Rapid

Monday, September 2

BILA @TengkuAdnanReal MENGAMUK..... @TMohan18 LAGI GERAM...

Niat baik Menteri Wilayah Persekutuan Datuk Seri Tengku Adnan Mansor melawat dan hendak beri penjelaskan kedudukan sebenar isu Kuil Muneswarar di Jalan P Ramlee,Kuala Lumpur tengahari Isnin dibalas oleh perbuatan biadap sekumpulan kecil yang dipercayai didalangi pembangkang.

Kekecohan kecil berlaku bila kumpulan itu menjerit-jerit,menengking dan ganggu semasa menteri itu sedang bercakap.

Ini membuatkan Tengku Adnan hilang sabar dan sergah mereka balik.

Semasa kekecohan itu kalangan wartawan dan jurugambar juga kena tolak dan ditengking.


Menteri itu membuat lawatan berkenaan ekoran kontroversi usaha Dewan Bandaraya Kuala Lumpur  hendak merobohkann bahagian kantin kuil berkenaan yang dibina secara haram atas tanah rezab jalan.

Seramai 10 orang ditahan polis dalam kejadian Ahad.

Beliau turut tunjuk surat arahan mahkamah  agar kuil itu dirobohkan.

Namun kata Tengku Adnan kerajaan guna budi bicara tidak merobohkan kuil berkenaan.

"Kami tak akan sentuh dewa-dewa dalam kuil itu.Kami hanya hendak robohkan kantin untuk mencantikannya.Disamping itu kiami akan lengkapkannya dengan kemudahan asas seperti air dan sebagainya,'kata beliau kepada wartawan.

Kuil berkenan yang sudah lama dibina itu ' semakin membesar dari tahun ke tahun.Malah pengaja kuil dikatakan kaut untung dengan menyewakan kantin berkenaan  RM3,000 sebulan.

Tawaran telah dibuat oleh pemilik tanah untuk pindahkan kuil itu dan semua kos dibiayai namun ditolak mentah-mentah oleh pengurusan kuil.

Selepas Tengku Adnan dan pegawai-pegawai mDBKL balik Ahli Parlimen PKR Padang Serai N Surendran dan Ahli Parlimen PKR Subang Sivarasa pula datang adakan sidang akhbar.

Mereka antara lain senang kata soal kantin kuil itu terletak atas rezab jalan adalah tidak relevan.

SUMBER AD

2 comments:

Anonymous said...

Kita orang Melayu Islam yang memerintah dan mentadbirkan, maka, ikut sahajalah peruntukan undang2 tu. kenapa pulak nak dibagi muka kat kafir2 harbi ni?

Samapi masanya kita sedmua muslimin dan muslimat semua mengikuti ajaran Allah didalam Al Quran dan Sunnah. Kisah Nabi Ibrahim AS menghancurkan berhala2 wajib diikuti.

Mengapa perlu Ku Nan dan pegawai penguatkuasa tunduk kepada orang kafir?!

Anonymous said...

Apabila penguatkuasa berbangsa melayu datang menjalankan tugas terhadap bangsa india dan cina, dengan serta merta isu perkauman tercetus. Apabila seorang jutawan perempuan melayu dibunuh dan mayatnya dibakar oleh gangster india di Banting sana, hanya jadi kes jenayah biasa.

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive