysia tanpa mengira kaum, maka mungkin juga peribahasa. ‘ke mana tumpahnya kuah kalau tidak ke nasi’ mempunyai akar atau asal-usul dari Kedah juga.

Mungkin, secara kebetulan,dua PM yang ikonik adalah dari Kedah dan hanya keluarga dari Kedah sahaja yang mengukir sejarah mempunyai tiga MB dari puak sama. Mungkin ini juga membuatkan ada pihak yang meramalkan Datuk Mukhriz Mahathir, Ahli Parlimen Jerlun dan juga Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri dikatakan bakal menjadi PM Malaysia satu hari nanti.

Sementara ramalan sedemikian sedap didengar penyokong Mukhriz dan tidaklah boleh dianggap sebagai sesuatu yang keterlaluan, tetapi ia bukanlah sesuatu pelayaran mudah bagi Mukhriz. Ini kerana ada yang merasakan Mukhriz perlu mencapai tingkat tertinggi dalam Umno negeri sebelum boleh dipertimbangkan untuk impian lebih tinggi.

Mukhriz menghabiskan banyak masa di luar Kedah. Justeru tentulah dia kurang dikenali secara peribadi rakyat Kedah berbanding, katakan, Ketua Perhubungan Umno, Datuk Ahmad Bashah Hanipah ataupun Datuk Seri Johari Baharom.

Bagaimanapun perhatian atau spotlight terhadap Mukhriz kembali menghantui sebilangan kecil pemimpin di Kedah apabila namanya disebut sebagai calon favourite untuk jawatan MB Kedah - itu pun jika BN menang.

Perbualan mengenai siapa selepas Datuk Seri Azizan Razak kini memasuki dimensi baru dengan isunya kini diperkatakan secara terbuka. Mereka yang tak mahukan Mukhriz menambahkan rencah dengan memasukkan 'perasa' kepada personaliti ini seperti menganggap dia terlalu muda dan tidak berpengalaman. Setengah mengandaikan adalah tidak adil, calon yang bukan bergelar Ketua Bahagian turut dipertimbangkan.

Apakah hal seperti ini menyukarkan PM merangkap Presiden Umno membawa Mukhriz pulang ke Kedah? Apa pun ia dilihat sebagai masalah dalam iaitu suatu perkembangan kurang selesa dari segi kesatuan atau uniti Umno Kedah.

Pada masa sama Umno Kedah perlu menumpukan segala fokus dan usaha ke arah menurunkan kerajaan Pakatan Rakyat pada PRU13. Nampaknya apabila ‘jelapang’ menyimpan terlalu banyak tokoh, ia juga akan menimbulkan kesulitan. Atau mungkin juga ia memerlukan masa sebelum ‘kuah tumpah ke nasi’.SH

MKP ayat sempoi : Sebelum ini artikel bongkar rahsia berkenaan kepimpinan Kedah telah MKP keluarkan impaknya ada yang melompat sakan akan tetapi kini bunyian kumbang riang kembali kedengaran bergema.Perlukah semboyan ditiup sekali lagi?   

DATUK AZEEZ CAKAP TAK SERUPA BIKIN,DULU KATA KES LOMBOK YANG TERAKHIR?


Jika anda seorang ayah pastinya akan faham penderitaan yang ditanggung oleh Hanafi Salleh ini.Setelah tujuh tahun menanti akhirnya sedikit harapan bersinar untuk bertemu dengan anak-anaknya bakal ditunaikan oleh Kelab Putra 1Malaysia.Jika tidak kerana keprihatinan Datuk Azeez Rahim serta kepimpinan KP1M tidak mungkin ianya menjadi kenyataan.Sebelum ini KP1M telah menyatakan tidak lagi menjalankan misi diluar negara dan menumpukan membela rakyat di Malaysia sahaja akan tetapi kes kali ini menyentuh hati serta tiada pihak lain yang sanggup dan mempunyai pengalaman serta kepakaran yang ada oleh KP1M.

Datuk Azeez sebak dan tak dapat menahan air matanya.

“Kami sayangkan ayah dan tak sabar nak jumpa ayah. Saya berharap dapat pulang ke Malaysia.” Itu antara kandungan dua surat tulisan tangan yang menambah kerinduan seorang bapa untuk bertemu dua anaknya yang dilarikan ibu mereka ke New Zealand sejak tujuh tahun lalu.
Hidup Hanafi Salleh, 36, nelayan dari Tanjung Agas, Muar, Johor menjadi tidak keruan kerana terlalu merindui anak kesayangannya dan melakukan apa saja untuk membawa mereka pulang termasuk meminta bantuan daripada Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin pada satu majlis di Muar, April lalu.
Kini, penantian Hanafi sejak 2004 itu bakal berakhir apabila Kelab Putera 1Malaysia (KP1M) bersetuju membantunya membawa Muhammad Shayden Ingham, 12, dan Muhammad Jamey Alano Ingham, 9, kembali ke pangkuannya.
Perkara itu dinyatakan Presiden KP1M, Datuk Abdul Azeez Abdul Rahim pada sidang media berhubung kes itu, dengan satu pertemuan akan diadakan antara beliau dan Pesuruhjaya Tinggi New Zealand di Malaysia, David Pine.
Sijil kelahiran Muhammad Shayden Ingham, 12, dan Muhammad Jamey Alano Ingham, 9

Hanafi berkata, dia amat gembira kerana impian untuk kembali bersama dua anaknya itu bakal menjadi kenyataan selepas bertemu Abdul Azeez.

Menurutnya, dua anaknya itu kini berada di bawah jagaan Nelson Site Child, Youth and Family, agensi di bawah Kementerian Pembangunan Masyarakat negara itu.

“Saya terpisah dengan dua anak saya itu selepas mereka dilarikan isteri saya (Nurul Junaidah Joanne Abdullah, 25) ke Christchurch, New Zealand pada 2004 ketika saya bertugas di Eropah bersama sebuah syarikat perkapalan,” katanya ketika ditemui.

Menurutnya, menerusi perbualan telefon dengan isterinya, wanita itu memaklumkan akan membawa pulang anak mereka ke Malaysia, namun janji itu tidak dikota.

“Beberapa bulan selepas itu, saya jumpa anak-anak hanya beberapa jam di pelabuhan Nelson City kerana kapal saya berlabuh di sana. Itu kali terakhir saya berjumpa mereka kerana selepas itu, isteri mendiamkan diri dan pelbagai usaha saya menghubunginya gagal.

“Sehingga pada 2010 apabila saya didatangi pegawai Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) memaklumkan anak saya berada di Nelson City iaitu sebuah bandar di Pelabuhan South Island.

“Saya juga dimaklumkan anak dijaga agensi kebajikan di sana kerana isteri hilang hak penjagaan selepas terbabit penyalahgunaan dadah,” katanya yang kini sudah berkahwin lain dan dikurniakan seorang anak.

sedih, sebak, rindu cucu

Hanafi berkata, perasaannya menjadi sayu dan sebak setiap kali mengenangkan nasib anaknya apatah lagi selepas dimaklumkan mereka akan diserahkan kepada keluarga angkat kerana tempoh untuk dua beradik itu berada di rumah kebajikan bakal berakhir tidak lama lagi.

“Hati saya semakin sebak apabila menerima surat daripada dua anak saya itu berserta gambar mereka pada Oktober tahun lalu. Lebih mengharukan, seorang daripada anak saya melukis gambar kapal, mungkin merujuk kepada pekerjaan saya.

“Sebab itu saya nekad untuk berjumpa Tan Sri Muhyiddin dan mengadu mengenai masalah saya dan dia meminta saya menghubungi Datuk Azeez untuk mendapatkan bantuan.

“Saya bagai tak percaya apabila KP1M bersedia membawa pulang permata hati saya. Apabila mereka pulang ke Malaysia kelak, saya akan menghantar mereka ke sekolah agama atau pusat tahfiz untuk mereka mendalami ilmu agama,” katanya yang ditemani ibunya, Mariam Khairi, 65.

Sementara itu, Abdul Azeez berkata, dalam usaha membawa pulang dua beradik itu, pada peringkat awal, KP1M akan menyediakan pasport untuk Mariam yang ikut serta ke New Zealand bagi membawa pulang cucunya.

“Kelab sudah pun menghubungi Pesuruhjaya Tinggi kita di sana (New Zealand) untuk membantu proses membawa pulang mereka pertengahan minggu depan. Kita jangkakan ia tidak menghadapi masalah kerana mereka warga Malaysia. Jadi kemungkinan tiada kerenah birokrasi,” katanya.

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive