Rapid

Sunday, May 18

Dyana Sofia DAH JADI SELEBRITI POLITIK..........? #BattleOfTelukIntan @mpkotabelud


Tidak salah jika jika mana-mana Parti mahu membuat perubahan untuk Parti mereka. Tapi MKP agak pelik dengan daya tarikan serta perhatian yang diberikan oleh seteru didalam pertanding kali ini. Umpama menepuk air didalam talam. Akhirnya terpercik pada muka sendiri. 

Isu perkauman pulak menjadi perdebatan dilaman mikro twitter. Jika ini diperbesarkan tidak mustahil akan berlaku benda yang kurang menyenangkan kelak. Bagi MKP, Politik merupakan satu cara untuk manusia mengkordinasi tindakan seseorang untuk kebaikan bersama (atau kebaikan individu). 

Apa yang membezakan politik dengan etika dan sosial ialah didalam politik terdapat banyak persoalan berdebat ( debated questions ). Kebanyakan ahli teori berpendapat untuk menjadi politik, sesuatu proses itu perlu menggunakan sedikit kekerasan kerana politik mempunyai hubungan rapat dengan konflik.

Memenangi suatu konflik politik bermaksud merampas kuasa dari satu kumpulan atau entiti dan memberikannya kepada kumpulan lain. Ramai akan bersetuju konflik politik boleh dengan mudahnya tumbang menjadi "zero-sum game", dimana tiada yang dipelajari atau diselesaikan, melain menentukan "siapa menang, siapa tewas"


MKP tinggalkan persoalan yang dikemukakan oleh Dato' Abdul Rahman Dahlan Ahli Parlimen Kota Belud buat semua pembaca menilai. Terserah pada semua meluahkan pendapat di ruang komen.

Nama Dyana Sofya Mohd Daud tiba-tiba menjadi sebutan ramai terutama di kalangan peminat-peminat politik tanah air.  Dia kini bagai selebriti terkenal.

Kalau tidak dinamakan sebagai calon Parlimen pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Teluk Intan, tidak ada siapa pun akan peduli tentang gadis Melayu yang merupakan ahli DAP sejak tahun 2008.

Namun sebaik sahaja namanya disebut sebagai calon di Teluk Intan, pelbagai berita tentang dirinya ikut tersebar di media siber. Tiada yang baik tentang gadis berusia 27 tahun ini disiarkan oleh blog anti pembangkang termasuklah memaparkan dirinya memakai pakaian mandi.

Tidak cukup lagi, Dyana Sofya turut dikaitkan dengan aurat yang tidak memakai tudung sedangkan dia adalah gadis Islam yang akan dibantu kempennya wanita muslimah Pas selaku komponen pakatan pembangkang. Malah dia turut dilabelkan sebagai pengkhianat bangsa Melayu.

Terbaharu, Dyana Sofya didakwa tinggal serumah dengan teman lelakinya atau dalam bahasa mudah bersekedudukan dengan lelaki bernama Fairuz Azhan Amiruddin di Taman Malawati. Menariknya, turut tinggal di rumah tersebut ialah abang kandung Dyana Sofya, Dyrul Sharytz yang bertanggungjawab membayar sewa bulanan.

MKP Ayat Sempoi : Gambar diatas tue ketika di Pulau Pangkor..... Pada Dyana " I Know what u did Last Holiday at Pangkor".

2 comments:

Anonymous said...

Kata "Malaysian Malaysia" pasal apa sekarang Melayu pula, dasar putar belit dan rasis.......

Anonymous said...

SENARAI PEGAWAI SURUHANJAYA TINGGI PADA 14.01.2014

Ketua Perwakilan
TYT Dato' Ahmad Rasidi Hazizi
Pesuruhjaya Tinggi Malaysia Ke United Kingdom


Timbalan Ketua Perwakilan

En. Zakaria Nasir
Timbalan Pesuruhjaya Tinggi & Ketua Canseri


Hal Ehwal Politik dan Keselamatan

1 En. Ahmad Hamizan Mohd Yusof
Menteri Penasihat (Politik)

2 En. Lum Wan Liang
Setiausaha Pertama (Hal Ehwal Pelbagai Hala dan Diplomasi Awam)

3 En. Radzween Abdul Razak
Setiausaha Pertama (Politik)

4 Pn. Nur Herzazzilla Ghazali
Setiausaha Kedua (Hal Ehwal Dua Hala)


Hal Ehwal Ekonomi

5 En. Khairul Nizam Moonier
Penasihat (Perdagangan) - MATRADE

6 Pn. Najihah Binti Abbas
Penasihat (Pelaburan) - MIDA

7 Pn. Emeliana Zainol
Setiausaha Kedua (Perdagangan)

8 En. Dyrul Shahrytz Mohd Daud
Setiausaha Kedua (Pelaburan)

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive