Rapid

Thursday, June 27

BARISAN NASIONAL BAKAL KECUNDANG JIKA AZHAR IDRUS CALON PAS DI KUALA BESUT.......


Kenapa korang tak pecaya yang jadi ADUN kelak adalah Ustad Munafik Azhar Idrus.....? Maklumat yang pasti dan Sahih MKP dapat datangnya dari dalaman PAS Terangganu sendiri untuk menawan Terangganu. PAS umpama mati hidup semula kerana ISU STOPA SPENDA tempohari. Jika tidak kerana isu tersebut sudah pasti Terangganu sudah ditawan PAS.

Pada UMNO Terangganu hampa jangan dok Ranggi sangat!!!! Kalau setakat menang 2ribu lebih sahaja masih belum cukup kuat lagi. MB Ganu jangan dok perlekehkan rakyat Ganu. Ucapan Ahmad Said tempohhari amat menyakitkan hati. MKP pasti isu ini bakal ditimbulkan lagi. 

Kenapa MKP letak gambar kurang sopan diatas!!!! Ini kerana Ustad Azhar nie suka anak dara lawa-lawa der....... Mana tahu ini bakal no-4. Berikut adalah ulasan mamat Penyu dari Ganu....

Sekadar berbincang secara umum jer ... dibawah adalah keputusan peratusan undi yang dimenangi oleh BN dan Pas untuk 3 PRU - 

Jelas kerusi Kuala Besut merupakan kubu Umno dengan agihan undi yang agak konsisten untuk 3 penggal berturut-turut.

Harus diingat itu adalah keputusan PRU, apakah trend bakal berubah jika diadakan Pilihanraya Kecil bilamana seluruh kekuatan jentera parti ditumpukan kepada Kuala Besut ? 

Antara point2 kali ini - 

1 - Offhand, saya lihat kelebihan 16% yang dimenangi Umno baru ini tidak menjamin kemenangan bila diadakan Prk. Pas hanya perlukan tambahan 8% + 1undi untuk memenangi majoriti mudah.

2 - Pertembungan dilihat lebih kepada Umno lawan Pas bukan BN lawan Pas. Apatah lagi orang Melayu merupakan 99% dari jumlah pengundi. 

3 - Kedua Umno dan Pas akan all-out untuk menang mengambilkira kedudukan kemenangan tipis 17-15 yang dimenangi kerajaan Umno baru ini. Kemenangan Pas akan menjadikan keputusan 16-16  !

4 - Apakah kesannya kepada kedudukan kerajaan Umno jika keputusan tergantung begitu ? Wallahualam ... ini kena rujuk kepada pakar undang2. Jadi Umno terpaksa berjuang habis2an mempertahankan kemenangan tipis mereka. Umno pastinya tidak mahu berdepan apajua kemungkinan sekiranya kedudukan seri 16-16.

5 - Satu nama segera muncul bila saya mula memikirkan isu Prk ini - Bukan Mat Said atau Idris Jusoh atau Hadi Awang atau Mustafa Ali tapi .......... Ustaz Azhar ! Saya ada beritahu rakan2 sebelum ini yang bagi saya, Ustaz Azhar merupakan antara faktor utama menyebabkan Pas menang besar dikawasan kawasan Parlimen dan Dun Kuala Terengganu, Kuala Nerus dan Marang dimana Pas PR menang 13-2 ! Dan tumpuan sekarang cuma satu kawasan kecil - Kuala Besut.  

Pasti menarik kalau Ustaz Azhar jadi calon Pas !

6 - Keputusan TIDAK PUNYA KESAN kepada kedudukan BN di Kerajaan Pusat ..... hmmmmmm .....

KORANG BACA SETERUSNYA DIN TURTLE

No comments:

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive