RAPID

Friday, July 8

ADUN DAP BAKAL DIPENJARA.......?


Sikap "cakap tak serupa bikin ADUN DAP" yang kurang kasih sayang ini terserlah. Bila DAP hulur bantuan depa kata bantuan tapi bila BN bagi depa habaq rasuah atau dedak. Kalau nak terkenal pun janganlah perli orang lain. 

Sama jugak macam Lim Gone End. Beli rumah harga murah dari harga pasaran itu atas dasar kawan nak bagi potongan harga. Padahal ada udang sebalik batu. Elok jugak kena tangkap oleh SPRM. 

Mengikut akaun Facebook yang bernama Nga KorMing, satu status yang dimuat naik pada 5.15 petang 6 Julai, yang bertajuk "Hanya di Malaysia di bawah Umno, Selamat Hari Raya", satu karikatur menunjukkan dua budak sedang meminta derma daripada seorang individu.

Dalam perbualan dialog yang ditulis dalam karikatur diatas, seorang budak telah bercakap "Tahun ni kami tak mintak duit raya.. kami mintak derma.." manakala seorang lagi menjawab "Tak dapat derma, dedak pun ok..." dan karikatur itu diakhiri dengan ucapan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin".

Kor Ming sebagai seorang wakil rakyat sepatutnya lebih sensitif dan tidak mengaitkan sambutan Aidilfitri ini dengan sebarang unsur-unsur politik. Ianya umpama menghina perayaan yan disambut oleh umat Islam di Malaysia. 

Pemberian duit raya adalah satu amalan yang mulia kerana memberikan sedekah dan perkara itu telah dipolitikkan oleh Nga.

3 comments:

Anonymous said...

Nga kor meng cinabukit kapir laknatullah yang anti Islam dan anti Melayu.
Tapi masih ada anjing2 dalam pkr dan pan yang diperbodohkan menjadi anjing kepada cinapek kapir harbi yang anti Melayu dan anti Islam.

Anonymous said...

bila kita usik amalan sampul merah mereka nti agak2 kena tindakan x

Anonymous said...

Ngar kor meng patut di buang negara..
Lucutkan kerakyatan..
Ahli dap lain benci islam tapi tak la sampai nk provoke dan menghasut dan meracun otak org ramai utk memberontak secra terbuka..
Kira dr seorg biasa mungkin rendah jumlah impaknya.. tetapi jika kata2 ini dtg dr seorang "pemimpin" yg ramai pengikut.. pastinya akan menjadi huru hara.. dan inilah yg dia mahukan.. malaysia memberontak..

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive