Monday, December 9

VIDEO : SINGAPURA KECOH RUSUHAN HANYA KERANA BAS....


Amat jarang kedengaran rusuhan berlaku di Singapura. Apa yang berlaku malam semalam 08/12/2013 mungkin telah lama terpendam sebagai bom jangka. Video di atas mengambarkan kejadian awal yang dipercayai berlaku apabila sebuah bas telah melanggar seorang lelaki India sehingga menyebabkan penduduk di Little India bangun merusuh dengan merosakkan bas berkenaan.

Video 'close-up' berkenaan dirakam oleh Berlinda dan pertama kali disiarkan oleh sebuah laman Facebook, theonlinecitizen, di sini. Berikut adalah gambar-gambar rusuhan yang diambil di laman sosial.

2 comments:

spa said...

jangan laa berlaku di Malaysia mcm ni.. amin

Anonymous said...

Ada yang sokong, anjur dan sponsor supaya berlaku di Malaysia. Mereka yang hanya boleh hidup bila ada perpecahan. Mereka yang mimpikan sebuah Malaysia yang hancur dalam sengketa. Mereka yang tidak ada sedikit pun rasa cintakan negara. Golongan ini dipanggil durjana dan petualang negara.

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive