Rapid

Friday, November 16

BILA KENA ROGOL!!!!!!!Kerajaan negeri Pulau Pinang mendesak agar Suruhanjaya Bebas Aduan dan Salah Laku Polis (IPCMC) ditubuhkan agar tuduhan kes rogol gadis Indonesia melibatkan tiga orang polis tidak berulang.
"IPCMC ini tidak hanya berkhidmat untuk rakyat Malaysia tetapi untuk warga asing seperti warga Indonesia yang bekerja di negara ini bagi menyuarakan aduan mereka terhadap polis," kata Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng.
ANDAI kejadian itu benar berlaku, seronok benarkah merogol di dalam balai polis? Di manakah lokasi  tepat kejadian rogol bergilir-gilir itu berlaku? Siapakah antara pegawai sepatutnya berada di balai itu?

Adakah suspek meninggalkan kesan air mani? Tidakkah mangsa melawan atau  menjerit ketika dirogol? Apakah mangsa tinggal secara sah di negara ini? Mungkinkah ada cerita lain di sebalik kes dilaporkan oleh media ini?

Sudah tiadakah lagi pelacur dan  gadis pelayan pelanggan, GRO warga asing di Pulau Pinang untuk melampiaskan nafsu?

Yang menjadi Persoalan MKP sekarang kenapa KM Pulau Pinang bersungguh-sungguh mahu membela warga indonesia terbabit "ada udang disebalik batu" atau mahu publisiti murahan untuk mencari kesalahan orang lain....Sedangkan rakyat Tempatan Pulau Pinang sendiri tak mampu dibelanya...2 comments:

Pemikir said...

Tak payah nak ajar polis. jangan sebab nila setitik rosak susu sebelangan. semua kes melibatkan polis mesti jadi isu puak pr ni.

ikhlas dari www.suarapemikir.blogspot.com

Anonymous said...

apa kata wujudkan jawatankuasa aduan dan salahlaku ketua menteri. Agak-agak berapa aduan sehari? Ketua Menteri rasuah lebih teruk dari merogol!

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive