Wednesday, January 10

Tiada Kaitan Dengan Projek MRT @NajmuddinAbd


Kejadian struktur bangunan dalam pembinaan yang runtuh semalam, tiada kaitan dengan projek Transit Aliran Massa (MRT) Lembah Klang.

Pengarah Komunikasi Strategik dan Perhubungan Pihak Berkepentingan Mass Rapid Transit Corporation Sdn Bhd (MRT Corp), Datuk Najmuddin Abdullah berkata, pembinaan MRT laluan Sungai Buloh-Kajang, dengan Stesen MRT Cochrane antara stesen laluan itu, siap dan dibuka kepada orang ramai pada Julai lalu.


Tempat kemalangan yang mengorbankan seorang pekerja binaan warga Bangladesh itu, terletak bersebelahan dengan Stesen MRT Cochrane, Jalan Cochrane. Tambahnya MRT Corp menafikan kenyataan dikeluarkan pihak lain yang mengaitkan substesen itu dengan Stesen MRT Cochrane atau projek MRT.

Katanya substesen itu terletak bersebelahan dengan Stesen MRT Cochrane, dan menggunakan nama berdasarkan lokasi terbabit.

Substesen itu dipercayai bertujuan menaik taraf bekalan kuasa di seluruh kawasan. MRT Corp juga ingin menyuarakan rasa kesal terhadap insiden itu.

No comments:

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive