Tuesday, June 14

Adun Komtar NG WEI AIK,Buta Naya Kat Drebar TekSi Komtar!Selepas bergelar raja tong Gas NG cari pasal pulak dengan Drebar Teksi di Komtar pulak,majoriti pemandu teksi dekat pulau pinang kita semua tahu adalah MeLAYU adakah ini satu taktik menghalau pemandu teksi dan diganti dengan PRebet Sapu.untuk makluman Prebet sapu ini modus operandi mereka adalah sama dengan teksi akan tetapi tidak mempunyai lesen dan tidak membayar cukai kepada kerajaan.Tambang lebih murah dan selalunya Prebet sapu ini akan dihalau oleh pemandu teksi yang mempunyai lesen berdaftar.Adakah Prebet sapu ini telah deal mera deal dengan Ng Wei Aik.


Ini pulak jawapan angkuh oleh pemimpin chauvinis DAP ini kepada persatuan pemandu teksiJika benar dakwaan mereka mendapat kelulusan, pihak MPPP sendiri akan datang dan membuat petak tempat letak teksi dan bukannya ahli persatuan yang buat sendiri. Saya tidak dapat menerima surat yang mereka berikan berikutan ia dikeluarkan pada tahun 2008 iaitu tiga tahun lalu dan ketika itu juga bukan Pakatan Rakyat (PR) yang memerintah Pulau Pinang,” katanya.

Ada cerita macam tue pulak dulu lain sekarang lain,ala benda nie kira kaduk naik junjung la tue nak tunjuk berkuasa padahal ramai yang dok perhati.

Selain itu , Persatuan Pemandu teksi Komtar  ini juga mempersoalkan tindakan tidak adil oleh kerajaan DAP ini yang hanya memilih petak mereka sahaja walhal  ada 4 lagi persatuan teksi di kawasan Komtar . Mungkin persatuan lain itu terdiri daripada tauke Cina dan inilah sebenarnya sikap double standard kerajaan DAP dalam mengambil tindakan  .

Lepas nie pakat lagi sokong DAP lahanat nie,kadang-kadang orang kita nie suka dengaq DAP dok janji nak bagi macam-macam tapi cakap macam lancau aja,apa pun tarak,Lepas nie pakat-pakat sedaq la.Teringat la pulak BN memerintah benda macam nie tak pernah jadi pun.sama-sama kita pikiq lepas makan nasi kandaq jangan dok lena pulak.

No comments:

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive