Rapid

Sunday, November 11

KESIAN IZZAH SELEPAS DIHINA SEBAGAI PELACUR KINI DISURUH PULAK TAUBAT........?Inilah taraf ko orang - gambar di bawah Menjadi tunggangan yang bodoh

Masa Binatang Porno menghina dan melongkangkan Islam samua diam

Masa bekas ketua Syaitan menperlecehkan Hukum dan Nabi pun ko bisu

Mungkin yang Izzah maksudkan tu ada golongan kamu kot?

Bekas Timbalan Presiden Pas Nasharuddin Mat Isa berkata sebagai komponen Pakatan Rakyat,Pas Khasnya,kepimpinan Pas yang terdiri daripada kalangan ulama harus memandang serius kenyataan Nurul Izzah anak Anwar Ibrahim yang mahu memberikan kebebasan beragama kepada Melayu Islam di Malaysia  atau dengan kata kata lain  memileh apa juga agama atau tidak beragama.

Nasharuddin berkata Istidlal(Pendalilan) yang digunakan oleh Nurul Izzah kepada ayat" Tiada paksaan dalam agama" itu untuk digunakan kepada orang Melayu mempunyai beberapa implikasi serius.

Pertama ia bercanggah dengan prinsip asas" Akidah dan Syariah Islam".

Kedua "ia juga bercangghah dengan pemahaman dan tafsiran peruntukan yang terdapat di dalam Perlembagan Persekutuan"

Reaksi balas seperti ini sepatutnya datang dengan segera dari pemimpin pemimin besar Pas seperti  Haji Hadi dan Nik Aziz tetapi mereka memberikan reaksi politik seolah olah kenyataaan itu tidak benar sekalipun mereka tidak bersetuju dengan alasan belum  mendengar atau melihat sendiri   ucapan itu sepenuhnya. Ini tidak lebih dari menunjukan ketidakjujuran mereka semata kerana hendak menjaga hubungan dengan Pakatan Rakyat khususnya dengan bapa Nurul , Anwar Ibrahim.

Bercakap secara sentimen ikut cara " Bahlol" Pas,  bukan secara ilmiah dan intelektual, sebenarnya inilah balasan Allah kepada Pas termasuk ulama ulama mereka yang mungkar  untuk menunjukan kepada seluruh  umat Islam  bahawa Pas sekarang berada dalam kekesatan,kemunafikan dan kemungkaran  akibat dari fatwa Haji Hadi suatu masa dahulu  mengkafirkan orang orang Islam yang tidak bersekongkong dengan Pas dan juga kerana  keghairahan  Mursyidul Pas Nik Aziz bersubhat dengan homeseksual yang memperjuangkan pluralisme.

Seperti yang telah kita maklumi dan berulangkali  diperkatakan oleh alim ulama bahawa pembalasan Allah itu ada kalannya ditunjukan di dunia ini dan tidak menunggu  di hari akhirat.

Adalah juga takdir dan kehendak Allah Subhanahuwataala untuk memisahkan Nasharuddin Mat Isa mengikut proses yang dikehendakiNya dari gulongan mungkar ini. Amat sayang sekali jika Nasharuddin seorang intelektual Islam yang berhemah  terlihat terpalit dengan lumpur. Bersukur kita kepada Allah yang telah menyelamatkannya.ZK

1 comment:

Anonymous said...

Insya Allah ustaz Nasha & kita semua dijauhkan dari peyakit buta kebenaran.

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive