Wednesday, October 2

VIDEO : POLIS GANAS PUKUL ORANG AWAM. @PDRMsia @KBAB51 @ZahidHamidi


Video tragis tersebut telah disebarkan dilaman Facebook semalam. Entah kenapa ianya disebarkan oleh macai-macai pembangkang yang memang tak berapa suka dengan pihak Polis sekarang ini. Dari apa yang MKP lihat video ini adalah SOP standard bila menahan orang awan mengganggu tugas penjawat awam.

Apa yang boleh MKP simpulkan disini adalah rumah kedai dirobohkan diatas perintah mahkamah. Tapi ada jugak muka pemimpin pembangkang kelihatan membela pemilik rumah kedai tersebut. Biasalah pihak pembangkang nie nak populariti murahan sanggup membuat provokasi suapaya ditahan.

Yang paling mencuit hati MKP adalah apabila seorang wanita agak tembam jugak tanpa apa sentuhan dari pegawai Polis tetiba jatuh mengerang kesakitan. Nampak sangat mereka ini hanya berlakon dihadapan kamera untuk menarik perhatian. 

Tapi rayuan MKP adalah pihak PDRM serta pengurusan tertinggi menjawab isu yang dibangkitkan ini kerana jika dibiarkan boleh mencemar krebitbiliti pihak PDRM. MKP kurang maklumat tentang isu ini untuk menjawab.

MKP merayu siasatan dibuat. 

1 comment:

sasa said...

mohon pautan big boss...terima kasih..

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive