Rapid

Saturday, June 8

DAP ARAHKAN KONCONYA BUNUH BEKAS NAIB PRESIDEN DAP


Dulu MKP jugak mendapat ugutan yang sama apabila mendedahkan video anak kesayangan Anwar. Tapi ramai yang kurang yakin dengan ugutan itu. Namun hari ini terbukti bahawa DAP adalah Parti yang sanggup membuat apa saja.

Tunku Abdul Aziz Ibrahim hari ini membuat laporan polis berhubung ugutan bunuh yang diterimanya melalui panggilan telefon semalam.

Beliau yang tiba di Ibu Pejabat Polis Daerah Petaling Jaya kira-kira pukul 10 pagi ini berkata ugutan tersebut dibuat oleh seorang lelaki yang tidak dikenali pada pukul 10.10 malam tadi.

Katanya, bimbang nyawa dan keselamatan ahli keluarganya terancam beliau hadir membuat laporan polis.

"Kata-kata lelaki itu amat berani. Dia kata dia akan bunuh saya," katanya.

Beliau berkata ugutan tersebut kemungkinan berpunca daripada beberapa isu mengenai perkembangan di negara ini yang beliau komen.

"Lelaki itu mungkin mengugut saya untuk berhenti memberikan komen saya mengenai beberapa isu penting mengenai negara kita," katanya.

Timbalan Ketua Polis Daerah Petaling Jaya Supt Fadil Marsus mengesahkan ibu pejabat polis itu menerima laporan tersebut dan kes disiasat di bawah Seksyen 507 Kanun Keseksaan kerana melakukan ugutan jenayah, yang membawa hukuman denda dan penjara maksimum tujuh tahun, jika sabit kesalahan.

8 comments:

Anonymous said...

mesti pembunuhan upahan DAP komunisialan punya angkara !!! DAP sialm racist, opportunist, fuckist,babis !!!

Anonymous said...

Ini perkara yang Amat Serius....

Pastikan PERDARAHAN POLITIK tidak akan dicetuskan....

Tayang filem TANDA PUTRA lebih awal dari yang dimaklumkan pada tarikh 28 Ogos...

PAS...Apa kandungan dalam bacaan DOA semasa kalian bersembahyang ?

Anonymous said...

Allah SWT akan melindungi Tunku.Tak usah takut dengan ugutan manusia gila kerana jika Allah tidak izin pengugut boleh rancang apa saja.

Banyak-banyak berdoa dan memohon perlindungan Allah SWT.

Anonymous said...

ini semua memang cara biaDap menutup masalah.bila dibongkar mula lah gelabah nak tutup

Anonymous said...

cara biaDap menutup kesalahan dan masalah dalaman.bila dibongkar mula gelabah dan mula merancang gunakan ugutan dan cara samseng.

Anonymous said...

Tanah/negeri pun makin tergadai kepada geng-geng samseng DAP samada dari kongsi gelap atau pertubuhan pengganas Kristian Zionis diketuai CIA-MI5-Mossad-NATO!

YAB PM dan UMNO harus berhati-hati apabila berurusan dengan rejim Amerika/Barat, yang sebenarnya di bawah kuasa CIA-MI5-Mossad. Rejim US/Barat-Zionis sebenarnya adalah dalang dua muka yang amat merbahaya kepada Islam, umat Islam dan negara-negara Islam serta seluruh “Dunia Ketiga“ yang kaya dengan minyak-gas/sumber asli lain/tanah subur (untuk pertanian global GM yang diharamkan di Eropah kerana menyebabkan kanser dll).

Oleh yang demikian segala projek yang melibatkan pengambilan tanah-tanah negeri yang amat luas terutamanya di bawah rejim DAP/PKR (yang merupakan sekutu kuat penjajah Barat-Zionis), untuk projek-projek perumahan mewah, yang semakin menindas dan menghalau Bumiputera Melayu dan Bumiputera lain, serta yang Islam, terutamanya yang miskin, mesti dihalang dan diperbaiki dengan segera. Kerana ini juga merupakan strategi penjajahan Barat-Zionis yang halus, tetapi sangat merbahaya. Ini termasuklah melalui program “Rumah keduaku” yang juga dimonopoli oleh sekutu mereka yang lain dari pro Barat-Zionis iaitu Singapura/Jepun/Korea Selatan/Taiwan, dan seterusnya melalui harga rumah/flat yang terlalu tinggi disyaki dikhaskan untuk penyokong-penyokong DAP-PKR yang kaya, terutamanya yang Bukan Bumiputera!

Maka kerajaan BN/UMNO mesti membuat undang-undang baru yang lebih ketat untuk membataskan hak pembelian tanah dan rumah oleh orang asing, serta membataskan monopoli perumahan oleh golongan kaya, serta menyiasat latarbelakang syarikat tempatan dan yang asing, demi KESELAMATAN negara, contohnya projek perumahan dan komersial yang mahu dibina kawasan yang amat luas ini, di kawasan strategik berhampiran KLIA (syarikat US-barat besar seperti Horizon Group Properties Inc ini selalunya ada terlibat rejim Zionis Israel), seperti di bawah. Dan saya mengesyaki Mainstay Properties Sdn. Bhd adalah kepunyaan penyokong DAP/PKR (dan mungkin subsidiari sebuah syarikat UK, tetapi tiada maklumat dapat dikesan). Sudahlah kawasan/negeri strategik lain seperti P.Pinang di bawah DAP/PKR, juga makin habis TERGADAI kepada rakyat asing dan Bukan Bumiputera PKR/DAP, sekarang Selangor yang juga di bawah mereka, turut tergadai (disyaki Melaka dan Johor juga - untuk pelabuhan dan Teluk, terutamanya Selat Melaka yang amat penting menjadi sasaran agresif rakyat asing dan pengkhianat negara DAP/PKR ini) – UMNO/NGO-NGO Bumiputera Melayu dan Bumiputera lain, terutamanya yang Islam, jangan lagi berpeluk tubuh demi mempertahankan kedaulatan dan keselamatan negara, bangsa dan agama. Sila lihat di:

http://biz.thestar.com.my/news/story.asp?file=/2013/6/8/business/13214376&sec=business, Mainstay to invest in Sepang retail project, Saturday June 8, 2013, By EUGENE MAHALINGAM
KUALA LUMPUR: Mainstay Properties Sdn Bhd, the property arm of Mainstay Holdings Sdn Bhd, which has tied up with United States-based property developer Horizon Group Properties Inc, will be investing RM180mil to develop the first phase of The Outlet Shoppes in Sepang, Selangor.
Horizon Group chief investment officer David Nelson said the 300,000-sq-ft retail project would be funded through a combination of debt and equity.

“We've started to look at retailers and expect a good reception. We're looking at predominantly retailers from the US and Europe, and selected ones from Malaysia,” he said at a media briefing yesterday. “For the local retailers, we're targeting those from the banking and food and beverage sectors.”…adding that the retail outlet would be strategically located.

“Sepang is an attractive location. It's near the airport…..Mainstay deputy chairman Terry Teo, meanwhile, said the company had about 16.19ha of land in Sepang that it intended to develop….

MAKCIK Tempurung.

(PERHATIAN: ada PENYAMUN paling penakut disyaki dari DAP/PKR durjana yang sekarang meniru gelaran saya tetapi sebagai "Pakcik Tempurung/Temporung" untuk mengelirukan pembaca).

Anonymous said...

Dah adat resam dap..parti mafia kongsi gelap kongsi terang..sesama red bean aje ugut mengugut..inikan tunku org Melayu.. Sesama cina pasal bisnes boleh membunuh.. Punya la byk bukti depan mata..hanya pas masih sebut isle isle isle.. Penyokong membabi buta taksub..

Nak tunggu kabar gembira..nik ajis sunatkan gaung enggg..kalau takut kita suruh Dr Tun M..

Anonymous said...

Biar dia ugut. Nyawa balas nyawa. Tunku down Lim Guang Eng down. Apo yg susahnya..

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive