Rapid

Monday, November 11

PENIAGA PASAR CINA DIDAJALKAN OLEH DAP/MPPPP


MKP boleh katakan pada permulaan ayat ini adalah padan muka hampa, Dulu dok jilat sangat pungkoq Ketua Menteri Paling Celaka didalam sejarah Pulau Pinang. Bila dah terkena dajal macam nie baru nak menyesal. Namun penyesalan tue boleh diibaratkan nasi menjadi bubuq dah. Nak ubah boleh, tapi kena tunggu lagilah pada pilihanraya yang ke-14 lagi 5tahun yang akan datang.

Mendakwa disaman oleh MPPP akan tetapi tiada bukti saman serta gambar yang boleh dipercayai. MKP pun rasa sangsi jugak dengan tipu daya bangsa cina nie.

Pendapat MKP tentang cina haramjadah nie cuma nak publisiti murahan saja untuk kesenangan masa depan.


Semua pasar awam di Pulau Pinang telah dinaik taraf dan mendapat kemudahan terkini. Cuma yang tak dapat hanyalah pasar awam Jelutong nie saja. Esok atau lusa datanglah macai Guan Eng untuk membantu depa nie.Kalau tak pecaya tunggu dan lihat lepas nie.


Kaum bangsat nie memang tak boleh dipercayai sejak dari dulu pepatah ada mengatakan kalau tidak menipu bukanlah cina bangkai namanya.Depa nie kelam kabut nak cari wartawan dan sebagainya hanya untuk kepentingan dan periuk nasi mereka saja.

Kaum cina bangkai nie kalau dah tak boleh berniaga memang akan berbuat pekara yang bodoh dan menyusahkan orang lain. Terjun laut pun sanggup depa buat. MKP ingat biarlah mereka nie terdesak dan susah baru mengerti bersyukur dengan nikmat yang melimpah ruah yang telah diberikan oleh Kerajaan Pusat untuk mereka mengaut keuntungan menipu melayu yang ada menjadi pelanggan tetap mereka.


 Kalaulah ada lagi melayu yang membela mereka nie memang dajal bertopeng manusia boleh MKP gelarkan.Berapa lama lagi kita nak tanggung Biawak hidup nie. Tak membantu langsung tapi pandai mengambil kesempatan.

No comments:

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive