Sunday, March 16

VIDEO ADUN PKR HINA MANGSA #MH370 DEMI #WAWI4KAJANG


Hari ini, genap lapan hari kehilangan pesawat Sistem Penerbangan Malaysia (MAS) MH370 yang dalam perjalanan dari Kuala Lumpur ke Beijing membawa 239 penumpang dan anak kapal.

MKP secara peribadi mengucapkan banyak bersabar kepada semua keluarga penumpang dan anak kapal serta berdoa mengharapkan yang terbaik kepada mereka terbabit.Di pihak kerajaan, semua yang terbabit dalam operasi mencari dan menyelamat, sedang berusaha sebaik mungkin bagi mencari pesawat malang berkenaan dengan segala keperluan serta aset ditumpukan ke arah usaha terbabit.


DUN Kajang ibarat pesta dengan semua pemimpin pakatan bersilih ganti berada di sana, siang dan malam dalam memastikan kemenangan Anwar.  Malah ada antara mereka dengan bongkaknya, meletakkan majoriti 10,000 undi pada PRK Kajang.

Pelbagai spekulasi, telahan dan andaian dibuat mengenai “Langkah Kajang” dan dalam tempoh berkempen, menyaksikan pelbagai episod “politik” bermula dengan kata sepakat yang dicapai antara kerajaan Selangor PKR pimpinan Tan Sri Khalid Ibrahim dengan kerajaan pusat mengenai penstrukturan bekalan air negeri itu.

Selepas puas Khalid dihentam pimpinan tertinggi PKR terhadap langkahnya menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) dengan kerajaan pusat, bakal calon PKR PRK Kajang Anwar Ibrahim pula kemudian didapati bersalah oleh Mahkamah Rayuan Jumaat lalu, atas kes liwat 2 dan dijatuhkan hukuman penjara lima tahun.

Malam tadi, ceramah kempen anjuran PKR di kawasan Kajang Prima terpaksa dibatalkan disebabkan tidak sampai 30 orang yang hadir.

Daripada lima nama besar yang sepatutnya hadir termasuklah Azmin Ali dan penyanyi Dayangku Intan, hanya penasihat DAP, Lim Kit Siang sahaja yang beada di atas pentas.

Amat menyedihkan, Kit Siang terpaksa meneruskan acara dengan menyampaikan ucapan di hadapan kira-kira 10 orang di hadapannya manakala selebihnya duduk di luar kawasan ceramah.

Ada yang berkata, orang ramai tidak berminat untuk mendengar kempen yang sama berulang kali setiap hari lebih-lebih lagi bila kempen ceramah diadakan pada jarak berdekatan.

Contohnya, jika tiga ceramah diadakan serentak pada waktu yang sama di lokasi yang cuma jaraknya tidak sampai satu kilometer, yang mana satu sebenarnya hendak dituju?

Apa lagi jika penceramahnya terdiri daripada orang sama yang datang berucap pendek bagi memenuhi jemputan di lokasi lain.

Wan Azizah dilihat hanya berucap tidak sampai lima minit dan terus meninggalkan majlis untuk segera ke tempat lain yang turut mengadakan ceramah.

1 comment:

Anonymous said...

hahha...ini mamat poyo giler..kenceng tak hingat..FBI tukarlah kepada Fuckatan Biro Intelligent,,,

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive