Sunday, January 27

NIK AJIS MENJADI TUKANG ANGKAT NAJIS DAP HARAMI.............


Apa punya celaka Pok Nik nie sambut hari jadi kt Rumah Kalpal Singh.Rakyat marhean dok bertikam lidah pasal isu Kalimah Allah . Woi orang PAS!!!!! Nik Aziz dok jilat pungkoq DAP la hampa dok bertikam lidah pertahankan Kalimah Allah.Pemimpin macam ke dipuja oleh pencacai PAS...memang bodoh korang......

Menjelang pilihan raya umum, Murshidul AM PAS Datuk Nik Aziz Nik Mat mengorak langkah untuk menunjukkan kesepakatan PAS-DAP apabila melawat pengerusi parti itu Karpal Singh di rumahnya, di sini.

Lawatan pertama pemimpin PAS ke rumah Karpal bertepatan dengan ulang tahun ke-82 Menteri Besar Kelantan itu.

Segala perbezaan politik dan dasar PAS-DAP diketepikan, walaupun untuk sehari, untuk mencerminkan permuafakatan antara Karpal dan Nik Aziz.

Karpal berkata Nik Aziz tiba 30 minit lebih awal daripada jadual.

“Saya sedang mandi namun saya bergegas turun menemuinya apabila diberitahu beliau sudah sampai,” kata beliau kepada pemberita.

“Kehadiran beliau menghantar mesej jelas bahawa perpaduan kami tetap kukuh meskipun apa yang telah berlaku,” kata Karpal selepas menghadiahkan sebuah kek kepada pemimpin PAS itu.

Perbezaan muktahir PAS-DAP berkisar kepada penggunaan kalimah Allah di dalam Bible Bahasa Melayu.

DAP mahu kalimah itu dibenarkan sebagai terjemahan 'God' dalam Bible dan mana-mana kitab yang lain.

Bagaimanapun Majlis Syura Ulama PAS, pada mesyuaratnya 13 Januari lalu yang dipengerusikan oleh Nik Aziz, menolak desakan DAP itu.

PAS menetapkan kalimah Allah tidak mempunyai terjemahan tepat dan hanya menepati ajaran Islam.

Karpal berkata walaupun kedua-dua pihak menerima perbezaan di antara mereka.

"Kami saling memahami dan menerima perbezaan kami” kata beliau.antarapos

MKP Ayat Sempoi ; memang bodoh penyokong PAS......

RAFIZI NIE SAMSENG TAIK KUCING!! FLIP-OP LAGI.......?


Samseng taik kucing dah jadi Rafzi lembu nie, Sebelum nie berkokok macam ayam jantan tapi taik penuh diekor.Bak kata pepatah takut salah dan berani kerana benar....

Rafizi Ramli akhirnya membuat permohonan maaf kepada Dato' Seri Zahid Hamidi di atas tuduhan palsu yang mengaitkan Zahid Hamidi mengambil wang caruman milik anggota tentera berjumlah RM130 juta.

Malah Rafizi Ramli turut mengatakan akan mengadakan satu sidang media esok pada jam 2.30 petang di Ibu Pejabat PKR.

Pagi tadi bukan main samseng, konon nak lawan di court...

Berita Terdahulu - Pengarah Strategi PKR, Rafizi Ramli sudah bersedia untuk menghadapi saman fitnah terbaru - kali ini difailkan oleh Menteri Pertahanan, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi, seperti dua kes sebelum ini.

"Saya telah minta peguam saya... saya akan hadapi kes terbaru ini seperti kes-kes yang lain, yang dibawa ke atas saya," kata beliau ketika dihubungi.

"Saya hormati hak Datuk Zahid untuk menyaman saya. Dan tanggungjawab saya untuk mempertahankan diri saya di mahkamah dan saya juga tidak akan mengabaikan kepentingan awam," kata beliau lagi.

Laporan media semalam menyebut Zahid yang juga Naib Presiden Umno memfailkan saman fitnah terhadap Rafizi berhubung satu artikel disiarkan dalam laman blog.

Zahid memfailkan writ saman tersebut menerusi Tetuan Majid Krishna Menon & Lee di Pejabat Pendaftar Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur, semalam.

Mengikut pernyataan tuntutan, Zahid mendakwa Rafizi menerbitkan artikel fitnah itu di laman blog miliknya iaitu RafiziRamli dotcom. Zahid mendakwa artikel itu adalah tidak benar, palsu dan ditulis dengan niat jahat bagi memberi gambaran negatif berkenaan diri dan pekerjaannya untuk dibaca orang awam.

baca seterusnya in lanjut disini Double YY

ANAK ADUN PAS SANGLANG PAKAI PORSHE NIE KAKI PENIPU RUPANYA..........?


MKP tak sangka pulak sejak dedahan yang telah dibuat oleh rakan Blogger CTS tempoh hari telah mengungkap satu sejarah misteri dan trajis anak Pemimpin PAS Adun Sanglang nie...Apa nak buat der Iman dan Ketakwaan tak boleh diwarisi....
Saya dah kenal Faiz bin Hashim ni sejak tahun 1990 sewaktu belajar di UiTM perlis. So ringkasan kisah dia adalah seperti berikut: 
Nama: Faiz bin Hashim 
Nama Bapak dia: Hashim bin Jasin (adun pas di perlis). Bapak PAS tapi anak dia hampas.
Education: 
1990 – 1992 – Diploma Sains UiTM 
1993 ke 1997 (lebih kurang) – sarjana Botani dari UKM 
Pada tahun 1996 dia dapat peluang join program pertukaran pelajar ke Ohio University, Athens, OHIO, USA selama 6 bulan sahaja. Pada waktu tersebut saya belajar di xxx University, XXXX (university lain dlm 100 batu dari xxx University). Saya yg pickup dia kat airport di Ohio dan hantar dia ke University. Sewaktu di Ohio dia ambik subjek yg mengarut macam music just utk transfer elektif subjek di UKM. 
Selepas tu dia balik Malaysia dan saya lost contact dengan dia, sampai tahun 1997 (saya grad) dan balik ke Malaysia. Saya dpt contact dengan dia atas jemputan dia ke Hotel Seri Malaysia Seremban. Pada masa tersebut si Faiz ni sedang menjalankan skim cepat kaya (pyramid) yang tengah hangat masa tu. Ramai yang terpedaya jadi downline dia. Saya tak berminat dan terus sambung buat master di Malaysia. Selepas beberapa bulan skim tu diharamkan dan keluar di tv. 
Saya tak tahu apa yang berlaku kat dia sampai lebih kurang tahun 2000. Saya berkerja di Politeknik di Pasir Gudang dan tiba2 terjumpa balik dia waktu solat jumaat. Pada masa tu kami pun keluar minum. Rupanya isteri dia pun kerja di Politeknik tersebut. Pada waktu ni Faiz claim dia dah kerja sebagai Pilot di Singapore airlines (siap ada business card lagi) – First Officer. 
Dia cerita katanya lepas skim cepat kaya tu gagal dia dapat interview utk pilot dan training di australia. Saya agak musykil jugak sebab masa tu dia hanya pakai iswara second hand, sebuah motor jaguh dan sebuah jeep cherokee second hand. 
Anyway pada masa tu dia pun canang konon nak berhenti kerja dan nak business arang batu dari Afrika. Dia ajak saya dan kawan2 join share keluar modal, saya kata tak mampu sebab makan gaji. At the same time dia buat business jual kereta mahal tapi takde geran (kononnya kereta dah lupus dari singapore), geran boleh mohon kat JPJ. Saya tanya orang JPJ mereka kata illegal. Dia pun ada pakai kerata mercedes pada masa tu, rupa2nya saya dapat tahu roadtax nye palsu (print pakai agen penipu kat Johor Bahru). 
At the same time dia berkenalan dengan seorang businessman Korea yang tengah cari kereta sewa. So dia sewakan sebuah lagi kereta mercedes roadtax palsunya dengan orang korea tersebut. Faiz juga berjaya menyakinkan orang Korea tersebut utk join business nya utk import arang batu dari Afrika. At the same time dia beli rumah di Pasir Gudang renovate sampai 200K, pakai orang indonesia. Mamat indon ni pulak claim Faiz hutang dalam 8 ribu kat dia sebab tak bayar upah. 
Akhirnya mamat indon ni yang pecah rahsia bahawa si Faiz ni rupanya pramugara di Singapore airlines - Saya masih ingat dialog mamat indon tu “bapak yang pandai ni pun boleh percaya sama si Faiz, bapak pernah tengok dia pakai baju pilot, sya cakap tak pernah, saya pernah tanya Faiz soalan yang sama, katanya dia pakai baju biasa ulang alik dari Pasir Gudang ke Singapore dan tukar baju Pilot bila sampai kat rumah keluarga angkat dia kat Singapore sebab takut baju kotor, so saya terima jawapan tu. 
Budak indon ni cakap, bapak! si Faiz ni kerjanya bancuh kopi atas kapal tuu, lamanya jugak saya cuba nak pahamkan, bila saya tanya balik kerja pramugara ke? budak indon tu cakap, Ye la pak, saya yang tak sekolah ni pun tahu. Bila pikir2 balik, logik jugak cerita budak indon ni. Mungkin uncle seekers boleh confirmkan dengan Singapore Airlines sendiri. 
Pada masa tersebut hati saya sangat panas, sebab saya anggap Faiz ni macam adik beradik, saya dah introduce kat family kata dia pilot, anak2 sedara saya pun dia klentong dlm sesi motivasi yang dia bagi. Saya naik malu, tapi saya masih tak mau confront dia, nak tengok sejauh mana lagi dia nak tipu saya. Lagipun dia ada pinjam duit saya dan kawan2, saya takut dia lari terus. Kemudian selepas cuti semester saya pergi rumah dia rupanya dia dah cabut balik perlis, rumahnya ada notis bank sebab default payment. Ramai org cina (Along) yang sama cari dia kes hutang tak bayar. 
Dipendekkan cerita, dengarnya arang batu pun tak sampai2, business partner dia orang korea tu pun bangkrap (sampai isteri dia lari balik korea), barang2 dia habis tergadai. Pada masa ni, saya cuba contact dia, semua line talipon dah tamat perkhidmatan. 
Dengarnya isterinya pindah ke politeknik perlis. Saya dapat kerja di university. Pada satu hari kawan saya ada terserempak dengan Faiz di LCCT bersama seorang lagi businessman yang dia nak klentong, katannya nak uruskan business arang batu di Indonesia. Saya terus buat keputusan malas nak contact dia lagi, urusan hutang tu samada dia bayar atau urusan dia dengan Tuhan. 
2 hari lepas kawan saya bagi link blog uncle seekers, saya tergamam, bila pulak dia ada PhD, PhD sekurang2nya 4 tahun minimum. (Utk makluman uncle seekers saya sekarang sedang buat PhD di XXX), saya tahu sistem dia. Dah tu pulak scroll dia dari University of Missouri, Rolla (dalam 4 jam dari tempat saya) dan saya kenal beberapa kawan Malaysia di sana utk confirmkan kalau kursus dia tu wujud atau tidak. Mungkin dia guna Ohio sebab dia dah pernah ke sana selama 6 bulan tu. 
Pasal business tu, tak mustahil kalau dia menipu, sebab dia ni memang kaki penipu. Utk makluman Uncle Seekers, kami panggil si Faiz ni Jepun, sebab masa mula2 jumpa dia di UiTM, dia klentong kawan2 kata dia pernah pergi Jepun, so bila pecah rahsia, kami gelarkan dia Jepun. 
Kelebihan dia ni memang pandai bercakap dan yakinkan orang, belajar tak seberapa sebab dia kuat tidur dan selalu bangun lambat. Saya suspek dia kena pecat dari Singapore Airlines sebab selalu ponteng kerja. Bila pergi rumah dia dah tengahari masih tido lagi, lepas tu kelam kabut nak gi kerja. Dulu waktu belajar pun selalu memonteng. Saya ingat dia ni dah serik, rupanya makin menjadi. Kesian kat parents dia, org alim, tapi apakan daya, iman tak boleh diwarisi. 
Kalau tahu kat UMNO habis dia orang buat modal PRU. Satu lagi, saya psti si Faiz ni lahir dalam December 1970. So bab umur pun dia tipu juga.Kalau ikutkan dalam 40 – 41 tahun. 
Anyway, setakat ni dulu saya ceritakan, kalau ada soalan saya sudi menjawab. Cuma saya tak mahu dilibatkan dalam kisah si Faiz ni, pandai2 dah uncle seekers guna maklumat. Yang pasti saya bercakap benar.
Sekian, 
XXX XXX
XXXXXX XXXX University XXXXX
XXXX
SUMBER

MKP Ayat Sempoi; Macam mana bapak dia nie Adun Sanglang kata keta tue anak dia yang punya,Padahal putaq-belit penipu alam shah...Mungkin keta tue pun memang bapak dia yang punya...?Apa pun dengan dedahan ini tuan punya badan patut memberikan penjelasan.....//? 

NASHA TIDAK MELATAH DENGAN PROVOKASI GAMPANG PAS.......?


Walaupun dihentam pelbagai pihak berikutan penyertaannya bersama rombongan Perdana Menteri ke Gaza namun bekas Timbalan Presiden PAS, Nasharudin Mat Isa tidak melatah.

Beliau menegaskan tidak akan melayan sebarang tohmahan dan fitnah yang dilemparkan oleh sesetangah pihak khususnya di dalam PAS.

Sambil menyifatkan tindakan kelompok yang berbuat demikian sebagai tidak berasas, Nasharudin berkata, lawatan itu tidak ada kena mengena dengan parti dan ia dibuat atas dasar beliau sebagai seorang Islam yang prihatin kepada nasib orang Islam lain.

"Serangan dan tohmahan yang dilakukan ke atas saya, semuanya tidak berasas serta dibuat dalam bentuk andaian. Ia dilakukan atas sebab ketidakyakinan yang boleh mendatangkan dosa," katanya.

Nasharudin berkata demikian mengulas tindakan pelbagai pihak pro pembangkang khusus di dalam PAS yang mengecam Ahli Parlimen Bachok itu kerana menyertai rombongan Perdana Menteri ke Gaza.

Ini merupakan kali kedua Nasharudin menerima nasib sedemikian apabila kali pertama turut dikecam oleh penyokong PAS dan pembangkang kerana menyertai rombongan Najib ke Mekah pada Ramadan tahun lalu.

Menurutnya, lawatan Perdana Menteri itu sama sekali tiada kaitan dengan politik sebaliknya berasaskan kepada semangat keprihatinan yang tinggi terhadap nasib rakyat Palestin.

Beliau juga menegaskan tidak akan memberi penjelasan kepada kepimpinan PAS berhubung penyertaannya bersama rombongan Perdana Menteri tersebut.

"Waktu saya menyertai rombongan Perdana Menteri ke Mekah dulu, saya tidak diminta untuk memberi penjelasan oleh parti kerana ramai kepimpinan PAS yang faham. Begitulah juga dengan lawatan ini, saya berpendapat tidak perlu saya memberikan penjelasan. Ramai pemimpin dan ahli PAS yang menyatakan sokongan, dokongan dan ucap tahniah ke atas kehadiran saya dalam rombongan ini.

"Bagi saya kalau hendak tuduh, tuduhlah, itu hak mereka, hak saya adalah untuk maju ke depan. Saya ingin memberi sumbangan semaksimum mungkin bagi membantu saudara seagama dan saya sandarkan penglibatan saya ini atas kehendak agama dan tanggungjawab saya sebagai seorang muslim," katanya.

ANWAR JANGAN MAIN WAYANG STOR KUNYIT JAWAB AJELAH........SETUJU ATAU TIDAK......?


Persoalan lebih penting dijawab oleh Anwar ialah apakah pendirian sebenar beliau terhadap keputusan Dewan Ulama PAS itu. Setuju atau tidak ?
 
Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Aziz Nik Mat sanggup dan secara ikhlas memperbetulkan pendiriannya dalam isu ini. Malah beliau sendiri mempengerusikan mesyuarat syura yang lalu.
 
Jika bersetuju mengapa sebagai pengerusi Majlis Presiden Pakatan Rakyat, Anwar tidak dengan secara ikhlas pula berusaha untuk memanggil mesyuarat khas bagi membincangkan kembali isu ini ?
 
Lebih-lebih lagi jika beliau benar ikhlas mengatakan menghormati keputusan Majlis Syura PAS, sudah tentu beliau faham bahawa inisiatif sebegitu adalah tanggungjawab pengerusi.
 
Bukankah Anwar orangnya yang memanggil mesyuarat majlis berkenaan pada 8 Januari lalu ? Ketika itu adalah jelas motif Anwar ialah untuk mempertegas pendirian Pakatan Rakyat yang diambil pada 2010 berhubung isu ini.
 
Namun apa yang tidak diduga oleh Anwar ialah Dewan Syura Ulama mempunyai iltizam dan istiqamah dalam melaksanakan tanggungjawabnya. Isu kalimah Allah ini dikupas menurut realiti atau waqi’ masyarakat majmuk Malaysia hari ini.
 
Undi Kristian Sabah Sarawak diidam PR. 
 
Kini apabila nyata PAS mempunyai keberanian politik dan pendirian yang syarie, Anwar khuatir ini akan menggencatkan skim politiknya sendiri. Sebelum ini Anwar melihat isu kalimah Allah boleh melonjakkan kedudukannya sebagai wira yang memperjuangkan kepentingan rakyat Kristian Malaysia, terutama di Sabah dan Sarawak.
 
Sebab itu, Anwar segera memberikan reaksi pada gesaan Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng supaya kerajaan mengizinkan kalimah Allah digunakan dalam Bible berbahasa Melayu.
 
Ini kerana, menurut analisis Anwar sendiri, pada pilihan raya umum ke-12, lima tahun lalu, gabungan DAP, PKR dan PAS sudah berjaya mengatasi majoriti kerusi Umno-BN di Semenanjung. Namun ia gagal meyakinkan pengundi di Sabah dan Sarawak hingga menyebabkan ia gagal menawan Putrajaya.
 
Maka naluri politik Anwar mengatakan jika beliau dapat menghangatkan impian penganut Kristian berhubung isu kalimah Allah, pasti peluang diterima sebagai jaguh pengundi Kristian Sabah dan Sarawak akan mendorong mereka memberi undi kepada Pakatan Rakyat.
 
Lantas keputusan Dewan Ulama PAS yang bertentangan dengan strategi ini dianggap sebagai “kacau daun”. Sebab itu, baginya cuma Umno sahaja yang layak melaksanakan keputusan dewan tertinggi PAS (walaupun ia dilakukan dengan tujuan menyindir)!
 
Maka persoalannya ialah, pada pandangan Anwar apakah sebenarnya nilai pendirian Ulama PAS ? Islami atau tidak ? Lebih tepat lagi ialah adakah keputusan itu betul atau tidak ? Anwar tidak patut berhujah secara retorik kononnya beliau tidak pernah mengatakan beliau menolak keputusan Dewan Ulama PAS itu.
 
Lebih buruk lagi ialah perangai Anwar yang cuba melempiaskan “kekecewaan” kepada media yang dituduhnya sebagai alat Umno BN yang cuba memfitnahnya. Fitnah apakah namanya jika beliau sendiri tidak menjawab persoalan asas -- adakah beliau bersetuju dengan pendirian ulama PAS ?
 
Anwar mahu Hadi buat pembetulan ? 
 
Kini yang jelas ialah Presiden PAS, Datuk Seri Haji Abdul Awang yang cuba “ditekan” oleh Anwar. Ketua Pembangkang itu seolah-olah mengatakan bahawa Hadi yang patut membuat pembetulan jika pendirian PAS benar- benar sudah berubah. Bagi Anwar itu adalah prosedur.
 
Persoalannya, ke manakah perginya jatidiri Anwar sebagai pemimpin Islam suatu ketika dahulu ? Jika beliau menghormati ulama, mengapa Hadi yang perlu “ditekan” dan diletakkan dalam keadaan serba salah kerana tidak ikut prosedur ?
 
Anwar tahu apakah akibatnya jika Hadi tidak melaksanakan keputusan Dewan Ulama Syura. Di segi politik Anwar seolah-olah mahu Hadi bersikap “malu-alah” kepada Majlis Presiden Pakatan Rakyat. Ia sebagai satu cabaran supaya Hadi bersikap tegas.
 
Maka jika Hadi memilih untuk kekal dengan pendirian 8 Januari, tentu ia akan mencetuskan ketidaksenangan di kalangan ulama. Kedudukan Hadi tentu tergugat sebagai Presiden PAS.
 
Sebaliknya, jika Hadi akur kepada keputusan ulama, tentu penyokong- penyokong Anwar dalam saf kepimpinan PAS sekarang ini akan tidak senang pula dengan Hadi. Jika itu berlaku, kedudukan Hadi juga kurang selamat.
 
Apakah Anwar sendiri sebenarnya kurang senang jika Hadi terus menjadi presiden PAS ? Adakah pemikiran Hadi tidak secocok dengan laras politik Pakatan Rakyat ?
 
Anwar lebih senang “menawarkan” Umno mengambil berat keputusan ulama PAS daripada menyatakan pendiriannya sendiri terhadap cara dan corak kepemimpinan PAS yang mahu mewakili kepentingan Islam di Negara ini.
 
Sebenarnya, siapakah yang menggunakan isu agama, tidak kira Islam mahupun Kristian untuk kepentingan politik ?
Komen

Saturday, January 26

SAH KETA NIE MILIK PEMIMPIN PAS.................

      
 Fuh dasyat beb sampai macam nie punya kaya anak pemimpin pas perlis nie.Memang zuhud tahap gila babi punya.Kalaulah orang UMNO yang pakai benda macam nie dah tentu pelbagai tomahan yang dicakap oleh pihak PAS

Bagilah alasan macam mana pun kata keta nie anak yang punya dan pakai AP semasa memegang jawatan pun rasanya golongan marhean akar umbi tak boleh terima.Lepas tue pemimpin pas bila buat ceramah yak payah kutip derma macam peminta sedekah pada orang kampung.Minta aje pada pemimpin yang kaya nie.

Bayangkan pakcik dan makcik yang menoreh getah atau bersawah padi berapakah pendapatan mereka? tue pun PAS nie jenis muka tak malu bukan nak memberi tapi merompak pula cara halus.Walaupun sumbangan pakcik dan makcik nie cuma 5ringgit tapi besar buat mereka.Boleh beli beras 2-3kilo buat seisi keluarga.

Tapi pemimpin PAS boleh pakai Porshe Cayeen pulak.Memang dasar muka tempek kulit babi der.

Info Penting: Sebarkan...


Masih tidak ramai pengguna telefon pintar yang tahu akan hal ini. Satu versi baru al-Quran yang dikeluarkan oleh Apple App Store telah mengguris hati ramai kaum muslimin. Applikasi ini dihasilkan oleh kumpulan Ahmadiyyah dan Qadiani, dengan nama "The Holy Quran Arabic text and English translation”. Ayat-ayat al-Quran dalam versi ini diterjemah oleh Maulvi Sher Ali dan Ahmadiyyah Muslim Community yang jelas dinyatakan dalam maklumat di iPhone App Store itu.

Produk ini wajib diboikot kerana ia menyeleweng dan mengelirukan serta bercanggah dengan ayat-ayat suci al-Quran yang asal. Kami memohon anda  berkongsi dengan semua rakan-rakan anda tentang perkara ini. Sekiranya mereka bukan pengguna android atau iPhone, sekurang-kurangnya mereka boleh memberitahu orang lain, insya-Allah.




TARIAN SEPARA BOGEL SAMBUT ANWAR DI PENGERANG.....


Gambar-gambar ini diambil di majlis jelajah Anwar Ibrahim bersama pengikut-pengikut PAS, PGayR dan DAPig di Pengerang. Seperti biasa kalau majlis DAPig, pastinya dihidangkan dengan tarian China Doll yang seksi. Lihatlah Pak Lebai PAS sebagai Pengerusi Majlis di belakang pentas. Lihat juga kekhusyukan Anwar Ibrahim menonton persembahan berkenaan. Pastinya beliau teringat kisah lalu beraksi bersama dengan China Doll.

Apa sudah jadi dengan Pak-Pak Lebai dan makcik-makcik bertudung di dalam gambar di atas? Sejak bersekongkol dengan parti DAP, semuanya jadi halal belaka. Inilah cara DAP mentarbiah juak-juak PAS. Tidak perlu secara kekerasan. Hanya buat majlis dan panggil mereka datang makan. Hidangkan China Doll berseluar pendek. Tersembol mata dan terangkat lebai-lebai. PAS semakin hanyut!

Gambar kat atas tue cuma hiasan aje kalau korang nak tengok gambar sebenar KLIK

VIDEO PARODY PALING GAMPANG #iLLsellmycountry


Video Parody paling gempak MKP pernah tengok selepas daripada Oppa Gangnam  yang telah dicipta oleh Tony Puah untuk memburukkan Pemimpin UMNO/BN."What Goes Around Come Around" Jangan pulak macai penjilat Anwar dan sekutu dengannya sentap pulak lepas nie.

 Anwar dan rakan-rakannya adalah mengenai janji-janji dia di dalam bajet alternative pakatan rakyat 2013 dan bagaimana dia menggunakan Pakatan Rakyat untuk menjadi PM serta bagaimana masa depan Malaysia bila dia menjadi PM.






PENCETUS HARUS DIPERSALAHKAN BUKAN YANG NAK BAKAR BIBLE TUE.........?


Majlis Peguam dalam reaksi segeranya telah meminta pihak berkuasa bertindak mendakwa Presiden Perkasa, Ibrahim Ali di bawah Akta Hasutan berikutan gesaan NGO itu supaya kitab Bible yang mengandungi kalimah Allah s.w.t dan disebarkan kepada pelajar Melayu Islam di Pulau Pinang dibakar.

Bila ada kepentingan untuk politik pembangkang tak semena-mena mereka mahu menggunakan Akta Hasutan yang sebelum ini seringkali dituduh sebagai alat Kerajaan Pusat untuk menutup mulut pemimpin pakatan pembangkang. Dasar hipokrit betul.

Itu sudah menjadi standard Majlis Peguam yang kiblatnya sejak dulu condong memihak kepada pembangkang, lagipun dalam bab putar belit sebegini sudah terlalu sinonim dengan mereka.

Dalam pada itu, ramai juga pemimpin PR dan pihak gereja Kristian tumpang sekaki mendesak Kerajaan Pusat bertindak tegas terhadap Ibrahim Ali kononnya demi memelihara hak kebebasan agama yang dijamin dalam Perlembagaan Persekutuan.

Tapi hak agama Islam yang dijamin sebagai agama Persekutuan serta penganutnya dilindungi daripada hasutan dan dakyah agama lain tidak pula para hipokrit politik dari PR dan puak Kristian ini mahu ambil kira untuk dihormati sama.

PR yang secara kasarnya kelihatan dikuasai pemimpin beragama Islam rupa-rupanya lebih sensitif bila timbul isu melibatkan kitab Bible, pelik bin ajaib betul. Kalimah Allah s.w.t sengaja mahu dinodai untuk disamakan dengan konsep ketuhanan triniti Kristian tidak pula mereka sensitif untuk pertahankan kesuciannya.

Sepatutnya sebelum mereka mencemuh Ibrahim Ali dan NGO yang diketuainya, lebih elok mereka cermin wajah sendiri dan kaji dari mula siapakah yang mula-mula mencetuskan isu kalimah Allah s.w.t untuk dimasukkan dalam kitab Bible Bahasa Melayu.

Jika tidak kerana mulut lancang dan kurang ajar dari Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng menimbulkan isu ini dalam ucapannya semasa perutusan Kristmas 2012, perkara sebegini tidak akan timbul langsung.

Tapi dek kerana DAP begitu kemaruk mahukan undi penganut Kristian untuk berdepan dengan PRU 13 maka mereka dengan sengaja mencetuskan kembali tuntutan kalimah Allah s.w.t sekaligus menyebabkan suasana harmoni di antara orang Islam dengan minoriti Kristian di negara ini kembali hangat.

Tambah memanaskan keadaan bila mana para mubaligh Kristian keturunan Cina di Pulau Pinang kelihatan seperti sengaja mencurah minyak pada api yang sedang marak dengan menyebarkan kitan Bible yang mengandungi tulisan jawi dan kalimah Allah s.w.t kepada para pelajaf Melayu Islam di beberapa buah sekolah menengah di sana.

Nyata sekali pihak yang sepatutnya perlu dikecam dan dipersalahkan ialah DAP serta para aktivis Kristian dan bukannya Ibrahim Ali atau Perkasa yang hanya menyuarakan kemarahan terhadap tindakan kurang ajar DAP dan pihak pendakyah Kristian.

Jika benar ada kitab Bible yang mengandungi kalimah Allah s.w.t terutama sekali yang disebarkan kepada pelajar Melayu Islam di Pulau Pinang itu akan dibakar, maka Lim Guan Eng dan DAP lah yang patut menanggung akibatnya, bukan begitu?

AYAH JANGAN MACAM NIE!!!! SITI TAKUT.........


kisah bapa mengajak anak gadisnya masuk bilik berikut perbualan mereka

Bapak : Siti, mai sini sat. Bapak nak tunjuk sesuatu ni.

Siti : Ya bapak, ada apa?

Bapak : Mai masuk dalam bilik pastu tolong tutup semua tirai tingkap.

Siti : Apa?!! (isk bapak aku ni..lain macam jerr)

Bapak : Bapak kata.....

Siti : Ya bapak, Siti dengar... Cuma Siti tak percaya apa yang bapak kata ni.

Bapak : Betulll. Bapak suruh hang masuk dalam bilik pastu tutup semua tingkap.Siti pun dalam ragu-ragu tu..dia ikut jugak la apa yang bapak dia suruh. Sambil tu dok pikir gak laa..apa la bapak dia nak buat, dah la kat rumah takder sapa...tinggal diorang berdua jerr.

Bapak : Okeh... mai duduk sebelah bapak. Heh heh...

Siti : Eh bapak, Siti kena keluar dari bilik ni. Sat lagi mak balik...abis aaaa.

Bapak : Tak payah risau... mai duduk sini cepat!!! Jangan bagi bapak berkasar.

Siti pun terpaksa la duduk jugak...hati dia takleh cakap laa...berdebar giler ahhh. Dalam kepala dok terbayang jadi apa la nanti kat dia.

Bapak : Cantikkk!!! Yiihaaa. Astalavista bebeh. Okeh.. mai masuk dalam selimut bapak plak.

Siti : Apa?!!

Bapak : Masuk la cepat!!! Dok cakap banyak pulak. Bapak ikat mulut tu karang aaa.

Siti : Bapak... Siti takut laaa. (nak nangis)

Bapak : Siti, tengok ni

Siti tak sanggup nak tengok...dia pejamkan mata. Dia tahu, bapak dia dok buang tebiat. Bapak dia dah gila. Kiranya, bapak dia tunjuk tu konon-konon nak intro dulu ler tu. Tapi dalam hati, Siti teringin gak la nak tengok. Dia pun bukak la mata sikit-sikit. Dia pun nampak laaaa ........

Bapak : Cantik tak jam G-Shock baru bapak ni. Dia ader cahaya bila gelap. Mahal nih!!! Dah, pegi keluar.

MKP ayat sempoi : Jangan jadi Haruan makan anak sudah..semuanya pengajaran didiklah anak dengan cara yang betul....

Friday, January 25

MAMPUSLAH IBRAHIM ALI KALI NIE........?


Riuh rendah para pemimpin pakatan pembangkang mencemuh kenyataan Presiden perkasa, Ibrahim Ali berhubung saranannya supaya dibakar kitab Bible yang mengandungi kalimah Allah s.w.t dan kini sedang giat disebarkan oleh golongan pendakyah Kristian kepada para pelajar Melayu Islam di Pulau Pinang.

Respon keras oleh Ibrahim itu ada asasnya, lebih-lebih lagi sudah lama umat Islam menahan sabar setelah bertahun-tahun isu kalimah Allah s.w.t telah dengan sengaja ditimbulkan oleh DAP dan para pendakyah Kristian dengan niat untuk merosakkan akidah umat Islam.

Hanya orang yang tidak beriman dari golongan munafikun sahaja yang tidak terasa keesaan Allah s.w.t dan tidak sensitif untuk mempertahankan kesucian kalimahNya dari dinodai oleh pendakyah agama lain.

Tapi agak menakjubkan bila mana ada juga kalangan pemimpin PAS yang tumpang sekaki mengkritik saranan Ibrahim Ali, kelihatannya seperti parti berlabel Islam itu lebih sensitif bila 'kesucian' Bible disentuh berbanding kesucian hakiki kalimah Allah s.w.t yang sedang cuba dinodai oleh DAP dan pendakyah Kristian.

Barangkali PAS sudah terlalu liberal dan kini telah bertukar kulit dari parti yang memperjuangkan hak agama Islam dan umatnya berubah menjadi parti pro Kristian pula. Besar kemungkinan itu kalau dilihat pada watak dan pembawaan ramai pemimpin PAS yang lebih sudu dari kuah berbanding sesetengah penganut Kristian.

Selain PAS, para pemimpin PR yang lain sama ada dari PKR mahupun DAP rata-ratanya bersungguh benar mengambil kesempatan dari kenyataan keras Presiden Perkasa berhubung kalimah Allah s.w.t dalam kitab Bible itu untuk menimbulkan kemarahan penganut Kristian.

Mereka cuba menimbulkan desakan dan tekanan supaya pihak berkuasa mendakwa Ibrahim di bawah Akta Hasutan sebagaimana digesa oleh Presiden Majlis Peguam, Lim Chee Wee. Malah tidak kurang juga yang mahukan Kerajaan bertindak lebih tegas dengan memenjarakan sahaja Ibrahim kononnya atas kesalahan menimbulkan keresahan umum.

Bagi sesetengah penganut Kristian yang sememangnya totok DAP dan pro PKR tentu sahaja menyambut propaganda PR itu dengan telinga terbuka selanjutnya turut memanipulasi secukup rasa tanpa mempedulikan punca sebenar isu asalnya dari niat jahat golongan pendakyah Kristian sendiri.

Golongan sebegini hanya melihat isu dari perspektif kepentingan sendiri walhal sedari dulu lagi Perlembagaan Persekutuan yang menjadi tunggak asas berdirinya negara ini telah memperuntukkan agama Islam adalah agama Persekutuan dan penganut Islam adalah dilindungi daripada sebarang dakyah agama lain.

Persoalannya kenapa selepas PRU 12 2008, hanya dek kerana PR beroleh sedikit kekuatan politik dan kuasa tiba-tiba sahaja segalanya mahu dilanggar dan persetujuan bersama yang sekian lama dipatuhi kini mahu dicabar?

Kenapa bilamana Ibrahim Ali dan Perkasa bersuara mempertahankan Islam maka ia dianggap sebagai hasutan sedangkan kelancangan mulut Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng serta pendakyah Kristian cuba menodai kesucian kalimah Allah s.w.t tidak pula dikecam sama? 

Kita percaya masih ada penganut Kristian yang terbuka mindanya dan melihat isu ini dari perspektif lain dan tidak mahu turut terjebak dalam mainan politik sempit yang dimulakan oleh gereja Kristian dan DAP. Jika benar demikian bangkitlah segera menolak dakyah-dakyah politik sempit itu demi kepentingan semua pihak

Asal Usul Zairil Khir Johari @ Christopher Ross Lim Didedah


Banyak desas-desus yang berlegar dari tahun 2011 berkaitan dengan seorang lelaki yang bernama Zairil Khir Johari.

Bermula dengan cita-citanya yang ingin menjadi Menteri Besar Perak sekiranya Pakatan atau lebih tepat lagi DAP, memenangi Perak dalam PRU-13 yang akan menjelang tiba bila-bila masa sahaja lagi.

Kemudian kisah Zairil ini dihangatkan lagi baru-baru ini semasa CEC DAP yang lalu, kononnya dialah satu-satunya ‘Melayu’ yang terpilih didalam CEC DAP.

Maklumat terbaru yang penulis dapat dari sahabat di Singapura telah membongkar siapa Zairil yang sebenarnya.

Kisah Zairil yang hanyalah sekadar anak tiri kepada Khir Johari seorang bekas pemimpin UMNO bukan lagi rahsia malah penduduk Kampung Kanchut, Alor Star sendiri yang mendedahkannya.

Nama sebenar Zairil adalah Christopher Ross Lim, inilah namanya sebelum ibunya Christine Lim berkahwin dengan Khir Johari pada Februari 1996.

Sebelum perkahwinan ibunya dengan Khir Johari, Zairil adalah penganut agama Kristian dan memeluk Islam selepas perkahwinan ibunya itu, namun jangan ditanyakan kepada penulis apa agamanya hari ini.

Ketika perkahwinan Christine Lim dan Khir Johari, Christopher Ross Lim @ Zairil hanya berusia 13 tahun, mustahil Zairil anak kandung Khir Johari atau anak luar nikah Khir Johari.

Oleh itu, maka sahihlah bahawa Zairil bukan anak kandung Khir Johari !

Dengan itu juga, maka sahlah Zairil tidak punya darah Melayu walaupun setitik.

Memandangkan Zairil telah sah bukan anak kandung Khir Johari, maka ada sembang-sembang kedai kopi pula mempersoalkan siapakah bapa kandung Zairil dan apa asal usulnya.

Kalau penulis mampu mendapatkan nama asal Zairil, pasti nama bapa kandungnya dan asal keturunannya boleh dibongkar.

Zairil bukanlah anak pungut Pak Khir sepertimana yang digembar-gemburkan dalam sembang kedai kopi.

Nama bapanya adalah Howard Lim yang berasal dan masih menetap di Singapura namun belum dapat dipastikan Howard Lim ini masih bernyawa atau pun tidak.

Apa yang amat menarik dari maklumat yang penulis perolehi adalah, bapa kandung Christopher Ross Lim @ Zairil adalah seorang penyokong tegar PAP dan ada juga gossip mengatakan Howard punya jawatan dalam parti.

Jadi, tidaklah menghairankan bilamana Zairil… oppss.. atau mungkin penulis patut panggil Christopher, amat galak memberikan sokongan kepada DAP.

Malah Zairil menjadi harapan dan anak emas DAP dalam menarik undi Melayu untuk DAP.

Bukankah DAP ditubuhkan bagi menyambung kesinambungan PAP yang telah diharamkan ?

Disinilah Zairil sesuai menjadi alat permainan DAP untuk mengelabui mata kaum Melayu supaya tertipu dengan permainan silap mata DAP ini.

Jadi, bolehlah kita faham kenapa Zairil, seorang anak 100% keturunan Cina ini bersama DAP pada hari ini.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone


IBRAHIM ALI DISOAL-SIASAT @PDRMsia ..........


Presiden PERKASA Datuk Ibrahim Ali disoal siasat oleh polis Pulau Pinang berhubung dakwaan beliau membuat kenyataan meminta umat Islam membakar Bible versi bahasa Melayu.
 
Timbalan Ketua Polis Negeri Pulau Pinang, Datuk Abdul Rahim Jaafar berkata polis merakamkan kenyataan Ibrahim dan akan memanggilnya sekali lagi dalam beberapa hari.
 
“Kes ini disiasat di bawah Seksyen 298 Kanun Keseksaan yang berkaitan mengeluarkan kenyataan dengan niat membakar sentimen keagamaan dan juga di bawah Akta Hasutan, kami memandang serius perkara ini,” tegas beliau.
 
Beberapa pihak termasuk MIC, Gerakan dan DAP sebelum ini membuat laporan polis terhadap Ibrahim bersabit kenyataannya itu.
 
Polis sebelum ini memberi amaran kepada orang ramai supaya tidak menghadiri sebarang majlis pembakaran Bible Melayu pada Ahad ini di Butterworth. PERKASA menafikan menganjur majlis itu.
 
Isu itu timbul selepas Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng mendesak supaya penggunaan kalimah Allah dibenarkan penggunaannya dalam Bible bahasa Melayu di Semenanjung.
 
Pakatan Rakyat menyokong desakan Guan Eng itu sungguhpun Majlis Syura Ulama PAS menegaskan kalimah Allah tidak boleh digunakan dalam kitab bukan Islam.

PERKAHWINAN DAP & PAS TIDUR SEBANTAL MIMPI LAIN-LAIN..........


PAS kini menghadapi serangan bertali arus yang amat hebat dari Umno ekoran isu penggunaan kalimah Allah di dalam Bible Melayu yang menjadi isu hangat sejak penghujung Disember lalu.

Apabila Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang dan Mursyidul Am PAS, Datuk  Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata kalimah Allah boleh digunakan oleh bukan Islam, PAS dikecam habis-habisan kononnya menjadi kuda tunggangan DAP.

Walaupun pada 13 Januari, Majlis Syura Ulama PAS mengambil keputusan kalimah Allah tetapi tidak boleh diterjemahkan ke dalam mana-mana bahasa  dan tidak boleh disalahgunakan, serangan umno terhadap PAS nampaknya masih belum reda.

Nik Abdul Aziz juga telah menegaskan perkara yang sama.

Sebenarnya  sejak awal lagi Abdul Hadi atau PAS tidak pernah berkata bahawa kalimah Allah boleh digunakan di dalam Bible Melayu.

Ketika PAS dan sekutunya berada di landasan serta  mood  serangan yang betul ke atas Umno dan BN khususnya Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dengan pelbagai isu yang berbangkit termasuk ‘bantuan’ secara tidak langsung oleh ahli perniagaan karpet, Deepak Jaikishan tiba-tiba sejak 25 Disember lalu Umno mendapat ‘peluru’ dan serangan politik ke atas PAS.

Kini PAS dan Pakatan Rakyat dari menyerang terpaksa menjadi bertahan berpunca daripada isu kalimah Allah ini.

Sudah tentu PAS sebagai parti berteraskan Islam menjadi parti yang menjadi sasaran tepat ‘tembakan’ Umno berbanding DAP atau PKR.

Beberapa  pemimpin PAS yang dihubungi, berkata mereka hanya mahu bercakap dengan syarat identiti tidak didedahkan.

Seorang pemimpin PAS senior  memberi pandangan bahawa isu kalimah Allah telah senyap atau sejuk sejak 2010.

“Kita masih ingat bagaimana ketika itu isu kalimah Allah menjadi sebuah isu yang amat sensitif di kalangan orang Islam di dalam negara ini sehingga ada individu yang bertindak cuba membakar gereja pada tahun 2010.

“Bagaimanapun isu itu reda selepas itu sementara menunggu proses perundangan di mahkamah selesai.
“Tiba-tiba Lim Guan Eng (Setiausaha Agung DAP) meminta agar kerajaan membenarkan kalimah Allah digunakan dalam Bible Melayu sempena perutusan Hari Krismas beliau.

“Saya harus akui isu kalimah Allah memberi kesan yang besar kepada PAS dalam konteks sokongan orang Melayu kepada PAS dan juga PKR,” kata beliau.

Pemimpin PAS itu berkata kenyataan Guan Eng tidak membantu PAS dan Pakatan Rakyat apatah lagi Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13) semakin hampir.

Pemimpin PAS tersebut walaubagaimanapun lega apabila Majlis Syura telah membuat keputusan bahawa kalimah Allah tidak boleh digunakan oleh orang bukan Islam.

Beliau berharap pemimpin DAP itu pada masa akan mengambil kira apakah implikasi kepada rakan dalam Pakatan Rakyat sebelum mengeluarkan kenyataan sensitif berkaitan isu agama.

“Kalau ia pun nak beri perutusan Hari Krismas, banyak lagi perkara yang beliau boleh sarankan antaranya jika Pakatan Rakyat mengambil alih Putrajaya, kita tidak akan halang kebebasan beragama dan kita akan beri bantuan kewangan kepada semua agama termasuk kepada gereja tanpa pilih kasih.

“Saya cukup menghormati Guan Eng di atas kecekapan beliau mentadbir Pulau Pinang tanpa rasuah. Cuma saya berharap pada masa akan datang, beliau tidak mengulas isu-isu yang sensitif agama sebelum bincang terlebih dahulu dengan kepimpinan utama Pakatan Rakyat.

“Beliau harus sedar kenyataan beliau seperti dalam isu kalimah Allah akan melemahkan PAS dan PKR di kalangan orang Melayu dan misi menawan Putrajaya akan gagal tanpa sokongan orang Melayu dan kemenangan calon PAS serta PKR,” katanya lagi.

Pemimpin PAS ini juga mengingatkan bahawa beliau tidak mahu memberi sebarang kenyataan berhubung isu ini pada masa akan datang.

“PAS bersama DAP dan PKR akan menumpukan kepada kerja-kerja persiapan PRU-13 nanti,” ujarnya.

Seorang pemimpin PAS berbangsa Cina dari Dewan Himpunan Penyokong PAS (DHPP)

berpendapat kenyataan Guan Eng tidak kena pada masanya merujuk tarik PRU-13 semakin hampir.
“Ini bukan masanya untuk mengeluarkan kenyataan sensitif.  Disebabkan isu ini PAS kena ‘ketuk’ di sana sini. Sokongan orang Melayu pada PAS terjejas.

“Sekarang banyak masa dihabiskan untuk menjelaskan pendirian PAS terhadap isu ini di kalangan orang Melayu.

“Lebih baik kita sama-sama fokus pada persediaan PRU-13 nanti daripada mencetuskan isu kontroversi yang akhirnya makan diri sendiri (Pakatan Rakyat),” jelas beliau.

PAS juga pernah melemahkan DAP

Tetapi PAS juga pernah melemahkan DAP dalam isu kedai gunting rambut di Kota Bahru pada November 2012.

PAS sering berkata bahawa hukum hudud dan undang-undang Islam yang mereka perjuangkan hanya akan dilaksanakan (sekiranya dipersetujui Pakatan Rakyat) kepada mereka yang beragama Islam. Tiada paksaan ke atas orang bukan Islam.

Bagaimanapun pada bulan November tahun lepas seorang pemilik salun gunting rambut wanita yang berbangsa Cina dan pelanggan lelaki juga berbangsa Cina disaman oleh pegawai penguatkuasa Majlis Perbandaran Kota Bahru.

Isu ini digunakan sepenuhnya MCA dan Gerakan untuk menyerang DAP kononnya menjadi kuda tungganggan PAS dan kedua-dua parti ini mempertikaikan janji PAS sebelum ini yang berkata undang-undang Islam  tidak akan dilaksana ke atas orang bukan Islam.

Begitu juga isu terbaru pula kerajaan negeri Kedah melarang artis yang mengadakan persembahan sempena Tahun Baharu Cina dengan syarat berpakaian sopan. Terlebih dahulu kerajaan negeri melarang aktiviti sedemikian.


TOK MAT BAGI AMARAN PADA UMNO PASIR GUDANG


Penutupan beberapa bilik gerakan Umno di Johor hanya kes terpencil, kata Ketua Penerangan Umno, Datuk Ahmad Maslan.

Sambil menyifatkan kes itu tidak serius dan hanya melibatkan masalah di kalangan segelintir individu tertentu, Ahmad tidak menolak kemungkinan kejadian itu berunsur cubaan memboikot dan sabotaj parti atau calon menjelang Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13).
"Pada sesiapa yang membuat kerja memboikot begini, mereka akan diambil tindakan. Kita akan ambil tindakan keras. 
"Saya ulangi, kepada sesiapa yang hendak buat cerita boikot ini, tidak ada tempat untuk mereka dalam Umno, pergilah cari NGO lain. 
"Kita serius dalam pilihan raya, ia berkenaan masa depan negara," 

"Tidak menjadi masalah kalau ada cubaan memboikot. Kita ada 35 hingga 40 bilik mengundi (di satu kawasan)," katanya.

Memboikot kempen pilihan raya umum kerana kecewa dengan kerajaan negeri.

Beliau menegaskan tindakan tata tertib dan disiplin akan diambil jika didapati ada anggota Umno menjadi dalang sabotaj dan pemboikot kempen.

KOMEN MKP : Belum PRU 13 dah ramai nak tunjuk belang, Usah dilayan mangkok tingkat nie semua Tok Mat.

Thursday, January 24

ANWAR LARI TERCIRIT BILA TENGOK BENDA MACAM NIE.........?


Tembelang Anwar-Israel dah lama pecah dan kini BARU DIPERCAYAI majoriti Rakyat Malaysia. Lebih kurang 6 bulan lepas dia membayangkan hasrat untuk kembali kepada kerjaya asal sebagai pensyarah (baca pendakyah) universiti Yahudi.

Selepas Tun Mahathir berucap di Permatang Pauh minggu lepas, dia membayangkan hasrat untuk tidka bertanding di Permatang Pauh yang menjadi kubu kuat UMNO (semasa dia dalam UMNO) dan kubu kuat PKR.

Dia kecewa yang teramat sangat RAKYAT Permatang Pauh mula menunjukkan sokongan dingin padanya. Dia terkejut beruk mcm beruk2 Beer Shit di mana 6,000 orang membanjiri dan mendengar ucapan Tun Mahathir.


Hari ini pulak bila sambutan maulidur rasul di kubu kuatnya Permatang Pauh lebih kurang 15ribu yang hadir memberikan sokongan pada UMNO..Eloklah pi berambus bertanding ke Lebuh Pantai atau kemana saja pun.Lagi jauh dari Pulau Pinang senang sikit kerja kami blogger Penang tak payah nak kerja susah-susah nak cywar jatuhkan maruah Anwar..

Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim membayangkan kemungkinan dirinya tidak akan kekal bertanding di kerusi Parlimen Permatang Pauh pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13). 
 Dalam pertemuannya bersama Sinar Harian Online dan Sinar Harian semalam, Anwar berkata kemungkinan besar beliau tidak bertanding di kerusi tersebut yang sinonim dengannya sejak menceburi politik 30 tahun lalu. 
 “Insya-ALLAH, saya akan bertanding tetapi kemungkinan besar saya masih diminta untuk pertimbangkan satu dua kawasan lain,” katanya yang juga Ketua Umum PKR.

AHLI PAS KELANTAN PIJAK BENDERA DAP,GUAN ENG MAMPUS LU KALI NIE.......?


Satu demo telah dilakukan oleh Ahli PAS serta penduduk tempatan di Kota Bharu Kelantan.Kumpulan ini seramai 50 orang yang tidak puas hati dengan kenyataan Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng, hari ini mengadakan demonstrasi membantah cadangan pemimpin itu, yang mahu penggunaan kalimah Allah dalam Bible versi bahasa Melayu dibenarkan.

Selain membawa sepanduk mengecam Lim, penduduk Kampung Padang Enggang itu turut memijak bendera DAP kerana isu berkenaan.


Ketua kumpulan penduduk itu, Mohd Rosli Ghazali, 52, kemudiannya mendesak PAS keluar daripada gabungan parti pembangkang sekiranya parti itu lebih sayangkan Islam.

"Atas nama Islam, PAS perlu keluar daripada Pakatan Rakyat. Jangan bersekongkol lagi dengan DAP yang jelas memusuhi Islam.


"Kami ingin bertanya kepada Lim Guan Eng, tujuan apakah kamu mahu menggunakan kalimah Allah ini? Tahukah kamu kerana isu ini boleh menyebabkan keadaan menjadi huru hara dan tidak tenteram," katanya.

Mohd Rosli juga meminta semua pihak agar menerima keputusan Majlis Syura Ulama PAS yang tidak membenarkan kalimah itu digunakan oleh bukan Islam.

Isu kalimah Allah itu timbul apabila Lim mendesak kerajaan agar membenarkan kalimah itu digunakan dalam Bible versi berkenaan dan pada satu ketika gabungan pembangkang turut bersetuju agar kalimah itu digunakan oleh bukan Islam.


Bagaimanapun selepas dikritik hebat, Majlis Syura Ulama PAS kemudiannya mengeluarkan ketetapan agar kalimah Allah tidak dibenar digunakan oleh bukan Islam bagi mengelak kekeliruan.

@PDRMsia SAHKAN TIADA KALIMAH ALLAH DIDALAM BIBLE YANG DIEDARKAN..........


So lepas nie janganlah ada pulak pihak yang mengambil kesempatan dan membuat pelbagai andaian yang boleh mencetuskan perbalahan diantara kaum.MKP harap dengan pengesahan ini mungkin boleh meredakan keadaan yang kini semakin panas..Rakyat malaysia mengamalkan perpaduan serta menghormati penganut berlainan agama.

Polis hari ini mengesahkan semua Bible yang dirampas dicetak dalam bahasa Inggeris dan tidak mengandungi kalimah Allah seperti yang didakwa.
Ketua Polis Pulau Pinang, Datuk Abdul Rahim Hanafi berkata, setakat ini, lima naskhah Bible diserahkan kepada polis dan langsung tidak mengandungi kalimah Allah atau sebarang terjemahan bahasa Melayu atau Jawi.

Beliau berkata, tujuh laporan polis diterima dalam kes ini iaitu empat laporan daripada pelajar sekolah yang berusia lingkungan 16 hingga 19 tahun dan selebihnya daripada orang awam.

“Sebanyak 17 rakaman percakapan dibuat bagi membantu siasatan. Siasatan awal mendapati, Bible itu ditulis dalam bahasa Inggeris dan tiada kalimah Allah,” katanya dalam kenyataan media semalam.

Menurutnya, lima naskhah Bible itu bersaiz poket, berwarna biru dan mengandungi 633 muka surat.

“Di muka depan tertulis ‘New Testament Psalms Proverb’. Kertas siasatan sudah dirujuk kepada Timbalan Pendakwa Raya.

“Hari ini (semalam), beberapa arahan lanjut diterima untuk melengkapkan kertas siasatan,” katanya.

Abdul Rahim berkata, kes itu disiasat bawah Seksyen 298A Kanun Keseksaan iaitu perbuatan yang boleh menyebabkan perpecahan harmoni dan perpaduan, rasa tidak puas hati, prejudis berdasarkan agama.

Dalam kejadian Jumaat lalu, seorang remaja terkejut apabila melihat dua lelaki berkelakuan mencurigakan di hadapan Sekolah Menengah Kebangsaan Jelutong sambil mengedarkan buku kecil kepada pelajar sekolah berkenaan.

Sehubungan itu, remaja terbabit membuat laporan di Balai Polis Jelutong.

Abdul Rahim berkata, berdasarkan maklumat daripada pengadu, kegiatan itu dilakukan tiga lelaki dan seorang wanita Cina.

HEBAT ORANG KEDAH JUAL DADAH SIAP ADA PAPAN TANDA...........?


Sindiket pengedaran dadah di daerah ini bertindak berani apabila memaparkan iklan menjual dadah secara terbuka di kawasan Simpang Empat, Sedaka dan Kuala Sala, di sini, sejak beberapa hari lalu sekali gus menggemparkan penduduk tempatan

Tinjauan Harian Metro semalam mendapati papan iklan yang dipasang di beberapa batang pokok di kawasan berkenaan menimbulkan keresahan penduduk kerana ia boleh mempengaruhi golongan remaja terutama pelajar sekolah.

Iklan itu memaparkan tulisan “Bukit Neraka FC - Yan 013-......., ubat - 1g RM25, ais - 05g RM110 dan ubat 1/2 suku gram - RM1,000“.

Difahamkan, papan iklan itu dipasang sejak beberapa hari lalu bagi menarik ramai pelanggan muda membeli dadah berkenaan.

Seorang penduduk yang mahu dikenali sebagai Sudin, 30 berkata, dia terkejut melihat papan iklan berkenaan dipasang di kawasan itu kerana boleh mendedahkan orang ramai khususnya golongan muda kepada bahaya pengambilan dadah.

“Saya ada menghubungi nombor telefon yang tertera pada iklan itu dan pemiliknya seorang lelaki memberitahu sekiranya saya mahu membeli dadah berkenaan boleh datang berjumpanya di Bukit Neraka, di sini.

“Saya membuat dua tiga kali panggilan dan ternyata nombor telefon itu adalah milik lelaki yang sama. Lelaki itu tidak berselindung dengan aktiviti penjualan dadah, malah mengarahkan saya menghubunginya semula sekiranya sudah sampai ke lokasi yang dimaksudkan itu,” katanya yang ditemui, di sini.

Menurutnya, dia terkejut melihat beberapa iklan berkenaan turut terdapat di kawasan Sedaka, Kuala Sala dan Jalan Kangkong, di sini.

“Mereka ingat kawasan ini lubuk penagih dadah sehingga sanggup memasang iklan jual dadah di sini? Sindiket dadah kini semakin berani apabila secara terang-terangan memasang papan iklan menjual dadah di kawasan ini.

“Walaupun kawasan ini dikenali sebagai perkampungan nelayan tidak semestinya semua nelayan mengambil dadah. Perbuatan ini kurang ajar dan tidak bertamadun. Justeru, saya minta pihak berkuasa menyiasat sehingga ke lubang cacing kegiatan sindiket terbabit.

“Saya tidak mahu anak bangsa mati kerana dadah apatah pembabitan golongan remaja terutama pelajar yang bakal mewarisi negara akan gelap masa depan mereka,” katanya.

Sudin mendakwa kawasan Yan memang dikenali sebagai lubuk pengedaran dadah kerana ‘tauke’ besar dadah mampu hidup mewah dengan hasil jualan dadah.

“Sindiket ini semakin berani dan mencabar pihak berkuasa dengan memasang iklan menjual dadah. Mereka seperti tidak takut pada undang-undang, yang penting dapat hidup mewah,” katanya.

Sementara itu, jurucakap polis berkata, pihaknya akan menjalankan siasatan terhadap papan iklan berkenaan sekali gus membuat tangkapan ke atas pihak yang dikenal pasti menjadi dalang di sebalik kegiatan pengedaran dadah.



LIVE ; GERAK HIMPUN MAULIDUR RASUL PULAU PINANG #maulidurrasul

Gerak Himpun Maulidur Rasul peringkat Negeri Pulau Pinang kini berlangsung.Perarakan bermula dari Politeknik Permatang Pauh hingga ke Masjid Bandar Perda. Perarakan bersama umat Islam Pulau Pinang sepanjang 5 kilometer.MKP turut bersama didalam perarakan ini nampakmya ramai yang Umat Islam tak kira tua atau muda bersemangat didalam perarakan ini.

Kini semua peserta berkumpul di Masjid Bandar Perda untuk mengikuti Forum yang di rencanakan.Moderator yang dijemput terdiri dari Hassan Ali ,Shahbuddin Yahya dan Ustaz Shamshul.

Ribuan yang hadir anggaran yang hadir adalah 15 ribu.











PERKASA NAFI EDAR RISALAH BAKAR BIBLE.........


Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (PERKASA) hari ini menafikan dakwaan bahawa pihaknya bertanggungjawab mengedarkan risalah "acara" membakar Bible versi bahasa Melayu pada jam 10 pagi Ahad ini.
Setiausaha Agungnya, Syed Hassan Syed Ali menegaskan PERKASA sama sekali tidak terlibat dalam pengedaran risalah itu apatah lagi menganjurkan acara sedemikian rupa.
 
Beliau turut menyifatkan dakwaan tersebut sebagai perbuatan jahat pihak tidak bertanggungjawab yang sengaja mengambil kesempatan di atas polemik yang berlaku.
 
Justeru, PERKASA mahu pihak polis menyiasat dalang di sebalik perkara tersebut.
 
"PERKASA tidak pernah mengedarkan risalah mahupun menjemput, sama sekali mengadakan upacara pembakaran Bible dalam bahasa Melayu.
 
"Untuk mengadakan upacara membakar Bible pada 27 Januari ini adalah tidak benar dan PERKASA sama sekali tidak pernah menjemput orang ramai untuk turut serta. 
 
"Jadi kita minta pihak polis menyiasat seiapa sebenarnya dalang yang mengedarkan Bible tersebut yang kita percaya adalah pihak-pihak tertentu yang ingin mengambil kesempatan menangguk di air keruh. Ini juga adalah kerja pihak tak bertanggungjawab yang cuba mencurah minyak ke dalam api," katanya.
 
Mengulas lanjut kenyataan Presiden Datuk Ibrahim Ali berhubung gesaan membakar Bible bahasa Melayu sebelum ini, Syed Hassan menegaskan ia hanyalah satu peringatan kepada pihak yang bertanggungjawab supaya menghentikan segala usaha pengedaran Bible kepada orang Melayu.
 
Malah, ia juga merupakan langkah selamat bagi menjaga keharmonian umat Islam di negara ini. 
 
"Walaupun sebelum ini Presiden PERKASA, Datuk Ibrahim Ali ada menyebut barang sesiapa umat Islam yang menerima Bible bahasa Melayu yang dalamnya terkandung perkataan jawi dan kalimah Allah mesti membakarnya sebaik sahaja menerimanya.
 
"Tapi itu sebagai "wake up call" kepada semua pihak yang bertanggungjawab supaya menghentikan segala usaha mengedarkan Bible bahasa Melayu yang ada kalimah Allah di dalamnya kepada umat Islam. Sebab sehari sebelum Datuk Ibrahim Ali mengeluarkan kenyataan tersebut, satu laporan polis telah dibuat bahawa ada cubaan mengedar Bible bahasa Melayu yang dalamnya terkandung perkataan jawi dan kalimah Allah kepada pelajar sekolah beragama Islam," ujarnya.
 
Ibrahim sebelum ini dilaporkan berkata pihak PERKASA akan bertindak membakar Bible versi Melayu yang mengandungi kalimah Allah dari terjemahan perkataan 'God'. 
 
Sebaliknya ujarnya tindakan membakar Bible tersebut adalah jalan terbaik untuk mengajar mereka yang melanggar Perlembagaan Persekutuan.
 
Dalam pada itu, ditanya apakah tindakan yang akan diambil PERKASA jika acara pembakaran Bible itu tetap berlangsung, Syed Hassan berkata pihaknya sama sekali tidak akan terlibat malah menyerahkan segalanya kepada pihak berkuasa untuk mengambil tindakan.
 
"Saya tidak tahu, tapi jika ia berlangsung semestinya ia bukan dari PERKASA. PERKASA tidak akan melakukannya buat masa ini dan masih lagi memikirkan keselamatan negara, kesejahteraan negara, keharmonian antara kaum PERKASA tidak akan lakukan.
 
"Kita akan biarkan pihak polis yang menangani, sekiranya berlaku ia akan menimbulkan suasana yang tidak elok dan adalah lebih penting acara itu dihalang daripada berlaku," tambahnya.

VIDEO : USTAZ NATANG AZHAR IDRUS PUN MAIN #LISTEN JUGAK KE.......?


“Tu listen lain tu, dengar molek, kalu menteri tadak amal, susah di dalam kubur, dah kalu kita rakyat jelata tadak amal, lebih lagi, faham dak lagi, tu contoh,” kata pendakwah ikon anak muda, Ustaz Azhar Idrus.


Ok apa peringatan yang diberikan oleh UAI diatas. 'Menteri' yang disebut itu boleh saja mewakili SIAPA SAJA BERTARAF PEMIMPIN tanpa mengira parti, ngo atau organisasi.

Jawatan sebagai PEMIMPIN ada tanggungjawabnya , baik kepada diri sendiri maupun kepada mereka yang dibawahnya. Jawatan itu adalah satu AMANAH.

Berapa kerat pemimpin yang sedar jawatan yang mereka pegang itu merupakan satu AMANAH yang diberikan supaya mereka dapat BERKHIDMAT kepada rakyat ?

Jawatan dan pangkat BUKAN lesen untuk mengaut harta, bukan peluang untuk memiliki rumah besar dan kereta mewah.

Begitu amanah dalam memimpin umat kejalan yang benar ...sekiranya umat berpecah belah, berprasangka negatif antara satu sama lain kesan dari apa yang diajar oleh pemimpin, maka bertambah2lah dosa yang harus dipikul pemimpin itu.

SUMBER


Wednesday, January 23

MAK LAMPIR ADA ANAK IKAN BARU.......PERGH HEBAT KETUA WANITA KEADILAN NIE.........?



Nama : Adam Rosly
Umur : 26 tahun
Pendidikan : SPM

Apa yang saya akan coretkan di sini merupakan sumber yang diberikan oleh kepimpinan PR Ampang sendiri yang tidak berpuas hati dengan mamat di atas ini. Tak perlulah saya mention sama ada parti PKR, PAS ataupun DAP sebab yang pentingnya, ketiga-tiga parti ini memang haprak.

Berbalik pada story asal, inilah ceritanya.

Ada seorang tokoh korporat yang berstatus 'Tan Sri' telah berniat ikhlas untuk memberikan sumbangan peribadi untuk pembangunan & maintenance sebuah Masjid di dalam kawasan Lembah Jaya, Ampang. Sumbangan yang disampaikan Tan Sri tersebut tidak sampai jutaan RM tapi bagi rakyat seperti saya, jumlah RATUSAN RIBU RINGGIT itu memang banyak.

Untuk info, Lembah Jaya terletak dalam Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor di mana wakil rakyatnya terdiri daripada wakil PAS iaitu Kassim Abd Aziz dan Parlimennya pula dipegang oleh PKR, Zuraidah Kamaruddin.

Adam Rosly bersama ADUN Lembah Jaya Kassim Abd Aziz, ADUN Cemapaka, Ir Iskandar Abd Samad dan Mak Lampir

Al kisahnya bermula apabila duit sumbangan Tan Sri terbabit telah diselewengkan secara senyap oleh seorang budak mentah yang berusia awal 20an dan tidak mempunyai kerjaya dan kelulusan. Yang menjadi persoalannya, menurut sumber di Lembah Jaya. Si mamat Adam Rosly ni mempunyai beberapa buah kenderaan mewah yang secara logiknya memang tidak harus ada oleh seseorang yang tinggal di Apartment Projek Perumahan Rakyat di sana.


Duit yang diselewengkan Adam Rosly ini sememangnya diketahui oleh ADUN Lembah Jaya yang merupakan master mind dan perancang utama. Duit yang sepatutnya digunakan untuk tujuan mulia telah disalah gunakan untuk tujuan peribadi. Sungguh memalukan lagi apabila si Adam Rosly menggunakan wang haram tersebut untuk tujuan beli undi bagi menyandang jawatan sebagai Ketua Pemuda PAS Ampang. Secara logiknya, memang mamat ni tak boleh menanglah sebab dia sendiri tidak mempunyai ground personal touch dengan penduduk di sana.

Atas rasa keprihatinan yang tinggi terhadap mamat yang mendukung LGBT ini, opss terbuka cerita episode lain pula.

Continue semula, dek kerana tidak berjaya mendapatkan jawatan dalam PAS, ADUN Lembah Jaya si Kassim tadi tu pun mengesyorkan Adam Rosly melompat ke dalam PKR kerana masih ada ruang dan peluang untuk Adam Rosly ni menempatkan diri dia di dalam kepimpinan PKR Ampang.

Dengan izin dan green light daripada Zuraidah a.k.a Mak Lampir yang memegang tampuk kepimpinan PKR di Ampang maka pelan yang dirancang oleh ADUN Lembah Jaya pun berjaya di dalam PKR. Dengan kadar segera tiba-tiba mamat ni dilantik pula memegang jawatan selaku Penggerak Belia Tempatan (PeBT) Majlis Perbandaran Ampang Jaya (MPAJ) dengan restu Mak Lampir.

Secara tidak langsung dengan perlantikan ini, Mak Lampir telah berjaya meletakkan Adam Rosly pada kedudukan jawatan tertinggi dalam PKR Bahagian Ampang dan sekali gus memangku terus jawatan selaku Pembantu Khas Mak Lampir, perghhh pantas.

Timbul rasa tidak senang di kalangan ahli-ahli dan orang-orang PR di sana yang seakan-akan tidak diiktiraf pengorbanan mereka menaikkan Mak Lampir di Ampang pada PRU yang lepas. Sudahlah banyak kali Mak Lampir buat hal di Ampang, mereka pula banyak cover tingkahlaku buruk YB ini dengan pelbagai alasan. Ini termasuklah semasa terjadinya banjir kilat di Ampang dan Hulu Langat di mana Mak Lampir gagal membantu penduduk di sana sehingga menyebabkan UMNO dan BN turun padang menyelesaikan masalah tersebut.

Adam Rosly seperti yang diberitahu sumber saya, dia merupakan proksi kepada 2 orang wakil rakyat yang tamak iaitu ADUN Lembah Jaya & YB Parlimen Ampang.

Ada lagi sambungannya. Tunggu.

SUMBER

Followers

PALING SEMPOI MINGGU INI

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive