exponegaraku

Thursday, October 2

KISAH SEDIH : PELAJAR MISKIN Anak Yatim JATUH DARI SYILING AKIBAT KOTAK PENSIL.....


Punca Sebenar Kematian Remaja Jatuh Dewan Di Dedah | Semalam kita didedah dengan satu berita kematian seorang remaja sekolah yang jatuh dari dewan Sekolah Syed Alwi setinggi 30 meter. 

Akibatnya, ada dikalangan pembaca yang menuduh remaja tersebut nakal dan suka ponteng kelas tanpa mengetahui status sebenar. 



Antaranya ialah dari seorang pengguna yang menggunakan nama Mawaddah Zainuddin mendakwa, remaja tersebut dan beberapa rakannya sebenarnya mahu mengambil bola takraw yang tersangkut disiling dewan.


Bagaimanapun, satu lagi komen pembaca Syazwan Aiman mengatakan remaja tersebut sebenarnya menjadi mangsa buli rakannya. Beliau dikatakan mahu mengambil bekas pensil yang diletak diatas syiling itu. Remaja tersebut juga dikatakan dari kalangan keluarga susah dan anak yatim. Menurut info, semasa jatuh, allahyarham masih lagi memegang erat bekas pensilnya itu. 


Sedih baca berita murid f3 maut jatuh siling dewan sek... kwn dri perlis msg kwn2 sorok pencil case dia. 

depa suh dia pi ambik...masa jumpa mayat dia masih pegang pencil case tu..jatuh dri 30kaki tu... melampau betul gurauan budak2 skrg... budak susah...dok dgn tok. 

mkn pun cikgu2 dok belanja. sbb tu la dia nak juga usaha ambik pencil case dia... 

kwn ckp pencil case tu dia peluk kuat...masih dlm genggaman sbb budak ni org susah...nak exam pt3 lgi dah dekat...bkn mcm anak org lain mak pak beli serba baru bila nak exam 

Pesan lah dgn anak2 kita jgn buat prank yg mengarut, terlibat dgn ragging dan melayan kehendak kawan2 atau tunjuk kelebihan yg melampau. 

Dgr crita dia ni bdk baik d sek.... Dia x pecah msk dewan tapi cikgu dr seknya ckp ada bdk lain sorok pencil boxnye & dia naik utk ambil pencil box tu. 

Dikatakan masa jatuh d tgn masih terpegang pencil box Smoga cikgu nya tak dipersalahkan CUAI mnjaga pelajar.. Dewan tu mmg ditutup smentara drpd kegunaan utk dijadikan surau sementara... tu sbb ada sejadah apa smua...  Al Fatihah..... 

As salam tuan/puan. 
Makluman awal SDR pelajar sekolah menengah keb syed alwi kangar perlis. 
Repot maklumt pertama:kangar rpt 6413/14 (ccc perlis) 

Si mati: nama muhammad hakimi bin zulkifli kp:990603-02-XXXX

 Ringkasan kes:

mangsa pelajar tingkatan 3 smk syed alwi 
mangsa tiada masalah disiplin di sekolah 
mangsa dipercayai hadir ke sekolah dan kemudian MIA sehingga waktu rehat 
berpakaian sukan sekolah sms kejadian 
dipercayai mangsa memanjat dewan sekolah dan kemudian terjatuh akibat drpd siling yg pecah mangsa merupakan anak yatim 

Apapun, marilah kita semua sama-sama menghadiahkan surah Al Fatihah buat allahyarham Muhammad Hakimi bin Zulkifli semoga beliau ditempatkan diklangan muslimin yang beriman dan beramal soleh....

2 comments:

CEO Siber said...

(( Rahsia Dibuka )) - UMNO Mahu Jatuhkan Azmin SEKALI Lagi!!

Walaupun akhbar Utusan Malaysia meletakkan gambar lucah Azmin bersaiz A4 di muka depannya, ia tidak pun releven oleh rakyat selangor, malah seluruh rakyat Malaysia sekalipun sgt yakin dgn kreadibiliti Azmin sbg MB Selangor yg baru...

Bukan itu saja, penyokong BN bertubi2 mahukan Azmin menjadi MB baru dgn 'menjilat' kembali khalid bg menidakkan Wan Azizah sbg MB yg baru...

Wan Azizah yg tidak dpt bertanding pada pru yg lepas hanyalah orang tengah Anwar utk menguatkan lg PKR di Selangor. Memadai hanya berada di dun... dan Nurul Izzah di parlimen...


UMNO nak buat apa skrg?
Adakah UMNO mahu meletakkan Video Lucah 3G Azmin di Muka Depan Akhbar pujaannya?... Cubalah...

Yg pasti semakin ramai penyokong BN yg sukakan Azmin selepas ini...

Sayang selangor.. sayang PKR...

TAHNIAH ANWAR... TAHNIAH WAN AZIZAH... :-D


Sumber berita

>>>> Klik Di Sini

Anonymous said...

Kesian Macai PR SYOK SENDIRI..

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive