Rapid

Thursday, September 17

‘Baju Merah’ Sah Tiada Bau Busuk Air Kencing......


Amat berbeza sikap serta tingkah laku peserta Merah daripada perhimpunan haram Bersih 4.0, sebaliknya “Himpunan Rakyat Bersatu” mendapat pujian daripada Menteri Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Datuk Abdul Rahman Dahlan.

Menerusi komen terbaharu dalam akaun Twitter miliknya, beliau mengesahkan tiada “bau busuk air kencing” dikesan dalam timbunan sampah-sarap selepas berakhir perhimpunan yang dikenali ‘Baju Merah’ pada Rabu itu.


“Ya, memang ada juga sampah. Tetapi tidak seperti demonstrasi haram Bersih 4.0, kali ini bau busuk air kencing langsung tidak dikesan,” kicau beliau secara ringkas menerusi laman mikro sosial itu pada pagi tadi.

Namun Abdul Rahman berkata, bil pembersihan seperti biasa akan dihantar kepada pihak penganjur mana-mana perhimpunan awam termasuk “Himpunan Rakyat Bersatu” anjuran Pertubuhan Seni Silat Kebangsaan (Pesaka).

“Saya baharu sahaja bercakap dengan pihak Alam Flora untuk memberikan saya berapakah kos pembersihan. Mereka sedang memuktamadkan jumlahnya.


Sebentar tadi beliau jugak telah memaklumkan bahawa kos yang perlu dibayar oleh pihak penganjur Merah adalah sebanyak RM38 ribu. Bil itu akan dihantar kepada penganjur ‘Baju Merah’,” katanya.

No comments:

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive