Rapid

Friday, June 12

BERCERAI TAPI MASIH TIDO SEBANTAI...........


Akhirnya Ketua lahanat DAP Lim Kit Siang membuka mulut nerakanya mengenai hubungan sumbang makhram antara DAP dan PAS.

DAP ternyata mempergunakan PAS demi menawan hati orang PAS yang sememangnya senang diperdayakan dengan tomahan serta tipu daya demi meraih undi.Lama jugak masa yang diperlukan oleh PAS untuk sedar bahawasanya mereka diperkudakan.

Petang tadi, Ahli Parlimen Gelang Patah ini menyatakan bahawa DAP sudah tidak punyai apa-apa hubungan dengan PAS dan secara langsung tiada lagi Pakatan Rakyat bersama PAS samada di peringkat pusat mahupun negeri. Baguslah macam tue jika tidak PAS di Pulau Pinang masih lagi bermimpi diulit bantai dakap hasil lendir DAP.

Ini berikutan usul yang dipersetujui tanpa bahas oleh Dewan Ulama' semasa Muktamar Tahunan PAS ke 61 Sabtu lalu di Kuala Selangor.

Kit Siang juga agak kecewa dengan kepimpinan PAS baru yang dipilih oleh perwakilan dengan mengenepikan AJK PAS yang mesra DAP dengan menggantikan mereka dengan 90% adalah dari Dewan Ulama' dan golongan UG yang menolak penghinaan DAP ke atas Hadi Awang.

Namun dalam kenyataan sebelum itu, Kit Siang menegaskan bahawa DAP hanya memutuskan hubungan mereka dengan Hadi Awang kerana dilihat lebih cenderung kepada UMNO berbanding mempertahankan DAP, PKR ketika mereka diserang.

Muktamadnya, tiada lagi Pakatan Rakyat di Malaysia dengan pengisytiharan Kit Siang petang tadi.
Maka, dengan ini PAS kembali bersendirian....

Kita tunggu PAS buat U-Turn....

No comments:

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive