Rapid

Monday, November 14

SUSPEK GANGGUAN SEKSUAL BERJAYA DIBERKAS.... @MyRapidKL @PDRMsia


Pasukan Unit Tindakan Khas (SAT), Polis Bantuan Prasarana telah berjaya menahan suspek yang disyaki telibat dalam jenayah gangguan seksual seperti yang telah diviralkan menerusi media sosial sebelum ini. Suspek telah ditahan pada 13 November 2016.

Suspek yang berusia lingkungan 44 tahun telah ditahan pada jam 11.15pagi hari ini oleh anggota Polis Bantuan Prasarana sewaktu berada di dalam bas Rapid KL Laluan 770 dari Subang Mewah menuju ke Pasar Seni.

Suspek kemudianya dibawa ke pejabat SAT untuk proses dokumentasi dan seterusnya diserahkan kepada pihak polis di Ibu Pejabat Polis Daerah Dang Wangi.

Ketua Jabatan Komunikasi Kumpulan dan Pemasaran Strategik Prasarana, En Lim Jin Aun berkata, mangsa juga telah dimaklumkan mengenai penahanan suspek.Tangkapan ini dibuat susulan laporan yang dibuat oleh pengadu pada 8 November 2016 yang mendakwa telah diganggu seorang lelaki di dalam LRT dan isu ini telah mendapat liputan luas di dalam media sosial.

"Kami ingin mengucapkan terima kasih kepada semua pihak yang telah memberikan maklumat sehingga tertangkapnya suspek.Rapid KL selalu operator kepada perkhidmatan LRT, Monorel, BRT dan bas di Lembah Klang komited menjamin keselamatan dan keselesaan penumpang", tambah Lim lagi.

Sekiranya penumpang terlihat atau menjadi mangsa jenayah sila laporkan dengan kadar segera kepada anggota Polis Bantuan kami yang bertugas di stesen. Kerjasama dari pengguna amat kami hargai bagi membanteras jenayah di Kuala Lumpur khususnya dalam pengangkutan awam.

1 comment:

Cik Minah said...

Suspek ni mesti orang PAS.
Kalau tak pun geng Flying kick!!!.....HEHEHE

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive