Tuesday, January 28

RAHSIA #PRKJUBOR DIDEDAHKAN.... INI TIDAK ADIL...


Semua orang sudah tahu, Khalid Ibrahim sudah umumkan Anwar Ibrahim akan bertanding di kerusi N25, DUN Kajang dalam satu sidang akhbar pada jam 11.00 pagi, 28 Januari 2014 di Ibu Pejabat Keadilan.

 Mengikut syarat, Undang-Undang Tubuh Kerajaan Negeri Selangor 1959, Anwar Ibrahim layak untuk menjadi Menteri Besar gantikan Khalid Ibrahim.

Apakah itu sebenarnya yang dimahukan oleh Anwar Ibrahim? Sudah tentu ianya dianggap "gila" seperti mana yang tulis oleh Azmin Ali dalam Twitternya "Zaman Kegilaan" pada jam 12.24 tengahari, 28 Januari 2014. Pengerusi PKR Negeri Selangor adalah Azmin Ali, mengapa Khalid Ibrahim yang dibiarkan untuk umumkan calon di DUN Kajang?

Kenapa ADUN Kajang yang perlu meletak jawatan? Kawasan Kajang adalah kawasan yang paling ideal untuk penyatuan rakyat di Selangor.

Ada komposisi 48% Melayu, Cina 40% dan India 10%. Di Kajang ada Kolej New Era, simbolik kekuatan Dong Zhong. Di Kajang, ada tiga gereja besar. Di Kajang ada projek RM1.8 bilion yang dibangunkan Metro Kajang Holdings Bhd di Kajang 2 Township.

Andai kata Anwar sudah menang. Nama Anwar akan dicadang untuk menjadi MB Selangor. Apa kata jika Tuanku Sultan Selangor tidak perkenan Anwar Ibrahim untuk menjadi MB Selangor?

Apakah ada krisis yang lebih besar berlaku selepas itu? Kajang akan menjadi tempat untuk berkumpulnya semangat Anti Institusi Raja di Selangor.

Cuba baca blog Kit Siang, setiap hari dia sebut pasal 13 Mei. Cuba baca Malaysian Insider, setiap hari mereka perjuang isu kristian. Sudah ada pihak yg seru rakyat agar jgn dengar titah Sultan & Agong.

Siapa sebenarnya yg mahu 13 Mei? Siapa yg baling molokov cocktail di gereja? Tahukah anda di Sabah, pihak Kristian sudah digunakan war cry Kadazan Dusun Murut iaitu "mamangkis" bagi mengisytiharkan perang secara terbuka pada Islam.

Apakah sudah terpadam cita cita Anwar untuk menjadi Perdana Menteri Malaysia?

Apakah ini sebenarnya maksud "konsensus nasional" yang dimahukan oleh Anwar?

Gaji MB Selangor RM29,250 berbanding gaji PM iaitu RM22,827. Patutlah Anwar hendak sangat jadi MB Selangor.

3 comments:

Anonymous said...

tak ke nanti masalah besar bakal menimpa SELANGOR ?!!
katakan la anwar menang PRK nanti ... dia dah tentu2 jadi MB SELANGOR .... tak kan la setakat wakil rakyat biasa jer abis tu Permatang Pauh nak bagi saper lak ??
agak2 la ... SULTAN SELANGOR nk terima cam tu jer ?????
kes menjubur anwar tak settle lagi
tak ke haru MB SELANGOR turun naik mahkamah sepanjang tahun pasal kes jubur menjubur ???!!
Ikhlas nak tanya WARGA SELANGOR .. apa sanggup tanggung laknat dari TUHAN kerana berimamkan manusia ini ????
tak cukup lagi ke dengan segala bukti yang ada ... ??
apa perlu Sultan Selangor mahu Anwar melafazkan sumpah laknat dihari perlantikannya sebagai MB SELANGOR ?? BERANIKAH ANWAR ??

Anonymous said...

jahanam lah kau anwar..

Anonymous said...

Sy setuju dgn admin. Pkr/anwar akan menjadikan kajang sebg paksi baharu untuk melancarkan serangan terhadap kerajaan dan kedaulatan raja2 dan agama islam. Kehadiran ultraman blkg taro secara terus dlm selangor pastinya akan di tunggangnya sehabis2nya untuk memperhebatkan cita2 dan gerak kerja untuk melunaskan kuasa raja2 dan islam agama rasmi tanah melayu. Selagi melayu islam tidak sedar akan apa yg komunis DAP cuba lakukan pada tanah melayu selagi itulah kita akan lupa tanah melayu

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive