Rapid

Friday, June 21

@Zahid_Hamidi IBARATKAN @CmLimGuanEng SEBAGAI ANJING TERSEPIT....


Pepatah Melayu lama ada mengatakan berhati-hati bila berhadapan dengan Anjing ini. Lim Guan Eng bagaikan Anjing Tersepit meminta tolong pada Tuannya akan tetapi apabila tidak lagi tersepit Tuannya pulak mahu digigitnya.


Ternyata Menteri KDN telah membaca Blog MKP  ada artikel semalam dan meluahkan ketidakpuasan hatinya terhadap Ketua Menteri Pulau Pinang menyalahkan UMNO apabila lambat membuat pembersihan pada Bangunan milik JKP Sdn Bhd. Kenapa UMNO dipersalahkan sebaliknya UMNO Pulau Pinang menyewa premis berkenaan.

Memang malang rakyat Pulau Pinang mendapat Ketua Menteri yang kurang ILMU dan tidak menyelidik terlebih dahulu sebaliknya menyalahkan UMNO. Tweet DS Zahid ini memang tepat kerana Guan Eng hanya mahu melepaskan dirinya dari dipersalahkan dan mencari KAMBING HITAM untuk dipersalahkan.

Sebelum ini DS Ahmad Zahid Hamidi meminta masyarakat tidak menyalah tafsir pertemuan tertutupnya dengan Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng. 

Katanya, perjumpaan dengan Lim yang juga adalah Setiausaha Agung DAP dibuat atas alasan kemanusiaan untuk berbincang mengenai inkues serta bantuan yang boleh diberi kepada keluarga mangsa ribut di negeri itu.
"Kami berjumpa untuk berbincang atas alasan kemanusiaan, dan kepentingan politik harus ditolak ke tepi. Saya ada membaca komen di laman sosial Twitter, Facebook dan blog, ada yang positif dan ada juga negatif," katanya 
Walaupun MKP hanya Blogger picisan namun pandangan MKP jugak dititik beratkan oleh DS Zahid Hamidi didalam laman twitternya amat bermakna buat MKP.

MKP Ayat Sempoi : Jutaan Terima Kasih DS Zahid Hamidi....


No comments:

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive