Monday, October 21

PENANG BANJIR, WA BERENANG AJE............


Hebat Ketua Menteri paling celaka didalam sejarah Pulau Pinang nie siap boleh berenang pakai pelampung bebudak lagi. Lepas menang pada PRU-13 apa peduli lagi pada rakyat Pulau Pinang. Korang nak mampus atau tenggelam itu masalah korang. Kecuali ada kena mengena dengan Kaum Sebangsa dengan Guan Eng.

Korang tengok sendiri sikap Guan Eng bila belum menang pada 2008 dan selepas menang pada 2013. Takkan benda mudah macam nie pun masih ramai melayu Haprak masih nak sokong. Mungkin lepas nie boleh bagi rasuah sama korang hanya dengan rm200 aje untuk kembali sokong DAP. Mudahkan melayu Pulau Pinang dibeli DAP.Kalau pemimpin UMNO depa kata nie semua Drama Melayu. Memang dasar harami. Yang melayu UMNO nie pun kurang pandai berdrama namun demi rakyat yang telah mengundi nak tolong walaupun kena angkat Kain atau seluaq.

Tapi MKP tabik spring pada Ketua Bahagian UMNO Permatang Pauh Cikgu Zaidi yang turun padang pada hari pertama menang Kerusi panas nie. Parlimen paling panas tue. Kalau macam nie punya buat kerja sudah pasti pada PRU-14 boleh merampas Permatang Pauh. Bukan berkerja ikut musim aje. Mana Anwar masa rakyat sedang dilanda musibah. Memang kamjat Anwar nie kalau nak mengkongkek cepat. Nak tolong rakyat kawasan sendiri pun tidak.

Tapi MKP musykil jugak dengan Cikgu Zaidi nie. Biasalah penyapu baru memang solid sapu bersih. Jangan pulak hanya hangat taik ayam pulak. Apa pun Tranformasi telah bermula jangan pandang belakang dah.

No comments:

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive