RAPID

Tuesday, September 11

ABBY CERAMAH ATAU JUAL BODY?

Abby Abadi nie ceramah atau jual body?Nampak suka dan gembira sebab masssyuuuk dari setiap ceramah yang beliau hadiri.Tapi Gambar dibawah ini menimbulkan tanya kepada MKP?

Kenapa ada yang menyapu dahi mungkin ceramah ini tidak sesuai kepada mereka.Ayat yang kuar dari mulut abby adalah nak masuk syurga kena isi borang masyuuuuk PAS beb baru berkat.....Dr Asri dalam satu kenyataan di laman blognya hari ini telah membidas Pas didalam isu bekas penyanyi kumpulan Elite, Abby Abadi yang menyertai parti tersebut baru-baru ini.


KARPAL HALAU PAS DARI PAKATAN?
Abang Besar DAP mula bersuara,Dulu Anwar kena lempang dan disuruh bertaubat dan gempar pada hari ini timbul pulak PAS bakal dihalau oleh Abang Besar dari perikatan yang dibina.Berikut adalah laporan MyMassa

INSIDEN terbaru di Majlis Hari Raya anjuran Muslimah PAS baru-baru ini yang mengasingkan tetamu lelaki dengan tetamu perempuan telah mendapat Kritik Besar daripada PengAnti Islam DAP, Encik Karpal Singh.

Kata Karpal Singh mengulas kejadian tersebut, "ia menunjukkan Pas telah cuba impliment dan cuba untuk laksanakan Hudud Pas tanpa Kelulusan Pakatan Republik".

Karpal Singh mendesak supaya Pas tidak tunggu lama di dalam Pakatan Republik, dan mendesak supaya Pas segera keluar dari Pakatan Republik.

Mengulas Desakan Karpal Singh, Muslimah Pas berkata mereka akan tetap dengan pendirian mereka bahawa mengasingkan lelaki dan wanita dalam sebarang majlis.

***Baca Desakan Karpal Singh supaya Pas keluar segera dari Pakatan Republik dalam The Star hari ini 11/11/2012.


- Posted using BlogPress from my iPad

SUARAM BAGAIKAN KONDOM ANUWAR MELEPASKAN GIAN?


Sejak beberapa lama, NGO yang kononnya berjuang atas nama hak asasi manusia iaitu Suaram telah mencuba sedaya upaya untuk mengaitkan Perdana Menteri dengan pembelian kapal selam scorpene dan pembunuhan Altantuya kononnya bermotifkan rasuah dan hubungan sulit. Namun, kini terbukti bahawa tuduhan Suaram adalah fitnah belaka apabila pihak Perancis sendiri mengesahkan bahawa tiada perbicaraan tentang scorpene yang berlangsung di negara mereka sepertimana yang didakwa Suaram serta tiada rekod kemasukan Altantuya ke negara itu dalam tempoh yang diperkatakan.

Akhirnya, yang menjadi isu kini bukan lagi scorpene atau Altantuya, tetapi Suaram sendiri. Dengan kenyataan pihak Perancis sendiri dan penjelasan pihak Angkatan Tentera dan kerajaan serta perbicaraan kes pembunuhan Altantuya, maka terserlahlah sudah bahawa Suaram telah melakukan fitnah yang amat berat.

Rupanya, Suaram hanyalah topeng yang dipakai oleh Pakatan Rakyat (PR) untuk berpolitik, dan bukannya untuk memperjuangkan hak asasi manusia. Sehubungan dengan itu, siasatan terhadap latarbelakang Suaram mendedahkan bahawa Suaram selama ini beroperasi atas dana yang meragukan iaitu dari pihak asing bagi melancarkan operasi dan misi mereka.

KELAB PUTERA TELAH DIBERI KEBENARAN UNTUK MISI KE-27


Alhamdulilah kebenaran untuk berlepas telah pun diterima oleh pihak Kerajaan Myanmar,Ternyata apa yang telah diperkatakan oleh Presiden KP1M  Datuk Abdul Azeez Abdul Rahim telah dikotakan. MKP harap niat yang murni untuk membantu etnik Rohingya yang menderita tercapai.Niat yang ikhlas akan mendapat berkat serta keredaan dari Allah.


KUALA LUMPUR - Kementerian Luar menyambut baik keputusan Kerajaan Myanmar membenarkan Kelab Putera 1Malaysia (KP1M) menghulur bantuan kepada penduduk Rakhine yang terjejas ekoran konflik Jun lalu. 
Keputusan itu berikutan permohonan Menteri Luar Datuk Seri Anifah Aman kepada rakan sejawatannya dari Myanmar Wunna Maung Lwin sewaktu menghadiri Persidangan Ketua-ketua Negara dan Kerajaan Pergerakan Negara-negara Berkecuali (NAM) ke-16 di Tehran Ogos lepas. 
Kementerian Luar dalam satu kenyataan hari ini berkata Kerajaan Myanmar turut menyatakan penghargaan atas semangat setia kawan dan sokongan berterusan ditunjukkan kerajaan Malaysia serta keprihatinan rakyat negara ini. 
Berikutan itu Kementerian Luar menerusi Kedutaan Besar Malaysia di Yangon, akan bekerjasama dengan Kerajaan Myanmar dalam menyalurkan bantuan sebaik sahaja butiran lengkap mengenai penghantaran bantuan diterima daripada Kelab Putera 1Malaysia. 
Semalam Presiden Kelab Putera 1Malaysia, Datuk Abdul Azeez Abdul Rahim berkata Kapal KD Sri Indera Sakti yang membawa 480 tan barangan Misi Bantuan Kemanusiaan Tabung Rohingya sepatutnya bertolak 1 September lepas tetapi terpaksa ditangguhkan kerana belum mendapat kebenaran daripada kerajaan Myanmar. - Bernama

Pengorbanan Seorang Ibu Untuk Pergi Ke Sekolah Di China


Demi ilmu CARI sesuap nasi

Apakah pengorbanan yang anda lakukan untuk ke sekolah setiap hari? Naik 3 bas untuk ke sekolah? Panjat jambatan roboh seperti yang berlaku di Indonesia? Hari ini mari kita melawan Bandar Macheng di Provinsi Hubei China untuk melihat pengorbanan yang dilakukan oleh ibu bapa untuk memastikan anak mereka selesa di sekolah? Tahun ini bandar ini menerima 5000 orang pelajar baru untuk sesi pengajian 2012-2013.


Monday, September 10

Nama "BodyGuard" Serta Syarikat Keselamatan Di Dedahkan


Makluman yang MKP terima sebentar tadi menyatakan nama pengawal peribadi Anwar bernama Harizal Bin Zahid.Harizal adalah pengawal peribadi berkerja dengan syarikat Riswan Security Enterprise yang beralamat di Wisma Mutiara Jalan Sungai Besi Kuala Lumpur.memang benar Harizal telah mengeluarkan pistol dengan alasan untuk mempertahankan Anwar dari dicederakan.Akan tetapi patutkan Tidakhan beliau mengeluarkan pistol sedangkan rombongan Anwar berada didalam Bas dan pintu bas masih tertutup dan masih didalam keadaan yang boleh dianggap selamat serta tindakan Harizal itu nampak seperti tindakan membuta tuli dan tidak beretika dalam menjalankan tugasnya sebagai pegawal peribadi.Jika Anwar berada dikeadaan yang terbuka tindakanya boleh diterima akal dengan mengeluarkan pistol.


GOLONGAN ANWARIS KECEWA NASHA KEKAL


Sudah tentu golongan anwaris kecewa dengan keputusan Majlis Syura Ulama PAS yang bermesyuarat malam semalam untuk mengekalkan ‘dalang kerajaan perpaduan dengan UMNO’, Nasharudin Mat Isa sebagai ahli PAS. Keputusan ini jelas tidak mengikut kehendak ahli PAS diperingkat akar umbi yang mahu melihat Nasharudin di pecat.

Sekurang-kurangnya 2 kumpulan besar dalam PAS yang masing-masing diketuai Timbalan Presiden PAS, Mat Sabu dan Datuk Husam Musa, telah menyatakan kekecewan masing-masing berhubung dengan keputusan tersebut.

Mereka menyifatkan kegagalan Majlis Syura PAS sebagai badan tertinggi parti tersebut mengambil tindakan terhadap Nasharudin, hanya menyerlahkan lagi ketidakupayaan badan itu mengawal tingkah laku ahli-ahli PAS yang bercanggah dengan perjuangan utama parti itu sekarang - negara berkebajikan.

Video Mengesahkan Pengawal Peribadi Anwar Berniat Menembak? @PDRMsia

Video ini telah mengesahkan bahawa Pengawal Peribadi Anwar memang berniat untuk menembak kerana setiap pistol jenis GLOCK mempunyai pin keselamatan.MKP ingin jelaskan serba sedikit fungsi mengenai GLOCK Pistol "Safe Action" sistem picu

Produk yang terkemuka dikalangan senjata api dunia ialah GLOCK "Safe Action" pistol. Ia mempuyai ciri-ciri keselamatan inovatif, yang pistol mudah beroperasi. Tiada pistol lain menawarkan prestasi lebih baik. Berat minimumnya dan kebolehpercayaan GLOCK tiada bandingan.

Lebih tepat lagi ciri-ciri ini yang memenuhi keperluan polis, unit-unit khas, perkhidmatan keselamatan dan ketenteraan. Ujian-ujian yang dijalankan sangat dititikberatkan oleh agensi-agensi penguatkuasaan undang-undang awam yang terbukti dari masa ke semasa dan sekali lagi GLOCK "Safe Action" pistol berfungsi tanpa kompromi, walaupun dalam keadaan yang paling ekstrim.

Sistem picu pistol GLOCK “Safe Action” menawarkan beberapa faedah-faedah sangat berbeza berbanding sistem picu konvensional.Pertama anda boleh memilih dari beberapa tarikan picu. Kedua, picu ialah satu-satunya kawalan berkuatkuasa. Ketiga, ialah tarikan rata dankonsisten yang dirasai setiap masa menekan picu. Tiga ciri-ciri keselamatan GLOCK “Safe Action” yang utama, keselamatan picu mencegah penembakan tidak sengaja oleh daya sisi pada picu. Melepaskan picu akan secara automatik menghidupkan semula keselamatan.

TRIGGER SAFETY

Kenapa Hadi Pertahankan Nasha?


Mesyuarat Majlis Syura PAS malam tadi tidak membincangkan soal kedududukan Nasharudin sebagai Timbalan Presiden dan Hadi Awang menyifatkan bahawa soal Nasharudin bukan satu masalah.

Kenapa Hadi Awang tiba-tiba seperti mempertahankan Nasha, berbeza dengan Nik Aziz yang bernada keras terhadap Nasha sebelum ini?

Juga, kenapakah Nik Aziz, yang sepatutnya mempengerusikan mesyuarat tersebut yang bermula pada jam 8.55 malam, meninggalkan bangunan pada jam 9.15 malam?

Jawapannya mungkin berada pada desus-desus dari dalaman PAS yang kedengaran akhir-akhir ini. Sumber dalam mengatakan bahawa Nik Aziz akan "bersara kerana masaalah kesihatan tidak lama lagi" (dibersarakan?), dan Hadi Awang bersama Nasha akan berusaha ke arah penyatuan dengan UMNO. Ada sumber menyatakan bahawa Mat Sabu juga akan "bersara".

Sejauh mana kebenaran desus-desas ini, kita tunggu dan lihat. Tetapi melihat kepada senario semasa yang langsung tidak menyebelahi PAS, aku tidak terkejut kalau ini benar-benar berlaku.

LAPORAN HAPRAKDAILY

Sunday, September 9

Wow !! Tips Gaya Romantik Terbaik


Beginilah teknik terbaik perlu dilakukan jika hendak membuat gaya romantik dengan awek. Seperti dalam beberapa gambar di bawah, walaupun lelaki berkenaan hanya memiliki sebuah basikal tetapi dia memaksimumkan penggunaan basikal itu dengan mengadakan hubungan romantik bersama awek sambil menunggangnya ke mana sahaja.


Anwar naik BAS buat aksi romantik jugak ke?Sampai Pengawal peribadi naik kereta....Kalau dah nama BODYGUARD mesti naik satu kenderaan bro,,,NIE mesti ada aksi romantik jugak....t

KELAB PUTERA BELUM KE MYANMAR KENAPA EK?


Misi Kemanusiaan Kelab Putera 1 Malaysia ke Myanmar terjawab semalam dan ianya hanya menunggu surat kelulusan sahaja.Untuk Makluman misi yang telah diwar-warkan sebelum ini telah mengalami kesulitan yang tidak dapat dielakkan dengan syarat-syarat yang ketat yang telah ditetapkan oleh Negara Myanmar,Namum begitu hubungan baik Kerajaan Malaysia dengan Myanmar akan diperkukuhkan lagi dengan misi bantuan ini.


Presiden KP1M, Datuk Abdul Azezz Abdul Rahim, berkata setakat ini, persiapan yang dijalankan berjalan lancar hasil sokongan dan bantuan daripada pelbagai pihak di negara ini dan kini hanya menanti surat kelulusan daripada kerajaan yang dijangka minggu hadapan (Isnin) selepas pulangnya PM dari APEC .

VIDEO AKSI JEBON MALAYSIA TERSEBAR

Tergelak MKP baca blog kurang sekupang Pencacai Anwar membela pengawal peribadi Anwar mengatakan tiada aksi James Bond Ala Malaysia.Rasanya macam mkan tomyam mulanya sedap akan tetapi bila tergigit cili padi pedas hingga berasap telinga.Apa kejadah punya spin cerita bangang,Kebetulan dari forum diantara  kami semalam menyatakan ada video bakal dikeluarkan untuk mengkantoi depa nie semua....KELANTAN PALING RAMAI ROSAK AKHLAK?


Malaysia adalah negara Islam yang paling dihormati di dunia kerana kemakmuran dan kestabilan yang begitu sukar dicapai oleh negara-negara Islam lain. Kerana kemakmuran ini, Malaysia mampu membantu negara-negara Islam lain secara langsung dan tidak langsung. Selain itu, Malaysia juga mampu untuk bersuara lantang di peringkat dunia kerana tidak bergantung kepada mana-mana kuasa asing.

Namun begitu, di dalam negara Malaysia sendiri masih ada yang meragui akan kedudukan ‘Islam’ di dalam negara. Tetapi tidak pernah pula mereka meragui kedudukan ‘Islam’ di dalam diri sendiri.

Begitu tegar sekali mereka ini bercita-cita untuk menjadikan Malaysia sebagai negara Islam yang sebenar-benarnya iaitu dengan menggunapakai hukum hudud. Bagi mereka, inilah satu-satunya cara untuk mencapai keberkatan dan menjamin kedudukan masing-masing di akhirat nanti.

WOW TUNJUK PISTOL DI KEMALUANNYA? @PDRMsia


Pihak polis diminta menjalankan siasatan segera ke atas insiden mengacukan pistol kepada orang awam yang telah dilakukan oleh bodyguard Anwar Ibrahim. Adakah masa dan ketika itu memerlukan bodyguard itu mengeluarkan senjata api dan menakut-nakutkan orang lain, jika ianya boleh diselesaikan tanpa perlu berbuat demikian. 

Ianya satu kesalahan yang serius mengugut dan menakutkan orang lain menggunakan senjata api. Laporan polis mestilah dibuat oleh mereka sendiri yang melihat kejadian tersebut supaya siasatan rapi dapat dijalankan bagi membendung perkara sedemikian daripada berulang dan bodyguard tersebut tidak boleh sesuka hati mengancam keselamatan orang lain kerana mempertahankan aljuburi.

No. kenderaan WUR 3662 yang dinaikinya mestilah disiasat bagi mengenalpasti suspek. Adakah suspek memiliki dokumen seperti permit dan sebagainya yang membolehkannya untuk membawa atau menggunakan senjata api berkenaan, sementara rekod dan latarbelakang suspek ini mesti juga dikenalpasti kerana dikhuatiri mempunyai rekod jenayah lampau tetapi diambil bertugas sebagai bodyguard dan mengendalikan senjatanya sesuka hati.Ulasan Dari Rakan blogger KLIK


HUDUD: PAS & DAP TIDO SEBANTAL MIMPI LAIN-LAIN


Umumnya DAP dan PAS bukan gandingan sesuai dalam pakatan pembangkang kerana kedua-dua parti politik itu mempunyai ideologi dan dasar yang amat berbeza. Keadaan ini menjadi lebih ketara apabila pemimpin parti terbabit membincang soal hukum Islam dan hudud.

Walaupun PAS dianggap terbuka kerana memilih bersahabat dengan Dap, prinsip hukum hudud masih menjadi bualan umum. Apakah PAS dianggap sahabat DAP kerana bersetuju membentuk negara berkebajikan dan menafikan hudud?

Bagi bekas Mufti Perlis, Prof Madya Dr Mohd Asri Zainul Abidin, berkata hudud tidak mampu dilaksanakan sekiranya negara masih tidak mampu menyediakan prasarana yang terbaik kepada rakyat. Katanya, undang-undang hudud memerlukan penyusunan rapi untuk dilaksanakan dengan sempurna.

Saturday, September 8

AHLI UMNO SERANG BAS ANWAR?

BAS Jelajah AnWar diserang lagi oleh rakyat Melaka.Kes terbaru ini berlaku di Kg Kelubi Jasin Melaka.Nak kata Orang UMNO MKP tak nampak pun sesiapa yang pakai baju UMNO semasa serangan berlaku.Tapi ini jelas menunjukkan bahawa Rakyat Melaka nie tak suka peliwat Depan belakang nie mai Melaka.Kumpulan ini mungkin penduduk kampung yang benci kepada Anwar serta rombongan datang kekampung mereka untuk menabur fitnah kepada Kerajaan Pusat.


Khinzirisme Menciptakan Khawarijisme


Ketika hujjah tersebut dijawab dengan disiplin ilmu Islam serta dikemukakan segunung dalil naqal, mereka tetap tidak mahu berfikir menggunakan akal. Sebaliknya mereka membantah kembali dengan segenap emosi. Bagi mereka; yang benar adalah jalan fikir mereka sahaja. Selain mereka adalah sesat dan menyesatkan.

Mereka juga akan membantah apa sahaja yang dilakukan oleh lawan mereka walaupun perkara itu bermanafaat untuk masyarakat. Seperti seorang hamba tawanan yang selalu membantah dan memandang curiga terhadap segala tindakan penjajah. Seperti pemikiran Dzul Khuwaisirah yang membantah Rasulullah saw dan memandang dirinya adil sementara Rasulullah saw bersikap curang. Tetapi sebenarnya Dzul Khuwaisirah ini kepingin emas yang diagihkan oleh Nabi pada hakikatnya.

Justeru khinzirisme menciptakan watak sampingan iaitu Khawarijisme; manusia yang suka membantah pemerintah dan meminta-minta. Manusia yang suka meminta-minta untuk keperluan hidupnya adalah manusia kerdil yang jiwanya terpenjara.

Lantaran itu bahana daripada empat wajah ini adalah masyarakat bergolak, berkelahi dan tidak bersatu. Sementara ilmu tidak berkembang dan kejahilan mewabak pada setiap anggota masyarakat. Rakyat lebih suka berdemontrasi dari memberi jalan solusi. Natijahnya negara runtuh sama ada kerana pembantaian dari kuasa luar atau kekacauan dari dalam. Inilah yang akan terjadi tatkala kita hanya merdeka pada raga tetapi jiwa masih menjadi hamba.

PRU13: Wan Azizah Nak Cipta Rekod Dinasti ‘House of Anwar’Kenyataan terbaru Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail mahu bertanding kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) ditempat beliau membuang undi, sudah pasti mengejutkan, sekurang2nya untuk sekutunya PAS. Sebabnya mudah, rekod terakhir menunjukkan bahawa Presiden PKR itu mengundi di Sekolah Kebangsaan Seri Penanti, Kubang Semang. Ini adalah semasa pilihanraya kecil Permatang Pasir yg terletak dalam kawasan parlimen Permatang Pauh pada 25 Ogos 2009. Kerusi tersebut dimenangi oleh Pesuruhjaya PAS Pulau Pinang Salleh Man, dan memang Permatang Pasir secara tradisinya sejak turun temurun kerusi PAS.

Dari zaman arwah Haji Zabidi Ali sehingga ke allahyarham Hamdan Abdul Rahman, PAS di Pulau Pinang wajib bertanding di kerusi Permatang Pasir. Kalau hendak buat jangkaan mudah, mungkin akan ada pertukaran kerusi. Ada cakap2 dari Pulau Mutiara mungkin Timbalan Ketua Menteri 1, Dr Mansor Othman yg merupakan ADUN Penanti akan bertanding kerusi Parlimen dalam PRU akan datang. Mansor dijangka bertanding kerusi Parlimen Bayan Baru yg kini disandang oleh Datuk Seri Zahrain Hashim yang sudah keluar PKR manakala kerusinya di Penanti diserahkan kepada PAS.

TAMRIN HANYA MENCARI TONGKAT SAKTI MASUK PAS?


Tamrin Ghafar merupakan antara individu yang terdesak dan sedang mengharapkan tongkat sakti untuk kembali berada di puncak kuasa atau kekayaan. Anak bekas Timbalan Perdana Menteri, Allahyarham Tun Abdul Ghafar Baba itu, merupakan seorang oportunis dan sewaktu berada dalam UMNO, 

Terlalu banyak onar yang dilakukannya, termasuklah perselingkuhannya dengan beberapa orang artis wanita jelita.Salah seorang artis wanita jelita itu telah dihadiahkan apartment bernilai RM5 juta selain ditaburi wang ringgit.

Namun selepas dia tidak mampu lagi menjadikan UMNO sebagai jambatan atau kad untuk mendapatkan kemewahan, Tamrin mula berjinak-jinak dengan PAS terutama apabila dia cuba menggunakan pengaruh bapanya dalam perolehan tender pembalakan di Kelantan. PAS Kelantan terutama sekali Husam Musa yang melihat peluang terbuka luas, telah menjadi orang yang paling kuat menyokong kemasukan Tamrin ke dalam PAS, sekaligus memperkenalkan Tamrin sebagai tukang cakap baru untuk parti berkenaan.

Alahai Neelofa!!!!!


Neelofa bergambar macam nie biar betul beb...Gambar diambil dari instagram mengunakkan teknik  Pro-X.Nak tahu ulasan lebih lanjut pakat la KLIK

Friday, September 7

Awas!!! Loket Bertenaga Skalar Ini Merbahaya


Loket ini merbahaya jika dipakai beb.MKP lihat ramai anak muda dah pun pakai benda nie termasuk rakan MKP sendiri.loket bertenaga skalar (skalar energy) atau beradioaktif yang disahkan memberi kesan buruk kepada penggunanya.

Ia berikutan hasil analisis ujikaji Lembaga Perlesenan Tenaga Atom (LPTA) yang menunjukkan penemuan paras radiasi yang tinggi serta melebihi had yang dibenarkan pada permukaan loket selain menunjukkan kepekatan bahan radioaktif thorium-22 dan uranium-238.

Presiden Persatuan Pengguna Pulau Pinang (CAP), SM Mohamed Idris berkata,penjualan loket itu didapati masih berleluasa malah CAP turut menerima aduan pengguna bahawa terdapat sebuah syarikat jualan langsung yang berpusat di Kepala Batas, giat menjual loket berkenaan manakala sebuah laman web syarikat jualan langsung yang berlainan juga turut memasarkan jualannya. 


Pakatan Rakyat Juara Menjual Harta


Belum pernah berlaku dalam sejarah negeri-negeri di seluruh Malaysia penjualan aset-aset milik negeri dilakukan secara besar-besaran berbanding dengan apa yang dilakukan oleh Pakatan Rakyat di Selangor. Dari tanah, bangunan sehinggalah hutang syarikat lain yang dimiliknegerikan, Selangor di bawah pentadbiran PKR jadi juara sebagai penjual. 

Sehinggakan asrama anak-anak yatim di Sepang pun dijual kepada kroni, tanah untuk pembangunan pendidikan diserahkan kepada syarikat kroni, tanah yang telah diusahakan oleh penduduk dan berstatus TOL dirampas bagi membolehkan kerja-kerja perlombongan pasir, bangunan-bangunan serta aset Yayasan Selangor, PKNS serta beberapa entiti negeri pula dijadikan seperti harta pusaka peninggalan Tok moyang Khalid Ibrahim dan Teresa Kok dengan sesuka hati mereka dilupuskan.

POLIS PEMBUNUH RAKYAT MALAYSIA? @PDRMsia

Demo yang telah diajurkan oleh pihak SUARAM di Bukit Aman.Memorandum tentang pembunuhan Dinesh telah diserahkan oleh pihak SUARAM kepada Wakil pihak PDRM.Dakwaan Suaram kononnya anggota Polis telah membunuh Danish?adakah ini benar?biarlah pihak yang terlibat menyiasat?


Yang menarik perhatian MKP ialah berkenaan Suaram ini telah dibiayai oleh Dana Asing.Siasatan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) mendapati wujud keraguan dan kekeliruan dalam dokumen dan penyata kewangan Suara Inisiatif Sdn Bhd (SISB) yang membiayai Suara Rakyat Malaysia (SUARAM).

LORI BERGERAK BN DISIMBAH CAT MERAH

Kenderaan Barisan Nasional Pulau Pinang telah disimbah dengan cat merah,Kejadian berlaku dihadapan Taman Manggis.Kejadian ini disedari oleh pemandu lori tersebut pada pagi ini.Kebetulan  pagi ini Pemuda BN menjemput Lim Guan Eng untuk berdebat dihadapan Taman Manggis mengenai tanah yang yang telah dijual oleh kerajaan negeri.Akan tetapi Ketua Menteri tidak muncul sehingga waktu yang ditetapkan.

tin sisa cat merah yang ditinggalkan.

Parking tiket yang banyak telah diselitkan oleh petugas MPPP.

Harimau Yang Sedang Tidur Jangan Dikejutkan ...


Ada gerakan cuba cipta tahap kedua kemerdekaan. Itulah penelitian dari Bekas KPN, Tan Sri Abdul Rahim Noor, yg mendakwa terdapat banyak petanda politik yg seolah-olah menunjukkan ada gerakan yg cuba mencipta tahap kedua kemerdekaan negara. Abdul Rahim berkata, gerakan halus tersebut yg bermula beberapa tahun lalu berkemungkinan didalangi pihak yg tidak sehaluan dengan kerajaan.

Golongan itu mahukan lonjakan baru kerana pada mereka kemerdekaan yg dicapai pada 31 Ogos 1957 hanyalah tahap kemerdekaan pertama iaitu kejayaan menghalau penjajah. Dalam erti kata lain, jika mereka mencapai kuasa, mereka akan mencipta kemerdekaan selanjutnya dengan menghapuskan Perlembagaan negara dan mewujudkan Perlembagaan baru seolah2 sistem republik. Malah ada pemimpin tertentu selain menghasut rakyat di negara ini turut ke luar negara yg biasa dengan revolusi berdarah dan menyebarkan kononnya revolusi telah bermula di Malaysia.


VIDEO RAHSIA TAKLIMAT OLEH PKR


Taklimat strategi rahsia PKR untuk kucar kacirkan negara semasa Kongres Nasional PKR 2011 di Johor. Taklimat disampaikan oleh YB. Sim Tze Tzin, ADUN Pantai Jerjak.

Melihat kepada kehadiran mendadak kaum Cina pada perhimpunan haram sebelum ini berbanding dengan Bersih 2.0, bolehlah dikatakan DAP dan penyokong-penyokong Cina telah berjaya memperbodohkan pemimpin-pemimpin Melayu dari PKR dan PAS untuk menjayakan agenda licik mereka.

Orang Cina kini yakin mereka mampu menumbangkan kerajaan BN hasil sokongan membabi buta dan persengkokolan PKR dan PAS.

Thursday, September 6

Video Lawak : OPPA Gangnam Anwar Style?Video menarik yang telah dihasilkan oleh sahabat PRO BN,Jika dahulu video macam nie mainan oleh pihak pembangkang untuk pemimpin BN.Tapi sekarang dunia Cywar sudah berubah dan apa yang telah dilontarkan oleh pihak pembangkang dulu kena kepada depa balik.MKP nak ucapkan tahniah kepada LENSA KINI kerana ada idea kreatif untuk mengahasilkan video lawak nie...

PM Sedia Maafkan Ayah "Pelaku Tonggeng". @NajibRazak
Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak menyatakan kesediaan untuk menerima permohonan maaf daripada A. Rahman Abdullah, ayah kepada bekas pelajar kolej swasta, Muhammad Ammar A. Rahman yang terbabit dalam insiden menghina pemimpin ketika perhimpunan Janji Demokrasi semasa sambutan ambang merdeka di Kuala Lumpur, 30 Ogos lepas.

Tidak ada masalah, saya terima sesiapapun tetapi prinsipnya proses undang-undang tak boleh dikompromi dan mesti diteruskan. Soal dia nak berjumpa dengan saya tu boleh diatur bila-bila masa.

Kebanyakkan media melaporkan permohonan maaf ayah kepada remaja itu yang menunjukkan punggung ke atas gambar pemimpin negara pada malam itu.

Ayah pelajar itu turut menyatakan hasrat bertemu Najib bagi meminta maaf secara peribadi.

Jelas Perdana Menteri, semua rakyat Malaysia perlu menghormati kedaulatan undang-undang negara.

Pihak pengurusan sebuah kolej swasta di Cheras dilapor mengambil keputusan memberhentikan pelajar itu berikutan insiden tunjuk punggung terbabit.

MKP Ayat Sempoi : Kesian mamat nie tak dibela langsung oleh Pakatan sebaliknya Amoi yg ditahan dibawa oleh Peguam DAP ke Balai Polis.


- Posted using BlogPress from my iPad

Breaking News : Dalang Pencabulan Bendera Serah Diri.

Terkini dalang pencabul tukar bendera kini menyerah diri di Balai Polis Dang Wangi sebentar tadi.Sudah tentu bila nak serah diri diiringi oleh semua MP serta peguam PKR.MKP ambil gambar ini dari tweet Nurul Izzah.

Beberapa Kumpulan Anak Muda Pro Hishamuddin Rais dengan rasa 'bangga' mengibar bendera yang direkabentuk Gabungan Parti Haluan Kiri (yang turut disertai Parti Komunis Malaya) satu ketika dahulu sebelum era pasca merdeka. Satu suasana yang tidak terfikir akan dibangkitkan semula setelah 55 tahun Negara ini mencapai kemerdekaan.

MAZLAN ALIMAN DIBOGELKAN KEMALUANYA OLEH PENEROKA.


Kira-kira 616 peneroka FELDA Lurah Bilut, dekat sini menafikan tanah milik mereka akan hilang seperti didakwa pembangkang susulan penyenaraian Felda Global Ventures Holdings (FGVH) di Bursa Malaysia.

Mereka menyifatkan dakwaan berkenaan sebagai fitnah dan antara usaha menggagalkan rancangan kerajaan meningkatkan taraf kehidupan masyarakat di situ dalam jangka panjang.

Pengerusi Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK), Kamaruddin Mat Doaa, berkata isu pindah milik tanah itu sengaja dimainkan pembangkang untuk kepentingan politik mereka.


CUCI KERETA DAPAT SEKS FREE?


Apa dah jadi dengan Kerajaan PKR Selangor nak galakkan kegiatan maksiat dan cara halus untuk memesongkan akidah rakyat selangor ke?Kalau macam tue Khalid Gagap patut tukar Selangor Darul Ehsan kepada Darul Maksiat lepas nie.Terbukti dan kini sudah lebih dari batasan jika tidak dibendung takut lebih parah lepas nie.


Di Sunway Mentari umpamanya, kita boleh berkata, sebuah rumah urut (atau rumah pelacuran) dan sebuah kedai mencuci kereta di sana telah memberikan erti baru kepada ‘Program Kesetiaan Pelanggan”. 
Caranya begini…jika seorang pelanggan membasuh kereta sebanyak 9 kali, dia layak mendapat seks percuma di rumah urut berkenaan untuk cucian pada kali yang ke-10.Wow….hebat….sebijik macam klip video Special Offer….tukar tapak kasut…free massage bersama Chantell…beli baju bundle…free massage bersama Olga….beli kueyteow….free massage bersama Syakiraaaaa… 
Itu dalam klip…di Sunway Menteri…betul-betul berlaku!
Persahabatan dan kerjasama antara rumah urut berkenaan dengan kedai cuci kereta itu telah berlangsung selama 3 bulan. 

BAPA PELAKU AKSI TONGGENG MINTA MAAF


Bapa mana tidak sayu dengan perbuatan anaknya hingga mencemar nama baik keluarga,Bagi sorang bapa yang bertanggunggjawab mungkin telah menyalahkan dirinya sendiri kerana kurang memberi tunjuk ajar kepada anaknya.Bagi mkp tindakkan bapanya ada kewarasannya.

Bapa kepada pelajar kolej swasta, Muhammad Ammar A. Rahman, 19, yang terlibat dalam perbuatan menghina pemimpin negara pada malam ambang merdeka baru-baru ini, memohon maaf kepada seluruh rakyat Malaysia atas kelakuan biadab anaknya itu. 
A. Rahman Abdullah, 53, berkata, dia juga berhasrat bertemu Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dan isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor untuk memohon maaf secara peribadi. 

Wednesday, September 5

Man RAJALAWAK Sertai PAS?


Man rajalawak bakal sertai PAS betulke? Berita terkini yang MKP dapat dari cerita sembang kedai kopi menyatakan ianya bakal terjadi dalam masa terdekat...Puncanya kerana Abby Abadi menjadi buah mulut orang apabila figura ini dikatakan lantang memberikan komen pedas mengenai hal-hal berkaitan dengan politik dan pemerintahan kerajaan. Dari komen tersebut tercetusnya peperangan melibatkan Abby dan Dato' AC Mizal.

Angin yang bertiup kencang ini diperkuatkan lagi apabila Man bakal menjadi pengacara dalam program agama yang diberi nama Ustaz Sayang Anda.

Walaupun program yang bakal dianjurkan pada 8 September ini di Stadium MBJP, Kelana Jaya bermula jam 5.30 petang tidak memberitahu sama ada ia dianjurkan Parti Pas atau pun tidak, Sumber memberitahu pemilihan Man menjadi pengacara program ini disebabkan dia sudah sah akan memangkah parti itu nanti. Boleh gitu?

13MAY BAKAL BERULANG?
Pada perayaan sambutan kemerdekaan ke 55 tahun, pembangkang benar-benar menampakkan belang mereka sebenar.

Bermula dengan tindakan menolak tema ‘Janji Ditepati’ dan menukarnya kepada ‘Sejiwa Sebangsa Senegara’ dan seterusnya menyambut perayaan ulangtahun kemerdekaan secara berasingan dengan menggunakan tema rekaan sendiri, Pakatan Rakyat telah mendedahkan perancangan licik mereka sekiranya berjaya merampas Putrajaya.

Ini dibuktikan dengan tindak tanduk biadap penyokong pembangkang memijak-mijak gambar Perdana Menteri dan melakukan aksi yang sungguh mengaibkan kepada gambar pemimpin utama negara.

Tidak cukup dengan itu, penyokong pembangkang yang bertindak liar dan seolah-olah sudah hilang pertimbangan yang rasional telah menghina gambar isteri Perdana Menteri serta Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya.

Seperti perhimpunan haram Bersih 1.0 dan 2.0, himpunan Janji Demokrasi pada ambang 31 Ogos lalu telah dieksploitasi sepenuhnya oleh pembangkang untuk mempengaruhi golongan muda untuk bertindak di luar batas undang-undang.


Malik Itik Kena Maki Dengan Peniaga?

Malik Kassim telah dimaki oleh peniaga padang kota lama kerana sikapnya tidak mengambil tahu masaalah yang dialami mereka.Bagi MKP memang patut pun kena maki.Sikapnya bersahaja bukan membela akan tetapi hanya menunggu arahan dari tok0ng Guan Eng memberi arahan kepadanya baru bertindak.Masalah kebersihan dan pengurusan sebelum ini telah banyak kali telah dibangkitkan namun hanya sekadar rungutan namun sehingga kini tiada tindakan telah diambil oleh pihak yang bertanggungjawab.DAP mana nak jaga melayu beb.Kalau berkaitan peniaga cina sampai tutup jalan pun depa sanggup buat.Bila Cina Tunjuk Anti Melayu


Himpunan Janji Demokrasi memperlihatkan kita kepada dua perkara penting mengenai segelintir rakyat Malaysia yang menyokong pembangkang. Satunya, ialah matlamat PR yang jelas ingin menukar Jalur Gemilang berdasarkan matlamat mereka untuk menubuhkan Republik Malaysia; sekali gus menulis kembali sejarah negara dengan mengwirakan komunis. Keduanya ialah bagaimana kaum Cina mengambil peluang mengekspresi kebencian dan penghinaan mereka terhadap Melayu.

Ini dilakukan dengan memijak-mijak sambil menghina gambar pemimpin Melayu dengan riangnya.

Bermula dari Namewee yang diangkat sebagai hero kerana menghina Melayu dan Islam tetapi berakhir dengan ‘keuntungan’, kaum Cina tidak lagi teragak-agak untuk menunjukkan kebencian mereka yang amat sangat terhadap Melayu Islam. Selepas episod Namewee, penghinaan terhadap Melayu Islam diluahkan di laman-laman sosial anak-anak muda Cina tanpa sedikit pun merasa bersalah atau takut.

Siapa Dalang Tukar Bendera?


Sebenarnya, isu untuk menggantikan Jalur Gemilang dengan reka bentuk lain, bukanlah isu baru. Ia mula2 sekali dibangkitkan oleh aktivis sosialis atau pendemonstrasi jalanan, Hishammuddin Rais dua tahun lalu. Hishamuddin pernah menguar2kan bahawa Jalur Gemilang diciplak dari bendera Amerika Syarikat. Katanya selain lagu Negaraku, ia wajib diubah kerana kedua2nya bukan garapan anak negeri.

Bendera adalah simbol kewujudan bangsa, maruah serta kemuncak perpaduan bangsa. Kalaupun ada unsur pinjam meminjam, ia sesuatu yg lumrah. Tetapi yg penting, ia diubah suai mengikut latar belakang budaya, sejarah dan perkembangan negara masing2. Secara harfiahnya, yg mana dengan sedikit perubahan, sesuatu bendera itu boleh diukir dengan meminjam idea dari bendera negara lain. Cuba kita lihat bendera Australia, juga ada persamaan dengan British. Bendera Singapura mirip bendera Indonesia.

JIKA ADA RM 1JUTA PUN TIADA GUNANYA?


Itu adalah ungkapan yang MKP rasa apabila pengalaman menaiki pesawat C-130 bersama  rakan-rakan media apabila menyertai Program Lawatan Media Kanan Media Anjuran TUDM. Matlamat utama program ini ialah menjelaskan fungsi serta tanggungjawab TUDM untuk mempertahankan negara. Pengalaman tidak dapat dibeli dengan wang ringgit.Ini kali pertama TUDM mempamerkan beberapa aset strategiknya kepada orang awam bagi menunjukkan sebahagian kemampuan mereka menjaga pertahanan udara Malaysia.

Rombongan kami, di bawa ke Pengkalan Udara Kuantan menggunakan pesawat Charlie-130 yang memuatkan lebih 100 orang, selain anggota rombongan ada juga pegawai kementerian, selain kakitangan TUDM sendiri.

Tiba-tiba di tengah-tengah ruang udara, keadaan dalam pesawat yang sedia bising, bertambah bising selepas terdengar deruan dua jet pejuang MiG-29 yang buat misi memintas pesawat kami.


NAK MEREMPIT PUN AGAK-AGAKLAH
video nie menunjukkan cara bagaimana mat rempit kampung di utara tanah air merempit disekitar sawah padi.Tapi bagi MKP apa yang dilakukan oleh mamat remoit nie tak slah dari segi undang-udang kerana mereka merempit bukanlah dikawasan yang tidak dibenarkan oleh pihak berkuasa.Mereka hanyalah memenuhi hobi mereka dikelapangan waktu yang ada.Cuma MKP kuatirkan hanyalah tahap keselamatan mereka harudlah dipertingkatkan takut nanti berlaku kecelakaan yang datang tanpa disedari.


Kalau nak dibandingkan dengan anak muda yang menyokong PKR serta PAS pekara ini tidak sekejam mereka kerana telah menunjukkan Bontot dihadapan gambar PM tempohhari dan kini telah ditangkap.MKP nak tengok jugak lepas nie Peguam mana yang nak membela mamat sengal yang telah ditahan tue......

Tuesday, September 4

Siapa Kata UMNO DiTolak Orang Muda?


Ayat dari pencacai Pakatan menyatakan UMNO sudah tidak relevan serta ditolak oleh golongan muda nampaknya kini ibarat meludah kelangit.Tambahan pulak Abby Abadi yang telah menyertai PAS membuat mereka lebih riak dan menunjuk-nunjuk.Akan tetapi Abby abadi kini telah menjadi liabiliti kepada PAS kerana sikapnya mengutuk alim ulamak yang tidak menyokong PAS.Baru sehari bertudung dah cakap pandai..... 

Terbaru pemain skuasy negara, Mohd Azlan Iskandar mengambil keputusan menyertai Umno, sekali gus menjadi atlet ternama pertama menyertai parti politik.

Penyerah borang menyertai Umno Segambut diadakan pada Mesyuarat Perwakilan Pemuda Umno Bahagian Segambut Ahad lalu.

Azlan ketika dihubungi berkata, penyertaannya dalam politik kerana percaya dengan kepimpinan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dan percaya dengan sistem kerajaan sedia ada.


VIDEO GangNam Pulak Hina PM @NajibRazak @PDRMsia Tolong Siasat


Satu video klip menghina pemimpin-pemimpin negara dalam bentuk animasi telah dimuat naik di laman sesawang youtube.com pada malam ambang merdeka yang lalu.

Video klip sepanjang 2:18 minit berjudul ‘Open Condom Style’ itu telah dimuat naik oleh pengguna yang menggunakan nama ‘tricave2011’ dan sehingga sebentar tadi telah mencatatkan tontonan sebanyak 173,584 tontonan.

Video klip tersebut menggambarkan animasi yang mirip dengan beberapa pemimpin negara termasuk Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dan isterinya, Datin Seri Rosmah Mansor sedang melakukan tarian gangnam atau lenggok kuda dari Korea yang cukup popular di kalangan warga pengguna internet.


Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive