Rapid

Wednesday, October 22

DEMO PUTRAJAYA MENGGANTIKAN #LANGKAHKENGKANG


Rafizi telah menghantar surat kepada semua cabang PKR untuk untuk menggerakkan ratusan penyokong ke Istana Kehakiman di Putrajaya dengan bas minggu depan untuk menuntut kebebasan pemimpin mereka, Anwar Ibrahim.

Rafizi selaku Setiausaha Agung PKR telah mengarahkan lebih daripada 200 pemimpin cabang parti menunjukkan sokongan kepada perjuangan mereka bagi membebaskan Anwar daripada sabitan liwat.

“Di negeri-negeri di bawah pemerintahan Pakatan Rakyat, setiap cawangan perlu menghantar sekurang-kurangnya lima buah bas yang penuh dengan penyokong,” katanya dalam satu pekeliling yang dihantar kepada cabang-cabang parti.

Di negeri bukan di bawah Pakatan Rakyat, cabang dalam kawasan pilihan raya yang dipegang oleh PKR masing-masing perlu menghantar sekurang-kurangnya dua buah bas yang penuh dengan penyokong.

“Bagi cabang yang tidak mempunyai wakil PKR, mereka disarankan masing-masing menghantar sekurang-kurangnya sebuah bas yang penuh penyokong,” katanya.

Rayuan Anwar untuk mengenepikan sabitan liwatnya akan didengar pada 28 dan 29 Oktober ini.

Pada 7 Mac, Mahkamah Rayuan membatalkan keputusan Mahkamah Tinggi pada 9 Januari yang membebaskan Anwar atas tuduhan meliwat bekas pembantunya Mohd Saiful Bukhari Azlan pada 26 Jun 2008.

Rafizi juga menggesa cabang-cabang untuk berdoa mengikut kepercayaan agama masing-masing untuk membebaskan Anwar daripada sabitan liwat.

“Saya merayu kepada semua pemimpin cabang untuk menggerakkan ahli dan penyokong beramai-ramai ke Istana Kehakiman Putrajaya sebagai tanda sokongan kepada ketua kita,” katanya.

Sumber FB WakeUP Malaya.

4 comments:

Anonymous said...

Lepas si nwar tu dah masuk.....TOLONG HUMBAN PONDAN SIAL NI PULAK DALAM JAIL!!!

kay isma said...

tak baik nak jailkan pondan ni..bagi makan anjing lebih sesuai..

Anonymous said...

Bagus betuk rafizi nie. Hebat mengatur rombongan ramai untuk menghantar anwar ke penjara.

Anonymous said...

yang betulnya bas2 ni nak hantar si anu ke villa sungai buloh.

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive