Monday, February 17

@BuletinTV3 DITUDUH MENIPU RAKYAT........? @azeezputera @jamawijaafar


Memang setiap perbuatan yang baik takkan diterima oleh pihak pembangkang yang sengaja mahu mencari kesalahan dan menyalahkan Kerajaan Barisan Nasional. Terbaru fitnah yang ditabur oleh blogger pembangkang adalah TV3 menggunakan gambar lama. Adakah ianya benar,,,,,,,,,,,,,,? Ternyata ianya hanyalah tomahan yang kurang menyakinkan serta berniat jahat. 

Untuk mengetahui FAKTA sebenar, saya menghubungi Noorzati Mohd Arish, penerbit Buletin Utama bertugas pada 15 Februari lalu. 
"Seperti Mazidul tahu, Sabah sekarang masih dilanda banjir. Koordinator TV3 di Sabah, Alphege Godomon dan kru sibuk membuat  liputan. Jadi, dia mengarahkan jurukamera sambilan untuk merekodkan visual penyerahan bantuan banjir itu pada pagi 15 Februari lalu. Mazidul boleh hubungi Alphege," saran Zati. 
Sebelum itu, saya menelefon, jurukamera profesional, Rohaizat Roslan, 46 tahun, anak kelahiran Kampung Baru, Kuala Lumpur. 
"Lazimnya, jika visual direkodkan oleh jurukamera profesioanal, tarikh dan waktu rakaman tidak dipaparkan," komen Rohaizat Roslan. BACA SETERUSNYA KLIK

Kebetulan semasa Pengerusi Biro Kebajikan UMNO/BN Datuk Azeez Rahim sedang menunggu sampan untuk melawat rumah-kerumah telah bertembung dengan Unit Amal dari PAS. Tiada apa yang perlu dipertikaikan jika berlainan Parti yang penting niat petugas datang ke Tenom Sabah untuk membantu Rakyat Sabah yang dilanda musibah.  


Kalau dah berpeluk macam nie kira bagus der.... Apa lah korang nie pasal benda yang kecil pun nak berselisih pandapat. Kurang matang nampaknya. 


Lebih ramai pihak diminta tampil beri sumbangan kepada mangsa banjir yang melanda tiga daerah di pedalaman sabah.Kebanyakan mangsa banjir di Tenom, Keningau dan Beaufort yang terjejas terdiri daripada golongan kurang berkemampuan.

Datuk Azeez Rahim menyerahkan bantuan di pusat pemindahan mangsa banjir di dewan masyarakat Tenom.Ia atas arahan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak.Turut ditinjau kampung dilanda banjir di Bunut Lama, Binai dan Pantongan Sapong.

Untuk rekod, Biro Kebajikan Umno dan BN baru ditubuhkan minggu lalu bagi melaksanakan misi kemanusiaan di dalam negeri.Manakala Kelab Putera 1Malaysia hanya melaksanakan misi bantuan di luar negara.


Untuk melihat lagi gambar di facebook Datuk Azeez Rahim KLIK

1 comment:

Anonymous said...

kita tolong kerana Allah. bukan pasai org. jgn dok layan penfitnah2 ni.

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive