Rapid

Tuesday, May 27

TERKINI : ADUN #CELAKADAP RSN RAYER DITAHAN POLIS.........?


MKP kini berada di perkarangan IPD Timur Laut setelah mendapat maklumat ADUN CELAKA DAP sebentar tadi telah ditahan oleh POLIS berikutan laporan Polis yang telah dibuat oleh PEMUDA UMNO seluruh Negara kerana kelancangan mulutnya menggelar Ahli UMNO CELAKA.

Beberapa Badan Bukan Kerajaan (NGO) dan Pemuda UMNO di Pulau Pinang hari ini membuat laporan polis terhadap Anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) Seri Delima R.S.N Rayer kerana mengeluarkan kenyataan berbaur hasutan dalam beberapa ceramah kempen pilihan raya kecil Parlimen Bukit Gelugor, baru-baru ini.

Laporan itu dibuat di Ibu Pejabat Polis Daerah Seberang Perai Selatan (SPS).

Antara yang membuat laporan polis itu ialah Pemuda UMNO Bahagian Nibong Tebal, Pemuda UMNO Bahagian Bukit Mertajam, Pemuda UMNO Bahagian Tasek Gelugor, Pemuda UMNO Balik Pulau, Gabungan NGO Islam Pulau Pinang, Gerakan Belia 4B Balik Pulau dan Nibong Tebal, Majlis Belia Barat Daya, Gabungan Pelajar Melayu Semenanjung Barat Daya dan Pekida Barat Daya.

Ketua Pemuda Nibong Tebal Norheisham Ismail berkata pihaknya mahu polis mengggunakan Akta Hasutan 1948 bagi menyiasat Rayer yang dalam ceramahnya semasa berkempen untuk calon DAP Ramkarpal Singh Deo berulang kali menghasut rakyat dengan menyebut ‘UMNO Celaka’.

“Ungkapan biadab dan kurang ajar Rayer itu menyebabkan 3 juta anggota UMNO di seluruh negara marah,” katanya selepas membuat laporan
polis itu.

Ketua Pemuda UMNO Bahagian Balik Pulau Hisham Abdul Hamid berkata pihaknya  mahu polis mengambil tindakan tegas terhadap Adun berkenaan kerana kenyataannya itu boleh menggugat keamanan dan keselamatan negara serta dengan sengaja membuat provokasi.

“Kami desak Rayer menarik balik kenyataannya dan memohon maaf…jika beliau gagal berbuat demikian, Pemuda UMNO sedia menghadapi apa sahaja untuk parti keramat milik orang Melayu ini,” katanya.

7 comments:

Anonymous said...

Nanti ada melayu dunggu kata kerajaan zalim polis tak adil ,elok la suka jilat pungkok orang DAP

Anonymous said...

KDN wajar ambil tindakan terhadap si Rayen Celaka ni. Kerana dia sengaja nak mencetusnya pergaduhan kaum. Sumbat dia dalam penjara sebelum orang2 Melayu bertindak. Nenek moyang kita telah menjaga Tanah Melayu dari serangan luar seperti Siam dan Majapahit. Tengku Kudin sanggup mati kebuluran demi mempertahankan Kedah dari serangan Siam. Bangunlah anak-anak Melayu, jaga bumi warisan nenek moyang kita. Jangan dibiarkan terlepas ketangan kaum pendatang.

Anonymous said...

PAS Parti Ass Smackdown HaramJaddah.. PKR Parti Kemut Keliling

DAP Digging Ass Pigs

Memang Boleh Kawan..LIWAT ajer Kerja

Anonymous said...

sekarang polis dah tahan si celaka tu..kita tunggu dan lihat samada kertas siasatan akan diperkenankan olih Peguam Negara untuk mendakwanya. Kalau la terlepas juga bermakna yg celaka dalam kes ni bukan Riyen celaka tetapi Peguam Negara yg sebenarnya celaka..takde telor...

Datokamal Shah said...

Peguam negara akan keluar statrment "no case"...selagi gani patail menjadi peguam negara selagi itu lah kes2 mcm ni tak ada tindakan...

Anonymous said...

Pi tangkap ramai yang kat Melaka tu dulu.

Ari-ari, suka-suka mengata "Celaka".

Ali Rustam dah biasa guna ni.

Anonymous said...

Now..his new name is "RAYER CELAKA"...clap clap clap..

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive