Rapid

Tuesday, June 24

"SATIRA POLITIK" @KhairyKJ STYLE..........


Politik Malaysia dah mengalami satu Fenomena baru dengan riaksi yang tak diduga oleh Menteri Belia Dan Sukan Khairy Jamaluddin. Ahli Parlimen Rembau, Ketua Pemuda UMNO Malaysia.

Jika dahulu gambar sebegini tidak disukai oleh Ahli Politik kerana ianya bersikap mencemuh, Tapi zaman dah berubah sama jugak macam pantai sekali ombak melanda pantai kuak turut berubah. 

Tapi perubahan itu disukai atau tidak oleh Rakyat. 

Golongan Muda sekarang nampaknya suka apa yang di buat oleh KJ. Sebab tue dapat 2k lebih retweet. 

Pasukan Brazil yang terdiri dari Khairy dan juga Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak, mantan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad, Menteri Pertahanan Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein, Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim, dan Pengarah Strategi Parti Keadilan Rakyat Rafizi Ramli.

Ia turut menampilkan dua pemain negara iaitu penjaga gol negara, Khairul Fahmi Che Mat dan Pemain Johor Darul Takzim FC Safiq Rahim.

Raja Bomoh Ibrahim Mat Zain dan pelakon Mr. Bean Rowan Atkinson turut dimuatkan dalam gambar berkenaan.

Ramai memuji sikap ‘sempoi’ Khairy yang memuat naik gambar berkenaan.
“Lawak paling kelakar sejak bermulanya Piala Dunia,” tulis Andrew Kish.
Namun ada juga yang kurang senang dengan tindakan Khairy.
“Tidak wajar. Sebagai menteri dalam kerajaan, kenalah mempromosikan budaya menghormati pemimpin negara,” tulis Mohd Yunus Sharum.
Penampilan Tun Mahathir mendapat reaksi positif.
“Tun M Nampak gagah,” tulis Siti Ct. 
Tambah Pami Nasir, “Dr Mahathir ada yang paling ‘best’.”
Ada yang bertanya tentang kelibat seorang lagi mantan Perdana Menteri Tun Abdullah Ahmad Badawi sambut menulis mungkin beliau menjadi jurulatih pasukan, kata Rahim Alie.

1 comment:

MNH said...

macam tak baik saja. haha

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive