RAPID

Sunday, June 9

VIDEO PANAS : PELACUR LEBIH MULIA DIMATA MAJLIS PEGUAM.......?


MKP nak habaq kat Majlis Peguam Jangan cabar Melayu yang setia dengan Agong serta Raja. Korang tolong jaga tepi kain sendiri dulu sebelum nak tegur atau komen orang lain.... Ingat satu jari menunjukkan pada kesalahan orang lain akan tetapi 4 jari menunjukkan kelemahan diri sendiri...

Berikut kiriman email yang minta perkara ini didedahkan dan dijawab oleh Majlis Peguam. Ketika majlis menaungi peguam sepatutnya memegang prinsip ketelusan, nampaknya ada juga ruang keraguan di dalam sistem pemilihan dan pengundiannya. 

Menurut sumber ketika ini undi pos sedang berlangsung dengan 14 ribu surat dipos kepada ahlinya seluruh negara. Ia akan berakhir hujung bulan khabarnya. 

Apa yang kita khuatir berlaku penipuan dan pemimpin tidak layak meneraju Majlis Peguam lalu mengambil kesempatan mengkritik Kerajaan senada dengan suara pembangkang. 


Berikut kirimn email yang diterima : 


Ini gambar Ballot Paper undi pos BC 2013 dan gambar envelop. 

katanya di poskan kepada semua 14000 ahli. 

Tapi takde bukti pengeposan. 

Ballot paper ada nombor siri. Tapi gambar ni bhgn no siri di gelapkan 

so sesiapa saja di pejabat lawyer tu boleh pangkah maksimum 12 org in case lawyer yg terima tu buat derk je dgn ballot paper tu. So kalau ada sorang budak chambering tu pangkah 2 je, so ada kemungkinan bila sampai kat BC, dia akan tolong pangkah lagi 10 

no body knows 

tiada badan pemantau antarabangsa. 

tiada sistem dakwat kekal 

pos guna envelop yg di lampirkan 

tapi sesiapa yg tak guna envelope tu pun undi akan counts 

kalau pos guna envelope tu akan terus masuk dlm peti undi 

tapi kalau guna envelope lain? tentu urusetia akan bukak dulu dan kalau tengok lawyer berkenaan tak undi cukup 12, kan diorg boleh tolong pangkahkan sblm masuk dlm ballot box?


No comments:

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive