Friday, March 23

KAK IJAT TOKSAH BUAT RAPLAH JINGGA?

Isu yang membabitkan wanita UMNO nie hebat diperkatakan ketika ini.Mana tidaknya ianya telah dilambung oleh Puak anak haram pakatan babi rakyat.nak salahkan sapa?salahkan depa puak anak haram mak lampir and the gang?itu kerja depa nak cari salah UMNO,yang MKP nak tekankan disini adalah sikap kita terlalu sangat membela dan taksub kepada pemimpin sehingga isu ini menjadi satu tsunami kepada Wanita UMNO.Pihak pakatan anak haram nie suka bila kita mula menjawab dan itu kelemahan kita.mulalah depa nie lambung bermacam-macam tomahan.sehinggakan pada suatu masa kita mati akal dengan permainan Cywar pihak pembangkang nie.

Depa tak ambil peduli apa yang kita dok canang dalam kes video anwar Kenapa?pakatan anak haram nie tak mahu masuk dalam cywar kita sebab tak mahu terperangkap didalam permainan cywar BN.sama-sama kita bertelaah dalam situasi memasuki ambang Piliharaya yang sangat genting dalam sejarah malaysia PRU 13.Bersatulah demi menempuh PRU 13 nie.

Ketua Wanita Umno, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil berkata hubungan beliau dengan Naib Ketua sayap itu, Datuk Kamilia Ibrahim tidak ubah seperti adik dan kakak.

Justeru tidak timbul soal kecil hati berhubung gesaan Kamilia supaya beliau meletakkan jawatan sebagai ketua pergerakan tersebut ekoran kontroversi yang membelit dirinya sebelum ini.

Malah katanya, beliau dan Kamilia selain mempunyai hubungan akrab, mereka juga mempunyai peranan besar dan harus berganding tenaga bagi memastikan kemenangan Umno-Barisan Nasional dalam pilihan raya umum ke-13 tidak lama lagi.

"Saya hendak jelaskan di sini, Datuk Kamilia dengan saya sudah lama, Datuk Kamilia bukan sahaja sebagai naib saya.

"Alhamdulillah hubungan saya dengan Datuk Kamilia baik. Saya kenal Datuk Kamilia sebagai kakak saya. Kami mesti menjadi payung kepada semua.Shahrizat berkata, beliau menerima apa yang berlaku sebagai cabaran dalam karier politiknya.

"Saya bukan orang yang mudah kecil hati, saya sebagai ketua perlu terima semua cabaran, jadi saya tidak pernah berkecil hati,"Kamilia sebelum ini menggesa agar Shahrizat meletakkan jawatan sebagai Ketua Wanita Umno bagi mengekalkan kredibiliti parti, sayap, Barisan Nasional (BN) dan kerajaan.

Bagaimanapun, Presiden Umno, Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak hari ini memberitahu bahawa Shahrizat kekal memegang jawatan sebagai ketua sayap bagi pergerakan itu kerana Shahrizat belum dibuktikan bersalah dari segi undang-undang berhubung isu Perbadanan Fidlot Kebangsaan (NFCorp) yang melibatkan keluarganya.

MKP Ayat Sempoi ; itu pandangan serta luahan rasa hati,sapa nak terasa hati lantak lah,yang penting BN mendapat majoriti 2/3 dalam PRU 13.MKP bermula menceburkan diri dlm UMNO menjadi pencacai pasang bendera tepi jalan.

- Posted using BlogPress from my iPad

No comments:

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive