Rapid

Thursday, June 20

UMNO SUSAHKAN RAKYAT............ @CmLimGuanEng @Zahid_Hamidi @NajibRazak


Memang dasar burung Tiong bercakap main sedap mulut saja Ketua Menteri Pulau Pinang nie? Kalau nak cakap biarlah berdasarkan fakta yang jelas dan tidak dipolitikkan. Wahai Ketua Menteri yang bijaksana Bangunan ini bukan UMNO yang punya tapi  JKP Sdn Bhd (JKP) iaitu pemilik bangunan Menara Umno.

Bangunan itu dibina dan dimiliki oleh sebuah syarikat swasta pada tahun 1995 dan kemudian dibeli oleh Amanah Capital Berhad sebelum dijual kepada JKP pada tahun 2005.

Umno Pulau Pinang hanya menyewa pejabat di dua tingkat dalam bangunan setinggi 21 tingkat itu sejak 1995.

Adalah tidak adil untuk mana-mana pihak menuduh Umno atau pemilik bangunan itu bertanggungjawab atas kemalangan yang disebabkan bencana alam iaitu ribut dan kilat.
Ternyata Lim Guan Eng hanya menanam tebu dibibir mulut apabila perjumpaannya dengan DS Zahid Hamidi tempohari, Cakapnya berbelit-belit tapi yang pasti hari ini video dibawah menjelaskan sikap kurang ajarnya menuduh UMNO.


MKP bukannya tak mahu DS Zahid berbaik-baik dengan Ketua Menteri Pulau Pinang ini akan tetapi korang tengok sendiri apa yang telah telah dikeluarkan dari mulut Guan ENg sendiri. Kalau sampai macam nie dah kurang ajar takkan nak bagi muka lagi.....

The Star hari ini juga menyiarkan tulisan June H.L.Wong   ( Views 25) menuntut supaya dibangunkan sebuah Muzium China di Malaysia untuk mempamerkan sejarah dan jasa orang Cina terutamanya sumbangan mereka menentang komunis dalam masa dharurat malah disebutkannya tentang barang-barang peninggalan Yap Ah Loy yang membuka Kuala Lumpur tidak ada di Muzium Negara sebaliknya terpamer di Muzium Peranakan di Singapura. 
"The Chinese in Malaysia did not get free ride to where they are," kata June. 
Ya Betul! Tetapi saya tidak fikir orang Melayu melupakan pengorbanan orang Cina terutama pegawai-pegawai SB seperti Tan Sri C.C Too dan juga tentang sumbangan ekonomi orang Cina kepada negara  ini sehingga pekak orang Melayu mendengarnya ungkitannya tetapi orang Melayu dengan sekaligus melupakan jasa orang  Cina ini bila bercakap macam negara ini menindas mereka sepanjang masa. 
Kalau demikian bagaimana mereka jadi kaya raya? 
Sebahagian besar orang Cina menunjukkan kelakuan buruk sebagai manusia yang tidak tahu mengenang budi, macam kacang lupakan kulit; mahu Malaysian Malaysia( The Star penyokong kuat) dan tidak hormati sosial kontrak, mahu Sekolah Cina setaraf dengan Sekolah Kebangsaan dan sebagainya.Bagaimana  kalau orang Melayu juga menuntut supaya beberapa bahagian dari sosial kontrak itu dibatalkan? 
Apakah  Datuk Wong Chun Wai mengarahkan dibangkitkan semula pekara pekara sensitif  kerana merasa sudah cukup kuat untuk mengeksploitasi kerajaan Melayu yang dasarnya ialah give in dan lemah yang termasuk dalam "Melayu banyak bodoh" yang menjadi anggapan The Star seperti dilihat oleh  bolgger Helen Ang. 
Wong Chun Wai mudah sahaja untuk memujuk kerajaan Melayu yang lemah ini. Besarkan berita aktiviti   bergambar Datuk Zahid Hamidi Menteri Dalam Negeri setiap hari dan jadikan Rosmah isteri Perdana Menteri sebagai  No. 1 dalam senarai 10 The Most Powerful Woman in Malaysia.  
Pandai-pandailah Datuk Wong membaling batu sembunyi tangan demi untuk hidup dan untuk Malaysian Malaysia. Masa Datuk Najib pun boleh selamat, masa DAP berkuasa kelak lagi selamat. Hidup Datuk Wong! SUMBER


2 comments:

Anonymous said...

Guan eng tidak ada ciri kepimpinanan sbg state leader.Hujah dan percakapan beliau hanya mencerminkan sikap tidak bertamadun.Bahasa kasar dan angkuh.Sikit2 menyalahkan UMNO edangkan UMNO hanya sbg penyewa di bengunan menara itu.

Saya tidak hormat org macam guan eng.

Anonymous said...

Padan muka Najib.Dia lah penyebab UMNO di hina sebegini.Mana tidaknya,atas sebab politik,semua puak cinabeng minta dia bagi tapi kaum melayu diabaikan.Sekarang cinabeng baling taik kat muka dia.

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive