Monday, December 9

"NENEK TUA RASIS" GELARAN TERBARU KETUA PEMBANGKANG @BarisanNasional PENANG... @DzainalAbidin


Guan Eng dan barisan Adun Pakatan Dap menggelabah dan panas hati bila diasak utk beri penjelasan Pulau Jerejak yg cuba diubah nama dgn Pulau Mazu. Pembinaan struktur juga dilakukan tanpa terkawal.

Cuma mahukan penjelasan bukannya menuduh. Orang buat salah saja cepat melenting kan?

Apabila Dato Jahara mahu kerajaan negeri menjelaskan mengenai nama Pulau Mazu yang didakwa sebagai nama baharu bagi Pulau Jerejak.

“Adanya satu pulau di sini diberi nama baru Mazu Island. Mazu Island ini adalah Pulau Jerejak yang mana telah diberi nama baru oleh seorang pengusaha yang mempromosikannya dalam bentuk pelancongan.“Sebuah tokong besar juga dibina tanpa kebenaran. Siapa yang meluluskan semua ini,” katanya sambil menunjukkan gambar pengusaha itu bersama Ketua Menteri Lim Guan Eng.

Tindakan Jahara menunjukkan gambar itu menimbulkan rasa tidak puas hati R.S.N Rayer (DAP-Seri Delima), Phee (DAP-Sungai Puyu) dan Soon Lip Chee (DAP-Jawi) yang bangkit mempertikaikan tindakan itu.

“Itu sudah melampau…tindakan ini menuduh seolah-olah kerajaan negeri beri kelulusan semata-mata orang itu mengenali ketua menteri. Mana ada bukti ketua menteri beri kelulusan,” kata Rayer.

Jahara kemudiannya berkata beliau hanya mahu penjelasan kerajaan negeri berhubung kewujudan nama Pulau Mazu itu.

Bagaimanapun, Jahara terus-terusan diasak wakil rakyat berkenaan yang mahu beliau menjelaskan tindakannya itu.

Tindakan wakil rakyat yang tidak memberi peluang kepada Jahara untuk berbahas telah menyebabkan kesemua sepuluh wakil rakyat BN meninggalkan sidang DUN sebagai tanda protes

3 comments:

Anonymous said...

'racist grandmother' maksudnya nenek rasis bukan nenek TUA rasis..lain kali terjemahan msti betul. umur 40an boleh dipanggil nenek jika dah ada cucu...i

Anwar Abdullah said...

Racist grandmother maknanya nenek rasis atau mak tok rasis bukan nenek TUA rasis. Umor 40han pun boleh jadi nenek jika dah ada cucu.

Anonymous said...

mari la bangsa melayu ku bersatu..halau ini cina balik melaka segera. ..habis rosak..musnah ...hancur pulau mutiara di ganyang puak dap ni..sedarlah bangsaku..sedarlah..kpd dato jahara teruskan bersuara...jgn takut ckitpun..kami bersama kamu...

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive