Friday, January 10

GST KEDAI KOPI, TAK ORDER MINUM KENA BAYAR RM-1.00


Jika anda berkunjung ke Pulau Pinang kelak berhati-hati dengan tipu daya peniaga dikawasan Georgetown. Trend Kini nampak gayanya peniaga yang berpaksikan kitab DAP telah menekan pengguna yang berkunjung ke premis mereka. Pembaca blog MKP boleh mencuba sendiri berkunjung ke kedai kopi peniaga yang MKP paparkan gambar diatas. Katakan anda dan rakan-rakan pergi kekedai kopi tersebut salah seorang tidak minum apa dan sengaja mahu meneman rakan-rakan minum bakal dikenakan servis charge sebanyak 30sen atau RM1 bergantung pada budi bicara peniaga tersebut.

Ini adalah amalan tidak patut dan tidak oernah dibuat mana-mana peniaga kedai kopi di Malaysia. Ini adalah keindahan apabila terlalu berlembut dengan kaum yang kurang bersyukur mendiami Malaysia. Apabila ditanya kenapa dan mengapa........ jawapannya agak mengejutkan.... Pecaya atau tidak ini adalah taktik halus berkempen bertujuan memburukkan kerajaan Barisan Nasional.

Alasan yang diberi tidak munasabah langsung. Kerajaan Barisan Nasional yang terajui oleh Najib Razak menekan rakyat dengan mengenakan cukai GST. Kenapa peniaga kopi seperti mereka tidak boleh menekan rakyat dengan mengenakan kadar bayaran berlebihan kepada pelanggan. Bagi peniaga cina DAP ini adalah tindakan yang adil. Taktik halus untuk memesongkan rakyat supaya pemimpin TOKONG terus berkuasa.

Apa lagi yang boleh dibuat jika Kerajaan Pusat meletakkan pemimpin yang salah dan tidak progesif mahu mengembalikan kepercayaan rakyat pada Barisan Nasional pada PRU-14 yang akan datang.

Nanti bila hampir pada PRU-14 kelak maka ramai pulak yang hadir memberikan macam-macam idea yang mengarut pada Najib Razak padahal merekalah gunting didalam lipatan.

No comments:

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive