Rapid

Thursday, August 22

@Zahid_Hamidi MENGAMUK PULAK PADA Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, P. Waythamoorthy @PDRMsia


Lagi Tim. Menteri kurang bijak bila bersuara, Dah la mulut berbau bangkai ada hati nak bersuara!!! Kalau kena pada gayanya MKP tak peduli pun tapi ini menjadi seperti Biawak Hidup yang perlu ditanggung oleh Kerajaan. Kalau nak jadi jendalu pun agak-agaklah...... 
P. Waythamoorthy dinasihatkan supaya berhenti daripada menjawat jawatan dalam pentadbiran kerajaan sekiranya mahu memberi kenyataan berhubung perkara di luar bidang kuasanya. 
Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi juga mengingatkan beliau supaya tidak mencampuri urusan polis tetapi menumpukan kepada bidang kuasa sendiri iaitu menguruskan hal-hal berkaitan Barisan Bertindak Hak-Hak Hindu (Hindraf). 
“Saya cadang dia berhenti jadi timbalan menteri kalau nak cakap mengenai perkara luar bidang kuasanya, beliau kena faham kasut mana dipakai dan rumah mana dia duduk. 
“Jangan ingat yang beliau masih pemimpin badan bukan kerajaan (NGO), beliau bukan pemimpin Hindraf lagi. 
Jangan campur tangan dalam kerja polis, polis kita bukan jenis yang suka-suka menembak tanpa mengenal pasti sasarannya (trigger happy),” katanya.
Beliau berkata demikian sebagai mengulas kenyataan Waythamoorthy yang mempertikaikan tindakan polis menembak mati lima penjenayah di Pulau Pinang. 
Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri itu antaranya mempersoalkan kenapa polis tidak memberi amaran sebelum menyerbu pangsapuri di tempat kejadian. 
Mengulas lanjut, Ahmad Zahid berkata, dakwaan Waythamoorthy bahawa polis perlu memberi amaran sebelum menyerbu masuk ke tempat kejadian sebagai sesuatu yang tidak berasas. 
“Manalah ada amaran, kalau polis beri amaran, penjenayah akan menembak polis terlebih dahulu,” katanya. ZAHID HAMIDI BLOG KLIK

2 comments:

Anonymous said...

ha ha ha ........ bab Waythamoorthy nih, kena tanya Najib. Najib yang bawak masuk dia dan Najib sudah pasti kenal baik dengan dia.

Anonymous said...

TERIMAKASIH banyak-banyak kpd. YB Menteri KDN, KPN dan POLIS-POLIS BERJASA kita!

Patutnya mana-mana NGO si loyar-loyar SAMPAH DAPigs/PKR digelar NGO LOYAR SAMPAH utk. GANGSTERS! Sebab itu, JANGAN bagi peluang lansung pd. DAPBANGKAI MEMERINTAH Tanah Melayu ini - kerana penjenayah akan BERKUASA dan polis/pemimipin ISLAM/MELAYU akan terus diHINA/diPIJAK/diTENDANG/diGERTAK dgn. undang-undang "demokrasi/hak asasi" SAMPAH si hipokrit Barat-Zionis (yg. sekutu kuat si DAPBANGKAI/PKR)!

Dan jgn. tunduk lansung kpd. DALANG dua muka Hindraf ini - patutnya si Waythamoorthi ini kutuk ketua geng.geng kongsi gelap CINA yg. MENAJA kebanyakan geng kongsi gelap INDIA. Utk. menghasut kaum India benci pd. kaum Islam/Melayu, termasuk melalui pelbagai JENAYAH kejam. Sila lihat di http://www.thestar.com.my/News/Nation/2013/08/10/Gang-36-one-of-the-most-feared-in-the-nation.aspx, Gang 36 one of the most feared in the nation, Saturday August 10, 2013:

KUALA LUMPUR: Gang 36 was originally made up of Chinese members before it was taken over by Indians to become one of the most feared secret societies in the country…..The expert said there were still Chinese members in Gang 36, but they played a more passive role as “investors”. They pour money into the gang to fund its activities which allow them to double their money.

“Most of the time they would have legitimate jobs like in real estate.”

…..He said the fear surrounding Gang 36 had led to many thugs just using its name to set up their own units, adding that membership was hard to verify with it being such a loose organisation…..

Dan siapa pula belakang geng kongsi gelap Cina ini? Disyaki Mossad-MI6-CIA, yg. berpusat di S'pura, melalui sekutu mereka, Cina SAMSENG PAPDAPigs/PKR lihat -
1. http://www.globalresearch.ca/america-is-running-the-worlds-largest-terrorist-operation/5339835, America Is Running the World’s Largest Terrorist Operation, By Washington's Blog, Global Research, June 20, 2013; dan

2. http://www.intrepidreport.com/archives/968, Zeta gang connected to U.S. Special Forces/Mossad, By Wayne Madsen, March 10, 2011!).

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM/UMNO/Bahasa Melayu/K‘jaan BN, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera.

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive