Wednesday, November 20

PAS PULAU PINANG LETAK AKAI KAT LUTUT RUPANYA......


PAS P.Pinang tuntut Exco Agama tak boleh campurtangan urusan MAINPP dimana YDP MAINPP iaitu Pesuruhjaya PAS, Dato' Salleh Man perlu diberi kuasa penuh. Mana mungkin,perkara mustahil boleh ditunaikan. MAINPP bukan hak parti termasuk PAS, tapi hak umat Islam.

Cadangan lantikan YDP MAINPP pun dibawa oleh Exco Agama dan disetujui mesyuarat Exco sebelum disahkan oleh Istana. Yang bertanggungjawab menjawab soalan berkaitan isu agama dalam mesyuarat Exco dan sidang DUN bukannya YDP MAINPP tapi Exco Agama. Exco Agama sejak zaman Umno lagi adalah ahli Majlis MAINPP. Mana mungkin Exco Agama tidak boleh campurtangan dalam urusan MAINPP.

Pagi tadi 20 Nov.2013 Exco Agama mempengerusikan mesyuarat untuk membina masjid baru di Seri Mersing Serdang, Kepala Batas bersama YDP MAINPP, Pengarah Jabatan Agama dan pegawai MAINPP dan Pegawai JHEAIP. Bajet membina masjid perlu kelulusan Mesyuarat Exco yang dipohon melalui Exco Agama ! PAS P.Pinang kena tahu bidang kuasa MAINPP, bukan serbu membuta tuli mengugut minta kuasa mutlak YDP MAINPP ! ...

Salleh Man rilek saja dan tak berani kata apa-apa, Tapi yang meroyan lebih adalah timbalanya. Apa cer memang PAS sahih letak aki kat lutut.

No comments:

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive