Friday, November 24

LIM GUAN ENG ANGGAP ADUN PKR SAMPAH #BantuanBanjir


ADUN PKR-Kebun Bunga Cheah Kah Peng tidak diberi kuasa oleh Lim Guan Eng untuk perakui borang permohonan pampasan mangsa-mangsa banjir dalam kawasan yang dia wakili.

Sebaliknya ADUN DAP-Pulau Tikus Yap Soo Huey pula diberi kuasa oleh Lim Guan eng untuk sign atau endorse borang tuntutan pampasan penduduk-penduduk di kawsan DUN Kebun Bunga.

Bukan ADUN-ADUN BN saja yang tidak diberi kuasa perakui borang permohonan pampasan tersebut. Cheah Kah Peng katanya telah mengkritik hebat Lim Guan Eng dalam Sidang DUN yang baru selesai.

Cheah Kah Peng adalah antara 5 Adun PKR yang telah "disenaraihitamkan" oleh Lim Guan Eng kerana berkecuali semasa undian usul yang dibawa oleh Adun BN-Pulau Betong Muhamad Farid Saad pada November 2015.

Mengikut sumber, Lim Guan Eng menganggap Cheah Kah Peng sebagai "kepala" yang merancang pengecualian 5 ADUN PKR dalam undian usul pada November 2015. Lim Guan Eng sangat marah dengan tindakan 5 ADUN PKR tersebut. ADUN DAP-Tanjong Bungah Teh Yew Cheu juga telah berkecuali semasa undia usul tersebut.

Sudah pasti, Lim Guan Eng akan pastikan Cheah Kah Peng tidak dicalonkan semula oleh PKR dalam PRU ke-14. Pada PRU ke-13 lalu Mansor Othman, TKMI telah "diarahkan keluar dari Penang" kerana melabel Lim Guan Eng sebagai Tokong, tidak dicalonkan bertanding semula di DUN Penanti.
Di Penang, hanya Lim Guan Eng seorang yang bebas bersuara. Kebebasan bersuara ala-DAP.

No comments:

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive