exponegaraku

Monday, May 19

DAP #BattleOfTelukIntan Berpecah #Bergaduh.


Bekas Calon DAP, Hew Kuan Yau,Buat U-Turn Dan Sokong Calon BEBAS Percakaran dalam kem DAP untuk PRK Parlimen Teluk Intan, sudah mula dikesan.

Pencalonan cewek Ipoh mali di Teluk Intan, ternyata tidak menyenangkan Hew Kuan Yau yang sebelum ini diuar-uarkan sebagai calon paling sesuai untuk Teluk Intan.

Dilaporkan Hew Kuan Yau telah menggunakan nama penduduk setempat untuk memberikan sokongan kepada balu SEAH LEONG PENG yangakan bertanding sebagai CALON BEBAS.

Hew Kuan Yau yang terkenal dengan nama
gelaran Superman dilaporkan tidak berpuas hati dan berang dengan keputusan kepimpinan DAP memberikan kelebihan kepada Dyana Sofya bertanding di kerusi selamat DAP itu kerana Hew Kuan Yau dari awal lagi telah berkempen di Teluk Intan.

Lebih membuatkannya berang ialah apabila kepimpinan DAP Pusat memberikan alasan, Hew Kuan Yau tidak sesuai diletakkan di Teluk Intan kerana kebiadapannya selain kata-kata kasar yang sering dituturkannya dalam setiap ceramah tanpa isi-isi yang menunjukkan dia seorang profesional dan intelektual.

Hakikatnya, Hew Kuan Yau tidak dicalonkankerana tentangan dan ancaman daripada kemNga Kor Ming yang bermusuh secara peribadidengan Hew Kuan Yau. Hew Kuan Yau turut tidak disenangi oleh kem Kulasegeran, satu lagi fraksi dalam DAP Perak memandangkan Hew Kuan Yau adalah penyokong kuat Lim Guan Eng.

Balu SEAH LEONG PENG dilaporkan berhasratuntuk bertanding atas tiket BEBAS walaupun mendiang suaminya adalah Ahli Parlimen Teluk Intan dari DAP.

Kekecewaannya terhadap Nga Kor
Ming yang didakwa sebagai penyebab kematian suaminya, membuatkan wanita itu berpaling kesetiaan daripada DAP.

4 comments:

anti kominis dan DAPpigs said...

Wayang Opera Cina saja tu....tok sah percaya....

Anonymous said...

caya tak, sampai hari undi nanti semua sokong sofea,..sebab dia ada tarikan istemewa..mat sabu and geng dah tentu pandang sofea, boss pkr pun dah tentu sama, boss PAS...masih ada kosong maa...boleh isi quota...tapi sofea tetap sofea, dia setia pada bangsanya...politik setakat cari makan, kalau ikutkan mana lah ada orang muda tak berpengelaman nak jadi wakil rakyat,.. tentu menangis, terkencing terberak bila kena belasah maki hamun orang ramai, takkan orang macam wan azizah lembik dengan kipas jepun dia nak di lantik jadi MP..di parlimen nanti menangis digasak MP yang liar buas memandang wajah comel sofea..pikior pikior lah.

Anonymous said...

Kerja bulih buek ko. Setakat meyongeh jo buek apo.

Anonymous said...

Anwar berahim ngan matburit@sabu mesti geram ni ketat lagi Doooo.

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive