Rapid

Tuesday, November 20

TOKONG CROCKY EROGAN TAMOU HADI JADI PM....


MKP nak tengok puak harami PAS nie ada teloq tak? Kalau setakat bercakap macam ayam jantan tapi ekoq penuh taik buat apa der....?Tokong crocky Erogan menegaskan tiada individu selain Datuk Seri Anwar Ibrahim yang layak menjadi Perdana Menteri sekiranya Pakatan Rakyat berjaya menduduki Putrajaya.

Menurut beliau, kenyataan Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang yang mengalu-alukan dirinya untuk dicalonkan sebagai orang nombor satu negara pada Muktamar Tahunan PAS ke-58 bukan sepertimana yang dipersetujui gabungan itu.

Guan Eng berkata demikian ketika diminta mengulas bersabit pemilihan calon Perdana Menteri yang dibangkitkan perwakilan PAS pada muktamar parti itu.

Takkan PAS cuma menjadi Pak Turut dalam semua hal dan kena minta izin dari abang besar DAP kot....Mana suara lantang Pemuda PAS takkan teloq dah masuk dalam kot....Bila muktamar hampa punya suara macam singa takkan pungkoq bagi DAP tutuh kot?


Hadi pada Ahad secara terbuka mengalu-alukan saranan agar beliau dilantik sebagai Perdana Menteri ketujuh sekiranya pakatan pembangkang memenangi Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13),

Perkara tersebut dibangkitkan oleh wakil Dewan Ulama Pas Pusat, Hairun Nizam Mat Hussain susulan kepada kenyataan Penasihat DAP, Lim Kit Siang pada ceramah Himpunan Kebangkitan Rakyat.

Kit Siang baru-baru ini mengisytiharkan, Anwar adalah calon yang paling layak menjadi Perdana Menteri sekali gus dilihat mengetepikan calon-calon lain yang turut layak dari seteru rakan komponen partinya (PAS).

PAS hanya dipergunakan oleh DAP untuk berkuasa...Kes Hudud pun PAS tak boleh nak selesai nie pulak hal Calon PM....

MKP ayat sempoi : Pi mampus la dengan PAS kalau setakat bertanding 66 kerusi PArlimen tue.....


No comments:

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive