Rapid

Monday, November 26

TRAGEDI LUMPUHKAN EKONOMI PENIAGA BERJAYA DILAKUKAN OLEH HIMPUNAN HIJAU....

Himpunan Hijau yang di Ketuai oleh YB dari Pembangkang tersenyum riang apabila berjaya menghuru-harakan Kuala Lumpur semalam...Taktik yang sama jugaklah digunakkan sebelum ini apabila BERSIH3.0.Matlamat mereka tidak jelas kenapa dan apa jugak tujuan berbuat sedemikian...Tapi yang MKP pasti adalah untuk mengugat keamanan yang kita kecapi selama ini...Dana yang dari anasir luar untuk mencetuskan polimik kebencian terhadap kilang Lynas di Gebeng,Kuantan...

Semasa BERSIH3.0 penglibatan 3 diplomat dari Singapura [Tiga diplomat tersebut ialah Regina LOW Kay Yin (regina_low@mfa.gov.sg), Setiausaha Pertama (Politik), Philomena AW Li Fen (philomena_aw@mfa.gov.sg), Setiausaha Pertama (Politik) dan Ariel Eunice Tan Hwi Tiang (ariel_tan@mfa.gov.sg), Penolong Pesuruhjaya Tinggi dan Kaunselor.] yang dikatakan hadir pada himpunan Bersih 3.0 yang berlangsung pada 28 April lalu sebagai pemerhati atau peserta.

Singapura adalah penyokong kuat kepada pembangkang Malaysia yang mana di dalam pakatan pembangkang Malaysia masih ada sisa cabang PAP iaitu DAP. Tanpa sokongan dari Singapura dan penyaluran dana secara besar-besaran maka Bersih 3.0 tidak dapat dijalankan....Nampaknya taktik yang sama digunakkan pada Himpunan Hijau semalam...

Banyak laluan ke ibu negara sesak dengan kenderaan termasuk di Jalan Maharajalela, Jalan Kuching, Jalan Tuanku Abdul Rahman, Jalan Masjid India, Jalan Raja Laut dan Jalan Sultan Ismail. 
Malah peserta perhimpunan turut membanjiri jalan raya sehingga menghalang kenderaan yang menuju pusat bandar menyebabkan polis terpaksa menutup laluan di Jalan Raja Laut dan Jalan Masjid India. 
Antara yang dilihat hadir pada perhimpunan itu ialah Anggota Parlimen Seputeh Teresa Kok dan Anggota Jawatankuasa Pemandu Bersih 2.0, Maria Chin Abdullah. 
Himpunan itu diadakan tanpa permit polis dan ia juga gagal mendapat kebenaran Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) untuk menggunakan Dataran Merdeka sebagai lokasi utama. 
Peniaga gerai minuman, Rahman Ahmad, 39, berkata perhimpunan itu menyebabkan perniagaannya di Masjid India terjejas. 
"Kebanyakan pelanggan saya lari setelah melihat mereka... ada juga yang tidak sempat bayar," katanya. 
Jururawat Hospital Kuala Lumpur, Azizah Daud, 40, pula kesal dengan perhimpunan itu yang dilihat boleh mencemar imej negara dan memberi gambaran negatif kepada pelancong asing. 
"Saya melihat sendiri peserta perhimpunan menghalau segelintir pelancong asing yang ingin mengambil gambar di Dataran Merdeka. Ini memalukan negara kita," katanya. 
Pelajar Universiti Teknologi Mara (UiTM), Ahmad Ashraf Mohamad, 20, terpaksa membatalkan hasrat membeli barangan persekolahan setelah adiknya sesak nafasberikutan terperangkap dalam kalangan peserta himpunan itu. 
"Saya tidak menjangka perkara ini berlaku. Peserta himpunan ini tidak memikirkan akibat tindakan mereka kepada orang lain," katanya.


Rakyat yang waras dan tanpa taksub dengan fahaman sonsang dari pihak pembangkang tidak mungkin akan menyertai Himpunan Hijau ini walaupun berbayar...Jelas dari 28juta rakyat Malaysia hanya kerang dari 1% menyertai Himpunan ini.Maknanya jelas bahawa ramai lagi yang mahukan keamanan dari membuat Demontrasi jalanan ini......So korang renug sejenak dan fikirlah apa muslihat yang dibawa oleh pihak Pembangkang ini...


Video dari TV3 ini membuktikan segala-galanya dengan bukti dan fakta yang tepat...

MKP Ayat Sempoi : Ibarat Taik ditengah padang nampak,Tapi tahi dihidung sendiri buat tak nampak....

1 comment:

Anonymous said...

Soalnya, CAMANA MEREKA BOLEH BERJAYA BUAT KACAU LAGI? Kenapa polis tak boleh bertindak...kenapa DBKL takut ambil tindakan...kenapa mereka dapat sokongan kuat???Kenapa kita maseh tidak mengambil iktibar dan teladan dpd BERSIH??? Kenapa UMNO kecut??? Kenapa orang Kampung Baru tak keluar??Mana dia pendekar2 Omardin?? Mana perginye pahlawan PESAKA??? Sampai bila nak biarkan rasis ni nak dibiarkan nyala api Mei 13????

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive