Rapid

Friday, July 19

ORANG UMNO MEMENG SUKA BUAT KERJA YANG TAK ELOK....... #PRKKualaBesut


Ahli PAS memang mudah tertipu dengan pemimpin mereka sehinggakan benda yang tidak masuk akal pun ditomahkan oleh Husam Musa Pengarah Pilihanraya PAS PRK Kuala Besut. Bagi MKP senang saja nak dakwa atau menuduh mestilah mempunyai bukti yang kukuh demi memperkuatkan apa yang telah didakwa. 

Namun begi MKP berharap pemimpin UMNO berhati-hati dengan pihak PAS yang kita semua maklum bahawa pandai membuat menipulasi isu supaya menjerat pemimpin UMNO dengan persepsi murahan.

Terbaru PAS minta penjelasan kerajaan BN Terengganu berhubung sebuah hotel berhampiran jeti Kuala Besut yang didakwa dibina dari sebuah dewan orang ramai yang telah diubah suai.

Akan tetapi tiada bukti disertakan. Husam Musa sebelum ini mendakwa Calon PAS Che Long telah diserang secara peribadi oleh UMNO/BN akan tetapi Husam Musa pulak kali ini seperti menepuk air di dalam dulang, Airnya terpercik kemuka sendiri.

Untuk menguatkan tuduhanya Naib Presiden PAS Datuk Husam Musa berkata, beliau juga mendapat maklumat bahawa hotel tersebut dimiliki oleh orang kuat Umno bahagian Besut.Lapan tahun lalu ianya adalah sebuah dewan orang ramai di bawah Majlis Daerah Besut.

Tapi sekarang ianya menjadi Hotel Samudera yang didakwa dimiliki oleh orang kuat Umno Besut. MKP nak tanya sekali lagi mana bukti dakwaan yang telah dibuat oleh Husam Musa ini.

Sesudahlah buat fitnah dibulan Ramadhan ini tak elok dan hanya menjatuhkan kreditbiliti Husam Musa itu sendiri. Dah lah kalah di Putrajaya pada PRU-13 yang lalu masih tak serik lagi. Kini hanya tinggal Kuasa ADUN saja di Salor. Menteri Besar Kelantan yang baru pun tidak mahu melantik Husam Musa sebagai EXCO. 

Kalau Menteri Besar sendiri dari PAS tidak lagi mempercayai Husam adakah rakyat Kuala Besut mahu mempercayai Husam. Lebih elok Husam jagalah orang PAS di kawasan anda terlebih dahulu sebelum masuk campur urusan di Kuala Besut nie. #DahKalahSudahlah.

Bagi MKP isu Hotel ini hak milik orang UMNO atau siapa sahaja rakyat Malaysia berhak berniaga secara sah mengikut lunas undang-undang yang telah ditetapkan. Kuala Besut ini adalah pusat Pelancongan terkemuka di Malaysia dan menjadi tumpuan pelancong dari serata Dunia terutamanya Pulau Perhentian.

Di dalam ISLAM telah disarankan bahawa punca pendapatan adalah dari berniaga  9/10 daripadanya adakah itu pun salah?


Ini adalah calon yang terbaik untuk Rakyat Kuala Besut.. Ore Muda Anak Ustaz.
 

No comments:

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive